河北省秦皇岛市卢龙县2016高考英语阅读理解含语法填空练习(5)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

河北省秦皇岛市卢龙县2016高考英语阅读理解含语法填空练习(5)Actually we have known a lot of examples and meaningful words to support the fact that we should try our best to ease the bad impression of others. Just like the old saying goes, we should give a better assumption to the one than we think he was. But many of us always fail to do this.
Take the situation of my class for example. Right at the beginning of the first semester when we were freshmen we all showed great favor to each other. And when there was an activity that needed some people to join, we would be willing to attend whether it was interesting or not. And we were really like brothers and sisters, and our class was just like a family, a warm family. But now, I feel tired of those meaningless activities not only because of the boring activities themselves but also the cool response of our classmates.
I think the reasons why the passion of most classmates is so low may be as
follows:
To start with, many of us take part in more than one organization, which will certainly make us tired. Also, in the study fields, many of us may find that our courses are sometimes difficult to understand or comprehend, especially the specialized subjects.
Moreover,“history” teaches us that if one does not study hard, it is poss ible to fail in the exams. So it is a big and good excuse to say that “I do really want to attend, but I have a lot of homework to do, so...”.
Last but not least, some people believe that some of our leaders should not be regarded as a leader, maybe I should say we, as leaders, lost the reputation, support and trust of yours. At least I am the warm­hearted one, although I cannot promise you that your advice will be adopted surely, at least I will spare no effort to “give” you the right to be heard, a nd to serve you.
Be active to show your talents and abilities and to create a better image of our class. Most important of all, work pains takingly for a better condition that we should have reached.
【语篇解读】昔日热衷于参加各类活动的雀跃而又温馨的场面已成为美好的回忆,如今取而代之的是冷漠。

创建优秀的班集体需要全体学生的共同努力,班干部要起好带头作用。

1.At the beginning of the first semester the students were________each other.
A.quite curious about B.active and kind to
C.full of sympathy to D.specially tired of
解析细节理解题。

结合第二段第二、三、四句的内容可知,学生在第一学期开始的时候非常活跃,并且彼此之间非常友好。

答案 B
2.Now the students are unwilling to get involved in the activities because they are________.
A.not easy to organize B.costing too much time
C.difficult to comprehend D.meaningless and boring
解析细节理解题。

根据第二段最后一句的内容可知,现在学生不愿参加各种活动的原因是这些活动既没有意义又枯燥乏味。

答案 D
3.Which of the following statements is TRUE?
A.Students' passion for activities was high at first but weakened gradually.
B.Students' passion for activities grew gradually because they were interesting.
C.Students were too busy to take part in activities after their classes.
D.Students were unwilling to participate in activities because of their leaders.
解析推理判断题。

第二段提到新生在第一学期开始的时候热衷于各种各样的活动,而现在已对这些活动毫无兴趣,由此可推断学生对活动的热情度起初很高,但是后来逐渐减弱了。

答案 A
4.We can infer from the passage that the writer must be________.
A.a supporter of activities B.a responsible teacher
C.a top student in class D.a devoted class leader
解析推理判断题。

