(秦兴)2018高考英语阅读理解一轮选练题及参考答案

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

(秦兴市)2018高考英语阅读理解一轮选练题及参考答案
A
【吉林市梅河口市第五中学2017届高三上学期阶段测试】
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A。

B. C和D)中,选出最佳选项.
Walt Whitman was born in 1819 in Long Island, New York。

Whitman received most of his education outside of the classroom。

At the age of eleven,he worked in a law office as an office boy where he became interested in reading。

He was soon reading the works of famous authors like William Shakespeare and Homer,and was well on his way to becoming one of America’s most well—known poets.
By the time Whitman was seventeen years old,he had already worked as a printer’s learner, a worker, and a learning games to help his students with spelling and maths。

In his early twenties, however, he gave up teaching to pursue (追求)a full—time career as a journalist and poet。

When Walt Whitman first appeared as a poet,his arrival onto the American literary scene was met with controversy。

His first collection of poems,Leaves of Grass,was so unusual that no commercial publisher would print the work. In 1855 Whitman published,at his own expense,the first edition of his collection of twelve poems.
Whitman’s poetic style was uncommon I the sense that he wrote poems in a form called parallelism (对句法), in which his goal was to copy the flow of the sea and the quickly—passing nature of human emotion. A common theme in Whitman's poetry is self—realization。

In
his work, Whitman moves from conventional patterns of rhyme to create a unique rhythm and a multi-layered,but truly American voice.“Although Whitman was considered a revolutionary by many, there is little doubt he loved his country deeply。

” In his writing, he used slang (俚语) and various images,or voices,to create a sense of national unity. For Whitman, the “proof of a poet is that his country absorbs him as affectionately as he has absorbed it。

” Whitman has undoubtedly become a part of the cultural history and image of America。

33。

Paragraph 2 mainly talks about ____________。

A. Whitman's education
B. Whitman’s early career
C。

how Whitman became a poet D。

why Wh itman’s poems were popular
34。

When Whitman first appeared as a poet,______________。

A。

he received a warm welcome B. his literary road was not easy
C。

he became famous for his unusual style D. his poetic style was copied by other poets
35. Wha t was Whitman’s greatest literary contribution?
A。

He expressed human emotion in his writing。

B。

He showed that flow of the sea in his poems.
C。

He used slang to show his love for his country.
D. He created a unique rhythm and An American voice。

【答案】
33。

B
34。

B
35。

D
【解析】
试题分析:Whitman作为诗人所做出的贡献。

33.B段落大意题。

根据第二段By the time Whitman was seventeen years old, he had already worked as a printer’s learner, a worker, and a learning games to help his students with spelling and maths。

到17岁的时候,他做过印刷工、当过工人和做过一个学习游戏,帮助他的学生拼写和数学。

In his early twenties,however, he gave up teaching to pursue (追求)a full—time career as a journalist and poet.然而,在20多岁时,他放弃教学追求一个记者和诗人的全职事业。

故选B.
【学法指导】
推理判断题.推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。

推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。

34小题B推理判断题。

根据第三段第一、二句When Walt Whitman first appeared as a poet,his arrival onto the American literary。

相关文档
最新文档