高中英语外研版必修2模块质量测评1
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
模块质量测评(一)Module 1Our Body and
Healthy Habits
(时间:90分钟满分:110分)
第一部分阅读理解(共两节,满分30分)
第一节(共10小题,每小题2分,满分20分)
阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
I love to run with a partner, but there's nothing, like running alone. It's the “me” time that I badly need.
When you run by yourself, you have time to think. You have enough time alone to work through whatever worries you, and by the time you're home again, you'll feel mentally refreshed (精神振作).If something is weighing on your mind, I say, think about it as you run. Run until you've successfully dealt with it. Sometimes the best therapy (治疗) es not on a bed, but in running shoes.
Honestly, it's easier for me to work out rather than improve my diet. I noticed early in my training that as I ran further distances, I cared more about what I ate because they directly affect each other.
You want to run at your best performance level, and it won't take you long to realize which foods help and which ones hurt. Simply by running, your food needs change, and you eat the best foods to give you energy.
A friend recently asked me, “Why do you run?”I said, “In a given day, sometimes I hate the one hour that I spend running. But I love the way that one hour makes me feel for the rest of the day.”
There is a mysterious quality that running adds to your life. I
don't know if it's the way it shapes your legs or the knowledge that you've cleared seven miles before most people wake up. I think true_runners_walk_a_little_taller. They hold a confidence that doesn't e from anything else.
语篇解读本文主要讲述了跑步能让人快乐与健康的原因。
1.What does the author mainly tell us in Paragraphs 4 and 5?
A. He/She pays little attention to his/her diet.
B. People should eat a lot before running.
C. Diet has little to do with running.
D. Running makes people eat more healthily.
答案与解析D段落大意题。
归纳第四、五段内容可知,这两段主要是说明跑步能让人的饮食更健康。
2.By saying “true runners walk a little taller” in the last paragraph, the author means that they ________.
A. are growing
B. bee healthier
C. are more confident
D. learn more from running
答案与解析C句意理解题。
本段讲到跑步带给人生其他的品质,通过本段最后一句可知,这一品质正是自信,故选C项。
walk tall 指“昂首阔步;趾高气扬”。
3.The author wrote the text mainly to tell us ________.
A. why running keeps you happy and healthy
B. how to get into a good habit of running
C. the relationship between diet and running
D. running is better than any other exercise
答案与解析A作者意图题。
文章讲了跑步可以给人提供时间考
虑问题、可以让人的饮食更健康、可以帮助人建立信心,可见作者要告诉我们跑步能使人健康、快乐的原因。
B
pared to kids who eat with their families once a week or not at all, kids who always sit down to eat with their families are less likely to be overweight and eat unhealthy foods, according to U.S. researchers at the University of Illinois.
In the study, which included 182,836 children aged 2 to 17, researchers found kids who ate with their parents at least three times a week had 12% lower chances of being overweight. The children were also 20% less likely to eat junk food, 35% less likely to have eating problems like missing meals or making_a_pig_of_oneself,_and 24% more likely to eat vegetables and other healthy foods.
According to the U.S. Centers for Disease Control and Prevention, childhood overweight has increased by more than three times over the past 30 years. The extra pounds may destroy kids' self-esteem (自尊) and can cause health problems such as heart disease.
“We also know that families that sit down together are less likely to eat high-calorie food, so the kids can control their weight,” said John Hammond, a professor at the University of Illinois. “There are also nutritional (营养的) benefits from that,”said him. Regular family meals make it easy to ensure everyone is getting the nutrients they need, which is good for children's growth. For example, they cook fish once a week and red meat once or twice every two weeks and have a vegetable at every meal.
As a result, the researchers encourage families to spend more time together around the dinner table. “It doesn't have to be every day,”
said John Hammond. “We know that families are very busy.”
语篇解读父母同孩子一同吃饭,对孩子的饮食健康来说非常重要。
4.The underlined phrase “making a pig of oneself” in Paragraph
2 means ________.
A. eating pork
B. eating red meat
C. eating vegetables
D. eating too much
答案与解析D词义猜测题。
在本句中,作者谈了两类相对的饮食问题,一为missing meals(不吃饭),故另一类(making a pig of oneself)即为“吃得太多”。
5.Family meals can make kids less likely to be overweight because ________.
