[配套K12]2017年普通高等学校招生全国统一考试高考英语模拟试题(八)(含解析)
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
2017年普通高等学校招生全国统一考试模拟(八)
英语试题
第Ⅰ卷(共115分)
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1.When will the game end?
A.4:00.
B.4:20.
C.4:30.
2.Where did the conversation take place?
A.In a computer store.
B.In a bookstore.
C.In an office.
3.Why doesn't the woman like her job?
A.It's difficult.
B.It's dirty.
C.It's boring.
4.What will the man do?
A.Stay outside to cool himself.
B.Leave his jacket to dry.
C.Have something to drink.
5.What did the boy help the girl do?
A.Move the box from her desk.
B.Put the box in her desk.
C.Do her homework.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。
每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What are the two speakers talking about?
A.An old song.
B.A movie.
C.An old friend.
7.When will they meet?
A.At 2:00 tomorrow afternoon.
B.At 1:30 tomorrow afternoon.
C.At 2:30 tomorrow afternoon.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.How many greatest stresses and strains does the man have?
A.1.
B.2.
C.3.
9.How does the man feel tired?
A.Mentally.
B.Physically.
C.Physically and mentally.
听第8段材料,回答第10至12题。
...
10.Why did the man move to many places?
A.He likes traveling.
B.His father worked for the military.
C.He wanted an interesting life.
11.Where is the woman from originally?
A.Argentina.
B.The US.
C.Canada.
12.What is the man studying?
A.Physics.
B.Biology.
C.Chemistry. 听第9段材料,回答第13至16题。
13.Why can't the girl go to a movie on Wednesday?
A.To work after school.
B.To catch up on her lessons.
C.To practice her piano.
14.What does the girl have to do on Saturday?
A.Clean the garage.
B.Clean up her room.
C.Finish her English homework.
15.Why does the girl care about the show time very much?
A.To do her homework after the film.
B.To do her homework first.
C.To take an English class first.
16.Which movie showing is the girl going to see?
A.5:00 pm.
B.7:00 pm.
C.9:00 pm.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.When did John go to Italy?
st month.
st year.
st week.
18.How long did he stay there?
A.Two weeks.
B.Two years.
C.Two months.
19.Why did Luigl want to practice his English?
A.He had a lot of American customers.
B.He wanted to talk with John.
C.He liked English very much.
20.What did John get in return for the lessons he gave?
A.He got a little pocket money and a room.
B.He got three meals a day.
C.All of the above.
第二部分阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)
第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并将正确答案填
在答题卡上。
A
China has announced its abolishing its one-child policy.What difference has it made,statistically speaking?
400 million births prevented...
The one-child policy,officially in place since 1979,has prevented 400 million births.Parents have faced fines and other punishments for having more children.
The majority of the decrease in China's fertility rate happened in the 1970s.It dropped from 5.8 children per woman in 1970 to 2.7 in 1978.Despite the one-child policy the rate had only fallen to 1.7 by 2013.
21:28-baby deaths rate
Since the one-child policy was introduced,baby girls have become more likely to die than boys.
In the 1970s,according to the United Nations,60 males per 1,000 live births died under the age of one.For girls the figure was 53.In the 1980s,after the one-child policy became official,the rate for both was 36.By the 1990s,26 males per 1,000 live births died before the age of one-and 33 girls.The 2000s saw 21 boys per 1,000 live
births dying and 28 girls.
1.16 boys born for every girl
Sexually selective abortions have been considered as a major cause of China's unusual imbalance.
Gietel-Basten,associate professor in social policy at Oxford University,says the births of many girls are not registered if parents have broken the rule by having two children,adding officials often turn a blind eye.It's estimated there are now 33 million more men than women in China.
4:2:1 families
With the ageing of China's population and the continuation of the one-child policy,a "4:2:1" home is the description given to households in which there are four grandparent,cared for by two working age parents,who themselves have one child.
By 2050,it's predicted that a quarter of China's population will be 65 or order.The predicted decline in the number of people of working age is thought to have persuaded the government to drop the one-child policy.
