2019年英语新同步浙江专用必修四讲义:Unit 1 单元小结 Word版含答案
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
姓名,年级:
时间:
Last month, our school started a campaign
against smoking because many students were
observed smoking in the shade by chance. So badly
did those students behave that it was worthwhile
arguing them into giving it up。
At the starting ceremony, our headmaster delivered an important speech. He said the campaign was not intended to punish those students but to let them live a healthy life. Those who were addicted to smoking should have respect for nonsmokers; otherwise they would be looked down upon。
The campaign would carry on until all of them gave it up completely。
The headmaster spoke for an hour without referring to his notebook。
Many ideas crowded in while I was listening to his speech.
During the campaign, specialists were invited to inspire the smokers to devote themselves to studying。
Now you cannot come across anyone smoking in our school。
Only in this way, can we live in a healthy environment。
上个月,我们学校发起了一场禁烟运动, 因为许多学生被碰巧观察到在树荫下吸烟.那些学生举止非常糟糕,说服他们戒烟是值得的。
在启动仪式上,我们的校长发表了一个重要的演说。
他说,这个活动不是为了惩罚那些学生,而是让他们过健康的生活。
那些吸烟成瘾的人应该尊重不抽烟的人,否则他们就会被蔑视。
运动会持续到他们完全戒掉为止.校长连续讲了一个小时,而没有参考他的笔记.听着他的演讲。
许多想法涌上我的心头。
在运动期间,学校还邀请了专家去激励那些吸烟的人专心学习。
现在,你不可能在我们学校碰到吸烟的人了。
只有这样,我们才能生活在健康的环境里.
加餐练(一) 完形阅读组合练
Ⅰ。
完形填空
Charlotte Whitehead was born in England in 1843, and moved to Montreal, Canada at the age of five with her family. While __1__ her ill elder sister throughout the years, Charlotte discovered she had a(n) __2__ in medicine. At 18 she married and __3__ a family. Several years later, Charlotte said she wanted to be a __4__. Her husband
supported her decision.
__5__, Canadian medical schools did not __6__ women students at the time. Therefore, Charlotte went to the United States to study __7__ at the Women’s Medical College in Philadelphia。
It took her five years to __8__ her medical degree.
Upon graduation, Charlotte __9__ to Montreal and set up a private __10__。
Three years later, she moved to Winnipeg, Manitoba, and there she was once again a __11__ doctor. Many of her patients were from the nearby timber and railway camps。
Charlotte __12__ herself operating on damaged limbs and setting __13__ bones, in addition to delivering all the babies in the area.
But Charlotte had been practising without a licence。
She had __14__ a doctor's licence in both Montreal and Winnipeg, but was __15__。
The Manitoba College of Physicians and Surgeons, an all。
male board, wanted her to __16__ her studies at a Canadian medical college! Charlotte refused to __17__ her patients to spend time studying what she already knew。
So in 1887, she appealed to the Manitoba Legislature to __18__a licence to her but they, too, refused。
Charlotte __19__ to practise without a licence until 1912。
She died four years later at the age of 73.
In 1993, 77 years after her __20__, a medical licence was issued to Charlotte. This decision was made by the Manitoba Legislature to honor “this courageous and pioneering woman。
”
C.nursing D.missing
解析:选C 联系空后的“her ill elder sister”可知,Charlotte Whitehead在“护理(nursing)”生病的姐姐。
2.A.habit B.interest
C.opinion D.voice
解析:选B 联系4空前的关键信息“she wanted to be a 。
..”(她想成为一名……)以及后来Charlotte Whitehead从事医学行业可知,此处指Charlotte Whitehead对医学有“兴趣(interest)"。
3.A。
invented B.selected
C.offered D.started
解析:选D 结婚后自然就“建立(start)"了家庭。
4.A。
doctor B.musician
C.lawyer D.physicist
解析:选A 全文多次出现medical, doctor,尤其是联系5空后的“medical schools”可知,Charlotte Whitehead决定做一名“医生(doctor)”。
5.A.Besides B.Unfortunately
C.Otherwise D.Eventually
解析:选B 联系6空前的“did not”可知,Charlotte Whitehead那时没有实现自己的愿望,因此这里表达的是“不幸的是(unfortunately)”。
6.A。
hire B.entertain
C.trust D.accept
解析:选D 7空前后提到Charlotte Whitehead去了美国学医,由此可知,加拿大的医学院不“接受(accept)”女学生。
7.A.history B.physics
C.medicine D.law
解析:选C 联系8空后的“medical degree”可知,Charlotte Whitehead学习的是“医学(medicine)”。
8.A。
improve B.save
C.design D.earn
解析:选D 联系9空前的“Upon graduation”(毕业后)可知,Charlotte Whitehead“获得(earn)”了医学学位。
9.A。
returned B.escaped
C.spread D.wandered
解析:选A 联系第一段第一句可知Charlotte Whitehead随家人搬到了Montreal,而在这里Charlotte Whitehead因为无法学医才去了美国,所以学业有成后,她应该是“返回(return)”了Montreal。
10.A.school B.museum
C.clinic D.lab
解析:选C 联系前文Charlotte Whitehead毕业了,再根据11空前后的“once again a 。
..
