辽宁省六校协作体2018_2019学年高二英语下学期期中试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

辽宁省六校协作体2018-2019学年高二英语下学期期中试题(含解析)卷面总分:120分考试用时:100分钟
第一部分听力(略)
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题; 每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A
Four books that will inspire you to travel the world There's truly nothing like travel when it comes to gaining perspectives and exposing yourself to other cultures. To get you in the adventuring mood, we asked Amazon Senior Editor Chris Schlep to help you come up with a list of books that transport readers to another time and place. Below, see his list of four books that will inspire you to travel the world.
ITALY: Beautiful Ruins by Jess Walter
This book by the popular author Jess Walter is a love story that begins on the Italian Coast in the early 60s and eventually concludes in contemporary Hollywood's screen. As the settings shift from Italy to Edinburgh and Los Angeles, you will find yourself longing to go as well. Buy it on Amazon. Price: $28.90
SEATTLE: Where'd You Go, Bernadette by Maria Semple
Maria Semple's first novel is not exactly a love story in Seattle, but if you read it, you just might want to come here to see if people are really as self­involved as the characters in her book. What really shines through is the strange storytelling and the laughs. Buy it on Amazon. Price: $26.60
ENGLAND: Wolf Hall by Hilary Mantel
You can't travel to Thomas Cromwell's England without a time machine, but reading Mantel's prize­winning novel is the next best thing. It will make you long to see the ancient buildings and green grass of the English countryside, most of which are still there. Buy it on Amazon. Price: $25.10
NANTUCKET: Here's to Us by Elin Hilderbrand
Elin Hilderbrand has built a writing career out of writing about her hometown island of Nantucket. Her latest book is Here's to Us, which, perhaps not surprisingly, is a great beach book. Buy it on Amazon. Price: $30.80
1. Which book has been produced into a film according to the text?
A. Here's to Us.
B. Wolf Hall.
C. Beautiful Ruins.
D. Where'd You Go, Bernadette.
2. What is the feature of the Where'd You Go, Bernadette?
A. Its low price.
B. Its characters.
C. Its content about love.
D. Its storytelling and laughs.
3. Why is Here's to Us suitable for reading on the beach?
A. Because it's about the author’s hometown island.
B. Because it needs a time machine.
C. Because it's about ancient buildings.
D. Because it exposes yourself to other cultures.
【答案】1. C 2. D 3. A
【解析】
【分析】
本篇是应用文。

文章主要向我们介绍了四本书,书籍由亚马逊网的高级编辑推荐,可以更好地让我们了解世界,开阔眼界。

【1题详解】
推理判断题。

根据ITALY: Beautiful Ruins by Jess Walter中This book by the popular author Jess Walter is a love story that begins on the Italian Coast in the early 60s and eventually concludes in contemporary Hollywood's screen.“这本书由畅销书作家杰西·沃尔特(Jess Walter)所著,讲述是一个爱情故事,开始于60年代初的意大利海岸,最终在当代好莱坞的银幕上画上句号。

”由此可知,根据课文,Beautiful Ruins被拍成了电影。

故选C。

【2题详解】
细节理解题。

根据SEATTLE: Where'd You Go, Bernadette by Maria Semple中What really shines through is the strange storytelling and the laughs.“真正引人注目的是奇怪
的故事和笑声。

”可知,the Where'd You Go, Bernadette真正引人注目的是奇怪的故事和笑声。

故选D。

【3题详解】
推理判断题。

根据NANTUCKET: Here's to Us by Elin Hilderbrand中Elin Hilderbrand has built a writing career out of writing about her hometown island of Nantucket. Her latest book is Here's to Us, which, perhaps not surprisingly, is a great beach book.“艾琳·希尔德布兰德(Elin Hilderbrand)的写作生涯始于对家乡南塔开特岛(Nantucket)的描写。

