高三上学期开学测试英语试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

黑龙江省哈尔滨市一中2020-2021学年高三上学期开学测试
英语试题
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读选择
You may have your favorite family spots on Long Island where you frequently take the kids.But there may be unexpected places you haven’t explored yet.
Animal Exhibit
Not only will you see fish, reptiles and amphibians here. But you’ll also see baby alligators and other rescued animals. Kids can also learn about science and participate in programs and workshops throughout the year. The Animal Exhibit is also a hotspot for science-themed birthday parties.
The Mattituck Strawberry Festival
The Mattituck Strawberry Festival kicks off the summer season with sweet treats and more. Long Island is known for numerous and extremely popular fairs and festivals that take place throughout the year. Other summer festivals include the Sayville Summer Fest, St. Rocco’s Feast, Brookhaven Fair and more. The fall season offers the largest abundance of fairs and festivals, such as the Pickle Festival, Oyster Festival, Long Island Fall Festival and many Halloween-themed festivals in Nassau and Suffolk.
Home Depot Kids Workshop
Does your kid enjoy making things by hand? You may want to take a trip to Home Depot Kids Workshop. Offered on the first Saturday morning of each month, workshops allow little ones to build and craft items, such as a skateboard pencil box that they can decorate and keep.
Chuck E. Cheeses
As soon as you walk through the doors you’re instantly greeeted by the sounds of other kids laughing as they play arcade games to win prizes and enjoy an animatronic show. After hours of play, check out their restaurant with kid-friendly options.
1.Where will science fans prefer to celebrate their birthday?
A.At Animal Exhibit. B.At Chuck E. Cheese’s.
C.At Home Depot Kids Workshop D.At the Mattituck Strawberry Festival 2.Which sees the most fairs and festivals on Long Island?
A.Spring. B.Summer.
C.Autumn. D.Winter.
3.Who is the text specially targeted at?
A.Kids. B.Parents.
C.Tour guides. D.Students.
Organic food is very popular. It is also expensive. Some organic food costs twice as much as non-organic food, but new parents and pet owners are willing to pay up to 200% more for organic food. However, there are people who think it is a waste of money.
There is one main difference between organic and non-organic food. Organic farms do not use agricultural chemicals, such as pesticides. In many countries organic foods have special labels. These guarantee that the products are natural.
Some people think organic means locally grown. Originally this was true. Over time organic farming became more difficult. The demand for organic food grew larger than the supply. Small companies had to sell out to large companies. There weren't enough organic ingredients, such as grain and cattle. This made it difficult for many organic companies to stay in business. Today, many large companies have an organic line of products.
Is organic food more nutritious? This is part of the debate. Many farmers and consumers believe it is. They think agricultural chemicals cause health problems such as cancer. Many health professionals disagree. Few studies prove that organic foods prevent health problems. Health specialists worry more about bacteria, such as E.coli and salmonella. These can get into contact with organic and non- organic food. Doctors recommend washing produce very carefully. Handling meat carefully is important too.
Most people agree that naturally grown food tastes better. Is tastier food worth the extra money? This is a matter of opinion. Whether it is healthier or not may require more research. However, organic consumers argue it is better to be safe than sorry.
4.What is probably the major concern of organic food consumers?
A.Price. B.Safety.
C.Freshness. D.Variety.
5.What is the do ctors’ suggestion?
A.Grow your own food. B.Reduce the use of pesticides. C.Make sure the food is clean. D.Buy large companies’ products. 6.Which of the following do most people agree on organic food?
A.It tastes better. B.It is easier to grow.
C.It contains more fat. D.It is more nutritious.
7.Where does this text probably come from?
A.A recipe book. B.A chemistry paper.
C.A medical report. D.A health magazine.
Today, China has conducted its first 3D printing experiment in space in a newly launched spacecraft, which was put into low-Earth orbit by China's Long March 5B heavy lift carrier rocket.
Video broadcast on CCTV showed that the printer has printed a flat section of a honeycomb-shaped (蜂巢状的) structure as well as a symbol of China Aerospace Science and Technology Corp, the parent company of the China Academy of Space Technology. The experiment was done by a 3D printer, developed and built by its Beijing Spacecrafts Manufacturing Factory inside the prototype of China's new-generation manned spacecraft.
The printer, named the Space-Based Composite Material 3D printing System, uses carbon fiber-reinforced materials to autonomously print objects. It is installed in the reentry module of the experimental spaceship, and will be brought back to Earth once the module returns.
