【大纲版】2012届高三英语《学案》一轮总复习测试SBⅢUnits7-8

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

课时作业(四十六)SBⅢUnits 7-8
Ⅰ.语音知识
1.radio
A.quality B.Canadian C.rather D.habit
2.declare
A.picnic B.social C.citizen D.accident
3.town
A.bowl B.shown C.brown D.shallow
4.behind
A.include B.ticket C.sick D.online
5.laughter
A.fighter B.tough C.daughter D.weight
Ⅱ.补全对话
—We hear so much about exercises these days.So even experts can’t agree on which exercises are best.Now some doctors are strongly encouraging arm exercises.
—Arm exercises?__1__
—__2__They say that arm exercises are a way to become physically healthy.
—But don’t arm exercises raise your blood pressure?
—Yes.But the articles I read supply ways to make up for that.
—How?
—By adding leg exercises,so that the arms don’t do all the work.__3__
—Sounds right to me.I quite agree with you.__4__
—They mentioned quite a few,but some of the popular ones are cycling with special bicycles that make you use both your arms and legs.
—__5__So I’d like to have a try.
—The same with me.
A.So what exercises do the experts suggest?
B.The more leg exercises you do,the better you are.
C.And in turn I’m sure that they’re also a good chance of losing weight.
D.Actually that’s not the main reason.
E.What’s your opinion about this?
F.Is that because our arms are too fat or soft?
G.I can hardly believe it.
Ⅲ.单项填空
1.The expert advised the boy,who always fails to remember the new words,to________an effective way of learning vocabulary.
A.admire B.design C.adopt D.invent
2.I wouldn’t speak to him,________trust him and lend him some money.
A.let out B.let alone
C.leave out D.leave alone
3.—I can hardly wait to see the twins again.
—Just have a little________!
A.wait B.time C.patience D.rest
4.The young man is always telling lies;________,he is not a person you can depend on.
A.what’s more B.in other words
C.by the way D.on the whole
5.Not wanting to________in his studies,the boy is now working harder than ever before.
A.fall down B.fall behind
C.go back D.leave off
6.Generally speaking,the stronger one’s________is,the harder one will work and the greater progress one will make.
A.acquisition B.comprehension
C.association D.motivation
7.—Did you enjoy yourself during the winter holiday?
—Not at all.________for the snowstorm,we could have had a much better time.
A.Not being B.If it were not
C.Had it not been D.Without being
8.—Did you have an English test yesterday?
—Yes.We are now ________to find out the grades we have got.
A.anxious B.secure C.appropriate D.willing
9.—But I might fail again,sir.
—Come on,man!If you dare not________risks,you’ll never be able to achieve your goal.
A.appreciate B.take C.avoid D.grasp
10.The soup is perfect,and the steak is marvelous.I’d like to have such a meal again even if it costs________.
A.twice as much B.much as twice
C.as twice much D.as much twice
11.The rich only________themselves in making money and had no eye for the needs and welfare of their workers.
A.devoted B.concerned C.enjoyed D.occupied
12.By the time he finishes the part-time job,he________much work experience.
A.will gain B.will have gained
C.has gained D.had gained
13.—You’re going to have a rise this month,aren’t you?
—Yes,only $100.
—Well,________.
A.the more,the better B.easier said than done
C.better than never D.better than nothing
14.________is often the case,we have worked out the production plan.
A.Which B.When C.What D.As
15.—Must I turn off the gas after taking a bath?
—Of course.You can never be________careful with that.
A.enough B.too C.so D.very
Ⅳ.阅读理解
(2011·广东惠州第三次调研)
A new study suggests that the more teenagers watch television,the more likely they are to develop depression (抑郁)as young adults.But the extent to which TV may be to blame is a question that the study leaves unanswered.
The researchers used a national long-term survey of adolescent health to investigate the relationship between media use and depression.They based their findings on more than 4,000 adolescents who were not depressed when the survey began in 1995.
As part of the survey,the young people were asked how many hours of television or videos they watched daily.They were also asked how often they played computer games and listened to the radio.
Media use totaled an average of 5 and one-half hours a day.More than 2 hours of that was spent watching TV.
7 years later,in 2002,more than 7 percent of the young people had signs of depression.The average age at that time was 21.
Brian Primack at the University of Pittsburgh medical school was the lead author of the new study.He says every extra hour of television meant an 8 percent increase in the chances of developing signs of depression.
The researchers say they did not find any such relationship with the use of other media such as movies,video games or radio.But the study did find that young men were more likely than young women to develop depression given the same amount of media use.
