高三英语上学期开学考试试题含解析 试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

浦东新区华东师范大学第二附属中学2021届高三英语上学期开学考
试试题〔含解析〕
第I卷〔一共100分〕
I. Listening Comprehension〔略〕
II. Grammar and Vocabulary
Section A
Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.
It’s never easy to admit the mistakes you make, but doing so is an important step toward moving forward.
National Geographic magazine recently published an article with the title “For decades, our coverage was racist. To rise above our past, we____1____ acknowledge it.〞It was written by the magazine’s editor-in-chief Susan Goldberg, the first woman and first Jewish person ____2____(hold) the position. National Geographic has acknowledged that its coverage of black and minority ethnic people in America and the wider world had been historically racist, frequently promoting caricatures (挖苦画) of the “noble savage (野蛮人)〞 and barely ____3____ (feature) the US’s minority ethnic population.
According to Goldberg, the 130-year-old publication’s April issue “explores how race defines, separates, and unites us〞. In honor of 50 years since the killing of Martin Luther King,____4____ is known for fighting racial inequality in the US, the issue is devoted to race.
The population republished a number of examples of historical racism in its coverage. One 1916 article about Australia included a photo of two Indigenous Australians with the caption: “South Australian Blackfellows: These savages rank ____5____ (low) in intelligence of all human beings.〞
To review its previous coverage of race, Goldberg asked University of Virginia John Edwin Mason to look back at t he magazine’s text, choice of subjects, and photograph of people of color from the US and abroad. “Until the 1970s, National Geographic all but ignored people of color who lived in the United States, rarely acknowledging____6____ beyond laborers or domestic workers,〞 Goldberg wrote about Mason’s findings. “Meanwhile, it pictured ‘natives’ elsewhere ____7____ exotics, famously and frequently unclothed, happy hunters, noble savages.〞Mason also found that the magazine often ran photos of “uncivilized〞natives____8____ (amaze) by “civilized〞 Western technology.
In recent years, however, the magazine has improved. For example, in a 2021 project, National Geographic gave cameras to young people in the Caribbean country of Haiti and asked them to shoot pictures of their everyday lives.
“The coverage wasn’t right before ____9____ it was told from a white American point of view, and I think it speaks to exactly ____10____ we needed a diversity
of storytellers,〞 Goldberg told the Associated Press.
【答案】1. must
2. to hold
3. not featuring
4. who
5. the lowest
6. those
7. as
8. amazed 9. in that
10. everyone
【解析】
这是一篇说明文。