The printer features advanced technologies in material modeling, precision control and automation. Once the space-based 3D printing technology becomes operationally ready, it can extensively benefit space programs as astronauts can use it to manufacture a lot of things they currently need to obtain from resupply flights by cargo spacecraft.
Wang Yanan, editor-in-chief of the Aerospace Knowledge magazine, said the 3D printer will be very useful in extended space missions, such as those in a space station, because it will allow astronauts to make components quickly and conveniently in space. The technology will save future space journeys considerable resources and costs.
In fact, the device is not the only representative of 3D printing onboard the prototype.
A CubeSat deployer, designed and made through 3D printing by CoSats Space Technology, is also carried by the spacecraft to check the adaptability of 3D-printed equipment in space. CoSats Chief Operating Officer Bai Ruixue said the 3D-printed deployer is much lighter and stronger than its counterparts and it will have huge potential in the space industry. 8.What did the video broadcast on CCTV show to the audience?
A.The process and the products of the 3D printing.
B.The name and the shape of the 3D printing.
C.The significance of the 3D printing technology.
D.The relationship between the two companies.
9.What if a component is broken in the space station in the future?
A.It will be sent by spaceship back to Earth for repair.
B.The astronauts can fix it conveniently by hand on the spot.
C.The astronauts can make one using 3D printing and replace it.
D.It will be unloaded and abandoned in space.
10.Why is the last paragraph mentioned?
A.To introduce the CubeSat deployer produced in space.
B.To explain the advantages of the 3D printing in space.
C.To show the adaptability of 3D printing in space.
D.To indicate a bright future of 3D printing in space.
11.What can be the most suitable title for the text?
A.3D Printing Experiment Conducted in Space
B.3D Printing Set to Help Ease Space Trips
C.3D Printing Launched by Long March 5B
D.3D Printing—a New Way to Explore Space
Kevin Randall, a teacher,who teaches biology at Grandville High School,runs the environmental club at the high school,which has around 2,000 students.The club is known as the GHS Green Team,and it aims to raise awareness among students and teachers about sustainability(持续性).It also works on projects to reduce the environmental footprint of the building itself.
One of the club's recent projects focused on reducing waste in the school cafeteria.Randall said their cafeteria supervisor told them that the school went through 54,000 plastic forks every year.The club applied for a financial help,built recycling centers for the cafeteria,and purchased metal silverware.
And now every student uses a durable metal fork or a spoon instead of disposables.(一次性用品),“and that's just one way we're trying to capture the low-hanging fruit,if you will,"Randall said.
The efforts of Randall and his students have earned Grandville High School the Michigan
Green School certification from the state.In addition to their work reducing waste in the cafeteria, the GHS Green Team has also built a garden with flowers and vegetables on campus,and leads cleanups on site and out in the community.Over the years,Randall and his students have also been working on raising money to install solar panels(太阳能板) on the roof of the high school.
Randall said he was motivated to take the lead on environmental issues for his school because he wanted his students to have someone to turn to in the building who understands what's at stake(利害攸关)when it comes to climate change.
"And I also felt like I needed to do more in my life for my own two children at home," Randall added,"They need to know that their dad is working as hard as he can to reduce the effects of climate change,and to spread the word,and to make sure that other students out there are learning about this just the way they are at home."
12.What is the purpose of the GHS Green Team club?
A.To inspire students' love for biology.
B.To finish the projects assigned by school.
C.To prepare students for their future jobs.
D.To promote environmental protection.
13.What's the result of the project on school cafeteria?
A.It has changed the outlook of the cafeteria.
B.Students can have more fruits in the cafeteria.
C.Plastic forks are no longer used in the cafeteria.
D.The school has become famous nationwide.
14.What's the fourth paragraph mainly about?
A.The classification of the projects.
B.The characteristics of the club.
C.The activities organized by the club.
D.The future of the club.
15.What was Randall's aim by doing the work on environmental issues?.
A.To educate the young.
B.To get material rewards.
C.To amuse his children.
D.To make himself famous.
二、七选五
Tips for Traveling with Your Parents
Many of us have fond memories of traveling with our parents as children,which makes going on vacation with them as adults much more special.16.But depending on your parents'age,health, and preferences,going away together can also bring challenges.here are ups to help make sure everyone has a good time.
Find a point person.
