高考英语一轮复习提能力创新演练 Unit11 The Media 北师大版必修4
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
三维设计2013届高考英语一轮复习提能力创新演练:Unit11 The
Media(北师大版必修4)
A卷
Ⅰ.单项填空
1.We should always keep in mind that accidents________from carelessness while driving.
A.arise B.arouse
C.begin D.rise
解析:句意:我们应该记住开车时,事故是因为粗心而发生的。
arise“发生,出现”;arouse“唤起,激起”;begin“开始”;rise“上涨,上升”。
答案:A
2.She pretended________me when I passed by.
A.not to see B.not seeing
C.to not see D.having not seen
解析:pretend后接不定式作宾语,变为否定形式时,not应放在to的前面。
答案:A
3.As a________boss, he expected total loyalty and dedication from his employees.
A.demanding B.demanded
C.demand D.having demanded
解析:句意:他是个苛刻的老板,要求手下的人对他忠心耿耿,鞠躬尽瘁。
本题考查demand的形式,demanding adj.“(指人)苛求的”。
答案:A
4.(2012·阜阳模拟)The road sign is easy to read; the words________well.
A.make out B.stand out
C.stand for D.turn out
解析:make out“辨认出,理解”;stand for“代表”;turn out“结果是”。
stand out“意为“显眼”,符合句意。
答案:B
5.These days Mike has been preparing carefully for his driving test so that he can pass it at his first________.
A.intention B.attempt
C.purpose D.desire
解析:句意:这些天迈克一直在认真准备驾驶考试以便第一次尝试就能通过考试。
at one's first attempt“第一次尝试”。
intention“意图,打算”;purpose“目的”;desire“愿望,要求”。
答案:B
6.(2012·安阳月考)Some classmates are against my plan while the majority are ________it.
A.in view of B.in favour of
C.in honor of D.in memory of
解析:考查短语辨析。
句意:有些同学反对我的计划,而大多数同学赞成它。
in view of“由于,鉴于”;in favour of“同意,赞同”;in honor of“为了向……表示敬意”;in memory of“作为对……的纪念”。
答案:B
7.He came up with a new________to the problem at yesterday's meeting.
A.procedure B.method
C.approach D.means
解析:approach与介词to搭配使用,其他名词与of 连用。
句意:在昨天的会议上,他想出了一个解决问题的新方法。
答案:C
8.The boss________another 20 workers to work in his company.
A.fired B.employed
C.rented D.dismissed
解析:根据题意可知应表“又雇用了二十个工人”,employ“雇用”,符合题意。
fire“解雇”;rent“租用”;dismiss“解除”。
答案:B
9.________we are united, there's no difficulty we cannot overcome.
A.In order that B.If only
C.So long as D.Even if
解析:句意:只要我们团结一心,就没有我们克服不了的困难。
in order that“为了”,表目的;if only“要是”,表假设;so long as“只要”,表条件;even if“即使”,表让步。
只有C项符合句意。
答案:C
10.It's already 9 o'clock and Mother ________step in any moment.
A.probably B.is possible
C.is likely to D.is possible to
解析:考查 sb./sth. be likely to do句型。
在it is possible to do句型中,不能用人或事物作主语。
如果选A,题干中的step应该有时态的变化。
故选C。
答案:C
11.—Robert, you failed to pass the National College Entrance Examination.
—Exactly. How often I have regretted________ hard!
A.not to study B.studying
C.to not study D.not studying
解析:答语句意:我总是后悔没有刻苦学习。
依据句意,“对以前的事情后悔”用regret doing或regret not doing表达,故选D。
答案:D
12.(2012·龙岩调研)The doctor________from the symptoms that the patient's disease was cancer.
A.instructed B.concluded
C.excluded D.directed
解析:instruct“教导,指示”;conclude“断定”;exclude“把……排除在外”;direct“指示”。
conclude from...“从……推断出”,符合句意。
答案:B
13.Mr. Ham felt that he himself, rather than Alice and Lisa,________for the coldness that had grown between them.