1. When was the baby deaths rate for both boys and girls equal?
A. In the 1970s.
B. In the 1980s.
C. In the 1990s.
D. In the 2000s.
2. What makes the one-child policy abolished accoring to the passage?
A. The decline of birth rate.
B. The rise of baby deaths rate.
C. The change of family structure.
D. The decline of working age people.
3. The passage sums up the one child policy by .
A. number
B. example
C. contrast
D. analysis
【答案】1. B 2. D 3. A
【解析】试题分析:本文通过四组数字来回顾我国的独生子女政策。
1. B 细节理解题。
根据第二部分的第二段In the 1980s, after the one-child policy became official, the rate for both was 36可知正确答案。
故选B。
2. D 细节理解题。
根据文章的最后一句The predicted decline in the number of people of working age is thought to have persuaded the government to drop the one-child policy.
可知让政府废除独生子女政策的原因是The predicted decline in the number of people of working age。
故选D。
3. A 推理判断题。
从全文分析尤其是每段的小标题可知。
文章的第一段的statistically speaking有暗示。
本文是通过数据回看我国的独生子女政策的。
故选A。
【名师点睛】
关于细节理解题
用细节定位法:细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。
但由于高考所占的比例很大,应特别引起注意。
事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。
解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。
比如文章第2题,就需要快速定位在文章的最后一句The predicted decline in the number of people of working age is thought to have persuaded the government to drop the one-child policy.可知让政府废除独生子女政策的原因是The predicted decline in the number of people of working age。
这样就可选出正确答案为D。
考点:考察社会生活类短文阅读...
B
The giant Sequoia trees in California grip tightly into the floor,but with shallow root,with little depth.Constantly challenging the natural elements and fighting off destruction,the giant Sequoia is "king of the forest".These trees are so tall and strong that eventually they become their own worst enemy.For you see,the Sequoia can resist lightning, storm,and wind,but eventually their roots cannot support their own weight and strength.After hundreds or thousands of years,they tumble to the ground like giant skyscrapers that have fallen from their bases after powerful explosives are detonated(引爆).
In many ways,many of us are like those giant Sequoias,so proud,so bit,so strong,withstanding wind and fire,yet not allowing our roots to seek deep into life's meaning.Many people have only shallow roots in soft ground,leaving them constantly on the edge of falling over to their destruction.
The first step we should take is to anchor ourselves with the firm intention of
establishing strong roots of life and belief.We must trust the ground we stand on,and allow ourselves to plant the rich seeds of passion into our life's soil,nurturing it with the rain of love and joy,then allowing the fertilizer to soak into the very "veins" of the roots, leading to the trunk's healthy development.We've all seen many men with a strong trunk but no roots.They place the material dimension of wealth and finance above their own roots and foundational beliefs.They become so heavy with possessions,money,and the burden of wealth that they finally fall over as the giant Sequoia uproots itself and self-destructs.
4. The Sequoia is called "king of the forest" because it .
A. grips tightly into the forest floor
B. grows to be very tall and strong
C. lives to thousands of years
D. looks like a skyscraper
5. What does the underlined word "tumble" mean?
A. Explode.
B. Reach.
C. Build up.
D. Break down.
6. The writer's purpose in introducing the Sequoia is to .
A. tell a life truth
B. encourage struggling people
C. show the meaning of happiness
D. warn people about the danger of becoming strong
7. What would be the best title for the passage?
A. Life Is Rooted in A Strong Belief.
B. Our Biggest Enemy Is Ourselves.
C. The Meaning of Life.
D. Build Firm Life Foundation.
【答案】4. B 5. D 6. A 7. D
【解析】本文通过描述加利福尼亚的“森林之王”红杉树轰然倒塌的命运,引申到有些人就像红杉树一样,因没有将根深入生活之中,导致自己时时处于被毁灭的边缘,以此说明打牢人生根基的意义。
4. 细节理解题。
美国红杉长得极其高大粗壮,巨大无比,跟种种破坏作斗争,故被称为“森林之王”。
由第一段第二句可知答案。
故选B。
5. 词义猜测题。
由句后的“that have fallen from their bases”可知“tumble”是“垮塌”之意。
故选D
6. 推理判断题。
第二段作者转而讲有些人像红杉树一样,没有将根深入生活中,使自己时时处于被毁灭的边缘。
作者的言外之意是告诉我们要打牢人生的根基。
故选A
7. 主旨大意题。
本文主要采用类比手法,说明打牢人生根基的重要意义,故D项作为标题最佳。
【名师点睛】考查:推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。
它包括判断和推理题。
这两类题常常相互依存,推理是为了作出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。
该题要求在理解表面文字的基础上,作出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。
例如(3)推理判断题。
第二段作者转而讲有些人像红杉树一样,没有将根深入生活中,使自己时时处于被毁灭的边缘。
即”Many people have only shallow roots in soft ground,leaving them constantly on the edge of falling over to their destruction.”作者的言外之意是告诉我们要打牢人生的根基。
做此题时要联系所给选项的意思做,故选A
C
Many people rush into the commitment of bringing home a four-legged family member,only to find out that they are not ready for a pet.This often results in the dog being turned over to a shelter where it may not find another home.This can be avoided if potential pet owners take the time to figure out if they are truly ready for the responsibilities of pet ownership.