doctor"(再次成为一名……医生)可知回到Montreal之后,Charlotte Whitehead开了一家私人“诊所(clinic)”,自己做了医生。
11.A.busy B.wealthy
C.greedy D.lucky
解析:选A 联系11空后的“Many of her patients”可知,Charlotte Whitehead非常“繁忙(busy)"。
12.A。
helped B.found
C.troubled D.imagined
解析:选B 因为前文提到了Charlotte Whitehead非常繁忙,所以此处用固定结构find oneself doing sth。
来强调“Charlotte Whitehead发觉自己一直忙于……"的语境.
13.A.harmful B.tired
C.broken D.weak
解析:选C 因为Charlotte Whitehead是位医生,所以病人肯定是“骨折(broken)"了需要复位才去找她。
14.A.put away B.taken over
C.turned in D.applied for
解析:选D 联系14空前的“without a licence”可知,Charlotte Whitehead要想合法行医必须“申请(apply for)”医师执照.
15.A.punished B.refused
C.blamed D.fired
解析:选B 联系18空后的“too,refused”可知,此处是指Charlotte Whitehead申请医师执照被“拒绝(refuse)”了。
16.A。
display B.change
C.preview D.complete
解析:选D 联系17空后的“studying what she already knew”可知,此处是the Manitoba College of Physicians and Surgeons想让她“完成(complete)”她的研究。
其余三项不符合语境。
17.A.leave B.charge
C.test D.cure
解析:选A 联系前文提到Charlotte Whitehead非常繁忙可推知,此处她拒绝学习的理由是她不愿意“离开(leave)”她的病人.
18.A。
sell B.donate
C.issue D.show
解析:选 C 联系20空后的“was issued to Charlotte"可推知,此处是Charlotte Whitehead恳请“发给(issue)"她一个执照。
19.A.continued B.promised
C.pretended D.dreamed
解析:选A 因为申请执照被拒绝了,所以Charlotte Whitehead只能“继续(continue)”无证行医。
20.A。
birth B.death
C.wedding D.graduation
解析:选B 根据时间状语In 1993可以推算出,“她被发给医师执照"发生在1916年后的第77年,再联系倒数第二段的最后两句“...until 1912. She died four years later 。
.”可以推算出1916年正是她“去世(death)”的那一年。
Ⅱ.阅读理解
19.year.old Danny Bowman once spent 10 hours a day taking selfies (自拍)。
Now the British teen is speaking out against the real dangers of selfie addiction。
His addiction started at age 15 and quickly went out of control, leading him to attempt to kill himself d ue to anxiety that he couldn’t take the perfect selfie.
“I was constantly in search of taking the perfect selfie and when I realised I couldn’t, I wanted to die," he tells Daily Mirror about his 200 selfies。
a。
day addiction。
“The only thing I cared about was having my phone with me so I could satisfy the desire to take a picture of myself at any time of the day."
His mother sought help, which eventually led to him being diagnosed with obsessive compulsive disorder (强迫症).
“I lost my friends, my education, my health and almost my life,” Bowman explains。
At Bowman’s worst, he would cut class three times an hour to take a selfie, and eventually dropped out of school at age 16, at which point his health started to fall apart。
“I would limit myself to an apple and a bowl of rice a day in a bid to be thinner and improve my skin,” he says.
