2019春四川省资阳市高一(下)期末英语试卷

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2019 春四川省资阳市高一(下)期末英语试卷
一、阅读七选五(本大题共 5 小题,共 10.0 分)
The beauty ofconfidence is that it is possible to learn it , no matter who you are! Follow these simple steps to be confident .
Consider your strengths and success. (1) When did you help others ? What are you good at ? When have you taken pride in yourselves ? What are you working hard for ? If you have difficulty thinking of your strengths and success, ask your family member or a close friend .
Have goals. Sitting around and doing nothing will make you feel worse . Start with a small Goal . (2) . You'Il get more confidence achieving a small goal. Once you've achieved many smaller goals, you can set bigger goals.(3) . Failure is the mother of success. When you fail , view it as a learning experience .
Often we have to fail on our own to gain experience . By failing , you have at least taken a chance.
Pick a role model . Pick a role model that is always confident and always learn from them.
Study their action , their manners and how they communicate with others . (4) However , it's a great place to start.Smile. Confident people smile often , and without much reason . (5) . It tells the people
around you that you're comfortable in yourself and enjoying your time.
A . Learn from failure .
B. Otherwise , you'll get discouraged .
C. Smiling is a friendly and open gesture .
D. After reaching a goal , reward yourself .
E. Start projecting a more powerful you today.
F. Ifpossible , write them down so that you can look back at them later .
G. Ofcourse you don't want to spend your entire life copying someone else
1. A. A B. B C. C D. D E. E F. F
G. G
2. A. A B. B C. C D. D E. E F. F
G. G
3. A. A B. B C. C D. D E. E F. F
G. G
4. A. A B. B C. C D. D E. E F. F
G. G
5. A. A B. B C. C D. D E. E F. F
G. G
二、完形填空(本大题共20 小题,共 30.0 分)
Ethan Katz love dogs . He enjoys playing with his two dogs and often helps his grandma feed and walk her five dogs. For his ninth birthday , Ethan (6)the idea to sell T-shirts for his favorite charity , City Dogs Rescue in Washington D . C.
Both of Ethan's dogs were adopted from animal(7) . Most shelters have limits on The(8)of animals they can care for . City Dogs Rescue(9)dogs from overcrowded shelters . Volunteers(10)the animals until they're
adopted. Ethan said, "I decided to do something for that rescue organization and(11)money for
them" . With(12) , Ethan went on a Web site for T-shirt designing and fund-raising . He typed a
paragraph about his(13), designed a T-shirt, and(14)each shirt at $ 20. Every time someone bought one, part of that(15)went to City Dogs Rescue .
" said Ethan . By the end of his 30-day fund-raising drive,he
had sold 179 shirts and raised $ 2, 640. That money helped City Dogs Rescue(18)10 dogs from overcrowded shelters.
But Ethan wasn't finished . People(19)to contact his parents and City Dogs Rescue about buying shirts. So Ethan decided to(20)the fund-raiser for another month . At the end of that time , he'd sold 562 more shirts . Through T-shirt sales and other donations , he raised more than $ 14, 500(21) .
Jodi Sirotnak , Rind-raising coordinator (协调人) at City Dogs Rescue, said, "Kids often feel as if they have
no say in things , and Ethan shows them that they can make a( an) (22)" .
Ethan wants to keep helping dogs . When he's(23), he might like to work for City Dogs
Rescue or a( n) (24) like it . "I would like to help dogs fmd the best family, " he said.
Dogs in Washington , D .C are(25)to have Ethan as their friend!
