2018年下学期高二年级第一次月考试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2018年下学期高二年级第一次月考试题
本试题卷分为选择题和非选择题两部分,共 8 页,时量120分钟,总分150分。

第I卷
第一部分听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节
听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. When should Jane go to see Professor White?
A. At 9:00
B. At 10:
C. At 11:00
2. What did Eva do this afternoon?
A. She had an English class.
B. She had a history class. C . She didn’t have any class.
3. What does the man mean?
A. The woman should stay at home.
B. The woman should go to the library.
C. The woman should tell her neighbor to stop making noise.
4. Which T-shirt would the woman like to buy?
A. The green one
B. The red one
C. The white o ne
5. Where is the woman now?
A. In New York
B. In Chicago
C. In California
第二节
听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话或独白后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What is wrong with the man?
A. He overslept again.
B. He failed the exam again.
C. He couldn’t tell the truth to the woman.
7. Why didn’t the man pass the exam?
A. He did not make full preparations .
B. He overslept.
C. He helped someone cheat (作弊) in the exam.
听第7段材料,回答第8至9题。

8. What does the woman want to do?
A. To find out the best way to New York.
B. To find out information on traveling by bus.
C. To find out the cheapest way to get to New York.
9. Is the woman going to take the bus?
A. Yes
B. No
C. She’s not decided yet.
听第8段材料,回答第10至12题。

10. Where did the boy paint his pictures?
A. At home
B. In the kitchen
C. At school
11. What are in the sky in the boy’s pictures?
A. A tree
B. A plane
C. His mother and the trees
12. What does the woman think of the boy’s pictures?
A. She thinks the pictures are beautiful.
B. She can hardly understand them.
C. She thinks the pictures are ugly.
听第9段材料,回答第13至16题。

13. What’s the probable job of the man?
A. A firefighter
B. A bodyguard (保
镖) C. A policeman
14. What had happened to the man?
A. He had been burnt
B. He had been hurt.
C. He brok
e his legs.
15. What’s the relationship between the man and the woman?
A. Mother and son
B. Wife and husband
C. Friends
16. What did the man think of this job?
A. He loved this job.
B. He had no interest in this job.
C. He disliked this job.
听第10段材料,回答第17至20题。

17. Who do you think the speaker is?
A. A visitor to the park.
B. A clerk of the Park Service.
C.
A stranger
18. When did the National Park Service begin?
A. In the early 1800’s
B. In the late 1800’s
C. In the 1700’s
19. What does the speaker say about the Yellowstone Nation al Park?
A. It was the first national park.
B. It is not managed by the National Park Service.
C. The government hasn’t declared its position in the world.
20. What is one of the duties of the speaker?
A. To build fires
B. To guide nature walks
C. To train animals.
1 - 20 BABCA BCABC CBAAC ABBA B
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡
上将该项涂黑。

Passage 5 (2010•福建卷•D)
Columbus College, 241 Queen Elizabeth Drive, Kowloon City Memo
To: All Staff
From: Jakie Mok, Secretary; Sports Development Committee Date: May 20, 2010
A week ago, “Sports for Life” programme was sent to the pare nts, requiring them to select a sport they wanted their child to
play. Since then, our staff have received lots of calls from par ents asking for more information about it. Here is a memo(备忘录)for your reference when you answer the phones.
Sports 1:Basketball
We expect that this will be the most popular of the four sports. Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible. Students will take a private bus to and from Kwun T ong Sports Park. To cover the cost of hiring a bus, each stude nt will have to pay $10 each time. There will be four basketbal l courts available for our use with one teacher watching over e ach game.
Sports 2: Gym
We will be using St. Peter’s Memorial Park. There are two r easons for choosing this park. First, it is not very busy and cro wded before 6:00 pm. Second, it has lots of trees with plenty of shade. Students must bring along two bottles of water to pr event thirst. Three activities, skipping , jogging , outdoor aero bics(有氧运
动), all of which are free of charge, will be arranged. And ther e will be a teacher on duty for each of the activities.
Sports3: Hiking
Hiking (远
足)will take place at Kowloon Peak. The activity will start at 2:
30 pm and finish 90 minutes later. Three teachers will accomp any the students, and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers. Each instructor will cost $75/hr. Students a re advised to bring plenty of water and sunscreen.
Sports 4:Swimming
The Kowloon City Aquatic Centre is a 10-
minute walk from our school. Four teachers will go to the pool and conduct the goings-
on from the poolside. We will only be able to reserve the pool for one hour (i.e. 2:45 pm to 3:45 pm).Only students skilful at swimming can take up this activity. The pool will have two life guards present. Girls must wear a swimming suit. The cost is $10 per visit.
68. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Students selecting basketball had better register early.
B. Students participating in gym should arrive at 6:00 pm.
C. Hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hours.
D. Students having swimming suits can take up swimming.
69. It can be inferred from the passage that _________.
A. students taking part in basketball will walk to the courts
B. every student can gain admission to one of the four sports
C. hiking students can have a regular rest in the shade of tree
s
D. students taking up the four sports should bring bottles of w ater
70. It can be concluded that _________.
A. each sport will take only one hour
B. students will be charged for the four sports
C. all the sports will take place at Kowloon Peak
D. teachers will accompany students on each sport
71. The purpose of the memo is to _________.
A. attract students’ interest in the programme
B. require the parents to select a sport for their child
C. help the staff explain the programme to the parents
D. remind teachers and lifeguards to be present on time
68.【解析】选A。

