推荐2019高考英语一轮选练习题 模块6 Unit 1 Laughter is good for you(含解析)牛津译林版
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
Laughter is good for you
李仕才
一、阅读理解。
If you have a chance to go to Finland,you will probably be surprised to find how “foolish” the Finnish people are.
Take the taxi drivers for example.Taxis in Finland are mostly highclass Benz with a fare of two US dollars a kilometer.You can go anywhere in one,tell the driver to drop you at any place,say that you have some business to attend to,and then walk off without paying your fare.The driver would not show the least signs of anxiety.
The dining rooms in all big hotels not only serve their guests,but also serve outside diners.Hotel guests have their meals free,so they naturally go to the free dining rooms to have their meals.The most they would do to show their good faith is to wave their registration cards to the waiter.With such a loose check,you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.
The Finnish workers are paid by the hour.They are very much on their own as soon as they have agreed with the boss at the rate.From then on they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.
With so many loopholes(漏洞) in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take “petty_advantages”.But the strange thing is that all the taxi passengers would always come back to pay their fares after they have attended to their business and that not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms.And workers always give an honest account of the exact hours they put in.As the Finns always act on good faith in everything they do,living in such a society has turned everyone into a real “gentleman”.
1.The underlined words in Paragraph 5 means to “________”.
A.be ready to help others
B.make good use of one's friends
C.be a little ahead of others
D.gain something at other's expense
2.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.While taking a taxi in Finland,you can get off without first paying your fare.
B.In a big hotel in Finland, you can enjoy free meals if you're living in the hotel.
C.The bosses in Finland pay the employees according to the registration of their
working hours.
D.The workers are always honest with their working hours.
3.We can learn from the passage that ________.
A.the Finnish society is of very high moral(道德的)level
B.there are many loopholes in everyday life in Finland
C.in Finland,most taxi drivers will not charge you anything
D.everyone in Finland is like a gentleman,for they have faith in themselves 4.Which of the following is the best title of the passage?
A.Life in Finland
B.A Society with “Foolish” People
C.What a Life
D.Honest accounts of the Finns
【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要通过一些例子,介绍了芬兰人的诚实,并且诚实让他们成为真正的“绅士”。
【难句分析】You can go anywhere in one,tell the driver to drop you at any place,say that you have some business to attend to,and then walk off without paying your fare.
分析:该句为主从复合句。
句中that you have some business to attend to 为that 引导的宾语从句,作say的宾语。
译文:你可以乘一辆出租车去任何地方,告诉司机让你在任何地方下车,告诉(司机)你有一些事情要处理,然后不付车费就可以离开。
1.D 考查词义猜测。
根据第五段第一句“With so many loophol es(漏洞)in everyday life,surely Finland must be a heaven to those who love to take ‘petty_advantages’”可知,在日常生活中芬兰出现了很多的“漏洞”。
结合上文内容可知,在芬兰,如果你告诉出租车司机你有一些事要处理,你不付车费就可以离开;在宾馆用旧的登记卡就可以享受免费大餐;工人只要告诉老板自己工作的时长就可以得到相应的工资,这些就是“漏洞”。
由此可知,芬兰确实是那些爱贪小便宜的人的天堂,画线词意为“小便宜”,故D项正确。
2.C 考查细节理解。
根据第四段的内容,尤其是第三句“From then on they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly”可知,老板是根据工人自己所说的工作时长给工人支付工资的,而不是根据登记的时长,所以C项与文意不符,故选C项。
根据第五段第二句可知,你可以先下车离开,等处理完事情后再付车费,故A 项与文意相符;根据第三段最后两句可知,如果你在芬兰大宾馆入住,你可以凭登记卡享受免费大餐,故B项与文意相符;根据最后一段倒数第二句“And workers always give an honest account of the exact hours they put in”可知,芬兰工人总是诚实地汇报自己实。