湖北省浠水县实验高级中学2019-2020学年高二英语9月月考试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

湖北省浠水县实验高级中学2019-2020学年高二英语9月月考试题
1.本卷共 8 页满分 150 分,考试时间 120 分钟;
2.答题前,在答题卷指定区域填写班级、姓名、考场号、座位号及准考证号并填涂相应数字。

3.所有答案必须写在答题纸上,写在试卷上无效;
4.考试结束后,只需上交答题纸。

第一部分:听力(共两节,满分 30 分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. Where is the man’s English book?
A. In the drawer.
B. On the desk.
C. On his bed.
2. What is the man going to do?
A. Have a drink.
B. Go to the library.
C. Hand in his report.
3. Where does the conversation probably take place?
A. At a restaurant.
B. At a hotel.
C. At home.
4. What does the woman think of her new jacket?
A. It’s cheap.
B. It’s nice.
C. It’s of the best quality.
5. What happened to the speakers?
A. They couldn’t decide where to go.
B. They had a quarrel outside the Odeon.
C. There was a misunderstanding about the meeting place.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What are the speakers mainly talking about?
A. When to invite guests.
B. What to do tonight.
C. How to treat friends.
7. What will the woman do later?
A. Do some shopping.
B. Prepare some chocolate.
C. Make some ice cream. 听第7段材料,回答第8、9题。

8. When will Ronaldo probably arrive at Munich?
A. On the 7th.
B. On the 10th.
C. On the 16th.
9. Why won’t Ronaldo visit the office in Barcelona?
A. He won’t have enough time.
B. It isn’t doing well.
C. It performs excellently.
听第8段材料,回答第10至12题。

10. What day is it today?
A. March 31st.
B. April 1st.
C. April 5th.
11. What rooms does the woman book finally?
A. Three single rooms.
B. Three double rooms.
C. Two single rooms and one double room.
12. What do we know about the woman?
A. She wants the rooms on different floors.
B. She prefers a big meeting room on the 16th floor.
C. She books a meeting room for the day after tomorrow.
听第9段材料,回答第13至16题。

13. What is the woman’s trouble?
A. She is too fat.
B. She has difficulty getting to sleep.
C. She is under high stress.
14. What is the woman worried?
A. She is keeping gaining weight.
B. She relies heavily on sleeping pills.
C. She will not finish her work on time.
15. What does the man tell the woman to do?
A. Take some medicine.
B. Go to bed half an hour earlier.
C. Do more exercise.
16. What will the woman do?
A. Have a good rest at home.
B. Wait for the man’s visit.
C. Come again in a few weeks.
听第10段材料,回答第17至20题。

17. How long will it take to get to the airport?
A. One hour and ten minutes.
B. One hour and twenty minutes.
C. One hour and thirty minutes.
18. What does the speaker remind the listeners to do?
A. Weigh their luggage.
B. Check in by 10:10 am.
C. Take only one hand-luggage on the plane.
19. What is the route to tour around London according to the speaker?
A. Trafalgar Square → St. James’s Park → Big Ben.
B. Big Ben → St. James’s Park → Buckingham Palace.
C. Trafalgar Square → Buckingham Palace → St. James’s Park.
20. What does the speaker strongly recommend the listeners to visit?
A. Harrods.
B. The Regent.
C. Trafalgar Square.
第二部分阅读理解(共两节,满分 35 分)
第一节(共 10 小题;每小题 2.5 分,满分 25 分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