A.were to blame B.was to be blamed
C.were to be blamed D.was to blame
解析:A rather than B 结构作主语时,谓语动词由A决定;be to blame for“该受责备”,用主动形式表被动。
答案:D
14.The customer didn't choose ________of the coats and went away without looking at a third one.
A.both B.all
C.any D.either
解析:句意:这位顾客没选这两件外套中的任何一件,也没再看一件就走了。
not和all, both连用,表示部分否定;与any, either连用,表示完全否定,两者用either,三者或三者以上用any。
答案:D
15.Bill suggested ________a meeting on what to do for the 26th Shenzhen Universiade.
A.having held B.to hold
C.holding D.hold
解析:句意:比尔建议召开一个有关第26届深圳世界大学生运动会事宜的会议。
suggest doing sth.建议做某事。
答案:C
Ⅱ.阅读理解
A
(2012·莆田质量检测)Facebook is a social network service and website that was launched in 2004. Friends, family, and coworkers use Facebook to communicate with each other. Many businesses use the site to show their products.
Users can write about themselves or their companies and
include pictures and videos. They can also permit everyone, or
only a few people, to see their Facebook pages.
In the summer of 2010, Facebook announced that it has over 500 million active users around the world.About half of them use the site every day. About 70 percent of all Facebook users are in countries outside the United States.
Mark Zuckerberg and his friends started Facebook in 2004 when he was a second year student at Harvard University in Massachusetts. He began the project by illegally using the university's computer system. Harvard University charged him with breaking several laws. Mark Zuckerberg was almost forced to leave school. But the university withdrew the charges. Mark Zuckerberg was also accused of stealing other people's ideas and using them in Facebook. He has denied (否认) the charges.Several people have taken legal action against him.
At first, only Harvard students could use Facebook. But it quickly expanded to other universities. The website was also opened to high school students. Now, anyone at least 13 years old with an email address can join.
In the early days, only a small group of people managed Facebook. Now it has over 1,700 workers in 12 countries.
Facebook makes money by selling advertising. It has been extremely successful. The financial company SecondMarket, says Facebook is worth 41 billion dollars.
A movie about the creation of Facebook, called “The Social Network”, was released in October 2010.
语篇解读:本文介绍了知名的社交网站Facebook脸谱网的历史。
1.What can we learn about Facebook?
A.The minority of its users are Americans.
B.Users can see anyone's Facebook pages.
C.More than 500 million people are using it.
D.It provides social network service for Americans.
解析:细节理解题。
根据第三段的最后一句可知,脸谱网站的用户中只有一小部分是美国人。
答案:A
2.Why was Mark Zuckerberg charged by Harvard University?
A.He secretly designed illegal computer programs.
B.He devoted too much time working on his project.
C.He stole other people's ideas when writing his essay.
D.He used the university's computer system to start Facebook illegally.
解析:细节理解题。
根据文章的第四段可知,Mark Zuckerberg在哈佛大学上二年级期间,非法使用学校的电脑系统创立了脸谱网站,因而他被学校指控。
答案:D
3.Which of the following can take the place of the underlined word “withdrew” in Paragraph 4?
A.dropped B.took away
C.held on D.rejected
解析:词义猜测题。
根据文章第四段内容可知,Mark Zuckerberg遭到大学的指控,几乎被迫退学,但是哈佛大学后来撤诉了。
短语withdrew the charge(撤诉)中的动词withdrew 可用dropped替换。
答案:A
4.Facebook manages to make huge profits mainly by ________.
A.attracting users
B.selling advertising
C.producing movies
D.increasing cooperation
解析:细节理解题。
根据倒数第二段的内容可知,脸谱网主要通过卖广告获得丰厚的利润。
答案:B
B
(2012·皖南八校第三次联考)If a business wants to sell its products internationally, it had better do some market research first. This is a lesson that
some large American corporations have learned the hard way.
What's in the name?
Sometimes the problem is the name. When General Motors
introduced its Chevy Nova to Latin America, it overlooked the
fact that Nova in Spanish means “It doesn't go”.Sure enough,
the Chevy Nova never went anywhere in Latin America.