结合倒数第二段前半部分中的“...maybe I should say we,as leaders...”以及本段后半部分的内容可推知,作者是一位忠诚的班干部。

答案 D
阅读理解。

Finally, a cell phone
That's…a phone
With rates as low as $3.75 per week!
“Well, I finally did it. I finally decided to enter the digital age and get a cell
phone. My kids have been annoying me and the last straw was when my car broke down, and I was stuck by the highway for an hour before someone stopped to help. But when I went to the cell phone store, I almost changed my mind. The phones all have cameras, computers and a “global­positioning”something or other that's supposed to spot me from space. Goodness, all I want to do is to be able to talk to my grandkids! The people at the store weren't much help.They couldn't understand why someone wouldn't want a phone the size of a postage stamp. And the rate plans! They were confusing, and expens ive…and the contract(合同)lasted for two years! I'd almost given up until a friend told me about her new Jitterbug phone. Now, I have the convenience and safety of being about to stay in touch…with a phone I can actually use.”
Affordable plans that I can understand—and no contract to sign(签订)! Unlike other cell phones, Jitterbug has plans that make sense. Why should I pay for minutes I'm never going to use? And if I do talk more than I plan, I won't find myself with no minutes like my friend who has a prepaid phone. Best of all, there is no contract to sign—so I'm not locked in for years at a time. The US­based customer service is second to none. And the phone gets service anywhere in the country.
rbug for 30 days and if you don't love it, just return it! Why wait, the Jitterbug comes ready to use right out of the box. If you aren't as happy with it as I am, you can return it and get your money back. Call now, the Jitterbug product experts are ready to answer your questions. Call 1­888­809­8794 or visit .
1.W hat made “I” finally think of getting a cell phone?
A.Being stuck by the highway.
B.Being urged by his grandkids.
C.Being persuaded by cell phone salespersons.
D.Being attracted by the friendly return policy.
2.On the monthly basis of 100 minutes, the Jitterbug weekly rate is about ________. A.$3.75 B.$4.99 C.$14.99 D.$19.99
3.An advantage of Jitterbug mentioned in the passage is ________.
A.its discount price with a free gift
B.its reasonable rate plans without a contract
C.its “global­positioning” system with 911 access
D.its good customer service all over the world
4.The main purpose of the passage is to ________.
A.tell a customer's story of Jitterbug
B.provide two ways to order Jitterbug
C.give a brief introduction of Jitterbug
D.attract potential customers to Jitterbug
【要点综述】本文是一篇应用文。

即是一篇手机广告。

1. A 细节理解题。

从第一段“the last straw was when my car broke down”可知答案。

the last straw意为“导火线”。

2. B 细节理解题。

该题要注意题干的“weekly”,从表格中可知,每100分钟每月价格为$19.99,则每星期价格为$4.99。

3. B 细节理解题。

根据第二段可知答案。

A选项中的discount price文中未提及,D选项中的all over the world错误。

4. D 推理判断题。

根据文章对手机的介绍及最后两段的购买优惠和售后服务的描述可知答案。

【2015高考复习】阅读理解
During the school year many parents take on the role of driver as they drive their children from one lesson to another.Understandably so.Many of us want our children to have a little taste of everything,from organized sports to music,dance and more.But we can overdo it,leaving our children feeling a little burnt out,and according to parent educator Diane Loisie,it’s their school work that suffers the most,“After school,if they’re busy in a number of sporting events,besides,they need to do their homework,then the time they’ll feel sleepy is in the classroom.Your child needs free time.So if you’re filling up that after school time,then it’s during the day they’re goi ng to be taking a break.”
Professor Claire McDermott agrees that there’s a lot to be gained from sometimes putting those scheduled lessons and activities away.“Relaxing time is important for children.It’s time just to do the things they want to do.Children can go up to their
room,or they can play around.It doesn’t look like productive time;parents certainly wouldn’t be saying ‘Wow,are they ever learning things now?’ But this relaxing time gives both the body and the brain just a wonderful chance to relax after a day.It helps a child prepare for sleep,but it also helps to understand the learning that’s gone on that day.”
It’s hard to prevent signing our kids up for some activities and lessons.After all,many of us want our children to have a head start in life and the chance to join in great activities in the arts or sports is part of that.However,Loisie feels that in the long run most children feel better with just a few key activities because it gives them an opportunity to master them.“When we get our childr en in too many activities because we want our children to experience everything,then what we’re doing is setting them up not to be good at one thing or gain a skill.” So choose your children’s activities wisely.It may be one of the best things you’ve ever done for your kids and for the family drivers!
【语篇解读】为了孩子的成长,父母煞费苦心,可是,这么做对孩子有益吗?艺在精而不在多,明智地为孩子选择适合他们自身的活动才是对他们最好的呵护。

5.What is the biggest disadvantage for children to attend too many lessons after school? A.They can get bored easily about everything.
B.They might have no time to do the homework.
C.They might not pay much attention to learning.
D.They can not easily focus on learning during the day.
解析推理判断题。

结合第一段后半部分中的“then the time they’ll feel sleepy is in the classroom”以及“then it’s during the day they’re going to be taking a break”可推知,如果孩子们放学后上太多的课,白天他们就不容易集中精力学习。

答案 D
6.What does Professor Claire McDermott think of children’s playing around?
A.It is productive. B.It is a bad habit.
C.It is helpful. D.It is a waste of time.
解析细节理解题。