A
Eating is best when it’s a social activity. Think of the meal a family enjoys
in the evening when everyone’s together after work or school, or the big get-togethers over food at Spring Festival. But now, in the age of the Internet and social media, anyone with an Internet connection can enjoy a social eating event.
Mukbang-a South Korean phrase meaning “eating broadcast”-is an unusual food fanaticism that’s sweeping the country. This is a meal where only one person gets to eat, while many viewers watch live shows of hosts eating large quantities of food. They leave comments on the dishes the host is taking, and the host responds to them live.
So why have people taken to this unusual new food trend(趋势)? Jeff Yang, an Asian-American cultural critic, thinks that it’s down to “the loneliness of unmarried or uncoupled South Koreans”. He believes that eating on your own can be hard in a country like South Korea, where social eating is such a long tradition. However, Mukbang gives people the feeling that they are part of something larger, it seems.
Millions of people have trouble with food. Either they eat too much of it, or too little. Some say that the popularity of Mukbang helps people with these disorders. Those who always eat too much and put on weight can watch Mukbang live shows to satisfy their appetite (胃口). And those who don’t eat enough can build their appetite by watching delicious food being eaten.
Even though Mukbang is a South Korean phenomenon, it’s also taken off in the US. But unlike South Koreans who sit down to enjoy noodles and kimchi (泡菜), Americans enjoy their own native dishes. This means that viewers of US Mukbang live shows will see locals stuffing themselves with hamburgers, fries and ice cream.
21. The underlined word “fanaticism” in the second paragraph is clo sest in meaning to ________.
A. disappointment
B. enthusiasm
C. dislike
D. imagination
22. According to Jeff Yang, Mukbang is becoming popular in South Korea mainly because
________.
A. people are used to eating alone
B. it’s good for t hose who have eating disorders
C. it helps to comfort the lonely people
D. it assists people to build their appetite
23. What is the article mainly about?
A. A traditional Korean eating habit.
B. A new food trend from South Korea.
C. How Koreans communicate through eating.
D. How the Internet affects the way we eat.
B
Bad news sells.If it bleeds,it leads.No news is good news,and good news is no news.Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers.But now that information is being spread and monitored(监控) in different ways,researchers are discovering new rules.By tracking people’s e﹣mails and online posts,scientists have found that good news can spread faster and farther than disasters and sob stories.
“The ‘if it bleeds’ rule w orks for mass media,”says Jonah Berger,a scholar at the University of Pennsylvania.“They want your eyeballs and don’t care how you’re feeling.But when you share a story with your friends,you care a lot more how they react.You don’t want them to think of yo u as a Debbie Downer.”
Researchers analyzing word﹣of﹣mouth communication—e﹣mails,Web posts and reviews,face﹣to﹣face conversations—found that it tended to be more positive than negative(消极的),but that didn’t necessarily mean people preferred positive news.Was positive news shared more often simply because people experienced more good things than bad things?To test for that possibility,Dr.Berger looked at how people spread a particular set of news stories:thousands of articles on The New York Times’ website.He and a Penn colleague analyzed the “most e﹣mailed” list for six months.One of his first finds was that articles in the science section were much more likely to make the list than non﹣science articles.He found that science amazed Times’ readers and mad e them want to share this positive feeling with others. Readers also tended to share articles that were exciting or funny,or that inspired negative feelings like anger or anxiety,but not articles that left them
merely sad.They needed to be aroused(激发) one way or the other,and they preferred good news to bad.The more positive an article,the more likely it was to be shared,as Dr.Berger explains in his new book,“Contagious:Why Things Catch On.”
24.What do the classic rules mentioned in the text apply to?
A. News reports.
B. Research papers.
C. Private e﹣malls.
D. Daily conversations.
25.What can we infer about people like Debbie Downer?
A .They’re socially inactive.
B. They’re good at telling stories.
C. They’re inconsiderate o f others.
D. They’re careful with their words.
26.Which tended to be the most e﹣mailed according to Dr.Berger’s research?
A. Sports new.
B. Science articles.
C. Personal accounts.
D. Financial reviews.
C
I’ve never been the kind of person to say, “it’s the thought that counts” when it comes to gifts. That was until a couple of weeks ago, when my kids gave me a present that blew me away.
For years now, I’ve been wanting to sell our home, the place where my husband and I raised our kids. But to me, this house is much more than just a building. In the front room, there’s a wall that has hundreds of pencil lines, marking the progress of my children’s growth. Every growth stage is marked in grey, with each child’s name and the date they were measured. Most people I know have been featured on a wall like this, or at least had a wall like it in their home.
Of all the objects and all the memories, it’s this one thing in a home that’s the hardest to leave behind. Friends I know have returned home after work only to discover their wall of heights has been freshly painted over. A new paint job wouldn’t normally be greeted by tears, but erasing that evidence of motherhood hurts more than it should. Our kids grow in so many ways, but the wall is physical evidence of their progress, right there for everyone to see.
Over the years, I’ve talked about how much I would hate leaving that wall behind when I moved, even though the last marks were made 10 years ago when my kids stopped growing. So one day, while I was at work, my children decided to do something about it.
They hired Jacquie Manning, a professional photographer whose work is about capturing (捕捉) the beautiful things in life, from clear lakes and skies to diamonds and ballgowns. She came to our house while I was at work, and over several hours, took photos of the hundreds of drawings and lines, little grey fingerprints (手印), and old marks. Somehow, she managed to photograph all those years of memories perfectly. Afterwards, she put all the photos together into one image, transforming them into a beautiful history of my family.
Three weeks later, my children’s wonderful gift made its way to me –a life-size photo of the pencil lines and fingerprints that represents entire lifetimes of love and growth.
27. The author used her friends’ example in Paragraph 3 to ________.
A. persuade her family to leave the wall as it was
B. stress the meaning of keeping good memories
C. explain why her house badly needed a new paint job
D. share her memory of motherhood with readers
28. According to the article, it was Jacquie Manning who ________.
A. helped the author paint her new house
B. came up with the idea of the photo gift
C. shot pictures to record the author’s growth stage
D. made a copy of the growth marks on the wall
29. We can infer from the article that the author ________.
A. was strongly against selling their home
B. was not happy with the gift from her family
C. kept marks for family members every year
D. put great love and care in raising her children
30. What is the best title for the text?
A. A Gift Made with Love
B. Advice on Picking up Gifts for Parents
C. Paintings Count
D. Effective Ways to Communicate with Children 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