成认自己所犯的错误从来都不是一件容易的事,但是这样做是向前迈进的重要一步。

?国家地理?杂志最近发表了一篇题为?几十年来,我们的报道都是种族主义的?的文章。

要超越我们的过去,我们必须成认它。

并介绍了?国家地理?杂志中详细的关于种族主义的事例。

【1题详解】
考察情态动词。

句意:要超越我们的过去,我们必须成认它。

根据空格后面为动词原形,因此推测出此处应填情态动词,再观察上下文的语气强烈,前面to rise引导出的目的状语也说明此处填must为最正确。

故填must。

【2题详解】
考察非谓语动词。

句意:这篇文章是由该杂志主编苏珊·戈德堡撰写的,她是担任该职位的第一位女性和第一位犹太人。

因空格前两个序数词first可推测出需要to do不定式修饰,因此填to hold。

【3题详解】
考察固定用法。

句意:?国家地理?成认,它对HY乃至全世界黑人和少数族裔的报道在历史
上一直带有种族主义色彩,经常宣传对“高贵的野蛮人〞的漫画,几乎不涉及HY的少数族裔人口。

根据上文frequently以及barely, 可见此处还应有一个not 否认词,双重否认来表示肯定,因此填not featuring。

【4题详解】
考察定语从句连接词。

句意:为了纪念马丁·路德·金被杀50周年,这个问题的主题是种族。

马丁·路德·金以反对HY的种族不平等而出名。

本句为定语从句修饰先行词Martin Luther King,且先行词在从句中做主语,指人,因此填who。

【5题详解】
考察形容词最高级。

句意:1916年的一篇关于澳大利亚的文章中有两名澳大利亚土著人的照片,并配以文字说明:“南澳大利亚黑人:这些野人的智商在所有人类中最低。

〞根据下文of all human beings,可知上文是批评对外乡澳洲人的歧视,因此填low的最高级,the lowest。

【6题详解】
考察代词。

句意:“直到20世纪70年代,?国家地理?杂志几乎都忽略了生活在HY的有色人种,除了劳工和家庭佣工之外,很少成认其别人种,〞戈德堡在谈到梅森的发现时写道。

此处指代上文中提到的laborers 和 workers之外的有色人种,且为复数,因此填those。

【7题详解】
考察固定短语。

句意:“与此同时,它把其他地方的‘原住民’描绘成异类,他们以经常赤身裸体、快乐的猎人和高贵的野蛮人而出名。

〞固定短语pictureas“把……描绘成……〞,因此填as。

【8题详解】
考察非谓语动词。

句意:梅森还发现,该杂志经常登载“未开化〞的当地人被“开化〞的西
方科技震惊的照片。

amaze在句中做非谓语动词与逻辑主语natives构成被动,因此填过去分词amazed。

【9题详解】
考察短语。

句意:戈德堡在承受美联社采访时表示:“之前的报道是不正确的,因为它是从HY白人的角度来讲述的,我认为它准确地反映了我们需要多样化的故事讲述者的每一个人。

〞空格前后为因果关系,因此填in that。

【10题详解】
考察代词。

句意同上。

speak to后应跟一个对象,表示“每一个人〞,因此最正确答案是everyone。

Section B
Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.
Guilt is not only one of the most painful emotions that humans experience but also one of the most common. Nobody enjoys feeling guilty, but this emotion
_____11_____ an important purpose: It alerts a person when he or she has done something wrong. This enables the person to work to heal relationships that were damaged by their actions. It can also _____12_____ people to avoid making similar mistakes later.
Nevertheless, guilt can be destructive if it is not dealt with in the right way.
It can cause people to avoid others because they are too _____13_____ to apologize for their actions or inaction. Some try to avoid the pain of guilt by turning to other worse habits. Others try to cover up their guilt by _____14_____ others or becoming angry.
An added _____15_____ is that sometimes people feel guilty about things that happen that they can’t control. One example of this is survivor's guilt, when people who survive a disaster feel guilty because they escaped death when others didn't. Other people experience false guilt because of _____16_____ high expectations for themselves that they cannot live up to.
The proper response to guilt depends on what kind of guilt you're dealing with. For false guilt, it's important to recognize that guilt does not reflect an actual ethical failure.
For example, some false guilt focuses on failing to meet expectations you had for yourself. In this case, it's important remind yourself that you have
_____17_____ . No one is perfect, and no one can do everything, so _____18_____ that is actually a sign of humility.
It's also important to acknowledge what you are feeling. Even when you don't need to feel guilty, these feelings are real and normal. Try to _____19_____ them with positive thoughts, but realize that it often takes time for feelings to change.
It's possible that you feel guilty because you actually did something wrong--or didn't do something you should have. If so, don't try to conceal it. Apologize and forgiveness. Learn from your mistakes, and try to avoid committing the same acts
again. Being _____20_____ with the person you hurt should make your guilty feelings fade.
Guilt is painful, but it can serve a good purpose if you use it well.
【答案】11. J 12. K
13. F 14. C
15. B 16. A
17. G 18. H
19. I 20. D
【解析】
这是一篇说明文。