17.It's best when there is a single point person for planning who becomes the advocate for all members of the travel party.If mobility is an issue,try planning with Accessible GO,a platform that enables travelers to search by city or interest for wheelchair-friendly activities. Build in options.
18.Being aware of each traveler's fitness and activity level is crucial in designing a route.For example,start with a slow-paced activity that everyone can enjoy such as wine tasting,and have more-energetic activities,like hiking.19.
Consider buying insurance.
Emergencies--such as a missed flight or lost luggage--can happen at any age,so it's wise to invest in travel insurance.Many policies cover medical emergencies as well as everyday travel mishaps(小事故).20.Some insurance supplements even arrange air medical transfers to the traveler's hospital of choice.
A.Be optional.
B.It's a chance to return the favor.
C.Make sure those who get ill are well attended to.
D.As our parents are aging,they should not travel alone.
E.Be sure to do your homework as some policies are better than others.
F.Having one person in charge can significantly minimize stress and confusion.
G.The most important thing is striking a balance between activities and free time to ensure that no one gets exhausted.
三、完形填空
About a year ago, I had to spend a week in a hospital, because of the deadly food poisoning. There I met an elderly woman, who 21 to be a professional musician. That
time when I met her, the idea of learning to sing didn't 22 my mind. I thought it was something 23 and not meant for me, like being an airplane pilot.
And only recently, I suddenly decided to learn singing.1 was 24 my dog early in the morning. I sang 25 to myself and it made me feel so wonderful. At that moment I 26 I had known more good songs and how to control my 27 better. And then I thought, why didn't I take some singing lessons? Of course, it was not a (n) 28 skill that I could use at work, but not everything in this life is about actual 29 and income.
It was easy to find that woman. I remembered her name and there was only one 30 college in our city. I was 31 she would reject me because l was a terrible 32 . But she took my request very 33 . She understood how important music was 34 one's soul. In my first lesson, she sat at the gorgeous big piano and 35 some rising notes that I had to repeat. At first I was terrified to 36 because I feared being judged and criticized. But my teacher was kind and professional. 37 , she was strict when she knew I could do better.
Learning to sing was like learning to walk. It was like 38 that all your life you had some superpower but were not aware of its 39 . Singing taught me more than just being able to take some high or low 40 . Most importantly, it taught me to be braver about expressing myself and my opinions.
21.A.turned out B.ran out C.went out D.called on 22.A.lose B.cross C.change D.slip 23.A.realistic B.fashionable C.unavailable D.worthless 24.A.sorting B.owning C.evolving D.walking 25.A.jokingly B.painfully C.lightly D.properly 26.A.planned B.wished C.heard D.regretted 27.A.sound B.hope C.talk D.voice 28.A.practical B.different C.interesting D.accurate 29.A.benefit B.damage C.habits D.dates 30.A.literary B.architectural C.medical D.musical 31.A.angry B.afraid C.surprised D.pleased 32.A.citizen B.patient C.amateur D.friend 33.A.casually B.seriously C.rudely D.uniquely 34.A.from B.under C.for D.during
35.A.wrote B.left C.played D.kept 36.A.make a sound B.take a walk C.write the song D.tell the truth 37.A.Instead B.Therefore C.Moreover D.However 38.A.giving out B.admitting to C.belonging to D.finding out 39.A.existence B.contents C.purpose D.forms 40.A.words B.notes C.noises D.spirits
四、用单词的适当形式完成短文
阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Cambridge University researchers have developed a“no-touch touchscreen"that uses artificial intelligence to predict a user's41.(intend)before their hand reaches the display.The screen was42.(original)designed for use in cars,but the engineers43.built it claim it could also have widespread applications during a pandemic(瘟疫).
The“predictive touch"technology can44.(use)to prevent the spread of pathogens(病原体)on touchscreens at supermarket check-outs,ATMs and ticket terminals at railway stations.The technology works by predicting where a user wants45.(touch)the screen as they begin the hand movement towards the screen.A combination of Al and sensors(传感器) 46.(determine)what the user wants in real time by also tracking contextual information like the user's profile,environmental conditions and an eye-gaze tracker.Other touch-free technologies include gesture control.which can be found on47.latest generation of Google and Samsung smartphones,as well as some smart TVs.
The technology has many advantages over more basic mid-air interaction techniques
or48.(tradition)gesture recognition,because it supports intuitive interactions(直观互动)with conventional interface designs and doesn't require49.(learn)on the part of the user.It fundamentally relies50.the system to predict what the user intends and can be incorporated into both new and existing touchscreens and other interactive display technologies.
五、短文改错
51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。

