江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(十)
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(十)第1篇
Angus MacLeod was fifty and he had spent his entire life as a shepherd in the remote mountainous region of northwest Scotland. He had never owned a radio or television nor had he travelled further than forty kilometres from his birthplace. His knowledge of the world was gained only from his brief trips to the village to sell his sheep and buy food。
However,he had lately come to rely on the growing number of hill walkers in the region as sources of international news。
In the spring of 1992, a Spanish student came across Angus high in the mountains. Eager to practise his English he engaged Angus in conversation。
The student told Angus of the forthcoming Olympic Games in Barcelona. Excited by the student’s colourful description of Spain and the Games,Angus decided to attend the event in person and two months later arrived in Barcelona。
The ticketless Angus stood outside the stadium with his canny brain working overtime,watching a growing number of individuals entering the stadium through a small entrance at the side. He noticed that they all seemed to be carrying objects。
Perhaps they were workmen,he thought. He moved closer and watched。
Within minutes a thin young man came along carrying an extremely long pole。
He approached the official at the door and said “Pole Vault". The official moved to the side and the man entered。
Next came a heavy set man with a spear. Angus wondered how a man could carry such a dangerous weapon in a modern city. The man shouted “Javelin”and was presently admitted. Angus was puzzled。
Perhaps they were all connected with security. His puzzlement grew when a huge man appeared
with a steel ball in his hand. He shouted “Shot Putt” and walked past the official。
It suddenly dawned on Angus that these people were competitors。
He opened his programme and sure enough under the heading “events" he saw the three words the men had said. Angus laughed to himself as a plan began to take shape in his mind。
First he needed to buy one or two things。
An hou r later he reappeared dressed in a tracksuit with “Scotland" written across the chest.Over his shoulder he carried a roll of barbed wire (铁丝网)。
Smiling to himself he walked up to the official and as casually as he could, shouted,“Fencing!”
1。
Which was Angus' new way of getting information about the outside world?
A. Travelling from his birthplace。
B。
Listening to radio and watching TV.
C. Going to the nearby village to sell sheep.
D. Talking to hill walkers in the region。
[答案]D
2. What are “Javelin",“Pole Vault”,“Shot Putt" and “Fencing” in the passage?
A. Olympic events。
B. Names of competitors。
C. Security weapons.
D。
Names of countries.
[答案]A
3. From the passage we can learn that________。
A. more and more people went to Scotland to practise their English
B. the Spanish student’s description of his country excited Angus
C. Angus had been planning a trip to Barcelona to see the Olympic Games
D。
Angus became a member of the Scottish Olympic team
[答案]B
4. From the passage we know that Angus seemed to be________.
A。
poorly informed B. intelligent
C. strong minded D。
athletic
[答案]A
5。
What do you expect the official would do in the end?
A. Help him carry the wire.
B。
Refuse to let him in.
C。
Give him a close inspection.
D. Lead him to the competition。
[答案]B
第2篇
In the quest for better health, many people turn to doctors,self help books or herbal supplements。
But they overlook a powerful weapon that could help them fight illness and depression, speed recovery,slow aging and prolong life: their friends.
Researchers are only now starting to pay attention to the importance of friendship and social networks in overall health. A 10year Australian study found that older people with a large circle of friends were 22 percent less likely to die during the study period than those with fewer friends. A large 2007 study showed an increase of nearly 60 percent in the risk for obesity among people whose friends gained weight. And last year,Harvard researchers reported that strong social ties could promote brain health as we age。
“In general,the role of friendship in our lives isn’ t well appreciated," said Rebecca G. Adams, a professor of sociology at the University of North Carolina, Greensboro. “There are a lot of things on families and marriage,but very little on friendship. It baffles me。
Friendship has a bigger impact on our psychological well being than family relationships.”
Bella DePaulo, a visiting psychology professor at the University of California,Santa Barbara,whose work focuses on single people and friendships,notes that in many studies, friendship has an even greater effect on health than a spouse or a family member.
