【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)经典

合集下载

阅读理解记叙文知识点总结(word)

阅读理解记叙文知识点总结(word)

阅读理解记叙文知识点总结(word)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

Your English teacher has introduced a play to your class. Read the play.Characters: Benny, student, 14 years oldPeter, students, 15 years oldSusie, student, 14 years oldGrace, student, 14 years oldTime: One Sunday afternoon in autumnPlace: Sunny Park(The four teenagers have just finished the picnic. They are tidying up.)Benny: Wow! That was a great picnic. I'm so full that I can hardly move.Grace: That's no excuse for not tidying up, Benny. Come over here and help me pack up the leftover food. Peter, can you put out the fire, please? And clean up the plate.Peter: (Speaking unhappily to himself) How can I always get the dirty and difficult jobs?It's not fair.(Peter throws a bit of water on the fire. Then he picks up the ashes (灰烬) with an old newspaper and wants to throw them into the long grass.)Susie: (Sounding surprised)What are you doing, Peter? That's d…Peter: Whoops…the newspape r has caught fire.Susie: And the grass… Benny, Grace, help! Help!(Benny and Grace come over quickly. They help put out the fire completely.)Peter: Oh, no. What have I done?Grace: You know that we should do everything carefully, don't you?Peter: (With his head in his hands) Yes. What have I done? What have I done?(1)How does Peter feel about his job?A. Clean an easyB. Dirty and difficultC. Great and interestingD. Noisy and harmful (2)What word do you think Susie wo uld say in the sentence "That's d…"?A. dirtyB. difficultC. deliciousD. dangerous(3)Which of the following sentences is true?A. There are five people in the play.B. Peter's carelessness causes the fire.C. They have a picnic in the morning.D. Benny refuses to help others tidy up.【答案】(1)B(2)D(3)B【解析】【分析】文章大意:本文以角色对话的形式展示了文章的内容。

【英语】阅读理解记叙文知识点总结(word)

【英语】阅读理解记叙文知识点总结(word)

【英语】阅读理解记叙文知识点总结(word)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

Tony, a nine-year-old kid, is sitting at his desk when suddenly he wets(尿湿) his pants. He thinks his heart is going to stop because he can't possibly know how this has happened. It has never happened before. He knows the after-effect (后果)—When the boys find out, he will never hear the end of it. When the girls find out, they'll never speak to him again as long as he lives.Tony puts his head down and say to himself, "Oh, no. What can I do? I need help now!"He looks up and notices the teacher coming, with a look in her eyes that says he has been discovered.As the teacher is walking to him, a classmate named Emily is carrying a glass that is full of water. Emily falls down in front of the teacher and drops the glass of water in Tony's pants. Tony seems to be angry, but all the while he is saying to himself, "Thank you, dear! Thank you, dear!"Now all of a sudden, instead of being the person that everyone laughs at, Tony is the person of sympathy (同情). The person that everyone laughs at should be him, but now it is Emily.She tries to help, but they tell her, "You've done enough, you stupid!"At the end of the day, as they were waiting for the bus, Tony walks over to Emily and says in a low voice," You did that on purpose, didn't you ?"Emily says back in a quiet voice, "I wet my pants, too."(1)What does Tony think the other boys will do if they find out the fact?A. They'll all laugh at him.B. They'll tell the teacher about it.C. They'll try to help him.D. They'll never speak to him again.(2)Which is right according to the passage?A. Emily drops the water on purpose.B. Tony is really angry with Emily.C. Tony and Emily don't go home by bus.D. Tony and Emily aren't classmates.(3)We know that Emily is a_________ girl from the passage?A. careless and lazyB. quiet and brightC. stupid and helplessD. kind and smart.【答案】(1)A(2)A(3)D【解析】【分析】文章大意:本文是一篇记叙文。

【英语】阅读理解记叙文知识点总结

【英语】阅读理解记叙文知识点总结

【英语】阅读理解记叙文知识点总结一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

Your English teacher has introduced a play to your class. Read the play.Characters: Benny, student, 14 years oldPeter, students, 15 years oldSusie, student, 14 years oldGrace, student, 14 years oldTime: One Sunday afternoon in autumnPlace: Sunny Park(The four teenagers have just finished the picnic. They are tidying up.)Benny: Wow! That was a great picnic. I'm so full that I can hardly move.Grace: That's no excuse for not tidying up, Benny. Come over here and help me pack up the leftover food. Peter, can you put out the fire, please? And clean up the plate.Peter: (Speaking unhappily to himself) How can I always get the dirty and difficult jobs?It's not fair.(Peter throws a bit of water on the fire. Then he picks up the ashes (灰烬) with an old newspaper and wants to throw them into the long grass.)Susie: (Sounding surprised)What are you doing, Peter? That's d…Peter: Whoops…the newspaper has caught fire.Susie: And the grass… Benny, Grace, help! Help!(Benny and Grace come over quickly. They help put out the fire completely.)Peter: Oh, no. What have I done?Grace: You know that we should do everything carefully, don't you?Peter: (With his head in his hands) Yes. What have I done? What have I done?(1)How does Peter feel about his job?A. Clean an easyB. Dirty and difficultC. Great and interestingD. Noisy and harmful (2)What word do you think Susie woul d say in the sentence "That's d…"?A. dirtyB. difficultC. deliciousD. dangerous(3)Which of the following sentences is true?A. There are five people in the play.B. Peter's carelessness causes the fire.C. They have a picnic in the morning.D. Benny refuses to help others tidy up.【答案】(1)B(2)D(3)B【解析】【分析】文章大意:本文以角色对话的形式展示了文章的内容。

最新阅读理解记叙文知识点总结和题型总结(word)

最新阅读理解记叙文知识点总结和题型总结(word)

