BEC商务英语(初级)听力模拟试卷85(题后含答案及解析)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

BEC商务英语(初级)听力模拟试卷85(题后含答案及解析)
题型有:1. PART ONE 2. PART TWO 3. PART THREE 4. PART FOUR
PART ONE
听力原文:A: Thank you for your application, Mr. Sweeney. Mr. Jacobs would like to set up an interview for early next week. Do you have time? B: Yes, ma’am. I could come in any day next week, except for Friday morning. A: Fine. Let me take a look at his schedule. He’s free on Tuesday afternoon at 1 :30. Could you come in then? B: Yes. That would be fine.
1.When would be the interview?
A.Friday morning
B.Tuesday 1:30p. m.
C.anytime next week
正确答案:B
解析:细节题。

原文中提到下周想要面试,回答者说除了周五早上都可以。

后又确定周四下午。

故此题选B。

听力原文:A: Excuse me. Mr. Emory? B: Yes, Ms. Rodriguez? How can I help you? A: I wanted to see if I could arrange a meeting with you to discuss recruitment. B: Absolutely. I’ve been wanting to meet with you about that. Let me just get my book.
2.What are they going to discuss in the meeting?
A.hiring new people
B.retirement of old staff
C.arrange meeting plans
正确答案:A
解析:推断题。

从“I wanted to see if I could arrangea meeting with you to discuss recruitment.”这句中可知。

recruitment的意思是“招聘”,选项中A的意思为“雇佣”,与recruitment意思一致。

听力原文:A: Mrs. Montgomery? I’ve been trying to figure out when we should have the New Year’s party. Could you take a look at these dates? B: Sure. The twenty-ninth is out. I’ll be out of the office all day at a seminar. Either the twenty-eighth or the thirtieth is fine. A: Well, why don’t we make it the thirtieth? We can set it up from three to five. That way, everybody can just go home afterwards. B: Sounds good to me.
3.When is the party?
A.29th
B.28th
正确答案:C
解析:细节题。

原文说要开个party,询问什么时间可以,原文首先提到先排除29号。

有研讨会要开,然后说28和30都可以,最后确定为30日。

听力原文:A: I’d like to fix a meeting for next week. B: Of course. When would you like to hold it? A: How about Thursday afternoon or Friday morning? B: Do you want all the team to attend? A: If possible. Could you email them and check their availability? B: OK. What about the agenda? A: I’ll do that today and you can send it out tomorrow morning.
4.When will the female speaker do the agenda?
A.Thursday afternoon or Friday morning
B.today
C.tomorrow
正确答案:B
解析:细节题。

原文说开会是在周四或周五,完成日程议定是在今天。

听力原文:A: Great to see you all today. Steven is going to facilitate today’s meeting. Steven, let me hand over to you straight away. B: Thanks, Sarah. We’ve got a fantastic new product and what we need now is a new name. We’ve had a few ideas, but nothing really exciting.
5.What do they need now?
A.facilitate today’s meeting
B.a fantastic new product
C.a new name
正确答案:C
解析:题目问题问“现在要做的是什么”,根据原文“what we need now is a new name”可以判断此题应选C。

听力原文:A: Good afternoon, Finance Department. B: Hello. I had a question about my bill. A: May I have your room number, please? B: 402. A: 402. And what’s your question, ma’am? The laundry charge is too high. I only used the laundry service twice last month. It can’t be 420 Yuan. It’s impossible. B: Just a moment, please. Let me get your laundry slips for the last month.
6.Which room does the woman live in?
A.420
B.412
C.402
正确答案:C
解析:细节题。

原文提到房间号为402,洗衣费为420。

注意不要混淆。

听力原文:A: Hello, Mr. Jones. Can I help you? B: I want to deposit some money. A: This way, please. How much would you like to deposit? B: 1, 000, 000 dollars.
7.How much would the male speaker like to deposit?
A.$1,000,000
B.$10,000,000
C.1e+008
正确答案:A
解析:细节题。

考查数字听说能力,根据原文读法。

选A。

听力原文:A: John told me he had got a second-hand car. Do you know how much he paid for? B: He said he paid 800 dollars for it. I think he got a real bargain.
8.What does the man think of the price?
A.quite normal
B.too high
C.cheap indeed
正确答案:C
解析:推断题。

