英语│英语阅读理解记叙文(有难度)经典1

合集下载

【英语】阅读理解记叙文选择题(难)经典1

【英语】阅读理解记叙文选择题(难)经典1

【英语】阅读理解记叙文选择题(难)经典1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

Your English teacher has introduced a play to your class. Read the play.Characters: Benny, student, 14 years oldPeter, students, 15 years oldSusie, student, 14 years oldGrace, student, 14 years oldTime: One Sunday afternoon in autumnPlace: Sunny Park(The four teenagers have just finished the picnic. They are tidying up.)Benny: Wow! That was a great picnic. I'm so full that I can hardly move.Grace: That's no excuse for not tidying up, Benny. Come over here and help me pack up the leftover food. Peter, can you put out the fire, please? And clean up the plate.Peter: (Speaking unhappily to himself) How can I always get the dirty and difficult jobs?It's not fair.(Peter throws a bit of water on the fire. Then he picks up the ashes (灰烬) with an old newspaper and wants to throw them into the long grass.)Susie: (Sounding surprised)What are you doing, Peter? That's d…Peter: Whoops…the newspa per has caught fire.Susie: And the grass… Benny, Grace, help! Help!(Benny and Grace come over quickly. They help put out the fire completely.)Peter: Oh, no. What have I done?Grace: You know that we should do everything carefully, don't you?Peter: (With his head in his hands) Yes. What have I done? What have I done?(1)How does Peter feel about his job?A. Clean an easyB. Dirty and difficultC. Great and interestingD. Noisy and harmful (2)What word do you think Susie would say in the sentence "That's d…"?A. dirtyB. difficultC. deliciousD. dangerous(3)Which of the following sentences is true?A. There are five people in the play.B. Peter's carelessness causes the fire.C. They have a picnic in the morning.D. Benny refuses to help others tidy up.【答案】(1)B(2)D(3)B【解析】【分析】文章大意:本文以角色对话的形式展示了文章的内容。

【英语】阅读理解记叙文难题及答案经典1

【英语】阅读理解记叙文难题及答案经典1

【英语】阅读理解记叙文难题及答案经典1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Everyone faces challenges in their life, but some are more important than others. Daniel Kish had serious problems with his eyes when he was born. And doctors took away both of his eyes before he was fourteen months old.Soon after, however, he started to do an amazing thing. He started to make clicking(咔嗒)sounds with his tongue(舌头) to help him move around. Much like a bat(蝙蝠), he now moves about using sonar(声呐). He is so good at it that he can ride a bicycle in traffic. He and his group, World Access for the Blind, teach others how to use sonar. In this interview with National Geographic, Kish explains how the process works.How does sonar work?"When I make a clicking sound, it makes sound waves. These waves reflect(反射)off surfaces all around and return to my ears. My brain then processes the sounds into images(图像). It's like having a conversation with the environmentWhen you click, what do you see in your mind?"Each click is like a camera flash. I make a 3D image of the things around me for hundreds of feet in every directionWhat is it like riding a bike using sonar?"It's exciting and enjoyable but requires a lot of focus. I click up to two times per second, much more than I usually do."Is it dangerous to move around the world in this way?"Much of the world lives in fear of things that we mostly imagine. I have a habit of climbing anything and everything, but I never broke a bone (骨头)as a kid.”How challenging is it to teach people to use sonar?"Many students are surprised how quickly results come. Seeing isn't in the eyes, it's in the mind."(1)What's the main idea of Paragraph 2?A. Kish explains how sonar works.B. Kish teaches people how to use sonar.C. Kish started to move around using sonar.D. Kish is good at riding a bicycle in traffic.(2)How does sonar work? Choose the right order.a. The sound waves reflect off surfaces.b. The person makes a clicking sound.c. The brain makes images with the sounds.d. The sound waves reach the persons ears.A. b-a-c-dB. b-d-a-cC. a-b-d-cD. b-a-d-c(3)What can we know about Kish from the passage?A. He always challenges himself bravely.B. He lives in fear of things that he imagines.C. He became blind when he was 14 years old.D. He broke his bone when climbing as a child.(4)What would be the best title for the passage?A. How Sonar Works.B. Riding a Bike Using Sonar.C. Seeing with the Mind.D. How the Blind Move Around.【答案】(1)C(2)D(3)A(4)C【解析】【分析】文章大意:本文叙述一个能面对生活挑战的人Daniel Kish十四个月打之前由于出生时眼睛有严重问题,双眼都被摘掉了。