It isn' t entirely clear why friendship has such a big effect。
It may be because people with strong social ties also have better access to health services and care。
Beyond that, however, friendship clearly has a profound psychological effect。
People with strong friendships are less likely than others to get colds,perhaps because they have lower stress levels。
Last year, researchers studied 34 students at the University of Virginia, taking them to the base of a steep hill and fitting them with a weighted backpack. They were then asked to estimate the steepness of the hill. Some participants stood next to friends during the exercise,while others were alone。
The students who stood with friends gave lower estimates of the steepness of the hill。
And the longer the friends had known each other, the less steep the hill appeared。
“People with stronger friendship networks feel like there is someone they can turn to,” said Karen A.Roberto, director of the center for gerontology (老年医学) at Virginia Tech.“ Friendship is an undervalued resource. The consistent message of these studies is that friends make your
life better。
”
[语篇解读]如何保持身心健康?相信每个人对此都很感兴趣并能给出自己的答案。
本文作者向我们介绍了一个有利于身心健康的,很重要又长期被人们忽视的因素—-友谊。
1.What’ s the main idea of the passage?
A。
People should make friends as many as possible。
B. Friendships do great good to human health。
C. People with friends have optimistic attitude.
D. Several studies have been done on friendships.
[解析]主旨大意题。
文章通过几个研究结果说明友谊在促进人类身心健康方面作用巨大。
[答案] B
2.Which of the following is true?
A. People haven’t attached importance to friendships.
B。
A friend can replace doctors and self help books。
C。
People with many friends may have higher stress levels。
D. People who have friends tend to be fat。
[解析]正误判断题。
从文章第三段可知,人们尚未认识到友谊对人们身心健康的重要性。
其他选项均与原文信息不符.
[答案]A
3.The author mentioned the study in the last three paragraphs to indicate that ________.
A。
students should climb the steep hill with friends
B. it takes a long time to make friends
C. a friend in need is a friend indeed
D。
people accompanied by friends remain optimistic in the face of difficulty
[解析] 推理判断题。
倒数第二段中“The students who stood
with friends gave lower estimates of the steepness of the hill.”表明与朋友在一起的学生估计出来的坡度更小,这意味着他们面对困难能保持相对乐观的心态。
[答案]D
4.In Paragraph 2 the author aims to tell us ________。
A. friendship has a strong physical effect on people's health
B. we cannot be too careful when making friends
C。
older people are likely to have fewer friends
D。
60 percent of the people without friends will become fat when they get old
[解析] 段落大意题。
根据本段开头(主题句)可知答案。
而且主题句后的三个研究结论都与“友谊影响身体健康”有关。
[答案]A
5.According to Karen A。
Roberto,________。
A. the effect of friendships is overvalued
B。
studies on friendships make our life better
C。
friends are more important than family members
D. friends can help each other when faced with problems
[解析]推理判断题。
由文章最后一段的第一句可推断出,有问题的时候朋友之间可以相互帮助,A、B、C三项不符合原文。
[答案] D
[长难句解读]
1.But they overlook a powerful weapon that could help them fight illness and depression, speed recovery, slow aging and prolong life: their friends。
that引导定语从句,修饰a powerful weapon;该定语从句中有四个并列的谓语动词;their friends和a powerful weapon构成同位关系。
2.Bella DePaulo, a visiting psychology professor at the University of
California, Santa Barbara,whose work focuses on single people and friendships,notes that in many studies,friendship has an even greater effect on health than a spouse or a family member.
本句中 a visiting psychology professor at the University of California,Santa Barbara是Della DePaulo的同位语;whose work focuses on.。
.是定语从句,修饰Bella DePaulo;notes是本句的谓语动词,后面接宾语从句。
第3篇
“Sesame Street” has been called “the longest street in the world". That is because the television program by that name can now be seen in so many parts of the world. That program became one of American’s exports soon after it went on the air in New York in 1969.
In the United States more than six million children watch the program regularly. The viewers include more than h alf the nation’s pre-school children,from every kind of economic(经济的),racial(种族的),and geographical group.
Although some educators object to certain elements in the program,parents praise it highly。
Many teachers also consider it a great help,though some teachers find that problems arise when first graders who have learned from “Sesame Street" are in the same class with children who have not watched the program.
