2019_2020学年高中英语Module6AnimalsinDanger单元质量检测(六)(含解析)外研版必修5

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

单元质量检测(六)
(时间:100分钟满分:120分)
选择题部分
Ⅰ.阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A
Many wealthy and well­traveled people want a completely new experience, but they don't necessarily want to give up luxury accommodations and service. The following vacations could be best choices.
Cruise down the Amazon River
Aqua Expeditions takes up to 32 passengers at a time on guided journeys of three, four, or seven days down the Amazon River. Those adventurers see forests and waterfalls, visit local fish markets, and take canoe trips. They also take in wildlife such as capuchin monkeys and river dolphins.
Go Glamping in Montana
The Resort at Paws Up located on a cattle ranch (牧场) is a standout in the type. The ranch rents homes with up to four bedrooms, but it's the luxury tents that offer closer communion with the outdoors. Tents are arranged into camps, each of which has a private chef and butler, the latter of whom helps build campfires and arrange daytime activities. Guests can participate in a cattle drive, go clay shooting, take a hot air balloon trip, or ride horses.
Climb inside a Volcano in Iceland
Iceland is famous for its volcanoes and has plenty of luxury hotel options. Thrill­seekers can actually go down into the dormant (休眠的), 700­foot­deep Thrihnukagigur, by using an open elevator. Take a helicopter if you want to skip the 2­mile hike to the volcano, and arrange a priv ate tour to avoid crowds. And visitors traveling there can enjoy the luxury hotel such as the ION Luxury Adventure Hotel and the Hotel Rangá.
语篇解读:本文是应用文。

文章介绍了三个旅游项目。

1.What can adventurers do when traveling down the Amazon River?
A.Enjoy individually­guided tours.
B.Travel with hot air balloons.
C.Get a chance to see wildlife.
D.Ride horses along the trail.
解析:选C 细节理解题。

根据第二段中的“They also take in wildlife such as capuchin monkeys and river dolphins”可知,沿着亚马逊河旅游的人可以有机会观看野生动物,故选C。

2.At which place can guests enjoy food quite to their taste?
A.Aqua Expeditions. B.The Resort at Paws Up.
C.Thrihnukagigur. D.The Hotel Rangá.
解析:选B 细节理解题。

根据第三段中的“each of which has a private chef”可知,在The Resort at Paws Up,每个营地都配有私人厨师,由此可知,游客在这里可吃到非常符合自己口味的食物,故选B。

3.What do the three vacations have in common?
A.They are adventurous.
B.They are animal­centered.
C.They have luxury hotel options.
D.They are intended for new travelers.
解析:选A 推理判断题。

第一个项目提到“adventurers”,第二个项目提到“take a hot air balloon trip, or ride horses”,第三个项目提到寻求刺激的人可以下到700英尺深的休眠火山中。

故这三个项目的共同点就是:adventurous“惊险的,刺激的”。

B
When he was 22, Rob Stewart traveled the world for four years. He wanted to call attention to the mistreatment of sharks. His 2007 film, Sharkwater, documents the
cruel practice of removing sharks' fins (鳍) for money and leaving
the animals to die. In his latest documentary, Revolution, Stewart
takes on an even bigger challenge: climate change.
The Canadian filmmaker says that climate change has harmed
people and places everywhere: “It is stronger than any government
or organization. If we educate people, they will make better decisions about protecting natural resources.”
According to a recent report on climate change, “The atmosphere and ocean have w armed, the amounts of snow and ice have reduced, and the sea levels have risen.” These developments are endangering crops, wildlife, fish, and even people.
Stewart says that the consequences of climate change will be irreversible unless people take action, especially young people. “It's up to kids to be the moral compass (道德指南) of society,” he believes, “and say, ‘Guys, this is not right.’”
Many kids took action after seeing Sharkwater. Elementary school students in the
Northern Mariana Islands, for example, got their local government to ban the sale of shark fins.
Felix Finkbeiner, 17, of Germany is also part of the “revolution” to save the planet. In 2007, Felix started a youth group called Plant­for­the­Planet, whose motto is “Stop Talking. Start Planting.” The group raises money to plant trees. So far,
generations are the ones who will be suffering the most from inaction (无作为),” Felix says. His goal is to plant millions of additional trees.
“When we started four years ago,” Felix tells Stewart in Revolution, “we thought we had to save the polar bear. We thought we had to save the environment. But soon after, we found out that it's about our future, that we have to save our own futu re.”
语篇解读:本文是一篇记叙文。