最新阅读理解记叙文知识点总结和题型总结(word)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解When faced with difficult situations in their lives, many people find them too challenging and give up, especially on their life dreams. But not for Gabriel Heredia.Gabrrel is a 21-year-old Argentinean barber(阿根廷理发师)who was born without hands. But he was able to grow up happy and independent because he always had the support of friends and family. In fact, his inspiration for such work was his mother, who is a hairdresser. At the age of 14, he began to take interest in her work and learned all kinds of hair cutting skills from her. Although he first saw it as an interest, Gabriel quickly decided that this was his dream job.Gabriel's family soon helped him open his first barbershop in San Isidro, Peru, which he worked at for one and a half years. There, he met Zlatan Gomez, the president of Argentina Corta, an organization for barbers to connect, do charity (慈善)work, and teach hairdressing. Later, Gabriel became part of Argentina Corta, offering his services to people of all ages so they can build up the skills they need to get a job.Gabriel then moved to Buenos Aires, Argentina where he cuts hair today. As a bright and caring young man, Gabriel tries hard to not only be a barber, but also make a connection with the neighborhood. He says, "The thing that I like the most about my job is that people feel comfortable and stylish with my cuts and that makes me feel happy."Gabriel always does his best to be independent. He never gives up. There is nothing he can't do. Besides cutting hair, he has learned to ride a bike, a motorbike and even to drive a car. He is no doubt inspiring others.(1)When Gabriel was born, what made him different from others?A. He was born without hands.B. His special haircut.C. His life dream.D. His happiness and independence.(2)At first, Gabriel Heredia learned hair cutting skills ________________.A. from Zlatan GomezB. from his motherC. from his friendsD. by himself(3)Which of the following statements about Gabriel Heredia is NOT true?A. He tries hard to make a connection with the neighborhood.B. He can not only cut hair but also drive a car.C. He joined Argentina Corta and taught others hair cutting skills in San Isidro.D. He opened his first barbershop in Buenos Aires with the help of his family.(4)What does Gabriel's story mainly tell us?A. A good beginning makes a good ending.B. You're never too old to learn.C. Nothing is impossible if you don't give up.D. Education changes life.【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C【解析】【分析】文章大意:很多人在面对困难时会选择放弃,但是加布里埃尔·赫雷迪亚没有放弃,他是一个理发师,生下来就没有双手,但是能够独立的成长,在家人的鼓励和支持下,实现了自己的梦想,后来帮搬到了阿根廷首都,布宜诺斯艾利斯,继续在那里理发。

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解(1)What kind of the letter may the passage be?A. An admission letter.B. An apology letter.C. A business letter.D. A thank you letter.(2)How much should Zhang Wei pay in all to enter the university?A. HK$ 55,935.B. HK$ 55,810.C. HK$ 55, 685.D. HK$ 55,560.(3)If you were Zhang Wei, how would you feel at this letter?A. Annoyed.B. Excited.C. Upset.D. Anxious.【答案】(1)A(2)D(3)B【解析】【分析】句意:这是张伟的一张香港中文大学的录取通知书,其中涉及到专业,学习方式,学位以及费用。

(1)细节理解题。

根据文中的语句The Chinese University of Hong kong Admission Notification提示可知,这是一张录取通知书,故选A。

(2)细节理解题。

根据文中的语句HK$ 55,560.(for native students)以及Zhang Wei (Yuyao,Ningbo)提示可知,张伟的学费是HK$ 55,560,故选D。

(3)理解归纳题。

这是一张香港中文大学的录取通知书,张伟收到以后,一定非常的激动,故选B。

【点评】考查阅读理解。

本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。

2.阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。

【英语】复习专题——阅读理解记叙文知识点归纳经典

【英语】复习专题——阅读理解记叙文知识点归纳经典

【英语】复习专题——阅读理解记叙文知识点归纳经典一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解When faced with difficult situations in their lives, many people find them too challenging and give up, especially on their life dreams. But not for Gabriel Heredia.Gabrrel is a 21-year-old Argentinean barber(阿根廷理发师)who was born without hands. But he was able to grow up happy and independent because he always had the support of friends and family. In fact, his inspiration for such work was his mother, who is a hairdresser. At the age of 14, he began to take interest in her work and learned all kinds of hair cutting skills from her. Although he first saw it as an interest, Gabriel quickly decided that this was his dream job.Gabriel's family soon helped him open his first barbershop in San Isidro, Peru, which he worked at for one and a half years. There, he met Zlatan Gomez, the president of Argentina Corta, an organization for barbers to connect, do charity (慈善)work, and teach hairdressing. Later, Gabriel became part of Argentina Corta, offering his services to people of all ages so they can build up the skills they need to get a job.Gabriel then moved to Buenos Aires, Argentina where he cuts hair today. As a bright and caring young man, Gabriel tries hard to not only be a barber, but also make a connection with the neighborhood. He says, "The thing that I like the most about my job is that people feel comfortable and stylish with my cuts and that makes me feel happy."Gabriel always does his best to be independent. He never gives up. There is nothing he can't do. Besides cutting hair, he has learned to ride a bike, a motorbike and even to drive a car. He is no doubt inspiring others.(1)When Gabriel was born, what made him different from others?A. He was born without hands.B. His special haircut.C. His life dream.D. His happiness and independence.(2)At first, Gabriel Heredia learned hair cutting skills ________________.A. from Zlatan GomezB. from his motherC. from his friendsD. by himself(3)Which of the following statements about Gabriel Heredia is NOT true?A. He tries hard to make a connection with the neighborhood.B. He can not only cut hair but also drive a car.C. He joined Argentina Corta and taught others hair cutting skills in San Isidro.D. He opened his first barbershop in Buenos Aires with the help of his family.(4)What does Gabriel's story mainly tell us?A. A good beginning makes a good ending.B. You're never too old to learn.C. Nothing is impossible if you don't give up.D. Education changes life.【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C【解析】【分析】文章大意:很多人在面对困难时会选择放弃,但是加布里埃尔·赫雷迪亚没有放弃,他是一个理发师,生下来就没有双手,但是能够独立的成长,在家人的鼓励和支持下,实现了自己的梦想,后来帮搬到了阿根廷首都,布宜诺斯艾利斯,继续在那里理发。