Being a responsible pet owner involves a financial commitment that goes beyond buying dog food.There are also parasite(寄生虫)prevention,boarding costs while traveling and the cost to care for the pet should it become ill or injured.That is not to say that one must be rich in order to have a dog,but it is important to be prepared for the expenses that come with being a pet owner.
Another consideration is the time commitment.An owner away from home for 14 hours every day is not an ideal situation for a dog.A potential dog owner must also consider the time it takes to care for his or her pet,the time it takes to feed,walk,play with,bathe and clean up.Also,dogs require attention.Be prepared to spend time each day petting and playing with it....
Dogs are dogs,and will act like dogs.This includes barking,digging,having
accidents in the house and,possibly, destroying some of the owner's prized possessions,such as furniture,shoes and cell phones.If the above would cause an owner to want to get rid of the dog,then he or she is not yet ready to be a pet owner.Many wonderful pets end up in shelters simply because they acted like dogs!
8. Who might be qualified to be a dog owner according to the text?
A. Kari,a teacher who works eight hours a day.
B. Jim,who has a daughter sensitive to dog's smell.
C. Dick,a jobless teenager who can hardly pay his rent.
D. Steven,a business man who travels a lot on business.
9. To be a responsible dog owner you need to do all the following EXCEPT .
A. buying dog food and feeding it
B. taking it to hospital when necessary
C. spending time each day playing with it
D. finding a shelter for it when you are bored with it
10. What does the underlined part in the first paragraph probably mean?
A. Rush to adopt a dog formally.
B. Commit to buy a dog and take it home.
C. Run into a pet shelter and take one home so quickly.
D. Decide to be a pet owner without thinking about it carefully.
11. What might be the best title for the text?
A. Dogs Are Dogs
B. Ready for a Pet?
C. Have Time for a Dog?
D. Pets Are Family Members
【答案】8. A 9. D 10. D 11. B
【解析】试题分析:本文是一篇说明文,告知读者如果你没有为养宠物做好准备,那就不要把它领回家。
8. 推理判断题。
文中第二段提到Being a responsible pet owner involves a financial commitment that goes beyond buying dog food. 第三段:Another consideration is the time commitment.可知宠物饲养者得有一定的经济基础,得花时间照顾它,故答案为A。
10. 句意理解题。
根据下文“only to find out that they are not ready for a pet.” 可知这句话的意思是:还没有做好准备就将宠物带回家,选D。
11. 主旨大意题。
从第一段让你准备好去承担一个pet owner的责任,到第二段、第三段对具体责任的介绍,结尾段的再论述,可知B 项Ready for a Pet?最能体现文章发展脉络,概括全文主题。
考点:考查日常生活类短文
D
I had a great time this past summer visiting Stone Mountain Park with my twin grandsons.I had the opportunity to spend the day with them seeing the various sights and attractions.One thing that my grandsons had really wanted to do that particular day was to climb to the top of the mountain.Stone Mountain isn't a particularly tall mountain and fortunately has walking trails to the top,but for two 5-year-olds,along with grandpa,it's a formidable task.
Since my grandson's enthusiasm was much greater than mine,I decided to start the slow walk up the mountain. The beginning part of the trail was slow and gradual.It seemed like we were taking forever to climb just a short distance,but I had to remind myself that it took 3 of their steps to equal 1 of mine,so I found myself walking ahead of them,then having to stop and let them catch up,over and over again.
