2020-2021学年高二英语上学期第二次质量检测试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2020-2021学年高二英语上学期第二次质量检测试题考试须知:
1、试卷用黑色钢笔或黑色水笔作答。

2、考试时间120分钟,卷面满分135分。

第一部分阅读理解(共两节20题,每小题2分,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Metro Pocket Guide
Metrorail(地铁)
Each passenger needs a fare card to enter and go out. Up to two children under age five may travel free with a paying customer.
Fare card machine are in every station. Bring small bills because there are no change machines in the station and fare card machine only provide up to $ 5 in change.
Get one of unlimited Metrorail rides with a One Day Pass. Buy it from a fare card machine in Metro stations. Use it after 9:30 a.m. until closing on weekdays, and all day on weekends and holidays.
Hours of Service
Open: 5 a.m. Mon—Fri 7a.m. Sat—Sun.
Close: midnight Sun—Thur. 3a.m. Fri—Sat. nights
Last train time vary. To avoid missing the last train, please check the last train time posted in the station.
Metrobus
When paying with exact change, the fare is $ 1.35. When paying with a smatTrip CARD the fare is $1.25
Fares for the Senior /disabled customers
Senior citizens 65 and older and disabled customers may ride for half the regular fare. On Metrorail and Metrobus, use a senior/disabled fare card or SmarTrip card. For more information about buying senior/ disabled fare cards, or SmarTrip cards and passes, please visit MetroOpenDoors. or call 202-637-7000 and 202-637-8000.
Senior citizens and disabled customers can get free guide on how to use proper Metrobus and Metrorail services by calling 202-962-1100
Travel tips
--Avoid riding during weekday rush periods –before 9:30 a.m. and between 4 and 6 p.m.
--If you lose something on a bus or train or in a station, please call Lost & Found at 202-962-1195.
1. At what time does Metrorail stop service on Saturday?
A. At midnight
B. at 3 a.m.
C. at 5 a.m.
D. at 7 p.m.
2. What is good about a SmarTrip card?
A. It is convenient for old people
B. It saves money for its users
C. it can be bought at any time
D. it is sold on the Internet.
3. Which number should you call if you lose something on the Metro?
A. 202-962-1195
B.202-962-1100
C.202-673-7000
D.202-673-8000
B
In my second-to-last semester(学期) of college, my favorite professor announced that he would be teaching a study abroad course over winter break in Cambodia. The more he talked about the opportunity, the more interested I became. I left class thinking I might actually do it.
My immediate excitement gave in to excuses as the weeks passed. The trip would be expensive, I would have less time to spend with my family over winter break, and I hadn’t really travel ed before. Most of all, I was terrified of taking the risk.
On the day I made my decision, I suddenly felt as if I had finally opened my eyes and seen myself clearly. Why was I so scared to take this chance? I had moved away
from home, almost graduated college and overe plenty of small-scale fears. How could I let fear get in the way of a once-in-a-lifetime opportunity? Besides, I had always dreamed of traveling the world and studying abroad was a major point on my bucket list(人生目标清单).
So I took the challenge. I was scared yet excited on the plane, but my fears faded as soon as the wheels touched the runway. I soon found myself immersed(沉浸) in ancient, ornate(华丽的) mountain-top temples. I spent my days teaching poor orphans simple English, learned a little Khmer myself and became an expert at avo iding terrible traffic and bargaining with Cambodian store owners. By the end of my stay, I had fallen in love with travel, exploration and a life of daily wonders.
My experience in Cambodia was incredible and life-changing. I came back a different person, but a better one: a better friend, sister, daughter, girlfriend and student.
I came back a grown woman instead of a young girl.
After Cambodia, my life clicked into place(步入正轨). Before the trip, I hadn’t known what I wanted to do after graduation. Now I am planning on teaching English abroad as a volunteer. I am still amazed by my experience and thankful for everything it taught me. I now have a passion for conquering(征服) fears, big or small, and have
