山东省青岛市第二中学高中任务型阅读知识点和相关练习试题百度文库
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
一、高中英语任务型阅读
1.任务型阅读
I stood at the edge of the cliff. The wind stung my eyes, cutting into my skin. Dark-feathered birds circled the air, swooping (俯冲) low over the ocean every now and then to catch their dinner. Hundreds of feet below, the deep ocean beat against the rough sandy shore. I took a deep breath, filling my lungs with excitement — and at the same time, fear.
Behind me, I heard the rest of the crew start to mutter. I was here for the shooting of a movie as I was one of the lead actors in the film Dangerous Things, and this scene was right in the middle of the climax (故事的高潮). It was vital that this went right.
The director had talked to me about getting a stunt double (替身演员), but I'd persuaded him that I could handle the dive. I'd taken a diving course a few years ago, and I'd been taking swimming lessons since I was five years old. I had been pretty confident that I could do this — up till now.
Someone called out, “Ceria, you don't have to do this! Are you sure you want to dive?” It was one of the producers, Callie Evans. I knew I couldn't turn back now. I couldn't bear to see the disappointed look on the director's face when he was told that I couldn't do it.
At that moment, all my fears and worries broke free. The expectation of adventure and victory seemed to move all the hesitation. I swooped downwards. The air on either side of me cut into my extended arms. I knew that this wonderful feeling of flight would only last a few seconds, yet time seemed to slow down so I could hear the thrilled whoops of my crew and a round of applause that seemed to echo in my pounding ears.
(1)At the beginning, how did the author feel about what she was going to do?(No more than 3 words)
(2)What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean in English?(No more than 15 words)
(3)Why was the author that confident in diving? (No more than 10 words)
(4)What was the crew's reaction while the author was diving down? (No more than 10 words) (5)How do you like the author? Please explain why. (No more than 25 words)
【答案】(1)She felt excited and frightened / fearful.
(2)It was important that the scene was properly shot.
Or: (Because it was the climax of the movie), the dive must perform successfully / well.
(3)Because she had taken diving and swimming courses.
(4)The crew cheered loudly for her.
(5)I think the author was brave and confident, because she could overcome the fear to challenge herself and enjoy success.
Or: I think she was brave because she didn't chicken out when facing challenges.
【解析】【分析】本文为记叙文。
作者讲述了自己拍摄电影的故事。
(1)根据第一段中的I took a deep breath, filling my lungs with excitement — and at the same
time, fear.(我深深地吸了一口气,肺里充满了兴奋——同时也充满了恐惧)可知,一开始,作者对她将要做的事情感觉既兴奋又害怕。
考虑字数限制,故答She felt excited and frightened / fearful。
(2)根据第二段中的I was here for the shooting of a movie as I was one of the lead actors in the film Dangerous Things, and this scene was right in the middle of the climax.(我在这里拍摄一部电影,因为我是电影《危险的事情》的主角之一,而这个场景正好处于高潮的中间)可知,因为这个场景正好处于高潮的中间,因此拍好这个场景是至关重要。
考虑字数限制,故答It was important that the scene was properly shot. Or: (Because it was the climax of the movie), the dive must perform successfully / well。
(3)根据第三段中的I'd taken a diving course a few years ago, and I'd been taking swimming lessons since I was five years old.(几年前我上过潜水课,从五岁起我就一直在上游泳课)可知,作者对潜水很有信心是因为她学过潜水和游泳课程。
考虑字数限制,故答Because she had taken diving and swimming courses。
(4)根据最后一段中的I could hear the thrilled whoops of my crew and a round of applause (我能听到团队成员们激动的呼喊和掌声)可知,当作者潜水时,团队成员们激动的呼喊和鼓掌。
考虑字数限制,故答The crew cheered loudly for her。
(5)本题是开放性题目。
首先要表明立场,然后解释原因。
通读原文可知,作者是勇敢和自信的,因为她面对挑战时她没有退缩,克服恐惧,挑战自己,享受成功。
考虑字数限制,故答I think the author was brave and confident, because she could overcome the fear to challenge herself and enjoy success. Or: I think she was brave because she didn't chicken out when facing challenges.
