译林牛津版五年级下册英语阅读理解题及答案解析

合集下载

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全及答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文内容判断正误。

There are four seasons in a year in China. March, April and May make the spring season. June, July and August make the summer season. September, October and November make the autumn season. December, January and February make the winter season.Near the North Pole(北极) there are only two seasons. They are winter and summer. The nights in winter are very long. For more than two months you can't see the sun, even at noon. In summer the days are long. For more than two months the sun never sets, and there is no night.In the tropics(赤道) there are also two seasons: a rainy season and aSeason.(1)There are four seasons in the North Pole.(2)In China. October is in the autumn season.(3)The sun never sets in North Pole.(4)In the North Pole, the nights in winter are very long.(5)There is no night in the North Pole for more than two months in Summer.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了中国的四季时间和南北极的两季。

译林牛津版五年级下册英语阅读理解题含答案解析

译林牛津版五年级下册英语阅读理解题含答案解析

译林牛津版五年级下册英语阅读理解题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文内容判断对错。

Jill is going to a new school. He is very excited.(兴奋的)And his friend, Tony, is going to middle school,(中学)too. They are going to write email to each other. Tony is going to study Chinese, math and physics. But Jill is going to study English, art and science. Jill's house is far from the school. So he is going to school by bus. Tony is going to walk to school.(1)Jill is Tony's brother.(2)Jill is going to be a middle school student.(3)Jill is very excited to go to a new school.(4)Tony is going to study Chinese, math and physics.(5)Tony is going to school by bus because his house is far from the school.【答案】(1)0(2)1(3)1(4)1(5)0【解析】【分析】大意:短文讲述了吉尔和他的朋友托尼上中学了,他们打算学习不同的学科,吉尔乘公共汽车去上学,托尼打算步行去学校。

(1)句意:吉尔是托尼的弟弟。

根据 And his friend, Tony, is going to middle school,too. 可知吉尔是托尼的朋友,故答案为错误。

译林牛津版五年级下册英语阅读理解题及答案解析

译林牛津版五年级下册英语阅读理解题及答案解析

译林牛津版五年级下册英语阅读理解题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断正错Hello, I'm Tim. I had a good time with my family last weekend. We went to the zoo. We saw many monkeys and some pandas. We took many pictures of monkeys. The monkeys were very smart. I gave some bananas to them. The pandas were very cute. They made us laugh.(1)My family had a good time last weekend.(2)We went to Beihai Park.(3)We took many pictures.(4)I gave some bananas to the monkeys.(5)The pandas were very smart.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)1(5)0【解析】【分析】大意:短文讲述了上周末蒂姆和家人去了动物园。

(1)句意:我的家人上周末玩得很开心。

根据I had a good time with my family last weekend. 可知上周末我和家人过得很愉快,故答案为正确。

(2)句意:我们去了北海公园。

根据 We went to the zoo. 可知我们去了动物园,故答案为错误。

(3)句意:我们拍了很多照片。

根据We took many pictures of monkeys. 可知我们拍了许多猴子的照片,故答案为正确。

(4)句意:我给猴子一些香蕉。

根据 The monkeys were very smart. I gave some bananas to them. 可知我给猴子一些香蕉,故答案为正确。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解My birthday is on Sunday. My parents are going to have a birthday party at home. I invite my friends to come to the party. At the party. They give me many small presents. Such as cards, picture books, pens. They sing Happy Birthday to me. My mother makes a big cake for me. I cut the cake into small pieces and give them out. We sing and dance. We have a good time at the party.阅读短文判断正误(1)My birthday is on Sunday.(2)My parents are going to have a birthday party at park.(3)At the party, they give me many great presents.(4)We have a good time at the party.(5)They sing Happy Birthday to me.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了我的生日那天,我父母在家里为我举行生日聚会,邀请我的朋友来参加聚会。

在聚会上,他们给我很多礼物,为我唱生日快乐歌,我们唱歌跳舞,我们玩得很开心。

(1)句意:我的生日是星期天。

根据 My birthday is on Sunday. 可知我的生日是星期天,故答案为正确。

(2)句意:我父母打算在公园举行生日聚会。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解读对话,判断句子正误。