I was tired and sweaty,just wanting to get to the top of the mountain so I could rest well before starting my way back.I learned early on during our walk that this wasn't going to be the case.We had to stop and look at every large rock with someone's name carved in it.We looked at unusual plant formations.We examined large trees and we explored small rock overhangs that reminded the kids of caves.My grandsons viewed the walk as an exciting adventure.Climbing the mountain was a trial to me but my grandsons were not focused at all on the trial of climbing the mountain;they were
simply enjoying the journey of the walk....
I know when I face a trial in life,I tend to always think of the problem.I want the trial to be over quickly and let life get back to normal.What can I learn during the course of the trial? At some point,the trial will be over and we'll be joyous for sure.
However,the real joy should not be that the trial's over,but I am celebrating what I learned during the journey.
12. What does the underlined word "formidable" in Paragraph 1 mean?
A. Relaxing.
B. Meaningful.
C. Strange.
D. Difficult.
13. What can we know from Paragraph 2?
A. The writer kept challenging his grandsons to catch up with him.
B. Old as the writer was,he walked much faster than his grandsons.
C. The writer and his grandsons walked up the mountain very fast at the beginning.
D. The writer was more eager to climb to the top of the mountain than his grandsons.
14. Why did the writer only want to reach the mountain top?
A. To have a good rest.
B. To get a better view.
C. To enjoy unusual plants.
D. To see large rocks carved with names.
15. What can be the best title of the text?
A. A tiring day spent with grandsons.
B. Joy coming from mountain-climbing.
C. A life lesson learnt from grandsons.
D. Learning to enjoy the journey.
【答案】12. D 13. B 14. A 15. D
【解析】本文是一篇记叙文,作者今年夏天和两个孙子在石山公园度过了一段美好的时光,爬山的经历让他明白了一个道理:我们在生活中虽然经常会遭遇考验,但是真正让我们高兴的不是考验结束了,而是我们从考验中学到了东西,因此我们要学会享受这个过程。
12. 细节理解题,根据句意可知,石山虽然不是特别高,幸运的是,还有步行道直通山顶,但是对于两个五岁的孩子和一位老爷爷来说,这是一个艰难的任务。
由此可以推测出formidable意为“困难的;可怕的”。
故选D。
13. 细节理解题,根据文章第2段中的“…t took 3of their steps to equal 1 of mine, so
I found myself walking ahead of them, then having to stop and let them catch up, over
and over again.”可知,作者比他的两个孙子走得快得多。
故选B。
14. 细节理解题,根据文章第3段中的“I was tired and sweaty, just wanting to get to the top of the mountain so I could rest well before starting my way back.”可知,作者只想着到达山顶是为了可以好好休息。
故选A。
15. 主旨大意题,文章介绍了作者今年夏天和两个孙子在石山公园度过了一段美好的时光,爬山的经历让他明白了一个道理:我们在生活中虽然经常会遭遇考验,但是真正让我们高兴的不是考验结束了,而是我们从考验中学到的东西,因此我们要学会享受这个过程。
由此可知,选D
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有两项为多余选项。
___16___What we consider polite at home isn't always accepted outside our borders.Don't be regarded rude or disrespectful on your travels.
Gift giving should be a happy,positive experience.___17___Giving sharp,pointy objects as gifts is considered unlucky.Be careful when presenting flowers to a friend or a business partner in Russia.Yellow blooms suggest cheat or a relationship breakup.___18___Writing cards or notes while visiting South Korea,be mindful of your pen's ink color. Writing a person's name in red ink traditionally suggests that the person has passed away.
___19___If you are invited to someone's home for a meal,it's recommended that you arrive 10 to 15 minutes later than the requested time.When having a meal in Egypt,don't use the salt shaker(调味瓶)which means that you find the meal terrible.Japan is a very polite nation,and their politeness extends to the mealtime use of chopsticks. According to Japanese custom,it's considered ill-mannered to point or play with chopsticks.___20___Using the end that touches your mouth is extremely offensive(冒犯的),not to mention the fact that it's unhygienic(不卫生的).
A.When selecting a present in the Netherlands,don't buy kitchen knives or scissors.
B.Punctuality is considered to be good manners all over the world.
C.When traveling,it's important to learn about the customs of the global village....
D.Red carnations(康乃馨)are usually presented to Mothers.
E.While eating,use the opposite end of your chopsticks to secure food from a shared
plate.
F.Being early or on time is viewed as being rude in Venezuela.