6. A. kept up with B. caught up with
C. came up with
D. put up with
7. A. shops B. shelters C. hospitals D. clubs
8. A. number B. size C. species D. type
9. A. rents B. removes C. trains D. hires
10. A. read about B. know of C. care for D. deal with
11. A. borrow B. spend C. share D. raise
12. A. arrangement B. preparation C. permission D. protection
13. A. system B. design C. business D. project
14. A. priced B. bought C. ordered D. made
15. A. effort B. money C. pressure D. success
16. A. many B. enough C. all D. few
17. A. concern B. opinion C. goal D. worry
18. A. keep B. protect C. save D. train
19. A. forced B. agreed C. offered D. continued
20. A. support B. run C. start D. plan
21. A. above all B. after all C. at all D. in all
22. A. difference B. decision C. challenge D. impression
23. A. older B. easier C. richer D. freer
24. A. department B. activity C. company D. organization
25. A. eager B. lucky C. lonely D. willing
三、语法填空(本大题共 1 小题,共 15.0分)
26.There are many great philosophers in ancient China.Confucius ,(1) was one of The (2)( great)philosophers ,
stressed the importance of kindness, duty and order in society .
Since then, Chinese society (3) ( influence ) by his ideas.
Mencius , (4) ( bear) in 372 BC , was a student of Confucius's ideas . So, his teachings
were similar to (5) of Confucius . He believed man was good and that people were more important than (6)
( rule). He (7) ( write ) a book in his last years named The Book of Mencius .
Mozi , was also (8) influential philosopher . In some ways, his ideas were similar to Confucius' . For
example,he thought government was the most important thing .Mozi believed all men were (9) ( equality )and he founded Mohism . Different (10) Confucius , he stressed the importance oflove.
四、阅读表达(本大题共 4 小题,共30.0 分)
27.The theme of Earth Day in 2019 is to treat the earth well and protect the environment . To get more people to
care for the Earth , please hold your camera, take a photograph , and you will know why Earth Day is
The winning photographer will receive a digital camera , and the photo will be published in TIME for kids
magazine. Get details below .
The competition is open to students from 13 t0 17 years ofage .
Judges will look for originality (独创性), creativity , photo composition (构图) and relation to the Earth Day theme.
Students must include their first name only ; their e-mail address; a parent's, or a teacher's e-mail address (very important );a description; the location in the photo; and the date when it is taken(must be between June l, 2019, and March 20, 2020).
The competition begins : May 5 , 2019
The competition closes : March 20 , 2020
To enter, students should visit timeforkids . com/2019earthdaycontest and follow instructions to provide an original digital photo .
The winner will receive a digital camera .
All entries must follow the official rules for consideration.
Who can take part in the Earth Day Photo Competition ? ______
A . Professional photographers .
B. Students and teachers.
C. Students aged 13-17.
D. Students and parents.
What can you learn from the passage ? ______
A . They must include their full name .
B. The winning photos will be posted in a newspaper .
C. They must provide some basic information about the photo .
D. Both their parent's and teacher's e-mail address are necessary.
Where is this passage probably from ? ______
A . An official report .
B. An exhibition guide .
C. A book review .
D. An announcement.
28. Rehmat and His Perfume He smelled beautiful as he leaned across the table to pour my coffee. I later learned
his name was Rehmat. He works in the hotel where we are staying in Fujairah , UAE . I couldn't resist it and had to tell him his scent was beautiful . He thanked me.
As I continued to enjoy my breakfast ,Rehmat returned to my table.He presented me with his perfume. He said there wasn't much left in it but he wanted to give it to me as a gift . I was touched!What a kind man! He had gone to his bag and fetched me the gift .Of course, I couldn't take this gift ; it's too much .
I decided that I would give a gift to Rehmat . I went to my room and brought down a little Irish Celtic Cross
coaster(托盘).When I returned to the dinning area, he was gone but the manager said he would send Rehmat to my room . I gave Rehmat the little coaster. He was so touched. It was the first time in his three years here that a guest had given him something . He kept touching his heart and bowing his head .
Rehmat is from Pakistan . He told me he was going to immediately send a photo of this to his mum and other family members , and tomorrow Rehmat was going to bring me some fruits from his home . l think he said he was also going to bring us to his home to enjoy their hospitality (好客).
