广西钦州市第一中学2021届高三英语8月月考试题(含解析)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

广西钦州市第一中学2021届高三英语8月月考试题(含解析)
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. Which way is best, according to the woman?
A. On foot.
B. By bus.
C. By taxi.
2. Who hasn’t brought the sports shoes?
A. The woman.
B. The man.
C. The man’s sister.
3. What is the woman looking for?
A. A policeman.
B. A phone.
C. A number.
4. What does Ronaldo look like?
A. He’s about 40.
B. He is thin.
C. He is short.
5. How much is the bill?
A $25. B. $30. C. $35.
第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)
请听下面5段对话。

每段对话后有几个小题,从题中所给出的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。

每段对话读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What will the woman bring to the party?
A. A bottle of wine.
B. Some chocolates.
C. Some fruits.
7. Where does the woman’s friend live?
A. Near a park.
B. In the downtown.
C. Near a forest.
听第7段材料,回答第8、9题。

8. Why is the woman going to move?
A. Her neighbors are noisy.
B. Her street is too crowded.
C. Her place is far from the school.
9. Who has a spare room?
A. Ms. Brown.
B. The man.
C. Jack. 听第8段材料,回答第10至12题。

10. What is the man’s problem?
A. His car broke down.
B. He parked his car in the wrong place.
C. He cannot understand the woman’s words.
11. Who is the woman?
A. A police officer.
B. The man’s wife.
C A passer-by.
12. What can we learn about the man?
A. He has been there for a long time.
B. He will do what he’s told to.
C. He’ll get a parking ticket.
听第9段材料,回答第13至16题。

13. When does the man start his work?
A. At 8:30.
B. At 9:00.
C. At 9:30.
14. What does the man say to the woman?
A. She should keep her promise.
B. She should be home early after work.
C. She shouldn’t worry about being late.
15. Where will the speakers run?
A. Around High Park.
B. Along the river.
C. In Bridge Park.
16. What does the man think of Calgary?
A. Its air used to be cleaner.
B. It usually has good weather.
C. It is easy to make a living there.
听第10段材料,回答第17至20题。

17. What caused a lot of trouble for the families?
A. A flood.
B. A fire.
C. An earthquake.
18. How many children does the speaker have?
A. Three.
B. Four.
C. Five.
19. What did Megan give to the poor people?
A. Her old toys.
B. Her favorite doll.
C. Her old clothes.
20. How did the speaker feel about what Megan said?
A. Sad.
B. Moved.
C. Excited.
第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A
Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someone's life? If yes, don't care about sex or age! Come and join us, then you'll make it!
Position: Volunteer Social Care Assistant (No Pay with Free Meals)
Place: Manchester
Hours: Part Time
We are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active lives! Only 4 days left. Don't miss the chance of lending your warm hands to help others!
Role:
You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives. You will help them to develop new skills. You will help them to protect their rights and their safety. But your primary concern is to let them know they are valued.
Skills and Experience Required:
You will have the right values and great listening skills. You will be honest and patient. You will have the ability to drive a car and to communicate in fluent written and spoken English since you'll have to help those people with different learning disabilities. Previous care­related experience will be a great advantage for you.
1. The text is meant to ________.
A. leave a note
B. send an invitation
C. present a document
D. carry an advertisement
2. The volunteers' primary responsibility is to help people with learning disabilities ________.
A. to get some financial support
B. to properly protect themselves
C. to learn some new living skills
D. to realize their own importance
3. Which of the following can first be chosen as a volunteer?
A. The one who can drive a car.
B. The one who has done similar work before.
C. The one who has patience to listen to others.
D. The one who can use English to communicate.
【答案】1. D 2. D 3. B
【解析】
【分析】
这是一篇应用文。

文章是一则广告,其内容是招募志愿者来照顾有学习障碍的人。

【1题详解】
推理判断题。

文章开头以自问自答的方式发出号召,然后下文详细介绍了工作职位,地点,时间等,由此可知,本文是一则招募广告。

故选D项。

【2题详解】
细节理解题。

根据倒数第二段末句“But your primary concern is to let them know they are valued.(但是你的首要任务是让他们意识到他们被重视)”可知,志愿者的首要任务是让这些学习能力有缺陷的人意识到自己的重要性,故选D项。

