吉林省长春外国语学校2014-2015学年高二下学期期末考试英语试题 含解析

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

长春外国语学校2014--2015学年第二学期期末考试
高二年级英语试卷
(试题:共四部分满分:140分时间:110分钟)
第一部分:听力测试(共20小题;满分20分)
第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)
听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. How much does the handkerchief cost?
A。

$16.00. B. $9.50. C。

$6。

50.
2。

What does the woman suggest the man do?
A。

Wait patiently。

B. Go to the
bank。

C。

Go and find the
furniture。

3. What will the woman probably do?
A。

Water the
plants.
B。

Wash the car. C. Have a rest.
4. What can we learn from the conversation?
A。

The man doesn’t like pop music。

B. The woman doesn't like pop music.
C。

The woman is quite young.
5。

What do we know about the woman?
A. She is not sure how to use the mobile phone.
B。

She finds it pretty easy to use the mobile phone.
C. She often leaves her mobile phone at home.
第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)
听下面5段对话.每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。

每段对话读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题.
6。

What are the speakers mainly talking about?
A. A book.
B. A film。

C. The weather. 7。

What is the man's opinion?
A. The weather has been fine these days.
B。

The book must be interesting enough.
C. The director should follow the story at least。

听第7段材料,回答第8至10题。

8。

Where does the conversation probably take place?
A。

At school。

B。

At a shop。

C。

In a
restaurant.
9. How many hours will the woman work a week?
A。

14。

B. 20。

C。

28.
10。

What could the man most probably be?
A。

An
interviewer.
B. A doctor.C。

A teacher。

听第8段材料,回答第11至13题.
11. Where is the speakers' apartment?
A。

On the top floor.B。

On a middle
floor。

C。

On the
ground floor.
12。

What is the apartment like?
A。

New.B。

Well-furnished。

C. Pretty small。

13. What are the speakers doing next?
A。

Go to see the apartment.
B。

Get the apartment painted。

C. Buy some furniture.
听第9段材料,回答第14至16题。

14. Why does the man visit the garden?
A. To get different advice.
B. To write an article on gardening.
C。

To help the woman clean the garden.
15. What can we learn about the woman?
A. She grows many plants herself。

B。

Her first garden is very big。

C. She gets some plants from her friends.
16。

What is the probable relationship between the two speakers?
A.Reporter and gardener.
B. Tourist and
gardener。

C. Professor and
student.
听第10段材料,回答第17至第20题。

17。

Where did the speaker finish his last business before his honeymoon?
A。

In the US。

B。

In New
Zealand。

C。

In Thailand.
18。

When would the speaker’s next job begin?
A. In March。

B。

In February。

C。

In January。

19. Where did the speaker’s wif e go after the honeymoon?
A. Christchurch。

B。

Los Angeles. C. Australia.
20。

What can we learn about the speaker?
A。

His wife lived in New Zealand.
B. He went to Australia himself。

C。

He and his wife separated on February 18。

第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。

A
No poem should ever be discussed or analyzed, until it has been read aloud by someone, teacher or student。

Better still,perhaps, is the practice of reading it twice,once at the beginning of the discussion and once at the end。

All discussions of poetry are, in fact,preparations for reading it aloud, and the reading of the poem is, finally,the most telling "interpretation” of it,suggesting tone, rhythm, and meaning all at once. Hearing a poet read the work in his or her own voice,on records or on films,is obviously a special reward. But even those aids to teaching cannot replace the student and the teacher reading it or, best of all,reciting(背诵)it。

I have come to think,in fact, that time spent reading a poem aloud is much more important than analyzing it,if there isn't time for both。

I think one of our goals as
teachers of English is to have students love poetry。

Poetry is a criticism of life, and a heightening(提升) of life。

It is an approach to the truth of feeling,and it can save your life.
I am not saying that every English teacher must teach poetry。

Those who don't like it should not be forced to put that dislike on anyone else. But those who do teach poetry must keep in mind a few things about its essential nature, about its sound as well as its sense,and they must make room in the classroom for hearing poetry as well as thinking about it。