细节理解题。

根据文章第二段中
We expect that this will be the most popular of the four sports. Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible.可知选项A正确。

根据文章第三段中
First, it is not very busy and crowded before 6:00 pm.可排除选项B;根据文章第四段中
The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later.可排除选项C;根据文章最后一段中
Only students skilful at swimming can take up this activity.可
排除选项D。

69.【解析】选B。

推理判断题。

根据文章第一段的描述,“Sports for Life” programme这个项目并没有对某一类孩子作出限制,所以选项B正确。

根据文章第二段中
Students will take a private bus to and from Kwun Tong Sport s Park.可排除A项;根据文章第三段中
Second, it has lots of trees with plenty of shade.可知,在Sports 2: Gym中学生才可能在树荫下乘凉,故排除选项C;根据文章第三段和第四段可知,只在Sports 2: Gym和
Sprots 3: Hiking中提到让学生带水,故可排除选项D。

70.【解析】选D。

总结归纳题。

根据文章第二段至第四段可知,每一项活动都有教师陪同,故选项D正确。

根据文章第四段中
The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later.可排除选项A;根据文章第三段中
Three activities, skipping, jogging, outdoor aerobics, all of whi ch are free of charge, will be arranged.可排除选项B;只有Sports 3: Hiking在Kowloon Peak举行,故可排除选项C。

71.【解析】选C。

细节理解题。

根据文章第一段中
Here is a memo for your reference when you answer the phon es.可知选项C正确。

Passage15 (2010•四川卷•A)
I grew up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing a nd books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part in and live in.
With this unshakable belief, I, at fourteen, decided to become a writer. Here too, reading became useful. Every writer starts off knowing that he has something to say, but being unable to find the right ways to say it. He has to find his own voice by re ading widely and discovering which parts of the writers he agr ees or disagrees with, or agrees with so strongly that it reshap es his own world. He cannot write without loving to read, beca use only through reading other people’s writing can one disco ver what works, what doesn’t and, in the end, together with lot s of practice, what voice he has.
Now I am in college, and have come to realize how important it is to read fiction (文学作
品). As a law student, my reading is in fact limited to subject matter—
the volume (量) of what I have to read for classes every week means there is little time to read anything else. Such reading
made it all the clearer to me that I live in a very small part in th is great place called life. Reading fiction reminds me that ther e is life beyond my own. It allows me to travel across the high seas and along the Silk Road, all from the comfort of my own armchair, to experience, though secondhand, exciting experie nces that I wouldn’t necessarily be able to have in my lifetime.
41. What can be inferred about the author as a child?
A. He never watched TV.
B. He read what he had to.
C. He found reading unbelievable.
D. He considered reading part of his life.
42. The underlined word “voice” in the second paragraph mos t probably means “”.
A. an idea
B. a sound quality
C. a way of writing
D. a world to write about
43. What effect does reading have on the author?
A. It helps him to realize his dream.
B. It opens up a wider world for him.
C. It makes his college life more interesting.
D. It increases his interest in worldwide travel.
44. Which of the following can be the best title of this text?
A. Why do I read?
B. How do I read?
C. What do I read?
D. When do I read?
【答案解析】
41.【解析】选D。