a renewed faith in myself.
4.The author’s excitement to go to Cambodia faded(消退) mainly because _________.
A. she could not afford the expensive trip
B. she had no experience of traveling abroad
C. she was scared of the risk she would be taking
D. she preferred spending time with her family to traveling
5.How did the author decide to go to Cambodia in the end?
A. She had a heart-to-heart talk with her family
B. She thought about what might have made her scared
C. She went through every item she had put on her bucket list
D. She realized the challenges and fears she had overe before
6.What did the author do in Cambodia?
A. She taught Khmer
B. She studied English
C. She helped local children with English
D. She studied traffic problems
7.What did the author think of her stay in Cambodia?
A. It was relaxing and refreshing
B. It gave her a better idea of herself
C. It improved her munication skills
D. It led her to offer her help to volunteer services
C
London—A morning's train ride away, across the Channel(英吉利海峡), English kids talk about Liverpo ol's soccer team in a Paris pub. Some Parisians have even started to go to work in London. In the 19th century, Charles Dickens pared the two great rival (竞争) cities, London and Paris, in " A Tale of Two Cities". These days, it might be A Tale of One City.
Parisians are these days likely to smile in sympathy at a visitor's broken French and respond in polite English. As jobs grew lack at home over recent years, perhaps 250,000 Frenchmen moved across the Channel. With an undersea tunnel, they could travel between cities in three hours. The European Union freed them from immigration and customs.
Paris, rich in beauty, is more attractive. But London feels more full of life, and more fun until the pubs shut down.
"For me, the difference is that London is real, alive," said Trevor Wheeler, a banker.
Chantal Jaouen, a professional designer, agrees. "I am French, but I'll stay in London," she said.
There is, of course, the other view. Julie Lenoux is a student who moved to London two years ago. "I think people laugh more in Paris," she said.
In fact, London and Paris, with their obvious new similarities, are beyond the old descriptions. As the European Union gradually loosened controls, Londoners
flocked into Paris to shop, eat and buy property (地产).
"Both cities have changed beyond recognition." Said Larry Collins, a writer and sometimes a Londoner. Like most people who know both well, he finds the two now fit together fortably.
"I first fell in love with Paris in the 1950s and it is still a wonderful place," Collins said. "But if I had to choose, it would be London. Things are so much more ordered, and life is better."
But certainly not cheaper. In fancy parts of London, rents can be twice those
on Avenue Foch in Paris. Deciding between London and Paris requires a lifestyle choice.
Like Daphne Benoit, a French journalism student with perfect English, many young people are happy to be close enough so they don't have to choose.
"I love Paris, my little neighborhood, the way I can walk around a centre, but life is so structured," she said. "In London, you can be who you want. No one cares."
8.The best title for this message is ____________________.
A. Londoner and
Parisians
B. A Modern Tale of Two Cities
C. The Similarity of Two
Cities D. Fancy London and Fashionable Paris
9. We can infer from the passage that ______________.
A. Paris and London has bee perfect partners
B. London feels more full of life
C. Life in Paris is structured
D. Paris and London have bee fierce petitors
10. The underlined word "flocked " probably means __________________.
A. came in large
numbers
B. flew a long way
C. rushed
hurriedly
D. drove long distances
11. Living in Paris, you may find ________.
A. life is better
B. things are cheaper
C. more attractive people
D. a job easily
D