T=Tom A=AnneT:Excuse me.A: Yes?T: My pen is broken. Can I use your pen, please?A: Yes, I have two pens. Here you are.T: Thank you very much! And do you have a ruler?A: Yes.T: Can I use your ruler?A: No, I'm sorry. I have only one! Please remember(记得)to bring your pencil box next time.(1)Anne has two pens.(2)Tom wants to borrow a pen from Anne.(3)Tom gets a ruler from Anne.(4)Tom doesn't bring his pencil box.(5)Anne doesn't bring her pencil box.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】大意:安妮和汤姆之间的对话,汤姆没有带铅笔盒,想要从安妮那里借文具。

(1)句意:安妮有两支钢笔。

根据 A: Yes, I have two pens. 可知妮有两支钢笔。

故答案为正确。

(2)句意:汤姆想从安妮那里借支钢笔。

根据T: My pen is broken. Can I use your pen, please? 可知汤姆想从安妮那里借支钢笔。

故答案为正确。

(3)句意:汤姆从安妮那里得到一把尺子。

根据T: Can I use your ruler?A: No, I'm sorry. I have only one!可知安妮有一把尺子,她没有借。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解I am going to have a busy weekend! On Saturday, I'm going to clean my room and do homework. Then, in the evening, I'm going to the supermarket with my mother. On Saturday, I'm going to the bookstore on foot. I'm going to buy some books. Then, I'm going to go home and read the new books. In the evening, I'm going to watch TV. That will be fun!阅读短文判断正误(1)On Saturday, I'm going to clean my room and do homework.(2)I 'm going to the supermarket with my mother.(3)I'm going to go to the library and read the new books.(4)I'm going to play football on Saturday.(5)I'm going to watch TV in the evening.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了我周末都做了什么事情。

(1)句意:星期六,我要打扫房间,做家庭作业。

根据 On Saturday, I'm going to clean my room and do homework. 可知星期六,我要打扫房间做家庭作业。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解I am happy. I have my own room. Look! This is my room. It's small but clean. There is a desk and a bed. There are some dolls on my bed. There are two chairs. There is a bookshelf, too. My bookshelf(书架) has two layers. I pat the story-books on the first layer(层). I put other kinds of books on the second layer. I often clean it. There are two big windows. On the windows, you can see some nice flowers. I like to watch them grow. And there is a balcony outside the room. I love my room very much.阅读短文判断正误(1)There are two big windows in my room.(2)I don't have my own room.(3)There are some books on my bed.(4)I put the story-books on the first layer.(5)I like to watch my flower grow.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了我的房间的样子。

(1)句意:我的房间有两扇大窗户。

根据 There are two big windows. 可知我的房间有两扇大窗户,故答案为正确。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解含答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据表格内容,选择正确的答案。

A. DadB. MumC. Ken(2)It's 10:00 on Saturday morning. Dad is______.A. fishingB. playing chessC. making cakes(3)When does Mum do housework?A. On Saturday.B. On Sunday.C. In the afternoon.(4)How many lessons does Ken have on Saturday?A. One.B. Two.C. Three.(5)What are their favourite sport?A. Fishing.B. Swimming.C. Playing the piano.【答案】(1)C(2)A(3)A(4)B(5)B【解析】【分析】大意:Ken一家人在周末的活动。

(1)根据表格内容可知,Ken在周六周日上下午都有活动。

应该是最忙的。

故选C。

(2)根据表格内容Dad在周六上午十点活动可知,Dad上午在钓鱼fishing。

故选A。

(3)根据表格内容Mum一栏housework可知,是在周六Saturday进行。

故选A。

(4)根据表格内容Ken在Saturday周六所示可知,Ken在周六下午有两节课。

故选B。

(5)根据表格内容所示可知,Ken一家人在Sunday周日下午都在游泳。

因此可以推断全家人最爱游泳。

故选B。

【点评】考查阅读理解。

首先通读全文,理解大意。

其次阅读问题,根据题干信息找出相关句进行合适的选择。

2.阅读理解阅读理解,判断正误Mike eats breakfast five times a week . He doesn't eat breakfast on Saturday and Sunday . He washes the dishes twice a week . He washes them on Saturday and Sunday . He waters the plants four times a week . He doesn't water them on Monday , Wednesday and Friday . He always sets the table . He sets the table from Sunday to Saturday . He washes his dog once a week . He washesit only on Saturday . He goes swimming twelve times a month . He swims on Monday , Wednesday and Friday . But he never cleans his room .(1)Mike eats breakfast four times a week .(2)Mike washes the dishes twice a week .(3)Mike waters the plants five times a week .(4)Mike always sets the table .(5)Mike goes swimming ten times a month .【答案】(1)0(2)1(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】大意:讲述麦克的一周活动。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断正错Hello, I'm Tim. I had a good time with my family last weekend. We went to the zoo. We saw many monkeys and some pandas. We took many pictures of monkeys. The monkeys were very smart. I gave some bananas to them. The pandas were very cute. They made us laugh.(1)My family had a good time last weekend.(2)We went to Beihai Park.(3)We took many pictures.(4)I gave some bananas to the monkeys.(5)The pandas were very smart.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)1(5)0【解析】【分析】大意:短文讲述了上周末蒂姆和家人去了动物园。