He didn’t leave his house for six months due to anxiety about how he looked。
Selfie addiction is a phenomenon that increasing numbers of mental health professionals are recognizing. “Danny's case is particularly extreme,” says Dr。
David Veal. “It’s a mental health one which can lead to serious problems.”
Bowman is believed to be Britain's first case and now receives regular treatment to help him deal with his technology addiction。
“I think this kind of thing can happen to anyone, for me it showed itself in selfies; it could be something different for someone else,” he says.
错误!
1.What caused Danny Bowman’s anxiety?
A.His selfie addiction。
B.His dropping out of school.
C.His staying indoors too long。
D.His lack of interest in study.
解析:选A 推理判断题.分析文章第二段可知,Bowman的一切问题,包括焦虑和有自杀倾向都是由迷恋自拍而引起的。
2.What happened at Bowman's worst?
A.His schooling was badly affected.
B.He took his phone wherever he went.
C.He had no interest in food。
D.He asked friends for advice。
解析:选 A 推理判断题。
根据文章倒数第四段的第一句可知,在最糟糕的时候,Bowman 会一小时逃课三次去玩自拍,最后16岁的时候他辍学了。
由此可推知,他的学校教育受到了严重的影响。
故选A。
3.What does Dr. David Veal think of selfie addiction?
A.It has no real dangers.
B.It can be easily controlled。
C.It can cause serious problems。
D.It will disappear itself.
解析:选C 细节理解题.分析文章倒数第二段的最后一句可知,这位医生认为,迷恋自拍是一种精神问题,会导致严重的后果.
4.What Bowman says in the last paragraph suggests that ________.
A.technology addiction rarely happens
B.technology addiction cannot affect everyone
C.one can easily get rid of technology addiction
D.technology addiction appears in different forms
解析:选D 推理判断题。
分析文章最后一段的最后一句可知,Bowman认为,科技上瘾可能发生在任何人身上,但表现形式不尽相同。
故选D项。
加餐练(二)第Ⅱ卷规范增分练
Ⅰ。
语法填空
Chinese scientist wins Nobel Prize for malaria treatment The Chinese scientist Tu Youyou was awarded half of the 2015 Nobel Prize for discovering artemisinin (青蒿素), a drug that has __1__ (significant) reduced the mortality rate for patients __2__ (suffer) from malaria。
Irish.born Campbell and Japanese Omura were awarded the __3__ half of the prize for discovering a new drug,avermectin (阿维菌素).
Despite rapid progress in controlling malaria __4__ the past decade, the mosquito。
borne disease still kills more than half a million people a year, the vast majority of whom are babies and young children in the __5__ (poor) parts of Africa。
Tu Youyou based her discovery on Chinese __6__ (tradition) herbal medicine (草药)。
Her initial discovery dates back about forty years ago, when she was in an emergent military project directly __7__ (order) by Chairman Mao to develop an efficient antimalaria drug. After a number of __8__ (fail), Tu Youyou finally extracted the artemisinin, __9__ has gone on to save millions of lives throughout the world。
This devoted scientist, now 85, however, doesn't stop her medical exploration. She is now continuing her study in artemisinin in her lab in China Academy of Traditional Chinese Medicine, Beijing __10__ (develop) a more efficient cure to help the world completely beat malaria.
答案:1。
significantly 2.suffering 3.other 4。
in
5.poorest 6.traditional 7.ordered 8。
failures 9.which
10.to develop
Ⅱ.应用文写作
请根据下表中的内容写一篇80词左右的短文。
姓名杨振宁性别男国籍美籍华人
出生地安徽出生日期1922年10月1
日
职业物理学家教育背景清华大学研究生;美国芝加哥大学博士
简介1950年在美国结婚,婚后有两子一女,均在美国安家立业1957年和李政道一起获得诺贝尔物理学奖
1998年起任清华大学教授
2003年底从美国回国并定居清华园,在清华大学教授物理获得多种荣誉,是许多大学的荣誉教授
注意:1.所写短文应包括所有要点,不可逐字翻译;
2.开头已给出,不计入总词数。
Yang Zhenning, a Chinese American physicist,_____________________________ _______________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
参考范文:
Yang Zhenning, a Chinese American physicist, was born on October 1, 1922, in Anhui Province in China. After receiving his master's degree in Tsinghua University,he got his doctor’s degree in America's Chicago University。
He got married in 1950 and has two sons and a daughter, all of whom have built their homes in America. In 1957, he and his partner Li Zhengdao won the Nobel Prize for Physics。
Yang has been invited to be a professor in Tsinghua University since 1998. In the end of 2003, he returned to homeland from America and settled down in the university, beginning his teaching in Tsinghua。
In all his life, he has been given lots of honours and titled as the honoured professor for many universities。
第一部分听力(满分30分,限时20分钟)
第一节(共5小题;每小题1。
5分,满分7.5分)
听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1.Where will the man probably go?