内疚不仅是人类经历的最痛苦的情绪之一,也是最常见的情绪之一。

然而,假如处理不当,内疚可能是消灭性的。

它会导致人们回避别人,因为他们太为难了,不愿为自己的行为或者不作为抱歉。

同时介绍了正确处理内疚的方法。

【11题详解】
考察动词。

句意:没有人喜欢感到内疚,但这种情绪有一个重要的目的:当一个人做了错事时,它会发出警报。

根据空格特点来看,此空应该是填动词的第三人称单数,其次,结合时态为一般如今时,答案应该是J。

【12题详解】
考察动词。

句意:它还可以鼓励人们防止以后犯类似的错误。

根据上文can可知此空应该填一个动词原形,结合句子意思,可以“鼓励〞人们去防止犯相似的错误。

应选K。

【13题详解】
考察形容词。

句意:它会导致人们回避别人,因为他们太为难了,不愿为自己的行为或者不作为抱歉。

根据空格特点来看,此空应该填一个形容词,结合句子意思,他们觉得太为难而
不愿去为他们的行为抱歉,所以选F。

【14题详解】
考察非谓语动词。

句意:另一些人试图通过责备别人或者生气来掩盖自己的罪行。

根据空格特点来看,此空应该填动名词做by的宾语,结合句子意思,其别人掩盖他们的内疚,通过责怪别人或者者是发怒。

应选C。

【15题详解】
考察名词。

句意:更复杂的是,有时人们会对那些他们无法控制的事情感到内疚。

根据空格特点来判断,此空应该填一个名词的单数,结合句子意思,一种增加的困难是,有时候人们对于碰巧发生的而又无法控制的事情感到内疚。

应选B。

【16题详解】
考察副词。

句意:有些人会有错误的负罪感,因为他们对自己有过高的期望,而自己又达不到。

根据空格特点来看,此空应该填一个副词,结合句子意思,因为有他们对于自己有着过高的期望,而选项A就是表示过分地,过度地的意思,所以选A。

【17题详解】
考察名词的数。

句意:在这种情况下,提醒自己有局限性是很重要的。

根据空格特点来看,此空应该填一个名词,结合句子意思,在这个情况下,提醒自己你有限度是很重要的。

应选G。

【18题详解】
考察非谓语动词。

句意:没有人是完美的,没有人可以做任何事,所以成认这一点实际上是一种谦卑的表现。

根据空格特点来看,此空应该填一个动名词,结合句子意思看,成认那一点,事实上是一种谦虚的表现。

应选H。

【19题详解】
考察动词。

句意:试着用积极的想法来平衡它们,但是要意识到感情的改变往往需要时间是。

根据空格特点来看,此空应该填一个动词,结合句子意思,试着用积极的想法来“平衡〞它们。

应选I。

【20题详解】
考察非谓语动词。

句意:与被你伤害的人和好应该会让你的罪反感消失。

根据空格特点来看,此空应该填一个过去分词,结合句子意思,和那个被你伤害了的人和解会让你的内疚感渐渐消失。

应选D。

III. Reading Comprehension
Section A
Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.
Nature Therapy
We need the tonic of wildness At the same time that we are earnest to explore and learn all things, we require that all things be mysterious and unexplorable, that land and sea be indefinitely wild, unsurveyed and unfathomed by us because unfathomable. We can never have enough of nature.
—Thoreau One major difference between our current lifestyle and those of our evolutionary past is an increasing ____21____ from natural settings with increased urbanization. But does this change have a major impact on our mental health? ____22____ , a remedy
for ill health or low spirits, if the means were available, would be to send someone to the quiet of the country or seashore and away from the bustle of city. The popularity of vacations to beautiful national parks, camping, outward bound, and even breaks for a picturesque walk in a ____23____ greenspace to clear the mind would speak to some empirical(经历主义〕____24____ that nature does soothe the savage beast. And recently, scientists have been studying the idea of nature therapy with a bit more seriousness than a dashed-off prescription (处方〕for a ____25____.
We are now far ____26____ from the natural world of our ancestors. more than 50% of people live in urban areas (increasing to >70% by 2050) increased urbanization is associated with increased levels of mental illness, particularly anxiety and depression. Growing up in a setting correlates with a ____27____ severe stress response, and exposure to greenspace ____28____ correlates to a positive effect on well-being in a large two-decade study. Images and sounds of a natural environment can decrease stress in people exposed to negative stimuli. A large survey of mental health and neighborhood greenspace in Wisconsin showed significant correlation between the ____29____ of nature and lower levels of depression, anxiety, and stress. There are many studies showing a similar relationships between nature exposure, relaxation, and well-being. But how does exposure to green space help us relax and ____30____, exactly?
Dr. Gregory Bratman’s group at Stanford has published a couple of papers following a small group of healthy volunteers told to for a 5 kilometer walk in the San Francisco Bay area. Half walked along a busy street while the other half went
for a/an ____31____ walk with beautiful views of the mountains and the bay. The nature walk compared to walk along a busy street. Later, the same researchers did MRIs and measured blood flow in brain areas of healthy people who went on a 90 minute walk in the same urban vs. more natural setting. They found that the nature walkers had ____32____ activity in a particular brain region, the subgenual prefrontal cortex. This area of the brain is associated with rumination, or worrying on the same issues over and over, a problem described often in depressive and anxiety disorders.
So there we have it in a world and environment where our brains are working overtime and we think and ____33____ ideas and worry, exposure to nature seems to get us out of our heads, with likely positive longitudinal benefits. In the hyper-urban world to come, designing accessible, safe ____34____ may help the mental health of the population, and preserving our natural landscapes to be enjoyed by our descendants will continue to be a national must. ____35____, a prescription for
a nice weekend hike could have some real measurable brain benefits.
21. A. resistance B. isolation C. interruption D. distance
22. A. Currently B. Generally C. Historically D. Fortunately
23. A. local B. imposing C. fascinating D. standard
24. A. assistance B. evidence C. belief D. approach
25. A. cycling B. swimming C. adventure D. hike
26. A. removed B. rid C. driven D. dropped
27. A. more B. less C. similar D. negative
28. A. dominantly B. lively C. merely D. significantly
29. A. exposure B. link C. availability D. necessity
30. A. tolerate B. unwind C. swing D. resolve
31. A. causal B. earnest C. upright D. scenic
32. A. reduced B. increased C. intensified D. balanced
33. A. turn on B. get over C. draw on D. roll over
34. A. communities B. facilities C. greenspaces D. transportations
35. A. In a word B. For instance C. In the meantime D. In particular
【答案】21. B 22. C 23. A 24. B 25. D 26. A 27. B 28. D 29.
C 30. B 31.
D 32. A 33. D 34. C 35. A
【解析】
这是一篇说明文。