Translation problems
Sometimes it is the slogan that doesn't work. No company knows this better than Pepsi Cola with its “Come alive with Pepsi!” campaign. The campaign was so successful in the United States that Pepsi translated its slogan literally for its international campaign. As it turned out, the translations weren't quite right. Pepsi was begging Germans to “Come out of the grave” and telling the Chinese that “Pepsi brings your ancestors back from the grave”.
A picture's worth a thousand words
Other times, the problem involves packaging. A picture of a smiling baby has helped sell countless jars of Gerber baby food. When Gerber started selling baby food in Africa, they used the same packaging as in the US, with the smiling baby on the label. Later they learned that in African countries, the picture on the jar shows what the jar has in it, for many people there can't read.
Twist of fate
Even culture, religious factors and pure coincidence can be involved. Thom McAn shoes have a Thom McAn signature inside.To people in Bangladesh, which is a Muslim country, this signature looked like Arabic script for the word Allah. In that country,feet are considered unclean, and Muslims felt the company was offending God's name by having people walk on it.
语篇解读:如何在激烈的商战中立足?如何才能拓展国际市场?文章告诉我们首先一定要做一些市场调查。
5.From the text we learn that ________.
A.Chevy Nova was brought to Latin America
B.General Motors did the best market research of all companies
C.Pepsi still sold well in China owing to the translation problems
D.the “Come alive with Pepsi” campaign worked well in the US
解析:细节理解题。
由文章Translation problems中的“The campaign was so successful in the United States”可知D项正确。
答案:D
6.What was Gerber's problem?
A.A translation problem.
B.Cultural factors.
C.Religious factors.
D.The picture on the jar.
解析:细节理解题。
由文章A picture's worth a thousand words中提到的“the picture on the jar shows what the jar has in it, for many people there can't read”可知问题出在包装图案上,答案选D项。
答案:D
7.For what reason were Thom McAn shoes turned down in Bangladesh?
A.They are not designed attractively.
B.Their advertisements are not persuasive.
C.A signature looking like the word Allah was in the shoes.
D.Problem For Thom McAn was the company's name.
解析:推理判断题。
由文章Twist of fate中的“this signature looked like Arabic script for the word Allah”可知Thom McAn鞋在Bangladesh滞销的原因,所以答案选C 项。
答案:C
8.What does the text mainly tell us?
A.Lessons from some large corporations.
B.How to make use of advertisements.
C.The importance of market research.
D.The importance of packaging.
解析:主旨大意题。
通读全文可知,本文讲述了市场调查的重要性,答案选C项。
答案:C
B卷
Ⅰ.完形填空
(2012·河北唐山模拟)As I got out of my car near a store, I noticed a small sign stuck to the very bottom of the pole. It stood out because it appeared to be a __1__.
At first I thought it had fallen, but at closer look I saw it had been very securely (牢固地)__2__with several inches of sticking tape (胶带). I was __3__who would attract people's attention in this way to sell a __4__, and then I saw more
such signs, a little girl and a lady.__5__,I approached them and waited until the little girl __6__another yard of tape around the last sign.
“Excuse me, but why are you placing the house for sale signs so close to the __7__?” I asked.
“She is not selling the house. Look __8__!” the lady said with a smile. I bent down adjusting my __9__until I could finally read the small print.
“We miss you! Come home!” I read out loud. “Then look at the __10__!” the lady said. I was really __11__my hands and knees and saw in the picture a child and a __12__in front yard before standing up with a __13__look.
“Her dog, Grace, is lost,” the lady explained.
“But most people would hang a lost __14__where people could actually see it,”
I said.
“Well, you saw it,” the young girl responded.
The innocent (天真的)answer made me hesitate to __15__further explanation. Thankfully, the lady continued to explain,“I have told her that it may be __16__to find her dog because you can see the store has many signs posted. But she wanted her dog to find her.__17__the picture of the house, her and the dog ... I didn't want to __18__until she felt she did everything she could.” she said.
I got __19__. The signs were there for the dog to see. If you want to learn the meaning of __20__, get down to a child's level. One week later Grace came home. Amazing!