Wrist(手腕) watches are regarded as a tool to tell the time. At first, watches were created as women's decorative bracelets (手镯). At the same time, men used pocket watches. The first men's wrist watch was available in 1904. A pilot called Alberto Santos-Dumont personally asked a watchmaker to create a wrist watch to use on flights. Soon after that, men's wrist watches were available on the market. Since then, watches have been considered fashionable accessories(配饰) for men, and watchmakers have started to make men's fashion watches.
At present, watches are not indispensable to tell the time for most people have cell phones which have watch functions. But a new market has been created for wrist watches, which are not only used to tell the time, but also as important fashion statement pieces.
Generally speaking, watches for formal occasions are beautifully made and more like pieces of jewelry than watches. Men's watches for informal and semi-formal events include simple, slim designs and large-and-thick-sized styles. Nowadays, men usually don't follow any specific style of dress for watches, and the luxury brands of the expensive and strongly made sports watches have made them believe that they look more stylish because of their high prices. Some of the fashion watches have a diamond and some others are pletely decorated with precious stones such as diamonds.
Men's watches also have many advanced functions. For example, the dual-time watches for travelers make them know the time in most other countries as well as the time in their home if they are abroad.
In a word, a men's watch is one of the few accessories for men's cupboard. Men
can choose their most suitable watches to go with their personal taste.
12.According to the first paragraph, the first men's wrist watch _________.
A. was used by a pilot on
flights B. was not only a
tool to tell the time
C. was viewed as a symbol of fashion
D. was
created as a decorative bracelet
13. What does the underlined word "indispensable" in Paragraph 2 probably mean?
A. necessary
B. useful
C. dependable
D.
popular
14. What can we learn from the passage?
A. Men's pocket watches came after men's w rist watches.
B. Those touring abroad will find a dual-time watch useful.
C. Watches with advanced functions are always expensive.
D. Men's watches for informal occasions appear like jewels.
15.Which of the following can serve as the best title for the passage?
A. The Brief History of Men's
Watches B. Advanced Functions of Men's Watches
C. Men's Watches—Fashion Statement Pieces
D. How to Choose a Stylish
Men's Watch
第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余
选项.
Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it.
Recite and repeat in conversation. When you hear a person's name, repeat it.
16.________. You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial.
Ask the other person to recite and repeat. 17.________. After you've been
introduced to someone, ask that person to spell the name and pronounce it correctly for you. Most people will be pleased by the effort you're making to learn their names.
18.________. Admitting that you can't remember someone's name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy if you say, "I'm working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue. What is it again?"
Use associations (联想). 19.________. For example, you could make a mental note: "Vicki Cheng—tall, black hair." To reinforce (强迫) your associations , ,write them on a small card as soon as possible.
Limit the number of new names you learn at one time. When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. 20.________. Few of the people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can e later.
A. Admit you don't know.
B. Recite and repeat names.
C. Free yourself from remembering everyone.
D. You can let other people help you remember their names.
E. If you can't remember someone's name, you may tell him the truth.
F. Immediately say it to yourself several times without moving your lips.
G. Link each person you meet with one thing you find interesting or unusual.
第二部分语言知识运用(共两节,满分40分)
第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

