2017-2018学年高中英语必修3Unit 5课时跟踪检测十 Lea
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
Unit 5课时跟踪检测(十) Learning about Language & Using Language Ⅰ.单句语法填空
1.Can you see those big figures in the distance?
2.He is famous for mixing Chinese traditional music with western instruments.
3.It has been confirmed that the singer will give a performance next week.
4.As far as I'm concerned, the whole idea is ridiculous.
5.She was terrified (terrify) at the thought of her house being broken into during midnight.
Ⅱ.完成句子
1.他的演讲给听众留下了相当深的印象。
His speech made/left/gave_quite_an_impression_on the audience.
2.据我所知,他是个骗子。
As/So_far_as_I_know,_he is a cheat.
3.尽量不要把油和水混合在一起。
Don't try to mix_oil_with_water.
4.这消息证实了我的想法。
The news confirmed_my_thought.
5. 你的连衣裙从稍远处看还不错。
Your dress looks all right at_a_distance.
Ⅲ.完形填空
Last year was the first year when I taught the fifth grade.Recently, I've been __1__ by a “graduated” student for the first time.I was really surprised when he walked into my home.
He hasn't physically changed much since __2__ my class last year and if I had had to guess who would come to visit me first, I wouldn't have __3__ him.Carlos was a student who had a hard time sitting __4__ in the beginning of last year.He would often __5__ to go to the bathroom, and he'd talk or look like he was __6__ because of little sleep.He often needed __7__ in doing anything that other students could do well on their own.
I found out that the __8__ for his behavior in my classroom was that he had been __9__ nightmares (噩梦) about his bordercrossing experience.He was __10__ that the immigration office would take him or his parents to prison or back to their
__11__.And here he was in my class trying to learn a(n) __12__ language, which he had never touched before.
When he was in my class, one thing that stood out was that he had a(n) __13__ time speaking English.__14__when he walked in my room yesterday, all of that was missing.In walked a calm, __15__ boy who spoke and understood English far better than when he left me in June.He even __16__ to speak to my class in the sixth grade in English.He told me he remembered doing sign language and the video I made to help him __17__ his English.
His visit __18__ a lot to me not only because he has made great __19__, but also because it reminded me what it means to be a teacher — to have a lasting influence on __20__.
C.visited D.invited
解析:选C 根据后文语境,可知那位学生是来“拜访”作者的。
2.A.leaving B.attending
C.teaching D.organizing
解析:选A 根据“by a ‘graduated’ student”以及后文的“when he left me in Ju ne”可知,这位学生已经“离开”作者的班级了。
3.A.cared for B.talked about
C.turned to D.thought of
解析:选D 根据作者对那位学生的描述可知,他在课堂上表现并不好,故作者没“想到”他会来看她。
4.A.fast B.beautifully
C.still D.actively
解析:选C 根据“to go to the bathroom ...”可知,那位学生很难坐在座位上“不动”。
5.A.promise B.ask
C.continue D.plan
解析:选B 那位学生很不安分,总是“要求”去洗手间。
6.A.falling asleep B.having fun
C.walking out D.telling jokes
解析:选A 根据“because of little sleep”可知,这里是指他看起来好像要“睡
着”了的样子。
7.A.notice B.help
C.time D.work
解析:选B 此处与“on their own”相对,表示别人可以独立做的事情他却需要“帮助”才能完成。
8.A.question B.method
C.result D.reason
解析:选D 后面是在解释他为什么有这种异常行为,故选D。
9.A.suffering B.making
C.receiving D.destroying
解析:选A 根据后文说他总是担心移民局会把他们关起来或者遣送回国的语境,可知他在“遭受”偷渡带来的噩梦。
10.A.angry B.sorry
C.afraid D.disappointed
解析:选C 根据nightmares可知那个学生“害怕”他们一家会被移民局遣送回国。
11.A.boss B.school
C.street D.country
解析:选D 他们是非法移民,移民局应该是要把他们遣送回他们自己的“国家”。
12.A.interesting B.new
C.easy D.useless
解析:选B 根据“which he had never touched before”可知,他要学的是一门“新的”语言。
13.A.unforgettable B.enjoyable
C.difficult D.funny