【点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。
在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。
2.请阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入1个最恰当的单词。
Why the youth sense anger in faces
We tend to believe that older people are more positive and younger people are more sensitive to social cues (暗示).
Recently scientists investigated this idea by testing 10,000 men and women. They wanted to see if age affected a person's ability to identify facial emotions, such as fear and anger.
The researchers from McLean Hospital in the US used a Web-based platform to collect happiness data. It showed the participants two headshots (头部特写)of random people. They were then asked to identify which subject was angrier, happier, or more fearful.
The research found that younger people were able to better identify angry and fearful facial cues than older people.
"From studies and anecdotal evidence, we know that the everyday experiences of an adolescent are different from an older person, but we wanted to understand how these experiences might be linked with differences in basic emotion understanding,wrote Laura
Germine, the study's senior author.
But what is it that makes young people more sensitive?
"This is the exact age when young people are most sensitive to forms of negative social cues, such as bullying," Lauren Rutter, the study's lead author, told Science Daily. "The normal development of anger sensitivity can contribute to some of the challenges that arise during this phase of development. On the contrary across the whole 10,000-person survey, researchers found no decline in the perception (感知)of happiness among older participants.
"What's remarkable is that we see declines in many visual perceptual abilities as we get older, but here we did not see such declines in the perception of happiness, Germine told Neuro Science News.
She added that these findings fit well with other researches, showing that older adults tend to have more positive emotions and a positive outlook.
Following the paper's release, Rutter told Neuro Science News that gathering their primary research online allowed the team to research into a "much larger and more diverse sample set" than previous studies. Title: Why the youth sense anger in faces
Purpose of the research The idea ________ whether age affects people's ability to identify
facial emotions.
Process of the research The researchers ________ happiness data on a web-based platform.
Two ________ head shots were shown to the participants.
Participants were asked to identify the more ________ subject.
________of
the research Younger people are ________ at identifying negative social cues.
Adolescence is the exact age when anger sensitivity reaches its ________.
Perception of happiness isn't on the ________ with age.
Self-assessment of the research What the research proves ________ with other researches. In comparison with previous studies, the sample set of the research is superior in its size and ________.
Findings/Results/Conclusion ;better ;peak/summit/highest ;decline ;agrees/corresponds ;diversity
【解析】【分析】这是一篇说明文,科学家们在网络上展开调查,收集1000个人识别面部表情的信息,结果显示的确年轻人比老人更容易识别出生气、害怕这样的表情,但是识别幸福的表情时相差不大。
这与其它一些科学家的发现一致。
老人更容易有积极情绪和乐观看法。
(1)考查信息转述能力。
根据第二段中的"Recently scientists investigated this idea by testing 10,000 men and women. They wanted to see if age affected a person's ability to identify facial emotions, such as fear and anger."可知,最近科学家们通过测试1000名男人和女人研究了这
个想法。
他们想看看是否年龄会影响一个人辨别害怕、生气等这样的面部表情的能力。
"investigate"是一个及物动词,可以直接作宾语。
空格后的whether age affects people's ability to identify facial emotions与this idea是等位关系,所以填investigated。
(2)考查信息转述能力。
根据第三段中的"The researchers from McLean Hospital in the US used a Web-based platform to collect happiness data."可知,美国McLean医院的科学家们用一个网络平台来收集关于幸福的数据。
"collect(收集)"还可以表达为gather。
且第二个空格在句中作谓语,本段话使用的是一般过去时,故填collected/gathered。
(3)考查信息转述能力。
根据第三段中的"It showed the participants two headshots (头部特写)of random people."可知,平台会展示给参与者两个随机人员的头部特写。
也就是说随机的两个头部特征被展示给参与者。
故填random。
(4)考查信息转述能力。
根据第三段中的"They were then asked to identify which subject was angrier, happier, or more fearful."可知,参与者被要求识别哪一个人更生气、更开心或者更害怕。
也就是说参与者要识别哪个表情更情绪化。
故填emotional/sentimental。
(5)考查信息转述能力。
根据第四段中的"The research found that…"可知,下边讲述的将是调查结果或发现。
空格后是介词,前边没有限定词,"结果/发现"是可数的,所以空格处填可数名词的复数形式。