Rehmat thinks I have made his day, the truth is, he warmed my heart more than he could possibly know. I think I have made another friend . My friends , what a joy to open our hearts and be blessed in return with a
Why did the writer refuse Rehmat's gift ? ______
A . There wasn't much left in it .
B. He thought it was too expensive .
C. His friends didn't like the smell .
D. He had nothing to give Rehmat in return .
Why did the writer give Rehmat a coaster as a gift ? ______
A . To exchange for his perfume .
B. To thank for his kindness .
C. To remind him of his parents .
D. To help him get out oftrouble .
What made Rehmat's day? ______
A . He received a gift from a customer .
B. He was to invite me to have dinner .
C. He was to send a photo to his family .
D. He was to return to his hometown immediately .
What can we learn from the story ? ______
A . Never judge from appearances.
B. A friend in need is a friend indeed .
C. Where there is a will , there is a way.
D. The best type of friendship is giving .
29.Dust storms don't just happen in the middle of the desert . They happen in any dry area where loose dirt can
easily be picked up. The sand blown into the air by the wind usually falls back down to the ground after a few hours. Smaller bits ofparticles (微粒) stay in the air for a week or longer and can be blown thousands of miles away. Dust from the Sahara is always blown across the Atlantic and keeps travelling as far as Caribbean. The scary thing about sandstorm is that they can spread over hundreds of miles and rise over 10,000 feet( 305 meters). They also have wind speeds of at least 25 miles per hour ( 40km). Not strong enough to blow the feathers off a chicken but still something worth avoiding.
Don't be surprised if you suddenly see a dust storm heading your way . Dust storms usually arrive without warning and move in the form of a big wall of dust . The dust makes driving impossible . Often they only last for
a few minutes but storms usually leave serious car accidents behind. If you are in a car during a dust storm,
remind the driver to pull over and turn off the headlights.
In mild(轻微的)dust storms, it's still impossible to walk around although you wouldn't want to.You can't see anything because of the dust particles flying around . It's not just the dust you want to avoid . The wind carrying the dust will leave things as if they were just hit by a tornado . The best thing to do is find a safe place in a building .
What can we know from paragraph l ? ______
A . Sand blown into the air can float for months .
B. Dust storms don't happen in the heart of the desert .
C. Dust blown into the air can travel a very long distance .
D. Smaller bits ofparticles stay in the air for only a few hours.
What does paragraph 2 mainly talk about ? ______
A . The speed of the wind .
B. The harm of dust storms .
C. The movement of dust .
D. The power of dust storms .
What should a driver do when he is caught in a dust storm ? ______
A . Stop by the roadside.
B. Slow down a little bit .
C. Turn on the headlights .
D. Drive along the side of the road .
Which ofthe following statement is TRUE when the dust storm is not strong?______
A . You should find a safe shelter .
B. You can walk around as usual .
C. There is no need to avoid dust .
D. People can see everything clearly.
30.Pet lovers were very angry . Last May , a news article online said three states had passed laws limiting the
number of pets that each household could have to only two. The news spread quickly, as many people shared the article on Facebook and other social media sites. But pet owners had nothing to worry about----the article was made-up.
Many fake (虚假的) news are harmless, but others might have played a role in real-world events. When it comes to online news , even adults can have a hard time telling fact from fiction .
Education experts say kids should start learning how to tell the difference.
Of course, there are plenty of reputable websites you can visit to read the news . Well-known news
organizations , such as The New York Times and the Associated Press , have their own sites.
But many other online "news" sources aren't always reliable . And many students have trouble finding out when articles aren't entirely true or are trying to persuade them to think in a certain way .
Why would someone purposely publish an article that isn't true ? The most common reason is to make
money.Websites are paid by the companies that post ads on them.Companies want to place their ads on sites that get a lot of visitors . So people create fake news with attention-catching headlines to try to get users to click on them .
Some of the biggest websites are trying to stop the flow of fake news. Last November ,Facebook and
Google banned fake news sites from advertising on their pages . Facebook is also working with fact-checking organizations to identify and flag fake articles . But experts say the best way to slow the spread of fake news is for people to be more skeptical ( '怀疑的) of what they read online .