她的新书是《Here's to Us》,这也许并不奇怪,是一本很棒的沙滩书。

”可知,Here's to Us适合在沙滩上读书是因为这是关于作者家乡的岛屿。

故选A。

【点睛】在细节考查题中有一类事实细节题。

该题属于细节类型的阅读理解题,一般只针对某个特定的细节,题型可以多种多样。

此类题型一般分两种。

第一种是直接理解题,在原文中可以直接找到答案。

第二种是词义转换题,正确选项是原文有关词语和句子的转换。

做此类试题一定要抓住事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等环节,所选答案一定要符合原文,切不可望文生义。

本题第2小题,根据SEATTLE: Where'd You Go, Bernadette by Maria Semple中What really shines through is the strange storytelling and the laughs.“真正引人注目的是奇怪的故事和笑声。

”可知,the Where'd You Go, Bernadette 真正引人注目的是奇怪的故事和笑声。

故选D。

B
It was many years ago. I was a young dad sitting on the couch reading a fairy tale to my little girl. She sat next to me with her head on my arm as I told the tale. When it came to the end I finished with those famous words: “And they lived happily ever after.” As I looked over to her with her wavy(鬈曲的), brown hair and big, innocent eyes I could see the smile on her face and I never wanted it to end. Then I realized that the ending of the book was what I wanted for her. I wanted her to “live happily ever after”.
Still, deep in my heart I knew that this couldn't always be so. I knew that there would be times when her heart was broken. I knew there would be times when she cried in sorrow and I couldn't comfort her. I knew there would be times when all she felt was fear, sadness, sorrow, and despair. As I stroked(轻抚) her hair and smiled at
her I hoped that those times would be brief and that she would have joy in her life more often than not. Living happily ever after, though, seemed out of the question.
It takes me a lot of years to realize that it is possible to live happily ever after. You just have to do it “one day at a time”. Happiness you see isn't some reward that you get at the end of your journey. Happiness isn't something that depends on what life you own. Happiness is something you create in your life choice by choice and day by day.
The truth is happiness comes when you love. Love is a gift from God. It is love that mends broken hearts. It is love that heals grief. It is love that gives us joy. Choose to “live happily ever after, one day at a time”.
4. What is the author's wish to his daughter?
A. Getting a good job in the future.
B. Making many friends in her school.
C. Traveling around the world in her life.
D. Having a happy life ever after.
5. What can we know from Paragraph 2?
A. Life's meaning consists in devotion.
B. Living happily ever after seemed out of question to the author.
C. There are times that life goes against us.
D. Everyone has the right to obtain happiness and freedom.
6. How to get happiness in author's opinion?
A. Reward yourself once a day.
B. Create it by yourself in your daily life.
C. Get rid of those disturbing things.
D. Take charge of your life independently.
7. What is the author's purpose in writing the passage?
A. To show the significance of love.
B. To describe a daughter's growth.
C. To introduce the definition of love.
D. To tell a young father's experience.
【答案】4. D 5. C 6. B 7. A
【解析】
【分析】
这是一篇倡导读者选择幸福生活的人生态度的文章。

开篇首先谈到父亲给女儿讲童话故事,由此引出父亲希望女儿永远幸福,然后谈到女儿遇到种种挫折和不幸,父亲希望女儿痛苦的时间尽可能多,让快乐多于悲伤,一直保持幸福,接着说到父亲领悟到永远幸福的真谛。

最后倡导大家选择每天都幸福的人生态度。

【4题详解】
细节理解题。

根据第一段最后一句I wanted her to “live happily ever after ”.可知,作者对他女儿的愿望是“live happily ever after ”.故选B 。

【5题详解】
段落大意题。

根据第二段中Still, deep in my heart I knew that this couldn't always be so. I knew that there would be times when her heart was broken. I knew there would be times when she cried in sorrow and I couldn't comfort her. I knew there would be times when all she felt was fear, sadness, sorrow, and despair.“然而,在我内心深处,我知道这不可能总是这样。