故填Findings/Results/Conclusion。
(6)考查信息转述能力根据第四段中的"younger people were able to better identify angry and fearful facial cues than older people."可知,年轻人能比老人更好的辨别生气和害怕的面部表情。
故填better。
(7)考查信息转述能力。
格局第七段中的"This is the exact age when young people are most sensitive to forms of negative social cues"可知,青少年这个年纪是年轻人对消极的社会暗示最敏感的年纪,也就是青春期时这些消极情绪的敏感度会达到高峰。
与"most sensitive"呼应。
故填peak/summit/highest。
(8)考查信息转述能力。
根据第八段中的"researchers found no decline in the perception (感知)of happiness among older participants."可知,在老人参与者中研究人员没有发现对幸福感知能力的下降,也就是说幸福感知能力没有随着年龄下降。
故填decline。
(9)考查信息转述能力。
根据第十段中的"She added that these findings fit well with other researches"可知,这些发现与其它研究人员的发现一致。
主语What the research proves为第三人称单数形式,故可填agrees/corresponds。
(10)考查信息转述能力。
根据第十一段中的“gathering their primary research online allowed the team to research into a ‘much larger and more diverse sample set’ than previous studies.”可知,与以前的研究相比,主要通过网络收集信息能让这个团队对"更大更多样性的样本组"进行试验。
也就是说这次样本的大小和多样性都比之前的研究有优势。
故填diversity。
【点评】本题考点涉及信息转述能力的考查,是一篇科研类阅读,要求考生准确掌握所给材料,结合相关的语法知识和词汇知识,做出正确答案。
3.根据短文内容,在相应的横线上写下相关信息,完成对该问题的回答。
How do you prove you really are who you say you are? Maybe you have many ways to prove
your identity: a birth certificate, a driver's license, a Social Security card, or a passport.
But imagine that you are one of the one billion people in the world-most of them among the poorest-who have no official identification. No birth certificates. No official ID documents. Nothing. Without a way to prove who you are, you would face huge problems: going to school, seeing a doctor, getting a bank account...
For the last decade, NandanNilekani has been working to make the world's invisible people visible by giving them access to official identification. One of India's leading technology experts, Nandan joined the government to lead the launch of India's national biometric ID system, which uses fingerprints and other biological characteristics to check the identities of the country's more than 1.3 billion residents. This ID system, known as Aadhaar (Hindi for "foundation"), is the world's largest biometric identification system and has become a valuable government platform for delivering social welfare programs and other government services.
Now, Aadhaar has enrolled nearly all residents of India. With a trustworthy system to check identities of beneficiaries for everything from pensions to food moneies, the government has been able to save billions of dollars because of reduced cheating and dishonesty.
Of course, India's ID system has not been without controversy. There were many privacy concerns, including criticism that the Aadhaar system was a mass monitoring tool and that personal data would be misused. Last year, a landmark decision by the Supreme Court of India found that the program did not violate the privacy rights of the country's residents. But in order to prevent misuse of personal data, the court placed tight limits on how the ID system could be used and shared.
According to the latest data by the World Bank, there are one billion people in the world without an official proof of identity, including 45 percent of the population in sub-Saharan Africa and 17 percent of South Asia's population.
Thanks to the work Nandan is doing, the world is moving closer to the day when everyone will have access to an official ID. The sooner we can achieve this goal, the sooner the world's poorest residents will not only be able to prove who they are, but also realize their dreams for better lives.(1)How does India's ID system check the identities of the residents? (不多于7个单词) (2)What is the function of Aadhaar as a valuable government platform? (不多于8个单词) (3)As for India's ID system, what are many people concerned about? (不多于1个单词) (4)What is the passage mainly about? (不多于6个单词)
【答案】(1)By using fingerprints and other biological characteristics.
(2)Delivering social welfare programs and other government services.
(3)Privacy.
(4)Making the world's invisible people visible.
【解析】【分析】本题是一篇说明文,世界上有10亿人没有官方身份证明,NandanNilekani一直致力于通过让世界上的"隐形人"获得官方身份证明,从而让他们变得"可见"。
(1)考查细节理解。
根据第三段中的“…lead the launch of India's national biometric ID system, which uses fingerprints and other biological characteristics to check the identities…”可知印度的身份识别系统通过指纹和其他生物特征来检查居民的身份。
因此答案为By using
fingerprints and other biological characteristics.