【英语】阅读理解记叙文知识点总结1

【英语】阅读理解记叙文知识点总结1

【英语】阅读理解记叙文知识点总结1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

Every year, more than 26,000 children arrive in Britain. We ask some new arrivals what theylike best about their new lives and what's different from home.Jarek, PolandI don't know anybody from Poland here, butI'm lucky because the English boy next door isvery friendly and kind. We are in the same class!I like teachers here. At home, the teachers seema bit strict and serious. There are a lot of rules,too. Here, teachers are patient and don't givemuch homework. We students go out of schooland buy pizza or burgers at lunchtime. We can'tdo that in Poland.Daisy & Luck, the USAMy sister and I like living here. It's cool! Mysister loves the British accent (口音).Everybody here is very polite. But we don'tunderstand all your strange words-we say"yard" not garden, and "apartment" not flat.The food is better here. There's Chinese,Indian and Thai. At home we eat too muchfast food.Zinah, IndiaIt's too cold here! I hate doing sports,especially outside in winter. The teacher here isvery serious about sports. I prefer science andmaths. I love the maths class because the teacheris really funny, just like my maths teacher inIndia. The school is so big and some studentsseem unfriendly. I'm from a small village school.I think it's hard to communicate with them.A. LuckB. ZinahC. JarckD. Daisy(2)In Zinah's eyes, her maths teacher in India might be ________.A. coldB. strictC. patientD. humorous(3)The passage is probably taken from ________.A. a travel magazineB. an education websiteC. a geography textbookD. a business newspaper【答案】(1)C(2)D(3)B【解析】【分析】文章大意:介绍了Jarek,Daisy,Lucy和Zinah来到英国以后自己的学习生活体验。

【英语】阅读理解记叙文知识点(大全)

【英语】阅读理解记叙文知识点(大全)

【英语】阅读理解记叙文知识点(大全)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。

Cinyee Chiu, an artist from Taiwan, is always happy to try something new. Her amazing works won lots of prizes. Among them, "24 Solar Terms(节气)" is the most popular.Ancient Chinese divided a year into 24 parts according to the changes of the weather. It's the 24 solar terms. But not everyone knows them well. Cinyee Chiu put the 24 solar terns in pictures to help people understand them better.Cinyee turned each solar term into an animal. But these animals are not just animals. You can also find seasonal fruits, vegetables or beautiful flowers on them.When spring comes, water gets warm and fish start to swim around. So Cinyee chose fish as a symbol of Start of Spring. Also, she drew spring vegetables, Chinese chives on the back of the fish. White Dew falls on about Sept. 8. It shows the beginning of the cool autumn. There are colorful leaves and cooler nights at this time of year. As the temperature falls, white dew(露珠)is often seen on the grass and trees at night. For White Dew, Cinyee chose a raccoon—a small animal with thick hair. She drew white spots(小圆点) on the raccoon to show dew. And she used the dragon fruit to show the rich colors in autumn.The young artist really gave the ancient Chinese culture a new look.(1)The writer gave ____ examples to show Cinyee's "24 Solar Terms".A. twoB. threeC. fourD. five(2)From Paragraph 5, we know that ____.A. a raccoon likes fishB. Start of Spring falls on about Dec. 8C. White Dew shows the end of the autumnD. Cinyee used white spots to show dew(3)According to the passage, Picture ____ can't be from Cinyee's "24 Solar Terms".A.B.C.D.(4)The writer mainly wants to talk about ____.A. why Cinyee made herself knownB. who divided a year into 24 partsC. how Cinyee showed the 24 solar termsD. what Start of Spring and White Dew mean【答案】(1)A(2)D(3)D(4)C【解析】【分析】文章大意:艺术家辛业秋以图片的形式将中国的二十四节气变成24种动物及相应的季节性的水果、蔬菜或美丽的花朵,帮助人们更好地理解它们。

最新阅读理解记叙文知识点总结

最新阅读理解记叙文知识点总结

最新阅读理解记叙文知识点总结一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。

Once there was a small hotel whose keeper was always caring about money.One day, a businessman arrived. The keeper looked at the man's thick wallet and thought, "Oh, I wish that all the money could be mine!" The businessman didn't notice that, so he ordered the most expensive room and went to his room to dress for dinner.Around the hotel, there were some beautiful ginger(姜)plants. Many people said that eating the buds(芽) of ginger would make a person forgetful.The keeper thought, "If I serve some buds of ginger to the businessman, he may be forgetful to take his wallet!" Then she went to the kitchen.Soon, businessman came downstairs and asked for dinner. The keeper was very excited as she served the dish to him. "Delicious!" said the rich man. When dinner was finished, he went to bed happily.In the next morning, the keeper saw the businessman leaving from the front door. As soon as he was out of sight, she ran up to his room. She looked all over the room for the wallet, but she couldn't find it. Suddenly, she noticed a piece of paper on the floor. It was the businessman's bill (账单). He had forgotten to pay it! She ran down the stairs, out of the front door, and across the road until she was out of breath, but the businessman was already far, far away. "I'm so silly!”" cried the keeper.(1)The keeper came up with an idea to own the businessman's money when __________.A. she dressed herselfB. she cooked the meal in the kitchenC. the businessman went upstairs happilyD. she thought of the buds of ginger around her hotel(2)The keeper ran into the businessman's room as soon as he left because __________.A. she wanted to find the man's billB. she wanted to find the key to the man's roomC. she wanted to check if the man had left his money thereD. she wanted to see if the man had broken anything in the room(3)Which if the following is NOT true according to this passage?A. The keeper realized the buds of ginger didn't work in the end.B. The keeper ran after the businessman because of the bill.C. The businessman didn't know the rumor (谣言) about the buds of ginger.D. The businessman didn't pay the keeper's bill because he lost his money.【答案】(1)D(2)C(3)D【解析】【分析】文章大意:一个贪财的旅店老板整天惦记着钱,一天一个商人来住店了,他认为商人有很多钱,于是就动了心思,他记着有些人说吃了姜芽可以让人失去记忆,于是他就给商人吃了姜芽,第二天当商人出门之后,他去了房间找钱,但是啥也没有,只发现了一个账单,那是住店的账单,这是他想起来了,商人还没有结账就走了。