我知道她有时会心碎。

我知道有时她会哭得很伤心,我无法安慰她。

我知道她有时会感到恐惧、悲伤、悲伤和绝望。

”从第二段可知,有时生活与我们背道而驰。

故选C 。

【6题详解】
推理判断题。

根据第三段中Happiness is something you create in your life choice by choice and day by day.“幸福是你每天在生活中做出

选择。

”可知,以作者看来“幸福
是在你的日常生活中自己创造它。

”故选B 。

【7题详解】 主旨大意题。

根据最后一段中The truth is happiness comes when you love. Love is a gift from God. It is love that mends broken hearts. It is love that heals grief. It is love that gives us joy.“事实上,当你爱的时候,幸福就来了。

爱是上帝的礼物。

只有爱才能修补破碎的心。

是爱治愈了悲伤。

是爱给了我们快乐。

”可知,作者的目的是“为了展示爱的意义。

”故选A 。

【点睛】抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心
要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。

阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。

分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。

本题第4小题,根据最后一段中The truth is happiness comes when you love. Love is a
gift from God. It is love that mends broken hearts. It is love that heals grief. It is love that gives us joy.“事实上,当你爱的时候,幸福就来了。

爱是上帝的礼物。

只有爱才能修补破碎的心。

是爱治愈了悲伤。

是爱给了我们快乐。

”可知,作者的目的是“为了展示爱的意义。

”故选A。

C
Tablets(平板电脑) are useful devices, but their big screens always make them as a burden to carry around without a bag. Wouldn’t it be great if there were a phone with the powers of a tablet that could be folded up and fit neatly into the hand? Now something like a tablet-shaped but foldable(可折叠的) phone is about to become available. In February, Samsung and Huawei both introduced foldable phones, the Galaxy Fold and Huawei Mate X separately, to the public for the first time. Mobile phone use has entered the “foldable future”, the Verge noted.
The technology could change our lives in significant ways. These devices, due to their bendable screens, give us the larger screens we want but still fit easily into the pocket. The technology could change other devices too. For example, we could make TVs that stick to walls like posters, or fold up easily to hide away in drawers, which could help increase available space to the maximum. In a keynote address, Justin Denison, Samsung’s senior vice president, called the foldable screen “the basis for the smartphone of tomorrow”. “It’s a blank canvas (画布) for us to do something beautiful together,” he said.
So is there nothing to stand in the way of the foldable future? According to tech news website Android Authority, the necessary displays were difficult to produce. In 2012, nine out of ten foldable screens produced were defective or unusable. Today, that 10 percent rate has been improved to almost 90 percent. However, at present these foldable devices are expensive. For example, the price of Huawei Mate X is 17, 500 RMB. That's a price that few people will be able to afford.
But if the foldable device isn’t going to change the world overnight, there is no doubt that it is coming. Patrick Moorhead, an industry expert told The Verge, “Few are debating if foldable mobile displays are the future of smartphones; the only
question is when and by whom.”
8. What do we know about foldable devices?
A. They are too big to fit into the pocket.
B. They could bring us much convenience.
C. They have become available in January.
D. They are a burden to carry around without a bag.
9. What can we learn from Denison’s words?
A. The foldable screen has great potential.
B. The technology could change other devices too.
C. There must be many problems with the technology.
D. The production of foldable phones will soon decrease.
10. What does the underlined word in Paragraph 3 mean?
A. complete
B. proper
C. imperfect
D. normal
11. What can be a suitable title for the text?
A. Types of foldable phones.
B. The coming of foldable devices.
C. Popular devices on the market.
D. Difficulties in producing foldable phones.
【答案】8. B 9. A 10. C 11. B
【解析】
【分析】
本文是一篇说明文。

文章讲述的是“可折叠设备的到来”。

【8题详解】
推理判断题。

根据第二段中The technology could change our lives in significant ways. These devices, due to their bendable screens, give us the larger screens we want but still fit easily into the pocket. The technology could change other devices too.“这项技术可以在很大程度上改变我们的生活。