Who would win in a competition to memorize numbers, a chimp or a teenager? The teenager? Think again. Scientists have proved that chimps perform better than human beings when it comes to this kind of problem.___31___
Memory is our ability to learn something, save it and recall it when needed. Our memories are important to our sense of self, our personalities, and our ability to understand the world.
___32___ There is short-term memory and long-term memory. Your short-term memory saves information for a few seconds or a few minutes. ___33___ Long-term memory involves the information you try hard to keep, because it’s meaningful to you-an example is data about family and friends. And then there is visual memory and sound memory. But these are not hard and fast. In fact, Scientists argue a lot about the nature of memory.
___34___ Some memorize better with the help of pictures. Others are helped more by sounds. One thing’s for sure though: If you can put the different kinds of memory together, there can be great results. ___35___ At the same time, you could listen to recordings of the same group of words. These things may help when it comes to memorizing the words.
Imagination and association can be useful too. By imagination, scientists mean picturing a word in your mind, while association means relating the word to something you already know.
A. So why not try pictures with English words?
B. Then how do chimps have better memories than us?
C. Scientists say that there are different types of memory.
D. We may have to rethink what we believe about human memory.
E. Scientists have also found that people memorize things in different ways.
F. For example, the time it takes to compare the prices of a few items in a store.
G. Short-term and long-term memory differ in the amount of information they can store. 第三部分语言运用(共两节,满分 45 分)
第一节完形填空(共 20 小题;每小题1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