我们如今远离我们祖先的自然世界……超过50%的人生活在城地区(到
2050年将增加到70%),城化的增加与精神疾病,尤其是焦虑和抑郁程度的增加有关。

在一项长达20年的大型研究中发现,在一个不太严重的环境中长大与压力反响相关,而接触绿地对幸福感有显著的积极影响。

同时说明了暴露在绿色空间中可以帮助我们放松的原因。

【21题详解】
考察名词词义辨析。

句意:我们如今的生活方式和进化过去的生活方式的一个主要区别是,随着城化的开展,我们越来越远离自然环境。

A. resistance阻力;B. isolation隔离;C. interruption中断;D. distance间隔。

通过第一段和第二段不难看出,文章是讲城化对我们造成的一些不好的心理影响。

第一空格跟We are now far_________ from the natural world of our ancestors. more than 50% of people live in urban areas (increasing to >70% by 2050) increased urbanization is associated with increased levels of mental illness, particularly anxiety and depression. 对应,所以不难选出答案为B项。

【22题详解】
考察副词词义辨析。

句意:从历史上看,治疗身体不安康或者情绪低落的方法,假如有方法的话,就是把人送到安静的乡村或者海边,远离城的喧嚣。

A. Currently当前;B. Generally 通常;C. Historically在历史上;D. Fortunately幸运的是。

本句话对照our evolutionary past,应选C项。

【23题详解】
考察形容词词义辨析。

句意:到美丽的国家公园度假、露营、户外活动,甚至在当地的绿地上进展一次风景如画的漫步来理清思绪,这些都是很受欢送的做法。

A. local当地的;B. imposing壮观的;C. fascinating迷人的;D. standardHY。

前面讲到自然疗法是一个好方法,可以帮助我们解压,那就是去到大自然中去,去欣赏美景也好还是怎样,所以跟此句意思符合的只有A项。

【24题详解】
考察名词词义辨析。

句意:到美丽的国家公园度假、露营、户外活动,甚至在当地的绿地上进展一次风景如画的漫步来理清思绪,这些都是很受欢送的做法。

A. assistance援助;B. evidence证据;C. belief 信赖;D. approach接近。

通过后文And recently, scientists have been studying the idea of nature therapy with a bit more seriousness than a dashed-off prescription (处方〕for 可以看出我们的祖先之前是通过自然疗法治疗一些疾病,所以他们体验过才传下来,那就是一些经历主义的经历,与此相对的只有B项。

