(整理版高中英语)市高考英语短文改错阅读理解训练(7)及答案
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
市高考英语短文改错、阅读理解训练〔7〕及答案
Passage ***
Dear Mr. Brown,
I am writing to thank you with your kind help. 1______
Before you came to teach us, I had not interest in 2______
English.My pronunciation was terribly.I could 3_____
only speak a few words.But one and a half year later, 4_____
I now think English fun to learn.I got a lot from your 5____
said, “If you try to, you can be No 1 !〞I hope you`ve 7____
had pleasant journey home and will come to china 8_____
again sometimes in the future.I will write again 9_____
and send you the photos we take together 10______
KEY 3
——no 3 terribly—terrible 4. years—years
5. is
6. Right
7. /to 8 a
9 sometimes—sometime 10 take –took
********************************************结束
*************************************************************结束
社会生活类---[201*·卷]
Spring is coming, and it is time for those about to graduate to look for jobs. Competition is tough, so job seekers must carefully consider their personal choices. Whatever we are wearing, our family and friends may accept us, but the workplace may not.
A high school newspaper editor said it is unfair for companies to discourage
visible tattoos(纹身), nose rings, or certain dress styles. It is true you can't judge
a book by its cover, y et people do “cover〞 themselves in order to convey(传
递)certain messages. What we wear, including tattoos and nose rings, is an expression
of who we are. Just as people convey messages about themselves with their appearances,
so do companies. Dress standards exist in the business world for a number of reasons,
but the main concern is often about what customers accept.
Others may say how to dress is a matter of personal freedom, but for
businesses it is more about whether to make or lose money. Most employers do care
about the personal appearances of their employees(雇员),because those people
represent the companies to their customer.
As a hiring manager I am paid to choose the people who would make the best
impression on our customers. There are plent y of wellqualified candidates, so it
is not wrong to reject someone who might disappoint my customers. Even though I
am openminded, I can't expect all our customers are.
There is nobody to blame but yourself if your set of choices does not match that
of your preferred employer. No company should have to change to satisfy a candidate
simply because he or she is unwilling to respect its standards, as long as its standards
are legal.
57.Which of the following is the newspaper editor's opinion according to Paragraph
2?
A.People's appearances carry messages about themselves.
B.Customers' choices influence dress standards in companies.
C.Candidates with tattoos or nose rings should be fairly treated.
D.Strange dress styles should not be encouraged in the workplace.
58.What can be inferred from the text?
A.Candidates have to wear what companies prefer for an interview.
B.What to wear is not a matter of personal choice for companies.
C.Companies sometimes have to change to respect their candidates.
D.Hiring managers make the best impression on their candidates.
59.Which of the following would be the best title for the text?
A.Employees Matter
B.Personal Choices Matter
C.Appearances Matter
D.Hiring Managers Matter
60.The author's attitude towards strange dress styles in the workplace may best be described as________.
A.enthusiastic B.negative
C.positive D.sympathetic
【要点综述】又是一年毕业季,很多大学毕业生又要开始为寻找一份可以赖以生存的工作而奔忙了,但是,影响就业成功的因素很多,其中有一点就是面试时的着装。
57.C 推理判断题。
根据第二段的首句可知报纸编辑认为有纹身或戴鼻环去面试的人应该受到公平的对待,故此题选C。
58.B 推理判断题。
通读第三段可知本文作者的意思是:员工的穿着不再是员工的私人问题,而是影响到公司的声誉和开展的大问题。
选B。
59.C 主旨大意题。
本文大意是关于员工的着装问题,故此题选C。
60.B 作者意图题。
根据本文后两段可知,作者不赞成员工着奇装异服,即作者的态度是“否认的〞,应选B。
****************************************************结束
(201*·诊断)
buy so many ticket? How many friends do you meet
答案与解析:
1.but改为and 依据语境,这里前后句之间是并列关系而不是转折关系。
2.√
3.out改为in 依据语境,男孩买票走进电影院。
4.the改为a 下文bought a third ticket有暗示。
序数词前用不定冠词,表示“再一,又一〞。
5.comes改为came 结合行文逻辑,这里应用一般过去时。
男孩进去又出来了。
6.asked后加for ask for sth.表示“要求得到……〞。
7.去掉who 这里不是定语从句,假设是定语从句,原句缺少主句。
8.ticket改为tickets so many后接复数名词。
9.not改为no not是副词,不能修饰名词,应改为no。
10.tear改为tears 这里stop和tear是并列谓语动词,要用第三人称单数的一般现在时。
************************************************************结束
.〔201*·卷〕
In business, there’s a speed difference: It's the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive (竞争的) strategy〔策略〕and how fast the company actually moves. The difference is important regardless of industry and company size. Companies fearful or losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.
In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain an edge ended with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track, What’s more, the firms that “slowed down to speed up “improved their top and bottom lines ,averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-years period.
