【推荐】2019版高考英语一轮复习Unit1Livingwell夯基提能作业新人教版选修.doc

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

Word文档,精心制作,可任意编辑
Unit 1 Living well
Ⅰ.阅读理解
(2018广东惠州高三一调,B)
When I was a boy we used to live across the road from a big hill with huge oak trees growing on it. When winter arrived, thick, heavy snow would fall, and my two brothers would grab their sleds and head for the hill for a day of fun. I remember watching them with envy because I was still too small to go sledding. Finally, one winter I was considered old enough and joined my brothers as they carried their sleds to the hill and prepared to ride down it.
During the first few trips I rode with one of my brothers and had the time of my life. It was so exhilarating when the wind whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled. Near the end of the day, I was overjoyed when my brothers decided to let me try riding the sled all by myself. I climbed on it full of excitement and lay on my stomach. Then with one big push my brothers sent me down to the snowy hillside. I was doing pretty well until I hit an old stump hidden in the snow and went off course, straight towards one of those big oak trees. My heart pounded in my chest and I could hear myself screaming. At the last possible second I rolled off and the sled crashed into the tree. I could hear my brothers running down the hill yelling, “You have to steer!You have to steer!”
Sadly, that wasn’t the last time I failed to steer when some obstacle knocked me off course in my life. Many times problems, troubles and my own failures have sent me crashing into the trees of anger, frustration, and despair. I am still learning that life isn’t always safe sledding. I am still learning that it is up to me to steer myself back to love, back to kindness, back to goodness, and back to God.
Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride. Steer well then. Steer straight. Steer your soul towards the light and the love we are all meant for.
1.What do we know about the author when he was very young?
A.He lived on a big hill with huge oak trees on it.
B.He was frightened to go sledding with his brothers.
C.He longed to go sledding with his brothers.
D.He carried his brothers’ sleds as they went sledding.
2.Which of the following can replace the underlined word “exhilarating” in Paragraph 2?
A.Delightful.
B.Terrifying.
C.Ordinary.
D.Violent.
3.Why did the author fall off his sled?
A.Because his sled crashed into an oak tree.
B.Because he lost control of his sled.
C.Because his brothers pushed it so hard.
D.Because the hillside was snowy.
4.What does the author mean to tell us?
A.Losing control of a sled can be dangerous.
B.Courage and determination can change one’s life.
C.Life can be controlled by ourselves.
D.Life is a mystery full of coincidences.
Ⅱ.七选五
(2018安徽高中十校联盟高三摸底)
Johannes Gutenberg was chosen to be the most important figure of the past millennium(一千年)by the media. You may not be familiar with him. 1 Gutenberg
is praised for having invented the printing press and therefore preparing the way for printing books.
He was born into a wealthy family in the city of Mainz, Germany. In 1428, he moved to Strasbourg and lived there for almost 20 years. 2
Gutenberg used his skills in metalwork for the mass production of books. 3 That means that each copy of the Catholic Bible and all of its 73 books were painstakingly handwritten by penmen. Gutenberg fashioned a font of over 300 characters, far larger than the fonts of today. To make this possible, he invented the variable-width mold(模具)and perfected the mixture of materials used by printers.
4 Between 1450 and 1455, while preparing to publish a large Latin Bible, Gutenberg is thought to have printed a number of smaller books, a calendar and so on.
The invention of the printing press changed the way information was delivered. 5
Even today in the computer age, we rely heavily on the printed word or text for information, and for the pleasure of reading literature.
A.Gutenberg made the world a much richer place.
B.But he has certainly influenced your life in some ways.
C.Gutenberg’s idea was the greatest.
D.In 1450,Gutenberg was back in Mainz, working on printing press.
E.This invention was also responsible for educating the masses worldwide.
F.Before the spread of Gutenberg’s idea, literature was primarily handwritten.
G.It was in Strasbourg that he probably made his first experiment with moveable type.
Ⅲ.完形填空
When I opened the box at my 12th birthday party, I couldn’t believe my eyes.
I had really gotten a cell phone!
As soon as I got to my 1 the next morning I 2 off my phone and asked everyone for their 3 .
It felt like I didn’t even 4 in that class any more. I wouldn’t pay much attention to the teachers because I was too busy on my 5 . Luckily I didn’t get 6 using it. I was pretty 7 that the teacher didn’t 8 that I stopped paying attention to her 9 a week later we took a test and I failed. To make matters 10 , my mom had to 11 the paper.
It was hard to show my mom the 12 . She was used to seeing A’s and B’s on my tests. Well, eventually, I showed her and she couldn’t 13 it. She was angry but most of all, she was disappointed.
Weeks passed and my parents started to 14 the fact that I had a phone. They would say, “We have noticed that you never pay attention to us. It’s like you have your own little 15 now and we don’t communicate as much as before.”
I acted like they were wrong, but then I started to wonder if it was true that I was spending too much 16 on the phone.
A week later I tried 17 a whole day without a cell phone and it didn’t go that badly. I had so much 18 because I was actually spending time with my family and paying attention to them. From that day, I had a different point of view towards cell phones.
Phones really take you away from the rest of the world. I’m not saying that phones are 19 and you should not use them, but you do have to spare some time to spend with your family and should not get 20 with your phone all day. My phone took away time from my homework and from my family. It also affected my grades.
I will keep using my phone, but I will have it under better control.
1.A.office B.school C.store D.home
2.A.took B.put C.turned D.showed
3.A.number C.help D.address
e B.hand C.give D.exist
5.A.job B.test C.phone D.desk
6.A.caught B.allowed C.troubled D.appreciated
7.A.proud B.doubtful C.sure D.angry
8.A.mention B.notice C.prevent D.punish
9.A.until B.before C.though D.because
10.A.clearer B.easier C.worse D.better
11.A.read B.sign C.do D.make
12.A.box B.book C.homework D.paper
13.A.believe B.receive C.see D.achieve
14.A.ignore B.dislike C.accept D.enjoy
15.A.secret B.idea C.world D.dream
16.A.time B.force C.money D.control
17.A.studying B.working C.going D.thinking
18.A.trouble B.worry C.fun D.improvement
19.A.good B.bad C.necessary eful
20.A.interested B.pleased C.annoyed D.stuck
答案精解精析
Ⅰ.阅读理解
[语篇解读] 本文主要讲了作者小时候从一次乘雪橇的经历中学到一个人生道理,那就是学会掌控。