每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线()划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:每处错误及其修改均仅限一词。

Life is full of various experiences, some of them are unforgettable. I still remember the hiking experiences with my classmates for 16 km a year ago. That summer day, we set off early in the morning, think it would be a great fun to walk for so long a distance. However, as the weather is getting hotter and hotter, I found their legs heavier and heavier. What’s wor se, my feet began bleeding because long time pressing against the shoes. At one point, I even wanted to give up. But I managed to dragging the rest of the way to the destination. Though not pleasant, this journey was impressive or rewarding, I have learnt that life is a long journey like this. No matter what happened, we should never give up.
参考答案
1.A
2.C
3.B
【分析】
这是一篇应用文。

文章介绍了Long Island的几个鲜为人知的好去处,很适合父母们带孩子去进行探索。

1.
细节理解题。

在Animal Exhibit中谈到“Kids can also learn about science and participate in programs and workshops throughout the year. The Animal Exhibit is also a hotspot for
science-themed birthday parties.”即在Animal Exhibit,孩子们可以了解科学,而且全年都可以参加项目和工作坊,这里也是举行以科学为主题的生日聚会的热点去处。

由此可知,科学迷会很乐意选择Animal Exhibit来庆祝他们的生日,故选A。

2.
细节理解题。

在The Mattituck Strawberry Festival一段中谈到,“The fall season offers the largest abundance of fairs and festivals…”,可知秋季是这里博览会和节日最多的时节,故选C。

3.
推理判断题。

文章第一句话You may have your favorite family spots on Long Island where you frequently take the kids.But there may be unexpected places you haven’t explored yet.就说到了“你”是带上孩子,一家人到长岛游玩的,后面介绍的四处景点也都是适合带着孩子去探索一番的,因此可知这篇文章的目标读者是父母。

故选B项。

【点睛】
做阅读理解中的推理判断题,通常需要用到两种方法,一种是通过context,即上下文的字里行间,进行逻辑推理,判断出作者的目的意图或文中某个词或观点态度等;还有一种是纵观全文,通过把握文章的主旨大意来确定作者的写作目的、文章的出处或者读者对象等,如本篇的第3题,就是确定文章的读者对象。

文章第一句话You may have your favorite family spots on Long Island where you frequently take the kids.But there may be unexpected places you haven’t explored yet.就说到了“你”是带上孩子,一家人到长岛游玩的,
后面介绍的四处景点也都是适合带着孩子去探索一番的,因此可知这篇文章的目标读者是父母。

