中考英语试卷英语 任务型阅读理解题分类汇编50

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

中考英语试卷英语任务型阅读理解题分类汇编50
一、英语任务型阅读
1.根据短文内容,回答下列各题。

Do you obey the rules in your school? How do you like your school rules? A lot of school rules are similar around the world, but some are different. Every school has their own rules.
There are some rules in Japanese schools. The students are not allowed to dye(染) their hair and should keep the hair Japanese black colour. They are not allowed to wear earrings, either. Almost all schools required students to wear uniforms in the past but now half of the schools require uniforms. The students feel happy to wear all kinds of clothes. The students mustn't be late for school. If they are late, they can't get into the school gate because the school gate is closed. In Japan, students are not allowed to have part-time jobs because they may not concentrate on their study.
American schools have their own rules. For example, in Morton High School, students are not allowed to choose their own clothes. They must get to school and leave school on time. They must wear sports shoes in gym class. They should keep quiet in the school bus. In America, the students can have part- time jobs in their free time.
(1)Why are the students not allowed to have part time jobs in Japan? (不超过8个词) (2)What must the students in Morton High School wear in gym class? (不超过5个词) (3)There must be some rules in your school. Give one example, please. (请自拟—句话作答) 【答案】(1)Because they may not concentrate on their study.
(2)They must wear sports shoes.
(3)You must be quiet if you enter the school building. (言之有理即可)
【解析】【分析】大意:世界上很多学校校规相似,但一些学校的校规却不相同,本文着重介绍日本学校一些校规和美国学校的一些校规的不同。

(1)根据In Japan, students are not allowed to have part-time jobs because they may not concentrate on their study.可知,日本学生不允许兼职因为他们可能不能专注于自己的学习,故填Because they may not concentrate on their study。

(2)根据They must wear sports shoes in gym class.可知,他们体育课必须穿运动鞋,故填They must wear sports shoes。

(3)在我们学校,学生要求进到教学楼必须保持安静,故填You must be quiet if you enter the school building。

【点评】考查任务型阅读,注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。

2.根据短文内容,回答下列问题。

The Shanghai Disney Resort is different from others in the world. It opened on June 16th, 2016. The resort is in Pudong, Shanghai and it is the first Disney resort on the Chinese Mainland. Shanghai Disney Resort has changed the classic
Main Street USA to a Mickey Avenue. Main Street USA was designed by Walt Disney himself. For 60 years, it has been the main entry(人口) of Disney theme parks in the world. However, the
designers(设计者) of the Shanghai resort think there should be something new. So the designers create the Mickey Avenue.
On Mickey Avenue, Mickey Mouse and his friends will greet the visitors. Visitors can hug and take photos with Mickey Mouse and his friends. There are also many shops along the avenue. It is the largest part for visitors to buy gifts in the theme park. During the day, there will be Mickey's Story-book Express(专列). There will be firework shows at night, the designers hope visitors can enjoy themselves.
(1)Why do the designers create the Mickey Avenue? (不超过8个词)
(2)When will visitors see firework shows? (不超过2个词)
(3)What's the best title for the passage? (不超过3个词)
【答案】(1)Because they think there should be something new.
(2)At night.
(3)The Mickey Avenue.
【解析】【分析】主要讲了上海迪士尼度假区的米奇大道。

(1)根据However, the designers(设计者) of the Shanghai resort think there should be something new.可做设计者认为应该有一些新的东西,故填Because they think there should be something new.。

(2)根据There will be firework shows at night可做晚上有烟火,故填At night.。

(3)根据全文可知主要讲了上海迪士尼度假区的米奇大道。

故填The Mickey Avenue.。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题从文中仔细寻找答案。

3.阅读下面材料,归纳主旨大意并完成表格。

每空限填一词。

Traveling can teach us a lot in our life. It gives us valuable lessons that schools may not teach. Experiences, skills or challenges we learn through journeys make us wiser and stronger. So let's see some lessons that traveling can bring to us.
Throw ourselves into the surroundings (周围的事物).
The world is a wide classroom of life and traveling teaches us how to throw ourselves in a situation and enjoy the surroundings fully. This lesson is especially good for those searching for freedom ( 自由) in heart.
Don't allow unpleasant things to influence us.
A journey is not always full of happy moments. Sometimes it is an unpleasant memory: Being a traveler has its own difficulties such as missing planes, losing money, getting sick, and so on. However, don't let these things make our days unhappy. Everything will be OK, so enjoy the journey no matter what happens.
Just do it.
We need to give some things that we may not experience a try. In other words, whether we have done it or not, just do it.
【解析】【分析】主要讲了旅行可以教给我们许多生活中的东西。