A. family meals are all delicious
B. parents can control their kids' food when eating together
C. family meals are eaten in a happy mood
D. kids can get any food they like during family meals
答案与解析B细节理解题。
根据文章第四段的“We also know that families that sit down together are less likely to eat high-calorie food, so the kids can control their weight”可知,全家一块儿吃饭时,很少吃卡路里较高的食物,因此孩子们不易得肥胖症。
故选B项。
6.Which of the following is the researchers' suggestion?
A. To have dinners with kids as often as possible.
B. To have dinners with kids every day.
C. To have dinners with kids once a week.
D. To have dinners with kids twice a week.
答案与解析A细节理解题。
根据文章最后一段中“As a result, the researchers encourage families to spend more time together around
the dinner table”可知,研究员建议父母尽可能多地和孩子们一起吃饭。
7.The text is mainly written for ________.
A. scientists
B. children
C. parents
D. teachers
答案与解析C推理判断题。
文章的主题是:孩子和父母一起吃饭有利于孩子们减少肥胖的可能,并使他们形成良好的饮食习惯,这对孩子的父母而言是非常重要的,因此这篇文章主要是写给家长看的。
C
Have you ever been ill? When you are ill, you must be unhappy because your body bees hot,and there are pains all over your body. You don't want to work, and you stay in bed, feeling very sad.
What makes us ill? It is germs (细菌). Germs are everywhere. They are very small and you can't find them with your eyes, but you can see them with a microscope. They are very small and there could be hundreds of them on a very small thing.
Germs are always found in dirty water. When we look at dirty water under the microscope,we shall see them in it. So your father and mother will not let you drink dirty water.
Germs aren't found only in the water. They are found in the air and dust. If you cut your finger,if some of the dust from the floor goes into the cut (割开处), some of the germs would go into your finger. Your finger would bee big and red, and you will have much pain in it. Sometimes the germs would go into all of your body,and you would have pains everywhere.
8.Which of the following is TRUE?
A. If things are very small, they are germs.
B. If things can't be seen, they must be germs.
C. Germs are only in dirty water.
D. Germs are everywhere around us.
答案与解析D推理判断题。
根据第四段中“Germs aren't found only in the water. They are found in the air and dust.”可以排除C项。
A、B两项明显不符合题意,只有选D项,并且根据第二段“It is germs. Germs are everywhere.”可以确定D项为正确答案。
9.What is a microscope used for?
A. Making very small things look much bigger.
B. Making very big things look much smaller.
C. Helping you read some newspapers.
D. Helping you if you can't see things clearly.
答案与解析A细节理解题。
根据第二段中“They are very small and you can't find them with your eyes, but you can see them with a microscope.”可知microscope是显微镜。
故选A项。
10.Which of the following is NOT true?
A. Germs can be found both in the water and in the air.
B. Germs can go into your finger if it is cut.
C. If your temperature is not OK, there must be germs in your body.
D. If your finger isn't cut, there aren't any germs on it.
答案与解析D理解判断题。
根据文章可以判断A、B、C均为正确答案,而D项不正确,即使手不被割破,也会有细菌的。
第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有两项为多余选项。
As we all know, sleep is very important and necessary. I would love everyone to form the habits below to have better sleep without
needing the alarm wake-up call.
__11__ If you eat much food an hour before you go to bed, your body will hate you. Your body needs time to digest (消化) while you are awake.
__12__ Something that makes me very angry is when I hear on TV that people just need 30-minute exercise a week. That's funny. Every person should be getting 30-minute exercise daily along with a healthy diet. When you do exercise, you use energy, which your body has to recover from. __13__
The harder you push your body, the faster it falls to sleep and the better it sleeps.
Turn the TV off. There are a few shows I watch still, but they will never get in my way of (妨碍) sleep. The bedroom is only for sleeping and a place of rest. __14__
__15__ A question to ask yourself: If I didn't have an alarm, what time would I get up? If that time is the time you need to get up, you should probably throw away the alarm. If the time you actually get up is much later than the time you do get up, make great changes to your way of life and the time you go to sleep. No one should need an alarm.
A. Exercise for at least 30 minutes every day.
B. Eat right and no meals within 4 hours of rest.
C. Throw away the alarm.
D. Sleep is one of the most important things in our lives.
E. Your body recovers when you are sleeping.
F. Try to get up as early as you can.
G. Take the TV out of your bedroom.
答案11.B12.A13.E14.G15.C
第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C和D 四个选项中,选出最佳选项。
A bear is silently walking around in the woods looking for food. Out of the corner of her eye she sees a __16__ silently moving toward her. The bear slowly __17__ her head in the other direction and discovers another lion. She is being ambushed (伏击). If there are two, there will be more. She is in a(n) __18__ situation now.