What's the author's purpose ofwriting the first paragraph ? ______
A . To make readers focus on fake news.
B. To introduce the topic about fake news .
C. To state the reasons for fake news' spread.
D. To inform readers ofsome media websites .
What does the underlined word "reputable" in paragraph 3 mean ? ______
A . Popular.
B. Colorful .
C. Official .
D. Honest
What's the main idea ofthis text ? ______
A . People create fake news to make money.
B. The growing trend of fake news raises concerns .
C. It's unnecessary for kids to be able to spot fake news .
D. Most school children can easily recognize fake news .
What's the best way to reduce the influence of fake news ? ______
B. To pass laws to limit the number to post news .
C. To encourage reader to be doubtful about what they read online .
D. To develop the system of fact-checking and flagging fake news .
五、短文改错(本大题共 1 小题,共10.0 分)
31.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10 处语言
错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词;
删除:把多余的词用斜线()划掉;
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10 处,多者(从第11 处起)不计分.
It is said a chemical factory will be built near our school.I thought it wrong to do so.
Although the factory will make a lot of money for our city , but it will do us more harm than good . The drink water will be badly polluted . The airs over the city will be polluted , either. What's more ,the chemical factory will be locate where we students play games and have sports after school . I fit
is occupied, they will have no place for sports and fun . So we strong suggest that the government
takes action to prevent the works from being built .
六、书面表达(本大题共 1 小题,共25.0 分)
32.由青少年骑行协会主办的2019 中国青少年励志骑行活动将于8 月 1 号拉开序幕,假定你是骑行协会主
席李华,受邀参加开幕式,请根据以下提示写一篇开幕式致辞.
1.出发时间;
2.骑行路线:沿" 丝绸之路 "中的陕西省西安--甘肃省兰州段(约620 千米):
3.骑行意义;
4.注意事项(安全、必需品等);
注意:
1.词数 100 左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,不计入总词数.
Ladies and gentlemen,
The inspiring riding trip launched by Youth Riding Association is
coming Wish the riding trip a great success!
答案和解析
1.【答案】
【小题 1】 F
【小题 2】 B
【小题 3】 A
【小题 4】 G
【小题 5】 C
【解析】 FBAGC
1. F .语境辨析题.根据前句
Consider your strengths and success .可知想一下自己的优点和缺点,也就是
让我们对自己要有清楚地了解.故下文提到为了让自己更明确,可以把这些优点和缺点写下来.故选
F .
2.B .上下文串联.本段的中心思想是 "Have goals ."要有目标,有了目标我们才有动力,如果没有目标,
我们就会失去努力的源泉.根据前句
Start with a small Goal .可知建议我们从小的目标开始,否则你会受
挫( Otherwise , you'll get discouraged ).故选 E .
3.A .总结概括题. 根据下文 Failure is the mother of success .When you fail ,view it as a learning experience .可
知失败是成功之母,作者认为我们应该把失败当成一次学习的经历.也就是说要从失败中吸取教训 ( Learn from failure ).故选 A . 4.G .细节理解题. 该段的小标题
Pick a role model .Pick a role model that is always confident and always learn
from them .建议我们要有一个学习的楷模,但不是要求一生都在模仿别人. G 项: Of
course you don't want to spend your entire life copying someone else .当然,你不想一辈子都在模仿别人.符合文意,故选 G .
5. C .中心思想题.最后一段建议我们要多笑.因为有信心的人才会微笑.
C 项:
Smiling is a friendly and open gesture .微笑是一种友好而开放的姿态.符合本段的中心思想,故选 C .