推理判断题。

根据文章第一段
中…I grew up thinking of reading as natural as breathing …可知,作者伴随着读书长大,他认为读书就像呼吸那样自然。

故选项D正确。

42.【解析】选C。

词义猜测题。

根据文章第二段
中…but being unable to find the right ways to say it. He has to find his own voice by reading widely…和
because only through reading other people’s writing can one discover what works, what doesn’t and, in the end, together w ith lots of practice, what voice he has. 可知,voice在句中的意思是“写作方式”。

43.【解析】选B。

细节理解题。

根据文章最后一段最后一句话可知选项B正确。

44.【解析】选A。

标题概括题。

作者主要围绕自己的亲身体验讲述了读书的重要性以及由此带来的好处。

因此选项A“我为什么读书”为最佳标题。

(六)社会生活类
Passage 1 (2010•全国卷I•D)
Science can’t explain the power of pets, but many studies hav e shown that the company of pets can help lower blood press ure (血
压) and raise chances of recovering from a heart attack, reduc e loneliness and spread all-round good cheer.
Any owner will tell you how much joy a pet brings. For some, an animal provides more comfort than a husband/wife. A 200 2 study by Karen Allen of the State University of New York me asured stress (紧
张) levels and blood pressure in people— half of them pet ow ners —
while they performed 5 minutes of mental arithmetic (算
术) or held a hand in ice water. Subjects completed the tasks alone, with a husband/wife, a close friend or with a pet. Peopl e with pets did it best. Those tested with their animal friends h ad smaller change in blood pressure and returned most quickl y to baseline heart rates. With pets in the room, people also m ade fewer math mistakes than when doing in front of other co mpanions. It seems people feel more relaxed (放
松)around pets, says Allen, who thinks it may be because pet s don’t judge.
A study reported last fall suggests that having a pet dog not o nly raises your spirits but may also have an effect on your eati
ng habits. Researchers at Northwestern Memorial Hospital sp ent a year studying 36 fat people and their equally fat dogs on diet-and-
exercise programs; a separate group of 56 people without pet s were put on a diet program. On average, people lost about 11 pounds, or 5% of their body weight. Their dogs did even b etter, losing an average of 12 pounds, more than 15% of their body weight. Dog owners didn’t lose any more weight than th ose without dogs but, say researchers, got more exercise ove rall—mostly with their dogs — and found it worth doing. 67.What does the text mainly discuss?
A.What pets bring to their owners. B.How pets help peo ple calm down.
C.People’s opinions of keeping pets. D.Pet’s value in me dical research.
68.We learn from the text that a person with heart disease h as a better chance of getting well if_________ .
A.he has a pet companion B.he has less stress of wo rk
C.he often does mental arithmetic D.he is taken care of b y his family
69.According to Allen, why did the people do better with pet
s around when facing stressful tasks?
A.They have lower blood pressure. B.They become mor e patient.
C.They are less nervous. D.They are in higher spirits .
70.The research mentioned in the last paragraph reports tha t________ .
A.people with dogs did more exercise
B.dogs lost the same weight as people did
C.dogs liked exercise much more than people did D.people without dogs found the program unhelpful
【文章大意】本文主要讲述了宠物能帮助主人降低血压,很快从心脏病中恢复,减少孤独以及传播快乐等,能给它们的主人带来很多的好处。

67. 【解析】选A。

主旨大意题。

根据文章的第一段可知宠物给它们的主人带来很多的好处,如帮助主人降低血压,很快从心脏病中恢复,减少孤独以及传播快乐等。

下文通过一些例子证明这个论点。

68. 【解析】选A。

细节理解题。

根据第一段的
the company of pets can help lower blood pressure and raise chances of recovering from a heart attack, reduce loneliness and spread all-round good cheer.可知。

69. 【解析】选C。

细节理解题。

根据第二段的最后一句
It seems people feel more relaxed around pets, says Allen, w ho thinks it may be because pets don’t judge.可知。

70.【解析】选A。

推理判断题。

根据本段最后一句
Dog owners didn’t lose any more weight than those without d ogs but, say researchers, got more exercise overall—mostly with their dogs — and found it worth doing.可知。