本文讲述了电影制作人Rob Stewart为保护环境所作出的努力以及他对年轻人的影响。

4.What can we learn about Rob Stewart?
A.He cares about the environment.
B.He likes taking challenging jobs.
C.He spends most of his time traveling.
D.He made his first film four years ago.
解析:选A 推理判断题。

根据Stewart拍摄的两部关于鲨鱼和气候变化的电影以及文中他所说的关于环境问题的话可知,他关爱环境。

5.What does the underlined word “irreversible” in Paragraph 4 mean?
A.Easy to accept.
B.Hard to notice.
C.Impossible to change.
D.Unnecessary to worry about.
解析:选C 词义猜测题。

根据第二段中的“... If we educate people, they will make better decisions about protecting natural resources”可知,画线词所在句子是说“如果人们不采取行动,那么由于气候变化引发的严重后果将不可扭转”。

6.Which of the following can best describe Felix Finkbeiner?
A.B.
C.D.
解析:选B 细节理解题。

根据最后一段Felix Finkbeiner说的“we thought we had to save the polar bear ... we have to save our own future.”可知,他是一个非常有远见
的年轻人。

7.What would be the best title for the text?
A.The best way to help
B.A famous filmmaker
C.Tips on saving our future
D.Helping a planet in trouble
解析:选 D 标题归纳题。

气候变化引发了一系列严峻的问题。

本文讲述了电影制作人Rob Stewart以及在他的影响下其他年轻人为保护环境所作出的努力。

D项全面地概括了本文保护地球环境这一主题。

C
Farmers have long relied on things that work without their involvement — bees to pollinate (授粉) flowers, earthworms (蚯蚓) to turn the soil, swallows to eat pests — to make sure that crops grow the right way.Now a team of British researchers is trying to take this hands­off thinking in a high­tech st October, scientists at Harper Adams University started a farm called the Hands Free Hectare to make the entire process of farming — from sowing and fertilizing to harvest —fully automatic.The project has just succeeded with five tons of robot­grown barley (大麦).
“We believe the best idea is that in the future, farmers will manage gro ups of smaller, autonomous machines,” the researchers explained.“They will go out and work in the fields, allowing farmers to use their time more effectively instead of having to drive up and down the fields.”
At the moment, agricultural machines — very large and heavy — can cover a lot of space quickly.But there are shortcomings.“Fertilizer gets sprayed over entire farms, regardless of the different needs of different crops.They're also so heavy that they're damaging farmers' soils,” researcher Jonathan Gi ll said.
Gill and his colleagues went smaller: a tractor, a combine and a harvester, which followed a programmed route, using GPS.Altogether, they spent less than £200,000 on equipment, and used open­source technology and a drone (无人机).Eventually the system will be complex enough to treat different parts of a field, or even individual plants, differently.
The team is quick to caution that they don't want to put farmers out of work.They said, “Instead of being busy in the fields, the farmer will manage the m achines and monitor their crops.” The next stop for the barley will be a brewery.That's not going
to be completely automatic.At least not yet.
语篇解读:本文是说明文。

蜜蜂、蚯蚓以及燕子不需要人类的干预就可以为农业生产做出贡献。

科研人员力图将这种“无为而治”的思想应用于高科技的领域,改进农业机械以实现全面的农业自动化。

8.What feature of bees, earthworms and swallows inspired scientists?
A.Their dependence on nature.
B.Their special way of survival.
C.Their selfless love for the earth.
D.Their natural involvement in farming.
解析:选D 推理判断题。