初中英语记叙文阅读理解知识点归纳

初中英语记叙文阅读理解知识点归纳

初中英语记叙文阅读理解知识点归纳一、初中英语记叙文阅读理解1.阅读理解A couple of sparrows(麻雀) lived happily in a huge tree in a jungle. The female sparrow had laid her eggs and they were expecting their babies soon.One day, an elephant was unable to tolerate the heat of the summer sun. He destroyed all trees, including the tree where the sparrows lived.The sparrows managed to escape by flying away, but they lost their babies. The eggs fell down to the ground and broke into pieces. They cried loudly and decided to kill the elephant.They asked their friends, a woodpecker and a fly for help. The fly took them to meet one of his friends, an old frog. The frog was wise and he came up with a good plan soon.The frog explained, "Fly! Your task is to buzz in the elephant's ears in order to make him sleepy. The woodpeckers task is to hurt his eyes and make him blind. In this hot summer days, he will certainly search for water. I will sit by the nearby pit(深坑) and shout at the top of my voice." He continued, "When the thirsty elephant hears me, he will think there is a pond or lake nearby and follow my voice. And when he does so, he will fall into the pit and die."The others agreed to the frog's plan. Everyone did their tasks perfectly. Finally, the elephant fell into the pit and died.(1)The underlined word "tolerate" means________.A. protectB. standC. mindD. encourage(2)Why did the sparrows want to kill the elephant?A. Because the elephant destroyed all trees.B. Because the elephant killed some small animals.C. Because the elephant's behavior made them lose their babies.D. Because the elephant wanted to own their tree.(3)In what order did the following events take place?a. The frog shouted by the pit.b. The fly buzzed in the elephant's ears.C. The elephant fell into the pit and died.d. The elephant wanted to search for water.e. The woodpecker made the elephant blind.A. e-b-d-a-cB. b-e-d-a-cC. e-b-a-d-cD. b-e-a-d-c(4)What can we learn from the passage?A. A friend is easier lost than found.B. A good beginning is half done.C. Fact speaks louder than words.D. Many hands make light work.(5)What's the best title for the passage?A. A Perfect PlanB. A Poor ElephantC. Good FriendsD. Wise Sparrows 2.阅读下面短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)经典1

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)经典1

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)经典1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Sitting among the cheering fans of the Chinese Women's Volleyball Team in Rio de Janeiro, a Polish fan caught a lot of attention. It is not because he is not Chinese, but because he has followed the team closely from the very beginningThe 60-year-old Jozef fell in love with the Chinese Women's Volleyball Team at the first sight when he watched the girls at the London Olympics on TV in 2012. The Polish man was crazy about the performances of the young team, especially by its core player Hui Ruoqi. Before that Jozef was a loyal fan of his home team﹣ the Polish men's volleyball.Since then, Jozef has become crazy about the team and has kept track of almost all their international competitions. Back in the 2013 Montreux Volley Masters of Switzerland, the Polishman, for the first time, came to cheer up for the team on site. He also drove all the way from Polandto Italy to lend support for the girls during the 2014 Women's World Volleyball Championship.The hardcore fan traveled hundreds of miles from Poland to Brazil, and booked tickets for allmatches of the Chinese Women's Volleyball. This time, Jozef was interviewed by TV and has been recognized by not just fans, but millions of Chinese TV audience.The" Polish grandpa" was a nickname given by Chinese volleyball fans. He has 18,000 followers on Sina Weibo, China's answer to Twitter, where Jozef has been sharing his obsession with Chinese internet users since 2013.(1)Why did Jozef get much attention?A. He was interviewed by Chinese TV.B. He is a famous and loyal Polish fan.C. He has supported the Chinese team from the start.D. He was sitting among the fans of the Chinese team.(2)When did Jozef first become interested in the Chinese Women's Volleyball Team?A. In 2012.B. In 2013.C. In 2014.D. In 2015.(3)How did Jozef come to Italy to support the Chinese Woomen's Volleyball Team?A. By carB. By busC. By bikeD. By plane(4)What can we learn from the passage?A. Jozef has already had millions of fans in Poland.B. Jozef has been a fan of his home team since 2012.C. Jozef first cheered up for the Chinese team on site in 2014.D. Jozef has followed most of the international matches of the Chinese team.(5)What has Jozef been doing on Sina Weibo?A. Giving support to the Polish teamB. Sharing his love for the Chinese teamC. Answering questions about playing volleyballD. Booking tickets for matches of the Chinese team【答案】(1)C(2)A(3)A(4)D(5)B【解析】【分析】文章大意:短文介绍了中国女排的铁杆球迷“波兰爷爷”。