英语阅读理解记叙文及答案经典1

英语阅读理解记叙文及答案经典1

英语阅读理解记叙文及答案经典1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。

Once there was a small hotel whose keeper was always caring about money.One day, a businessman arrived. The keeper looked at the man's thick wallet and thought, "Oh, I wish that all the money could be mine!" The businessman didn't notice that, so he ordered the most expensive room and went to his room to dress for dinner.Around the hotel, there were some beautiful ginger(姜)plants. Many people said that eating the buds(芽) of ginger would make a person forgetful.The keeper thought, "If I serve some buds of ginger to the businessman, he may be forgetful to take his wallet!" Then she went to the kitchen.Soon, businessman came downstairs and asked for dinner. The keeper was very excited as she served the dish to him. "Delicious!" said the rich man. When dinner was finished, he went to bed happily.In the next morning, the keeper saw the businessman leaving from the front door. As soon as he was out of sight, she ran up to his room. She looked all over the room for the wallet, but she couldn't find it. Suddenly, she noticed a piece of paper on the floor. It was the businessman's bill (账单). He had forgotten to pay it! She ran down the stairs, out of the front door, and across the road until she was out of breath, but the businessman was already far, far away. "I'm so silly!”" cried the keeper.(1)The keeper came up with an idea to own the businessman's money when __________.A. she dressed herselfB. she cooked the meal in the kitchenC. the businessman went upstairs happilyD. she thought of the buds of ginger around her hotel(2)The keeper ran into the businessman's room as soon as he left because __________.A. she wanted to find the man's billB. she wanted to find the key to the man's roomC. she wanted to check if the man had left his money thereD. she wanted to see if the man had broken anything in the room(3)Which if the following is NOT true according to this passage?A. The keeper realized the buds of ginger didn't work in the end.B. The keeper ran after the businessman because of the bill.C. The businessman didn't know the rumor (谣言) about the buds of ginger.D. The businessman didn't pay the keeper's bill because he lost his money.【答案】(1)D(2)C(3)D【解析】【分析】文章大意:一个贪财的旅店老板整天惦记着钱,一天一个商人来住店了,他认为商人有很多钱,于是就动了心思,他记着有些人说吃了姜芽可以让人失去记忆,于是他就给商人吃了姜芽,第二天当商人出门之后,他去了房间找钱,但是啥也没有,只发现了一个账单,那是住店的账单,这是他想起来了,商人还没有结账就走了。

【英语】英语│英语中考英语阅读理解(有难度)1

【英语】英语│英语中考英语阅读理解(有难度)1

【英语】英语│英语中考英语阅读理解(有难度)1一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne(凡尔纳) as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer, but from his early 20s Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(1864) and From the Earth to the Moon(1865).In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Verne's writing included many predictions(预言)for the 20th century and many of them came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.Jules Verne's books have been the subjects for many movies. 20, 000 Leagues under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first time that Disney movie had used real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!(1)What does the phrase "the father of science fiction" mean?A. The father who has several children.B. The man who loves science and inventions.C. The writer whose father wrote science fiction.D. The man who first started writing science fiction successfully.(2)What encouraged Jules Verne to write more stories?A. The plays he wrote for the theater.B. The encouragement from his father.C. The success of Five Weeks in a Balloon.D. The scientific subjects in his stories.(3)Why were Jules Verne's books very popular in the 19th century?A. Because his books made him rich and famous.B. Because he wrote many plays for the theater at that time.C. Because his books were the subjects for many movies.D. Because many people were interested in science and inventions.(4)Which of the following has the main character called Phileas Fogg?A. Five Weeks in a Balloon.B. Around the World in Eighty Days.C. A Journey to the Center of the Earth.D. From the Earth to the Moon.(5)According to the passage, which of the following is TRUE?A. The space flight Verne described was different from others.B. The main characters in Verne's books are always on time.C. Jules Verne only wrote in the 19th century.D. Many of the predictions in Verne's stories came true.【答案】(1)D(2)C(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】文章大意:许多人认为朱勒凡尔纳是科幻小说之父,他的父亲希望他能成为一名律师,但是当他二十岁的时候,凡尔纳决定成为一名作家,他的书写的非常受欢迎,朱勒凡尔纳的书已经成为许多电影的主题。