(1)根据Traveling can teach us a lot in our life.可知旅行可以教给我们迅速、许多东西,即旅行是我们的老师,即teacher,故填teacher。

(2)根据It gives us valuable lessons that schools may not teach.可知旅行可以给我们重要的课程,故填(valuable) lessons。

(3)根据traveling teaches us how to throw ourselves in a situation可知旅行教给我们怎样适应情境,即situation,故填situation。

(4)根据Don't allow unpleasant things to influence us,可知不要允许不高兴的事情影响我们,should后接动词原形,故填influence。

(5)根据We need to give some things that we may not experience a try.可知我们应该给我们没有经历的一些事情一个尝试,即try,故填try。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题仔细从文中寻找答案。

4.阅读下面一段短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词,每个空格只填一个单词。

Creating a study plan
Studying is important to students. But it is always difficult to find enough time to study every subject you need. So a good plan helps you to make sure of your success in study.
Then, how to make a study plan? Well, you can begin with listing all the subjects you need to study and make sure what you need to do for each subject. Next, you should decide how much time you should spend on different subjects. Now, it is a good idea to study at the same time every day. In this way, you actually have a plan you can remember easily. While arranging (安排) time for each subject, you also need to make sure that you still have time for family, friends and rest. This is because you won't be able to succeed in your studies unless you balance your personal life and your study.
Once the plan is made, the next thing you need to do is to follow it. One of the biggest challenges in following your study plan is that you will be tempted (诱惑) to avoid it and do something relaxing, or fun instead. Luckily, you can fight this temptation by taking breaks. But be
sure not to take extra breaks or too long breaks as it can affect your plan. So at the start of your break,set an alarm clock to remind you when your break is over. Also, you need to use your break wisely. For example, go for a short walk, eat a small snack, or listen to some music.
To avoid forgetting to follow your plan, try to get into the habit of looking at your calendar every day. Sometimes our plans are herd to follow because some important people in our lives distract (使分心) us from our goals. In order to avoid this, tell people in your life about your plan. Put up a copy of your study guide at home so you and your family can see it, and email a copy to your friends so they know when you have spare time.
5.根据短文内容填写表格。

For those of us who are studying at school, the time of exams is very stressful (紧张的) and difficult. Some people find exam times so bad that they become ill, because they are afraid of failing; they are afraid of letting their parents and family down. If exams are really making you ill or worried, don't hide your feelings. Talk to someone about it. Maybe you can speak to a friend, or someone in your family, or teachers at your place of study. If one person doesn't help you, ask someone else.
How to get through exams? Here is some advice:
Ask a teacher or tutor about how to review your lessons, and exam skills—how to work when you are in an exam. Take short rests during your time of work. If your mind is tired, it will not remember well. Plan your work: study at times when you know you will work at your best. Get enough sleep, and eat healthy food. You need exercise to work well. Walk, run, play sports —whatever you enjoy. Stop thinking about the future and failing.
If you feel ill, talk to someone about your worries. But don’t be too relaxed! Some stress over exams makes you work hard for them.
If it upsets(使某人不安) you to talk to your friends about an exam when it is finished, don't do it! In fact, don't even think about the exam you have finished. What is done is done. You cannot
change what you have written!
To this advice, we could add: If you are studying in the evening, don't go straight to bed. Your mind will still be “going round and round”—thinking too much. Do something else, maybe walk or get exercise. Choose something that will relax you, and make you think of other things.
relax;finishing/completing;answers
【解析】【分析】本文讲述我们如何应对考试紧张和压力,顺利通过考试。

⑴根据第一段the time of exams is very stressful (紧张的) and difficult可知填exams。

⑵根据第一段because they are afraid of failing; they are afraid of letting their parents and family down可知紧张的原因是害怕失败,害怕让父母家人失望。

