外研版高一英语必修一预习练:Module 1My First Day at Senior High

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

Section ⅣListening and Vocabulary ~Everyday
English and Function
Ⅰ.介、副词填空
1.I promise that you will be amazed by the results.
2.At the start of the story, the man received a strang call.
3.As a child he would write to the football clubs and eagerly waited for their replies.
4.We warmly welcome friends from all over the world.
5.His father was disappointed with his exam result.
Ⅱ.用所给词的适当形式填空
1.The correction (correct)of the homework took her one hour.
2.I had many friends who gave me a great deal of encouragement(encourage).
3.Having a cold drink will add to the enjoyment (enjoy)for everyone.
4.The change caused some misunderstandings(misunderstand).
5.The wine was excellent, but the food was disappointing(disappoint).
6.I was disappointed(disappoint) that Lily was not here.
7.By the time the police arrived,the thief had disappeared (appear).
8.The fluency (fluent) of her Japanese surprised her teacher.
Ⅲ.阅读理解
A
Years ago, I lived in a building in a large city. The next building was only a few feet away from mine. There was a woman who lived there, whom I had never met, yet I could see her seated by her window each afternoon, sewing or reading.
After several months had gone by, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I would say to myself, “I wonder why that woman doesn't wash her window. It really looks terrible.”
One bright morning I decided to clean my flat, including washing the window on the inside.
Late in the afternoon when I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise! Across the way, the woman sitting by her window was clearly visible(可见的). Her window was clean!
Then it_dawned_on_me. I had been criticizing (批评) her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window.
That was quite an important lesson for me. How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart, through my own shortcomings?
Since then, whenever I wanted to judge someone, I asked myself first, “Am I looking at him through my own dirty window?” I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me more clearly.
1.“It dawned on me” in paragraph 5 probably means “________”.
A.I began to understand it
B.it cheered me up
C.I knew it grew light
D.it began to get dark
答案与解析:A根据前边的“What a surprise! Across the way, the woman sitting by her window was clearly visible(可见的). Her window was clean!”可知,当我完成了清洁工作,我发现她的窗户是干净的,这让我突然明白了。

A项正确。

2.It's clear that ________.
A.the writer had never met the woman before
B.the writer often washed the window
C.they both worked as cleaners
D.they lived in a small town
答案与解析:A根据文章第一段中的“There was a woman who lived there, whom I had never met, yet I could see her seated by her window each afternoon, sewing or reading.”可知,作者以前没有见到过这个女人。

A项正确。

3.From the passage, we can learn________.
A. one shouldn't criticize others very often
B.one should often make his windows clean
C.one must judge himself before he judges others
D.one must look at others through his dirty windows
答案与解析:C根据文章最后一段中的“Since then, whenever I wanted to judge someone, I asked myself first, ‘Am I looking at him through my own dirty window?’ I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me more clearly.”可以推测出,在评判别人之前,必须先判断自己。

C项正确。

B
To most of us, school means classes, teachers, schedules, grades, and tests. But for the children at Sudbury Valley School in Massachusetts, school is very different.
Firstly, there are no lessons. All the children, aged between 4 and 19, do whatever they want. There are no teachers—only “staff members”. The idea behind this is that you do not need to make children learn, because children want to learn anyway. “You do not need to say to a three-year-old, ‘Go explore your environment.' You can't stop them!”says Daniel Greenberg, a founder of the school. “But if you make children do what you want all day, they will lose all taste for learning.”
At Sudbury Valley School, you will permit children to talk, read, paint, cook, work on computers, study French, play the piano, climb trees, or just run around. Two boys spent three years just fishing!
The other way that Sudbury Valley School is different is that the children can decide the rules. Every week, there is a school meeting where both children and staff have one vote each—even the four-year-olds. They decide the school rules, how to spend the school budget, and even which staff they want and do not want anymore.
When the school first opened in 1968, people said it would never work. But today, the school has 200 students, and 80% of its students go on to college. Even the two boys who went fishing all the time have successful careers today. One of them is a musician and the other is a computer scientist.
4.What is the main topic of the article?
A.An unusual school
B.Children's hobbies
C.A school without rules
D.Education in the US
答案与解析:A文章主要介绍了Sudbury Valley School不同寻常的地方:学生不用上课,不用做作业,可以随心所欲做自己想做的事,可以参与学校制度的制定。

这样的学校确实罕见。

5.What does the school believe?
A.Teachers cannot teach children well.
B.Children learn best when they do what they want to do.
C.Learning is for adults—children should only play.
D.Children should only learn about one thing at a time.
答案与解析:B从第二段可知,被动学习只会让学生失去兴趣,让学生做自己想做的事他们才会学得最好。

6.What does Daniel Greenberg say about three-year-olds?
A.They love learning.
B.They are very naughty.
C.They want to be outside all the time.
D.They are too young to learn anything.
答案与解析:A Daniel Greenberg的话是对“you do not need to make children learn, because children want to learn anyway”的进一步说明,由此可知A项正确。

7.Who has the most power in the school meetings?
A.The older children have more power than the younger children.
B.A child has more power than an adult.
C.The younger children have more power than the older children.
D.Everybody has equal power.
答案与解析:D从倒数第二段第二句可知D项正确。

相关文档
最新文档