(2)考查细节理解。
根据第三段中的'his ID system, known as Aadhaar (Hindi for "foundation"),is the world's largest biometric identification system and has become a valuable governmen t platform for delivering social welfare programs and other government services.’可知Aadhaar作为一个有价值的政府平台,其功能是提供社会福利项目和其他政府服务。
因此答案为Delivering social welfare programs and other government services.
(3)考查细节理解。
根据第五段中的“There were many privacy concerns, including criticism that the Aadhaar system was a mass monitoring tool and that personal data would be misused.”可知有很多隐私问题,包括批评Aadhaar系统是一个大规模的监控工具,个人数据会被滥用。
所以许多人们关注的问题是隐私。
故填Privacy.
(4)考查主旨大意。
通读全文和第二段中的“NandanNilekani has been working to make the world's invisible people visible by giving them access to official identification.以及最后一段中的“the world is moving closer to the day when everyone will have access to an official ID. ”可知本文主要讲述的是世界上有10亿人没有官方身份证明,NandanNilekani一直致力于通过让世界上的"隐形人"获得官方身份证明,从而让他们变得"可见"。
故可知Making the world's invisible people visible可以概括问文章主要内容,故答案为Making the world's invisible people visible.
【点评】本题考点涉及细节理解和主旨大意两个题型的考查,是一篇科研类阅读,要求考生准确掌握所给材料,结合相关的词汇知识和词汇知识,写出正确的答案。
4.(2019•江苏)请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。
The Cost of Thinking
Despite their many differences, all human beings share several defining characteristics, such as large brains and the ability to walk upright on two legs.
The first unique human characteristic is that humans have extraordinarily large brains compared with other animals. It seems obvious that evolution should select for larger brains. Mammals (哺乳动物) weighing sixty kilograms have an average brain size of 200 cm2. Modern man has a brain averaging 1200-1400 cm2. We are so fond of our high intelligence that we assume that when it comes to brain power, more must be better. Unfortunately, that is not the case.
The fact is that a huge brain is a huge drain—consumption of energy—on the body. I's not easy to carry around, especially when boxed inside a massive skull (倾骨). It's even harder to provides energy. In modern man, the brain accounts for about 2-3%of total body weight but it consumes 25% of the body's energy when the body is at rest. By comparison, the brains of apes (类人猿) require only 8%of rest-time energy. Early humans pad for their large brains in two ways. Firstly, they spent more time in search food. Secondly, their muscles grew smaller and weaker. It's hardly an obvious conclusion that this is a good way to survive. A chimpanzee (黑猩猩) can't win an argument with a modern man, but it can tear the man apart like a rag doll.
Another unique human characteristic is that we walk upright. Standing up, it's easier to find
food or enemies. In addition, their arms that are unnecessary for moving around are freed for other purposes, like throwing stones or signaling. As a result, humans can perform very complex tasks with their hands.
Yet walking upright has its disadvantage. The bone structure of our ancestors developed for millions of years to support a creature that walked on all fours and has a relatively small head. Adjusting to an upright position was quite a challenge, especially when the bones had to support an extra-large skull. Humankind paid for its broad vision and skillful hands backaches and painful necks.
We assume that a large brain makes huge advantages. It seems obvious that these have made humankind the most powerful animal on earth. But humans enjoyed all of these advantages for a full 2 million years during which they remained weak and marginal creature. Thus humans who lived a million years ago, despite their big brains and sharp stone tools, lived in constant fear of meat-eating animals.