故选B项。

4.B
5.C
6.A
7.D
【分析】
这是一篇说明文。

文章主要说明了如今有机食品很受欢迎,将有机食品和非有机食品进行了对比,并且就有机食品的种植、营养价值和味道等情况进行了说明。

4.推理判断题。

根据第二段中Organic farms do not use agricultural chemicals, such as pesticides. In many countries organic foods have special labels. These guarantee that the products are natural.可知有机农场不使用农药等农药。

在许多国家,有机食品都有特殊的标签。

这些保证了产品是天然的。

以及最后一段中However, organic consumers argue it is better to be safe than sorry.可知然而,有机食品消费者认为,安全总比后悔好。

由此可推知,有机食品消费者最关心的可能是安全。

故选B。

5.细节理解题。

根据倒数第二段中Doctors recommend washing produce very carefully. Handling meat carefully is important too.可知医生建议仔细清洗农产品。

小心处理肉类也很重要。

由此可知,医生的建议是确保食物干净。

故选C。

6.细节理解题。

根据最后一段中Most people agree that naturally grown food tastes better.可知大多数人同意自然生长的食物味道更好。

由此可知,大多数人同意有机食品味道更好。

故选A。

7.推理判断题。

根据文章主要说明了如今有机食品很受欢迎,将有机食品和非有机食品进行了对比,并且就有机食品的种植、营养价值和味道等情况进行了说明。

这属于饮食健康类文章,可推知,这篇文章可能来自健康杂志。

故选D。

8.A
9.C
10.D
11.B
【分析】
这是一篇说明文。

文章介绍了中国在新发射的航天器中进行了首次太空3D打印实验。

一旦基于太空的3D打印技术可以投入使用,将为未来的太空旅行节约大量的资源和成本。

太空船还搭载了由CoSats航天技术公司通过3D打印设计制造的CubeSat部署器,3D打印部署器比同类产品更轻、更坚固,在航天领域将有巨大潜力。

8.
细节理解题。

由第二段中的“Video broadcast on CCTV showed that the printer has printed a flat section of a honeycomb-shaped (蜂巢状的) structure as well as a symbol of China Aerospace Science and Technology Corp, the parent company of the China Academy of Space Technology. The experiment was done by a 3D printer, developed and built by its Beijing Spacecrafts Manufacturing Factory inside the prototype of China's new-generation manned spacecraft.”(中央电视台播放的视频显示,这台打印机打印了一个蜂窝状结构的扁平部分,以及中国空间技术研究院的母公司中国航天科技集团公司的标志。

这项实验是由北京宇宙飞船制造厂在中国新一代载人飞船原型内开发和建造的3D打印机完成的。

)可知视频上显示的是3D打印的工艺以及产品。

故选A项。

9.
细节理解题。

由第四段中的“Once the space-based 3D printing technology becomes operationally ready, it can extensively benefit space programs as astronauts can use it to manufacture a lot of things they currently need to obtain from resupply flights by cargo spacecraft.”(一旦基于太空的3D打印技术准备就绪,它可以广泛地为太空计划带来好处,因为宇航员可以利用它制造许多他们目前需要从货运飞船补给飞行中获得的东西。

)和倒数第三段中“Wang Yanan, editor-in-chief of the Aerospace Knowledge magazine, said the 3D printer will be very useful in extended space missions, such as those in a space station, because it will allow astronauts to make components quickly and conveniently in space. The technology will save future space journeys considerable resources and costs.”(《航空航天知识》杂志主编王亚楠说,这种3D打印机在空间站等扩展太空任务中非常有用,因为它可以让宇航员在太空中快速、方便地制作组件。