(1)句意:我的家人上周末玩得很开心。

根据I had a good time with my family last weekend. 可知上周末我和家人过得很愉快,故答案为正确。

(2)句意:我们去了北海公园。

根据 We went to the zoo. 可知我们去了动物园,故答案为错误。

(3)句意:我们拍了很多照片。

根据We took many pictures of monkeys. 可知我们拍了许多猴子的照片,故答案为正确。

(4)句意:我给猴子一些香蕉。

根据 The monkeys were very smart. I gave some bananas to them. 可知我给猴子一些香蕉,故答案为正确。

译林牛津版五年级下册英语阅读题含答案解析

译林牛津版五年级下册英语阅读题含答案解析

译林牛津版五年级下册英语阅读题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断正误A young mother and her little girl got on a bus and sat down. The bus conductor(售票员) came to ask them to buy tickets. "I want one ticket to Children's Park," said the mother. The conductor looked at the little girl and said to her, "How old are you?" The girl answered, "Mother says I am six years old at home, but I'm four years old on the bus." The young mother's face turned red, very red. Then she bought a half-price ticket.(1)The mother and her little girl wanted to go to the zoo.(2)They went there by bus.(3)The little girl was four years old.(4)The mother's face was red because she was very angry.(5)The meaning of the word "ticket" is chepiao.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了一位年轻的母亲和她的小女孩上了公共汽车去儿童公园,在车上,售票员问小女孩多大了?小女孩说:“妈妈说我在家六岁,但是我在车上四岁。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解My birthday is on Sunday. My parents are going to have a birthday party at home. I invite my friends to come to the party. At the party. They give me many small presents. Such as cards, picture books, pens. They sing Happy Birthday to me. My mother makes a big cake for me. I cut the cake into small pieces and give them out. We sing and dance. We have a good time at the party.阅读短文判断正误(1)My birthday is on Sunday.(2)My parents are going to have a birthday party at park.(3)At the party, they give me many great presents.(4)We have a good time at the party.(5)They sing Happy Birthday to me.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了我的生日那天,我父母在家里为我举行生日聚会,邀请我的朋友来参加聚会。

在聚会上,他们给我很多礼物,为我唱生日快乐歌,我们唱歌跳舞,我们玩得很开心。

(1)句意:我的生日是星期天。

根据 My birthday is on Sunday. 可知我的生日是星期天,故答案为正确。

(2)句意:我父母打算在公园举行生日聚会。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解How does a plant grow?Look at the pot plant. It looks very nice.It has leaves, a stalk and some red flowers. How does it grow? First you planta seed in the soil. You give it a little water. The weather is nice and warm.After about a week, you will see one small leaf coming out of the seed. Then twoleaves come out. It grows and grows. It needs sunlight and water. Soon it has astalk and more leaves. The leaves are green. Some leaves are long; some areround. They have different shapes. When the stalk and leaves are big enough,flowers come out. You can find red flowers, yellow flowers and flowers of othercolors. It's interesting to watch a plant grow. Do you grow like a plant?(1)You need a________to plant a plant.(2)You plant the seed inthe________and you give it some ________.(3)When a plant grows, itneeds________and________.(4)The flowers are ofdifferent ________.(5)The leaves are ofdifferent________.【答案】(1)seed(2)soil;water(3)sunlight;water(4)colors(5)shapes【解析】【分析】大意:短文讲述了植物是怎样生长的。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1.阅读理解读对话,判断句子正误。

T=Tom A=AnneT:Excuse me.A: Yes?T: My pen is broken. Can I use your pen, please?A: Yes, I have two pens. Here you are.T: Thank you very much! And do you have a ruler?A: Yes.T: Can I use your ruler?A: No, I'm sorry. I have only one! Please remember(记得)to bring your pencil box next time.(1)Anne has two pens.(2)Tom wants to borrow a pen from Anne.(3)Tom gets a ruler from Anne.(4)Tom doesn't bring his pencil box.(5)Anne doesn't bring her pencil box.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】大意:安妮和汤姆之间的对话,汤姆没有带铅笔盒,想要从安妮那里借文具。