由于其可弯曲的屏幕,这些设备给我们提供了我们想要的更大的屏幕,但仍然很容易放进口袋。

这项技术也可能改变其他设备。

”可知,折叠设备可以给我们带来很多方便。

故选B。

【9题详解】
推理判断题。

根据第二段中In a keynote address, Justin Denison, Samsung’s senior vice president, called the foldable screen “the basis for the smartphone of tomorrow”. “It’s a blank canvas (画布) for us to do something beautiful together,”he said.“三星高级副总裁贾斯汀•丹尼森(Justin Denison)在主题演讲中称,可折叠屏幕是“未来智能手机的基础”。

“这是一块空白的画布,我们可以一起做一些美好的事情,”他说。

”从Denison 的话里可知折叠屏幕具有很大的潜力。

故选A。

【10题详解】
词义猜测题。

根据第三段中According to tech news website Android Authority, the necessary displays were difficult to produce.“据科技新闻网站Android Authority称,必要的显示屏很难制作。

”和第三段中Today, that 10 percent rate has been improved to almost 90 percent.“如今,这一比例已从10%提高到近90%。

”可知,In 2012, nine out of ten foldable screens produced were defective or unusable.中的划线词的意思是“不完美的”。

故选C。

【11题详解】
主旨大意题。

根据最后一段中But if the foldable device isn’t going to change the world overnight, there is no doubt that it is coming.“但如果这种可折叠设备不能在一夜之间改变世界,那么毫无疑问,它将会到来。

”可知本文最佳主题是“可折叠设备的到来”。

故选B。

【点睛】做词义猜测题时,我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。

在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义,尤其要重视划线词前后的内容。

本题第3小题,根据第三段中According to tech news website Android Authority, the necessary displays were difficult to produce.“据科技新闻网站Android Authority称,必要的显示屏很难制作。

”和第三段中Today, that 10 percent rate has been improved to almost 90 percent.“如今,这一比例已从10%提高到近90%。

”可知,In 2012, nine out of ten foldable screens produced were defective or unusable.中的划线词的意思是“不完美的”。

故选C。

D
Blue Planet II's latest episode(一集) focuses on how plastic is having a disastrous effect on the ocean and slowly poisoning our sea creatures. Researchers
recently also found that sea creatures living in the deepest place on Earth, the Mariana Trench,have plastic in their stomachs. Indeed, the oceans are drowning in plastic.
Though it seems now that the world couldn't possibly function without plastics,plastics used by consumers are a remarkably recent invention. The first plastic bags were introduced in the 1950s; the same decade that plastic packaging began gaining in popularity in the United States. This growth has happened so fast that science is still catching up with the change. Plastics pollution research, for instance, is still a very early science.
We put all these plastics into the environment and we still don't really know what the outcomes are going to be. What we do know, though, is disturbing. Ocean plastic is estimated to kill millions of marine animals every year. Nearly 700 species,including endangered ones, are known to have been affected by it. One in three leatherback turtles, which often mistake plastic bags for jellyfish, have been found with plastic in their bellies. Ninety percent of seabirds are now eating plastics on a regular basis. By 2050, that figure is expected to rise to 100 percent.And it's not just wildlife that is threatened by the plastics in our seas. Humans are consuming plastics through the seafood we eat. I could understand why some people see ocean plastic as a disaster, worth mentioning to the same degree as climate change. But ocean plastic is not as complicated as climate change. There are no ocean trash deniers (否认者), at least so far. To do something about it, we don't have to remake our planet energy system.
This is not a problem where we don't know what the solution is. We know how to pick up garbage.Anyone can do it.We know how to dispose (处理) of it. We know how to recycle. We can all start by thinking twice before we use plastic products. Things may seem ordinary, like using a reusable bottle or a reusable bag. But when taken collectively, these choices really do make a difference.
12. Why is plastics pollution research still a very early science?
A. The plastics pollution research is too difficult.
B. Plastics have produced less pollution than coal.
C. The world couldn't possibly function without plastics.
D. Plastics have gained in popularity too fast for science to catch up.
13. How did the author support his opinion in Paragraph 3?
A. By statistics.
B. By quotations from leading experts.
C. By using examples from his own experience.
D. By comparison and contrast.
14. What can we infer about climate change ?
A. Climate change is caused by human activities.
B. Climate change is not as simple as ocean pollution.
C. Climate change is less important than ocean pollution.
D. Ocean plastic is more complicated than climate change.
15. What is the main idea of this passage?
A. Ocean pollution is a global issue.
B. The oceans become choked with plastic.
C. Blue Planet II has left viewers heartbroken.
D. Plastics gain in popularity all over the world
【答案】12. D 13. A 14. B 15. B
【解析】
本文是一篇说明文。