21。

To have a better understanding of a poem,one should_______。

A。

discuss it with others B。

analyze it by oneself
C。

copy it down in a
D. practice reading it aloud notebook
22. According to the writer, one of the purposes of teaching English is to get students______.
A. to understand life B。

to enjoy poetry
C. to become teachers
D. to become poets
23。

The underlined word "make room ”(in the last paragraph)probably means _______.
A. to build a booth
B。

to provide equipment
C. to leave a certain amount
of time
D。

to set aside enough
space
24。

The best title of the passage may be________。

A. Reading Poems
B。

Analyzing Poems
Aloud
C。

Discussing Poems D。

Learning English
B
The artist, Hong Xuguang was born in Wendeng,east China's Shandong Province,in 1959。

In 1983, he graduated from Hubei Fine Arts Institute (HFAI), majoring in Chinese painting before taking up a position as an art teacher at a university in the south for 10 years.
Hong,with a thirst for learning,left China for Europe in the 1990s to further his studies over the course of eight years. During this time he visited many cities, absorbing Western culture as well as classic and modern art. It was at the Technical University of Munich(TUM)that he first
came to show an interest in graphic(书画的) composition,which came to play a significant part in his later paintings。

To broaden his horizons, Hong traveled to Australia and Singapore to attend advanced studies。

During this time the artist discovered a common lack of knowledge concerning Chinese ink painting。

"In many foreigners’ eyes,all such work looks alike。

For this reason,European galleries seldom display ink paintings. I think there is a cross-cultural obstacle. " Hong stressed。

In 2000, the artist created a series of abstract ink paintings based on the theme Variations (变奏曲),developing a new style in the process. "Variations normally refer to a set of short musical pieces, repeated and developed in alternate form based around a central theme." Hong said。

Similarly,he used graphic elements such as point,line and depth to describe various views on the same theme.
In 2007, he was honored at the An Entrance to Classic of Chinese Water—Ink Painting ceremony while in 2008;his paintings were collected in the Chinese Paintings and Calligraphy Dictionary.
Since 2009,Hong has resided in Beijing,a center of culture and art where he feels like a fish in water, spending
much time in sketching lotus flowers。

In 2011, Hong showed an ink painting Harmonious Flourishing Time of Colored Lotus on a CCTV show as a representative work of contemporary Chinese art。

In December 2012,Hong was listed for the nation-wide Huaxia Star of Chinese painting and calligraphy master contest。

25. Which is the right order of events in Hong’s life?
①He left China for Europe to further his studies.
②He has resided in Beijing.
③His paintings were collected in Chinese Paintings and Calligraphy Dictionary。

④He developed a new painting style。

A.②①④③B。

②④③①C。

①②④③D。

①④③②
26。

What can we learn about Hong Xuguang?
A。

He once worked as a teacher for ten years。

B. He graduated from the Technical University of Munich.
C. He thought all Chinese ink paintings look alike.
D。

He hates to use graphic elements to describe views on the same topic.
27. What's the main idea of the passage?
A. The development of ink painting。

B. A brief introduction to artist Hong Xuguang's life and achievements。

C. The painting style of artist Hong Xuguang。

D. The master pieces of artist Hong Xuguang。

28. The passage is organized by______。

A。

cause and effect
B。

comparison and contrast
C。

time and events
D. definition and classification
C
Mumbai, India—The children in their party clothes on the stage were very excited when they received the award。

And the two of them said, ”It's unbelievable!"
Nine-year—old, Rubina Ali, and Azharuddin Ismail, 10, were living a very different life and obviously loving every minute of it. The two,some of the child stars of the Oscar—winning Slumdog Millionaire (《贫民窟的百万富翁》) movie, know the Indian slums very well. That was where they grew up,and it is where they will return at the
end of their Hollywood dream trip。

But before going back home,there was an interview with the host,Ryan Seacrest. During the interview they smiled and repeated their disbelief in what was happening to them. To their surprise,their movie won first place in the Oscars. When the two received the award, it was late morning in the children’s home city of Mumbai,where family,friends and many fellow residents of the slums watched the result from Hollywood.
"I don't really know what the Oscars are,” Rubina’s mother said,"I'm just glad my daughter looks happy,though she told me she missed Indian food。

"
"Our children lead a dog's life,” Rubina’s mother said, pointing out the rubbish everywhere,the open drains (下水道)and the lack of education opportunities.
In a few days they will be back in Mumbai and back in the slums which are their home. Fortunately,according to media reports,the movie’s director,Danny Boyle, has promised to help the children chosen from the slum and make sure they will go to a proper school。