physical;beat;fearful/afraid
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了人用大脑思考的代价。
人类与动物相比有两大特点:大大的大脑和直立行走。
超大的大脑使人类拥有更高的智商,但却消耗巨大的能量。
直立行走让人类擅长寻找食物和抵御敌人,解放了的双手来更复杂的事。
但却让人类遭受腰痛和颈部疼痛等。
人类成为地球上最强大的动物,享受无与伦比的优势,却对食肉动物怀有恐惧。
(1)信息归纳题。
根据第一段“all human beings share defining characteristics ,such as large brains and the ability to walk upright on two legs.”可知,大脑袋和双腿直立行走的能力是人类共有的特点(characteristics)。
故填characteristics。
(2)信息归纳题。
此题就是对第三段内容的总结。
第三段主要叙述了人类的大脑大的缺点。
因此本空格填写disadvantages。
(3)信息来源题。
根据第三段中的“a huge brain is a huge drain--consumption of energy ”以及“It (the brain) consumes 25% of the body's energy when the body is at rest.By comp arison the brains of apes require only 8% of rest- time energy”可知,人类巨大的大脑是一个巨大的能量消耗。
当身体处于休息时,大脑要消耗25%的身体能量。
相比之下,类人猿的大脑只需要8%的休息时间能量。
人类与动物相比,动物需要的能量(energy)要比人类少。
故填energy。
(4)信息归纳题。
分析空后的75--78小题所在的第五段和第六段的内容可知,此部分主要叙述了直立行走对人类的影响。
故填impact(s)。
(5)信息转换题。
根据第五段的第一句“Another unique human characteristic is that we walk upright. Standing up, it's easier to find food or enemies.”可知,另一个独特的人类特征是我们直立行走。
站起来,更容易找到食物或敌人。
找到敌人,就是为了防御敌人。
因为or为连词,在此句中连结两个动词短语,故空格填动词。
“guard against...”为固定搭配,意为“防御......”,故填guard。
(6)信息来源题。
根据第五段中的”...their arms that are unnecessary for moving around are freed for other purposes ,like throwing stones or signaling. As a result, humans can perform very complex tasks with their hands. ”可知,解放了的双手可以用于做其它的事,即有其它的目的。
故填other。
(7)信息归纳题。
根据第五段“walking upri ght has disadvantages. The bone structure of our ancestors developed for millions of years to support a creature that walked on four and a relative small head. Adjusting to an upright position was quite a challenge , especially when the bones had to support an extra -large skull.” 可知,直立行走也有缺点。
我们祖先进化了上百亿年,骨骼也只能支撑四肢行走和有一个相对较小的头。
直立行走对人类的骨架是一个相当大的挑战,限制了人的头脑的大小。
故本空填limits。
(8)信息转换题。
根据第六段“..., Humankind paid for its vision and skillful hands with backaches and painful necks.” 可知,直立对人类的骨架是一个相当大的挑战,人类为自己的视力和灵巧的双手付出了代价,换来的是腰酸背痛和脖子疼痛。
由此得出,直立导致身体方面的(physical)痛苦,故填physical。
(9)信息归纳题。
根据最后一段“We assume that a large brain makes huge advantages. It seems obvious that these have made humankind the most powerful animal on earth.”可知,我们假设大脑越大,优势越大。
很明显,这些使得人类成为地球上最强大的动物。
由此可推断出我们的大脑比动物大,在智力方面人类比动物更聪明,即在智力方面击败了(beat)其他动物。
故填beat。
(10)信息归纳题。
根据最后一段“...humans enjoyed all of these advantages for a full 2 million years during which they weak and marginal creatures. Thus humans who lived a million
years ago, despite their big brains and sharp stone tools, lived in constant fear of meat--eating animals.”可知,尽管人类享受着所有这些优势,但也是弱小的生物。
因此尽管拥有巨大的大脑和锋利的石器,但也曾经对食肉动物仍旧害怕/恐惧。
因为空前是系动词,故本空要填形容词(afraid/fearful)可知,此处要填名词,故填fearful/afraid。
【点评】本题考点涉及信息归纳,信息转换题型的考查,是一篇科研类阅读,要求考生准确掌握所给材料,根据上下文的逻辑关系,结合相关的语法知识和词汇知识,做出正确答案。
5.请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。
注意:每个空格只填1个单词。
Pretending you're someone else can make you creative
One great irony(讽刺) about our collective fascination with creativity is that we tend to frame it in uncreative ways. That is to say, most of us marry creativity to our concept of self: We are either "creative" people or we aren't, without much of a middle ground.
Pillay, a tech businessman and Harvard professor has spent a good part of his career destroying these ideas. Pillay believes that the key to unlocking your creative potential is to dismiss the conventional advice that urges you to "believe in yourself". In fact, you should do the exact opposite: believe you are someone else.