【3题详解】
细节理解题。

根据文章末句“Previous care­related ex perience will be a great advantage for you.(以前相关的照顾经验对你是一个极大的优势)”可知,以前有过类似工作经历的人会被优先选中,故选B项。

【点睛】
B
Fifteen years ago, I took a summer vacation in Lecce in southern Italy. After climbing up a hill for a panoramic(全景的) view of the blue sea, white buildings and green olive trees, I paused to catch my breath and then positioned myself to take the best photo of this panorama.
Unfortunately, just as I took out my camera, a woman approached from behind, and planted herself right in front of my view. Like me, this woman was here to stop, sigh and appreciate the view.
Patient as I was, after about 15 minutes, my camera scanning the sun and reviewing the shot I would eventually take, I grew frustrated. Was it too much to ask her to move so I could take just one picture of the landscape? Sure, I could have asked her, but something prevented me from doing so. She seemed so content in her observation.
I didn’t want to mess with that.
Another 15 minutes passed and I grew bored. The woman was still there. I decided to take the photo anyway. And now when I look at it, I think her presence in the photo is what makes the image interesting. The landscape, beautiful on its own, somehow comes to life and breathes because this woman is engaging with it.
This photo, with the unique beauty that unfolded before me and that woman who “ruined” it, now hangs on a wall in my bedroom. What would she think if she knew that her figure is captured(捕捉) and frozen on some stranger’s bedroom wall? A bedroom, after all, is a very private space, i n which some woman I don’t even know has been immortalized(使……永存). In some ways, she lives in my house.
Perhaps we all live in each others’ spaces. Perhaps this is what photos are for: to remind us that we all appreciate beauty, that we all share a common desire for pleasure, for connection, for something that is greater than us.
That photo is a reminder, a captured moment, an unspoken conversation between
two women, separated only by a thin square of glass.
4. What happened when the author was about to take a photo?
A. Her camera stopped working.
B. A woman blocked her view.
C. Someone asked her to leave.
D. A friend approached from behind.
5. According to the author, the woman was probably___________.
A. enjoying herself
B. losing her patience
C. waiting for the sunset
D. thinking about her past
6. In the author’s opinion, what makes the photo so alive?
A. The rich color of the landscape.
B. The perfect positioning of the camera.
C. The woman’s existence in the photo.
D. The soft sunlight that summer day.
7. The photo on the bedroom wall enables the author to better understand ____________.
A. the need to be close to nature
B. the importance of private space
C. the joy of the vacation in Italy
D. the shared passion for beauty
【答案】4. B 5. A 6. C 7. D
【解析】
这是一篇记叙文。

本文讲述了作者一次旅行的特殊经历带给作者的深思和感悟。

4题详解】
考查推理判断。

根据第二段第一句Unfortunately, just as I took out my camera, a woman approached from behind, and planted herself right in front of my view可知作者正准备拍照时,一位女士挡住了她的视野,选B。

【5题详解】
考查细节理解。

根据第三段的句子She seemed so content in her observation.可知这位女
士可能玩儿的很开心,选A。

【6题详解】
考查细节理解。

根据第四段的句子And now when I look at it, I think her presence in the photo is what makes the image interesting. The landscape, beautiful on its own, somehow comes to life and breathes because this woman is engaging with it.可知照片儿中这位女士的存在,使得这张照片儿更有生气。

选C。

【7题详解】
考查推理判断。

根据第五段的句子This photo, with the unique beauty that unfolded before me and that woman who “ruined” it, now hangs on a wall in my bedroom.可知卧室墙上的照片儿能够让作者更好地明白分享的美好,选D。