根据第二段最后两句的内容可知Claire McDermott教授认为孩子们玩耍是有益处的。

答案 C
7.What is the main idea of this passage?
A.Don’t be children’s drivers after school.
B.Let children learn something from various subjects.
C.Make your children learn as much as possible.
D.Choose activities for your children wisely.
解析主旨大意题。

最后一段是对文章主题的归纳,结合本段后半部分的内容,尤其是倒数第二句可知本文意在倡导父母明智地为孩子选择活动。

答案 D
科普知识型阅读理解
We have met the enemy, and he is ours.We bought him at a pet shop.When monkey­pox, a disease usually found in the African rain forest, suddenly turns up in children in the American Midwest, it’s hard not to wonder if the disease that comes from foreig n animals is homing in on human beings.“Most of the infections (感染) we think of as human infections started in other animals,” says Stephen Morse, director of the Center for Public Health Preparedness at Columbia University.
It’s not just that we’re going to where the animals are; we’re also bringing them closer to us.Popular foreign pets have brought a whole new disease to this country.A strange illness killed Isaks en’s pets, and she now thinks that keeping foreign pets is a bad idea.“I don’t think it’s fair to have them as pets when we have such a limited knowledge of them,” says Isaksen.
“Laws allowing these animals to be brought in from deep forest areas without strict control need changing,”says Peter Schantz.Monkey­pox may be
the_wake­up_call.Researchers believe infected animals may infect their owners.We know very little about these
new diseases.A new bug (病毒) may be kind at first.But it may develop into something harmful.Monkey­pox doesn’t look a major infectious dise ase.But it is not impossible to pass the disease from person to person.
( )1.We learn from Paragraph 1 that the pet sold at the shop may ________. A.come from Columbia
B.prevent us from being infected
C.enjoy being with children
D.suffer from monkey­pox
( )2.Why did Isaksen advise people not to have foreign pets?
A.They attack human beings.
B.We need to study native animals.
C.They can’t live out of the rain forest.
D.We do not know much about them yet.
( )3.What does the phrase “the wake­up call” in Paragraph 3 most probably mean? A.a new disease
B.a clear warning
C.a dangerous animal
D.a morning call
( )4.The text suggests that in the future we ________.
A.may have to fight against more new diseases
B.may easily get infected by diseases from dogs
C.should not be allowed to have pets
D.should stop buying pets from Africa
( )5.The last paragraph means ________.
A.we should have laws to stop having pets at home
B.wild animals shouldn’t be adopted as pets
C.laws should be passed to avoid pets’ diseases spreading
D.people with pets should be stayed at home
【解析】饲养宠物可能被传播疾病。

猴痘本是非洲雨林中的一种疾病,现在突然出现在美国
西部的孩子们身上。

大多数人们认为只有人类才会感染的疾病其实就是来自动物。

国家要制
定严格的法律,以防止动物把疾病传播给人类。

1.D 根据We have met the enemy, and he is ours. We bought him at a pet shop.
When monkey­pox, a disease usually found in the African rain forest, suddenly turns up in children in the American Midwest, it’s hard not to wonder if the disease that comes from foreign animals is homing in on human beings.可推断,从宠物商店购买的动物身上携带疾病。

2.D 根据A strange illness killed Isaksen’s pets, and she now thinks that keeping foreign pets is a bad idea.“I don’t think it’s fair to have them as pets when we have such a limited knowledge of them,”可判断。

3.B 根据上文,猴痘是一种从非洲的动物身上传播到人类身上的疾病,紧接着作者说这种没有经过严格控制的法律需要改变。

最后又以猴痘为例,由此可判断“the w ake­up call”表示“一种警示”。

4.A 根据We know very little about these new diseases. A new bug (病毒) may be kind at first. But it may develop into something harmful.可知新的病毒会转化成有害的东西,最后导致人与人的传播,因此我们必须与新的疾病作斗争。

