全国高考英语试题汇编(10月 下)R单元

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

胖肥市应本阳光实验学校R单元
目录
R单元 (1)
R0 阅读表达 (1)
R0 阅读表达
【英语卷〔解析〕·一中高三第二次模拟考试〔202110〕】第一节阅读表达(共5小题,每题2分,总分值10分)
阅读下面的短文并答复下列问题,然后将答案写到答题卡相的位置上(请注意问题后的词数要求)。

[1]Teenage depression isn't just bad moods and occasional sadness.Depression is a serious problem that impacts on every aspect of a teen’s life.Left untreated,teen depression can lead to problems at home and school,drug abuse,self-loathing…even irreversible(不能挽救的)tragedy such as homicidal violence or suicide.
[2]Fortunately,teenage depression ______________ and as a concerned parent,teacher,or friend,there are many things you can do to help.You can start by learning the symptoms of depression and expressing concern when you spot warning signs.Talking about the problem and offering support can go a long way toward getting your teenager back on track.[3]There are as many misconceptions about teen depression as there are about teenagers in general. Yes,the teen years are tough,but most teens balance the troubles with good friendships,success in school or outside activities,and the development of a strong sense of self.Occasional bad mood or acting out is t o be expected,but depression is something different.Depression can destroy the very essence of a teenager’s personality, causing an overwhelming sense of sadness,despair,or anger.
[4]If you’re unsure whether all adolescent in your life is depressed or just〞being a teenager〞,consider how long the symptoms have been present,how severe they are,and how different the teen is acting from his or her usual self.While some“growing pains〞are to be expected as teenagers fight with the challenges of growing up,dramatic,long lasting changes in personality, mood,or behavior are red flags of a deeper problem.
[5]If you suspect that a teenager in your life is suffering from depression,take action fight away. Depression is very damaging when left untreated,so don’t wait and hope that the symptoms will go away.Even if you’re unsure that depression is the issue,the troublesome behaviors and emotions you’re seeing in your teenager are signs of a
problem.Whether or n ot that problem turns out to be depression,it still needs to be addressed —the sooner the better.
76.What does this passage mainly talk about?(no more than 4 words) _________________________________________________________________ ______
77. Fill in the blank in Paragraph 2 with proper words.(no more than 6 words〕
_________________________________________________________________ ______
78. How would a teenage feel if he or she were suffering depression?(no more than 8 words)
___________________________________________________________________ ____
79. What are the warnings of worsening depression?(no more than 15 words〕
_________________________________________________________________ ______80. What would you do if you found your child with signs of depression?(no more than 8 words)
_________________________________________________________________ ______
【答案】【知识点】R1 阅读表达
【技巧】此题和下面一道题从阅读角度来看难度不大,主要考查的是学生对语言的运用能力,尤其是总结和提炼语言的能力;这就要求学生们平时多用自己的语言答复下列问题;多概括文章或段落;
本文讲述的青少年在成长过程中会出现情绪压抑一些问题,对一些问题,对于家长、、社会要关注,并帮助解决,越早越好,否那么会影响其健康成长,并会出现一些严重后果。

【答案解析】
76.Teenage depression。

本文讲述的青少年在成长过程中会出现情绪压抑一些问题,出现的原因及解决方法。

77.can be treated上文讲的是.Teenage depression的危害,下文讲的是解决方法,所以此处该是“能解决〞
78.Very sad,despairing or angry。

由第三段最后一句可知Depression can destroy the very essence of a teenager’s personality, causing an overwhelming sense of sadness,despair,or anger.
79.dramatic,long lasting changes in personality,mood,or behavior。

文章第四段提到While some“growing pains〞are to be expected as teenagers fight with the challenges of growing up,dramatic,long lasting changes in personality, mood,or behavior。

80.Take action right away。

文章最后提到it still needs to be addressed —the sooner the better.。

相关文档
最新文档