【25题详解】
考察动词词义辨析。

句意:最近,科学家们一直在认真研究自然疗法的理念,而不是匆忙开出的远足处方。

A. cycling骑行;B. swimming游泳;C. adventure冒险;D. hike远足。

根据上下文可知科学家们一直在认真研究自然疗法的理念,而不是匆忙开出的远足处方来帮助人们治疗身体不安康或者情绪低落。

应选D。

【26题详解】
考察形容词词义辨析。

句意:我们如今远离我们祖先的自然世界…超过50%的人生活在城地区(到2050年将增加到70%),城化的增加与精神疾病,尤其是焦虑和抑郁程度的增加有关。

A. removed远离的;
B. rid摆脱;
C. driven被动的;
D. dropped下降。

根据more than 50% of people live in urban areas (increasing to >70% by 2050)以及第一空选项可知我们如今远离我们祖先的自然世界。

应选A选项。

【27题详解】
考察形容词词义辨析。

句意:在一项长达20年的大型研究中发现,在一个不太严重的压力环境中长大与之相关,而接触绿地对幸福感有显著的积极影响。

A. more更多的;B. less 更少的;C. similar相似的;D. negative消极的。

根据上文Growing up in a setting
correlates with a _________ severe stress response可知在一个不太严重的压力环境中长大与之相关。

应选B项。

【28题详解】
考察副词词义辨析。

句意:在一项长达20年的大型研究中发现,在一个不太严重的压力环境中长大与之相关,而接触绿地对幸福感有显著的积极影响。

A. dominantly支配地;B. lively活泼的;C. merely仅仅;D. significantly显著地。

根据上下文exposure to greenspace _________ correlates to a positive effect on well-being可以看出多接触大自然对我们来说是好的,所以选择一个积极色彩的程度副词,只有D项。

【29题详解】
考察名词词义辨析。

句意:威斯康辛州一项关于心理安康和社区绿地的大型调查显示,大自然的可及性与较低程度的抑郁、焦虑和压力之间存在显著的相关性。

A. exposure暴露;B. link环节;C. availability可用性;D. necessity必然性。

对应上文的exposure to greenspace 的exposure,答案是C项。

【30题详解】
考察动词词义辨析。

句意:但是,确切地说,暴露在绿色空间中如何帮助我们放松呢?A. tolerate容忍;B. unwind放松;C. swing摇摆;D. resolve溶解。

选择一个跟relax相近的词,选择B项。

【31题详解】
考察形容词词义辨析。

句意:一半人在繁忙的上行走,另一半人那么在美丽的山峦和海湾中漫步。

A. causal原因的;B. earnest认真的;C. upright正直的;D. scenic风景优美的。

本句话通过一个关键词while 可以看出前后相反,前面说在一个busy的地方,后面应该是与之相反。

应选D。

【32题详解】
考察动词词义辨析。

句意:他们发现,“自然步行者〞大脑的一个特定区域——亚属前额叶皮层的活动减少。

A. reduced减少;B. increased增加;C. intensified加强;D. balanced 平衡。

既然接触大自然是可以治疗疾病,又根据This area of the brain is associated with rumination, or worrying on the same issues over and over, a problem described often in depressive and anxiety disorders. 应该是会让他们减少压抑感。

应选A。

【33题详解】
考察动词短语辨析。

句意:所以,在这个世界和环境中,我们的大脑在加班加点地工作,我们考虑,反复考虑,担忧,接触大自然似乎让我们忘记了自己的头脑,这可能会带来积极的纵向效益。

A. turn on翻开;B. get over克制;C. draw on利用;D. roll over翻滚。

通过working overtime and we think and_______ ideas and worry可以看出我们会去想很多事情,而这些是让我们变压抑的原因。