5.C 最后一段大意:我们必须改变不检疫而引进野生动物的规定,这样才能避免疾病的传播。

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

【四川省绵阳市2014高考英语一模试题】A
Sometimes people call each other "scared-cat", but have you ever thought about this expression? When a cat is frightened, its heart starts beating faster, its muscles get tense, and there are changes in the chemicals in its bloodstream. Although the cat doesn't realize this, its body is getting ready for action. If the danger continues, the animal will do one of two things. It will defend itself, or it will run away as fast as it can.
Something like this also happens to people. When we are excited, angry, scared,
or aroused by other emotions, our bodies go through many physical changes. Our hearts beat faster, and our muscles get tense. All of these changes make us more alert and ready to react. We, too, get ready to defend ourselves or run.
Human beings, however, have a problem that animals never face. If we give way to our feelings and let them take over, we can get into trouble. Have you ever said something in anger-or hit somebody-and regretted it later? Have you ever shouted at a teacher, told somebody you were lonely, or said you were in love, and then wished later you had kept your mouth shut? It isn't always wise to express your feelings freely.
Does this mean that it's smarter always to hide our feelings? No! If you keep feelings of anger, sadness, and bitterness hidden away or bottled up inside, your body stays tense. Physical illness can develop, and you can feel churned up inside. It can actually be bad for your health. (It isn't good to keep pleasant feelings inside either; all feelings need to be expressed.)
Feeling that you keep all bottles up inside, don't just go away. It's as if bought some bananas and stuck them in a cupboard. You might not be able to see them, but before long you'd smell them, if you opened the cupboard, chances are you'd see little fruit flies hovering all over them. They'd be rotten.
You can try to treat emotions as if they were bananas in the cupboard. You can hide them and you can pretend they don't exist, but they'll still be around. And at last you'll have to deal with them, just like those bananas.
56. What does the word "emotions" in the second paragraph mean?
A. acts
B. feelings
C. measurements
D. thinking
57. The best title for this article is __________.
A. Emotions Affect Our Bodies
B. What Happens to A Frightened Cat
C. What Happens to An Excited Person
D. Feelings That People Have
58. The author wrote this article in order to __________.
A. tell us that it isn't good to keep feelings inside
B. give us some advice on how to express our feelings
C. compare man with a scared cat and suggest mankind learn from it.
D. make us know that it isn't always wise to express our feelings freely
【参考答案】56—58、BAB
语法填空。

阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

【辽宁卷题型】
Julie: What a bad luck again in Vietnam!
Lia:What are you sighing for? A Vietnamese child died__1__ bird flu again?
Julie: Right. The country's latest human case of bird flu__2__(infect)was a 11­year­old b oy.
Lia:In__3__capital or in the countryside?
Julie: From a northern province and died after four days of__4__(treat).
Lia:When did he die according to the report?
Julie: He died on March 14th.
Lia:When did he fall ill then?
Julie: On March 5th, and__5__(admit)to hospital in the province on March 8th.
Lia:His family may raise some chickens at home?
Julie: Right. A lot of them__6__ill and died in late February.
Lia:What did they do with__7__rest of the chickens then?
Julie: Then, the family killed some __8__(health) chickens for meal.
Lia:The government__9__ have more prevention measures.
Julie: Right, and the family know little about the harm of bird flu too.
Lia:But what a great pain to the family__10__the boy's death!
1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
答案:
1.of die of死于……。

2.infection 考查名词。

infection传染。

3.its/the
4.treatment 考查名词。

treatment治疗。

5.was admitted 考查语态。

此处是被动,故用be admitted。

6.fell fall ill生病,表状态。

7.the the rest剩余的。

8.healthy 杀死了那些健康的鸡。

9.should should表示义务、责任,应当。

10.because of 介词短语,由于。

广东省语法填空
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的
词或使用括号中词语的正确形式填空。

If you want to be successful in changing your habits, you should think about changing your inner beliefs about your habits. For example, your old belief was: “I love cigarette because __1__ makes me feel good and __2__(relax). I need cigarette to be happy and relaxed.” If you keep this belief, you won’ t be able to keep your resolution __3__(stop)smoking for very long. Instead, you should adopt this new belief: “I love yoga because it makes me feel good and relaxed. Cigarette is toxic __4__ destroys my body. Yoga makes me happy.” You should analyze your beliefs and make sure they won’ t stop you from changing your habits. The __5__ is true when you try to form positive habits. If you want to start eating healthy food, here are some positive beliefs you should start thinking about: “Healthy food is very good __6__ my health. It gives me a lot of energy and I feel very good.”
Everybody can change. All it takes is courage and __7__ (commit). Decide right now!to improve __8__ life by changing your habits. Take action right now! Don’ t be afraid. Yes, you will probably make mistakes along the way. But never forget __9__ success is guaranteed for you if you have positive habits in your life. If you refuse to quit, success __10__(be) yours.
1.[解析] 结合语境考查代词。