Born in America, I spoke English, not Chinese, the language of my ancestors. When I was three, my parents flashed cards with Chinese____36____at my face, but I pushed them ____37____, my mom believed I would learn ____38____ I was ready .But the ____39____ never came.
On a Chinese New Year's Eve, my uncle spoke to me in Chinese, but all I could do was ____40____at him, confused, scratching my head. “Still can't speak Chinese?” He ___41___ me, “You can't even buy a fish in Chinatown.”
“Hey, this is America, not China. I’ll get some ____42____with or without Chinese.” I replied and turned to my mom for ___43___.
“Remember to ask for fresh fish, Xin Xian Yu,” she said, handing over a $20 bill. I____44____ the words, running downstairs into the streets of Chinatown.
I found the fish ___45___ surrounded in a sea of customers. “I'd like to buy some fresh fish,” I shouted to the fishman. But he ___46___ my English words and turned to serve the next customer. The laugh of the people behind increased ___47___ their impatience. With every ____48____, the breath of the dragons(龙) on my back grew stronger---my blood boiling-- ___49___ me to cry out, “Xian Sheng Yu, pl ease” “Very Xian Sheng,” I repeated. The crowd burst into laughter. My face turned ___50___ and I ran back home____51____, except for the $20 bill I held tightly in my pocket.
Should I laugh or cry? They're Chinese. I should feel right at home. ____52____, I was the joke, a disgrace ( 丢脸)to the language.
Sometimes, I laugh at my fish ____53____, but, in the end, the joke is on ____54____. Every laugh is a culture ____55____; every laugh is my heritage (传统) fading away.
36. A. custom B. characters C. humor D. project
37. A. ahead B. around C. aside D. along
38. A. when B. before C. unless D. until
39. A. campaign B. study C. time D. success
40. A. aim B. stare C. joke D. nod
41. A. cared about B. laughed at C. argued with D. struggled with
42. A. right now B. from now C. up to now D. in time
43. A. decision B. permission C. information D. explanation
44. A. repeated B. reviewed C. spelled D. kept
45. A. farm B. pond C. stand D. market
46. A. guessed B. forgot C. ignored D. doubted
47. A. by B. as C. with D. from
48. A. achievement B. second C. effort D. movement
49. A. directing B. intending C. forcing D. leading
50. A. bright B. blank C. pale D. red
51. A. open-mouthed B. tongue-tied C. empty-handed D.
broken-hearted
52. A. Instead B. Therefore C. Besides D. Meanwhile
53. A. trade B. deed C. challenge D. incident
54. A. it B. us C. me D. them
55. A. thrown B. lost C. expanded D. observed
第Ⅱ卷(共 55 分)
注意:将答案写在答题卡上。

写在本试卷上无效。

第三部分:语言运用(共两节,满分 45 分)
第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。

It is a great ___56___ (true) that life is difficult. Once we really understand and accept it, then life is no longer difficult. ___57___ , most of us do not fully see it. They just complain about their problems and difficulties as if life should be easy.
___58___ makes life difficult is that the process of facing and solving problems is a really painful one. Problems, ___59___(depend) on their nature, cause sadness or regret or anger or fear. These are ___60___(comfort) feelings, often as painful as any kind of physical pain. It is in this whole process of solving problems ___61___ life has its meaning. Problems are the serious test that tells us success from failure. When we want to strengthen the growth of human spirit, we encourage the human ability ___62___ (solve) problems, just as in school we set problems for our children to deal with. Learning from the pain of meeting and working out problems is ___63___ great benefit. As Benjamin Franklin ___64___(say), “Those things that hurt, instruct.” For this reason, wise people learn not to fear but to welcome ___65___ pain of problems. 第四部分:写作 (共两节,满分 40 分)
第一节应用文写作(满分 15 分)
假如你是李华,你约好昨天去公交车站接你的朋友Dylan,但你却迟到了10分钟,令他很失望。

请用英语给他写一封道歉信,要点如下:
1.向他表示道歉;
2.表达你对此事的认识;
3.请求他的原谅。

注意:1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

Dear Dylan,
_______________________________________________________________________________ 第二节概要写作(满分 25 分)
67.阅读下面短文,根据内容写一篇 60 词左右的内容概要。