这项技术将为未来的太空旅行节省大量的资源和成本。

)可知一旦空间站有组件坏掉了,可以用3D打印机打印出来并替换上。

故选C项。

10.
推理判断题。

由最后一段中的“CoSats Chief Operating Officer Bai Ruixue said the 3D-printed
deployer is much lighter and stronger than its counterparts and it will have huge potential in the space industry.”( CoSats首席运营官白瑞雪表示,这种3D打印的部署器比同类产品更轻、更强,在航天领域将具有巨大的潜力。

)可判断出最后一段的目的是讲述3D打印技术有巨大的潜力,有光明前景。

故选D项。

11.
主旨大意题。

由第四段中的“Once the space-based 3D printing technology becomes operationally ready, it can extensively benefit space programs as astronauts can use it to manufacture a lot of things they currently need to obtain from resupply flights by cargo spacecraft.”(一旦基于太空的3D打印技术准备就绪,它可以广泛地为太空计划带来好处,因为宇航员可以利用它制造许多他们目前需要从货运飞船补给飞行中获得的东西。

)倒数第三段中“Wang Yanan,
editor-in-chief of the Aerospace Knowledge magazine, said the 3D printer will be very useful in extended space missions, such as those in a space station, because it will allow astronauts to make components quickly and conveniently in space. The technology will save future space
journeys considerable resources and costs.”(《航空航天知识》杂志主编王亚楠说,这种3D打印机在空间站等扩展太空任务中非常有用,因为它可以让宇航员在太空中快速、方便地制作组件。

这项技术将为未来的太空旅行节省大量的资源和成本。

)和最后一段中的“CoSats Chief Operating Officer Bai Ruixue said the 3D-printed deployer is much lighter and stronger than its counterparts and it will have huge potential in the space industry.”(CoSats首席运营官白瑞雪表示,这种3D打印的部署器比同类产品更轻、更强,在航天领域将具有巨大的潜力。

)可知,文章主要介绍了中国在新发射的航天器中进行了首次太空3D打印实验,一旦基于太空的3D 打印技术可以投入供用,将为未来的太空旅行节约大量的资源和成本。

所以这篇文章最好的题目是“3D打印设备,使太空旅行更容易”故选B项。

12.D
13.C
14.C
15.A
【分析】
这是一篇记叙文。

讲述了Kevin Randall老师在学校组织了一个环保俱乐部,带领学生进行环境保护相关的活动及成就,提高学生环境保护意识的故事。

12.推理判断题。

根据第一段“it aims to raise awareness among students and teachers about sustainability(持续性).It also works on projects to reduce the environmental footprint of the building itself.”(它旨在增强学生们和老师们关于可持续发展的意识。

它也致力于减少建筑本身的环境面积的项目。

)可知,the GHS Green Team club的目的在于促进环境保护。

故选D。

13.细节理解题。

根据第三段“And now every student uses a durable metal fork or a spoon instead of disposables.(一次性用品),”(现在每个学生都使用耐用的金属餐叉或勺子,而不是一次性餐具。

)可知,学校餐厅项目的结果是餐厅不再使用塑料餐具。

故选C。

14.主旨大意题。

根据第四段内容,“In addition to their work reducing waste in the cafeteria,”、(除了他们减少餐厅废物的垃圾的工作,)“the GHS Green Team has also built a garden with flowers and vegetables on campus,”、(the GHS Green Team还在校园里建立了有鲜花和蔬菜的花园)“Randall and his students have also been working on raising money to install solar panels(太阳能板) on the roof of the high school”,(兰德尔和他的学生也一直在筹集资金为了在高中屋顶安装太阳能电池板)可知第四段的主要介绍了这个俱乐部组织的活动有哪些。

故选C。

15.推理判断题。

根据倒数第二段“because he wanted his students to have someone to turn to in the building who understands what's at stake(利害攸关)when it comes to climate change.”(因为他想要让他教学楼里的学生能够变成理解气候变化的利害相关的人。

