近年高考英语复习 第1部分 基础知识解读 Unit 5 Canada-“The True Nort

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

(通用版)2018高考英语一轮复习第1部分基础知识解读Unit 5 Canada-“The True North”题型组合课时练新人教版必修3
编辑整理:
尊敬的读者朋友们:
这里是精品文档编辑中心,本文档内容是由我和我的同事精心编辑整理后发布的,发布之前我们对文中内容进行仔细校对,但是难免会有疏漏的地方,但是任然希望((通用版)2018高考英语一轮复习第1部分基础知识解读Unit 5 Canada-“The True North”题型组合课时练新人教版必修3)的内容能够给您的工作和学习带来便利。

同时也真诚的希望收到您的建议和反馈,这将是我们进步的源泉,前进的动力。

本文可编辑可修改,如果觉得对您有帮助请收藏以便随时查阅,最后祝您生活愉快业绩进步,以下为(通用版)2018高考英语一轮复习第1部分基础知识解读Unit 5 Canada-“The True North”题型组合课时练新人教版必修3的全部内容。

Unit 5 Canada—“The True North”
Ⅰ。

阅读理解
(2017·合肥高三质量检测)When you're looking forward to taking a holiday in Egypt,you're certainly not short of choices。

The country has so many to see that you’ll probably not want to limit yourself to just one city.
Hurghada-A Water Sports Paradise
With 250 hotels ranking from comfortable 3。

star hotels up to 5。

star accommodation,the main attraction of staying here is the activities in and on the warm waters.It has become an international centre for water sports,allowing visitors to take part in surfing,sailing and deep­sea fishing。

The waters are also home to a huge variety of coral and fish,making it a dream spot for diving.If all that isn't enough,Hurghada is home to some of th e world’s finest underwater gardens。

Luxor-An Open.air Museum of Ancient History
For those with an interest in Egyptian history,Luxor is an excellent place to stay and is built upon the site of the ancient Egyptian city of Thebes.If you make this the base for your Egypt holiday,you’re basically staying in an open­air museum!The modern city of Luxor has the ruins of Karnak.Across the Nile lie many more monuments,temples and tombs including the Valley of the Kings and the Queens.The Nile sailing is necessary for those with an interest in the country's ancient history。

Cairo—The Capital City
Finally,of course,there’s Cairo.It’s definitely a starting point for most of Egypt holidaymakers.Cairo offers an excellent mix of culture,art,cooking and sightseeing chances。

With the famous pyramids,various temples and some fascinating museums,Cairo is a fantastic choice if you can come to the city。

【语篇解读】本文是一篇应用文。

讲述了埃及几个好玩的城市及它们的特色。

1.Visitors flood to Hurghada mainly because it can offer them .
A.the funniest botanic gardens
B.choices of water activities
C.a brief history of Egypt
D.the mix of culture and art
B[细节理解题。

根据Hurghada-A Water Sports Paradise中的“the main attraction of staying here is the activities in and on the warm waters”可知,这儿主要吸引人的是其水里或水上的活动。

故选B。


2.Which of the following cities do most tourists visit first in Egypt?
A.Cairo. B.Luxor.
C.Thebes. D.Hurghada。

A[细节理解题。

根据Cairo—The Capital City中的“It’s definitely a starting point for most of Egypt holidaymakers。

”可知,Cairo一定是去埃及度假的游客最先游览的地方.故选A。


3.This passage is most probably taken from .
A.a historical document
B.a science magazine
C.a travel guide
D.a book review
C[推理判断题。

根据第一段可知,本文介绍了埃及几个好玩的城市,所以应该出现在旅游指南上.故选C。


Ⅱ。

阅读填句
(2017·湖北省八校高三联考)If you intend to work with this book seriously,I suggest that you give yourself every advantage by carefully following the laws of learning:Space your learning.
1. Each session may take one half hour to an hour and a half,depending on the amount of material and on your own speed of learning.Do one or two sessions at a time—three if you’re going strong and are all involved—and always decide when you stop and exactly when you will return。

2.
Everyone learns at a different pace。

Fast learners are no better than slow learners —it's the end result that counts,not the time it takes you to finish。

Review。

When you start a new session,go back to the last exercise of the previous session,cover your answers,and see how much you remember.3.
Test yourself。

You are not aiming for a grade,or putting your worth on the line,when you take the Comprehensive Tests.4. You are deciding where repairs have to be made,and especially,you are experiencing a feeling of success at work that is well done。

Use these tests,as well as the abundant drill exercises,as aids to learning.No one is perfect,and no one learns in the exact same way or at the same speed as anyone else。

5。

And then,give yourself every opportunity to exploit your actual,latent,and potential abilities。

But most important of all,as I will remind you several times throughout this book,develop a schedule and stick to it!
A.Do you have quick recall after a day,or you simply forget everything?
B.This approach works better than any other method for learning words.
C.On the contrary,you are discovering your weaknesses,if any。

D.Every chapter of this book is divided into “sessions”.
E.Real learning goes on only through active participation.
F.Do not rush—go at your own comfortable speed.
G.Find the optimum technique and speed for your unique learning patterns。