Nowadays the business of fast food is developing at a rapid speed. Have you ever thought twice before deciding to eat fast food? Even if it is easy to buy and cheap, the risks outweigh(胜过) the five minutes of satisfaction that fast food brings. There are many risks when it comes to eating food that’s made in just a few of seconds.
What you eat can affect your health. People who are addicted to fast food are more likely to suffer from various life-threatening diseases. Obesity(肥胖) can come when fast food is bought often. Fast food is made from a lot of fats and high calories. If it isn’t removed, then you can grow to become obese. Even a small quantity of
fast food contains many calories. People are fooled by its appearance and they tend to eat more. Thus, without knowing, they consume a lot of calories. What’s worse, obesity isn’t the only risk. Heart disease is also a danger. The more fats, sugar and salt you eat, the weaker your heart can grow.
Another concern for most consumers is that they can’t keep track of the sources of the food supplies in fast food restaurants. They never know about the living conditions of the animals killed for meat in those restaurants, like cows, pigs, and chicken. A recent study has suggested that bacteria have been found in about 38% fast food. Even some soft drinks are now infected by food-borne illnesses that usually come from meat.
Although fast food is one of the easiest and cheapest ways of eating, the health risks aren’t worth your life, and risking your life for something that isn’t good for you could cost thousands of dollars in hospital bills. It is important to eat healthily and make good choices when deciding what to put in your body. Don’t be lazy and pick up fast food on your way home from work.
________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________
1-20 BBAAC CABCA BCBAA CBCBA
21-30 BCB ACB BDDA 31-35 DCFEA
36-55 BCACB BABAC CCBCD CADCB
56. truth 57. However 58. What 59. depending 60. uncomfortable 61. that 62. to solve 63. of 64. said 65. the
Dear Dylan,
I apologize for not arriving on time to pick you up from the bus station yesterday.
I have no excuse for keeping you waiting for so long.
Next time, I’ll make sure to leave early enough in order to arrive as scheduled,
or even ahead of schedule.
I humbly ask your forgiveness. I hope my mistake won’t prevent you from seeking
my help in the future. I’m always happy to be of service.
Yours, Li
Hua
(79 words)
Despite its popularity, fast food is the origin of various risks. Fast food
has a negative influence on people’s health leading to serious illnesses, like obesity
and heart disease. Besides, the sources of fast food can be another potential health threat for its consumers. Considering the risks, it is essential to keep a healthy
diet and make careful choices before eating.
听力录音原稿:
(Text 1)
M: I can’t find my English book in the drawer. Has anyone taken it?
W: It should be on the desk in your bedroom. Yesterday I cleaned the drawer.
(Text 2)
W: I’d like to have a drink in the student café. Would you go with me?
M: I’d love to, but I have to go to the library to finish my report.
(Text 3)
M: What would you like for your main course, madam?
W: Well, I quite like the chicken, but I’ve had a lot lately and I can’t make up my mind.
M: Well, the fish is lovely, madam.
(Text 4)
W: What do you think of my new jacket?
M: Where did you get it, in Zara?
W: Yeah, in the sales.
M: It’s really nice.
W: Really cheap.Still, I think it’s not the best quality, is it?
(Text 5)
M: Where was I? Where were you, you mean! I waited there for an hour like a fool!
I definitely said 8 o’clock outside the Odeon.
W: No, you didn’t! You said outside the Showcase. I w ouldn’t have gone there otherwise, would I?
M: Whatever! I know I said the Odeon.
(Text 6)
W: ⑥So have you got everything for your friend?Don’t forget you might want some chocolate to eat later while you’re watching your film.
M: Oh, I sorted that out yesterday. I think we need to give them something to eat when they first arrive, like pizzas, maybe. Everybody likes those.