答案是D项。

【34题详解】
考察名词词义辨析。

句意:在将来高度城化的世界里,设计无障碍、平安的绿地可能有助于人们的心理安康,保护我们的自然景观供我们的子孙后代享用,这将继续是一个国家必须做的事情。

A. communities社区;B. facilities设备;C. greenspaces绿地;D. transportations交通工具。

全文都在讲greenspace 对我们的影响,所以这里只有这个适宜。

应选C。

【35题详解】
考察介词短语辨析。

句意:简而言之,一张周末远足的处方可能对大脑有一些可测量的好处。

A. In a word总之;
B. For instance例如;
C. In the meantime在此期间;
D. In particular 特别。

最后作者做出总结,〔号召〕大家多多接触大自然,进而减少城化带给我们的焦虑感。

应选A。

Section B
Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.
(A)
Orwell’s Impact on the World
Few writers have had such an impact on the thinking of the modern world as British writer George Orwell(1903—1950).Orwell wrote many things on a variety of topics,for example,poverty in England in the 1930s during the Great Depression and his experience in the Spanish Civil War(1936—1939).
But he is most famous for his works of fiction,Animal Farm(1945) and,especially,Nineteen Eighty-Four(1949).These last books became especially influential in the West in the 1950s during the early Cold War years.
In Nineteen Eighty-Four,Orwell imagined a Britain of the future, modeled on the Soviet union. His chilling tale of Winston Smith,a regular man who comes into conflict with the government,was close to the fears of many people of the time.Ideas from the novel soon entered everyday culture,and are still in use today.“Big Brother〞,for example,is a phrase from the book that refers to how authority is always looking over one’s shoulder.
Other phrases used in the novel, like “War is Peace〞and “Freedom is slavery〞are also still used now.Indeed,many people see Orwell’s book as warnings about what might happen if those in power become corrupted.
Even today,Orwell remains an influential voice. Often,writers achieve great fame and popularity,but they don’t affect how people live their everyd ay lives.For example, British author JK Rowling is a huge literary success, but people wouldn’t say that Harry Potter has affect the way people think about politics. For better or for worse, however, George Orwell has.
It’s because of Orwell’s influence on popular thinking that UNESCO’S Memory of the World Programme recently decided to include a collection of Orwell’s writings on its register.
The Memory of the World register is similar to UNESCO’s world heritage site program,which protects places and buildings and natural features in the world.According to its website,the idea behind the body is “that the world’s documentary evidence belongs to all〞and should be “permanently accessible to all〞.
University College London,which proposed the idea to UNESCO,said in its application that Orwell’s work “had a great influence on human thought in all parts of the world,an influence that remains potent today〞.
36. What do we know about Orwell?
A. His most famous works were based on his own experience.
B. His books were well-received during the Cold-War.
C. He mainly wrote about imaginative, beautiful worlds.
D. His writings are often compared to those of JK Rowling.
37. What’s the novel Nineteen eight-Four about?
A. The cruelty of war in the 20th century.
B. The serious effects of poverty in England.
C. People’s various conflicts with the government.
D. A corrupt UK government of the future.
38. The phrases from Orwell’s books are mentioned in the article mainly
to__________.
A. share some of his classic ideas
B. show how he used language in a creative way
C. stress his ideas are still meaningful today
D. show how he described the dark side of society
39. Why were Orwell’s writings included on the Memory of the Word register?
A. They introduced a new way of writing.
B. They were a huge literary success.
C. They shaped political systems in Western countries.
D. They continue to have a great influence on human thought.
【答案】36. A 37. D 38. C 39. D
【解析】
【分析】
这是一篇说明文。

主要介绍了英国作家乔治·奥威尔以及他的作品对人类思想产生宏大影
响。

【36题详解】
细节理解题。

文章第一段的最后一句Orwell wrote many things on a variety of topics,for example,poverty in England in the 1930s during the Great Depression and his experience in the Spanish Civil War(1936—1939).〔奥威尔写了很多关于各种主题的东西,例如,1930年代大萧条时期英国的贫困和他在西班牙内战(1936-1939)中的经历。

〕可以看出奥威尔最著名的作品是根据他自己的经历写成的。

答案选A。

【37题详解】
推理判断题。

根据第三段最后一句“Big Brother〞,for example,is a phrase from the book that refers to how authority is always looking over one’s shoulder.〔例如,“老大哥〞是书中的一个短语,指的是权威总是在背后监视。

〕可推知小说?一九八四?讲述了一个腐败的英国政府的将来。

应选D。

【38题详解】
细节理解题。

根据第四段中Even today,Orwell remains an influential voice. Often,writers achieve great fame and popularity,but they don’t affect how people live their everyday lives.〔即使在今天,奥威尔仍然是一个有影响力的声音。

通常,作家获得宏大的声誉和知名度,但他们不会影响人们的日常生活。

〕可知Orwell书中的短语如今还在被人们使用,文章中提到了奥威尔书中的一些短语,主要是为了强调他的思想在今天仍然有意义。

因此答案选C。

【39题详解】
细节理解题。

根据最后一段University College London,which proposed the idea to UNESCO,said in its application that Orwell’s work “had a great influence on human
thought in all parts of the world,an influence that remains potent today〞.〔伦敦大学学院向结合国教科文组织提出了这一想法,并在申请书中表示,奥威尔的作品“对世界各地的人类思想产生了宏大影响,这种影响至今仍非常深远〞。