G.Traditionally,red carnations are placed on the tombs of the dead.
【答案】16. C 17. A
18. G 19. F
20. E
【解析】本文是一篇议论文,告知读者在学习外语上勤奋比天赋更加重要。
16. 由本段后两句“What we consider polite at home isn’t always accepted outside our borders. Don’t be regarded rude or disrespectful on your travels.”及全文内容,可知答案为C。
17. 根据下文“Giving sharp, pointy objects as gifts is considered unlucky.”可知答案为A。
18. 根据上文“Yellow flowers suggest cheat or a relationship breakup.”可知此处为阐述花的颜色,可知答案为G。
19. 根据本段第二句“If you are invited over to someone’s home for a meal, it’s recommended that you arrive 10 to 15 minutes later than the req uested time.”可知此处阐述的是赴宴的时间,可知答案为F。
20. 根据本句上下文可知,此处阐述的是有关使用筷子的礼仪,可知答案为E。
【名师点睛】七选五考查重点:1、注意一些特殊疑问词。
如果选项中或空前出现特殊疑问词,一定要把这句话仔细读几遍,因为对于不同特殊疑问词的回答方式是不一样的,比如对why
的回答,后面要有because等表原因的词,
2、注意一些连词。
如一些表示转折的连词,but,However,yet,though,nevertheless 等,另外还有一些表示并列关系的连词如and,also,aswellas,neithernor,eitheror,notonly...butalso,ononehand....ontheotherhand等。
第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节完形填空(共20小题:每小题1.5分,满分30分)
阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并将正确答案填在答题卡上。
The most important lesson I learned in high school had nothing to do with maths or American history.It came at graduation,several minutes before I left Miramonte High School.
I was rather shy back then,content to___21___around with my few friends and to concentrate on my___22___I was doing so well that by the end of senior year I had perfect scores and enough___23___to go to college.
But my good record soon became a___24___to my well-being.In early June of senior year,the headmaster called me into his office.He asked me to give a leave-taking speech at graduation.I looked at him,my heart___25___fast.This was the___26___for my hard work?I said something,but not very clearly,and hurried away from the office.
I was___27___about the decision,finally agreeing to compromise.I wasn't the only speaker—I would___28___the honor with five other students.Still,it was doubtful whether the task was___29___me.How in the world would I give a speech to hundreds of people?
Graduation day soon arrived and,as___30___,I was nervous.I'd been practicing my speech for days,and I had it___31___. But I had never been so___32___in my life.The first half hour of the ceremony passed,and then my___33___came.My name was announced.I managed to reach the platform without falling down.But within minutes,I finished my speech,___34___ back to my seat and feeling unsatisfied with my performance.
Now I still have the___35___of that speech.My voice trembled a
little,but___36___it was clear and strong.I'm proud of that tape.I achieved something I'd never___37___—I spoke in front of hundreds of people.___38___I didn't realize it at the time,the successful completion of that speech gave me the___39___to participate in class at college,to give oral reports, and to eventually break free of my___40___.
I would never have chosen to give a speech at graduation.But I am glad I did.I know it may well turn out to be one of my shining moments.
21. A. hang B. look C. turn D. run
22. A. characters B. interests C. games D. subjects
23. A. money B. credits C. time D. standards
24. A. luck B. benefit C. fear D. solution...
25. A. burning B. breaking C. aching D. beating
26. A. punishment B. reward C. arrangement D. sympathy
27. A. doubtful B. optimistic C. generous D. hesitant
28. A. share B. bring C. spare D. give
29. A. about B. for C. upon D. beyond
30. A. known B. hoped C. expected D. planned
31. A. thrown B. printed C. memorized D. completed
32. A. interested B. terrified C. excited D. disappointed
33. A. moment B. clay C. chance D. decision
34. A. passing B. handing C. heading D. returning
35. A. picture B. tape C. paper D. word
36. A. partially B. immediately C. frankly D. mostly
37. A. dreamed B. made C. decided D. requested
38. A. Because B. When C. Although D. Unless
39. A. respect B. confidence C. freedom D. excuse
40. A. shyness B. pride C. stupidity D. courage
【答案】21. A 22. D 23. B 24. C 25. D 26. B 27. D 28. A 29.