The two don’t need to worry about their daily li ves because of the Oscar success of Slumdog Millionaire. But
the poverty and lack of opportunity—the central theme of the movie—is always all around.
29。

Which of the following is NOT true about the two children?
A。

They were the only two child stars in the movie, Slumdog Millionaire。

B。

They had been having a difficult life in India。

C. They were interviewed before they went back home. D。

They were both excited about receiving the award nation—wide.
30. What can we infer from the text?
A. The two children have played in other movies before.
B. Rubina may not get used to the American food。

C. Rubina’s mother also went to Hollywood.
D。

They will travel to other countries before returning home.
31。

What will happen to the two children after they return to India?
A。

They will go back to the miserable life.
B。

They will play in movies as famous actors。

C。

They will have a better education.
D。

They will leave school to learn acting.
32。

According to the author,the value of the movie is that ______.
A。

it has been given an Oscar award
B. it has made the two children famous
C。

its central theme has become known to the public D. it has become popular all over the world
D
If you'd like to go travelling,the following World Heritage Sites may be your best choices.
Jiuzhaigou Valley Scenic and Historic Interest Area The Jiuzhaigou valley, which lies in the northern part of Sichuan Province, reaches a height of more than 4,800m,with a series of diverse forest ecosystems(生态系统)。

It’s particularly well—known for series of narrow land forms and excellent waterfalls. Some 140 kinds of birds live in the valley,as well as a number of endangered plants and animals, including the giant panda。

For more information, please visithttp://whc。

/en/list/637.
Khami Ruins National Monument
The city of Khami, which developed after the capital of Great Zimbabwe had been given up in the mid-16th century, is of great archaeological(考古的) interest。

The discovery of objects from Europe and China shows that Khami was a major centre for trade over a long period of time.
For more information, please visit http://whc。

/en/list/637.
Henderson Island
Henderson Island, which lies in the eastern South Pacific, is one of the few atolls(环礁)in the world whose ecology has been untouched by human beings. It is particularly famous for the 10 plants and four land birds that can only be seen on the island.
For more information, please visit http:///en/list/487.
Old City of Jerusalem
As a holy city for three different religions in the Middle East, Jerusalem has always been of great religious importance. It was given a World Heritage Status in 1981 and placed on the "World Heritage in Danger List" in the following year.
For more information, please visit http://whc。

/en/list/148。

33. Which of the following is TRUE about the Jiuzhaigou valley?
A. It has the most beautiful forests。

B. Wonderful waterfalls can be seen there.
C. About 140 kinds of animals live there。

D. You can find most of China's endangered plants there。

34。

From the passage you can learn that Henderson Island________.
A. is made up of a few large atolls
B. hasn't been influenced by human activities
C。

isn't suitable for humans to live on
D。

is open to visitors free of charge
35。

If you want to learn about religions,you may visit________.
A。

http://whc。

unesco。

org/en/list/148
B. http://whc。

unesco。

org/en/list/365
C。

http://whc.unesco。

org/en/list/487
D。

http://whc。

/en/list/637
第二节七选五(共5小题,每小题2分,满分10分)
How to Be an Effective Member of a Team Working in a team can be rewarding, but at times it can be difficult。

To create a successful team, effective communication methods are necessary。

Here we've outlined some ways to avoid some common team mistakes as well as some helpful advice.
1. Communicate
36 Letting bad feelings brew(酝酿) will only make you feel bad and want to isolate yourself from the group. Not only does it feel good to get the bad feelings out, but it will be better for the team in the long run.
2.37
People in your group will lose respect for you if you're constantly blaming others for not meeting deadlines。

Group members understand if you have a heavy workload and aren’t able t o meet a deadline. Saying something like, "I’m really sorry,but I’ll get it to you by the end of today。

” will earn you a lot more respect than trying to make it seem like it's everyone else's fault
that you missed your deadline。

3。

Support group member's ideas
If a teammate suggests something, always consider it! 38 And this makes you a good team member. After all, nobody likes a know—it-all。

4。

Listen Actively
Look at the person who’s speaking to you, nod,ask questions and acknowledge what's said by paraphrasing points that have been made. If you’re unclear about something that’s been said, ask for more information to clear up any confusion before moving on. Effective communication is a vital part of any team. 39
5. Get Involved
Share suggestions,ideas, solutions and proposals with your team members. Take the time to help your fellow teammates。