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Earlier this year, China achieved a new milestone (里程碑) in space research. On January 3, 2019, Chang'e-4 became the first lunar probe (月球探测器) in history to successfully land on the far side of the moon.The Earth's gravity (重力) slows the moon's rotation (自转), matching it to the speed of its orbit (公转). Therefore, the far side of the moon is almost "dark" and has never been seen. It's this sense of the unknown that makes the far side of the moon such an interesting place for scientific and space research. Being blown by solar (太阳的) winds, the far side may have the special minerals (矿物质). For this reason, Chang'e-4 will study the effect of solar winds on the lunar surface and any mineral found by the spacecraft. Chang'e-4 is also carrying flower seeds, potatoes and silkworm eggs to see whether life is possible on the moon. If it is, then the moon will become a possible choice for space travel in the future.However, research of the "dark" side isn't easy. As the far side is blocked(阻断) off from us, radio noise coming off Earth is also blocked. This is why China's relay satellite (中继卫星)Queqiao was sent up in May, 2018. Thanks to Queqiao, the communication problem between Earth and Chang'e-4 has been well solved.Power supply (电源供应) is also a challenge to the task. Chang'e-4 gets energy from the sun through its solar panels. As we know, a lunar day has the length (长度) of 28 Earth days. After Chang'e-4 was sent up on December 8, 2018, it took the probe over 20 days to orbit the moon to be in a position to be able to land in moon daylight and use its solar panels.Luckily, everything goes well, Chang'e-4 has worked on the "dark" side for over 5 months. It has sent back many photos of the far side of the moon and has been used to carry out some scientific experiments.The New York Times used the word "groundbreaking" to praise the task and wrote that "it will offer help to the history and development of the moon".(1)When was Chang'e-4 sent up?A. In May, 2018.B. On December 8, 2018.C. On January 3, 2019.D. The passage doesn't tell us.(2)The main tasks of Chang'e-4 don't include _______________________.A. studying if life is possible on the moonB. studying the effect of solar winds on the lunar surfaceC. solving the communication problem between Earth and other probesD. researching any mineral found by the spacecraft(3)The meaning of the underlined word "groundbreaking" in the last paragraph is the closest to "________________".A. harmfulB. unpredictableC. riskyD. pioneering(4)According to the passage, which of the following statements is NOT true?A. Chang'e-4 has sent back many photos of the far side of the moon.B. A lunar day has the length of 28 Earth days.C. China's relay satellite Queqiao was sent up in order to offer power supply to probes.D. Chang'e-4 is the first lunar probe in history that has successfully landed on the "dark" side of the moon.【答案】(1)B(2)C(3)D(4)C【解析】【分析】文章大意:文章介绍了中国的嫦娥四号月球探测器,为我们讲述了嫦娥四号升空时间,什么时候在月球背面着陆,如何跟地球进行通讯联系等等。

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)1

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)1

点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)(word)1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Then Alice saw a small glass table. There was a little golden key on it. She picked it and put it in all the locks on the doors but it didn't open any of them. She moved a curtain on one of the walls and discovered another door, a very small one. She put the key in the lock. It was exactly the right size! She opened the door and looked through it. At the end of a low passage she saw a beautiful garden. It was full of brightly coloured flowers and fountains."Oh, how beautiful!" she said. "I'd love to go there but I'm too big to get through the door."She walked back to the table. There was a bottle on it now."I'm sure that bottle wasn't there before," she said, a little confused.She put down the key and picked up the bottle. She read the words "DRINK ME" on it. Alice wasn't a stupid girl. She didn't drink it immediately. First she looked at the bottle carefully. There wasn't a label on it that said "POISON".So she put the bottle to her lips and drank."Mmm, ifs nice," she said. It tasted like cherry tart, pineapple, roast turkey and toast-all the things that she liked to eat-so she drank some more. And some more. Soon the bottle was empty. "What a curious feeling," she said. "I'm getting smaller and smaller.'" It was true! She was now as small as her cat Dinah."Good! I can go through the door into the garden," she said. But, poor Alice! When she got to the door, she didn't have the key! It was on the table. She couldn't reach it because she was too small now. She sat down and cried.After a while she said, "Alice! Stop crying! Crying doesn't help! Dry your tears immediately!"When she looked at the table again, she saw a small glass box under it. She picked it up and opened it. There was a small cake inside. It had the words "EAT ME" on it. She put a small piece of it in her mouth."If I grow bigger I can reach the key," she thought. "And if I grow smaller I can go under the door."But nothing happened so she finished it.(1)From the passage we can know that _______________________.A. at first Alice could go through the door into the garden easilyB. then Alice found there was a little golden key on a small wooden tableC. Alice was as small as her rabbit Dinah after she drank something in the bottleD. Alice saw a small glass box with a small cake in it under the table(2)Alice did the following things in the order of ___________________.a. She saw a beautiful garden at the end of a low passage.b. She moved a curtain and discovered another door.c. She put a small piece of the cake in her mouth.d. She put the bottle to her lips and drank.e. She cried because she couldn't reach the key.A. a- b- c- d- eB. b- a- d- e- cC. d- a- b- e- cD. b- d- e- a- c(3)The underlined word "it" in the last paragraph refers to ______________.A. the small boxB. the glass tableC. the small cakeD. the golden key(4)According to the passage, the best words to describe Alice are ___________________.A. careful and braveB. curious and helpfulC. clever and friendlyD. organized and strange【答案】(1)D(2)B(3)C(4)A【解析】【分析】文章大意:本文主要讲爱丽丝被关到一座房子里,但出不去,里面有一些东西可以使她变小。

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解I am Turere. I come from Kitengela, a farming community on the edge(边缘)of Nairobi National Park of Kenya(肯尼亚). Since the age of nine. I have helped to look after my family's cows. As a child, in my free time. I enjoyed playing with electronics. I made my own inventions, such as electronic toys from car parts and other things. I also built other electronic devices(仪器) for my neighbors.At the age of 13, I invented something that changed my life. It also changed the lives of many people in my community. One night, a lion from the park came into my family's farm and killed one of our cows. I was angry. However, killing the lion, I thought, was not the best way to solve the problem. Instead, I decided to invent a solutionThe first idea I got was to use fire, because I thought lions were scared of fire. But I came to realize that didn't really help, because it was even helping the lions to see through the cowshed (牛棚). So I didn't give up. I continued.And a second idea I got was to use a scarecrow(稻草人). I was trying to trick the lions into thinking) that I was standing near the cowshed. But lions are very clever. They will come the first day and they see the scarecrow, and they go back. But the second day, they'll come and they say, this thing is not moving here, it is always here! So he jumps in and kills the animals.So one night, I was walking around the cowshed with a torch(手电筒), and that day the lions didn't come. And I discovered that lions were afraid of a moving light. So I had an idea.(1)What was Turere interested in when he was a child?A. Tricking the neighbors.B. Looking after cows.C. Playing with electronics.D. Making car parts(2)What does the underlined word "it" in Paragraph 4 refer to?A. The lion.B. The scarcer.C. The cow.D. The cowshed(3)What's the solution to driving the lion away?A. Using a moving lightB. Using a torchC. Using a scarecrow(4)What can we get from the passage?A. The lion killed all the cows.B. Turere killed the lion at last.C. The lion no longer lived in the park.D. Turere's invention made peace with lions.【答案】(1)C(2)B(3)A(4)D【解析】【分析】文章大意:本文主要叙述来自基腾格拉,一个位于肯尼亚内罗毕国家公园边缘的农业社区的男孩Turere。