第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 (共20小题;每小题1.5分, 满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

In our modern world, when something wears out, we throw it away and buy a new one. The 41 is that countries around t he world have growing mountains of 42 because people ar e throwing out more rubbish than ever before.
How did we a throwaway society? First of all, it is now easie r to 44 an object than to spend time and money to repair it.
45 modern manufacturing (制造
业) and technology, companies are able to produce products quickly and inexpensively. Products are plentiful and 46 . Another cause is our 47 of disposable (一次性
的) products. As 48 people, we are always looking for 49 to save time and make our lives easier. Companies 50 tho usands of different kinds of disposable products: paper plates, plastic cups, and cameras, to name a few.
Our appetite for new products also 51 to the problem. We ar
e 52 buying new things. Advertisements persuade us that
53 is better and that we will be happier with the latest produc ts. The result is that we 54 useful possessions to make roo m for new ones.
All around the world, we can see the 55 of this throwaway lif estyle. Mountains of rubbish just keep getting bigger. To 56 the amount of rubbish and to protect the 57 , more govern ments are requiring people to recycle materials. 58 , this is n
ot enough to solve (解
决) our problem. Maybe there is another way out. We need to repair our possessions 59 throwing them away. We also ne ed to rethink our attitudes about 60 . Repairing our possessi ons and changing our spending habits may be the best way to reduce the amount of rubbish and take care of our environme nt.
41. A. key
B. reason
C. problem
D. project
42. A. gifts B. debt C. rubbish
D. products
43. A. face
B. change
C. observe
D. become
44. A. hide
B. replace
C. control
D. withdraw
45. A. Thanks to
B. As to
C. Except for
D. Regardle ss of
46. A. safe B. cheap
C. funny
D. powerful
47. A. division B. lack
C. prevention
D. love
48. A. sensitive B. kind C. busy
D. brave
49. A. places
B. ways
C. jobs
D. friends
50. A. produce B. receive
C. donate
D. preserve
51. A. adapts B. returns C. co ntributes D. responds
52. A. addicted to B. tired of C. worried about D. ashamed for
53. A. stronger B. newer C. hi gher D. larger
54. A. pick up B. pay for
C. throw away
D. hold onto
55. A. advantages B. purposes
C. functions
D. consequences
56. A. show B. decrease
C. record
D. measure
57. A. technology B. consumers C. enviro nment D. brands
58. A. Meanwhile B. Otherwise C. Therefo
re D. However
59. A. instead of
B. in favour of
C. after
D. by
60. A. spending B. collecting
C. repairing
D. advertising
41-45. CCDBA 46-50.BDCBA 51-55.CABCD 56-60.BCDAA
第II卷
注意事项:
用0.5 毫米黑色笔迹的签字笔将答案写在答题卡上。

写在本试卷上无效。

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

第四部分写作(共两节;满分35分)
第一节单词拼写(共10小题;每小题1分,满分10分)1.
第二节. 书面表达. ( 25分)
假定你是李华,你的一位美国朋友Jane在中国学习中文两年,即将回国。

现在由你给她发e-mail,邀请她参加为她举办的欢送会,要点如下:
1.祝贺她顺利通过考试,她的学习进步很大,为她骄傲;2.感谢她帮助你们学习英语;
3.时间:星期六晚6点;
4.地点:阳光俱乐部(The Sun Club)302房间;
5.路线:在所住宾馆门口乘坐332路公共汽车可直达。