A.To the school。
B.To his home. C.To the shop.
2.What is the man going to buy for his wife?
A.Dresses and sweaters。
B.Nothing.
C.Skirts and suits。
3.Where does the conversation take place?
A.In a hotel. B.In a restaurant。
C.In a shop.
4.How much will the man pay for the tickets?
A.£ 7.5。
B.£ 15。
C.£ 50.
5.Where does the conversation probably take place?
A.In a bookshop。
B.In a library.
C.In a classroom.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22。
5分)
听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.For whom does the woman probably want to buy a jacket?
A.Her husband。
B.Her son。
C.Her daughter.
7.Why doesn’t the woman buy the jacket?
A.It’s too expensive.
B.It’s too big.
C.She doesn’t like the colors.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.When did the man buy the radio?
A.This afternoon。
B.Yesterday afternoon.
C.Yesterday morning.
9.What’s the matter with the radio?
A.It doesn't work. B.It is too old。
C.It is stolen. 10.What did the woman do with the radio?
A.She changed it for another one。
B.She gave back the money。
C.She did nothing about it.
听第8段材料,回答第11至13题.
11.What is the lowest priced raincoat the woman has in stock?A.$42。
B.$10。
C.$12.
12.When can the man get a cheaper one?
A.Now。
B.Next Sunday。
C.Next Monday.
13.How much do you suppose the man will spend on a raincoat? A.$2. B.$10。
C.$12。
听第9段材料,回答第14至16题。
14.What does the man say about the silver grey dress?
A.It is the only one in the store。
B.It is the most beautiful。
C.It suits the woman’s skin well.
15.What was the price of the dress yesterday?
A.300 yuan。
B.290 yuan. C.310 yuan。
16.Why does not the woman try on the dress?
A.She tried earlier.
B.She hasn't enough money.
C.She has no time。
听第10段材料,回答第17至20题。
17.Where did the story probably take place?
A.On a train.
B.In a hotel.
C.At a waiting。
hall.
18.How did the man show the passenger the time?
A.By pointing to the big clock on the wall.
B.By pushing a button on his watch.
C.By showing him the watch on his wrist.
19.Why did the man call after the passenger who was leaving?
A.The man wanted to make more money.
B.The man wanted to make friends with the passenger。
C.The passenger didn’t pay him enough money。
20.What did the passenger most probably do after he was aboard the train?
A.He had a chat with the man.
B.He bought some batteries from the man。
C.He asked the man how to use the watch。
答案:1~5 CBCCA 6~10 CABAA
11~15 CCBCA 16~20 ACBAB
听力材料
(Text 1)
W:Why do you leave school in such a hurry?
M:Tomorrow is Jane's birthday. I went to the shop to get a present for her。
(Text 2)
W:What do you plan to buy for your wife?
M:Don’t you think she has got too many things?Just think of her suits, dresses, sweaters, blouses and so on.
W:You mean you will buy nothing.
(Text 3)
W:Good morning, sir。
Can I help you?
M:Yes. I bought those shoes here yesterday。
But they are not the same size.
W:Please let me have a look。
(Text 4)
M:How much are the tickets?
W:They are fifty pounds each, but student tickets are half price。
M:Could I have two student tickets, please?
(Text 5)
W:You'd better take one right now before they are sold out. But I wonder why you don’t borrow one from the university magazine room.
M:Well, you can only keep a copy for a week before you renew it。
(Text 6)
W:Excuse me. Could you help me?