2020-2021年英语│英语中考英语阅读理解(有难度)经典1

2020-2021年英语│英语中考英语阅读理解(有难度)经典1

2020-2021年英语│英语中考英语阅读理解(有难度)经典1一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解I'm writing this article in China, far away from my home in the United States. You might wonder what I do to remember my mom on Mother's Day. Well, l certainly call her to say "Happy Mother's Day" and promise that I will visit home soon.I still remember the first time I forget Mother's Day. When I finally figured it out, I asked, "Why does mom get a special holiday? Why isn't there a Children's Day for us?My mom explained, in that way that only moms seem to be able in explain, "Because every day is Children's Day!"I knew that I had messed up. I thought about all the time and love my mom had given me. I thought about the food she had made, the toys she had brought and the long hours she had spent with me. There might not be a perfect mom, but there is mom's love, which can fix anything. After that day, for 364 days, I was looking forward to the next Mother's Day.That was the first year l forgot Mother's Day. It was also the last year I forgot.Are you struggling to consider what to do for your mom on Mother's Day?Common things are to write a message that thanks for the love she has given you, send her a card or buy her a gift. But the most important thing is -DON'T FORGET!(1)How does the writer celebrate Mother's Day this year?A. He calls his mom.B. He send his mom a card.C. He visits home to see his mom.(2)What might the underlined phrase "figure out" means?A. 弄清楚B. 预料到C. 归纳出(3)Why did the writer begin to expect Mother's Day?A. Because he missed his mom far in the United States.B. Because he wanted to spend more time with his mom.C. Because he realized he had got much care from his mom.(4)What is the purpose of the passage?A. To explain why there isn't a Children's DayB. To advise us not to forget to keep our own promises.C. To remind us to remember the love mom has given us.(5)Which is the best title for the passage?A. An Interesting TalkB. An Important DayC. An Expensive Gift【答案】(1)A(2)A(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】本文讲述了作者理解了为什么过母亲节,提醒大家要给妈妈过母亲节。

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)1

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)1

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Earlier this year, China achieved a new milestone (里程碑) in space research. On January 3, 2019, Chang'e-4 became the first lunar probe (月球探测器) in history to successfully land on the far side of the moon.The Earth's gravity (重力) slows the moon's rotation (自转), matching it to the speed of its orbit (公转). Therefore, the far side of the moon is almost "dark" and has never been seen. It's this sense of the unknown that makes the far side of the moon such an interesting place for scientific and space research. Being blown by solar (太阳的) winds, the far side may have the special minerals (矿物质). For this reason, Chang'e-4 will study the effect of solar winds on the lunar surface and any mineral found by the spacecraft. Chang'e-4 is also carrying flower seeds, potatoes and silkworm eggs to see whether life is possible on the moon. If it is, then the moon will become a possible choice for space travel in the future.However, research of the "dark" side isn't easy. As the far side is blocked(阻断) off from us, radio noise coming off Earth is also blocked. This is why China's relay satellite (中继卫星)Queqiao was sent up in May, 2018. Thanks to Queqiao, the communication problem between Earth and Chang'e-4 has been well solved.Power supply (电源供应) is also a challenge to the task. Chang'e-4 gets energy from the sun through its solar panels. As we know, a lunar day has the length (长度) of 28 Earth days. After Chang'e-4 was sent up on December 8, 2018, it took the probe over 20 days to orbit the moon to be in a position to be able to land in moon daylight and use its solar panels.Luckily, everything goes well, Chang'e-4 has worked on the "dark" side for over 5 months. It has sent back many photos of the far side of the moon and has been used to carry out some scientific experiments.The New York Times used the word "groundbreaking" to praise the task and wrote that "it will offer help to the history and development of the moon".(1)When was Chang'e-4 sent up?A. In May, 2018.B. On December 8, 2018.C. On January 3, 2019.D. The passage doesn't tell us.(2)The main tasks of Chang'e-4 don't include _______________________.A. studying if life is possible on the moonB. studying the effect of solar winds on the lunar surfaceC. solving the communication problem between Earth and other probesD. researching any mineral found by the spacecraft(3)The meaning of the underlined word "groundbreaking" in the last paragraph is the closest to "________________".A. harmfulB. unpredictableC. riskyD. pioneering(4)According to the passage, which of the following statements is NOT true?A. Chang'e-4 has sent back many photos of the far side of the moon.B. A lunar day has the length of 28 Earth days.C. China's relay satellite Queqiao was sent up in order to offer power supply to probes.D. Chang'e-4 is the first lunar probe in history that has successfully landed on the "dark" side of the moon.【答案】(1)B(2)C(3)D(4)C【解析】【分析】文章大意:文章介绍了中国的嫦娥四号月球探测器,为我们讲述了嫦娥四号升空时间,什么时候在月球背面着陆,如何跟地球进行通讯联系等等。