In a recent column for Harvard Business Review, Pillay pointed to a 2016 study showing the impact of stereotypes(刻板印象)on one's behavior. The authors, education psychologists Denis Dumas and Kevin Dunbar, divided their college student subjects into three categories, instructing the members of one group to think of themselves as "eccentric(古怪的) poets" and the members of another to imagine they were "rigid librarians" (people in the third category, the control group, were left alone for this part). The researchers then presented participants with 10 ordinary objects, including a fork, a carrot, and a pair of pants, and asked them to come up with as many different uses as possible for each one. Those who were asked to imagine themselves as "eccentric poets" came up with the widest range of ideas for the objects, while those in the "rigid librarian" group had the fewest. Meanwhile, the researchers found only small differences in students' creativity levels across academic majors—in fact, the physics majors inhabiting(寄生) the personas(伪装的外表) of "eccentric poets" came up with more ideas than the art majors did. These results, write Dumas and Dunbar, suggest that creativity is not an individual quality, but a "malleable(可塑的) product of context and perspective." Everyone can be creative, as long as they feel like creative people.
Pillay's work takes this a step further: He argues that identifying yourself with creativity is less powerful than the creative act of imagining you're somebody else. This exercise, which he calls "psychological halloweenism", refers to the conscious action of inhabiting another persona—an inner costuming of the self. It works because it is an act of "conscious unfocus", a way of positively stimulating the default mode(默认模式) network, a collection of brain regions that spring into action when you're not focused on a specific task or thought.
Most of us spend too much time worrying about two things: How successful/unsuccessful we are, and how little we're focusing on the task at hand. The former feeds the latter—an unfocused
person is an unsuccessful one, we believe. Thus, we force ourselves into quiet areas, buy noise canceling headphones, and hate ourselves for taking breaks.
What makes Pillay's argument stand out is its healthy, forgiving realism: According to him, most people spend nearly half of their days in a state of "unfocus". This doesn't make us lazy people—it makes us human. The idea behind psychological halloweenism is: What if we stopped judging ourselves for our mental down time, and instead started using it? Putting this new idea on daydreaming means addressing two problems at once: You're making yourself more creative, and you're giving yourself permission to do something you'd otherwise feel guilty about. Imagining yourself in a new situation, or an entirely new identity, never felt so productive.
Title: Pretending you're someone else can make you creative
creativity;individual/personal;positively;subscribes;realistic/practical;forgive
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了假装你是别人会让你更有创造力。
(1)考查信息归纳。
根据第一段中的“One great irony(讽刺) about our collective fascination with creativity is that we tend to frame it in uncreat ive ways.”可知,我们大多数人对自己要么有创造力要么没有创造力的想法印象深刻:两者之间不存在中间地带。
故答案为fascinated/impressed。
(2)考查信息归纳。
根据第二段中的“Pillay believes that the key to unlocking your creative potential is to dismiss the conventional advice that urges you to ’believe in yourself‘. In fact, yo u should do the exact opposite: believe you are someone else.”可知,与普遍的看法相反,皮莱的建议是,你应该相信你是别人。
故答案为Contrary。
(3)考查信息归纳。
根据第三段中的“instructing the members of one group to think of themselves as ’eccentric(古怪的) poets‘ and the members of another to imagine they were ’rigid librarians‘(people in the third category, the control group, were left alone for this part).”可知,其中一组被要求认为自己是“古怪的诗人”,另一组是“刻板的图书管理员”,第三组作为对照组。
故答案为worked/acted/served/functioned。
(4)考查句义理解。
根据第三段中的“The researchers then presented participants with 10 ordinary objects,including a fork, a carrot, and a pair of pants, and asked them to come up with as many different uses as possible for each one.”可知,前两组被要求为每个给定对象想出尽可能多的不同用途。
故答案为given。
(5)考查句义理解。
