2019届高3人教版英语1轮复习练习案:必修 Unit Word版含答案 (2)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

必修四Unit 1
[基础回顾]
Ⅰ.单句语法填空(导学号02516138)
1.The little boy's bad behaviour(behave)at the party made his parents upset.
2.He has made up his mind to intend his son to manage(manage) the company.
3.He was unhappy because many people argued against his plan.
4.With our teacher supporting(support) us,we feel quite encouraged.
5.You should refer this matter to our teacher for a decision.
6.Last night Bruce was observed to leave(leave) the building with two young men and take a taxi away.
7.I deeply appreciate your kindness(kind) in coming so far to meet me.
8.He is such a great man that all of us show our respect for him.
9.We all know that Y uan Longping is famous for his scientific achievements (achieve).
10.Computers have replaced televisions as our most popular form of entertainment (entertain).
Ⅱ.单句改错(每句一错)(导学号02516139)
1.The meal over,the managers went back to the meeting room to carry out their discussion. out→on
2.I often look at the words I don't know in the dictionary or on the Internet.at→up
3.It didn't occur him that she would refuse his invitation.occur后加to
4.It is very easy to find a book intending for children.intending→intended
5.You promised to deliver the goods for our company immediately,but we haven't seen any of them yet.for→to
Ⅲ.佳句写作(导学号02516140)
1.我突然想起我忘了去机场接我朋友了。

(It hit sb.that)
答案:It hit me that I forgot to go to the airport to pick up my friend.
2.碰巧那个著名的演员是我的同班同学。

(It happens that)
答案:It happened that the famous actor was my classmate.
3.农田一旦被破坏,将需要很多年才能恢复。

(once)
答案:Once the damage is done it will take many years for the farmland to recover.
4.他们终于到了家,又累又饿。

(形容词作状语)
答案:They finally arrived home,tired and hungry.
5.他在妻子的抽屉里偶然翻到了他的一些旧照片。

(come短语)
答案:He came across some of his old photos in his wife's drawer.
[技能提升]
Ⅰ.阅读理解(导学号02516141)
The Amish is the fastest growing religious group in the United States.By 2050,there will be about 1 million Amish living in the country.Over half of all Amish settlements in the US were founded after 1990.Today,there are about a quarter of a million Amish living in the US and Canada.One of the reasons for this situation is that the Amish has the highest birth rate in the country.
They raise their children strictly according to religious values and their family traditions are not broken.However,as their farmland is getting limited,more and more Amish people are forced to change the way they live and adopt a new lifestyle.Especially the young Amish people are leaving their traditional home states and are moving west where land is still abundant(充足的).Today,more and more Amish people are looking for alternative ways of making a living.Raising cows and sheep is simply no longer enough to survive.They start to open up small businesses.Some have even started Internet-based shops,which is a_far_cry_from the typical Amish tradition.More than half of Amish people earn money from work outside agriculture.Though they still have horses at home,they use modern technology at work.
Many have become very successful and their businesses are developing fast.Studies show they work harder than others and that the rate of failure is much lower than that of non-Amish companies.Amish teenagers are also forced to look for work outside agriculture.This means more income for the family,but it also means they break their tradition.
[语篇解读]本文是记叙文,讲述了在美国生活着一群特立独行的人——阿米什人。

他们过去崇尚简单而古老的生活方式,现在的阿米什人又是什么样的呢?
1.The first paragraph mainly talks about________.
A.where the early Amish people were found
B.the problems the Amish people have to face
C.how the Amish becomes a religious group
D.the rapid population growth of the Amish
解析:D[主旨大意题。

根据文章第一段可知,由于阿米什人的出生率比较高,因此人口增长特别快,故选D。

]
2.What causes the Amish to change their lifestyle?
A.The limited farmland.
B.Their religious values.
C.The appeal of modern life.
D.Their successful businesses.
解析:A[细节理解题。

根据文章第二段“However,as their farmland is getting limited,more and more Amish people are forced to change the way they live and adopt a new lifestyle”可知,由于耕地不断减少,所以阿米什人不得不改变传统的生活方式。