C
Alice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids’ teeth, instead of destroying them.
It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why can’t I make a healthy candy that’s good for my teeth so that my parents can’t say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.
With her dad’s permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral
bacteria.
Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agree d to sell Moore’s product—CanCandy.
As CanCandy’s success grows, so does Moore’s credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she’s also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.
Meanwhile, with her parents’ help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasn’t driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilicCandy’s profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.
8. How did Moore react to her dad’s warning?
A. She argued with him.
B. She tried to find a way out.
C. She paid no attention.
D. She chose to consult dentists.
9. What is special about CanCandy?
A. It is beneficial to dental health.
B. It is free of sweeteners.
C. It is sweeter than other candies.
D. It is produced to a denti sts’ recipe.
10. What does Moore expect from her business?
A. To earn more money.
B. To help others find smiles.
C. To make herself stand out.
D. To beat other candy companies.
11. What can we learn from Alice Moore’s story?
A. Fame is a great thirst of the young.
B. A youth is to be regarded with respect.
C. Positive thinking and action result in success.
D. Success means getting personal desires satisfied
【答案】8. B 9. A 10. B 11. C
【解析】
这是一篇记叙文。

文章主要讲述了Alice Moore,一个年轻有为的创业者的故事,故事告诉我
们:积极的思考和行动会带来成功。

【8题详解】推理判断题。

根据第二段的But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why can’t I make a healthy candy that’s good for my
teeth so that my parents can’t say no to it?”及下文她想方设法最终制作出了叫CanCandy
的糖果可知,她对父亲的警告的反应是:她试图找到一条出路,解决问题。

故选B。

【9题详解】
细节理解题。

根据第三段的Consequently, she succeeded in making a kind of candy only
using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.可知,这种糖只使用天然甜
味剂,可以减少口腔细菌,因此它对牙齿有利。

故选A。

【10题详解】
细节理解题。

根据最后一段的Moore wants to use her unique talent to help others find
their smiles.可知,Moore想用她独特的才能帮助其他人找到自己的笑容。

故选B。

【11题详解】
推理判断题。

文章主要讲述了Moor的创业故事,她之所以能成功,源于面对问题和困难时,
她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。

因此,通过她的故事让我们懂得积极的思
考和行动会带来成功。

故选C。

D
Terrafugia Inc. said Monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next
year. The vehicle-named the Transition – has two seats wheels and wings that fold
up so it can be driven like a car. The Transition, which flew at 1,400 feet for eight
minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the
flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. On the
ground, it gets 35 miles per gallon.
Around 100 people have already put down a $10,000 deposit to get a Transition when they go on sale, and those numbers will likely rise after Terrafugia introduces
the Transition to the public later this week at the New York Auto Show. But don’t
expect it to show up in too many driveways. It’s expected to cost $279,000.And it
won’t help if you’re stuck in traffic. The car needs a runway.
Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s, according to Robert Mann, an airline industry expert. But Mann thinks Terrafugia has come closer than anyone to making the flying car a reality. The government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly. The Transition is now going through crash tests to make sure it meets federal safety standards.
Mann said Terrafugia was he lped by the Federal Aviation Administration’s decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft, which are lower than those for pilots of larger planes.
12. What is the first paragraph mainly about?
A. The basic data of the Transition.
B. The advantages of flying cars.
C. The potential market for flying cars.
D. The designers of the Transition.
13. Why is the Transition unlikely to show up in too many driveways?
A. It causes traffic jams.
B. It is difficult to operate.
C. It is very expensive.
D. It burns too much fuel.
14. What is the government’s attitude to the development of the flying car?
A. Cautious
B. Favorable.
C. Ambiguous.
D. Disapproving.
15. What is the best title for the text?
A. Flying Car at Auto Show
B. T he Transition’s First Flight
C. Pilots’ Dream Coming True
D. Flying Car Closer to Reality 【答案】12. A 13. C 14. B 15. D
【解析】
本文是一篇说明文。

文章主要讲述Terrafugia公司,研制出了飞车,试飞成功,预计将于明年进行销售。

本文主要对飞车的历史由来及其构架进行了介绍。

【12题详解】
主旨大意题。

根据第一段内容Terrafugia Inc. said Monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year. The vehicle-named the Transition – has two seats
wheels and wings that fold up so it can be driven like a car. The Transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. On the ground, it gets 35 miles per gallon.可知特拉弗吉亚公司(Terrafugia Inc.)周一说,其新型飞行汽车已经完成首飞,离明年销售这种飞行汽车的目标又近了一步。