Tests have shown that children from all racial,geographical, and economic backgrounds have benefited from watching it. Those who watch it five times a week learn more than occasional(偶然的)viewers. In the
US the program is shown at different hours during the week in order to increase the number of children who can watch it regularly。
The programs all use songs,stories, jokes, and pictures to give children a basic understanding of numbers, letters and human relationships。
But there are some differences。
For example,the Spanish program, produced in Mexico City,devotes more time to teaching whole words than to teaching separate letters。
Why has “Sesame Street” been so much more successful than other children’s shows? Many reasons have been suggested. People mention the educational theories(理论) of its creators,the support by the government and private(私人的)businesses, and the skillful use of a variety of TV tricks。
Perhaps an equally important reason is that mothers watch it along with their children。
This is partly because famous adult stars often appear on it. But the best reason for the success of the program may be that it makes every child watching feel able to learn. The child finds himself learning,and he wants to learn more。
1. “Sesame Street” is actually _______。
A. a street in the US
B. a program for children
C。
a program for teachers D. a program for students 2。
Children who often watch the program _______。
A。
can have problems in school B。
will find it a great help
C。
will take no interest in their studies D。
will be well
educated
3. What is special about the program?
A. It offers great fun.
B. It makes children feel able to learn.
C。
It is shown at different hours during the week.
D。
Children learn and enjoy themselves while watching.
4。
Why is “Sesame Street” so popular in the world?
A。
Because it is supported by the government and businesses.
B. Because it uses a variety of skillful tricks.
C. Because mothers watch it along with their children。
D. Because it makes every child watching it feel able to learn。
5。
The best title for this passage can be _______。
A. TV Programs
B. Educating Children
C. Sesame Street
D. A Great Success
本文介绍了电视节目Sesame Street所产生的社会影响及它成功的原因。
1。
B。
细节题。
根据文章第2段第1句more than six million children watch the program regularly可推知此题答案为B。
2。
B。
推断题.根据文章第4段第1句Tests have shown that chil dren…have benefited from watching it 可推知此题答案为B。
3。
D.推断题。
根据文章第5段第1句The programs all use songs,stories, jokes, and pictures to give children a basic understanding of numbers,letters and human relationships可推知此题答案为B.
4。
D。
推断题。
根据文章最后一段倒数第2句the best reason for the success of the program may be that it makes every child watching feel able to learn 可推知此题答案为D。
5. C.主旨题.本文主要介绍电视节目Sesame Street 所产生的影响及它成功的原因,所以选C。
第4篇
Ruben lived in a small village. There was no school there and he had to study in a school in the town. It was nearly five kilometres away from his village。
His father couldn’t buy a bike for him and he had to go to school on foot。
He got up early in the morning。
Usually he had to run there in order not to miss the first class. He kept running every day and it was helpful to him。
He’s strong and tall now and he ran faster than any other man in his village. He took part in several sports meetings and won some medals. The young man is proud of and always wants to have a race with others。
One day his mother was ill and his father told him to buy some medicine for headache in the town. The young man got there soon。
There were many people in the chemist's shop while he was waiting there. And when his turn came,he couldn't find his money. An old woman hinted(暗示)a young man had stolen it. He saw the thief had already left the shop. He ran towards him quickly. The thief found it and began to run. He was happy and tried to catch up with him.
“Let’s have a race and see who will run faster,” Ruben called out behind。
Soon after that he caught up with the thief。
But he didn't stop and went on running。
At a crossing one of his friends asked, “What are you running for, Ruben?"
“I’m running after(追)a thief. ”
“Where’s the thief, then?”
“He wants to show that he’ll run faster than me, but he’s fallen behind!”
1。
Ruben had to run to school because ______________.
A。
he had no bike B. he hoped to win some medals C。
his village was a little far from the school
D. he was afraid to be late for class
2.______________ ,so he won some medals.
A。
Ruben is good at running
B。
Ruben went to school on time
C. Ruben often took part in the sports meetings。
D. Ruben likes to have a race with others
3。
The phrase “a chemist’s shop” in the story means ______________.
A。
化工商店 B. 药店 C. 化工厂 D. 制药厂
4. Ruben’s money was stolen ______________.
A. on his way to the town
B. before he went in the shop
C。
when he was waiting in the shop
D. after he had left the shop
5。
Ruben was happy because ______________。
A。
he could easily catch the thief
B. he had a chance(机会)to have a race
C。
he knew who had stolen his money
D. he would win another medal that day
1. D。
细节理解题。
在所给的几个原因当中,Ruben怕迟到才是最主要的。
2。
A。
细节理解题。
Ruben赢得奖牌是因为他跑得快.
3. B。
猜测词义题。
Ruben要买的是零售药品。
自然在药店,因此,B项是正确选项.
4. C.细节理解题。
5。
B。
推理判断题.。