)可知,Randall的目的在于教育年轻人。

故选A。

16.B
17.F
18.G
19.A
20.E
【分析】
这是一篇说明文。

文章主要就如何和父母在旅行中拥有一次愉悦的经历提出了一些建议。

16.
上文讲述的是我们中很多人有着小时候和父母一起旅游的美好记忆。

作为成年人和父母一起旅游会更特别。

下文说了根据父母的年龄、健康等,和父母一起外出也会带来挑战,并提出一起出去玩得开心的建议。

由此可以推出,空格处作者想要再次和父母出去旅游,并解释为
什么要一起出去旅游。

B选项:这是一个回报的机会。

符合语境,故选B。

17.
空格位于第二段的第一句,其段落的标题为“找一个重要的人”,其下文紧接着也讲了最好有一个专门负责计划的人。

由此可知,空格处会说有一个负责的人的好处。

F选项:有一个负责的人可以极大地减少压力和混乱。

符合语境,故选F。

18.
空格位于第三段的第一句。

其段落标题为“设置选择”,其下文说的是了解每个旅客的健康状况和活动水平对路线设计至关重要。

由此可推断空格处为总起句。

G选项:最重要的是在活动和空闲时间取得平衡,确保没有人筋疲力尽。

符合语境,故选G。

19.
上文说了在确保活动和空闲时间取得平衡的情况下可以自己选择喜欢的活动,并列举了几个例子供选择。

A选项:请随意选择。

符合语境,故选A。

20.
上文讲述的是许多保险包括医疗紧急情况和日常旅游意外事件,下文说的是一些补充保险甚至安排了旅客的航空医疗转移到旅客选择的医院。

由此可知每个保险的政策不一样。

E选项:一定要做好功课,因为有些(保险)政策比其他(保险)政策好。

符合语境,故选E。

21.A
22.B
23.C
24.D
25.C
26.B
27.D
28.A
29.A
30.D
31.B
32.C
33.B
34.C
35.C
36.A
37.D
38.D
39.A
40.B
【分析】
这是一篇记叙文。

作者食物中毒住院,在医院里遇到一位妇女,她是一名职业音乐家。

作者决定学习音乐,最重要的是,音乐教会了作者更勇敢地表达自己和自己的观点。

21.
考查动词短语辨析。

句意:在那里我遇到了一位上了年纪的妇女,她原来是一位职业音乐家。

A. turned out 结果是;
B. ran out 耗尽;
C. went out出去,灯熄灭;
D. called on拜访。

根据第1空前后的内容I met an elderly woman, who 和to be a professional musician.可知,“结果”她是一位音乐家。