]
3.The underlined phrase “a far cry from”in Paragraph 3 can be replaced by “________”.
A.very different from B.very useful to
C.under control of D.in charge of
解析:A[词义猜测题。

根据画线短语语境“They start to open up small businesses.Some have even started Internet-based shops”可知,现代阿米什人的生活方式和传统习俗大相径庭,故选A。

]
4.Which of the following can best describe the Amish?
A.Easy-going. B.Honest.
C.Hard-working. D.Lucky.
解析:C[推理判断题。

根据文章最后一段可知,阿米什人工作很努力,所以他们的生意做得很好。

故C项正确。

]
Ⅱ.完形填空(导学号02516142)
When he was 5,Nicholas Lowinger visited a homeless shelter with his mother.He was __1__to show off his new light-up sneakers.But his mom warned him against doing so,__2__that these children might not have such things.
3__enough,when Nicholas met kids at the shelter,he__4__realized that they were living in circumstances that were different from his own.
“I saw other kids who looked just like me.The only__5__was that they were wearing __6__shoes that were falling apart.Some didn't have a pair of shoes to call their own.”said Nicholas,now 15.“I've been__7__to grow up in a family that is able to provide me with whatever I need.A lot of kids here in the U.S.don't have the same __8__.”
That first shelter__9__left a strong impression on Nicholas,who started __10__all the shoes he'd outgrown to local shelters.But he soon__11__that his donations weren't that helpful.
“It__12__me that I only had used shoes to give to them__13__new shoes that fit right.”he said.“No two people's feet are exactly the same,and__14__you are wearing someone else's worn shoes,your feet aren't going to be comfortable.”
So at the age of 12,Nicholas started a program that donates__15__shoes to homeless
children.__16__,his efforts were part of a community service project.With the help of his parents,he then started the Gotta Have Sole Foundation,which has donated new footwear to more than 10,000__17__children in 21 states.
“Something that seems so__18__,a pair of shoes,can make children feel __19__about themselves and gain confidence.”Nicholas__20__other young people to do the same.
[语篇解读]本文是一篇记叙文。

Nicholas在5岁时随妈妈拜访了无家可归者的收容所。

这给他留下了深刻的印象,于是他发起了一个为他们捐鞋的活动来帮助他们。

他还鼓励其他年轻人也去做相同的事情。

1.A.disappointed B.puzzled
C.excited D.surprised
解析:C[根据空格后的“to show off his new light-up sneakers”可推知,Nicholas为可以炫耀他的能发光的新运动鞋而感到兴奋(excited)。

]
2.A.explaining B.expecting
C.deciding D.judging
解析:A[根据空格前的“But his mom warned him against doing so”可知,Nicholas的妈妈警告他不要这么做,并向他解释(explaining)了原因——收容所里的孩子可能没有这样的东西。

]
3.A.Terribly B.Sure
C.Strangely D.Fair
解析:B[根据空格后的“...living in circumstances that were different from his own”可知,果然如妈妈所说,Nicholas发现收容所里的孩子们过着跟他不一样的生活。

sure enough“果然,果真”,符合语境。

]
4.A.actually B.possibly
C.quickly D.simply
解析:C[根据第一段最后一句和空格后的内容可知,Nicholas来到收容所后,很快(quickly)就意识到收容所里的孩子们的生活环境和他自己的有所不同。

]
5.A.result B.problem
C.reason D.difference
解析:D[根据上段和空格前的“I saw other kids who looked just like me...”可知,住在收容所里的孩子的生活环境和Nicholas的生活环境不同,这些孩子看起来和Nicholas差不多大,唯一的不同是他们穿着破损不堪的旧鞋子。

]
6.A.old B.big
C.special D.heavy
解析:A[根据本句后半部分“shoes that were falling apart”可推知,住在收容所里的孩子们穿的是破损不堪的旧鞋子。

]
7.A.brave B.fortunate
C.healthy D.selfish
解析:B[根据空后内容可知,Nicholas感到很幸运(fortunate),因为他成长在一个能给他提供任何他需要的东西的家庭。