1.C 细节理解题。

根据第一段的I remember watching them with envy because I was still too small to go sledding.可知,作者小时候很渴望和哥哥们一起乘雪橇。

故选C。

2.A 词义猜测题。

根据第一段作者渴望乘雪橇,再结合后文的overjoyed可知作者玩得很开心。

故选A。

3.B 推理判断题。

根据前文I was doing pretty well until I hit an old stump hidden in the snow and went off course, straight towards one of those big oak trees.可知,作者撞到了雪地里的一个树桩,然后径直撞向一棵大栎树。

再结合At the last possible second I rolled off and the sled crashed into the tree.可知,作者在快要撞到栎树的那一刻从雪橇上翻滚下来,这才避开了危险。

由此可知作者从雪橇上翻滚下来是因为失去了对它的控制。

故选B。

4.C 推理判断题。

根据文章最后两段可知,作者认为人生的旅程不是一帆风顺的,应该学会掌控。

故选C。

Ⅱ.七选五
[语篇解读] 本文为记叙文,介绍了印刷机的发明者Johannes Gutenberg被媒体评选为过去一千年里最重要的人物。

1.B 空前句意:你可能并不熟悉他。

空后句意:Gutenberg因为发明了印刷机……而得到赞扬。

B项“但是他无疑在某些方面影响了你的生活。

”符合上下文。

2.G 空前句意:1428年,他搬到了Strasbourg,在那里住了差不多20年。

G项中“in Strasbourg”承接上文。

3.F 根据下文可知,在Gutenberg的方法传播开之前,文学著作主要都是靠手写。

故选F。

4.D 空后句意:在1450年到1455年之间,准备出版一本大的拉丁文圣经时,Gutenberg被认为已经印刷了很多更小的书,一本日历等等。

由此可知D项符合句意。

5.E 本段介绍了发明印刷机的影响。

故E项符合语境。

Ⅲ.完形填空
[语篇解读] 作者在12岁的生日聚会上收到了一个手机。

本文介绍了作者对手机态度的变化。

1.B 根据下一段中出现的in that class可知,作者到的地方的是学校(school)。

故选B。

2.D 根据下文作者没心思听课和向同学要他们的电话号码可知,作者在炫耀他的手机。

故选D项。

show off炫耀。

3.A 根据常识可知,作者有了手机以后必然是问班里其他的同学要他们的电话号码(number)。

故选A项。

4.D 根据下文I wouldn't pay much attention to the teachers可知,由于有了手机,作者从此就不再专心听讲,把心思一直放在手机上,就好像他在班里不存在似的。

故选D项。

5.C 根据对上下文的理解可知,此处作者说的是电话(phone)。

故选C项。

6.A 根据上文所出现的关键词Luckily,可推断他在课堂上使用手机的时候,幸运的是没
有被老师抓现行。

此处考查get/be caught doing结构。

故选A项。

7.C 根据上文作者玩手机时没被老师抓到可知,他确定(sure)老师没有注意到他没专心听讲。

故选C项。

8.B 解析见上一题。

mention提到;notice注意到;prevent阻止;punish惩罚。

9.A 根据前后内容的逻辑关系可知,此处要用until,构成“not...until”,意思是“直到……才……”。

故选A项。

10.C 根据上文可知作者考试不及格,而后面又提到了作者的母亲也知道了这件事,可判断事情变得更糟糕了。

故选C项。

to make matters worse为固定搭配,意为“更加糟糕的是”。

11.B 根据常识,学生考试的试卷一般都是需要家长签名(sign)的,故选B项。

12.D 上文提到了作者考试不及格,但试卷要拿回家里给家长签名,故此处必然是作者把试卷(paper)拿给妈妈看。

故选D项。

13.A 根据上文可知作者以前考试都是得“A”或“B”,但这次考竟然不及格了,因此他妈妈是不相信的(believe)。

故选A项。

14.B 根据下文“We have noticed that you never pay attention to us...as much as before.”可知,父母认为手机对作者影响很大,他们不喜欢(dislike)作者拥有手机。

故选B项。

15.C 根据上文可知作者的家长认为,自从作者有了手机,他很少与家人沟通了,好像有了自己的小世界(world)。

故选C项。

16.A 根据上文可知,作者花在玩手机上的时间(time)太多了。

故选A项。

17.C 根据下文“it didn't go that badly”可知,此处应选going。

18.C 由上下文可知,作者认为没有了手机以后跟家人一起的时间更多了,因此他们之间的乐趣(fun)也更多了,故选C项。

19.B 根据空格后的一句should not use them 可知此题选B。

20.D 根据下文“I will keep using my phone, but I will have it under better control.”可知,作者认为可以
使用手机,但不能受其控制。

故选D项。

get stuck with意为“无法摆脱”。

相关文档
最新文档