这款名为Transition的汽车有两个座椅、轮子和可折叠的机翼,可以像汽车一样行驶。

Transition上个月在1400英尺的高空飞行了8分钟,在公路上可以达到每小时70英里,在飞行中可以达到每小时115英里,油箱容量为23加仑,在空中每小时可燃烧5加仑。

在地面上,它每加仑能跑35英里。

由此可知,第一段主要是对Transition的基本数据进行了介绍。

故选A。

【13题详解】
细节理解题。

根据第二段中But don’t expect it to show up in too many driveways. It’s expected to cost $279,000.可知但别指望它会出现在太多的车道上。

预计将花费27.9万美元。

由此可知,因为Transition 的价格较高,所以不太可能在太多的马路上出现。

故选C。

【14题详解】
推理判断题。

根据倒数第二段中The government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly.( 政府已经允许该公司使用特殊材料,使其更容易飞行)以及最后一段Mann said Terrafugia was helped by the Federal Aviation Administration’s decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft, which are lower than those for pilots of larger planes.( Mann说,美国联邦航空管理局五年前决定为轻型运动飞机制定一套单独的标准,这一标准低于大型飞机飞行员的标准,Terrafugia因此得到了帮助)由此可推知,政府对于飞车的研发是比较支持的。

故选B。

【15题详解】
主旨大意题。

根据第一段中Terrafugia Inc .said Monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year.可知特拉弗吉亚公司(Terrafugia Inc.)周一说,其新型飞行汽车已经完成首飞,离明年销售这种飞行汽车的目标又近了一步。

结合文章主要讲述Terrafugia公司,研制出了飞车,试飞成功,预计将于明年进行销售。

本文主要对飞车的历史由来及其构架进行了介绍。

故D选项“飞行汽车更接近现实”最符合文章标题。

故选D。

第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

We all go through times when we feel we are not good enough. We might feel that way at work or in school or even as a parent. Here are some things to remember when you feel like that.
___16___ When I started my Ph.D. program, I felt like the dumbest person in every class. I couldn’t believe how many smart people were there. I didn’t know if I could measure up to their intelligence or compete in the same league with them. Years later, I found out that almost everyone felt this way, too.
You are unique and have special talents. If you can barely make Hamburger Helper, don’t compare yourself to your sister who is a chef(厨师). I’m sure you can do many things that she can’t.___17___You are you. You are not your sister.
You need to stop chasing perfection. It doesn’t exist. What’s perfect to me is not perfect to you. So if you think that there is some objective measurement of perfection and that the rest of the world is judging you against, then you are wrong. ___18___
___19___ Our sense of self-worth is based in our thoughts. We have been programmed for many years with thoughts about ourselves. Messages come from our parents, our peers, teachers, the media and our own labels. But guess what? They are only thoughts. Just because you think these thoughts, it doesn’t make them true.___20___
A. You have the power to change your future.
B. So focus on your own passions and talents.
C. You are not the only one who feels this way.
D. If you love yourself for who you are, other people will notice.
E. You need to change your thought patterns.
F. One of my favorite sayings is, “Don’t believe a negative thought you think!”
G. Most people are too worried about their own lack of perfection to judge you. 【答案】16. C 17. B 18. G 19. E 20. F
【解析】
本文为说明文,文章主要介绍了每个人都认为自己不够完美,都会因此而产生负面情绪或压
力。

同时还给出了一些避免这些压力的建议。

【16题详解】
根据本段最后一句Years later, I found out that almost everyone felt this way, too.可知几年后,我发现几乎每个人都有这样的感觉。

由此可知,你并不是唯一有这种感觉的人。

故C选项“你不是唯一有这种感觉的人”符合语境,故选C。

【17题详解】
根据本段第一句You are unique and have special talents.可知你是独一无二的,你有你自己特殊的才能。

由此可知,本段强调的是要关注的是自己而不是他人,尤其是专注于你自己的激情和才能。

故B选项“所以专注于你自己的激情和才能”符合语境,故选B。

【18题详解】
根据上文You need to stop chasing perfection. It doesn’t exist. What’s perfect to me is not perfect to you. So if you think that there is some objective measurement of perfection and that the rest of the world is judging you against, then you are wrong.可知你需要停止追求完美。