本文是一篇选句填空,文章主要介绍了自信的人最美丽,作者在文章中给出了五条让人保持自信的建议,并对这些建议进行了详细的分析. 本文设空在句首,根据横线后两句
Failure is the mother of success . When you fail , view it as a learning
experience .我们即可得到答案 "作者认为我们应该把失败当成一次学习的经历
" .我们可以从试题位置上判
断 --- 问题在段首. 假如问题出现在段首, 它通常是段落主题句. 认真阅读后文内容, 根据段落一致性原则,
查找同义词或其他相关的词,推断出主题句.另外着重阅读后文第一两句,锁定线索信号词,然后在选项
中查找相关特征词.通常正确答案的最后一句与空白后的第一句在意思上是紧密衔接的,因此这两句间会有某种的衔接手段,尤其当选项是几句话时. 6. 【答案】 C 2 B
3 A
4 B
5 C
【小题 1
【小题

【小题 【小题 】
【小题
】 D
7 C

D
9 A
】 B
【小题
6 【小题 】 【小题
8 【小题 】 【小题 10 】
A
C
】 C
D

B
【小题 11 】
【小题 12 【小题 13 【小题 14 【小题 15 16 D

A

A

D

B
【小题 】 【小题 17 【小题 18 【小题 19 【小题 20
】 】 】

【解析】 CBABC DCDAB ACCDB DAADB
1. C .考查词组.根据下文提到的 Ethan Katz 为募捐活动所做的工作可知,他想出售卖
T 恤衫的主意,因
此 came up wih (提出)符合语境.而 kept up with 跟上; caught up with 赶上; put up with 忍受,容忍;均不符
合句意,故选 C .
2.B .考查名词. 根据本句 Both of Ethan's dogs were adopted from 和下一句中的 Most shelers 可知 Ethan 的两
只狗都是从动物收容所( shelters )领养的.
3. A .考查名词.下一句提到动物收容所过于拥挤,因此可推测大多数动物收容所对动物的数量有限制. A . number 数量; B . size 尺寸; C . species 物种; D . type 类型.故选 A .
动物收容所里接出来照顾.removes 移除,拿开;符合语境.故选 B .
5. C.考查词组.此处意为:既然City Dogs Rescue 是慈善组织,所以这个组织的志愿者理应是照顾那些狗. care for (照顾,照料)符合语境.故选C.
6.D.考查动词.根据下文中的 fund-raising(筹款,募捐)可知选 raise.raise money 意为 " 筹钱,募款 " .故选D .
7. C.考查名词.根据本段第一句可知,Ethan 到一家网站进行T 恤衫的设计和募捐,这要得到网站的同意.因此选 permission(准许,许可).而arrangement 计划; preparation 准备; protection 保护;均不符合句意,故选 C.
8.D .考查名词.根据上文可知, Ethan 想通过网站开展一项募捐活动,所以应该在网站上介绍这个活动.因此 project (方案、计划)符合语境.故选D.
9. A .考查动词.根据上文提到的sell(出售)及下文中的each shirt at $20(每件 T 恤卖 20 美元)可知priced (给定价)符合语境.故选 A .
10. B .考查名词.此处意为:卖一件T 恤后,自然就会有销售收入,因此money 符合语境.故选 B .11.A .考查形容词.根据下文可知,实际卖出的T 恤数量比 Ethan 预想的要多,由此可推测很多( many)人购买了 T 恤.故选 A .
12.C.考查名词.根据后文to sell 75 shirts 可知, Ethan 本打算卖出75 件 T 恤,但是在三天之内卖出的数量就超过了 75 件,由此可知goal 符合语境.故选C.
13.C.考查动词.此处意为:慈善组织City Dogs Rescue 是为了救助小狗,因此 save 符合语境.故选 C.14. D .考查动词.根据本段第一句和本题所在句子中的to contact his parents and City Dogs Rescue about buying shirts 可知 continued (继续)符合语境.意为:人们继续联系Ethan 的父母和 City Dogs Rescue,还想购买 T 恤.故选 D .
15.B .考查动词.此处意为:因为人们还想购买T 恤,因此 Ethan 决定延长募捐活动的时间. run (开设服务、组织)符合语境.注意fund-raiser 除了表示 "筹款人 "以外,还可以表示 " 筹资活动 " .这里是后一种意思.故选 B.