注意: 1.须包括以上主要内容,可以适当增加细节,使内容
连贯;
2.词数:100左右。

开头和结尾已给出,不计入总词数。

3.参考词汇:欢送会 farewell party
Dear Jane,
Congratulations on your passing all the exams._____________ _________________________
______________________________________________________ ______________________________________________________ ______________________________________________________ ______________________________________________________ ________________________
2018---2019学年第一学期
高三英语月考试卷答案
1 - 20 BABCA BCABC CBAAC ABBA B
21 A C D 24-27 BBCA 28.--31 C A CC 32-
35.BACC 36—40 FABEG
41-45. CCDBA 46-50.BDCBA 51-55.CABCD 56-60.BCDAA 61. the 62. where 63. was found 64. but 65. naturally
66. offering 67. alive 68. It 69. from 70. loss
71. to – with 72. seriously – serious 73. interest --
- interested 74. invited --- was invited
75. itself --- it 76. and--- or 77. 去掉a 78. are --
- is 79. delighted --- delight 80. a --- the
Dear Jane,
Congratulations on your passing all the exams. I am delighted that you have really made great progress in your two years of studying in China. All you have gained is the result of your ha rd work. We are proud of you and we all appreciate your help with our English. We'll always remember the wonderful time w e spent together.
It's a pity that you have to go back soon! So a farewell party f or you will be held in Room 302 in the Sun Club this Saturday evening. Could you come by 6:
00 p.m.? We'll have dinner together. By the way, you may ta ke Bus No. 332 in front of your hotel and it will take you directl y to the club.
I wish you success and fulfillment in the years ahead!
2018年下学期高二年级第一次月考试题
本试题卷分为选择题和非选择题两部分,共 8 页,时量120分钟,总分150分。

第I卷
第一部分听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节
听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. When should Jane go to see Professor White?
A. At 9:00
B. At 10:
C. At 11:00
2. What did Eva do this afternoon?
A. She had an English class.
B. She had a history class.
C. She didn’t have any class.
3. What does the man mean?
A. The woman should stay at home.
B. The woman should go to the library.
C. The woman should tell her neighbor to stop making noise.
4. Which T-shirt would the woman like to buy?
A. The green one
B. The red one
C. The white one
5. Where is the woman now?
A. In New York
B. In Chicago
C. In California
第二节
听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话或独白后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What is wrong with the man?
A. He overslept again.
B. He failed the exam again.
C. He couldn’t tell the truth to the woman.
7. Why didn’t the man pass the exam?
A. He did not make full preparations .
B. He overslept.
C. He helped someone cheat (作弊) in the exam.
听第7段材料,回答第8至9题。

8. What does the woman want to do?
A. To find out the best way to New York.
B. To find out information on traveling by bus.
C. To find out the cheapest way to get to New York.
9. Is the woman going to take the bus?
A. Yes
B. No
C. She’s not decided yet.
听第8段材料,回答第10至12题。

10. Where did the boy paint his pictures?
A. At home
B. In the kitchen
C. At school
11. What are in the sky in the boy’s pictures?
A. A tree
B. A plane
C. His mother and the trees
12. What does the woman think of the boy’s pictures?
A. She thinks the pictures are beautiful.
B. She can hardly understand them.
C. She thinks the pictures are ugly.
听第9段材料,回答第13至16题。

13. What’s the probable job of the man?
A. A firefighter
B. A bodyguard (保镖)
C. A policeman
14. What had happened to the man?
A. He had been burnt
B. He had been hurt.
C. He broke his legs.
15. What’s the relationship between the man and the woman?
A. Mother and son
B. Wife and husband
C. Friends
16. What did the man think of this job?
A. He loved this job.
B. He had no interest in this job.
C. He disliked this job. 听第10段材料,回答第17至20题。

17. Who do you think the speaker is?
A. A visitor to the park.
B. A clerk of the Park Service.
C. A stranger
18. When did the National Park Service begin?
A. In the early 1800’s
B. In the late 1800’s
C. In the 1700’s
19. What does the speaker say about the Yellowstone National Park?
A. It was the first national park.
B. It is not managed by the National Park Service.
C. The government hasn’t declared its position in the world.
20. What is one of the duties of the speaker?
A. To build fires
B. To guide nature walks
C. To train animals.
1 - 20 BABCA BCABC CBAAC ABBAB
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡
上将该项涂黑。