W: Well, let’s look in the fridge. Hmm, ⑦I’d better get some from the supermarket.
We haven’t got much ice cream either, but there’ll be enough for your friends. (Text 7)
W: When will Ronaldo go on his visit?
M: ⑧On the 7th.
W: I s Ronaldo going to visit the Barcelona office while he’s in Europe?
M: No. ⑧He’ll be in Rome for three days, then in Munich for two, and then a few days in London before flying back here on 16th.
W: I think he should stop off in Barcelona as well. It’s our best performing office in Europe this year.
M: ⑨That’s true and that’s why Ronaldo doesn’t think it’s necessary to visit there.We think the focus of this trip should be on the offices that aren’t doing well.
(Text 8)
M: Hotel Concorde.
W: Good morning. My name is Vera Brett. ⑩I’d like to book rooms for five nights starting tomorrow.
M:⑩○12April 1st to 5th. Just one moment, madam. We are rather full. What kind of rooms would you like?
W: I’d like three single rooms, all on the same floor.
M: We have three double rooms but not three singles available, sorry.
W: What is the difference in price?
M: Single rooms are$400; doubles are$700.
W: I see, um...what kind of rooms are the double ones?
M: Very nice rooms, madam. ○11We can give you three doubles on the sixteenth floor overlooking the city.
W: ○11All right. ○12And do you have a small meeting room I can reserve for April 2nd all day?
M: Er...yes, we have a nice quiet room that will take about 12 people. Would that be suitable?
W: Yes, that would be fine. Thank you.
(Text 9)
M: Hello, Mrs Bishop. Please sit down. Now tell me, what’s the trouble?
W: Well, it’s like this. ○13I’m having a few problems getting to sleep at night.
And when I do finally get to sleep I turned all the time and then. I end up waking mys elf up and I spend hours just lying, staring at the ceiling. My husband doesn’t
help much with the noise he makes.
M: Mm, I see. How long has this been going on?
W: About a couple of months.
M: Have you got something on your mind? Is something worrying you?
W: Well, yes. You see, ○14I just seem to be getting fatter and fatter. I just can’t lose my weight, however hard I try.
M: I see. Well, the best thing we can do is this. Here are some sleeping pills. They will make you calm down and help you rest. ○15Take two pills half an hour before going to bed.And here’s a diet I think you should start. ○16Come back and see me in a couple of weeks’ time. Alright?
W: ○16I hope that will work. I’ll do that. Thank you.
(Text 10)
W: Ladies and gentlemen, could I please have your attention for a moment? Here is some information about your trip to London next week. ○17The coach to the airport will pick you up outside the town hall at 7:20 am.Make sure that you’re there on time. I’m afraid that any latecomers will be left b ehind. ○17You’ll arrive at the airport at 8:40 am,which will give you plenty of time to check your luggage in. The plane doesn’t take off until 10:10 am. Speaking of luggage, remember that your suitcase mustn’t weigh more than 20 kilos ○18and that you are only allowed one small piece of hand-luggage to be with you on the plane. When you’ve checked in, the ground hostess will give you a boarding pass and you can then go through passport control to the departure hall. The flight takes about two hours and twenty minutes, so you will land in London at about 11:30 am local time.
Once off the plane, you’ll have to go through passport control again and then you can go and pick up your luggage. You can find a coach waiting for you at the exit to take you to the hotel. Your hotel, The Regent, is right in the heart of London. From here you can reach lots of places on foot. ○19You can walk to Parliament Square in Westminster to see the Houses of Parliament, Big Ben and Westminster Abbey. From there you can walk on to Trafalgar Square and then past St. James’s Park and to the Buckingham Palace. ○20I’m sure you’ve heard of
Harrods, London’s most famous department store. It’s certainly well worth a visit during your stay.
I do hope you’ll have a wonderful time. Please don’t hesitate to get in touch
with me if anything should come up.
A 本文介绍来自韩国的一种新的食品趋势——mukbang(韩语,意为“美食广播”)。