Doctor Primack says the study did not explore why watching TV causes depression.But one possibility,he says,is that it may take time away from activities that could help prevent depression,like sports and socializing.It might also interfere with sleep,he says,and that could have an influence.
The study was just published in the Archives of General Psychiatry.
In December,the journal Social Indicators Research published a study of activities that help lead to happy lives.Sociologists from the University of Maryland found that people who describe themselves as happy spend less time watching television than unhappy people.The study found that happy people are more likely to be socially active,to read,attend religious services and to vote.
1.According to the first paragraph,what remains unsolved in the new study?
A.Who is more likely to be influenced by TV.
B.How much teenagers are depressed by TV.
C.Whether teenagers are influenced by TV.
D.What should be done to help the teenagers.
2.More than 4,000 adolescents were chosen as the subjects of the study because they________.
A.were free from depression
B.were keen on using the media
C.attached much importance to their health
D.could afford the time for the long-term survey
3.What can be inferred from the seventh paragraph?
A.Depression is not related to the use of other media than TV.
B.Every extra hour of media uses increases the chance of depression.
C.Longer use of media other than TV doesn’t increase the chance of depression.
D.The influence of movies,video games and radio on depression varies respectively.
4.In the last sentence of the eighth paragraph,“It” refers to________.
A.depression B.watching TV
C.lack of activities D.the result of the study
5.The study done by the sociologists from the University of Maryland was mainly intended to ________.
A.tell the difference between happy and unhappy people
B.prove the relationship between TV and depression
C.stress the importance of being socially active
D.provide a happy recipe (秘方) for all people
(2011·安庆市检测)
When the time comes to send the kids to college,some Asian parents may do their budget in Malaysian money.Malaysia wants to become a regional center for higher education.“We’re introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses,” says Fong Chan Onn,the deputy minister with responsibility for Chinese education.The University of London will be opening a branch near Kuala Lumpur.Fong says Australian institutions have expressed interest.“Even one of the Japanese universities is interested,” he adds.
Malaysia hopes the imports will solve several problems.Local universities have limited
places and many are reserved for Malays and other native groups.Ethnic Chinese and Indians often have no choice but to study overseas—or not go to university at all.“The country has been spending billions on the thousands of students who go abroad for their higher education.”says Penang state assemblyman Kang Chin Seng.“The figure is almost equal to all the revenue we earn from tin mines.The government itself sends scholars (奖学金获得者)to other countries.Many could be placed in the foreign campuses here,saving government funds.”
As an education center,Malaysia can even make money.“The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4×365 tourist days,” says Fong.Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries,and perhaps Hong Kong,where it is difficult to be admitted into local universities.Will foreign students come knocking?Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality education at reduced cost”.As for the local institutions,Fong believes they will rise to the challenge.Malaysia will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.
6.What must be done before foreign universities can open branch campuses in Malaysia?
A.A law allowing them to do so must be passed.
B.Education fees must be the same in all universities.
C.There must be enough applications from foreign students.
D.Malaysian scholars must finish their education overseas.
7.The underlined word “revenue” in the second paragraph means________.
A.taxes B.money C.costs D.budget
8.Students from ASEAN countries are expected to study in Malaysia because________.
A.they will be near their parents
B.education there will be good and affordable
C.all of the subjects will be taught in Chinese
D.the educational quality will be as good as the University of London
9.What is the best title for this passage?
A.Malaysian International Schools
B.Malaysian Education Opportunities
C.Malaysia’s Plan for Educational Excellence
D.Malaysian Education vs Chinese Education
Ⅰ.语音知识
1.B 2.A 3.C 4.D 5.B
Ⅱ.补全对话
1.F 2.D 3.B 4.A 5.C
Ⅲ.单项填空
1.解析:adopt采用,采取,采纳,符合题意。