]
8.cation B.experiences
C.clothing D.opportunities
解析:D[根据上句可知,Nicholas感到生长在一个能给他提供任何他需要的东西的家庭是很幸运的。

而美国的很多孩子却没有同样的机会。

opportunity“机会”,符合语境。

] 9.A.lecture B.show
C.visit D.class
解析:C[根据文章第一句中的“visited a homeless shelter with his mother”可知,此处指第一次的拜访(visit)就给Nicholas留下了很深的印象。

]
10.A.donating B.posting
C.selling D.delivering
解析:A[根据上文内容可知,收容所里的孩子们穿着破旧的鞋子给Nicholas留下了很深的印象,于是他开始将自己穿小了的鞋捐(donating)给当地的收容所。

] 11.A.remembered B.admitted
C.doubted D.realized
解析:D[根据下文“No two people's feet...to be comfortable.”可知,Nicholas很快意识到(realized)他的捐赠对那些无家可归的孩子们不是那么有帮助。

]
12.A.delighted B.bothered
C.amazed D.astonished
解析:B[根据下文可知,因为每个人的脚并不完全相同,所以旧鞋穿到别人脚上可能会不舒服。

而自己只有旧鞋而没有新鞋可以捐赠,这一点让Nicholas很烦恼(bothered)。

] 13.A.because of B.apart from
C.instead of D.except for
解析:C[because of“因为,由于”;apart from“远离,除……之外”;instead of“而不是……”;except for“除了……之外”。

]
14.A.if B.once
C.until D.though
解析:A[根据本句前半部分“No two people's feet are exactly the same”可知,没有两个人的脚会完全一样,如果你穿别人穿过的鞋,你的脚不会很舒服。

]
15.A.expensive B.new
C.strong D.unique
解析:B[根据上文内容可知,Nicholas意识到如果我们穿别人穿过的鞋,脚会不舒服,于是在12岁时,他发起了一项活动,为无家可归的孩子们捐赠新(new)鞋。

] 16.A.At least B.In fact
C.In addition D.At first
解析:D[根据下一句中的“then”可知,与之相对应的应该是at first,意为“最初,起先”。

]
17.A.homeless B.special
C.poor D.sick
解析:A[根据该段第一句中的“to homeless children”可知,在父母的帮助下,Nicholas 启动了Gotta Have Sole Foundation项目,为21个州的1万多名无家可归的(homeless)孩子捐赠了新鞋。

]
18.eless B.simple
C.funny D.cheap
解析:B[根据空格后的“a pair of shoes,can make children feel...about themselves and gain confidence”可知,捐赠一双鞋这么简单的(simple)事就能让孩子们感觉很好并且获得自信。

]
19.A.warm B.lucky
C.good D.sad
解析:C[warm“温暖的,热情的”;lucky“幸运的”;good“好的”;sad“难过的,悲哀的”。

]
20.A.forces B.commands
C.prefers D.encourages
解析:D[因为Nicholas从捐鞋这种小事中受益匪浅,所以他鼓励其他年轻人也去做相同的事情。