根据第三段中的“Meanwhile, the researchers found only small differences in students' creativity levels across academic majors—in fact, the physics majors inhabiting(寄生) the personas(伪装的外表) of ’eccentric poets‘ came up with more ideas than the art majors did.”可知,学生的创造力水平并不总是与专业类型成正比。
故答案为creativity。
(6)考查原词复现。
根据第四段中的“These results, write Dumas and Dunbar, suggest that creativity is not an individual quality, but a ’malleable(可塑的) product of context and perspective.‘”可知,因此,创造力可能是环境和视角的产物,而不是个人的东西。
故答案为individual/personal。
(7)考查信息归纳。
根据第五段中的”This exercise, which he calls “psych ological halloweenism", refers to the conscious action of inhabiting another persona—an inner costuming of the self. It works because it is an act of ’conscious unfocus‘, a way of positively stimulating the default mode(默认模式) network.“可知,"psychological halloweenism"的实施是指通过积极刺激默认模式网络,有意识地成为他人的行为。
故答案为positively。
(8)考查句义理解。
根据最后一段中的”Pillay's work takes this a step further: He argues that identifying yourself with creativity is less powerful than the creative act of imagining you're somebody else.“可知,Pillay坚决支持把你想象成别人的观点,并建议我们不要担心自己有多成功或不成功。
故答案为subscribes。
(9)考查概括总结。
根据右栏内容可知这里在讲述“演习的现实意义”。
故答案为realistic/practical。
(10)考查推理判断。
根据最后一段中的”You're making yourself more creative, and you're giving yourself permission to do something you'd otherwise feel guilty about. Imagining yourself in a new situation, or an entirely new identity, never felt so productive.“可知,我们完全有权利原谅自己注意力不集中,因为这不仅是人性的表现,而且还能让我们更有创造力和富有成效。
故答案为forgive。
【点评】本题考点涉及信息归纳,句义理解,原词复现,概括总结和推理判断五个题型的考查,是一篇教育类阅读,要求考生准确掌握所给材料,结合相关的语法知识和词汇知
识,做出正确答案。
6.Directions: Read the following passage. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.
________ According to a new survey by the National Sleep Foundation, 51% of kids aged 10 to 18 go to bed at 10 pm or later on school nights, even though they have to get up early. Last year the Foundation reported that nearly 60% of 7- to 12-year-olds said they felt tired during the day, and 15% said they had fallen asleep at school.
________ Babies need a lot of rest: most of them sleep about 18 hours a day! Adults need about eight hours. For most school-age children, ten hours is ideal. But the new National Sleep Foundation survey found that 35% of 10- to 12-year-olds get only seven or eight hours. And guess what almost half of the surveyed kids said they do before bedtime? Watch TV.
"More children are going to bed with TVs on, and there are more opportunities to stay awake, with more homework, the Internet and the phone," says Dr. Mary Carskadon, a sleep researcher at Brown University Medical School. She says these activities at bedtime can get kids all excited and make it hard for them to calm down and sleep. ________ Changing levels of body chemicals called hormones not only make teenagers' bodies develop adult characteristics, but also make it hard for teenagers to fall asleep before 11 pm.
Because sleepiness is such a problem for teenagers, some school districts have decided to start high school classes later than they used to. ________ Students parents and teachers are pleased with the results.
A. How much sleep you need depends a lot on your age.
B. Other experts say part of the problem is chemical.
C. Getting less sleep has become a bad habit for most American kids.
D. what homework waiting for kids might always affects them sleep well every night.
E. Raising the minimum sleep is identified as a key way to help solve the problem.
F. Three years ago, schools in Edina, Minnesota, changed the start time from 7:25 am to 8:30 am.【答案】 C;A;B;F
【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了孩子们正常需要的睡眠时间,以及孩子们睡得晚的原因,以及一些学校采取的措施。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。
根据空后”51% of kids aged 10 to 18 go to bed at 10 pm or later on school nights, even though they have to get up early. Last year the Foundation reported that nearly 60% of 7- to 12-year-olds said they felt tired during the day, and 15% said they had fallen asleep at school.“51%的10-18岁的美国孩子学习日睡得晚起得早,7-12岁的孩子中,60%白天会犯困,15%甚至在学校睡着,可知,本段主要讲述美国孩子睡眠不足的情况,C. Getting less sleep has become a bad habit for m ost American kids.”睡得少已经成为大多数美国孩子的坏习惯“可以作为本段的主题句。
故选C。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。
根据空后”Babies need a lot of rest: most of them sleep about 18 hours a day! Adults need about eight hours.“婴儿需要大约18小时睡眠,学生需要10小时睡眠,成人需要8小时睡眠,与A. How much sleep you need depends a lot。