阅读下面短文,从所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

He lost his arms in an accident that killed his father who was the main 21 of
support for the family. He had to 22 the arms of his younger brother,a nd his younger
brother became his 23 , never leaving him alone for years.
Except for writing with
his toes, he was pletely unable to do 24 in his life.
One late night, his younger brother acpanied him into the toilet and went back
to 25 .But being so 26 , his younger brother fell asleep, leaving him on the toilet for
two hours. As the two brothers grew up together, they had their
share of problems and they would often 27 . His younger brother wanted to live 28 from him, living his
own life, as many normal people do. So he was 29 and didn’t know what to do.
A 30 misfortune befell (降临) a girl. One night her mother, who suffered from
mental illness 31 . So her father went out looking for her mother, leaving her alone at
home. She tried to prepare a 32 for her parents, only to
overturn the stove, 33 in a fire which took her hands away.
Though her elder sister who was studying in another city, showed her 34 to take
care of her, she was determined to be pletely 35 . At school,
she always studied hard.
One day, the boy and the girl were both invited to appear on a television interview program. They were both asked to write something on a piece of paper with their toes. The boy wrote: My younger
brother’s arms are my arms; 36 the girl wrote: Broken
wings, flying heart.
Disasters can 37 at any time. If you choose only to plain and 38 from
the ordeal (苦难的经历), it will always follow you wherever you go. But if you decide to be 39 , the hardship will turn out to be a(n)
40 on which new hopes will arise.
21. A. cause B. way C. source D. course
22. A. e on B. take on C. turn on D. depend on
23. A. shadow B. volunteer C. body D. servant
24. A. something B. anything C. nothing
D. everything
25. A. play B. work C. wait D. wash
26. A. unfair B. angry C. impatient D.
tired
27. A. support B. quarrel C. explore D. avoid
28. A. separated B. divided C. different
D. lonely
29. A. heartless B. homeless C. heart-broken D.
kind-hearted
30. A. difficult B. strange C. simple D. similar
31. A. died B. disappeared C. dismissed D. failed
32. A. meal B. medicine C. heating D. plan
33. A. leading B. taking C. resulting D. bringing
34. A. respect B. anxiety C. contribution D. willingness
35. A. independent B. relaxed C. disabled D. energetic
36. A. since B. while C. if D. though
37. A. form B. afford C. strike D.
return
38. A. worry B. remain C. survive D.
escape
39. A. strong B. carefu l C. healthy D.
polite
40. A. difficulty B. fortune C. occupation D.
attitude
第二节语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
在空白处填入适当的的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式 .
Li Qiang won his prize to travel to the future. At first he felt very nervous and
41. (certain). The pany "Future Tours" transported 42._________ (he) into the
future in a time capsule. 43. (confuse) by the new
44.________________(surround), he 45. (hit) by a lack of fresh air. His
head ached. The air seemed thin, as though its bination of gases had little oxygen
46. (leave). Wang Ping advised him to put on a mask and47. (hurry)
him through to a small room to rest. He lost sight of Wang Ping when they reached
48._________ looked like a large market because of too many carriages flying by 49. all directions.Afterwards, he was shown into a strange-looking house and had 50. sound sleep there.
第三部分基础知识运用(共两节,满分25分)
第一节根据所给中文或者单词的首字母填空。

(共10小题;每小题1分,满分10分)
51. The college (获得) a reputation for very high academic standards.
52. I am d________ to have been invited to your school to talk to you about the history
of Olympic Games.
53. (surround) by the police, the thief had to give in.
54. Victor apologized for his not being able to ___________(通知) me of the change
in the plan.
55. My secretary r____________ me of the important meeting to be held this afternoon.
56. Tom asked us to ___________ (帮助) him to finish the task.
57. I want to ___________(申请) for the job but I have some doubt whether I am fit or
not.
58. As I walked through the town, I was ___________(不断地) reminded of my childhood.
59. Her son make a quick (adjust) to the new life in America.
60. The project has to be stopped for l_________ of money.
第二节根据所给中文提示完成下列句子。

(共5小题;每小题3分,满分15分)
61.警察因为酒驾而指控他并把他投进监狱。

The police _______ ________ ________ drunk-driving and put him into the prison.
62 直到他经历了苦难之后他才意识到家庭的爱的重要性。

Not until he went through hardship ________ ________ ________ the love we have for our families is important.
63. 他的讲座给听众留下了深刻的印象。

His lecture _______ _______ _______ the audience.
64.老师要求全部学生集中注意力于我们的学习
The teacher _______ all the students that we _______ _______our study.
65. 由于Tom专注于画画,他没有注意到夜色降临。