文章讲述的是“海洋被塑料污染了。


【12题详解】
细节理解题。

根据第二段中This growth has happened so fast that science is still catching up with the change. Plastics pollution research, for instance, is still a very early science.“这种增长如此之快,以至于科学仍在追赶这种变化。

塑料污染的研究,举例来说,仍然是一个非常早期的科学。

”可知,塑料污染研究之所以仍然是一门非常早期的科学,是因为塑料流行太快而科学不能赶上来。

故选D。

【13题详解】
推理判断题。

根据第三段中Nearly 700 species,including endangered ones, are known to have been affected by it. One in three leatherback turtles, which often mistake plastic bags for jellyfish, have been found with plastic in their bellies. Ninety percent
of seabirds are now eating plastics on a regular basis. By 2050, that figure is expected
to rise to 100 percent.“近700种,包括濒危的,都受到它的影响。

三分之一的棱皮龟腹
部都有塑料制品,它们经常把塑料袋误认为水母。

现在90%的海鸟定期食用塑料。

到2050年,
这一数字预计将上升到100%。

”可知,在第三段作者通过数据来支持他的建议。

故选A。

【14题详解】推理判断题。

根据第四段中But ocean plastic is not as complicated as climate change.
可知,气候变化并不是如海洋污染一样简单。

故选B。

【15题详解】
主旨大意题。

根据第一段中Researchers recently also found that sea creatures living
in the deepest place on Earth, the Mariana Trench,have plastic in their stomachs.
Indeed, the oceans are drowning in plastic.“研究人员最近还发现,海洋生物生活在地
球上最深的地方,马里亚纳海沟,塑料在他们的胃。

实际上,海洋是淹没在塑料。

”可知,海洋
被塑料污染了。

故选B。

第二节七选五(共5小题,每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项是多余选项。

When you start a new job, you’ll probably be introduced to a lot of new people on your first day. And it’s important to make a good impression. The following are
some practical tips to help you.
Show up early
This might seem easy, but many people don’t do it.____16____ .To make sure you can arrive early, give yourself extra time to get ready in the morning and to travel
to your destination.
___17___
It can be difficult to find the right balance between having an influence on your new role, and disturbing the balance of the delicate office ecosystem. You don’t
want to walk in and get into trouble, but you also don’t want to fade into the
background, either.
Take plenty of notes
It’s a great idea to bring a small notebook and pen with you on your first day
for taking down notes. Don’t be shy about recording information that you know will be useful to you later, like names and passwords. You’re likely to face data-overload on your first day.____18____.
Watch your body language
You’ve probably read that body language is important for job interviews, but it can also be a valuable tool in creating a lasting impression when you start a new job. On your first day, be careful of conveying powerful body language. ____19____.And do your best to avoid negative body language, such as yawning, frowning, or standing with your hands in your pockets.
Step away from social media
While on your first day at the office you must have all sorts of feelings—nerves, anxiety, joy, even boredom—resist the desire to share it on social media. When it comes to updating your friends and followers about the status of your newfound employment, always be cautious and assume your bosses are watching. ____20____.
A. Almost certainly, they will in fact
B. Be positive and show interest
C. Be enthusiastic, but not overbearing(自大的)
D. Smile often and look people in the eye
E. Body language is what we should avoid
F. Arriving 5 to 10 minutes early gives you time to settle in
G. So taking notes is a great way to keep on top of things
【答案】16. F 17. C
18. G 19. D
20. A
【解析】
本文是一篇说明文。