M:Certainly. What can I do for you?
W:We’re looking for a girl’s ski jacket。
I like this style。
Do you have it in size 10?
M:Let me see。
. Size 4, 6, 8。
.。
Here we are。
Size 10。
W:Oh. I don't really like yellow。
What other colors does it come in?
M:It comes in red, pink, light blue, and black.
W:The pink is nice. How much is it?
M:It’s$160.
W:Oh,well, it's a bit too dear. We’ll have to think about it。
(Text 7)
W:What can I do for you, sir?
M:Yes, I bought this radio here yesterday afternoon. When I got home, it just didn't work.
W:Did you follow the instructions when you used it?
M:Yes, I did. At first it did work for some time, but it went wrong ten minutes later. I hope I can change it for another one or get my money back。
W:I'm really sorry, sir。
We can change it for another one. Here is a new one. Just try it here and see if it works well。
M:OK. It works well. Thank you。
(Text 8)
M:I’m trying to find a fairly inexpensive raincoat, size 42。
W:I’m sorry, but the least expensive one we have in stock is twelve dollars.
M:Are you likely to be getting in any cheaper ones?
W:I think so。
Come again next Monday。
M:How much will one probably cost?
W:About 2 dollars cheaper than the one here。
M:OK。
I'll come next Monday。
Thank you。
(Text 9)
M:Good morning, madam. Can I help you?
W:Yes,I’d like the dress on the model。
M:OK.What color do you like best? We have all colors。
W:I want the silver grey one.
M:Good, it suits your skin well。
Why not have a try?
W:I tried yesterday but I didn’t have enough money.
M:You are so lucky to take it today; we will take 10% off because it is Mother's Day.
W:Then I should only pay 270 yuan?
M:Yes。
Let me pack it up for you.
(Text 10)
W:A passenger watched a man coming toward him with two big heavy suitcases. As the man came near, the passenger asked if he had the time。
“Certainly,” the man answered, then he pushed a button on his watch and a voice rang out, “Eight fifteen.” Then he pushed another button on his watch, and a tiny TV screen appeared with morning news。
Another button produced music。
“I'll have the watch,” said the passenger。
“I’ll give you 500 dollars for it.” The man agreed and handed over the watch。
Just then a voice came from the speaker on the wall。
“The train for New York City is arriving。
Please get aboard the train on Platform 5。
” As the passenger started to leave, the man called after him, “Don’t you want the extra batteries?"
“Sure, where are they?”
“In the suitcase, I’m going to New York City, too。
”
第二部分阅读理解(满分35分,限时30分钟)
第一节(共10小题;每小题2。
5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Siberian Tiger is the largest feline (猫科动物) in the world and is known as the king of the forest。
In the 1980s, it was listed as one of the first。
class national protected animals of China. To preserve this valuable species, the Siberian Tiger Park was built in 1996 in Heilongjiang Province.
The park is located on the north bank of the Songhua River to the northwest of Harbin, occupying an area of 1,440,000 square meters。
It is the largest natural park for wild Siberian tigers in the world at present。
There are over 500 purebred (纯种的) Siberian tigers here. What's more, visitors can also see white tigers, lions,leopards, and pumas as well as Bengali tigers.
It is a large park divided into ten areas,including the mature tiger area, the young tiger area, the walking area and the platform area for viewing the tigers。
The mature tiger area has an area of 360,000 square meters with 30 unruly (难驾驭的) Siberian tigers wandering there. The tigers in this area are all about 7 or 8 years old. And in the young tiger area, there are over 40 young lovely, active tigers about 2 years old。
Visitors can see some of them playing and fighting with each other in a pool nearby, and others are kept in the walking area, staying together.
For visitors who love to see exciting activities, the park is also a perfect place。
In addition to viewing the tigers walking leisurely in the open air, visitors can buy animals to feed them, including ducks, chickens, and even cows。
Park employees will set the living animals free among the tigers. Visitors can see the unique live action of tigers preying on (捕食) them。
In addition, there is a free Popular Science Exhibition Hall in the park. In the exhibition hall, people can see information on tigers in pictures and samples as well as in words, which helps to complete what we know.