(1)句意:安妮有两支钢笔。

根据 A: Yes, I have two pens. 可知妮有两支钢笔。

故答案为正确。

(2)句意:汤姆想从安妮那里借支钢笔。

根据T: My pen is broken. Can I use your pen, please? 可知汤姆想从安妮那里借支钢笔。

故答案为正确。

(3)句意:汤姆从安妮那里得到一把尺子。

根据T: Can I use your ruler?A: No, I'm sorry. I have only one!可知安妮有一把尺子,她没有借。

译林牛津版五年级下册英语阅读题及答案解析

译林牛津版五年级下册英语阅读题及答案解析

译林牛津版五年级下册英语阅读题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。

Hello, I'm Mike. I will have a fun and busy holiday next month. I will go to Beijing by plane. On July 1st, I will climb the Great Wall. I will take many interesting photos there. On July 2nd, I will visit Beijing Museum; it's cool there. On July 8rd, I will go to the Nature Park, and I will eat lots of good food there. Beijing is a beautiful place, but I want to go to Shanghai next year. Do you want to go there, too?(1)Mike will go to Beijing next month.(2)Mike will visit the museum in Beijing.(3)Mike will eat a lot of good food on the Great Wall.(4)On July 3rd, Mike will take many interesting photos.(5)Mike wants to go to Shanghai next year.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了迈克下个月的旅游计划。

(1)句意:迈克下个月将去北京。

根据 I will have a fun and busy holiday next month. 可知迈克下个月将去北京,故答案为正确。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解I love autumn because I love the falling leaves in autumn. They cover the ground with golden yellow. When you walk on them, they rustle (沙沙响) under your feet, just as if they are singing to you.I know trees get ready for their next year's work by doing this, so I enjoy them without any sad feelings. The fields in autumn are fruity. People are easy to have good mood in a harvest (丰收的) season. So can't autumn sights bring happiness to us as well?阅读短文判断正误(1)I like the leaves in fall.(2)The fields in autumn are fruity.(3)Autumn is a season for grow.(4)The green leaves cover the ground.(5)The autumn sights bring happiness.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了秋天的样子,收获的季节。

(1)句意:我喜欢秋天的树叶。

根据I love autumn because I love the falling leaves in autumn. 可知我喜欢秋天的落叶,故答案为正确。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解I am going to have a busy weekend! On Saturday, I'm going to clean my room and do homework. Then, in the evening, I'm going to the supermarket with my mother. On Saturday, I'm going to the bookstore on foot. I'm going to buy some books. Then, I'm going to go home and read the new books. In the evening, I'm going to watch TV. That will be fun!阅读短文判断正误(1)On Saturday, I'm going to clean my room and do homework.(2)I 'm going to the supermarket with my mother.(3)I'm going to go to the library and read the new books.(4)I'm going to play football on Saturday.(5)I'm going to watch TV in the evening.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了我周末都做了什么事情。

(1)句意:星期六,我要打扫房间,做家庭作业。

根据 On Saturday, I'm going to clean my room and do homework. 可知星期六,我要打扫房间做家庭作业。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断正误Today is Sunday. It's Betty's birthday. She is twelve years old. She is at home with her parents now. They're going to have a birthday party. Her father is decorating the house. Her mother is making the birthday cake. Betty is washing some apples, pears and grapes. All of them are very busy. The party will start at seven o'clock in the evening. Betty's friends, Kate, Joan, Mike, Tom, Rose and Jack will come to the party. They will give Betty some presents. The children are going to sing and dance at the party. Betty's mother will play the piano for them. Betty's father will take photos of them. I think they will have a good time at the party.(1)Today is Betty's birthday.(2)Betty's father is making the birthday cake now.(3)The party will start at 8:00 in the evening.(4)Betty's friends are going to come to her birthday party.(5)Betty's mother is going to play the piano at the party.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了今天是贝蒂的生日,父母正在为聚会做准备(1)句意:今天是贝蒂的生日。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题及答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解练习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文内容判断正误。