它是席
卷韩国的一种不同寻常的美食狂热。

21 词义猜测题。

根据第二段中This is a meal where only one person gets to eat, while many viewers watch live shows of hosts eating large quantities of food.“这是一顿只有一个人吃的饭,而许多观众在现场观看主持人吃大量食物的节目。

”可知,Mukbang-a South Korean phrase meaning “eating broadcast”-is an unusual food fanaticism that’s sweeping the country.“mukbang(韩语,意为“美食广播”)是席卷韩国的一种不同寻常的美食狂热。

”中的划线词的意思是“狂热”。

故选B。

22 推理判断题。

根据第三段中thinks that it’s down to “the loneliness of unmarried or uncoupled South Koreans”. He believes that eating on your own can be hard in a country like South Korea, where social eating is such a long tradition. However, Mukbang gives people the feeling that they are part of something larger, it seems.“认为这是由于“未婚或未婚韩国人的孤独”。

他认为,在韩国这样一个社交饮食有着悠久传统的国家,独自吃饭可能会很困难。

然而,Mukbang给人的感觉似乎是,他们是更大的事情的一部分。

”因此推断,节目受欢迎是因为有助于安慰孤独的人。

故选C。

23 主旨大意题。

根据第二段第一句Mukbang-a South Korean phrase meaning “eating broadcast”-is an unusual food fanaticism that’s sweeping the country.可知,本文介绍来自韩国的一种新的食品趋势——mukbang(韩语,意为“美食广播”)。

它是席卷韩国的一种不同寻常的美食狂热。

故选B。

B 人们常说“没有消息就是最好的消息”,类似的说法只适合大众媒体,在网络普及的时代,
好消息在网络上的传播速度比坏消息要快很多.
24 细节理解题,根据第二段The ‘if it bleeds’ rule works for mass media可知,像
it bleeds这传统说法适用于大众媒体,故选A.
25 推理判断题.根据“you care a lot more how they react”可知,你非常在乎朋友听
完你讲的故事后的反应,根据“You don’t want them to think of you as a Debbie Downer.”
可知,你不想被当作一个“Debbie Downer”,说明指的是“一个不为他人考虑的人”,故选C.
26 细节理解题.根据第三段“articles in the science section were much more likely
to make the list than non﹣science articles”可知,科技类的文章比非科技类的更有可能被人们讨论,故选B.
C 本文是一篇记叙文。

文章讲述的是一个母亲在抚养孩子方面付出了巨大的爱和关怀。

对她来说,这所房子不仅仅是一栋建筑,在前面的房子里的墙上记录着孩子们的成长,在所有的物品和记忆中,这是在一个家庭中最难忘记的一件事。

后来孩子们请摄影师Jacquie Manning 复制了墙上的生长标记,她把所有的照片放在一起,形成一个形象,把它们变成了一段作者家庭的美丽的历史,并作为一个爱的礼物送给母亲。

27 推理判断题。

根据第三段中Of all the objects and all the memories, it’s this one thing in a home that’s the hardest to leave behind. Friends I know have returned home after work only to discover their wall of heights has been freshly painted over.可知,作者在第三段中以她朋友的例子来强调保持美好记忆的意义。

故选B。

28 推理判断题。

根据第五段中They hired Jacquie Manning, a professional photographer whose work is about capturing (捕捉) the beautiful things in life, from clear lakes and skies to diamonds and ballgowns.“他们聘请了专业摄影师贾奎曼宁(Jacquie Manning),他的工作是捕捉生活中的美好事物,从清澈的湖泊和天空,到钻石和舞会礼服。

”---Somehow, she managed to photograph all those years of memories perfectly. Afterwards, she put all the photos together into one image, transforming them into a beautiful history of my family.“不知怎么的,她设法把那些年的记忆拍得很完美。

后来,她把所有的照片放在一起,形成一个形象,把它们变成了我家的一段美丽的历史。

”由此可知,Jacquie Manning 复制了墙上的生长标记。

故选D。

29 推理判断题。

根据第二段中In the front room, there’s a wall that has hundreds of pencil lines, marking the progress of my children’s growth. Every growth stage is marked in grey, with each child’s name and the date they were measured. Most people I know have been featured on a wall like this, or at least had a wall like it in their home.“在前面的房间里,有一面墙上有数百条铅笔线,标志着我的孩子们成长的进步。

每个生长阶段都用灰色标记,每个孩子的名字和他们被测量的日期。

我认识的大多数人都在这样的墙上出现过,或者至少在他们家里有这样的一面墙。

”可知,从这篇文章中我们可以推断,。

相关文档
最新文档