16. D .考查词组. above all(最重要的是):afierall (终究);atall (完全); inall (总共).出售 T 恤的收人和其他捐款,总数达到了14500 美元,因此 in all 符合语境.故选 D.
17. A .考查名词.根据本题所在的句子可知,很多孩子都认为他们自己似乎没什么决定权,但是Ethan 通过实际行动做了对社会有益的事情,这说明孩子还是有一定影响力的. A . difference 差别; B . decision 决定; C. challenge 挑战; D. impression 印象.故选 A .
18. A .考查比较级.根据第一段可知Ethan 目前才 9 岁,如果想工作的话,应该是等到他年纪大一些才
行,因此 older 符合语境.故选 A .
19. D.考查名词. City Dogs Rescue 是一个慈善组织,因此 organization 符合语境. A . department 部门;B. activity 活动; C. company 公司; D. organization 组织.故选 D .
20.B .考查形容词. Ethan 喜欢狗,他喜欢的救助狗的慈等组织又位于华盛顿特区,因此在华盛顿待区的
狗能拥有 Ethan 这样一位朋友是很幸运的. A .eager 渴望的; B.lucky 幸运的; C.lonely 孤独的; D .willing 乐意的.故选 B .
本文是一篇记叙文.9 岁小男孩Ethan Katz 非常喜欢狗.由于动物收容所里的狗太多,一家救助狗的慈善
组织 CityDogs Rescuc 为了缓解收容所的压力,就将部分狗接出来照料. Ethan Katz 决定为 City Dogs Rescue 组织一次募捐活动.
近几年高考试题中的完形填空有新的变化,试题所涉及的知识面不断拓宽,综合难度不断提高.做完型填
空首先要通读全文,了解大意.一篇完形填空的文章有许多空格,所以,必须先通读一至两遍,才能大概
了解文章的内容.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致.选择答案时,要考虑整个句子
的内容,包括搭配、时态、语法等.答案全填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,
意思正确.
26.【答案】
who
6greatest has been influenced born
9
those
10
【小题【小题7【小题】
【小题【小题
】】
8an 】】
rulers wrote equal from
【解析】 1. who.考查连词,先行词是 Confucius ,在定语从句中做主语,引导非限定性定语从句,故填关
系代词 who.
2. greatest.考查最高级,最伟大的哲学家之一,故填greatest.
3. has been influenced.考查时态,主语是 society,被他的想法影响,根据 since then 可知使用现在完成时,
故填 has been influenced.
4. born .考查非谓语,be born in:出生在,过去分词做后置定语,故填born.
5. those.考查代词,those 指代 the teachings,故填 those.
6. rulers.考查名词,人民比统治者更重要,结合句意使用名词复数,故填rulers.
7. wrote .考查动词,句子缺少谓语动词,结合上下文使用一般过去时,故填wrote .
8. an.考查冠词,表示泛指,influential 是元音开头,故填an.
9. equal.考查形容词,所有人都是平等的,系动词后面填写形容词作表语,故填equal.
10. from .考查介词, be different from :与不同,故填from .
本文主要介绍中国古代的三位哲学家孔子,孟子及墨子和他们的哲学思想.
本题主要考查了用单词或短语的适当形式填空.做本题的关键是在理解短文的基础上,灵活运用所学的基
础知识.本题考到的知识点有:固定的短语,词类的转换,名词的复数形式,副词以及祈使句的用法等.因此,这就需要在平时的学习中,牢固掌握各语言点及一些语法知识.
27.【答案】
【小题 1】 C【小题2】C【小题3】D
【解析】( 1) ---( 3) CCD
( 1).C.细节理解题.根据广告第三段The competition is open to students from 13 t0 17 years of age 可知,Earth Day Photo Competition 的参加者年龄要求是 13-17 岁之间,故选 C.