There are four seasons in a year in China. March, April and May make the spring season. June, July and August make the summer season. September, October and November make the autumn season. December, January and February make the winter season.Near the North Pole(北极) there are only two seasons. They are winter and summer. The nights in winter are very long. For more than two months you can't see the sun, even at noon. In summer the days are long. For more than two months the sun never sets, and there is no night.In the tropics(赤道) there are also two seasons: a rainy season and aSeason.(1)There are four seasons in the North Pole.(2)In China. October is in the autumn season.(3)The sun never sets in North Pole.(4)In the North Pole, the nights in winter are very long.(5)There is no night in the North Pole for more than two months in Summer.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了中国的四季时间和南北极的两季。

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解含答案解析

译林牛津版小学五年级下册英语阅读理解含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断下列句子正误。

There are four people in Sam's family. They are Father, Mother, Lily and Sam. Next Sunday they will have a holiday. Sam's father wants to see the Great Wall. But his mother wants to go swimming in Qingdao. Sam and Lily are pupils. Lily wants to do her homework at home. What about Sam? He wants to see the Sea World in Sanya. They don't know where they are going.(1)There are five people in Sam's family.(2)Sam's father wants to see the Great Wall.(3)Sam's mother wants to go swimming in Sanya.(4)Lily wants to see the Sea World in Sanya.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)0【解析】【分析】大意:短文讲述了山姆一家人4口人,每人都想要去自己想要地方旅游。

(1)句意:山姆家有五口人。

根据 There are four people in Sam's family. 可知山姆家里有四个人,故答案为错误。

(2)句意:山姆的父亲想去看长城。

根据 Sam's father wants to see the Great Wall. 可知山姆的父亲想去看长城,故答案为正确。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

译林牛津版五年级下册英语阅读理解题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。

Hello, I'm Mike. I will have a fun and busy holiday next month. I will go to Beijing by plane. On July 1st, I will climb the Great Wall. I will take many interesting photos there. On July 2nd, I will visit Beijing Museum; it's cool there. On July 8rd, I will go to the Nature Park, and I will eat lots of good food there. Beijing is a beautiful place, but I want to go to Shanghai next year. Do you want to go there, too?(1)Mike will go to Beijing next month.(2)Mike will visit the museum in Beijing.(3)Mike will eat a lot of good food on the Great Wall.(4)On July 3rd, Mike will take many interesting photos.(5)Mike wants to go to Shanghai next year.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】大意:短文讲述了迈克下个月的旅游计划。

(1)句意:迈克下个月将去北京。

根据 I will have a fun and busy holiday next month. 可知迈克下个月将去北京,故答案为正确。

(2)句意:迈克将参观北京的博物馆。

根据On July 2nd, I will visit Beijing Museum; it's cool there. 可知迈克将参观北京的博物馆,故答案为正确。

(3)句意:迈克会在长城上吃很多好吃的东西。

根据On July 8rd, I will go to the Nature Park, and I will eat lots of good food there. 可知迈克将去自然公园,在那吃很多好吃的食物,故答案为错误。

(4)句意:7月3日,迈克将拍摄许多有趣的照片。

根据 On July 1st, I will climb the Great Wall. I will take many interesting photos there. 可知7月1日,迈克将拍摄许多有趣的照片,故答案为错误。

(5)句意:迈克想明年去上海。

根据 Beijing is a beautiful place, but I want to go to Shanghai next year. 可知迈克想明年去上海,故答案为正确。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。

2.阅读理解阅读判断。

Mr and Mrs Smith live in China. They are from England. Mr Smith was a teacher many years ago. He taught English. But now he doesn't work. Mrs Smith was a dancer. She danced very well. She is retired(退休了),too. She can make cakes. Yesterday she made a cake.(1)Mr and Mrs Smith live in England.(2)Mr Smith taught English many years ago.(3)Mrs Smith was a teacher,too.(4)Mrs Smith can make cakes.(5)Mr Smith still works now.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】大意:介绍史密斯夫妇的国籍,职业和日常生活。

(1)根据 Mr and Mrs Smith live in China.可知,史密斯夫妇居住在中国,不是在英国。

与题干句意是史密斯居住在英国不符合。

故选错误。

(2)根据 Mr Smith was a teacher many years ago. He taught English.可知,史密斯先生许多年确实是名教英语的老师。