它不存在。

对我来说完美的,对你来说并不完美。

所以,如果你认为对完美有某种客观的衡量,而世界上的其他人都在反对你,那么你就错了。

由此可知,因为完美的标准是不一样的,完美也没有客观的标准来衡量,很多人都担心自己不完美,这样就会带来很多的压力。

故G选项“大多数人都太担心自己的不完美,所以不会评判你”符合语境,故选G。

【19题详解】
根据后文Our sense of self-worth is based in our thoughts.可知我们的自我价值感是基于我们的思想。

由此可知,我们的自我价值感根植于我们自己的思想,所以我们要改变自己的思维模式,那样我们才不会认为自己不完美而产生压力。

故E选项“你需要改变你的思维模式”符合语境,故选E。

【20题详解】
根据上文We have been programmed for many years with thoughts about ourselves. Messages come from our parents, our peers, teachers, the media and our own labels. But guess what? They are only thoughts. Just because you think these thoughts, it doesn’t make them true.可知多年来,我们一直被设定为反思我们自己。

信息来自我们的父母、同龄人、老师、媒体和我们自己的标签。

但你猜怎么着?它们只是思想。

仅仅因为你有这些想法,并不会使它们成真。

由此可知,想法并不会成真,所以本句强调不要相信我们心里的那些消极
的想法。

故F选项“我最喜欢说的一句话是:‘不要相信你所想的消极想法!’”符合语境,故选F。

第三部分语言知识运用 (共两节,满分45分)
第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

From my second grade on, there was one event I feared every year: the piano recital(独奏演唱会). A recital _____I had to practice a boring piece of music and perform before strangers. Each year I _____ask my father if I could skip the recital “just this once”. And each year he would shake his head, m uttering(嘀咕) _________about build self-confidence and working toward a ________.
So it was with really great______that I stood in church one recent Sunday, video camera in hand, and ______my 68-year-old father sweating in his shirt ______rising to play the piano in his very first recital.
My father had longed to play music since childhood, but his family was poor and couldn’t _________lessons. He could have gone on regretting it, _______too many of us do. But though he was rooted in his past, he wasn’t ________there. When he retired three years ago, he _____ his church music director to take him as a student.
For a moment after my father sat down at the keyboard, he ______stared down at his fingers. Has he forgotten the ______? I worried, remembering those split
seconds______ago when my mind would go blank and my fingers would _______. But then came the beautiful melody(旋律),from the _____fingers that once baited(装饵于) my fishing lines. And I______he had been doing what music teachers always stress:___ _____t he music and pretend the others aren’t there.
“I’m ________of him for starting something new at his age,” I said to my son Jeff.
“Yeah, and doing it so______,” Jeff added.
With his first recital, my father taught me more about courage and determination than all the words he used those 30-plus years ago.
21. A. reflected B. explained C. meant D. proved
22. A. would B. could C. might D. should
23. A. nothing B. everything C. anything D. something
24. A. goal B. stage C. journey D. chance
25. A. trouble B. satisfaction C. strength D. disappointment
26. A. kept B. sent C. watched D. felt
27. A. through B. from C. against D. before
28. A. miss B. afford C. select D. understand
29. A. as B. once C. if D. while
30. A. educated B. protected C. stuck D. spoilt
31. A. allowed B. invited C. inspired D. persuaded
32. A. roughly B. simply C. merrily D.
curiously
33. A. words B. videos C. notes D. lessons
34. A. decades B. weeks C. hours D. moments
35. A. play B. freeze C. click D. adjust
36. A. same B. warm C. different D. dirty
37. A. predicted B. realized C. imagined D. insisted
38. A. pass over B. turn up C. bring in D. concentrate on
39. A. ashamed B. aware C. tired D. proud
40. A. casually B. anxiously C. nicely D. frequently
【答案】21. C 22. A 23. D 24. A 25. B 26. C 27. D 28. B 29.
A 30. C 31. D 32.
B 33.
C 34. A 35. B 36. A 37. B 38. D
39. D 40. C
【解析】
本文是记叙文。