当你开始一份新工作时,你可能会在第一天就被介绍给很多新朋友。

给人留下好印象很重要。

文章介绍了一些实用的可以帮助你的建议。

【16题详解】
下文提示“为了确保你能早到,给自己额外的时间在早上做好准备,然后去你的目的地旅行。

”承接下文,F项Arriving 5 to 10 minutes early gives you time to settle in(提
前5到10分钟到达可以让你有时间安顿下来)切题。

故选F。

【17题详解】
此空是小标题,用短小精悍的祈使句,在B/C/D中选。

再根据下文内容“在影响你的新角色和破坏微妙的办公室生态系统之间找到合适的平衡是很困难的。

”由此可知,C项Be enthusiastic, but not overbearing(自大的)(要热情,但不要专横)切题。

故选C。

【18题详解】
上文提示“第一天你可能会面临数据过载的问题。

”承接上文,G项So taking notes is a great way to keep on top of things(所以记笔记是掌握事情的好方法)切题。

故选G。

【19题详解】
上文提示“第一天上班时,要注意传递强有力的肢体语言。

”承接上文,D项Smile often and look people in the eye(看着别人的眼睛,经常微笑)切题。

故选D。

【20题详解】
上文提示“当你告诉你的朋友和追随者你新工作的情况时,一定要小心,并假设你的老板正在看着你。

”承接上文,A项Almost certainly, they will in fact(几乎可以肯定,事实上他们会的)切题。

故选A。

第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

As a child I never worried about losing my hearing, even though many other members of my family had done so. It seemed that I was one of the ___21___ones. I had a lovely voice and felt___22___about my singing. At 13,I made my debut (初次登台)in a school performance of Carlo Menotti ’s opera and knew then that I ____23____on stage.
But then I noticed that___24___ I didn’t sit at the front in lectures, I would___25___to hear. I went to the hospital to have a ___26___test. I felt desperate and my ambitions were ___27___by a diagnosis of incurable nerve deafness.
However, my bravery persuaded me to___28___my plans and I went on to study at the Royal Northern College of Music. I kept my___29___a closely guarded secret, convinced that admitting it would ___30___my career. I won roles on merit (凭成
绩),but the added fear and anxiety at auditions(试听)___31___me.
At 28, I made my debut at New Sadler’s Wells Opera. But my hearing loss was ___32___, and I couldn’t hear myself sing well any more. I ’d get a feeling of terror and want to ___33___ before every performance. ___34___ a superb technician fitted a hearing aid in my ear, making me self-conscious and my confidence ___35___ . I was fast learning to___36___, singing by wearing it. Recording music is now a joy and acoustic (原声的)sounds through the headphones help me ____37____.
___38___ in technology mean my latest hearing aids are wireless, and my___39___is at its peak. I continue to tour the world. This year, I decided it was time to
be____40____ , not ashamed, and went public as the only deaf mezzo-soprano in the world.
21. A. clever B. lucky C. pitiful D. active
22. A. curious B. anxious C. awkward D.
confident
23. A. belonged B. sacrificed C. survived D. trembled
24. A. though B. since C. if D. after
25. A. struggle B. hesitate C. pretend D. ease
26. A. blood B. hearing C. sight D. memory
27. A. achieved B. developed C. destroyed D. extended
28. A. figure out B. stick to C. look forward D. give up
29. A. background B. scores C. ambitions D. deafness
30. A. start B. further C. change D. ruin
31. A. puzzled B. consumed C. impressed D. inspired
32. A. accelerating B. resisting C. recovering D. disappearing
33. A. rest B. play C. drill D. flee
34. A. Thankfully B. Clearly C. Actually D. Generally
35. A. faded B. grew C. counted D. helped
36. A. forget B. judge C. cooperate D. adapt
37. A. laugh B. howl C. relax D. sleep
38. A. Drawbacks B. Applications C. Improvements D.
Regulations
39. A. attention B. performance C. intelligence D. energy
40. A. famous B. creative C. proud D. innocent 【答案】21. B 22. D 23. A 24. C 25. A 26. B 27. C 28. B 29.
D 30. D 31. B 32. A 33. D 34. A 35. B 36. D 37. C 38. C
39. B 40. C
【解析】
本文是一篇记叙文。