根据第一段的“Now a team of British researchers is trying to take this hands­off thinking in a high­tech direction”以及第二段的内容可知,蜜蜂、蚯蚓以及燕子不需要人类的干涉就可以使庄稼受益,研究者希望将这种“无为而治”的思想应用于科技农业的领域。

9.What advantage of Gill's equipment is introduced in Para.4?
A.Freeing workers totally.
B.Reducing the cost of harvest.
C.Improving the accuracy of farming.
D.Increasing the output of different crops.
解析:选C 细节理解题。

根据第三段的“Fertilizer gets sprayed over entire farms, regardless of the different needs of different crops”可知,现有的农业机械设备不能精准施肥。

第四段介绍了科研队选用小规模的农业设备,再加上GPS和无人机等设备的配合,可以实现精准农业的目标。

10.What can we infer from the last paragraph?
A.Gill's project is still at the design stage.
B.Unemployment wouldn't be a concern.
C.The brewery will realize automation soon.
D.Complete automatic farming is unrealistic.
解析:选B 推理判断题。

根据最后一段的内容可知,科研队并不想农民因为农业自动化而失业,农民需要控制机器并持续观察农作物。

Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

Each year, many animal species die out. They join the countless species that have gone extinct (灭绝的) over the course of the earth's history and many people believe
they disappear forever.__11__
Now some scientists are focusing on the ability to bring back extinct species. This doesn't mean the plot of Jurassic Park is going to become a reality. The researchers need DNA to clone a species.__12__ Dinosaurs have been gone too long for any of their DNA to remain in fossils (化石).
But there's a very real chance that we will be able to bring back more recently extinct species. __13__ In 2003, a team of Spanish and French scientists recreated the Pyrenean ibex, which had gone extinct three years earlier. The new animal didn't survive long, but scientific advances could improve the success rate. In January, Australian scientists announced that they were on their way to bringing back the gastric brooding frog.
That we can bring species back doesn't mean that we should do that. There may be much benefit of reviving (使复生) a species, but there's no way to know how it will turn out. __14__ Or might it crowd out existing species? Environmentalists worry that our ability to bring species back might cut down support for the hard work of traditional conservation.
__15__ If we can correct our mistake, why not use the chance to do that? As Stewart Brand, a businessman and environmentalist, recently said,“Humans have made a huge hole in nature. We have the ability now to repair some of that damage.”
A.DNA is the chemical that carries the structure of a living thing.
B.In addition, most people think that the extinction of some animals is really humans' mistake.
C.However, some people argue that the extinction of some animals is really our mistake.
D.This could even include Ice Age animals like the woolly mammoth.
E.However, you might need to redefine (重新定义) “forever”.
F.This could even be true to dinosaurs that were extinct long ago.
G.For example, would a passenger pigeon fit into its old habitat (栖息地)?
答案:11~15 EADGC
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

An injured owl (猫头鹰) was rescued Wednesday from a Maryland highway during the morning rush hour. Just before 8 a.m., officials said __16__ headed east on MD 100
near Arundel Mills Boulevard in Hanover called with reports of a(n) __17__ owl near the right­h and lane (行车道).
Within three minutes, officials said, Michael Lathroum — a Maryland Natural Resources Police (NRP) officer who __18__ be a birder — __19__. A detective with the Anne Arundel County police department __20__ came to the scene.
The owl __21__ in the right lane, police said, but __22__ to cross traffic and get almost to the middle of the road. The detective turned on her emergency lights to protect the owl from __23__. The bird was “spreading its wings to __24__ the perceived (所理解的) threat of the human __25__, but it did not attempt to __26__,” officials said.
Lathroum placed his coat over the bird to __27__ it so he could fasten the wings and feet, officials said. He held the owl in his car __28__ another NRP officer arrived to take it to a bird expert, where it could receive __29__ care. Officials said that traffic __30__ only briefly.
NRP spokeswoman Candy Thomson said the owl was likely __31__ by a car. It is not __32__ for birds to be struck by cars, wildlife experts said. As __33__ encroaches (侵占) on their habitat, birds are taking more __34__. According to experts, they often are hit by cars as they eat food __35__.
语篇解读:本文是一篇记叙文。