D 30. C 31. C 32. B 33. A 34. C 35. B 36. D 37. A 38. C
39. B 40. A
【解析】本文主要讲作者在高中毕业典礼上的难忘经历,由于作者学习优秀,校长选他在典
礼上演讲,作者当时是个很害羞的人,但经过作者的怒力,终于在典礼上成功演讲,最后作
者成为自信的人。
21. 本空考查动词基本含义的辨析。
A.hang挂,闲逛;B.look看;C.walk走;D.run跑。
hang around闲逛,到处乱跑,此处因为毕业感到有一种被释放的感觉,所以很满意的到处闲逛。
故选A。
22. 本空考查名词基本含义的辨析。
A.characters性格;B.interests兴趣;C.games游
戏;D.subjects科目。
根据前文作者是高中生,根据下文doing well判断应是对功课满意。
故选D。
23. 本空考查名词基本含义的辨析。
A.money金钱;B.credits学分;C.time时间;D.standards 水平。
根据前文的perfect scores,此处应是足够的学分。
故选B。
24. 本空考查名词基本含义的辨析。
A.luck运气;B.benefit利益;C.fear害怕;D.solution 解决办法。
根据空前的语气转折but判断和下文发生的事情,被作者认为是一种恐惧。
故选C。
25. 本空考查动词基本含义的辨析。
A.burning燃烧;B.breaking打碎,打坏;C.aching 疼痛;D.beating打,跳动。
根据句子的主语heart,应是跳动。
beat指有规律地跳动。
故选D。
26. 本空考查名词基本含义的辨析。
A.punishment惩罚;B.reward奖赏;C.arrangement 安排;D.sympathy同情。
校长安排作者发表毕业演讲,应是对作者的努力学习的奖赏。
故选B。
27. 本空考查形容词基本含义的辨析。
A.doubtful怀疑的;B.optimistic乐观的;C.generous 慷慨的;D.hesitant犹豫不决的。
根据前文的关键词not very clearly和下文的finally 判断是犹豫不决。
故选D。
28. 本空考查动词基本含义的辨析。
A.share分享;B.bring带来;C.spare抽出;D.give 给予。
根据下文的with five other students判断是分享,share sth with sb和某人分享某事。
故选A。
29. 本空考查介词基本含义的辨析。
A.about关于;B.for为了,因为;C.upon在……之上;D.beyond超越,在……的那边。
根据空后的问句可知这件事,作者认为超越自己的能力。
故选D。
30. 本空考查动词基本含义的辨析。
A.known知道;B.hoped希望;C.expected期望;D.planned 计划。
根据句子的主语graduation day毕业的那一天到了,as +过去分词,作状语,如期到来。
故选C
31. 本空考查动词基本含义的辨析。
A.thrown扔;B.printed印刷;C.memorized记住;D.completed完成。
It指speech的内容,为了消除前文提到的nervous,应该是记住,it
是memorize的动作承受者。
故选C。
...
32. 本空考查形容词基本含义的辨析。
A.interested感兴趣的;B.terrified感到害怕的;C.excited感到兴奋的;D.disappointed感到失望的。
根据前文的nervous和fear,此处应是感到害怕。
故选B。
33. 本空考查名词基本含义的辨析。
A.moment时刻;B.clay泥土,黏土;C.chance机会;
D.decision决定。
根据前文仪式进行到一半了,应是我的那一刻到了。
故选A。
34. 本空考查动词基本含义的辨析。
A.defeated击败;B.stopped停止;C.clone克隆,复制;D.stuck坚持。
作者由于过于紧张仅仅是复制自己演讲的内容,没有发挥。
故选C。
35. 本空考查名词基本含义的辨析。
A.picture图画;B.tape磁带;C.paper纸;D.word 话,消息。
根据下文的tape判断选B。
36. .本空考查副词基本含义的辨析。
A.partially部分地;B.immediately立即;C.frankly 坦白地,直率地;D.mostly大部分地。
根据下文的I’m proud of it判断应是大部分都清楚。
故选D。
37. 本空考查动词基本含义的辨析。
A.dreamed梦想;B.made使,制作;C.decided决定;D.requested要求。
我获得了我梦想的东西。
故选A。
38. 本空考查连词基本含义的辨析。
A.Because因为;B.When当……时候;C.Although虽然;D.Unless除非。
根据句意:尽管我没有意识到,但那次的成功表演给了我信心。
故选C。
39. 本空考查名词基本含义的辨析。
A.respect尊重;B.confidence信心;C.freedom自由;D.excuse借口。
根据下文的to participate in class at college, to give oral reports 应该是那次讲演给了作者信心。
故选B。
40. 本空考查名词基本含义的辨析。
A.shyness害羞;B.pride骄傲;C.stupidity愚蠢;D.courage勇气。
根据空前的break应该是那次演讲让作者摆脱了害羞。
故选A。
【名师点睛】完形填空考查重点:一.重语境,完形填空着眼于整体理解,必须在对短文大意进行了解的基础上才能准确的推知答案。
因此,需要注意上下句的逻辑关系以及整片文章的情节,尤其是在需要填连接性词语时更需要上下文提供的线索,把自己置身于情景当中进行填空,这样才能比较顺利且有把握地捕捉到正确信息。
如(2)小题,你要通过前后文才能得知答案。
二.重实词,完形填空的命题是在一句话中的关键词语上做文章。
考察的词语大多是名词,动词,形容词,副词等实词,当然也不排除能左右文章内容的一些虚词,如介词,连词等。
例如:(19)本空考查名词基本含义的辨析。
A.respect尊重;B.confidence信心;C.freedom 自由;D.excuse借口。
根据下文的to participate in class at college, to give oral reports 应该是那次讲演给了作者信心。
故选B。
(8)本空考查动词基本含义的辨析。
A.share分享;B.bring带来;C.spare抽出;D.give 给予。