You can guarantee there will be a time in the future when you'll need some help or advice。

40 A。

Don't Blame Others
B。

Avoid showing off
C. Thus,the value of good listening skills shouldn't be underestimated(低估).
D. Have faith that people will recognize when good work is being done.
E. If you have a problem with someone in your group,talk
to him about it。

F。

And if you’ve helped them in the pa st, they'll be more than happy to lend a helping hand。

G。

Considering the group's ideas shows you're interested in other people's ideas,not just your own.
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
I grew up poor —living with six brothers,three sisters and my mother. We had little money, but plenty of love and 41 . I was happy and energetic。

I understood that no matter how poor a person was, he could still 42 a dream.
My dream was 43 . By the time I was sixteen, I could throw a ninety-mile-per-hour baseball and 44 anything that moved on the field. I was also 45:my high school coach was John,who not only 46 me, but also taught me how to believe in myself。

He 47 me the difference between having a dream and showing conviction (信念). One particular incident with coach John changed my life forever.
A friend 48 me for a summer job。

This meant a
chance for money in my pocket - money for a new bike,new clothes and the 49 of savings for a house for my mother。

Then I realized I would have to 50 summer baseball to handle the work schedule,and that meant I would have to tell John I wouldn’t be playing.
When I told John,he was as 51 as I expected him to be. "You have your whole life to work,” he said,"Your 52 days are limited. You can't afford to waste them。

” I stood before him with my head 53 , trying to think of the words that would 54 to him why my dream of buying my mom a house and having money in my pocket was worth facing his 55 in me.
” Well,"he asked,"is $3.5 an hour the 56 of a dream?”
That simple question made 57 to me the difference between wanting something right now and having a 58 .
I devoted myself to sports that summer。

I was chosen by the Pittsburgh Pirates to play baseball within that year. At the same time,I was 59 a $20,000 contract(合同). Later,I bought my mother the 60 of my dream!
B. time C。

patience D. fashion 41。

A。

attention
42。

A. bring B。

continue C。

make D. afford 43. A.
B。

music C。

business D。

money athletics
44。

A. kick B. play C. hit D. pass
45. A。

right B。

popular C。

lucky D. confident
46. A.
B. relied on C。

called on D。

dealt with believed in
47. A. gave B。

taught C. brought D. asked 48。

A. called B。

advised C. applied D。

recommended 49. A。

aim B. idea C. start D. purpose 50。

A. give
B。

give away C. give up D. give off
in
D。

excited 51. A。

happy B。

mad C。

frightened
52. A。

living B。

working C。

playing D. dreaming 53。

A.
B. hanging C。

shaking D. nodding moving
B. announce
C. apologize
D. explain
54. A。

express
55。

A. belief B. pride C. fear D。

disappointme
nt
B。

price C. power D。

spirit 56。

A。

length
57。

A。

clear B. direct C。

straight D。

attractive 58。

A. goal B。

thought C。

mind D. design 59. A. found B. paid C. presented D. offered
B。

car C。

house D。

book 60。

A。

watch
第二节语篇填空(共10小题;每小题1。

5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Many of my friends meet on Wednesday mornings to go to a specific sale held at a second—hand store。

We love it because we can buy whatever things 61 just $1.
As we finished one day, we noticed the clothing that hadn’t been sold was going to62 (throw) away。

We went over and asked those who threw away the clothing
63 they didn't donate the clothing to poor people. They said 64 were too busy to do it。

We said that we could do it for them. They agreed, so we took it to our city 65 (joyful)。

We have done this for two years!We opened up a clothing store called Gifts of Graces。

We provide clothing for anyone 66 is really in need of it in our community, for free.
So far we 67 (serve)hundreds of families with the clothing that other people were just going to throw away。

Now our community is becoming increasingly 68 (good) because of it. Their lives have been made a bit easier because of this opportunity to find nice clothing for free.
This teaches us 69 lesson that one person's trash is always treasure for 70 person!
第四部分:书面表达(共两节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换批改作文,请你修改你同桌的以下作文。

文中共有10处语言错误,
每句中至多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),在下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,在下面写出改正后的词.注意:每次错误及其修改均仅限一词, 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

This morning, I was sitting on the bus to school with my heavy schoolbag as usually. My seat was the closer one to the bus door。