此处it代替前面的cigarette。

此处表示“我喜欢抽烟,因为抽烟能使我感觉良好”。

[答案] it
2. [解析] 结合语境考查非谓语动词。

由下文“I need cigarette to be happy and relaxed”可得出答案。

[答案] relaxed
3. [解析] 考查非谓语动词作定语。

此处to stop用来修饰resolution,对resolution 进行解释说明。

也即是戒烟的决定。

[答案] to stop
4. [解析] 结合语境考查连词。

由“is toxic”与“destroys”均为谓语可知此处需要并列连词。

句意:香烟有毒并毁坏我的身体。

[答案] and
5.[解析] 结合语境考查形容词。

由上下文语境可知此处是指改变一个坏习惯与形成一个好习惯的道理是一样的,所以用same。

[答案] same
6. [解析] 结合语境考查介词。

be good for sb./sth.“对……有益处”。

句意:健康食物对我的健康是有益处的。

[答案] for
7. [解析] 结合语境考查词性转换。

空格前有连词and,因此and前后的词的词性应是一致的;由courage为名词可知,后面也应用名词,因此要用commit的名词形式commitment。

[答案] commitment
8. [解析] 结合语境考查形容词性物主代词。

名词前设空,所以答案应首选限定词,此处用冠词不妥,用your限定,与下文的“changing your habits”相照应。

[答案] your
9. [解析] 结合语境考查that连接的宾语从句。

注意动词forget后的内容“success is guaranteed for you if you have positive habits in your life”成分完整,故此处应用that。

[答案] that
10.[解析] 结合语境考查动词的时态。

条件句“If you refuse to quit”用了现在时表示将来,主句需要用将来时。

[答案] will be
语法填空。

阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

【全国新课标卷题型】
Soon after Dave left college, one of his uncles, __1__ was rich and had no children of his own died and __2__(leave) Dave a lot of money, so he decided to set up his own real estate agency(地产公司).
He found a nice office, __3__ (buy) some new furniture and moved in. He had only been there for a few hours when he heard someone coming __4__ the door of his office. “It's my fi rst customer!” he thought. He quickly picked up __5__ telephone and pretended to be very busy __6__(answer)an important call from someone in New York __7__
wanted to buy a big and expensive house in the country.
The man knocked at the door __8__ this was going on, came in and waited
__9__(polite) for the agent to finish his conversation. Then he said to him, “I'm
from the telephone company, and I __10__(send) here to connect your telephone.”
1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
答案:1.who 2.left 3.bought 4.towards 5.the
6.answering
7.who
8.while/when
9.politely 10.was sent
语法填空。

阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

【辽宁卷题型】
Simon:Linda, do you know when the visitors from China are coming?
Linda:We offer them three __1__(choose): the end of March, the middle of April and
the beginning of May, and they chose the earliest __2__,which is good actually with exams __3__(come)up in May.
Simon:Right. And how many are coming? Did you say about 8?
Linda:Yes, they said 8 at first, but __4__(change) to 6 this morning.
Simon:Good, we have 5 weeks to prepare. Here are my suggestions. On the first day,
a welcome party, then they can visit __5__ schools in the district on the second and third days.
Linda:We've got to remember this group wants to look at how the Internet is being
__6__(use)in the classroom. That's __7__ they are coming for.
Simon:Exactly, __8__ I want to ask Mr. Tod to give them a talk on this on the afternoon
of the third day.
Linda:That will fit in very __9__(nice).
Simon:And on the last day, they would do some sightseeing. We could take them on the tour of London, but many of them __10__ have been there already, and Scotland will
be too far away.
Linda:Why not take them for a walk along the coast? It should be interesting.
Simon:Good idea! Linda. I'm sure they'll like it.
1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
答案:1.choices 2.one ing 4.changed 5.the ed 7.what 8.so 9.nicely 10.may/might。

相关文档
最新文档