admire羡慕,赞赏;design设计;invent 发明,创造。

答案: C
2.解析:let alone更不用说;let out发出,放出;leave out略去;leave alone不管。

句意为:我理都不愿理他,更谈不上信任他,把钱借给他了。

答案: B
3.解析:have a little patience意为“耐心点”。

答案: C
4.解析:后一分句(他不是你可以信赖的人)是对前一分句(这位年轻人老是撒谎)的进一步解释,故选in other words换句话说。

答案: B
5.解析:句意为:男孩不想“掉队(fall behind)”,学习比以前刻苦多了。

fall down 跌倒;go back回去;leave off停止。

答案: B
6.解析:句意为:一般来说,一个人的“动力(motivation)”越大,他就会更加勤奋地工作,他的进步就越大。

答案: D
7.解析:虚拟语气表示与过去事实相反的假设。

had it not been for the snowstorm相当于if it had not been for the snowstorm。

答案: C
8.解析:句意为:因为昨天英语考试了,所以现在大家都“急切的(anxious)”想知道自己的分数。

答案: A
9.解析:take risks是习惯搭配,意为“冒险”。

句意为:如果你不敢“冒险(take risks)”,永远别指望成功。

答案: B
10.解析:考查倍数的表达法,也就是“倍数+as+形容词/副词+as...”。

此句中第二个as结构省略。

答案: A
11.解析:occupy oneself in doing忙于做某事。

句意为“有钱人只是忙着赚钱,看不到员工的需要和福利”。

答案: D
12.解析:by the time通常和完成时态连用;根据从句的时态和意义判断,主句应用一般将来时态。

答案: B
13.解析:A项意思是“越多越好”,B项意为“说起来容易做起来难”,C项意为“总比从来没有过好”,D项意为“有总比没有好”,符合语境。

答案: D
14.解析:as引导非限制性定语从句,并在定语从句中作主语;which引导非限制性定语从句时不能放在句首。

答案: D
15.解析:never too...to...表示“越……越好……”或“再……也不过分”。

答案: B
Ⅳ.阅读理解
[语篇解读]看电视和抑郁症之间,究竟有着什么样的关系呢?看看文中是怎么说的1.解析:细节理解题。

由文章第一段的内容可知,有项研究表明青少年看电视越多,越容易得抑郁症,但是,电视要为此负多大责任呢?该研究并没有明确回答,故答案为B。

答案: B
2.解析:细节理解题。

根据第二段第二句“They based their findings on more than 4,000 adolescents who were not depressed when the survey began in 1995.”可知只有这些少年没有抑郁症,才对他们跟踪调查,观察日后因为看电视得抑郁症的几率。

答案: A
3.解析:推理判断题。

由“The researchers say they did not find any such relationship...amount of media use.”可知答案为C。

答案: C
4.解析:词义猜测题。

由“Doctor Primack says the study did not explore why watching TV causes...It might also interfere with sleep”,可知答案为B。

答案: B
5.解析:主旨大意题。

综观全文内容不难看出通篇都是研究电视和抑郁症的关系。

答案: B
[语篇解读]这是一篇关于教育的新闻报道,报道了马来西亚的高等教育实行一种独特的、国际化水平很高的教育方式——课程转移的情况
6.解析:细节理解题。

根据第一段中的We’re introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses 可知答案为A项,bill=law。

答案: A
7.解析:词义猜测题。

根据后面的we earn from tin mines猜测,该词的词义相当于money。

答案: B
8.解析:细节理解题。

根据第三段中的Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality education at reduced cost.”可知,马来西亚将会提供质优价廉的教育。

其中reduced cost 可以理解为affordable cost。

答案: B
9.解析:主旨大意题。

本文主要叙述了马来西亚计划发展为高等教育区域中心,为
留学生提供优质教育,所以C项作为本篇短文的标题非常合适。

答案: C
高考%试⌒题-库。

相关文档
最新文档