She quickly turns her head and __19__ another two lions. As her head turns she feels a __20__ pain in her back as one of the lions has pounced (猛扑) on her and __21__ his claws (爪) deep into her __22__. The bear fights back but finds her roar can't scare the lions __23__. Another lion bites her leg, and the other __24__ pounce on her back and front.
For a few moments the bear __25__ and thinks she is as good as dead. Then a __26__ of her babies jumps into her mind. She sees the babies looking for their __27__,looking for food and at that moment she knows they will die if she does not __28__ back to the hole under the oak tree. Another claw just misses her eye __29__ she sees the lion about to bite into her neck. The babies __30__ ing back into her mind and __31__ she rises ... she rises to __32__ the lions ...
We all have magic in us. Your goal in life should be to find the __33__ inside of you, find it quickly and keep driving toward it in every __34__ day of your life. You __35__ are magical — you might not realize it but the magic is there.
16.A. lion B. tiger
C. fox
D. goat
17.A. bends B. turns
C. raises
D. drops 18.A. lonely B. dangerous C. unusual D. strange 19.A. discovers B. feels
C. catches
D. hears 20.A. slight B. soft
C. terrible
D. short 21.A. thrown B. dug
C. placed
D. put 22.A. head B. leg
C. neck
D. back 23.A. off B. out
C. away
D. aside 24.A. two B. three
C. four
D. five 25.A. gives back B. gives off C. gives in D. gives up 26.A. thought B. memory C. picture D. concern 27.A. mother B. father C. sisters D. brothers 28.A. leave B. e
C. take
D. look 29.A. if B. though C. unless D. as 30.A. start B. stop
C. keep
D. try
31.A. suddenly B. finally
C. actually
D. gradually
32.A. get off B. shake off
C. turn off
D. take off
33.A. chance B. magic
C. decision
D. goal
34.A. special B. important
C. single
D. great
35.A. entirely B. clearly
C. truly
D. probably
答案与解析
语篇解读作者在本文中通过熊与狮子搏斗的故事告诉读者要意识到并发掘自己身上那种不可思议的力量。
16.A根据下句中的“... discovers another lion”,可知此处应选A项。
17.B从句子后面部分“in the other direction”及下一段中的“She quickly turns her head”可知,这里指把头转向另一个方向。
18.B由上文所描述的内容:熊被好几头狮子伏击了,可知她的处境很危险(dangerous)。
19.A根据上下文可知此处要选discovers,指又发现了两头狮子。
20.C结合后半句话可知这里指一种剧烈的疼痛(a terrible pain)。
21.B根据句中的deep into her __22__可知,此处要选dug,表示“刺;戳”。
22.D根据前面的pain in her back可知此处应选D项。
23.C她的吼叫不能把狮子吓走(scare the lions away)。
24.A上文提到共有4头狮子,而现在一头在攻击背部,一头在咬腿,那么剩下的两头就在熊的前后猛扑了。
故选A项。
25.D根据句子后面部分可知此处指熊曾一度放弃了(gives up)。
26.C接着熊仔的画面(picture)出现在她的脑海。
27.A根据文中的she及her babies可知这里指的是母亲(mother)。
28.B e back to“返回到……”。
29.D当(as)一头狮子要咬进她的脖子时,另一只爪子差点划过她的眼睛。
30.C指熊仔的画面不断(keep)出现在她的脑海里。
31.A突然(suddenly)她站起来了。
32.B shake off“摆脱”,符合上下文语境,熊最终脱离了险境。
33.B根据上一句中的“... have magic in us”及下一句中的magical可知此处选magic。
34.C every single day“每一天”。
35.C结合文章内容可知这里要选truly,因为作者持非常肯定的态度,认为每个人都有不可思议的力量。
其他选项与语境不符。
第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括内单词的正确形式。
Susan: I am really anxious 36.________ (drink) something right now. How about you?
Mark: Me 37.________. We've been walking out here in this hot sun for 38.________ least twenty minutes. But if you want something sweet, you 39.________ (have) to buy a small drink.
Susan: What? Why?
Mark: Haven't you heard? There is a new law now here in New York banning the sale of sugary drinks in cups or containers larger than 16 ounces.