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)经典1

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)经典1

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)经典1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Good NeighboursMr. and Mrs. March lived together with their four daughters. Amy was very shy. Beth loved being at home. Meg looked very pretty. Jo was tall and thin and she was a tomboy. Their home was always busy and full of noise and people. Next to them lived old Mr. Laurence and his grandson, Laurie. They lived in a very large and comfortable house. But it was a house without life.One day, Joe saw Laurie standing at an upstairs window in his house and looking down at their garden. Jo's sisters were playing in the snow there. They were throwing snowballs and having a lot of fun. But Laurie's face was very sad."Poor boy!" Jo thought. "He's all alone. He needs some friends." She couldn't stop thinking about him. She wanted to go and see him, but how could she go to the house without an invitation?Then one snowy afternoon, she saw Laurie's grandpa go out. This gave her an idea. She took a broom from the kitchen."What are you going to do, Jo?" asked her sister Meg."To clear the garden path." Answered Jo.When Laurie saw Jo from the window, a big smile changed his pale, sad face.Jo laughed and shouted, "How are you? Are you ill?"Laurie opened the window and said," I'm better now, thank you. I had a bad cold and had to stay inside for a week"."I'm sorry," said Jo. "Are you bored?""Yes, very." he replied."Don't your friends come to visit you?""No. But I don't want to see anybody. Boys are noisy and they give me a headache.""Girls are quiet.""I don't know any girls.""You know us.""That's true! Can you come and visit me?" cried Laurie."I'm not quiet, but I'd like to come," replied Jo. "I must ask Mother first." She ran back into her house.A few minutes later, she returned and rang the bell on the door of Laurie's house. A servant took her upstairs."Here I am!" she said brightly. "Mother sends her love and my sisters gave me this blancmange (牛奶冻) for you.""That looks delicious," Laurie said. He was very happy to see Jo.Jo looked around. There were lots of books on the shelves."A nice room!" she said. "I can read to you if you like.""No, let's talk," replied Laurie."All right," said Jo, "I can talk for hours. My sisters say I never know when to stop.""You have three sisters—Amy, Beth and Meg." Laurie continued."How do you know this?" Jo was surprised."You call each other's names when you are in the garden. Sometimes I can see you all around the table with your mother. She has a very kind face. I like looking at her. I haven't got a mother." Jo felt sad when she heard this."Why don't you come and visit us?" she said, "It isn't good for you to stay in this house all the time.""Thank you. I'd like to come very much." Said Laurie."We know all our neighbours except you." Jo said, "I'm glad we're friends now."She told him about all the interesting things in her life. She said," Besides(除了……之外)plays, I also love books." Laurie loved books too, and offered to show her the library in the house. The library was a wonderful room. Jo loved it."Wow!" she said, "All those books!"Laurie said, "A person needs more than books."(Adapted from Little Women)(1)From the first paragraph, we know ________________.A. Jo's family had five membersB. Jo and Laurie were neighboursC. Laurie and his grandpa were busyD. the four sisters had the same hobby(2)Jo wanted to visit Laurie because _________________.A. she wanted to visit his large houseB. Laurie invited her to play with snowballsC. she felt he was lonely and needed friendsD. Laurie was seriously ill and needed her care(3)What might be the correct order of what happened in the story?a. Jo saw Laurie standing at an upstairs window in his house.b. Jo and Laurie were having a talk happily at Laurie's home.c. Jo wanted to Laurie's home after telling her mother.d. Jo couldn't stop thinking about Laurie.A. a—b—c—dB. b—a—c—dC. b—d—a—cD. a—d—c—b(4)Which words can best describe Jo and her sisters?A. Kind and friendlyB. Generous but rudeC. Quiet and smartD. Funny but carless (5)What does Laurie mean by saying "A person needs more than books."?A. People need to stay in their own houses.B. People should learn much more from the books.C. People need love and friendship besides books.D. People should relax themselves besides reading【答案】(1)B(2)C(3)D(4)A(5)C【解析】【分析】文章大意:文章讲述了Jo和她的邻居Laurie的故事,Laurie跟着爷爷生活没有了母亲,又生病了,心情很不越快,一天当Jo看到了他之后心里放不下,就找机会接近了他,了解了情况,然后成为了好朋友。

2020-2021年阅读理解记叙文知识点(大全)(word)

2020-2021年阅读理解记叙文知识点(大全)(word)

2020-2021年阅读理解记叙文知识点(大全)(word)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解(1)What kind of the letter may the passage be?A. An admission letter.B. An apology letter.C. A business letter.D. A thank you letter.(2)How much should Zhang Wei pay in all to enter the university?A. HK$ 55,935.B. HK$ 55,810.C. HK$ 55, 685.D. HK$ 55,560.(3)If you were Zhang Wei, how would you feel at this letter?A. Annoyed.B. Excited.C. Upset.D. Anxious.【答案】(1)A(2)D(3)B【解析】【分析】句意:这是张伟的一张香港中文大学的录取通知书,其中涉及到专业,学习方式,学位以及费用。

(1)细节理解题。

根据文中的语句The Chinese University of Hong kong Admission Notification提示可知,这是一张录取通知书,故选A。

(2)细节理解题。

根据文中的语句HK$ 55,560.(for native students)以及Zhang Wei (Yuyao,Ningbo)提示可知,张伟的学费是HK$ 55,560,故选D。