How did they disobey the laws of business physics, taking more time than competitors yet performing better ? They thought differently about what “slower “and “faster〞 mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operation
speed (moving quickly ) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value ). Simply increasing the speed of production, for example , may be one way to try to reduce the speed difference . But that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.
In our study, high performing companies with strategic speed always made changes when necessary . They became more open to idea and discussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look and learn. By contrast (相比而言). Performance suffered at firms that moved falt all the among their employer , and had little time thinking about changes.
Strategic speed serves as a kind of leadership . Teams that regularly take time to get things right , rather than plough ahead full bore , are more successful in meeting their business goals . That kind of strategy must come from the top.
57 . What does the underlined part “gain an edge 〞 in Paragraph 2 mean ?
A. Increase the speed.
B. Get an advantage.
C. Reach the limit.
D. Set a goal
58. The underlined part “the laws of business physics〞in Paragraph 3 means ___________.
A. spending more time and performing worse.
B. spending more time and performing better
C. spending less time and performing worse
D. spending less time and performing better
59. What can we learn from the text?
A. how fast a firm moves depends on how big it is.
B. how competitive a firm is depends on what it produces.
C. Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes.
D. Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.
60. Where could be the last title for the text?
A. Improve quality? Serve better.
B. Deliver value? Plough ahead.
C. Reduce time? Move faster.
D. Need speed? Slow down.
【答案】BDCD
*************************************************************结束
passage ***
There are advantage for students to work while 1_____
Studying at school.One of them was that 2_____
they can earn money.For the most part, 3______
students working to earn money for their own 4____
use.Earning their own money allow them 5 _____
to spend on anything as if they please. 6_____
they would have to ask their parents for 7____
money or for permission to do things by 8 ____
the money.Some students may also to save 9____
up for our college or future use. 10______
【参考答案】
KEY 4
There are advantage for students to work while ___ advantages Studying at school.One of them was that is
they can earn money.For the most part,
students working to earn money for their own work
use.Earning their own money allow them allows
to spend on anything as if they please.╱if
they would ∧ have to ask their parents for not
money or for permission to do things by with
the money.Some students may also to save /to
up for our college or future use. their
****************************************************结束
****************************************************结束
.〔201*·全国II〕
Since 1984, Philadelphia has been cleaning up its act. One by one, graffiti-covered walls are being changed into outdoor art. So far, more than 1,800 murals〔壁画〕have been painted.Philadelphia now has more murals than any other American city.
The walls that were once ugly with graffiti〔涂鸦〕are now covered with beautiful pictures of historical heroes and modern art, thanks to the Mural Arts Program (MAP). Its work makes schools and public places attractive, and its citizens very proud. The program began as part of Philadelphia's Anti-Graffiti Network. Jane Golden is the MAP's artistic director. "When people ask me what ow program is about," she says, "I answer them with one word: hope." Each .year, the MAP offers youth art programs and workshops. Some one-time graffiti writers even help paint MAP murals.
The MAP's work, says Golden, is all about developing a sense of community〔社区〕.When a neighborhood requests a mural, the MAP works with the people there to develop a message. Some messages have been "Safe Streets," "Love and Care," and "Peace Walk."
The MAP receives up to 50 requests for murals each week. Last year, the workers painted 140 murals.
"The making of a mural enters people's collective memory as an extraordinary, pleasant moment in neighborhood history" says Golden, who began as a muralist in Los Angeles.
41 .What can be the best title for the text?
A. Love, from Graffiti Writers to Muralists
B. MAP, a New Company in Philadelphia
C. Jane, an Excellent Mural Artist
D. Hope, One Wall at a Time
42. What is the Mural Arts Program in Philadelphia aimed at?
A. Helping the young find jobs.
B. Protecting the neighborhood.
C. Fighting against graffiti.
D. Attracting more visitors.
43.How does the MAP decide on the message for a mural?
A. By having discussions with people in the community.
B .By seeking advice from the city government.
C .By learning from the young graffiti writers.
D. By studying the history of the city.
44. Which of the following words best describes the work of the MAP?
A. Difficult. B.Dangerous. C. Experimental.D. Successful.
【答案】DCAD
**********************************************************结束 (201*·、模拟)
答案与解析:
1.come→came整篇文章为一般过去时,应把come改为came。
2.√
3.so→but前后语境为转折关系,应把so改为but。
4.they→we根据上文可知作者使用了第一人称,此处指作者和父亲俩人,因此应把they改为we。
5.去掉who 本句为简单句,去掉who。
6.amazed→amazing主语为it,应用amazing作表语,表示“令人惊异的〞。
7.by→in固定短语have...in common表示“有……相同之处〞。
8.去掉had wish后的宾语从句用虚拟语气,谓语应用情态动词+动词原形,因此把had去掉。
9.Hopeful→Hopefully副词hopefully放在句首,表示“希望〞副词作状语修饰整个句子。
10.在also后加the next summer指明年夏天,the summer after next指后年夏天。
*************************************************************结束。