语篇解读:本文是一篇说明文。
为了保护东北虎这一珍贵物种,我国于1996年在黑龙江省建成了东北虎林园——它是迄今为止世界上最大的野生东北虎自然公园。
21.What can you see in the young tiger area?
A.There are 40 Siberian tigers wandering。
B.All the Siberian tigers are around 7 years old。
C.Some young active tigers are playing in a pool。
D.Some unruly tigers are preying on some animals。
解析:选C 细节理解题。
根据文章第四段中的“And in the young tiger area 。
. playing and fighting with each other in a pool nearby”可知,选C项。
22.The exhibition hall in the park tells us that the information on tigers ________.
A.is very simple
B.is unknown to most people
C.is entirely shown in detail
D.lets you know all you want
解析:选C 推理判断题。
根据文章最后一段中的“in pictures and samples as well as in words, which helps to complete what we know”可推知,展厅里老虎的资料详实、具体。
23.What would be the best title for the passage?
A.The Valuable Species — Siberian Tiger
B.The Largest Feline in the World
C.Popular Science Exhibition Hall in the Park
D.The Siberian Tiger Park
解析:选D 标题归纳题。
根据全文的内容可知,文章主要介绍了这座始建于1996年,迄今为止世界上最大的野生东北虎自然公园。
故D项正确.
B
Six。
year.old Matthew Parker spends three days a week getting dialysis (透析) treatment at University Hospital in San Antonio. Because of this, Matthew, a triplet,isn't able to join his brothers in their first。
grade class every day. But thanks to their teacher, Lindsey Painter, that is about to change。
Matthew's kidneys were injured shortly after his birth, and he needed to be put on dialysis. He had a kidney transplant when he was two years old, but after a few years his body began to reject the new kidney, and he went back on dialysis。
The possibility of finding a kidney match was very low. Painter was the first to sign up to be tested as a match and proved to be exactly what Matthew's family was
looking for.
“I look at my own boys and then I see some of the things Matthew isn't able t o do because of his illness,” Painter, a mother herself, said。
“At that moment, I decided to have a try to see if my kidney suits him."
“Having a kidney transplant will be a major event in Matthew's life。
It will change the quality of life he has。
He will be able to do certain things he can't do now, like eating certain foods, drinking more water, and going swimming," Matthew’s mother said. “He knows what the transplant's going to do to him.”
The University Transplant Center set up a website, mattswish。
com,when Matthew was looking for donors。
After Painter was found to be a match, Matthew’s family decided to keep the site going in order to raise awareness and help other children looking for donors. “We're keeping it up, so if there are other people who wan t to be a donor for somebody else, we want to give them an opportunity。
” Parker said,“There are other kids here doing dialysis, and they need a kidney too."
a.The University Transplant Centre set up a website looking for donors。
b.Painter was found to be a match.
c.His body began to reject the new kidney.
d.Matthew’s kidneys were injured shortly after his birth。
e.He had a kidney transplant when he was two years old.
A.d,e,c,a,b B.d,a,e,c,b
C.a,d,e,c,b D.a,e,d,c,b
解析:选A 细节理解题.根据故事发展的顺序,Matthew在出生后不久,肾脏就受损了;在他两岁的时候,进行了肾移植;之后他的身体开始排斥新的肾;大学移植中心设立了网站寻找捐赠者;最后发现他的老师的肾合适.所以选A。
25.What's the sense of having kidney transplant in Matthew’s life?
A.He will live a quality life。
B.He can eat certain foods。
C.He can go swimming.
D.He can drink more water。
解析:选A 细节理解题。
根据文章第五段内容可知,肾移植将会改变Matthew的生活质量,所以选A.其他三个选项太片面,它们只是优质生活的一个方面.
26.Why does Matthew's family decide to keep the site going after finding the donor?
A.To spread love。
B.To gain fame.
C.To make money. D.To thank Painter。
解析:选A 推理判断题。
根据文章最后一段中的“After Painter was found to be a match,Matthew’s family decided to keep the site going .。
. We're keeping it up, so if there are other people who want to be a donor for somebody else, we want to give them an opportunity”可知,让这个网站继续运行的目的是帮助其他需要帮助的人。
所以选A。
C
◆Open Monday to Saturday 10:00 to 17:00 and Sunday 12:00 to 17:00。
Last admissions at 16:30 each day。
◆Personal Admission:Adults,5; Senior/Student,4。
◆Group Admission (Ten or more):Adults£4。
5 per person;Students/Seniors£3。
50 per person.