与题干句意许多年之前,史密斯先生确实教英语符合。

故选正确。

(3)根据Mrs Smith was a dancer.可知,史密斯女士是一名舞蹈家。

与题干句意史密斯女士也是一名老师不符合。

故选错误。

(4)根据She can make cakes.可知,史密斯女士会做蛋糕。

与题干句意她会做蛋糕符合。

故选正确。

(5)根据But now he doesn't work. 可知,史密斯现在不工作。

与题干句意史密斯现在仍然工作事实不符合。

故选错误。

【点评】考查阅读理解。

首先通读全文,理解大意。

其次阅读问题,根据题干信息寻找相关句子进而进行正确的判断。

3.阅读理解根据表格中所提供的信息,判断句子正误。

(2)Books are on Shelf A.(3)Fish is on Shelf C, but vegetables aren't on Shelf C.(4)Fruit and fish are on Shelf D, but meat is on Shelf E.(5)Milk and vegetables are on Shelf F.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:描述A到F架子上摆放的食物和物品。

(1)句意是水果,鱼肉和蔬菜摆放在B架上。

根据表格B行√提示内容可知,只有鱼肉fish和水果fruit在B架上。

故选错误。

(2)句意是书本在A架上。

根据表格A行√内容可知,书本确实在A架上。

故选正确。

(3)句意是鱼肉在C架上,但是蔬菜没在C架上。

根据表格C行√内容可知,只有蔬菜在C架上。

鱼肉没在C架上。

故选错误。

(4)句意是水果和鱼肉在D架上,但是肉摆放在E架上。

根据表格D行和E行√可知,事实确实如此。

故选正确。

(5)句意是牛奶和蔬菜在F架上。

根据表格F行√可知,牛奶和蔬菜确实摆放在F架上。

故选正确。

【点评】考查阅读理解。

注意根据表格提示信息进行题意的判断。

4.阅读理解短文阅读。

I have a dress. It's old and broken. I'd like a new one. Today is a fine day. So I go to the clothes shop with my mother. We see many nice dresses and skirts. I want to buy a red dress. But it is one hundred yuan. It is too expensive (昂贵的)! So I choose (选择) a blue one. It's sixty-eight yuan and it fits (适合) me very well. My mother buys it for me. Then we go home by taxi together.(1)I'd like a new ________.A. skirtB. dressC. sweater(2)I go to the clothes shop with my ________.A. sisterB. fatherC. mother(3)The ________ dress is too expensive.A. redB. blueC. white(4)The blue dress is ________ yuan.A. 68B. 100C. 86(5)We go home by ________.A. bikeB. busC. taxi【答案】(1)B(2)C(3)A(4)A(5)C【解析】【分析】大意:讲诉主人公和妈妈一起购买新裙子。

(1)句意是我想要买条新裙子。

根据I have a dress. It's old and broken. I'd like a new one. 可知,主人公旧裙子破损了。

想要买条新裙子。

dress是裙子的含义。

故选B。

(2)句意是我和妈妈一起去服装店了。

根据So I go to the clothes shop with my mother. 可知,主人公是和妈妈一起去的。

故选C。

(3)句意是这件红色的裙子太贵了。

根据I want to buy a red dress. But it is one hundred yuan. It is too expensive (昂贵的)! 可知,主人公想买条红色的裙子,但是它太贵了。

red是形容词红色的。

故选A。

(4)句意是蓝裙子是68元。

根据So I choose (选择) a blue one. It's sixty-eight yuan and it fits (适合) me very well.我选择蓝色的裙子。

它是68元并且非常适合我。

故选A。

(5)句意是我们坐出租车回家。

根据Then we go home by taxi together.可知,主人公们是坐出租车回家。

故选C。

【点评】考查阅读理解。

首先通读全文,理解大意。

其次阅读问题,根据题干信息选择相应的句子进行选择。

5.阅读理解读对话,判断下列句子是否正确。

Mike: I can't find my bag. What's in that big box? Do you know?John: Let me see. There's a bag.Mike: Are there any pencils in the bag?John: No, there aren't. But there are some books.Mike: Are there any English books?John: No, but there are some Chinese books in it. Is it your bag?Mike: I don't think so. There aren't any Chinese books in my bog, but there are two English books. John: Oh, I'm sorry. It's not your bag.(1)Mike can't find his bag.(2)There's a bag in the big box.(3)There are some pencils and some Chinese books in Mike's bag.(4)There are many English books in the bag.(5)The bag is not Mike's.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】大意:迈克的书包不见了,迈克和约翰谈论大箱子里的书包是否是迈克的。

相关文档
最新文档