〕可知奥威尔的作品被收录在?词汇记忆?中,因为它们继续对人类思想产生宏大影响。

应选D。

【点睛】推理判断题要求考生在理解原文外表文字信息的根底上,做出一定的判断和推理,从而得出文章的隐含意义和深层意义。

推理判断题属于主观性较强的高层次阅读理解题,做这类题目时,同学们应严格根据作者所陈述的细节、事实以及作者的措词、态度和语气等,找出可以表露作者思想倾向和感情色彩的词语,然后利用自己已获得的相关知识进展推理判断,从而得出符合逻辑的结论。

如第二小题,根据第三段最后一句“Big Brother〞,for example,is a phrase from the book that refers to how authority is always looking over one’s shoulder.〔例如,“老大哥〞是书中的一个短语,指的是权威总是在背后监视。

〕可推知小说?一九八四?讲述了一个腐败的英国政府的将来。

应选D。

(B)
Discovering a New Way to Read
Kindle E-reader 8th generation
Free Touchscreen Display
Customer Reviews
The new Kindle is smaller and lighter. TNS
Mr. Damon, May 21, 2021
The price is great (with an extra $20
off and this new Kindle is even smaller in my hands than my old one. I was sad to lose my old Kindle, but this one is just terrific.
*Thin and light for one-handed reading New Kindle is 11 % thinner and 16% lighter than the previous generation Kindle, making it easy and comfortable to hold in one hand.
*Reads like real paper
Kindle creates text similar to what you see in a physical book. The blacks and whites on the screen are uniform, improving text and image quality.
*Long-life battery
Kindle doesn't need power to show a page of text, allowing you to read for weeks on a single charge.
*Thousands of books, no distractions Kindle is designed to be an
e-reader. It satisfies your love of reading without interruptions like emails and phone calls.
*Look it up without leasing your page
Ms. Catherine, December 2,2021
I was going through a book for a school project, saving parts that would help with my paper.
When I was done, I realized that I could just email my notes as a PDF file. This is life changing for me. I still prefer paper books to e-books, but this saved me hours of work. I am a very happy customer.
Mr Jason, January 26, 2021
I miss the original Kindle’s
Smart Lookup combines entries from The New Oxford American Dictionary with information from Wikipedia, so you can know meanings, characters and more without losing your place.
*Adjust your text size
Choose from eight text sizes to prevent tired eyes, so you can keep reading longer. size-this one is too small. Also
,
the screen is overly sensitive and things pop-up and the battery doesn't last as long as the original
Kindle. But my biggest disappointment is that this Kindle doesn't allow you to transfer everything from the original Kindle, so I lost all of the information from my old one. Overall, disappointing. Ms Susan, November 17, 2021
I had the original Kindle, and the battery lasted for weeks. This battery only seems to last a few days, however. The other problem I have with this version of the Kindle is the touch screen. It is really annoying when you are reading and start turning the wrong way. Sometime, it's hard to get the page to turn the way you'd like it to.
40. Which of the following is a feature of the 8th-generation Kindle?
A. It is 16 percent thinner than the previous one.
B. It can run for several months on a single charge.
C. The blacks and whites on the screen improve the quality of readers' understanding.
D. It is user-friendly with a built-in dictionary.
41. Ms. Catherine seems to agree that___________。

A. her Kindle is helpful for her academic work
B. it's not easy to take notes with a Kindle
C. she is satisfied with the price of her Kindle
D. she likes e-books more than paper books
42. What problem do Mr. Jason and Ms. Susan both have with their new Kindle?
A. The size is too small.
B. There are always messages popping up.
C. It's difficult to use the touch screen.
D. Page turning doesn't work sometimes.
【答案】40. D 41. A 42. C
【解析】
【分析】
这是一篇应用文。

主要介绍了第八代kindle的功能以及一些用户评论。

【40题详解】
细节理解题。

根据Look it up without leasing your page局部中Smart Lookup combines entries from The New Oxford American Dictionary with information from Wikipedia, so you can know meanings, characters and more without losing your place. 〔Smart。

相关文档
最新文档