(3)理解归纳题。

这是一张香港中文大学的录取通知书,张伟收到以后,一定非常的激动,故选B。

【点评】考查阅读理解。

本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。

2.阅读理解Earlier this year, China achieved a new milestone (里程碑) in space research. On January 3, 2019, Chang'e-4 became the first lunar probe (月球探测器) in history to successfully land on the far side of the moon.The Earth's gravity (重力) slows the moon's rotation (自转), matching it to the speed of its orbit (公转). Therefore, the far side of the moon is almost "dark" and has never been seen. It's this sense of the unknown that makes the far side of the moon such an interesting place for scientific and space research. Being blown by solar (太阳的) winds, the far side may have the special minerals (矿物质). For this reason, Chang'e-4 will study the effect of solar winds on the lunar surface and any mineral found by the spacecraft. Chang'e-4 is also carrying flower seeds, potatoes and silkworm eggs to see whether life is possible on the moon. If it is, then the moon will become a possible choice for space travel in the future.However, research of the "dark" side isn't easy. As the far side is blocked(阻断) off from us, radio noise coming off Earth is also blocked. This is why China's relay satellite (中继卫星)Queqiao was sent up in May, 2018. Thanks to Queqiao, the communication problem between Earth and Chang'e-4 has been well solved.Power supply (电源供应) is also a challenge to the task. Chang'e-4 gets energy from the sun through its solar panels. As we know, a lunar day has the length (长度) of 28 Earth days. After Chang'e-4 was sent up on December 8, 2018, it took the probe over 20 days to orbit the moon to be in a position to be able to land in moon daylight and use its solar panels.Luckily, everything goes well, Chang'e-4 has worked on the "dark" side for over 5 months. It has sent back many photos of the far side of the moon and has been used to carry out some scientific experiments.The New York Times used the word "groundbreaking" to praise the task and wrote that "it will offer help to the history and development of the moon".(1)When was Chang'e-4 sent up?A. In May, 2018.B. On December 8, 2018.C. On January 3, 2019.D. The passage doesn't tell us.(2)The main tasks of Chang'e-4 don't include _______________________.A. studying if life is possible on the moonB. studying the effect of solar winds on the lunar surfaceC. solving the communication problem between Earth and other probesD. researching any mineral found by the spacecraft(3)The meaning of the underlined word "groundbreaking" in the last paragraph is the closest to "________________".A. harmfulB. unpredictableC. riskyD. pioneering(4)According to the passage, which of the following statements is NOT true?A. Chang'e-4 has sent back many photos of the far side of the moon.B. A lunar day has the length of 28 Earth days.C. China's relay satellite Queqiao was sent up in order to offer power supply to probes.D. Chang'e-4 is the first lunar probe in history that has successfully landed on the "dark" side of the moon.【答案】(1)B(2)C(3)D(4)C【解析】【分析】文章大意:文章介绍了中国的嫦娥四号月球探测器,为我们讲述了嫦娥四号升空时间,什么时候在月球背面着陆,如何跟地球进行通讯联系等等。

2020-2021年阅读理解记叙文知识点(大全)经典

2020-2021年阅读理解记叙文知识点(大全)经典

2020-2021年阅读理解记叙文知识点(大全)经典一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.根据短文内容,判断正误。

I was 15 months old, a happy and carefree kid, until the day I fell. It was a bad fall. I landed on a piece of glass that cut my eye badly. From then on, my injured, sightless, cloudy gray eye lived on with me.Sometimes people asked me embarrassing (使人难堪的) questions. Whenever kids played games, I was the "monster". I was always imagining that everyone looked down on(瞧不起)me. Yet mum would say to me, "Hold your head up high and face the world." I began to depend on that saying. As a child, I thought mum meant, "Be careful,or you will fall down or bump into something because you are not looking. "As a teenager, I usually looked down to hide my shame. But I found that when I held my head up high, people liked me.In high school, I even became the class president, but inside I still felt like a monster. All I really wanted was to look like everyone else. When things got really bad, I would cry to my mum and she would look at me with loving eyes and say," Hold your head up high and face the world. Let them see the beauty that is inside instead of your appearance(外貌) ."My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hard times, and learned not only to be confident(自信的) but also to have deep compassion(同情) for others. "Hold your head up high "has been heard many times in my home. I say it to my children. The gift my mum gave me will live on.(1)The writer imagined that everyone looked down on her because of her appearance. (2)People always asked her embarrassing questions.(3)The writer's mum said "Hold your head up high" to her to make her more confident. (4)The writer understood the saying very well as a child.(5)The writer is living with a warm and brave heart now.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】本文讲了作者小时候因眼睛受伤导致外貌变丑而心情低落,在妈妈的帮助之下改变自己并变得自信的故事。

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Chinese Farmers' Harvest (收获,收割) Festival is the first festival in China for farmers. The festival starting from 2018, falls on the Autumnal Equinox (秋分)each year. The Autumnal Equinox is one of the 24 solar terms(节气)of the Chinese lunar calendar and usually falls between September 22nd and 24th, during the country's harvest season.As we all know, China has the largest population all over the world. It was difficult to feed the largest population in the past. After reform and opening (改革开放), with the development of modern agriculture (农业), people's life is getting better and better, and their living conditions have improved a lot. Chinese Farmers' Harvest Festival shows that our government is paying more attention to agriculture and farmers' life. It will greatly encourage farmers to farm and develop further modem agriculture. China has a long history of agriculture. Chinese Farmers' Harvest Festival, the cultural symbol, helps to show China's long farming culture to the world. It also connects the excellent traditional Chinese culture to modem civilization (文明)and improves the cultural self-confidence and national pride.Since the festival is especially created for farmers, they are encouraged to think of their own ways to celebrate harvest. Some activities are held across the country, but most of the celebrations will take place at a local level that comes from local customs. Also, local government usually hosts all kinds of activities for the festival, such as folk culture performances, food tasting and so on.Some people think the festival is the happiest time of a year, even better than the Spring Festival, because food gives people a sense of safety and hope. For other people, the harvest festival is a time to look back at the past and look forward to the future.(1)We probably celebrate the Chinese Farmers' Harvest Festival on ______________. A. September 20th B. September 23rd C. September 25th D. October 1st (2)The main purposes that Chinese Farmers' Harvest Festival was created don't include _______.A. showing the long history of farming culture of ChinaB. improving Chinese cultural self-confidence and national prideC. encouraging Chinese farmers to give up local customsD. connecting the traditional Chinese culture to modem civilization(3)We can learn from the third paragraph that ______________________.A. the celebrations will be differently based on local customsB. western countries also celebrate the Fanners' Harvest FestivalC. the Farmers' Harvest Festival is one of the Chinese traditional festivalsD. The Farmers' Harvest Festival is created for both farmers and workers(4)Which of the following is TRUE according to the passage?A. The Farmers' Harvest Festival falls on different days in different areas in China.B. The Farmers' Harvest Festival is the best time to harvest crops(庄稼)in the world.C. The Farmers' Harvest Festival has been celebrated twice in our country so far.D. China's modem agriculture has greatly developed because of reform and opening.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)D【解析】【分析】文章大意:短文介绍了中国的首届中国农民丰收节。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