故填failing。

⑶根据If exams are really making you ill or worried, don't hide your feelings.可知填Feeling,或者根据文章意思填Results或Conditions。

⑷根据If exams are really making you ill or worried, don't hide your feelings.可知填worried。

⑸根据最后一段If you are studying in the evening, don’t go straight to bed. Your mind will still be “going round and round”—thinking too much可知填evening。

⑹根据But don't be too relaxed! Some stress over exams makes you work hard for them可知太放松对考试没有好处,故填good。

⑺根据最后一段don't go straight to bed可知别直接上床睡觉,故填straight。

⑻根据最后一句Choose something that will relax you可知填relax。

⑼根据倒数第二段If it upsets(使某人不安) you to talk to your friends about an exam when it is finished, don’t do it! 可知填finishing。

⑽根据倒数第二段最后一句You cannot change what you have written!可知无法改变答案,故填answers。

【点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

6.从方框中选择恰当的句子补全短文,使文章内容完整、通顺。

Improving Listening Sills in the Classroom
Listening is a skill that needs to be learned and used well to be able to succeed in any
environment. In the classroom, great listening skills mean the difference between a successful student and one who struggles (挣扎) in school.
Come to class rested.
________ When your body is well taken care of, your mental (精神的) focus will be much better. If you come to class sleepy or tired, it may be impossible for you to keep your eyes open and concentrate (集中) on what the teacher is saying.
________
Have everything you need at the start of the class. If you have homework, make sure you are ready to hand it in. Bring out your notebook and pen so you can start taking down notes Also, try to read your textbooks before coming into class. It will help you understand more easily what your teacher is talking about.
________
When you're in the front of the class, you'll have an easier time hearing what the teacher has to say you won't have a daydream when the teacher is near you.
Take down notes.
Write down what you hear in class. ________ It will also make you concentrate more on what is being said So you can properly take notes. Try to concentrate when you are in class so that you are able to get the key points during a lecture. ________ Once you learn techniques to help you with this skill, you should see an improvement in your listening.
【解析】【分析】主要讲了提高英语听力的技巧。

A. Be prepared.做好准备。

B. Sit near the teachers.坐在老师旁边。

C. Listening is a skill that is developed little by little.听力是一种逐渐发展起来的技能。

D. This makes it easier to remember what is being discussed.这使人们更容易记住正在讨论的内容。

E. Make sure you had a good night's sleep and had a good breakfast.确保你晚上睡得好,早餐吃得好。

(1)根据后句When your body is well taken care of, your mental (精神的) focus will be much better.当你的身体得到很好的照顾,你的精神集中会更好,可知前句讲得是睡好,故选E。

(2)根据后句Have everything you need at the start of the class.一开始就把你需要的东西都带上,可知前句讲得是准备好,故选A。

(3)根据后句you won't have a daydream when the teacher is near you.当老师在你身边时,你不会做白日梦,可知前句讲得是坐在老师旁边,故选B。

(4)根据前句Write down what you hear in class.写下课上内容,可知后句讲得是这让你记
住讨论的内容,故选D。

(5)根据后句Once you learn techniques to help you with this skill, you should see an improvement in your listening.一旦你学会了帮助你掌握这项技能的技巧,你就会发现你的听力得到了提高。

可知前句讲得是总结,即听力是一种逐渐发展起来的技能。

故选C。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

7.阅读信息,为每段选择恰当的标题。

Here is a page from a magazine named Future. Read the following information about things that may happen in the future.
________⑴Cars will run on solar power(太阳能)or electricity and will be much cleaner. They will be much safer. For example, if you are too close to another car or if you are driving dangerously, your car will slow down by itself.
________⑵Because there won't be any spare land, new cities will have to be built in the sea. Some cities on water will have two levels. People will live on the upper level, and the lower level will be used for traffic, shops and factories.
________⑶Biotechnology will make food better and healthier. Plants that are not affected by insects or illnesses will be developed. The taste of fruits and vegetables will be better and food will be kept longer.
________⑷New technology will be used to make TVs that are only 5cm thick. They will have pictures that are as clear as photos. Electrical appliances will be quieter and will be controlled by computer. They will also use 50% less power.
________⑸Many new ways to cure illnesses will be successful by using products of genetic engineering (基因产品). Cures will be found for the flu and the common cold. However, some new illnesses will appear.
【解析】【分析】文章大意:介绍了未来社会在能源交通,城市建设,生物技术以及医药方面的一些变化。