encourage“鼓励,支持”,符合语境。

]
Ⅲ.短文改错(导学号02516143)
On my way to the bookstore,I noticed a group of people surrounded two anxious foreigners.I stopped and found that they were tourist from Canada who careless left a very important wallet in a taxi.I accompanied them to the nearest police station and without their help,we got in touch with the taxi company.We told a moment ago a driver had just turned in a wallet and then a policeman drive us to the company without delay.The two Canadians happily claimed their wallet,that contained their passports,flight tickets,some cash or credit cards.They expressed our thanks to me.I feel it is really a great pleasure to help the others.
答案:
必修三Unit 1
[基础回顾]
Ⅰ.单句语法填空(导学号02516093)
1.Please accept our apology(apologize) for the inconvenience this matter has given you.
2.He hurt me deeply and begged me to forgive him for his actions.
3.You must remind him to take(take) his medicine,in case he forgets.
4.In my hometown,there is a tradition that we will hold a celebration(celebrate) party when we enter a higher school.
5.I find that doing physical exercise a couple of times a week makes me feel more
energetic(energy).
6.If you want to catch that train you'd better set off for the station immediately.
7.No official permission(permit) has been given for the event to take place.
8.After taking some photos,they stopped at the top of the hill to admire(admire) the scenery.
9.He tricked her into marrying him by pretending that he was rich.
10.Miss Yang promised to attend my birthday party,but she hasn't turned up so far.
Ⅱ.单句改错(每句一错)(导学号02516094)
1.Jane's sister played a trick to her—she put orange juice in her shampoo bottle!to→on 2.Either you or the headmaster are to hand out the prizes to those gifted students at the meeting.are→is
3.This story reminds me my experience when I was a middle school student.my前加of 4.We're looking forward to hear from you as soon as possible.hear→hearing
5.Obvious,students are terrible at adjusting their sleep cycles to their daily schedule. Obvious→Obviously
Ⅲ.佳句写作(导学号02516095)
1.很明显,她很受学生们的欢迎。

(It is obvious...)
答案:It is obvious that she is popular with students.
2.我会守信,并且我会将一切告诉他的。

(keep one's word)
答案:I'll keep my word and tell him everything.
3.虽然因特网很有帮助,但你也不能上网太多。

(while)
答案:While the Internet is of great help,you can't surf it too much.
4.这种小车结果证明是不可靠的(unreliable)。

(turn out)
答案:The kind of car turns out to be unreliable.
5.英语很难在短时间内学好。

(be+adj.+to do)
答案:English is very difficult to learn well in a short time.
[技能提升]
Ⅰ.阅读理解(导学号02516096)
Thanksgiving is an important festival in North America.We interviewed several students from the US and Canada.Here is what they have told us about their Thanksgiving experiences.
Josie from New York,USA
“In America,Thanksgiving is celebrated every year at the end of November.It is to remember the first group of people from Europe to live in America.When they first arrived,they found the environment strange.But they learned to survive after some native American friends
showed them how to grow and find food.Thanksgiving is meant to be a traditional celebration.”
Todd from California,USA
“Thanksgiving is the first day of Christmas shopping.That means we have four weeks to buy Christmas presents for our families and friends.For me and my friends,the most important part of the festival is the big football game on TV.The match is watched by millions of people all over America.Thanksgiving is seen as an exciting day for football!”
Ian from Saskatoon,Canada
“In Canada,Thanksgiving is held on the second Monday in October.On the Sunday before Thanksgiving Day,many people go to church.Thanks are given for all the good things that happened to them during the year.I always give thanks for the nice big turkey I'm going to have at the family dinner! Like all festivals,Thanksgiving is about food!”
Katie from Maritimes,Canada
“On Thanksgiving Day,we have dinner with all our cousins,aunts and uncles.It is always very busy.Sometimes we have two Thanksgiving dinners because we go to both our grandparents' houses.The dinner is usually attended by more than twenty people at each house! My mother and my aunts do all the cooking but the washing-up is done by me and my cousins.And that's not an easy job! But I don't mind because Thanksgiving is meant to be a time to give thanks.”
[语篇解读]本文是一篇应用文,主要讲的是美国和加拿大的一些学生在感恩节的不同经历。

1.People in the USA and Canada________.
A.have the same opinion of Thanksgiving
B.have different opinions of Thanksgiving
C.feel that Thanksgiving is about food
D.have no interest in Thanksgiving
解析:B[推理判断题。

从所采访的四个学生的内容可知,美国人和加拿大人对感恩节持不同的观点和看法,所以答案选B项。

]
2.When is Thanksgiving celebrated every year in Canada?
A.On the second Monday in October.
B.On the second Monday in November.
C.At the end of October.
D.At the end of November.
解析:A[细节理解题。

从第三个采访“Ian from Saskatoon,Canada”中的“In Canada,Thanksgiving is held on the second Monday in October.”可知,答案为A。

]
3.Where does the person who thinks that Thanksgiving is a traditional celebration come from?
A.New York.B.California.
C.Saskatoon D.Maritimes.
解析:A[细节理解题。