Passage 5 (2010•福建卷•D)
Columbus College, 241 Queen Elizabeth Drive, Kowloon City
Memo
To: All Staff
From: Jakie Mok, Secretary; Sports Development Committee
Date: May 20, 2010
A week ago, “Sports for Life” programme was sent to the parents, requiring them to select a sport they wanted their child to play. Since then, our staff have received lots of calls from par ents asking for more information about it. Here is a memo(备忘
录)for your reference when you answer the phones.
Sports 1:Basketball
We expect that this will be the most popular of the four sports. Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible. Students will take a private bus to and from Kwun To ng Sports Park. To cover the cost of hiring a bus, each student will have to pay $10 each tim e. There will be four basketball courts available for our use with one teacher watching over e ach game.
Sports 2: Gym
We will be using St. Peter’s Memorial Park. There are two reasons for choosing this park. F irst, it is not very busy and crowded before 6:00 pm. Second, it has lots of trees with plenty of shade. Students must bring along two bottles of water to prevent thirst. Three activities, skip ping , jogging , outdoor aerobics(有氧运
动), all of which are free of charge, will be arranged. And there will be a teacher on duty for e ach of the activities.
Sports3: Hiking
Hiking (远
足)will take place at Kowloon Peak. The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes lat er. Three teachers will accompany the students, and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers. Each instructor will cost $75/hr. Students are advised to bring plenty of w
ater and sunscreen.
Sports 4:Swimming
The Kowloon City Aquatic Centre is a 10-
minute walk from our school. Four teachers will go to the pool and conduct the goings-
on from the poolside. We will only be able to reserve the pool for one hour (i.e. 2:45 pm to 3: 45 pm).Only students skilful at swimming can take up this activity. The pool will have two life guards present. Girls must wear a swimming suit. The cost is $10 per visit.
68. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Students selecting basketball had better register early.
B. Students participating in gym should arrive at 6:00 pm.
C. Hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hours.
D. Students having swimming suits can take up swimming.
69. It can be inferred from the passage that _________.
A. students taking part in basketball will walk to the courts
B. every student can gain admission to one of the four sports
C. hiking students can have a regular rest in the shade of trees
D. students taking up the four sports should bring bottles of water
70. It can be concluded that _________.
A. each sport will take only one hour
B. students will be charged for the four sports
C. all the sports will take place at Kowloon Peak
D. teachers will accompany students on each sport
71. The purpose of the memo is to _________.
A. attract students’ interest in the programme
B. require the parents to select a sport for their child
C. help the staff explain the programme to the parents
D. remind teachers and lifeguards to be present on time
68.【解析】选A。

细节理解题。

根据文章第二段中
We expect that this will be the most popular of the four sports. Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible.可知选项A正确。

根据文章第三段中
First, it is not very busy and crowded before 6:00 pm.可排除选项B;根据文章第四段中
The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later.可排除选项C;根据文章最后一段中Only students skilful at swimming can take up this activity.可排除选项D。

69.【解析】选B。

推理判断题。

根据文章第一段的描述,“Sports for Life” programme这个项目并没有对某一类孩子作出限制,所以选项B正确。

根据文章第二段中
Students will take a private bus to and from Kwun Tong Sports Park.可排除A项;根据文章第三段中Second, it has lots of trees with plenty of shade.可知,在Sports 2: Gym中学生才可能在树荫下乘凉,故排除选项C;根据文章第三段和第四段可知,只在Sports 2: Gym和Sprots 3: Hiking中提到让学生带水,故可排除选项D。

70.【解析】选D。

总结归纳题。

根据文章第二段至第四段可知,每一项活动都有教师陪同,故选项D正确。

根据文章第四段中
The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later.可排除选项A;根据文章第三段中Three activities, skipping, jogging, outdoor aerobics, all of which are free of charge, will be ar ranged.可排除选项B;只有Sports 3: Hiking在Kowloon Peak举行,故可排除选项C。

71.【解析】选C。

细节理解题。

根据文章第一段中
Here is a memo for your reference when you answer the phones.可知选项C正确。

Passage15 (2010•四川卷•A)
I grew up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom e ntirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. I n fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part in and live in. With this unshakable belief, I, at fourteen, decided to become a writer. Here too, reading bec ame useful. Every writer starts off knowing that he has something to say, but being unable to find the right ways to say it. He has to find his own voice by reading widely and discovering w hich parts of the writers he agrees or disagrees with, or agrees with so strongly that it reshap es his own world. He cannot write without loving to read, because only through reading other people’s writing can one discover what works, what doesn’t and, in the end, together with lots of practice, what voice he has.
Now I am in college, and have come to realize how important it is to read fiction (文学作品). As a law student, my reading is in fact limited to subject matter—
the volume (量) of what I have to read for classes every week means there is little time to rea d anything else. Such reading made it all the clearer to me that I live in a very small part in thi s great place called life. Reading fiction reminds me that there is life beyond my own. It allow。

相关文档
最新文档