作者有一副好嗓子,对唱歌充满信心。

后来作者的雄心壮志因被诊断为
无法治愈的神经性耳聋而破灭。

幸运的是,一位技术精湛的技师给作者的耳朵装上了助听器,
信心随之增加。

作者很自豪地公开了自己是世界上唯一的聋哑女中音。

【21题详解】
考查形容词。

A. clever聪明的; B. lucky幸运的;C. pitiful可怜的;D. active积
极的。

我似乎是其中一个幸运儿。

故选B。

【22题详解】
考查形容词。

A. curious好奇的;B. anxious焦虑的;C. awkward 尴尬的;D. confident
自信的。

我有一个可爱的声音,我对我的歌唱充满信心。

故选D。

【23题详解】
考查动词。

A. belonged 属于;B. sacrificed牺牲;C. survived幸存;D. trembled颤抖。

13岁那年,我在学校表演卡洛·梅诺蒂的歌剧,这是我的第一次登台演出,那时我就知
道自己属于舞台。

故选A。

【24题详解】
考查状语从句。

A. though尽管;B. since既然;C. if如果;D. after在------之后。


后来我注意到,如果我不在课堂上坐在前排,我将很难听到。

故选C。

【25题详解】
考查动词。

A. struggle努力,挣扎;B. hesitate 犹豫;C. pretend假装;D. ease减轻。

但后来我注意到,如果我不课堂上坐在前排,我将很难听到。

故选A。

【26题详解】
考查名词。

A. blood血;B. hearing听力;C. sight视力;D. memory记忆。

我去医院做听
力测试。

故选B。

【27题详解】
考查动词。

A. achieved 取得,完成;B. developed发展;C. destroyed毁掉;D. extended 延长。

我感到绝望,我的雄心壮志因被诊断为无法治愈的神经性耳聋而破灭。

故选C。

【28题详解】
考查动词词组。

A. figure out明白,理解;B. stick to坚持;C. look forward期待;D. give up放弃。

然而,我的勇气说服我坚持我的计划,我继续在皇家北方音乐学院学习。

故选B。

【29题详解】
考查名词。

A. background背景;B. scores得分;C. ambitions雄心;D. deafness聋。

我对自己的耳聋守口如瓶,确信承认失聪会毁了我的事业。

故选D。

【30题详解】
考查动词。

A. start开始;B. further促进,助长;C. change 改变;D. ruin毁掉。

我对自己的耳聋守口如瓶,确信承认失聪会毁了我的事业。

故选D。

【31题详解】
考查动词。

A. puzzled疑惑;B. consumed消费;C. impressed留下印象;D. inspired鼓舞。

在优点上我赢得了角色,但增加的恐惧和焦虑在试镜时将我吞噬。

故选B。

【32题详解】
考查动词。

A. accelerating促进; B. resisting 抵制;C. recovering恢复;D. disappearing消失。

但是我的听力正在加速下降,我再也听不到自己唱得好了。

故选A。

【33题详解】
考查动词。

A. rest使休息;B. play玩;C. drill训练;D. flee逃跑。

每次演出前,我都会有一种恐惧感,想要逃离。

故选D。

【34题详解】
考查副词。

A. Thankfully感激地;B. Clearly清楚地;C. Actually事实上;D. Generally 一般地。

幸运的是,一位技术精湛的技师给我的耳朵装上了助听器,这让我感到很难为情,我的信心也随之增强。

故选A。

35题详解】
考查动词。

A. faded腿色;B. grew增长,成长;C. counted 数数,关键;D. helped帮助。

幸运的是,一位技术精湛的技师给我的耳朵装上了助听器,这让我感到很难为情,我的信心也随之增强。

故选B。

【36题详解】
考查动词。

A. forget忘记;B. judge 判断;C. cooperate合作;D. adapt使适应。

我很快就学会了适应,戴着它唱歌。

故选D。

【37题详解】
考查动词。

A. laugh大笑;B. howl吼叫;C. relax放松;D. sleep睡觉。

现在录制音乐是一种乐趣,通过耳机的声音帮助我放松。

故选C。

【38题详解】
考查名词。

A. Drawbacks缺点;B. Applications应用;C. Improvements提高;D. Regulations 规则。

科技的进步意味着我最新的助听器是无线的,我的表现也达到了顶峰。