【英语】点_阅读理解记叙文知识点汇总(全)经典一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.根据短文内容,判断正误。

I was 15 months old, a happy and carefree kid, until the day I fell. It was a bad fall. I landed on a piece of glass that cut my eye badly. From then on, my injured, sightless, cloudy gray eye lived on with me.Sometimes people asked me embarrassing (使人难堪的) questions. Whenever kids played games, I was the "monster". I was always imagining that everyone looked down on(瞧不起)me. Yet mum would say to me, "Hold your head up high and face the world." I began to depend on that saying. As a child, I thought mum meant, "Be careful,or you will fall down or bump into something because you are not looking. "As a teenager, I usually looked down to hide my shame. But I found that when I held my head up high, people liked me.In high school, I even became the class president, but inside I still felt like a monster. All I really wanted was to look like everyone else. When things got really bad, I would cry to my mum and she would look at me with loving eyes and say," Hold your head up high and face the world. Let them see the beauty that is inside instead of your appearance(外貌) ."My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hard times, and learned not only to be confident(自信的) but also to have deep compassion(同情) for others. "Hold your head up high "has been heard many times in my home. I say it to my children. The gift my mum gave me will live on.(1)The writer imagined that everyone looked down on her because of her appearance. (2)People always asked her embarrassing questions.(3)The writer's mum said "Hold your head up high" to her to make her more confident. (4)The writer understood the saying very well as a child.(5)The writer is living with a warm and brave heart now.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】本文讲了作者小时候因眼睛受伤导致外貌变丑而心情低落,在妈妈的帮助之下改变自己并变得自信的故事。

(1)细节理解题。

根据第二段Whenever kids played games, I was the "monster". I was always imagining that everyone looked down on me,可知作者总是想象每个人会因为她的外貌而瞧不起她,故答案为正确。

(2)细节理解题。

根据第二段Sometimes people asked me embarrassing questions,可知有时候人们会问使人难堪的的问题,而always意为总是,故答案为错误。

(3)细节理解题。

根据最后一段My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hard times, and learned not only to be confident but also to have deep compassion forothers,妈妈的爱是照亮我的阳光,我面对困难,不仅学会了自信而且学会了深切的同情别人,可知妈妈让作者抬头是为了让她更自信,故答案为正确。

(4)细节理解题。

根据第二段As a child, I thought mum meant, "Be careful,or you will fall down or bump into something because you are not looking. "小时候,我认为妈妈的意思是:要小心,否则你会摔倒或者碰到什么东西因为你没有在看路,可知作者小时候不理解这句谚语,故答案为错误。

(5)细节理解题。

根据最后一段"Hold your head up high "has been heard many times in my home.I say it to my children. The gift my mum gave me will live on,“抬起你的头”这句话在我家听到过很多次,我也跟我的孩子们说,我妈妈给我的礼物将会永存,可知作者现在带着一颗温暖并勇敢的心生活,故答案为正确。

【点评】考查阅读理解,注意理解文章大意,根据题目去文章找到对应的信息,进行理解判断。

2.阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。

Once there was a small hotel whose keeper was always caring about money.One day, a businessman arrived. The keeper looked at the man's thick wallet and thought, "Oh, I wish that all the money could be mine!" The businessman didn't notice that, so he ordered the most expensive room and went to his room to dress for dinner.Around the hotel, there were some beautiful ginger(姜)plants. Many people said that eating the buds(芽) of ginger would make a person forgetful.The keeper thought, "If I serve some buds of ginger to the businessman, he may be forgetful to take his wallet!" Then she went to the kitchen.Soon, businessman came downstairs and asked for dinner. The keeper was very excited as she served the dish to him. "Delicious!" said the rich man. When dinner was finished, he went to bed happily.In the next morning, the keeper saw the businessman leaving from the front door. As soon as he was out of sight, she ran up to his room. She looked all over the room for the wallet, but she couldn't find it. Suddenly, she noticed a piece of paper on the floor. It was the businessman's bill (账单). He had forgotten to pay it! She ran down the stairs, out of the front door, and across the road until she was out of breath, but the businessman was already far, far away. "I'm so silly!”" cried the keeper.(1)The keeper came up with an idea to own the businessman's money when __________.A. she dressed herselfB. she cooked the meal in the kitchenC. the businessman went upstairs happilyD. she thought of the buds of ginger around her hotel(2)The keeper ran into the businessman's room as soon as he left because __________.A. she wanted to find the man's billB. she wanted to find the key to the man's roomC. she wanted to check if the man had left his money thereD. she wanted to see if the man had broken anything in the room(3)Which if the following is NOT true according to this passage?A. The keeper realized the buds of ginger didn't work in the end.B. The keeper ran after the businessman because of the bill.C. The businessman didn't know the rumor (谣言) about the buds of ginger.D. The businessman didn't pay the keeper's bill because he lost his money.【答案】(1)D(2)C(3)D【解析】【分析】文章大意:一个贪财的旅店老板整天惦记着钱,一天一个商人来住店了,他认为商人有很多钱,于是就动了心思,他记着有些人说吃了姜芽可以让人失去记忆,于是他就给商人吃了姜芽,第二天当商人出门之后,他去了房间找钱,但是啥也没有,只发现了一个账单,那是住店的账单,这是他想起来了,商人还没有结账就走了。

相关文档
最新文档