语篇解读:小女孩在杆子底部贴了很多小告示,她坚信她丢失的狗看见上面的照片后一定会回家。
她的努力在一周后得到了回报。
1.A.chance B.belief
C.mistake D.cheat
解析:作者认为它应该在人们看得见的地方,而不应在杆子底部,所以作者认为它好像出了什么错误。
答案:C
2.A.fastened B.closed
C.locked D.pressed
解析:作者看到小告示被人用胶带牢牢地固定住了。
fasten表示“使固定”。
答案:A
3.A.shouting B.wondering
C.seeking D.testing
解析:作者想知道谁会用这种方式吸引人们的注意力。
wonder表示“想知道”。
答案:B
4.A.house B.picture
C.store D.tape
解析:根据第三段提示可知,作者开始认为这是卖房的小告示。
答案:A
5.A.Continuously B.Curiously
C.Carefully D.Stupidly
解析:根据上下文可知,作者想知道到底是怎么回事,因此“好奇地”走近她们。
curiously表示“好奇地”。
A项表示“持续地”;C项表示“仔细地;认真地”;D项表示“愚蠢地”,均不符合语境。
答案:B
6.A.wound B.placed
C.tore D.spread
解析:作者一直等到小女孩在最后一个小告示上又缠完一圈胶带。
wind在文中用作动词表示“缠绕”,其过去式为wound。
B项表示“放置”;C项表示“撕”;D项表示“传播,展开”,均不符合语境。
答案:A
7.A.store B.pole
C.ground D.car
解析:根据第一段内容可知,小告示被贴在了杆子底部,因此作者问为何把售房告示贴得如此接近地面(ground)。
答案:C
8.A.harder B.closer
C.lower D.further
解析:这位女士告诉作者小女孩不是在卖房子,让作者靠近点儿看。
下一句作者的举动也是答案提示。
答案:B
9.A.direction B.sight
C.height D.position
解析:作者弯下腰调整着自己的姿势,直到可以看清那些小字。
position表示“位置;姿势”。
A项表示“方向”;B项表示“视力;情景”;C项表示“高度”,均不符合语境。
答案:D
10.A.design B.picture
C.material D.explanation
解析:根据下一句中的“...and saw in the picture a child...”提示可知选B。
答案:B
11.A.on B.with
C.off D.by
解析:on one's hands and knees表示“趴在地上”,为固定搭配。
答案:A
12.A.house B.mother
C.dog D.shop
解析:根据下一段的“Her dog, Grace, is lost”可知,作者在照片中看到了一个孩子和一只狗。
答案:C
13.A.frightened B.surprised
C.disappointed D.puzzled
解析:作者有些不解,因此带着“迷惑的”表情站起身来。
答案:D
14.A.poster B.sign
C.mark D.notice
解析:但是大部分人都会把寻物启事挂在人们都能看到的地方。
sign“指示牌”。
notice为“公告牌”,不符合语境。
答案:B
15.A.send for B.ask for
C.call for D.look for
解析:孩子天真的回答使作者有些犹豫去请求进一步的解释。
ask for表示“请求;要求”。
A项表示“派人去请”;C项表示“呼吁”;D项表示“寻找”,均不符合语境。
答案:B
16.A.easy B.pleasant
C.hard D.hopeful
解析:根据下文“因为你能看到商店外面已经贴了许多告示”,所以找到她的狗并不是很容易(hard)。
答案:C
17.A.Thus B.However
C.Instead D.Otherwise
解析:她想让她的狗找到她。
因此带有房子、她和她的狗的照片(被贴在了这儿)。
答案:A
18.A.put up B.give up
C.mix up D.clear up
解析:我不想放弃直到她自己觉得尽了自己所能。
give up表示“放弃”。
A项表示“张贴;搭建”;C项表示“弄混;弄乱”;D项表示“清理;放晴”,均不符合语境。
答案:B
19.A.this B.those
C.these D.it
解析:I got it表示“我明白了”。
get it表示“理解;明白”,为固定短语。
答案:D
20.A.care B.respect
C.life D.faith
解析:小女孩相信她的狗见到照片后会回家,结果她的信念和努力真的得到了回报。
作者意在强调信念(faith)的意义。
答案:D
Ⅱ.阅读理解
(2012·福州质量检测)A pioneering headteacher is calling for all high schools to follow his lead and start classes at 11 am, allowing teenagers two hours extra in bed.