原文说800美元买了一台二手车。

文中“bargain”的意思是“特价商品”,可推断出应该是价格非常便宜,故选C。

PART TWO
听力原文:Michael: Would you like coffee or tea? Susanne: Coffee, please. Michael: It’s over here. Just help yourself. Where do you come from, Susanne? Susanne: I was born in Freiburg, in the south of Germany. Michael: Really? I thought you were American. Susanne: Well, I was brought up in the States. My father worked there. Michael: Oh, that explains the accent! Where did you live? Susanne: We moved around, but mostly we lived on the East Coast. Michael: Did you go to university there? Susanne: No, I studied in London. And I’ve been in England since I graduated. Michael: Do you miss your family? Susanne: Well, my sister is in England, too, and my parents come over to visit sometimes. Michael: Do you get back to the States much?Susanne: Once or twice a year. In my first job after graduation, I used to travel around a lot so I saw my parents more often. Michael: What were you doing? Susanne: I was a trainee buyer for a fashion house in London. Michael: That sounds fun! Susanne: It was, but after a couple of years, I decided the fashion business wasn’t for me. Michael: Why was that? Susanne: Oh, I don’t know. The fashion business is very ... Michael: I guess it’s very competitive? Lots of beautiful people? Susanne: That’s right. It’s all about image, as you would expect. Michael: So how exactly did you end up in this line of business? Susanne: Well, that’s a long story...
Look at the notes below.Some information is missing.You will hear a dialogue about one’s background.For each question(9-15), fill in the missing information in the
numbered space using a word, numbers or letters.After you have listened once, replay the recording.Susanne, who was born in Freiburg, in the【A1】______of Germany, was brought to the【A2】______by her father. She lives on the【A3】______. She has been in England after graduation in【A4】______,after finding a job as a 【A5】______for a【A6】______. She travels back to America【A7】______a year.
9.【A1】
正确答案:south
解析:由原文“I was born in Germany,inFreiburg,in the south of Germany.”可知答案。

10.【A2】
正确答案:States
解析:细节题。

由原文“I was brought up in theStates”可知答案,注意专有名词首字母人写。

11.【A3】
正确答案:East coast
解析:细节题。

由原文“we lived on theEast Coast.”可知答案。

12.【A4】
正确答案:London
解析:细节题。

由“I studied in London.”由此可知答案。

13.【A5】
正确答案:trainee buyer
解析:细节题。

由“I was a traineebuyer for a fashion house in London.”可知答案。

14.【A6】
正确答案:fashion house
解析:同上。

15.【A7】
正确答案:once or twice
解析:细节题。

由“Do you get backto the States much?”和对本句的回答
“Onceor twice a year.”可知答案。

PART THREE
听力原文:Hilary:Good evening and thank you for coming here tonight. As you know, we’ve been developing a web directory for inventors, an on-line system offering help and advice for everyone with a good idea for almost three years now. We’ve called it the Great Ideas Directory —the Great ID. And it’s finally ready to launch on-line, if the investment plan goes ahead. There are a lot of people out there inventing new products and new services. How can they get finance? Where can they find advice? The Great ID, that’s where. First I’m going to talk about the research we did, who we talked to and what they told us. Then we’ll look at the solutions we found and what the website has to offer. Then I’ll say something about development costs and the launch programme.
Look at the notes below.Some information is missing.You will hear a presentation on a new project.For each question(16-22), fill in the missing information in the numbered space using a word, numbers or letters.After you have listened once, replay the rmation on the new idea: It’s a on-line website system for【B1】______called The Great Ideas Directory, 【B2】______ for short, which has been developing for almost【B3】______. People inventing new【B4】______can get finance on this website.Discussing process: At first,【B5】______will be talked about. Then,【B6】______. Last, development costs and 【B7】______will be talked.
16.【B1】
正确答案:inventors
解析:细节题。

由we’ve been developinga web directory for inventors可知是为了发明者研发的网络指导系统。

17.【B2】
正确答案:The Great ID
解析:推断题。

由“We’ve called itThe Great Ideas Directory—the Great I D.”可知.The Great ID是Great Ideas Directory的简单形式。

虽然文中并没有for short的字样,学生也可分析做答。

18.【B3】
正确答案:one year
解析:由原文an on-line system offeringhelp and advice for everyone with a good idea foralmost a year now.可知该系统已经运行了一年。

19.【B4】
正确答案:New products and services
解析:由原文“Thereare a lot of people out there inventing newproducts and new services.”可知发明者们可以为他们的新产品和服务获得资金支持。

注意答案是products and services,不要只听到products就作答。

20.【B5】
正确答案:Research
解析:由First I’m going to talk about theresearch we did可知。

首先会讨论所做的研究。

21.【B6】
正确答案:solutions
解析:在听到原文“Then we’ll look atthe solutions we found and what the website hasto offer.”中的“then”之后即可对应题目,听到后面出现的solutions,意思是找到解决方案。