In the midway,an old man got off the bus with a stick in his left hand. Looking around and realizing that there was no vacant seat on the bus, he stood up immediately and asked him to taking my seat。

He remarked that I was so a good boy. I felt extremely happy and satisfying. In order to show his thanks, he was offered to hold my heavy schoolbag for me. It occurred me that helping others were a happy ending.
第二节书面表达(满分25分)
当前不少文学作品被改编成电影。

有人选择看电影,有人则喜欢读原著.请你以“Film or book, which do you prefer?"为题,按照下列要点写一篇英语短文:
1.看电影:省时,有趣,易懂
2.读原著:细节更多,语言优美
3.我的看法及理由
注意:1。

词数不少于100字左右
2.参考词汇:原著original work/book in the original
长春外国语学校2014-—2015学年第二学期期末考试
高二年级英语试卷答案
第一部分:听力(共两节,满分20分)
1—5 CACBA
6—10 BCCBA
11—15 ABABC
16—20 ACABB
第二部分:阅读理解(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30
分)
A21—24 DBCA
B 25-28 DABC
C 29—32 ABCC
D 33-35BBA
第二节(共5小题;每小题2分,满分10
分)
36—40 EAGCF
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45
分)
第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,
满分30分)
41—45 ADACC
46—50 ABDCC
51—55 BCBDD
56-60 BAADC
第二节语篇填空(共10小题;每小题1。

5分,满分15分)
61. for 62. be thrown 63。

why 64. they 65. joyfully
66.who/that 67. have served 68。

better 69。

a 70.another
第四部分:书面表达(共两节,满分25分)
第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
第一句:usually改为usual
第二句:closer改为closest
第三句:off改为on
第四句:he改为I;taking 改为take
第五句:so 改为such
第六句:satisfying改为satisfied
第七句:删去was
第八句:occurred后加to;were改为was
第二节书面表达(满分25分)
Film or book,which do you prefer?
Some of us think that it is better to see the film than to read the book in the original. The reason is that it takes less time to understand the whole story。

Besides, the film is usually more interesting, and it is easier to follow。

Some others have just the opposite opinion。

They think that they can get more detailed information from the original。

Meanwhile,the language in the book is possibly more lively and beautiful.
Personally, I agree with the second view。

Actually I have more reasons for it。

I think I can stay at home,
reading quietly in a situation of my own,and what’s more,I am able to better understand the author's ideas。

In a word, to read the original work is better than to see the film based on it.
参考答案
第一部分:听力(共两节,满分20分)
1—5 CACBA
6-10 BCCBA
11—15 ABABC
16—20 ACABB
21.D
【解析】细节理解题。

根据文章第一段的句子“the reading of the poem is,finally,the most telling "interpretation" of it,suggesting tone, rhythm,and meaning all at once。

”可知要真正理解一首诗歌,就要大声朗读它。

故选D.
22.B
【解析】细节理解题。

根据文章第二段的句子“I think one of our goals as teachers of English is to have students love poetry。

"可知教学诗歌的一个目的是享受诗歌。

故选B。

23.C
【解析】词义猜测题。

根据文章最后一段的句子“they must make room in the classroom for hearing poetry as well as thinking about it。

"可知课堂教学应为诗歌腾出足够的时间。

故选C。

24.A
【解析】主旨大意题。

根据文章内容和第一段的句子“No poem should ever be discussed or analyzed,until it has been read aloud by someone, teacher or student.”可知这篇文章介绍学习诗歌的时候大声朗读的重要性。

故选A。

【备注】文章介绍朗读是学习诗歌的重要环节,而所有的讨论是为大声朗读做准备.大声朗读可以让学生更好地理解诗歌.老师教诗歌的目标之一就是让学生爱上诗歌。

25.D
【解析】细节理解题。

根据文章的内容,可知“He left China for Europe to further his studies。

"是在20世纪90年代;“He has resided in Beijing."是自从2009年;“His paintings were collected in Chinese Paintings
and Calligraphy Dictionary。

”是在2008年;“He developed a new painting style。

”是在2000年。

故选D.
26.A
【解析】细节理解题.根据文章第一段的句子“In 1983, he graduated from Hubei Fine Arts Institute (HFAI), majoring in Chinese painting before taking up a position as an art teacher at a university in the south for 10 years。