( 2). C.推理判断题.根据广告第五段Students must include their first name only ; their e-mail address ;
a parent's, or a teacher's e-mail address ( very important );
a description ; the location in the photo ; and the date when it is taken ( must be between June l,
2019, and March 20 , 2020)可知,参加者必须填写姓氏,邮件地址,父母或者老师的邮箱地址,作品介
绍,照片地址以及日期等等基本信息basic information ,故选 C.
(3). D.推理判断题.根据广告全文可知,此广告发布的是少年摄影比赛的通知,号召符合要求的孩
子们积极参加,结合选项,应选 D .
这是一篇广告布告类阅读,发布的是少年摄影比赛的通知,号召符合要求的孩子们积极参加
广告类材料是热门考题.其文句简练,信息量大,句式使用简单,表达方式多样,但阅读这类题目也是有
规律可循的.
1.品位广告、新闻的标题,预测其内容.阅读广告时,要注意广告中涉及的人物,物品,时间,数字,
联系人及方式地址.阅读新闻时,要抓住新闻的特点即何时何处何人发生何事,其经过和结果怎样.
2.要抓住书写广告的文体或图片,注意用大写、下划线等方式加以提示的文字.
3.解题技巧①快速浏览广告、新闻,从标题中预测内容及涉及的类别.②浏览问题,寻找答案.注
意地点和时间的多样化造成的误选.③复读材料,核实答案.
28.【答案】
2B3A 4 D
1B
【解析】 1.B .细节理解题.根据文章第二段. Of course , I couldn't take this gift ; it's too much 当然,我 不能接受这件礼物,太贵了.可知作家拒绝了 Rehmat 的礼物因为他认为它太贵了;故选
B .
2.B .细节理解题.根据文章第三段 I gave Rehmat the little coaster . He was so touched .我给 Rehmat 送了 个小杯垫.他很感动.可知作者给 Rehmat 一个杯垫作为礼物为了感谢他的好意;故选
B .
3. A .细节理解题.根据文章第三段
It was the first time in his three years here that a guest had given him something .这是他三年来第一次有客人给 了他一些东西.可知
Rehmat 在这天他收到一位顾客的礼物;故选
A .
4. D .细节理解题.根据文章最后一
段 I think I have made another friend . My friends , what a joy to open our hearts and be blessed in return with
a grateful and loving heart of another! 我想我已经交了另一个朋友.我的朋友们,打开我们的心,并以另一颗充满感激和爱心的心得到祝福,这是多么快乐啊!可知我们从这个故事中学到了;最好的友谊是给予故选 D
本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者和好的友谊是给予.
考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的
推理判断.
29.【答案】
【小题 1 】 C
【小题 2 】 D
【小题
3 A 【小题
4 】 A

【解析】 1. C .细节理解题.根据第一段 Smaller bits ofparticles (微
粒) stay in the air for a week or longer
and can be blown thousands of miles away .小颗粒(微粒)在空气中
停留一周或更长时间,可以被吹到数千英里以外.可知吹到空气中的灰尘可以传播很长的距离,故选 C .
2. D .段落大意.根据第二段介绍
The scary thing about sandstorm is that they can spread over hundreds of miles and rise over 10,
000 feet (305 meters ). They also have wind speeds of at least 25 miles per hour ( 40km ). Not strong en
ough to blow the feathers off a chicken but still something worth avoiding .沙尘暴的可怕之处在于,它可以传
播数百英里,上升超过
10000 英尺( 305 米).它的风速至少为每小时
25 英里( 40 公里).它的强度不足
以吹掉一只鸡的羽毛,但仍然值得避免.可知第二段是介绍沙尘暴的威力,故选 D .
3. A .细节理解题.根据第三
段 If you are in a car during a dust storm , remind the driver to pull over and turn off the headlights 如果你在一
场沙尘暴中在车里,提醒司机停车并关闭前灯.可知司机要停在路边,故选
A .
4. A .细节理解题.根据最后一段
The best thing to do is find a safe place in a building .最好的办法是在建
筑物里找一个安全的地方.可知有最好找个安全的避难地方,故选 A .
