【优化指导】(全国通用)2013高考英语总复习 2.4Fine Arts Western,Chine

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

【优化指导】〔全国通用〕2013高考英语总复习 2.4Fine Arts Western,Chinese and Pop Arts课时作业外研版
2.Every time I get into trouble and turn to James,he’ll do everything ______ his power to help me out.
A.in B.of
C.with D.by
解析:in one’s power在某人能力范围内;在某人掌控中。

答案:A
3.Though we both have changed a lot over the years,we ______ each other the moment we met at the airport.
A.admitted B.knew
C.recognized D.realized
解析:admit承认;know知道,了解;recognize认出;realize意识到。

句意:尽管这些年来我们俩变化都挺大的,但我们机场一见面就认出来了。

答案:C
4.Which do you enjoy ______ your weekends,surfing the Internet at home or having a picnic in the park?
A.spending B.to spend
C.being spent D.spend
解析:考查非谓语动词。

enjoy的宾语是疑问代词which,其后接不定式作目的状语,故答案为B。

答案:B
5.—Forgive me for not going to your party yesterday,Georgia.
—Forget it,Amy.You didn’t break your promise ______,right?
A.by mistake B.for fun
C.in turn D.on purpose
解析:by mistake无意地,偶然地;for fun开玩笑地;in turn反过来;on purpose 故意地。

句意:——原谅我昨天没去参加你们聚会,Georgia。

——没事,Amy。

你不是故意爽约的,对吧?
答案:D
6.—What lovely weather!Shall we ______ it and go camping tomorrow?
—Why not?I love getting close to nature.
A.make use of B.get along with
C.pay attention to D.take part in
解析:make use of利用;get along with与……和睦相处;pay attention to注意;take part in参加。

根据语境“多好的天气呀!趁着好天气我们明天野营去好吗?〞可知,答案为A。

答案:A
7.Granny’s health is improving day by day,a nd it won’t be long before she fully ______ from the serious illness.
A.settles B.suffers
C.calms D.recovers
解析:根据Granny’s health is improving day by day可知奶奶要不了多久就能完全康复,应当选recover。

答案:D
8.It is by working out for half an hour every morning ______ Betty keeps fit.
A.when B.how
C.that D.why
解析:考查强调句式。

被强调的局部为介词by 引起的方式状语,故用that。

答案:C
9.I wonder what on earth has happened to Bob;he ______ have arrived here by now.
A.should B.could
C.might D.would
解析:should have done表示过去原本该做某事而实际上并没有做。

句意:不知道鲍勃到底怎么了,他现在该到了呀!
答案:A
10.I wanted to park my car by the roadside,but a policeman came up and told me ______.
A.not to B.not to do
C.not do it D.do not to
解析:tell sb. not to do sth.“叫某人不要做某事〞,其中不定式承前省略,只保存不定式符号to。

答案:A
11.I’d love to go to the fashion show this weekend,but if m y sister doesn’t go,______.
A.nor do I B.neither do I
C.neither will I D.so will I
解析:“neither/nor+倒装〞表示“也不……〞;虽然前面if引导的条件状语从句用一般现在时,主句仍然要用将来时。

答案:C
12.As the deadline of 16 April for the stadium to be open was coming,they were asked ______ to finish the project on time
A.that it was easy B.whether it was hard
C.if it is easy D.when it is hard
解析:考查宾语从句的连接词和时态。

由于主句的动词为asked,因此从句不能用that 引导,排除A。

又因为主句为一般过去时,因此从句也要用过去时,应当选B。

答案:B
13.Nigel doesn’t look well off,but you shouldn’t judge by ______.Actually,he owns several properties in London and New York.
A.expression B.appearance
C.feeling D.emotion
解析:根据句意“你不应该以貌取人〞可知应选择appearance外表。

expression表情,feeling感情,emotion情绪。

答案:B
14.The two countries agreed to ______ their differences and work together for peace,which has a positive impact on the international situation.
A.set down B.set out
C.set aside D.set off
解析:set down写下,记下;set out(怀着目标)开始工作;set off使……爆炸;set aside暂时不考虑(或放一放)。

只有C最符合语境。

答案:C
15.—It’s a top secret of our company and you mustn’t let it out.
—______,I won’t.
A.Go ahead B.Not exactly
C.Hurry up D.Believe me
解析:考查交际用语。