________ ________ ________,Tom didn’t notice evening approaching.
第三节新概念(共5小题;每小题1分,满分5分)
My old friend, Harrison, had lived in the Mediterranean for many years before he_______66___________. He had often____________67__________in England and had planned to settle down in the country. He had no sooner returned than he bought a fine house and went to live there. Almost immediately he began to________68__________, for even though it was still summer, it rained continually and it was often bitterly cold. After so many years of sunshine, Harrison________69_________. He acted as if he had never lived in England before. In the end, it was more than he could bear.
He had hardly had time to settle down when he sold the house and left the country. The dream he had had for so many years ended there. Harrison______70________ except the weather.
第四部分书面表达(满分25分)
根据以下内容,通过合理的想象,以Our Future Life 为题写一篇100词左右的英语短文,展望一下未来的科技生活,要点如下:
1、有些人可以到月球上度假;’
2、有些科学家能在海底生活;
3、每家都有可视电话(videophone),通过可视电话人们可以进行体检和购物;
4、孩子们可以在家通过电视和广播接受教育
5、机器人为你做家务……
Life in the future
________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________
xx第一学期高二级第二次质检英语参考答案
第一部分阅读理解(共两节20题,每小题2分,满分40分)
A
试题分析:在文中作者详细介绍了地铁站的一些信息。

比如每位成年人持票可以携带两名五岁以下儿童乘坐地铁;Farecard的购买和使用情况;车票的价格;此处,作者还介绍了一些服务部门的电话号码以方便乘客的需要。

1. B 细节理解题。

根据Hours of service的介绍部分 Close midnight Sun-Thurs.;3a.m. Sat-Sun可知在周末停运时间是凌晨3点,故答案选B。

2. B 细节理解题。

根据第三部分对Metrobus的介绍When paying with exact charge , the fare is $1.35.When paying with a SmarTripⓇcard , the fare is 1.25.可知如果使用SmarTripⓇcard的话,乘客可以节省0.1美元,故答案选B。

3. A 细节理解题。

根据文章末段内容If you lose something on a bus or train or in a station, please call Lost &Found at 202-962-1195,可知如果乘客丢失物品的话可以拨打失物招领处的电话202-962-1195,故答案选A。

B
试题分析:本文讲述了我原来不敢去柬埔寨做志愿者,但我去了柬埔寨以后发现志愿工作很有意义,决定以后要继续做志愿者。

4. C 细节理解题。

根据第-段后两句The trip would be expensive, I would have less time to spend with myfamily over break, and I hadn't reallytraveled before. Most of all, I was terrified of taking the risk可知其余都是借口,我真正害怕的是冒险。

不敢去迎接挑战。

故C项正确。

5. D 推理判断题。

根据第三段二、三句I had moved away from horme, had almost graduated from college, andhad overe plenty of small-scale fears. How could I let fear get in the way of a once-in-a-lifetime opportunity?可知过去战胜困难的经历鼓励着我继续前进战胜这些未知的困难。

这是我决定去柬埔寨的原因。

故D正确。

6. C 细节理解题。

根据第四段第四句I spent my days teaching poor orphans simple English leamed a lttleKhmer myself, and became an expert at avoiding terrible traffic and bargaining with Cambodian store owners.可知我在柬埔寨教当地人一-些简单的原因,通过这种方法帮助他们。

故C正确。

7. D 细节理解题。

根据最后一段第三句Now I am planning on teaching English abroad as
a volunteer可知在这次旅行以后我计划也继续到国外去做教英语的志愿者。

故D项正确。

C
试题分析:主要讲述伦敦和巴黎两个城市之间的人互相往来,可以自由选择自己的生活方式,也有利于这两个地方的发展,所以说他们是很好的合作伙伴。

8. B 主旨大意题。

用“A modern Tale of Two Cities”作标题,既反映出文章内容,也比较形象。

故答案选B。

9. A 推理判断题。

两个城市之间的人互相往来,可以自由选择自己的生活方式,也有利于这两个地方的发展,所以说他们是很好的合作伙伴。

故答案选A。

10. A 词义猜测题。

因为欧盟逐渐减少了控制,所以伦敦人成批的涌入巴黎去购物。

故答案选A。

11. B 细节理解题。

文章倒数第七行 But certainly not cheaper.表明:伦敦的东西并没有巴黎的便宜。

故答案选B。

【点评】推理判断题的解题方法:推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分-推论的前提,从中推测出未知部分-推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。