Dr. Paul Kelley, head of Monkseaton Community High School in North Tyneside, said it would mean the end of sleeping in lessons before lunch, after experiments showed teenagers could have different body clocks from adults and younger children.
Russell Foster,an Oxford professor of neuroscience (神经系统科学),tested the memory of 200 Monkseaton pupils at 9 am and 2 pm using pairs of words, and discovered a 9% improvement in the afternoon. Students correctly identified 51% of word pairs in the later session, compared with 42% in the morning. Tayler McCullough,15, one of the test subjects, said the majority of students would welcome the extra hours in bed. “I'm extremely hard to get up in the morning.One or two people like to get to school early, but most of us would be up for going in later,I'm sure it would make a big difference to our learning ability.”
Kelley is adamant that a change of school timetable will have a meaningful effect on exam performance. He wants his school's governors to approve his plan and put the new timetable in place before the opening of Monkseaton's new school building, the most technologically advanced in the country, in September.
Kelley hopes his latest idea will be just as successful.“We have to be practical. But this proves that, by starting later, children's learning improves, as does their health.”
Foster said,“This is preliminary (初步的) data, but what's exciting is that it matches more detailed studies carried out in Canada and the US.Teenagers get up late not because they are lazy but because they are biologically programmed to do so.”
语篇解读:经过研究发现学生在下午的记忆效果更好,因而一位高中校长呼吁高中学
校更改作息时间表,认为这样更加符合青少年的生物钟。
1.How many professors are mentioned in the passage?
A.One. B.Two.
C.Three. D.Four.
解析:细节理解题。
文章中只提到一个教授,此人是牛津大学的Russell Foster。
答案:A
2.According to Russell Foster's research,________.
A.the students tested had very good memories
B.the students tested did better jobs in the afternoon
C.42% of the students tested could do very good jobs
D.51% of the students tested could master 9% of words
解析:细节理解题。
根据第三段第一句中的内容可知他的研究表明被测试的学生在下
午的表现更好。
答案:B
3.What does the underlined word “adamant” in the fourth paragraph mean?
A.Angry. B.Absorbed.
C.Adaptable. D.Determined.
解析:词义猜测题。
根据第二段中Kelley所持的观点以及第三段中的测验结果以及被
测验对象所说的话可推测Kelley“坚定不移”地认为学校时间表的变化能对考试表现产生
有意义的影响。
前三项分别表示“生气的”“全神贯注的”“能适应的”,均不符合语境。
答案:D
4.Foster's opinion on teenagers' getting up late is that ________.
A.teenagers are practical
B.teenagers are lazybones
C.it's based on their body development
D.it's good for their learning and health
解析:细节理解题。
根据最后一段最后一句中的内容可知他认为青少年晚起是由他们身体的发展所决定的。
答案:C
Ⅲ.书面表达
(2012·江苏省南通市模拟)假如你是李华,你的校友Ram听说你的家乡海南岛成了国际旅游岛,对此特别感兴趣,专门来信询问你对建设国际旅游岛的看法。
请根据以下要点回一封信。
要点:
1.吸引更多游客,带动旅游业发展;
2.增加就业机会,提高居民的生活水平;
3.交通便利,环境更优美;
4.词数:120左右。
参考词汇:海南国际旅游岛的建设 the construction of Hainan International Tourism 交通 transport
Dear Ram,
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Yours,
Li Hua
参考范文:
Dear Ram,
Thank you for your concern about the construction of Hainan International Tourism Island.
On hearing the exciting news, I almost jumped with joy.There is no doubt that it will have a great effect on the development of Hainan, especially on Hainan's tourism.As we all know, Hainan Island is so beautiful that more and more people at home and abroad are attracted to enjoy its wonderful scenery.
What's more, more jobs will be offered to local people and they will lead a better life.I think the government will also focus on the construction of transport, making it convenient for people to travel around.However, the environmental protection is another concern.I am sure we will make Hainan Island an ideal place for tourism.Ram, welcome to our hometown to experience our unique scenery and
culture.
Best wishes to you!
Yours,
Li Hua。