根据下文的with five other students判断是分享,share sth with sb和某人分享某事。
故选A。
第二节语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡上。
In the USA the high school graduation ceremony is of
great___41___(important).12th-grade students,or seniors,who are about 17 or 18 years old,look forward to___42___(attend) this event.
The graduation ceremony itself takes place at the end of May or beginning of June,___43___usually includes music, awards,and a guest speaker.After the speeches,students walk to the front of the room to receive their diplomas from the headmaster.Students start preparing for graduation a long time before
it___44___(happen).They order rings designed ___45___(especial) for their class.
___46___tradition is to have their photographs taken.These photographs are used for the class year book,which is a ___47___(print) book about all the students in the school.Students have special cards called announcements printed to send to friends and relatives to tell them about their graduation.The cards often include
an___48___(invite) to the ceremony.If you receive it,you should send a
present___49___money to the graduate.A few weeks before the ceremony, the students___50___(measure) for the cap that they will wear at the ceremony.After the ceremony,families usually have graduation parties for friends and relatives.It's a day and a night that high school seniors remember for a long time.
【答案】41. importance
42. attending
43. which 44. happens
45. especially
46. Another
47. printed
48. invitation
49. or 50. are measured
【解析】本文主要讲美国的高中典礼,很多人都十分重视他,同时还介绍了这个典礼的两个传统,一是参加演讲,二是照相。
41. “be of +名词”相当于形容词。
be of great importance=be very important非
常重要。
故填importance
42. look forward to doing sth.盼望做某事。
故填attending
43. which引导非限制性定语从句,并且在从句中作主语。
故填which ...
44. Students start preparing for graduation a long time before it___4___(happen).意思是学生们在毕业之前很长时间就开始准备。
主语是it,故填 happens
45. 副词修饰动词designed。
They order rings designed ___5___(especial) for their class.意思是他们订制专门为他们班设计的戒指。
故填especially 。
46. ___6___tradition is to have their photographs taken.意思是另外一个传统就
是照相。
故填Another
47. book与print之间是逻辑上的动宾关系,故用过去分词作定语。
故填printed 。
48. 此空应该用名词,an invitation一次邀请。
故填invitation 。
49. you should send a present___9___money to the graduate.意思是如果你接受邀请,你应该送给毕业生礼物或者钱。
故填or
50. 主语the students与measure之间是动宾关系,所以用被动语态。
故填 are measured 第Ⅱ卷(共35分)
第四部分写作(共两节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。
短文中
共有10处错误,每句中最多有两处。
错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
The sentence from our teachers tell us that we shouldn't be discouraged after failures.Definitely we should keep trying with determine.Success lies in the ability to continue efforts despite failures.
At the age of twelve,I get a nice bike as a birthday gift.So excited was I that I couldn't wait to try my hand at riding it.Besides,it was harder than expecting.The。