主要讲了作者本来很反感练琴,但是父亲的行为感动了自己。

父亲一直渴望
弹钢琴,但是由于家庭贫穷,没有学成琴,而68岁的他,并没有放弃自己的梦想,成功演奏
出了美妙的乐曲,在他那个年龄,还能开始新的东西,我为此感到骄傲。

作者认为他的实际
行动比30多年以前说的话更有感染力。

【21题详解】
考查动词辨析。

根据I had to practice a boring piece of music and perform before strangers.可知这里意思是独奏会意味着我必须练习一首无聊的乐曲。

reflected 反射;explained 解释;meant意味着;proved证明。

故选C。

【22题详解】
考查时态。

根据And each year he would shake his head, muttering(嘀咕) _________about build self-confidence and working toward a ________. 表示从过去某一时间看将要发生
的动作或存在的状态,用过去将来时。

故选A。

【23题详解】
考查代词。

根据下文about building self-confidence and working towards a可知父亲
嘴里嘀咕了一些事情。

nothing没有事情;everything每件事物;anything任何东西;something
有些事情。

故选D。

【24题详解】
考查名词。

根据build self-confidence and working toward a ________.可知这里意思是
建立自信,朝着一个目标努力。

goal目标;stage舞台;journey旅行;chance机会。

故选A。

25题详解】
考查名词。

根据下文我的父亲开始他的第一次独奏,所以这是很令人满意的。

trouble麻烦;satisfaction满意;strength力量;disappointment失望。

故选B。

【26题详解】
考查动词。

根据my 68-year-old father sweating in his shirt可知我是看到我的父亲直
流汗。

kept 保持;sent 送;watch看到;felt感觉。

故选C。

【27题详解】
考查连词。

父亲是在第一次演奏之前,直流汗。

through通过;from从……;against 反对;before在……之前。

故选D。

【28题详解】
考查动词。

根据My father had longed to play music since childhood, but his family was poor可知他的家庭很贫穷,付不起学费。

miss错过;afford付得起;select选择;understand明白。

故选B。

【29题详解】
考查连词。

句意,他可以像我们大多数人一样去后悔。

as像;once一旦;if如果;while
然而。

故选A。

【30题详解】
考查动词。

根据But though he was rooted in his past, he wasn’t ________there.可知这里意思是尽管他生根于过去,却没有被粘在那里。

educated 教育;protected保护;stuck 粘贴;spoilt变质。

故选C。

【31题详解】
考查句型:他说服教堂音乐主管收他为学生。

Persuade sb. to do sth.说服某人做某事。

allowed允许;invited邀请;inspired鼓舞;persuaded说服。

故选D。

【32题详解】
考查副词:根据Has he forgotten the ______?可知父亲坐在琴键前,仅仅向下盯着自己的手指。

roughly粗略地;simply仅仅;merrily快乐地;curiously好奇地。

故选B。

【33题详解】
考查名词。

根据I worried, remembering those split seconds______ago when my mind would go blank and my fingers would _______.可知这里意思是他忘记音符了吗?words话;videos 录像;notes音符;lessons功课。

故选D。

【34题详解】
考查名词:根据最后一句话作者认为他的行动比30多年以前说的话更有感染力。

可知作者想起了自己十多年前,我的思想一片空白。

decades十年;weeks几星期;hours几小时;moments 片刻。

故选A。

【35题详解】
考查动词:头脑一片空白,手指就会像结冰一样。

play演奏;freeze使结冰;click极成功;adjust调整。

故选B。

【36题详解】
考查形容词:但是,那个时候,传出了优美的旋律,来自于曾经装鱼线的相同的手。

same相同的;warm温暖的;different不同的;dirty脏的。

故选A。

【37题详解】
考查动词:根据________the music and pretend the others aren’t there. 我意识到了他做了音乐老师总是强调的事情。