"可知Hong曾经做过10年的老师.故选A。

27.B
【解析】主旨大意题。

根据文章的内容,可知这篇文章简要介绍书画家洪序光的生活和艺术成就。

故选B。

28.C
【解析】细节理解题.根据文章的内容可以很明显看出这篇文章是以时间顺序来组织的.故选C.
【备注】这篇文章简要介绍书画家洪序光的生活和艺术成就。

29.A
【解析】细节理解题。

根据第二段的句子“The two,some of the child stars of the Oscar—winning Slumdog Millionaire (《贫民窟的百万富翁》)movie,know the Indian slums very well。

”可知在这部电影里有好几个童星,他们只是其中的2个。

故A项的说法是错误的.
30.B
【解析】推理判断题。

根据文章第四段的句子“Rubina’s mother said, ‘I'm just glad my daughter looks happy, though she told me she missed Indian food.’” Rubina很想念印度的食物,说明他还不适应美国的食物。

故选B。

31.C
【解析】推理判断题。

根据文章倒数第二段最后一句“Danny Boyle,has promised to help the children chosen from the slum and make sure they will go to a proper school。

”可知电影的导演决定帮助他们进入合适的学
校,也就是说他们会得到更好的教育机会.故C正确。

32.C
【解析】推理判断题。

根据文章最后一句“But the poverty and lack of opportunity-the central theme of the movie-is always all around。

"可知这部电影的主题是众所周知的.故C正确.
【备注】本文介绍了《贫民窟的百万富翁》中的两位童星接受采访的新闻,并叙述了与之有关的信息。

33.B
【解析】细节理解题。

根据Jiuzhaigou Valley里面的句子“It's particularly well—known for series of narrow land forms and excellent waterfalls."可知在九寨沟可以看见很多美丽的瀑布。

故选B。

34.B
【解析】细节理解题.根据Henderson Island里面的句子“Henderson Island,which lies in the eastern South
Pacific, is one of the few atolls(环礁) in the world whose ecology has been untouched by human beings.”可知Henderson Island没有被人类的活动影响。

故选B.
35.A
【解析】细节理解题。

根据Old City of Jerusalem 里面的句子“Jerusalem has always been of great religiou s importance。

"和文章最后一句话“For more information,please visit http://whc。

unesco。

org/en/list/148。

”可知如果想了解宗教,可以访问http://whc.unesco。

org/en/list/148。

故选A.
【备注】文章给读者提供了几个世界文化遗产的旅游胜地。

其中包括这些景点的特色和网站的链接。

36.E
【解析】根据下文的句子“Letting bad feelings brew(酝酿)will only make you feel bad and want to isolate yourself from the group.”可知这里是:如果你和团队里面的人有问题,就要和他交谈。

故选E。

37.A
【解析】根据下文的句子“People in your group will lose respect for you if you’re constantly blaming others for not meeting deadlines”可知这里是:不要责备其他人.故选A。

38.G
【解析】根据上文的句子“If a teammate suggests something, always consider it!”可知这里是:考虑团队的想法表明你对其他人的想法感兴趣而不仅仅是自己的。

故选G。

39.C
【解析】根据上文的句子“Effective communication is a vital part of any team。

”可知这里是:因此,好的倾听技巧不应该被低估.故选C。

40.F
【解析】根据上文的句子“You can guarantee there will be a time in the future when you'll need some help or advice。

”可知这里是:如果你在过去帮助过他们,他们会很乐意帮助你的。

故选F。

【备注】在团队工作是有回报的,但是也很难.文章给出一些建议关于如何做一个有效的起作用的团队成员。

41.A
【解析】根据下文“I was happy and energetic."可知这里是虽然我们穷,但是在家里我们能感受到爱和关注(attention)。

故选A。

42.D
【解析】这里是指:不管一个人有多穷,他都可以有梦想。

afford负担得起。

故选D。

43.A
【解析】根据下文的“By the time I was sixteen,I could throw a ninety—mile—per—hour baseball”可知我在运动方面有天赋.athletics体育运动。

故选A。

44.C
【解析】这里是指我能击中球场中的任何物体.hit
击中.故选C.
45.C
【解析】根据下文“but also taught me how to believe in myself. "可知作者也是幸运的(lucky)。