22.【B7】
正确答案:launch programme
解析:由Then I’ll say some-thing about development costs and the launch pro-gramme这句可知,最后讨论的是推广项目的问题。

PART FOUR
听力原文:Nellie: So Andrea is from Austria?Malcolm: Yes, her husband’s Scottish, you see. Oh, don’t worry, her English is perfect, and she really knows our business and all the people in the firm. I hope she’ll be a big help in getting you started in the company. Nellie: Right.Malcolm: And there are some other people you’ll need to meet pretty soon. Like Lee Chung, for one. He’s our Finance Officer and Head Accountant. He’s from Hong Kong originally but has been over here since 1995. Like you, he was sent up here from the London office—our previous Finance Officer left rather suddenly I’m afraid, and that was about three years ago. You’ll like Lee, I’m sure. He’s about the same age as you and is very enthusiastic and imaginative—not always the case with the finance boys! I’m sure he’ll be very supportive in your plans for the new product launch. Apart from Lee, you’ll need to meet up with Kevin. He’s our Head of Sales and another live wire And of course there’s Jane, she’s our Public Relations and Press officer, so she’s probably the person you’ll be most in contact with when you’re working out your wee schemes for the publicity of the new brand ... Nellie: OK. Andrea: Hello, Malcolm. Can I come in? Malcolm: Yes, of course, Andrea. I’d like you to meet Nellie Hamilton, who you are
going to be reporting to from now on. Nellie: Hello, Andrea. It’s very nice to meet you. Andrea: And to meet you, Mr. Hamilton. Nellie: Oh, Andrea, please. We’re going to be working together all the time, so let’s drop the formalities right from the start. It’s Nellie, OK? Malcolm: Right you two, you’ve got a lot to talk about. Andrea, could you take Nellie to her office and show her around. She’ll need to know where everything is. Andrea: Yes, of course, Malcolm. Malcolm: Oh, and can you tell her about the staff restaurants as well? We don’t want you fainting on the job from lack of sustenance, do we? Andrea: Right. Malcolm: So Nellie, I’ll let you and Andrea settle in for today. As I said, there’s the big meeting tomorrow at 11: 00, so you’ve a lot to take on board before then. I’d better let you get on with it! Nellie: Yes, well, thanks very much Ms. ..., er Malcolm. I’ll see you tomorrow then. Malcolm: Right you are. Have a good day, both of you. Both: Thanks, Malcolm/Mr. McKenzie. Andrea: So, er, Nellie, let’s go through to our office. It’s over there in the far corner. Nellie: OK, Andrea. And on the way could we pick up a cup of coffee? I think it’s going to be a busy day.
You will hear a conversation on introducing new colleagues.For each question(23-30), mark one letter(A, B or C)for the correct answer.After you have listened once, replay the recording.
23.Who is Scottish?
A.Andrea
B.Nellie
C.Andrea’s husband
正确答案:C
解析:细节题。

根据原文第一句与第二句话可知答案为C。

24.Who is the head accountant in this company?
A.Andrea
B.Lee Chung
C.Nellie
正确答案:B
解析:细节题。

由原文“Like Lee Chung,forone.He’s our Finance Officer and HeadAccountant.”可知答案为B。

25.Where is Lee Chung’s hometown?
A.London
B.Australia
C.Hong Kong.
正确答案:C
解析:细节题。

由原文“He’s from Hong Kongoriginally.”可知答案。

26.How long has it been since our previous Finance Officer left?
A.three years
B.four years
C.two years
正确答案:A
解析:细节题。

由原文“our previous FinanceOfficer left rather suddenly I’m afraid,and thatwas about three years ago.”可知答案为A。

27.Who is Kevin?
A.Head of Finance
B.Head of Sales
C.Head of Marketing
正确答案:B
解析:由原文“you’ll need to meet up with Kevin.He’s our Head of Sales and another live wire.”可知答案为B。

28.What kind of job does Jane probably do?
A.Do marketing research.
B.Do publicity work.
C.Work out budget of whole company.
正确答案:B
解析:推断题。

由原文“she’s our Public Relationsand Press officer,”推断,公关部门主要是做宣传工作。

故选B。

29.When is the big meeting tomorrow?
A.10:00
B.0.458333
C.0.479167
正确答案:B
解析:细节题。

由原文“As I said,there’s the bigmeeting tomorrow at 11:00,”可知答案为B。

30.What are Nellie and Andrea going to do?
A.Have a cup of coffee.
B.Have lunch.
C.Have a meeting.
正确答案:A
解析:细节题。

由原文“could we pick up a cupof coffee?”可知两个人想去
喝咖啡,故答案选A。

相关文档
最新文档