文章讲述了一只受伤的猫头鹰得到救助的故事。

16.A.policemen B.drivers
C.runners D.walkers
解析:选B 根据文章首句中的“An injured owl was rescued Wed nesday from a Maryland highway”可知,来往车辆的“驾驶员(drivers)”打电话告知警方高速路上滞留了一只“受伤的(injured)”猫头鹰。

17.A.injured B.annoyed
C.brave D.clever
解析:选A 参见上题解析。

18.A.hopes to B.tries to
C.happens to D.learns to
解析:选 C 根据第一段中的“called with reports”及本句中的“Within three minutes”可知,接到报警电话后,Michael Lathroum警官很快“抵达(arrived)”现场,这位警官“碰巧(happens to)”还是一位鸟类研究爱好者。

19.A.stood up B.called back
C.arrived D.complained
解析:选C 参见上题解析。

20.A.also B.even
C.just D.yet
解析:选 A 根据第三段中的“The detective turned on her emergency lights to protect the owl”可知,Anne Arundel County警察局的侦探“也(also)”来到了现场。

21.A.sang B.slept
C.waited D.started
解析:选D 根据本句中的“get almost to the middle of the road”可知,这只猫头鹰从右边的行车道“出发(started)”,“设法(managed to)”穿过来往的车辆,都快抵达道路中间了。

22.A.failed B.managed
C.pretended D.stopped
解析:选B 参见上题解析。

23.A.hunters B.animals
C.disease D.traffic
解析:选D 那位侦探打开故障信号灯,保护猫头鹰不受到“来往车辆(traffic)”的撞击。

24.A.accept B.understand
C.resist D.face
解析:选C 根据本句中的“spreading its wings”和“the perceived threat”可知,猫头鹰将人类“救援员(rescuers)”的行为视作了一种威胁,故而张开翅膀以示“防御(resist)”,但是它并没有“飞走(fly away)”的意思。

25.A.teachers B.rescuers
C.reporters D.doctors
解析:选B 参见上题解析。

26.A.give up B.show off
C.step back D.fly away
解析:选D 参见24题解析。

27.A.study B.hide
C.treat D.calm
解析:选D 根据上文中的“spreading its wings”及本句中的“so he could fasten the win gs and feet”可知,Lathroum将自己的衣服盖在猫头鹰身上是为了使猫头鹰“平静(calm)”下来。

28.A.until B.so
C.unless D.if
解析:选A 根据本句中的“another NRP officer arrived to take it to a bird expert” 可知,猫头鹰一直待在Lathroum的车上,“直到(until)”另一名警官赶到将其带到一位鸟类专家处。

29.A.ordinary B.professional
C.gentle D.honest
解析:选 B 根据expert 可知,在鸟类专家处,这只受伤的猫头鹰能受到“专业的(professional)”治疗。

30.A.passed B.moved
C.increased D.slowed
解析:选D 根据“only briefly”可知,交通只是短暂“变缓(slowed)”。

31.A.struck B.killed
C.frightened D.abandoned
解析:选A 根据下文中的“to be struck by cars”可知,这只猫头鹰可能是受到了一辆车的“撞击(struck)”。

32.A.unrealistic B.unnecessary
C.uncommon D.unimportant
解析:选C 根据下文中的“They often are hit by cars”可知,鸟儿受到车辆撞击的事情很“常见(not uncommon)”。

33.A.storms B.development
C.transportation D.enemies
解析:选B 根据“encroaches on their habitat” 及“they often are hit by cars as they eat food” 可知,随着人类“发展(development)”不断侵吞鸟儿们的栖息地,它们需要面对更多的“危险(risks)”,在“道路上(on roads)”觅食时,经常被车辆撞到。