故选C.
46.A
【解析】根据下文“but also taught me how to believe in myself。

”可知教练不仅信任(believe in)我们,还教会我们自己信任自己。

故选A.
47.B
【解析】教练还教会我们自己信任自己。

teach教.故选B。

48.D
【解析】根据下文“This meant a chance for money in my pocket — money for a new bike,new clothes”可知我的一个朋友推荐我去做暑期工来挣钱补贴家用。

recommend推荐。

故选D。

49.C
【解析】这里是指开始存钱给妈妈买房子。

start开始。

故选C。

50.C
【解析】根据下文“that meant I would have to tell John I wouldn't be playing.”可知如果我做了暑期工,我就得放弃暑假的训练.give up放弃。

故选C。

51.B
【解析】根据下文“You can’t afford to waste them. ”可知教练被我这样的做法气得发疯(mad)。

故选B。

52.C
【解析】根据下文“You have your whole life to work,”可知挣钱的时间很长,但是打球的时间是有限的。

play打球。

故选C。

53.B
【解析】这里是指教练在训斥我的时候我的头低着。

with my head hanging低着头.故选B。

54.D
【解析】根据下文“why my dream of buying my mom a house"可知作者是在想着怎么向教练解释为什么这么做。

explain解释。

故选D。

55.D
【解析】根据上文教练的话,可知教练对作者这样做很失望(disappointment)。

故选D.
56.B
【解析】每小时3。

5美元就是梦想的价格吗?这是教练对我的劝导。

price价格。

故选B.
57.A
【解析】教练的一番话让我明白现在想要什么东西和有个梦想之间的差别。

make clear to sb.让某人明白。

故选
A.
58.A
【解析】这里是指现在得到的东西和未来实现的目标(goal)。

故选A。

59.D
【解析】句意:我被提供了2万美元的合同。

offer提供。

故选D。

60.C
【解析】根据上文“for a house for my mother”可知作者一直梦想给妈妈买个房子(house)。

故选C。

【备注】作者生长在一个贫穷的家庭,为了改善家庭生活,作者曾在暑假打工,但被教练留在棒球队训练.结果一年内就收到数额不菲的合同。

作者告诉我们梦想的价值是无穷的.
61.for
【解析】考查介词.句意:我们喜欢它因为我们可以用
一美元买到想要的任何东西.词组buy sth for money花钱买某物。

故填for。

62.be thrown
【解析】考查被动语态.句意:我们注意到没有卖完的衣服要被扔掉。

clothes和throw away是被动关系,因为过去将来时,to后面接be动词原形。

故填be thrown。

63.why
【解析】考查宾语从句的连接词。

句意:我们走过去,问扔衣服的人为什么不将这些衣服捐赠给穷人。

根据句意填why.
64.they
【解析】考查代词。

句意:他们说他们太忙了不能这么做。

因为是指代those who threw away the clothing,故填they。

65.joyfully
【解析】考查副词。

句意:我们高兴地将它带到我们城
市。

修饰动词用副词,故填joyfully。

66.who/that
【解析】考查定语从句。

句意:我们将衣服免费提供给社区有需要的人。

使用定语从句,先行词是anyone,定语从句中缺少主语,故填who/that。

67.have served
【解析】考查现在完成时。

句意:到现在为止,我们给上百个家庭提供其他人要扔掉的衣服。

和so far搭配,用现在完成时,又因为主语是we,故填have served。

68.better
【解析】考查形容词比较级。

句意:现在我们社区变得更好了.根据下句“Their lives have been made a bit ea sier because of this opportunity to find nice clothing for free.”可知用比较级,故填better。

69.a
【解析】考查冠词。

句意:这教给我们一个道理,一个
人的垃圾总是另外一个人的财宝.泛指“一个道理"用不定冠词,故填a。

70.another
【解析】考查代词。

这里泛指“另外一个",故填another.
【备注】文章介绍作者看到一些衣服被扔掉,就在他们社区开了一个店,给有需要的人免费提供衣服.此举使他们的社区变得更好,也让作者明白了做人的道理.
This morning, I was sitting on the bus to school with my heavy schoolbag as . My seat was the one to the bus door. In the midway, an old man got the bus with a stick in his left hand。

Looking around and realizing that there was no vacant seat on the bus, stood up immediately and asked him to my seat. He remarked that I was a good boy. I felt extremely happy and 。

In order to show his thanks, he was offered to hold my heavy schoolbag for me. It occurred me that helping others a happy ending.
【解析】第一处:句意:我像平常一样背着沉重的书包。

相关文档
最新文档