故选C。

【39题详解】
考查名词。

A. attention注意力,关注;B. performance表现;C. intelligence智力;D. energy 精力。

科技的进步意味着我最新的助听器是无线的,我的表现也达到了顶峰。

故选B。

【40题详解】
考查形容词。

A. famous著名的;B. creative有创造力的;C. proud自豪的;D. innocent 无辜的。

今年,我决定是时候自豪了,而不是感到羞耻,并公开了作为世界上唯一的聋哑女中音。

故选C。

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式(不多于3个单词)。

The Wandering Earth is a Chinese science fiction movie, ___41___ is based on the novel of ___42___ same name by Liu Cixin, and was released on February 5, 2019, the Chinese New Year’s Day.
After learning the sun is dying out ,people all around the world feel
___43___(panic),so they build giant planet thrusters(星球推进器)to move the earth out of its orbit and sail ____44____to a new star system. The 2500 years’ journey comes with unexpected dangers, but in order to save humanity, a group of young people come out bravely and fight hard for everyone’s____45____ (survive)。

We ____46____ (impress) to see the theme of this film. It doesn’t particularly show somebody’s ability to save our world ___47___ shows all the human beings are working together,____48____(spare)no effort to save this world.
The Wandering Earth is seen by people ____49____the dawn(开端) of Chinese science fiction movies. It means that China’s sci-fi movies have____50____(official) set sail.
【答案】41. which
42. the 43. panicked
44. it 45. survival
46. are impressed
47. but 48. sparing
49. as 50. officially
【解析】
本文是一篇电影介绍。

文章介绍了根据刘慈欣同名小说改编的中国科幻电影《流浪的地球》。

【41题详解】
考查定语从句。

句意:《流浪的地球》是根据刘慈欣同名小说改编的中国科幻电影。

此处movie 是先行词,指物,后面的非限制性定语从句中缺少主语,that不能引导非限制性定语从句,故答案为which。

【42题详解】
考查定冠词the。

句意:《流浪的地球》是根据刘慈欣同名小说改编的中国科幻电影。

此处特指“相同的名字”,所以在same前用定冠词the,故答案为the。

【43题详解】
考查过去分词作表语。

句意:在得知太阳即将灭绝后,世界各地的人们都感到恐慌。

此处表示“感到惊慌”,修饰人,所以用加ed的形容词作表语,故答案为panicked。

【44题详解】
考查it用法。

句意:所以他们建造了巨大的行星推进器,把地球从轨道上移开,把它带到一个新的恒星系统。

此处用it指代上文的the earth,故答案为it。

【45题详解】
考查词形转换。

句意:但为了拯救人类,一群年轻人勇敢地站出来,为每个人的生存而努力奋斗。

名词所有格后面用名词形式,survive的名词形式是survival。

故答案为survival。

【46题详解】
考查一般现在时态的被动语态。

句意:我们对这部电影的主题印象深刻。

此处句子主语we和impress之间是被动关系,结合句意可知用一般现在时态的被动语态,且主语是复数。

故答案。

相关文档
最新文档