A. Better and healthier food will be developed with the help of biotechnology.
在生物技术的帮助下,将开发出更好、更健康的食品。

B. TVs made by new technology are not only 5cm thick but also as clear as photos.
新技术生产的电视机不仅有5厘米厚,而且像照片一样清晰。

C. Cars will be much cleaner and safer if they run on solar power or electricity.
如果汽车使用太阳能或电力,将会更加清洁和安全。

D. Some new illnesses will appear though many new ways to cure illnesses will be successful.
一些新的疾病将会出现,尽管许多治疗疾病的新方法将会成功。

E. The future cities will be built in the sea because of less land.
未来的城市将建在海里,因为陆地较少。

(1)根据文中语句Cars will run on solar power(太阳能)or electricity and will be much cleaner. 提示可知,此段讲述的是新能源汽车的优点,故选C。

(2)根据文中语句Because there won't be any spare land, new cities will have to be built in the sea. 提示可知,此段讲述了由于陆地的逐步减少,人类将城市建造在海上,故选E。

(3)根据文中的语句Biotechnology will make food better and healthier.提示可知,此段讲述了利用生物技术,开发更好更健康的食品,故选A。

(4)根据文中语句New technology will be used to make TVs that are only 5cm thick. 提示可知此段主要介绍了未来电视的变化,故选B。

(5)根据文中语句Many new ways to cure illnesses will be successful by using products of genetic engineering提示可知,此段主要介绍了未来社会的疾病的变化,故选D。

【点评】首先阅读5个选项,了解大致的意思,再通读全文,通过上下文,分析与段落内容相符的选项,最后通读全文进行检查。

8.根据短文内容,回答下列问题。

"Can I see my baby?" asked the happy new mother. When the baby was in her arms, she found the baby had been born without ears.
Time proved (证明) that the baby's hearing was perfect, He got on well with his classmates. But one day, he rushed home and said to his mother with tears in his eyes, "A boy, a big boy…called me a freak(怪胎)."
The boy grew up. He developed a gift, a talent for literature(文学) and music.
The boy's father had a meeting with the family doctor." Could anything be done?" he asked the doctor,
"I believe I could graft (移植) a pair of outer ears, if you could get them," the doctor said.
However, two years went by, nobody wanted to offer the young man ears. Then one day the father said, "Son, someone will donate his ears to you. But it's a secret, "The operation was a great success.
Time kept the secret, but the day did come... The young man stood with his father beside his mother's body. Slowly, the father held out a hand and raised the thick, brown hair. To his surprise, the son found his mother had no outer ears.
"Mother said she was glad she never let her long hair be cut," he said gently, "and nobody ever thought Mother less beautiful, did they?"
Real love lies not in what is done and known, but in what is done but not known.
(1)What was wrong with the baby?
(2)Why did the boy rush home crying from school one day?
(3)The boy didn't know who had donated the outer ears to him before his mother's death, did he?
(4)Who donated the ears to the boy in fact?
(5)What does the writer want to tell us through the story?
【答案】(1)He had been born without ears.
(2)Because a big boy called him a freak.
(3)No, he didn't.
(4)His mother.
(5)Real love lies not in what is done and known, but in what is done but not known.
【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍了一位伟大的母亲为儿子捐献双耳的故事,歌颂了母亲对孩子那无私的爱,同时也告诉我们真正的爱在于为你奉献却不让你知道。

(1)细节理解题。

根据she found the baby had been born without ears.可知这个孩子出生没有双耳,故答案为He had been born without ears。

(2)细节理解题。

根据he rushed home and said to his mother with tears in his eyes,A boy,a big boy…called m e a freak(怪胎)"可知男孩跑回家,哭着对他妈妈说:一个男孩儿叫他怪胎,故答案为Because a big boy called him a freak。

(3)细节理解题。

根据The young man stood with his father beside his mother's body. Slowly, the father held out a hand and raised the thick, brown hair. To his surprise, the son found his mother had no outer ears.可知,后来有一天,这个年轻人知道自己的外耳是妈妈捐献的,故答案为No, he didn't。