从第一个采访“Josie from New York,USA”中的“Thanksgiving is meant to be a traditional celebration.”可知选A。

]
4.What is the main idea of this passage?
A.Students learn to give thanks on Thanksgiving.
B.Many students like spending Thanksgiving at home.
C.Students have different experiences on Thanksgiving.
D.Thanksgiving is an important festival in North America.
解析:C[主旨大意题。

本文主要讲的是美国和加拿大的一些学生在感恩节不同的经历,所以选C项。

]
Ⅱ.阅读填句(七选五)(导学号02516097)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

Fun Halloween Activities for a Family
Halloween is a special time for families.__1__It is also a great opportunity for adults to develop the relationship with their children.Here are a few Halloween activities for the whole family.
·Prepare some mysterious gifts for your neighbors.
Halloween is a festival with pranks (恶作剧)when you can quickly get people in the spirit of the holiday.__2__When I was a child,my parents prepared a full bag of various treats and goodies and sent them to our neighbors.
·__3__
Change any room of your house into a dressing room and let your children perform an improvised(即兴的) show with their creative and beautiful costumes.Don't forget to capture those fun moments with a camera.
·Go to pumpkin farmland.
4__Before the adventure,set rules with your children like no going out of your sight and no fights.Most probably your kids will be curious to learn interesting facts about how to grow and choose pumpkins.
When you need a pumpkin for a pie you should pay attention to the texture and taste,but if you choose a pumpkin for carving,pay attention to its size,shape and ripeness.Always pick pumpkins with dry stems (茎).__5__Take plenty of photos and have fun!
A.Teach your kids some simple rules.
B.Arrange a Halloween fashion show.
C.This can be another way to celebrate Halloween.
D.Change your house into a haunted (闹鬼的)house.
E.Just make sure they are harmless to anyone's health.
F.It's all about unique family traditions,fun and interesting.
G.Get your children involved in planting pumpkin seeds and making tasty desserts.
[语篇解读]本文是说明文,讲述了一个家庭如何过万圣节,并享受其中的乐趣。

1.F[根据空前Halloween is a special time for families.及空后It is also a great opportunity for adults to develop the relationship with their children.可知,这里是对万圣节的一种解释,故选F。

]
2.E[根据空前的Halloween is a festival with pranks(恶作剧)可知,确保万圣节的恶作剧不要对他人的健康造成伤害,故选E。

]
3.B[根据此段Change any room of your house into a dressing room and let your children perform an improvised(即兴的) show with their creative and beautiful costumes.可知,此处提到万圣节可以安排一个时装表演,故选B。

]
4.C[根据小标题去南瓜地可知,这是庆祝万圣节的另外一种方式,故选C。

]
5.A[根据空前的关键词pay attention to及choose可知,这里提到教给孩子一些选南瓜的技巧,故选A。

]
Ⅲ.语法填空(导学号02516098)
(2018·山西长冶一中、沂州一中、临汾一中、康杰中学、晋城一中联考)My husband and I were paying a visit 1.________my parents in Tucson.We went to a fast-food restaurant for dinner together.My husband went to the counter 2.________(order)dishes and I stood with my parents.
My dad is 90 years old.He can hardly see very well and walks with a stick.I was scanning the restaurant,3.________(wait) to sit at the first table that was 4.________(convenient)than others.A woman who was sitting with her son made eye contact with me and asked me to come to her.With a 5.________(puzzle)look on my face.I pointed to myself and said,“Me?”She 6.________(nod)and said,“Yes,you.”I walked to the table and she said,“Bring your family here.I can finish eating at the counter.My son is in 7.________hurry to leave anyway.”My eyes 8.________(fill) with tears as she wiped down the table and guided my dad to the seat.
I always believe that there are 9.________(nature)kind people in this world.This woman has set a good example to her son,10.________is a really lucky guy.
答案:
1.to 2.to order 3.waiting 4.more convenient 5.puzzled 6.nodded7.a8.were filled9.naturally10.who。

相关文档
最新文档