故选A。

22.
考查动词词义辨析。

句意:当我见到她的时候,我并没有想过要学唱歌。

A. lose 失去;
B. cross 交叉,度过;
C. change改变;
D. slip使滑动。

根据第3空后的like being an airplane pilot.可知,作者并没有想过学唱歌,结合句意,故选B。

23.
考查形容词词义辨析。

句意:我认为这是一种无法获得的东西,对我来说没有意义,就像飞行员一样。

A. realistic现实的;B. fashionable流行的;C. unavailable难以获得的;D. worthless无价值的。

根据第3空后的not meant for me, like being an airplane pilot.可知,此处指“无法获得的”东西。

故选C。

.
24.
考查动词词义辨析。

句意:一大清早我在遛狗。

A. sorting整理;B. owning拥有;C. evolving 进化;D. walking 散步。

根据第4空后的my dog early in the morning.可知,此处指“遛狗”。

故选D。

25.
考查副词词义辨析。

句意:我自己轻轻地唱着,这让我感觉很好。

A. jokingly 开玩笑地;
B. painfully痛苦地;
C. lightly 轻轻地;
D. properly适当地。

根据第5空后的to myself and it made me feel so wonderful.可知此处指“轻轻地”唱着。

故选C。

26.
考查动词词义辨析。

句意:在那一刻,我希望我知道更多的好歌曲和如何更好地控制我的声音。

A. planned计划;B. wished 希望;C. heard听见; D. regretted后悔。

根据第6空后的I had known more good songs可知此处是虚拟语气,.所给词中只有wish后面的宾语从句使用虚拟语气。

故选B。

27.
考查名词词义辨析。

句意:在那一刻,我希望我知道更多的好歌曲和如何更好地控制我的声音。

A. sound 声音;B. hope希望;C. talk 谈话;D. voice嗓音。

根据常识,唱歌需要控制“嗓音”。

故选D。

28.
考查形容词词义辨析。

句意:当然,这并不是一项我在工作中可以用到的实用技能,但生活中并不是所有事情都是关于实际收益和收入的。

A. practical切合实际的;B. different 不相同的;C. interesting有趣的;D. accurate精确的。

根据第8空后的skill that I could use at work, but not everything in this life可知,唱歌在作者的工作中不是“实际的”技能。

故选A。

29.
考查名词词义辨析。

句意:当然,这并不是一项我在工作中可以用到的实用技能,但生活中并不是所有事情都是关于实际收益和收入的。

A. benefit 利益,好处;B. damage损害;
C. habits习惯;
D. dates日期。

根据第9空前后的内容not everything in this life is about actual 和and income.可知,此处指“利益”和收入。

故选A。

30.
考查形容词词义辨析。

句意:我记得她的名字,而我们城市只有一所音乐学院。

A. literary 文学的;B. architectural 建筑学的;C. medical 医学的;D. musical音乐的。

此处指一所“音乐”学院。

故选D。

31.
考查形容词词义辨析。

句意:我担心她会拒绝我,因为我是个糟糕的业余爱好者。

A. angry 生气的;B. afraid害怕的;C. surprised感到惊讶的;D. pleased感到高兴的。

根据第11空后的she would reject me可知此处指作者“担心”。

故选B。

32.
考查名词词义辨析。

句意:我担心她会拒绝我,因为我是个糟糕的业余爱好者。

A. citizen 市民;B. patient病人;C. amateur业余爱好者;D. friend朋友。

根据第12空前的she would reject me because l was a terrible可知作者是一个“业余爱好者”。

故选C。

33.
考查副词词义辨析。

句意:但她非常认真地对待我的要求。

A. casually随便地; B. seriously认真地;C. rudely粗鲁地;D. uniquely独特地。

根据第13空下文She understood how important music可知,她“认真对待”作者的要求。

故选B。

34.
考查介词。

句意:她明白音乐对一个人的灵魂有多么重要。

A. from 从……;B. under 在……下面;C. for 对于;D. during在……期间。

此处指音乐对一个人来说。

故选C。

35.
考查动词词义辨析。

句意:在我的第一节课上,她坐在华丽的大钢琴前,弹了一些升调,我不得不重复。

A. wrote写;B. left离开;C. played演奏,玩; D. kept 保持。

此处指“演奏”钢琴。

故选C。

36.
考查词组。

句意:起初,我害怕发出声音,因为我害怕被评判和批评。

A. make a sound 发出声音;B. take a walk 散步;C. write the song写歌曲; D. tell the truth 说实话。

根据第16空后的because I feared being judged and criticized.可知作者怕“发出声音”。

故选A。

37.
考查副词词义辨析。

句意:然而,当她知道我可以做得更好时,她就很严格了。

A. Instead 代替,反而;B. Therefore因此;C. Moreover 而且,此外;D. However然而。

根据第17空后的she was strict when she knew I could do better.可知该句与上句构成“转折”关系。

故选D。

38.
考查动词词组。

句意:这就像发现你一生都有某种超能力,但却没有意识到它的存在。

A. giving out 分发,发出,放出;B. admitting to承认;C. belonging to 属于;D. finding out 弄清楚。

根据第18空后的all your life you had some superpower可知,此处指“发现”自己的超能力。

故选D。

39.
考查名词词义辨析。

句意:这就像发现你一生都有某种超能力,但却没有意识到它的存在。

相关文档
最新文档