解析:选C 面对一门新的语言,那位学生学起来感觉“很吃力”。
14.A.So B.But
C.If D.Because
解析:选B 根据“all of that was missing”可知,此处需要一个表示转折的连词。
15.A.hardworking B.naughty
C.rich D.confident
解析:选D 根据“who spoke and understood English far better than when he left me in June”可知,那位学生现在很“自信”了。
16.A.pretended B.offered
C.refused D.feared
解析:选B 那位学生现在很自信,并且“主动提出”要给作者班里的学生讲话。
17.A.improve B.copy
C.examine D.find
解析:选A 那位学生当时英语不好,作者做那个视频是为了帮助他“提高”英语的。
18.A.threw B.pulled
C.took D.meant
解析:选D 根据“it reminded me what it means to be a teacher”可知,那位学生的这次拜访对作者来说意义很大,故选D。
19.A.progress B.effort
C.impression D.money
解析:选A 这里是指那位学生的这次来访让作者知道他“进步”很大。
20.A.audience B.parents
C.students D.speakers
解析:选C 那位学生的这次来访让作者意识到作为老师,最主要的是要给“学生”留下长久的影响。
Ⅳ.阅读七选五
Tuvalu, a tiny country in the Pacific Ocean, has asked for help as it fears it will be swallowed up by the sea.
Storms and huge waves are a constant threat and none of Tuvalu's nine little islands is more than five meters above sea level, Salt water is already entering the country's drinking water supply, as well as damaging plants that produce fruit and vegetable.__1__.
__2___.Venice, a historic city in Italy best known for its canals, has sunk about 24 cm over the past 100 years.Experts say that it will have sunk another 20~50 cm by 2050.A century ago, St Mark's Square, the lowest point in the city, flooded about nine times a year.Nowadays, it happens more than 100 times.While Venice is slowly sinking into the mud on which it stands, Tuvalu's rising sea level is caused by global warming.
The average global temperature has increased by almost 0.5 centigrade degrees over the past century; scientists expect it to rise by extra 1~3 degrees over the next 100 years.
Warmer weather makes glaciers melt, adding more water to the ocean.The warmer temperatures also make water expand, so it takes up more space, causing the sea level to rise.The sea level has risen about 10~25 cm in the last 100 years.
__3__.Through burning coal, oil and gas, people have been increasing the greenhouse gases in the atmosphere, such as CO2.This adds to the power of the greenhouse effect, making the planet even warmer.
Many scientists believe that, if the warming is not stopped, there will be huge climate changes.__4__.
__5__, the sea will swallow up millions of homes and the world will be flooded with “climate refugees” looking for somewhere to live.
A.The main cause of global warming is human pollution
B.Should this come true
C.Without urgent help, the country's days are numbered
D.But Tuvalu is not the first place to face sinking into the sea
E.The sea level could rise by one meter this century
F.People face a lot of pollution
G.Much has been done about our planet
答案:1~5 CDAEB
Ⅴ.短文改错
Mobile phones are being more wide used.They're light on weight and easy to carry, offered fast and convenient service for communication.The users use them for make phone calls, sending short messages and internetsurfing.In recently years, mobile phones have become popular with middle school students.Quite a few use it to keep in touch with their families and friends, which, of course was convenient.However, I don't think it's good to do so.In spite of the disadvantages mentioned above, student users often waste a lot of time chatting on the phone in his spare time.Some even use them to cheat exams.In addition, mobile phone bills cost students' parents lot of money.
答案:第一句:wide→widely
第二句:on→in; offered→offering
第三句:make→making
第四句:recently→recent
第五句:it→them; was→is
第七句:his→their
第八句:exams前加in或during
第九句:lot→lots或lot前加a。