Susan: Really? Why?
Mark: I guess the government thinks that will help people lose weight and keep 40.________ (health). More than half of New York City adults are 41.________ now, and nearly 40 percent of the city's public elementary and middle school students are also considered overweight.
Susan: Does the law also ban other food 42.________ (connect) with sugar, such as candy and other sweets?
Mark: No.
Susan: That's unfair. Those can cause people to gain weight, too.
Mark: Yes. That's 43.________ some health officials are unsatisfied with the new law. Oh, look, here's a convenience store. I think I'll stop in 44.________ buy a big sugary drink here.
Susan: But didn't you say it was against 45.________ law?
Mark: No. Supermarkets and convenience stores can sell them. They are not banned everywhere.
答案与解析
36.to drink根据be anxious to do sth.“着急做某事”用法可知该空填不定式。
37.too根据语境“我们已在太阳下走了至少20分钟”可知填too, me too“我也是”。
38.at at least“至少”。
39.will have if条件状语从句用一般现在时,主句应用一般将来时。
故该空填will have。
40.healthy所给词在句中作表语,应用形容词形式,故填healthy“健康的”。
41.overweight根据上下文语境可知该处指成年人超重,与该答句中最后的overweight呼应。
42.connected所给词在句中作定语修饰food, be connected with“与……有关”作定语,应用过去分词。
43.why That's why ...“这是为什么……”解释官员不满意新法律的原因。
44.and空格前后为并列的的动作stop in和buy,故填并列连词and。
45.the空处填定冠词the,特指上文提到的法律。
第三部分写作(共两节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。
假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。
文中共有10处错误,每句中最多有两处。
错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符(∧),并在此符下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
3.必须按答题要求做题,否则不给分。
Did you enjoy yourself yesterday? I suppose you do. But I'd like to tell you what bad a day I had yesterday. Everything just went wrongly. In the morning, my alarm clock didn't ring, but I woke up an hour late.
I was in such a hurry that I burning my hand when I was cooking
breakfast. Then I ran out the house to catch the 8:30 bus. This is the bus I usually take. But, as you can guess, I missed of course. I was very unhappy and scared because of my teacher hated students ing later to school. So I ran three miles to school, only to discovering that nobody was there. I realized it was Sunday.
答案
Did you enjoy yourself yesterday? I suppose you do did
. But I'd like
to tell you what how
bad a day I had yesterday. Everything just went wrongly wrong . In the morning, my alarm clock didn't ring, but so/and
I woke up an hour late. I was in such a hurry that I burning burned
my hand when I
was cooking breakfast. Then I ran out ∧of
the house to catch the 8:30
bus. This is the bus I usually take. But, as you can guess, I missed ∧it
of course. I was very unhappy and scared because of \ my teacher hated students ing later late
to school. So I ran three miles to school, only
to discovering discover
that nobody was there. I realized it was Sunday.
第二节 书面表达(共25分)
假如你是李华, 你的笔友Jane 最近总是感觉身体不适,因此写信向你询问如何保持身体健康, 请你根据以下要点提示用英文给他回信。
要点提示:
1.合理饮食,避免吃脂肪高及含糖多的食物,多吃新鲜蔬菜和水果;
2.锻炼身体,合理锻炼有助身体健康;
3.保证充足睡眠,不要熬夜;
4.你的其他建议……
字数:120词左右(信的开头和结尾已给但不计入总数,可适当增加细节)。
Dear Jane,
I'm glad to receive your letter. But at the same time, I'm sorry to hear that you are not very well these days. ____________________________
____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ________________
Yours sincerely,
Li Hua 范文
Dear_Jane,
I'm_glad_to_receive_your_letter._But_at_the_same_time,_I'm_so rry_to_hear_that_you_are_not_very_well_these_days. In your letter you asked me how to stay healthy. Here is my advice.
Firstly, you should keep a balanced diet. You should avoid eating food high in fat and too much sweet food. You'd better eat more fresh vegetables and fruits. Secondly, taking exercise every day helps build (up) a strong body. Why not take more exercise in your spare time? As we all know, regular exercise is an important part of keeping us healthy. Finally, make sure you have enough sleep and you mustn't stay up too late at night.
By eating properly and exercising regularly, you can keep your body at a proper weight and stay healthy. I truly hope my advice is
helpful and you'll get well soon.
Best wishes!
Yours_sincerely,
Li_Hua。