(4)理论推断题。

根据"To his surprise,the son found his mother had no outer ears."可知她的母亲没有了双耳,结尾处提及"Real love lies not in what is done and known,but in what is done but not known"真正的爱不在于做了并让你知道,而在于为你奉献却不让你知道,联系前文"someone will donate his ears to you.But it's a secret"有神秘人捐赠不让他知道,可推断出是他的妈妈为这个男孩捐献了耳朵,故答案为His mother.
(5)主旨推断题。

根据"Real love lies not in what is done and known,but in what is done but not known"可知,真正的爱在于为你奉献却不让你知道,这也是作者想要通过这篇文章想要告诉我们的,故答案为Real love lies not in what is done and known, but in what is done but not known.
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

9.阅读下列短文,按照每题后的单词要求数量回答问题
The seed vault(种子地窖)
A lot of countries need different kinds of seeds so that they can plant them again. There is an important reason for this, Sometimes plants can't grow in a country because of bad weather or disease, so farmers need new seeds.
You can keep seeds in a" seed vault". It's a place at a special temperature. The seeds don't grow, but they can live for a long time. Norway has the biggest seed vault in the world ﹣the Svalbard Global Seed Vault﹣and it has seeds from a lot of different countries.
The vault is on the island of Spitsbergen. The island is about one thousand kilometers from the North Pole. It's a very cold place so it's good for seeds. Above the ground, the doorway is small, but inside, the building is huge. You walk down a long corridor (走廊), which is one hundred and
thirty meters inside a mountain. At the end of it, there are three large areas with seeds.
There are about half a million kinds of seeds inside the vault. For example, there are kinds of seeds for rice from Asia and Africa, 32 kinds of seeds for potatoes from Ireland and seeds for different tomatoes from the USA.
The seed vault has space for a lot more seeds. You can put about 2.2 billion(十亿)seeds inside. The seeds can live here for thousands of years because of the cold temperature of ﹣18℃. So in the future, humans can grow any seed they want. In other words, the seed vault is the difference between life and death.
(1)Why can't plants grow in a country? (within 6 words)
(2)Where is the biggest seed vault in the world? (within 2 words)
(3)How far is the Svalbard Global Seed Vault from the North Pole? (within 4 words)
(4)How many seeds can be put in the seed vault? (within 3 words)
(5)What place is a seed vault? (within 12 words)
【答案】(1)Because of bad weather or disease.
(2)In Norway.
(3)About one thousand kilometers.
(4)About 2.2 billion.
(5)It's a place you can keep seeds at a special temperature. /It's a place to keep seeds.
【解析】【分析】大意:本文介绍一个保存种子的方法——种子地窖。

它可以特殊的温度帮助农民保存种子。

(1)根据Sometimes plants can't grow in a country because of bad weather or disease,so farmers need new seeds. 有时因为坏天气或者疾病,在一个村子里植物不能生长,所以农民需要新的种子,故答案为Because of bad weather or disease。

(2)根据Norway has the biggest seed vault in the world. 挪威拥有世界上最大的种子库,故答案为In Norway。

(3)根据The island is about one thousand kilometers from the North Pole.可知,这个种子库在Spitsbergen的岛上。

这个岛离北极大约一千千米,故答案为About one thousand kilometers。

(4)根据You can put about 2.2 billion seeds inside.可知,你可以在里面放大约20亿两千万种子,故答案为About 2.2 billion。

(5)根据You can keep seeds in a" seed vault".It's a place at a special temperature.可知,它是一个你可以以特殊温度保存种子的地方/它是一个保存种子的地方,故答案为It's a place you can keep seeds at a special temperature. /It's a place to keep seeds。