predicted预测;realized意识到;imagined想象;insisted 坚持。

故选B。

【38题详解】
考查短语:根据and pretend the others aren’t there.可知专注于音乐,假装其他人不存在。

pass over 忽视;turn up 出现;bring in 带进来;concentrate on专心于。

故选D。

【39题详解】
考查短语:根据With his first recital, my father taught me more about courage and determination than all the words he used those 30-plus years ago.可知在他那个年龄,还能开始新的东西,我为此感到骄傲。

ashamed惭愧的;aware意识到;tired疲倦的;be proud of为……骄傲。

故选D。

【40题详解】
考查副词:根据But then came the beautiful melody(旋律),from the _____fingers that once baited(装饵于) my fishing lines.可知完成的是那样漂亮。

casually偶然地;anxiously 担忧地;nicely漂亮地;frequently频繁地。

故选C。

第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
语法填空。

It was raining lightly when I ___41___(arrive) in Yangshuo just before dawn. But I didn’t care. A few hours ___42___, I’d been at home in Hong Kong, wit h ___43___(it) choking smog. Here, the air was clean and fresh, even with the rain.
I’d skipped nearby Guilin, a dream place for tourists seeking the limestone mountain tops and dark waters of the Li River ___44___ are pictured by artists in so many Chinese ___45___(painting). Instead, I ‘d head straight for Yangshuo. For those who fly to Guilin, it’s only an hour away ___46___ car and offers all the scenery of the
better-known city.
Yangshuo ___47___(be) really beautiful. A study of travelers ___48___(conduct) by the website TripAdvisor names Yangshuo as one of the top 10 destinations in the world. And the town is fast becoming a popular weekend destination for people in Asia. Abercrombie & Kent, a travel company in Hong Kong, says it ___49___(regular) arranges quick getaways here for people _____50_____(live) in Shanghai and Hong Kong.
【答案】41. arrived
42. before/earlier
43. its 44. that/which
45. paintings
46. by 47. is
48. conducted
49. regularly
50. living
【解析】
本文是一篇记叙文.文章主要讲述了作者到中国阳朔游玩的经历和感受。

【41题详解】
考查时态。

根据前后文时态可知,本文主要时态为一般过去时,空格处为对过去所发生事情的一般陈述,而且arrive为非延续性动词,故应用一般过去时。

故填arrived。

【42题详解】
考查副词。

句意:几个小时前,我还在香港的家里。

空后时态为过去完成时,表示过去的过去,由此可推断本句陈述在过去某时间以前发生的事情,所以空格处填入 before/earlier 表示“在……之前”。

故填before/earlier。

【43题详解】
考查形容词性物主代词。

根据所给提示词 it 和空后名词短语,修饰名词短语 choking smog 需用 it 的形容词性物主代词形式its。

故填its。

【44题详解】
考查定语从句。

本句包含定语从句,先行词为Li River,在从句中作主语。

故填that/which。

【45题详解】
考查名词的复数形式。

根据前面的by artists in so many Chinese可推知,是在中国画作
里,由前面的短语so many可知,要用名词复数paintings。

故填paintings。

【46题详解】
考查介词。

by car乘汽车,为固定短语。

故填by。

【47题详解】
考查一般现在时。

此句缺少谓语动词,根据句意和后句的时态,可知此处用一般现在时。

Yangshuo为主语,所以系动词为is。

故填is。

【48题详解】
考查过去分词作定语。

根据后面的by可知,A study of travelers与conduct在逻辑上是被动关系,所以用过去分词作后置定语。

故填conducted。

【49题详解】
考查副词。

arrange为动词,应由副词regularly来修饰。

故填regularly。

【50题详解】
考查现在分词作定语。

live与people之间为逻辑上的主动关系,故用现在分词短语作后置定语。

故填living。

第四部分写作(共两节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)
51. 短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。

每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:
1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I learned early in life that I had to be more patient and little aggressive. From the time I was about four until I was about six, I destroyed each of my toy. I was happy when the toys worked, but when things did wrong, I got angry and broke it. For。

相关文档
最新文档