D
试题分析:本文告诉我们以前人们戴手表只是为了报时,他们追求的是手表报时的精确性而现在的年轻人戴手表更多的是在乎手表的款式,而不太关注它报时是否准确因为手表可以展示人的个性。

12. A 细节理解题。

根据第一段The first men's wrist watch was available in 1904. A pilot called Alberto Santos-Dumont personally asked a watchmaker to create a wrist watch to use on flights. 可知,故答案选A。

13. A词义猜测题。

根据划线单词后to tell the time for most people have cell phones which have watch functions.可知,由于手机也有手表的功能,所以手表并不是必需的。

故答案选A。

14. B 细节理解题。

由倒数第二段Men's watches also have many advanced functions. For example, the dual-time watches for travelers make them know the time in most other countries as well as the time in their home if they are abroad.可知,那些出国旅游的人会发现双时表很有用。

故答案选B。

15. C 主旨大意题。

根据第二段But a new market has been created for wrist watches, which
are not only used to tell the time, but also as important fashion statement pieces.可知,男士手表——时尚宣言。

故答案选C。

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
试题分析:本文讲的是社交技巧中的如何记人的名字。

16. F 根据上文When you hear a person's name, repeat it.和下文You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial.可以推测出F选项,立刻多说几遍。

17. D 根据上文Ask the other person to recite and repeat.可知,让别人帮助你来记忆。

18. A 小标题。

下文Admitting that you can't remember someone's name can actually make people relaxed. 承认你不记得某人的名字实际上可以让人放松,与选项A相符。

19. G 上文Use associations (联想)使用联想记忆方式,表示具体的记忆方法与选项G相关,故答案选G。

20. C 根据上一句When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names.当遇到一群人时,集中注意力记住两三个名字。

可知让自己摆脱对每个人的记忆。

故答案选C。

【点评】七选五题型解题技巧:在答题中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,然后把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近,表达有交叉的选项之间的区别。

然后再细读短文,把答案填入合适位置。

答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项,对于实在没有把握的小题可以留待最后完成。

完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。

第二部分语言知识运用(共两节,满分40分)
第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
20—25 CDABC 26---30 DBACD
31—35 BACDA 36—40 BCDAB
第二节语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
41.uncertain 42. him 43. Confused 44.surroundings 45.was hit
46.left 47.hurried 48.what 49.in 50.a
第三部分基础知识运用(共两节,满分25分)
第一节根据所给中文或者单词的首字母填空。

(共10小题;每小题1分,满分10分)
51. acquired 52. delighted 53. Surrounded 54. inform 55. reminded
56. assist 57. apply 58.constantly 59. adjustment 60. lack
第二节根据所给中文提示完成下列句子。

(共5小题;每小题3分,满分15分)
61. accused him of 62. did he realize 63. made/left a deep impression on
64. demanded\requested\required; concentrate on
65. Absorbed\Buried in painting\Concentrated on
第三节新概念(共5小题;每小题1分,满分5分)
66.returned to England 67.dreamed of retiring 68.plain about the weather 69. got a shock 70. had thought of everything
第四部分书面表达(满分25分)
范文:
Sometimes I dream about what life in the future will be like.
Perhaps, some people will go to the moon for a holiday, and some scientists will live under the sea. Maybe every home will have videophones, through which we can have an instant medical examination or buy varieties of goods without leaving home, because there will be more educational programmes on the radio or TV. Besides,in the future, each family will have robots, so every day what we only need to do is tell them what to do such as shopping, sweeping up the house and so on.
In a word,I’m optimistic about such a future life and I believe the dream will e true some day.
【感谢您的阅览,下载后可自由编辑和修改,关注我每天更新】。

相关文档
最新文档