【语篇解读】本文介绍了一本书。

如何有效地阅读这本书?作者提出了几点建议。

1.D[由空后的“Each session may...”可知,选D,把每个章节分成几部分.]
2.F[根据本段所讲可知,每个人学习的进度不同,关键不是花多少时间,而是产生了什么样的结果。

故选F“不要急,按自己的速度进行”。

]
3.A[根据上文可知,本段讲的是如何复习,A项“一天下来你是很快地能回忆起来还是几乎忘光了"承接上文。

故选A。

]
4.C[根据空前的“You are not aiming for a grade..。

”可知,C项“相反,你是在发现自己的弱点”与上文构成转折关系,与下文“你就能决定在哪里进行弥补"衔接自然。

故选C。

]
5.G[根据空前的“No one is perfect,and no one learns。

.as anyone else”可
知,G项“找到适合自己的方法”承接上文。

故选G。


Ⅲ.语法填空
(2017·全国乙卷)Chengdu has dozens of new millionaires, Asia's biggest building,and fancy new hotels。

But for tourists like me,pandas are its top 1.
(attract).
So it was a great honour to be invited backstage at the not。

for­profit Panda Base, where ticket money helps pay for research.I 2. (allow) to get up close to these cute animals at the 600.acre centre。

From tomorrow, I will be their UK ambassador.The title will be 3. (official)given to me at a ceremony in London。

But my connection with pandas goes back 4。

my days on a TV show in the mid­1980s,5. I was the first Western TV reporter 6。

(permit) to film a special unit caring for pandas rescued from starvation in the wild.My ambassadorial duties will include 7.(introduce) British visitors to the 120­plus pandas at Chengdu and others at a research centre in the misty mountains of Bifengxia.
On my recent visit,I held a lively three。

month.old twin that had been rejected by 8。

(it) mother。

The nursery team switches him every few 9。

(day)with his sister so that while one is being bottle。

fed,10。

other is with mum-she never suspects.
【语篇解读】本文是一篇记叙文。

成都涌现出很多百万富翁、亚洲最大的建筑以及豪华酒店,但这对于作者这样的游客来说,熊猫才是那里的魅力所在.作者与熊猫结下了不解之缘,被邀请担任成都熊猫基地在英国宣传大熊猫的大使,以前做记者时,还拍摄过关爱熊猫的片子呢。

1.attraction[考查词性转换之动词变为名词。

形容词top修饰空格处的名词,attract 的名词形式是attraction,意思是“吸引人之物”。

]
2.was allowed[考查时态和被动语态。

I与allow是被动关系,故用被动语态;又因上一句主句用过去时,可确定此句也用过去时。

故填was allowed。


3.officially[考查词性转换之形容词变为副词。

空格处修饰过去分词given,故用副词修饰.official的副词形式是officially(官方地).]
4.to[考查介词.go back to追溯到,是固定搭配。

句意:但是我和熊猫的渊源可以追溯到20世纪80年代中期我做一个电视节目的……]
5.when[考查从属连词。

分析句子结构可知,空格处所在的句子是定语从句。

定语从句修饰前面的the mid­1980s,且从句缺少时间状语,故用when引导该定语从句。

] 6.permitted[考查非谓语动词之过去分词。

reporter与permit是被动关系,故用过去分词表被动。

过去分词短语permitted to.。

.作后置定语,修饰reporter。

] 7.introducing[考查动名词.此处用动名词作include的宾语。


8.its[考查代词。

mother是名词,故此处填it的形容词性物主代词its。


9.days[考查名词复数。

“every few+复数名词”意思是“每隔……"。

every few days 每隔几天。

]
10.the[考查冠词。

one。

the other。

一个……另一个……]
Ⅳ.短文改错
(2017·郑州高三质量预测)I can still remember I was once asked to make speech before the whole class at the age of 9。

You can imagine how shy I was when I thought of that with so many eyes fixed to me.I had no more choice but to prepare for it,though.The hardest part was my oral presentation from my memory,for reading from the paper wasn’t allowing.The real moment began before I stood on the platform with my legs trembling or my mind blank。

But my listeners were waiting patient。

Gradually,I found me back,giving my speech at last。

After what seemed to be a long time,I heard all the listeners applauding loudly。

Ever since then,my fear of speak before the audience had disappeared。

Actually,now I've become a great speaker!
【答案】I can still remember I was once asked to make 错误! speech before the whole class at the age of 9.You can imagine how shy I was when I thought of that with so many eyes fixed 错误! me。

I had no 错误! choice but to prepare for it,though.The hardest part was my oral presentation from my memory,for reading from the paper wasn't allowing
.The real moment began 错误! I stood on the platform with my legs trembling allowed
错误! my mind blank.But my listeners were waiting 错误!.Gradually,I found 错误! back,giving my speech at last。

After what seemed to be a long time,I heard all the listeners
applauding loudly.Ever since then,my fear of 错误! before the audience 错误! disappeared。

Actually,now I've become a great speaker!。

相关文档
最新文档