2020-2021年英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)

2020-2021年英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)

2020-2021年英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.根据短文内容,判断正误。

I was 15 months old, a happy and carefree kid, until the day I fell. It was a bad fall. I landed on a piece of glass that cut my eye badly. From then on, my injured, sightless, cloudy gray eye lived on with me.Sometimes people asked me embarrassing (使人难堪的) questions. Whenever kids played games, I was the "monster". I was always imagining that everyone looked down on(瞧不起)me. Yet mum would say to me, "Hold your head up high and face the world." I began to depend on that saying. As a child, I thought mum meant, "Be careful,or you will fall down or bump into something because you are not looking. "As a teenager, I usually looked down to hide my shame. But I found that when I held my head up high, people liked me.In high school, I even became the class president, but inside I still felt like a monster. All I really wanted was to look like everyone else. When things got really bad, I would cry to my mum and she would look at me with loving eyes and say," Hold your head up high and face the world. Let them see the beauty that is inside instead of your appearance(外貌) ."My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hard times, and learned not only to be confident(自信的) but also to have deep compassion(同情) for others. "Hold your head up high "has been heard many times in my home. I say it to my children. The gift my mum gave me will live on.(1)The writer imagined that everyone looked down on her because of her appearance. (2)People always asked her embarrassing questions.(3)The writer's mum said "Hold your head up high" to her to make her more confident. (4)The writer understood the saying very well as a child.(5)The writer is living with a warm and brave heart now.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】本文讲了作者小时候因眼睛受伤导致外貌变丑而心情低落,在妈妈的帮助之下改变自己并变得自信的故事。

阅读理解记叙文经典例题经典1

阅读理解记叙文经典例题经典1

阅读理解记叙文经典例题经典1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.根据短文内容,判断正误。

I was 15 months old, a happy and carefree kid, until the day I fell. It was a bad fall. I landed on a piece of glass that cut my eye badly. From then on, my injured, sightless, cloudy gray eye lived on with me.Sometimes people asked me embarrassing (使人难堪的) questions. Whenever kids played games, I was the "monster". I was always imagining that everyone looked down on(瞧不起)me. Yet mum would say to me, "Hold your head up high and face the world." I began to depend on that saying. As a child, I thought mum meant, "Be careful,or you will fall down or bump into something because you are not looking. "As a teenager, I usually looked down to hide my shame. But I found that when I held my head up high, people liked me.In high school, I even became the class president, but inside I still felt like a monster. All I really wanted was to look like everyone else. When things got really bad, I would cry to my mum and she would look at me with loving eyes and say," Hold your head up high and face the world. Let them see the beauty that is inside instead of your appearance(外貌) ."My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hard times, and learned not only to be confident(自信的) but also to have deep compassion(同情) for others. "Hold your head up high "has been heard many times in my home. I say it to my children. The gift my mum gave me will live on.(1)The writer imagined that everyone looked down on her because of her appearance. (2)People always asked her embarrassing questions.(3)The writer's mum said "Hold your head up high" to her to make her more confident. (4)The writer understood the saying very well as a child.(5)The writer is living with a warm and brave heart now.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】本文讲了作者小时候因眼睛受伤导致外貌变丑而心情低落,在妈妈的帮助之下改变自己并变得自信的故事。