◆Payment for groups must be made together。
Welcome to the James Joyce Centre
The James Joyce Centre is to promote an understanding of the life and works of James Joyce。
In doing so,the Centre tries to work with institutions to celebrate Ireland's rich cultural heritage (遗产). The James Joyce Centre provides the casual visitor with a rewarding and memorable experience。
The Centre’s home is a restored 18th century townhouse in the north of Dublin,the city of Joyce's birth and the setting for all his works。
From this central place in Joyce’s heartland, the Centre aims to develop an appreciation of this most remarkable and significant literary figure of the 20th century。
No.35 North Great George's Street was built in 1784 and decorated with fine plasterwork (灰泥) by Michael Stapleton。
The house was restored in the 1980s and opened as the James Joyce Centre in 1996, run by members of Joyce’s sister's family。
The Kenmare Room is used for lectures and has a small show of reproductions of Joyce family pictures。
In addition, this room provides details of Joyce’s life and
times, a reading table where visitors can sit and read works by and about Joyce, and a show of some of the many translations of Joyce’s works.
Exhibitions
The centre’s permanent and temporary exhibitions show various aspects of Joyce's life and works。
Through shows and three films, you may dig into the novel about its historical background and learn more about Joyce’s life。
The Centre also hosts International Joyce, an exhibition that provides a wonderful introduction to the life and works of James Joyce。
Walking Tours
Our walking tours are available every Saturday at 11 am and 2 pm, and by advanced booking on Tuesdays and Thursdays at 11 am and 2 pm (with at least four people). Adult 10; Senior/Student 8. For bookings, contact info@__jamesjoyce。
__ie We look forward to your visit。
A.has a history of about 230 years
B.is run by Dublin's government
C.is on the North Great George's Street
D.has been well protected since its construction
解析:选C 细节理解题。
根据“a restored 18th century townhouse in the north of Dublin"可排除A项,由“run by members of Joyce’s sister’s family”可排除B项,而由“was restored in the 1980s”可将D项排除。
故答案为C。
28.If you visit the James Joyce Centre with nine other students, you must pay ________。
A.£40 B.£50
C.£45 D.£35
解析:选D 数字计算题.根据“Group admission (Ten or more): ..。
Students/Seniors £3.50 per person。
”一句可知,十人或十人以上的学生团体票价是每人3.5英镑。
故答案为D。
29.It can be inferred from the text that in the James Joyce Centre, you can ________。
A.see some movies about James Joyce
B.listen to James Joyce's lectures
C.learn every event of James Joyce’s tim es
D.have the walking tours by yourself
解析:选A 推理判断题。
根据Exhibitions一段中的“Through shows and three films,you may dig into the novel 。
.”可以推断A为正确答案。
30.What is the main purpose of the text?
A.To comment on the James Joyce Centre。
B.To tell the history of the James Joyce Centre.
C.To briefly introduce the James Joyce Centre。
D.To attract potential tourists to the James Joyce Centre。
解析:选 D 写作意图题.由全文对James Joyce Center 的历史特色的评论和介绍及文末“We look forward to your visit。
"一句可知,其最终目的显然是吸引游客来此参观。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有两项为多余选项.
There was a story about a king。
__31__
One day, the king ordered some of his workers to dig a pond. Once the pond was dug, he made an announcement to his ministers, saying that one person from each family was required to bring a glass of milk during the night and pour it into the pond. __32__ After receiving the order, everyone said “yes” and then went home。
One of the ministers was preparing to take the milk during the night。
__33__ Since everyone would bring milk, he would just take a glass of water instead and pour it into the pond. It would be so dark that no one else would discover it。
So he quickly went out, poured the water into the pond and came back home, feeling rather satisfied with what he did. __34__ But much to their surprise, they saw the pond only filled with clear water!What had happened was that everyone was thinking just like the other person:“I don’t have to put milk into the pond, and someone else will do it。
” So when it comes to helping poor people, you shouldn't think that others will take care of it。
__35__。