【点评】考查任务型阅读,注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。

10.阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。

(请注意问题后的词数要求)
[1] In today's world, the most successful companies are the ones who understand how important it is to make contacts(联系)around the world. However, doing business in different countries isn't simple. It is important to know the local customs and traditions of the people you are dealing with, which is the best way to impress(使…印象深刻)your hosts.
[2] One example that comes to mind is of a German company that has recently tried to gain (获得)a new contract in South Korea. The German visitors arrived at the Korean company's office early in the morning and spent the whole day in long meetings. By the evening, the Germans were so tired that they politely turned down the Korean's invitation to go out for dinner and drinks, since they wanted to return to their hotel and get some rest. The Germans did not understand that in South Korea business talks often continue into the evening. The Germans only came to realize that they offended(冒犯)their hosts after they had lost the contract.
[3] In Europe or the USA, business is seldom discussed into the evening. However, it is important to be on time for a meeting. If you are ①__________, your hosts may think you do not care. In fact, it is better to arrive at least ten minutes before the meeting starts. This way, you can show how keen(强烈的) you are to do business with them. You will also have time to talk with your hosts before you sit down to discuss business.
[4] However, in many countries meetings may not start on time. There are many
②_____________for this, such as transport difficulties, unusual weather and the breakdown of cars.
Sometimes the time of day is also important. In South America and many countries in southern Europe, people have a short sleep after lunch. Therefore, if you try to arrange(安排) a meeting for the early afterno on, you may find that not many people will③__________, or that your hosts will be unhappy.
(1)According to Paragraph 2, why did the Germans politely refuse the Korean's invitation to go out for dinner and drinks? (No more than 15 words)
(2)What's the tradition of business talks in South Korea? (No more than 10 words)
(3)Where is it common for people to have a short sleep after lunch according to Paragraph 4? (No more than 10 words)
(4)Fill in each blank in the passage with a proper word.
①________ ②________ ③ ________
(5)Translate the underlined sentence in the third paragraph into Chinese.
(6)According to the passage, what should we pay attention to if we want to do business in different countries? Why? (No more than 25 words)
【答案】(1)Because they were tired and wanted to return to their hotel and get some rest.(2)The business talks often continue into the evening.
(3)In South America and many countries in southern Europe.
(4)late / absent;reasons / causes / excuses;attend / come / agree
(5)而且在坐下来讨论事务之前你将有时间和主人/东道主谈话。

(6)We should pay attention to the local customs and traditional. Because they may help us make good contacts in different countries.
【解析】【分析】文章大意:在当今世界,了解与你打交道的人的当地风俗和传统是很重要的,这是给你的主人留下深刻印象的最好方式。

文章列举了不同的国家的习俗和传统。

(1)细节理解题题。

根据By the evening, the Germans were so tired that they politely turned down the Korean's invitation to go out for dinner and drinks, since they wanted to
return to their hotel and get some rest.可知,德国人拒绝韩国人的邀请是因为他们太累了,想回宾馆睡觉。

故答案是Because they were tired and wanted to return to their hotel and get some rest.。

(2)细节理解题。

根据The Germans did not understand that in South Korea business talks often continue into the evening.可知,韩国人商务谈判的传统是开会持续到晚上,故答案是The business talks often continue into the evening.。

(3)细节理解题。

根据In South America and many countries in southern Europe, people have a short sleep after lunch.可知,在南美和南欧的许多国家,午饭后会小憩,故答案是In South America and many countries in southern Europe.。

(4)①根据In fact, it is better to arrive at least ten minutes before the meeting starts.可知,如果你迟到了或者缺席了,主人会认为你不在意,故答案是late / absent。

②根据such as transport difficulties, unusual weather and the breakdown of cars.可知,这是在列举会议不能按时开的原因的。

故答案是reasons / causes / excuses。

③根据In South America and many countries in southern Europe, people have a short sleep after lunch.可知,南美人有午休的习惯,如果你安排会议在午饭后,不会有很多人来。

故答案是attend / come / agree。

(5)You will also have time to talk with your hosts before you sit down to discuss business.本句为时间状语从句,you你,also也,have time to talk with your hosts,有时间跟房东谈话,sit down 坐下,discuss business谈生意,故答案是在你坐下来讨论生意之前,你还有时间和你的主人交谈。

(6)细节理解题。

根据It is important to know the local customs and traditions of the people you are dealing with, which is the best way to impress(使……印象深刻)your hosts.可知,在谈生意的时候,一定要注意当地的风俗习惯,这样会给人好的印象,故答案是We should pay attention to the local customs and traditional. Because they may help us make good contacts in different countries.。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

相关文档
最新文档