本文介绍了沙城暴的威力和危害以及发生如何有效的保护自己.
做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔
细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答
案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
30.【答案】
2 D
3 B
4 C
1
】 B 【小题 】
【小题
【小题 】
【小题 】
Rehmat 互赠礼物的经过,从中学到最
【解析】1.B .段落大意题.根据第一段 Last May ,a news article online said three states had passed laws limiting the number of pets that each household could have to only two. The news spread quickly, as many people shared the article on Facebook and other social media sites. But pet owners had nothing to worry about----the article was
made-up.去年五月,一篇网上新闻报道说,有三个州已通过法律,限制每个家庭可能只有两只宠物的数
量.随着许多人在Facebook 和其他社交媒体网站上分享这篇文章,这个消息迅速蔓延.但宠物主人没有什
么可担心的 ---- 文章已经制成.可知,作者写第一段的目的是引出关于假新闻的主题.故选 B .
2.D.词义猜测题.根据上下文内容可知,Of course, there are plenty of reputable websites you can visit to read the news.句意为当然,有很多信誉良好的网站可以访问以阅读新闻.故意为真诚的.故选 D .
3.B .主旨大意题.阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了假新闻的增长趋势引起了人们的关注,
减少假新闻影响的最佳方法是鼓励读者怀疑他们在网上阅读的内容.故选B.
4. C.细节理解题.根据最后一段 But experts say the best way to slow the spread of fake news is for people to be more skeptical ('怀疑的) of what they read online .但专家表示,减缓虚假新闻传播的最佳方式是让人
们对他们在网上阅读的内容更加怀疑.可知,什么是减少假新闻影响的最佳方法是鼓励读者怀疑他们在网
上阅读的内容.故选 C.
本文是一篇科教类阅读,主要讲述了假新闻的增长趋势引起了人们的关注,减少假新闻影响的最佳方法是
鼓励读者怀疑他们在网上阅读的内容.
考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做
出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的
推理判断.
31.【答案】
It is said ∧a chemical factory will be built near our school.I thought it wrong to do so .Although the factory wil
l make a lot of money for our city ,
but it will do us more harm than good .The drink water will be badly polluted . The airs over the city will be p olluted , either. What's more,
the chemical factory will be locate where we students play games and have sports after school. I fit is occupied ,they will have no place for sports and fun . So we strong suggest that the government
takes action to prevent the works from being built.
详解:
1. said 后面加 that,考查主语从句, it 作形式主语, that 引导的主语从句放在后面, that 不做成分,无含义.
2. thought 改为 think ,考查时态,表达自己的观点,用一般现在时态.
3.去掉but,考查连词,前面有although,后面不用but.
4. drink 改为 drinking ,考查动名词,表示用途,用动名词作定语.
5. airs 改为 air,考查名词的数,air 为不可数名词,无复数.
6. either 改为 too,考查词义辨析,either 用于否定句、疑问句,too 用于肯定句.
7. locate 改为 located,考查固定搭配,be located 位于.
8. they 改为 we,考查人称代词,指我们学生,所以用we 作主语.
9. strong 改为 strongly,考查副词,学生动词,所以用副词.
10. takes 改为 take,考查虚拟语气,suggest后跟宾语从句,从句用(should) +动词原形.
【解析】本文讲述我们学校附近将建一个化工厂,我认为不对,污染水源、空气,对我们的身体不利.
1先通读全文.认真阅读短文,在做题之前确保已经弄清原文大意.注意文章中上下文的逻辑关系是否正
确,时态、人称、主谓、指代等是否一致.
2.聚焦出题热点、综合运用所学语言知识,分句(注意以句子为单位而不是以行为单位)对不同的错
误情况进行分析和回答(即改词、加词或减词).
3.再次通读全文,校对自己的改正是否正确.一般各种改错的方式都应该用到,如果出现了某一种改法。

相关文档
最新文档