34.A.time B.steps
C.risks D.change
解析:选C 参见上题解析。

35.A.quietly B.hurriedly
C.in place D.on roads
解析:选D 参见33题解析。

非选择题部分
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Everyone seems__36__ (have) his or her own holiday.Dad has Father's Day. Mom has Mother's Day. Children have Children's Day. Lovers have Valentine's Day. But it there a special day__37__ older people?
Of course. The Chongyang Festival is the holiday__38__ Chinese people show love for their elders. __39__(celebrate) on the ninth day of the ninth lunar month, the festival is also known as the Double Ninth Festival. Nine is the__40__ (high) digit (数字), so it__41__ (regard) that the two together mean a long life.
The festival comes during __42__ golden time of autumn. The clear weather and the joy of harvest make for a happy atmosphere. On the day, people__43__ (traditional) climb a mountain and carry dogwood (茱萸). People in ancient times __44__ (believe) that the plant could drive away evil__45__ (spirit) and prevent people against cold in winter.
答案:36.to have 37.for 38.when 39.Celebrated
40.highest 41.is regarded 42.the 43.traditionally 44.believed 45.spirits Ⅴ.应用文写作(满分15分)
假定你是李华,上周你18岁生日时,你在美国的叔叔送给你一个手提电脑(laptop)。

请根据以下内容用英语给他写一封感谢信:
1.感谢叔叔送手提电脑;
2.手提电脑对你的学习和生活的帮助。

注意:1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Uncle,
Yours sincerely,
Li Hua 参考范文:
Dear Uncle,
I'm writing to express my heartfelt thanks to you for the gift you gave me on my 18th birthday. I like the laptop very much.
I really need a laptop as my teachers give us many online assignments. With this computer, I can do my assignments wherever I like. Besides, it offers me so much
convenience of downloading useful information whenever I am free, I can chat with my friends with the help of this laptop. In a word, it is really very useful.
Again, I would like to express my warm thanks to you.
Best wishes!
Yours sincerely,
Li Hua Ⅵ.读后续写(满分25分)
阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

Blair needed a break from the indoor life. Sometimes it seemed like he was in his apartment 24/7. He had recently found a perfect outdoor cure. It was a new coffeehouse which served 45 kinds of coffee and tea. He liked it because the coffee was good and the place was never overcrowded.
The coffeehouse was only a 10­minute walk, which Blair now took. There were three female customers in the coffeehouse. None of them were young and pretty. Blair was a little disappointed. He'd prefer to see good­looking women while he was drinking good coffee, but you can't have everything.
He ordered a large “coffee of the day”, which was $1.70. He gave the clerk two dollars. He put the change in the tip jar and took his coffee outside. Blair preferred to drink outside. That way he could watch the traffic on the street. He liked to try to spot British motorcycles and 1960 station wagons.
He sat at a table under an umbrella, opened his book,_and began reading. The book was a self­improvement book. Blair had been reading it on and off for about two years. He hadn't noticed any improvement. A woman was approaching the patio (平台). Blair looked up to see if she was attractive. She was. And she was by herself. He returned to the book as she passed by him. Blair kept looking at the pages, but his mind was on the woman.
A few minutes later, she came outside holding a cup of coffee and sat at the table right next to Blair's. Her chair was so close to his that he could have reached over and touched her on her right shoulder. There were four other empty tables on the patio. Why had she sat at this one, so close to him? Was she telling him that she was available? Was she hoping that he would make a move?
注意:
1.所续写短文的词数应为150左右;
2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1:
Blair went back to his book. But
Paragraph 2:
Just then, her cellphone rang.
参考范文:
Paragraph 1:
Blair went back to his book. But he wasn't reading the words; he was thinking about the woman. What could he say to her? How could he break the ice? What was a g ood line? “What are you drinking?” “Your perfume smells nice.” “Weren't we in the same art class?” But maybe she wasn't interested in him at all. Maybe she just wanted to sit and drink in peace. Yet why would she sit right here? His head was spinning. He must say something.
Paragraph 2:
Just then, her cellphone rang. She answered it, then laughed, then started talking energetically. That's got to be her boyfriend, Blair thought. But from the moment she answered the phone, it didn't matter if she had a boyfriend or not, because she was speaking another language. Blair was not interested in a girl who didn't speak English. He went back to his book and his coffee. It tasted good.。

相关文档
最新文档