句意:——这是公司最高机密,千万别泄露出去。

——相信我(believe me),我不会的。

答案:D
二、阅读理解
A
Earth Day events are arranged all over the world,but for New Yorkers in the Catskill region,there are plenty of options.
Earth Day Celebration
Place:Frost Valley;Time:Friday,April 8—Saturday,April 9(Check­in at 5:00 pm on Friday).Activities include recycled arts and crafts projects,classes on composting(堆肥)and recycling,nature hikes,and a greenhouse planting project.All ages are welcomed.$15.00 per person(includes lunch).Kids 5 and under free.Call(845)985­2291 for more details and to register.
Earth Festival
Place:Milford Central School;Time:Saturday,April 9(11:00 am~3:00 pm).Enjoy exhibits,activities and entertainment.Bring along your recyclables to be collected.You’ll go green!Fashion Show will be held at the end of the day.Admission to the Festival is free,and tickets for the fashion show are $10 per person(or $60 for a table of 8).Call(607)286­7721 for tickets to the fashion show or(607)547­4488
for details about the Festival.
Clean Sweep
Place:Schoharie Crossing State Historic Site;Time:Sunday,April 17(9:00 am~12:00 pm).Help clean up the park with bush cutting and trash pick­up.You’ll be joining volunteers from the Montgomery County Water Quality Committee.Please bring your own equipment(lunch will be provided).Call(518)829­7516 for more details.
Trail Work Day
It is in Grafton Lakes State Park on Saturday,April 16(9:00 am~12:00 pm).Enjoy the outdoors and take a hike while helping park volunteers to clear and inspect the trails.Sign up on Markwehnau@aol or call(518)279­1155.This event may be rescheduled if weather is not permitting.
语篇解读:本文是在Catskill地区举办的与世界地球日活动有关的信息,供该地区的人选择。

1.This passage was written mainly for ______.
A.people who want to attend Earth Day events in the Catskill region
B.adults who protect the environment in New York
C.people who celebrate Earth Day all over the world
D.students who study at Milford Central School,New York
解析:推理判断题。

根据第一段...for New Yorkers in the Catskill region,there are plenty of options可推断,答案为A。

答案:A
2.If you want to get tickets to the fashion show,you should call ______.
A.(518)829­7516B.(607)286­7721
C.(607)547­4488D.(845)985­2291
解析:细节理解题。

根据第三段Call(607)2867721 for tickets to the fashion show or(607)5474488 for details about the Festival可知,答案为B。

答案:B
3.Which of the following events should you choose if you enjoy entertainment?
A.Clean Sweep.
B.Earth Day Celebration.
C.Trail Work Day.
D.Earth Festival.
解析:细节理解题。

根据第三段Enjoy exhibits,activities and entertainment可知,答案为D。

答案:D
4.Where will you go if you only have time on Sunday?
A.Frost Valley.
B.Milford Central School.
C.Schoharie Crossing State Historic Site.
D.Grafton Lakes State Park.
解析:细节理解题。

根据第四段Place:Schoharie Crossing State Historic Site;Time:Sunday...可知,答案为C。

答案:C
B
Le Whif,an inhaler(吸入器)that allows you to enjoy chocolate whenever you want without putting on weight,is to be released in British stores.The invention lets you suck in the taste of chocolate while taking on less than one calorie.Its inventors claim it will enable dieters to enjoy their favorite snacks without worrying about their waistlines.
The inhaler contains grams of tiny food particles(颗粒).Each Le Whif contains enough flavors for about eight to ten puffs(吸)and costs £1.99 on its own,or £4.99 for a pack of three.
Le Whif was invented by David Edwards,professor of biomedical engineering at Harvard University,with the help of Michelin­rated chef Thierry Marx.Edwards said Le Whif was not designed to replace food but could be used to increase dining experiences,for example allowing people to sample a variety of dishes from restaurant menus before ordering their meals.
He said,“In terms of living off Le Whif,I think we are not even close to being there.But there clearly has been a revolution over the last few years where we are eating smaller amounts of food more frequently,and choosing food for its aesthetic(审美的)pleasure.We will be putting new products into the market probably every six months.The next line of products will be even more health centred.〞
The product was released in Paris in 2010 and a total of 25,000 inhalers sold out within a month.It has since been made available across France and in the US.In Britain Le Whif is to be sold first in House of Fraser for a month,after which it could become more widely distributed.
语篇解读:美国哈佛大学教授发明了一种含有巧克力颗粒的吸入器,你只要一吸就能解馋,还不会使你发胖。

5.From Paragraph 1 we can learn that Le Whif ______.
A.is very popular in Britain
B.can help dieters lose weight
C.is a kind of chocolate that contains a low amount of calories
D.is an instrument that makes you experience the taste of chocolate
解析:细节理解题。

根据第一段“Le Whif,an inhaler that allows you to enjoy chocolate...The invention lets you suck in the taste of chocolate...〞可知,Le Whif 是一种吸入器,可以让人体验巧克力的味道。

答案:D
6.David Edwards and Thierry Marx invented Le Whif to
______.
A.replace the traditional chocolate
B.increase people’s dining experiences
C.make people re­recognize chocolate
D.help restaurants offer diverse dishes
解析:细节理解题。

根据第三段“Edwards said Le Whif was not de signed to replace food but could be used to increase dining experiences...〞可知,爱德华兹发明Le Whif 的初衷是增加人们的进餐感受。

答案:B
7.It can be inferred from the passage that Le Whif ______.
A.is much more expensive than chocolate
B.will help remove addiction to chocolate
C.ha s been well­accepted since 2010
D.is only suitable for chocolate lovers
解析:推理判断题。

根据最后一段“The product was released in Paris in 2010 and
a total of 25,000 inhalers sold out within a month.〞可知,Le Whif 2010年进入市场就被抢购一空,由此。

相关文档
最新文档