英语│英语中考英语阅读理解(有难度)(word)1

英语│英语中考英语阅读理解(有难度)(word)1

英语│英语中考英语阅读理解(有难度)(word)1一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解When he was small, Hill was a famous bad boy.At the age of 9, his father married his stepmother. At that time they lived poorly in the countryside while his stepmother was from a wealthy family.His father introduced Hill to his stepmother as he said, "Dear, I hope you notice in the entire shire this is the worst boy, who has made me have no other way. Maybe before tomorrow morning he will throw a stone at you, or do a bad thing you will never imagine."To Hill's surprise, his stepmother went up to him with a smile, held up his head and looked at him carefully. She then turned around to tell her husband, "You're wrong. He is not the worst boy in the entire shire, but the cleverest and most creative boy. Only he doesn't find a place to show himself."His stepmother's words warmed his heart, his eyes full of tears. With this, he started building friendship with his stepmother. And this became the drive of his life, making him create 28 successful golden rules, which helped tens of thousands of ordinary people walk on the road to success.Before his stepmother came, no one praised him smart, and his father and neighbours considered him as a bad boy. However, his stepmother's words changed his life.When Hill was 14 years old, his stepmother bought him a used typewriter and said to him, "I believe you will become a writer." Hill accepted his stepmother's gift and expectation, and started writing things to a local newspaper. He understood his stepmother's strong feeling of interest in his family while he saw with his own eyes she had changed his family. Therefore, he would do as well as she expected him to.The strength from his stepmother made him a rich man and famous writer in the United States and one of the most important persons in the 20th century.Praise will never be unnecessary, especially for children. A sincere(真诚的)praise may be better than 10, 000 bad words.(1)What did people think of Hill before the age of nine?A. Clever.B. Creative.C. Unfriendly.D. Foolish.(2)Hill started making friends with his stepmother after she .A. smiled at himB. looked at him carefullyC. said good words about himD. said bad words about him(3)Which of the following is WRONG about Hill?A. He accepted his stepmother's typewriter.B. He failed to do as he was expected.C. He started writing to a local newspaper.D. He understood his stepmother.(4)The passage was written mainly to tell us that .A. children should be praisedB. Hill's father married againC. Hill's stepmother was kind to himD. Hill's father was cruel to him【答案】(1)C(2)C(3)B(4)A【解析】【分析】文章大意:小时候,希尔是一个坏孩子,当他九岁时,父亲娶了继母,父亲告诉吉姆他是个坏孩子,但是继母说他不会,而是个聪明的孩子,从此他跟继母的关系变的越来越好。

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)1

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)1

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.根据短文内容,判断正误。

I was 15 months old, a happy and carefree kid, until the day I fell. It was a bad fall. I landed on a piece of glass that cut my eye badly. From then on, my injured, sightless, cloudy gray eye lived on with me.Sometimes people asked me embarrassing (使人难堪的) questions. Whenever kids played games, I was the "monster". I was always imagining that everyone looked down on(瞧不起)me. Yet mum would say to me, "Hold your head up high and face the world." I began to depend on that saying. As a child, I thought mum meant, "Be careful,or you will fall down or bump into something because you are not looking. "As a teenager, I usually looked down to hide my shame. But I found that when I held my head up high, people liked me.In high school, I even became the class president, but inside I still felt like a monster. All I really wanted was to look like everyone else. When things got really bad, I would cry to my mum and she would look at me with loving eyes and say," Hold your head up high and face the world. Let them see the beauty that is inside instead of your appearance(外貌) ."My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hard times, and learned not only to be confident(自信的) but also to have deep compassion(同情) for others. "Hold your head up high "has been heard many times in my home. I say it to my children. The gift my mum gave me will live on.(1)The writer imagined that everyone looked down on her because of her appearance. (2)People always asked her embarrassing questions.(3)The writer's mum said "Hold your head up high" to her to make her more confident. (4)The writer understood the saying very well as a child.(5)The writer is living with a warm and brave heart now.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】本文讲了作者小时候因眼睛受伤导致外貌变丑而心情低落,在妈妈的帮助之下改变自己并变得自信的故事。

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)1

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)1

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解(1)What kind of the letter may the passage be?A. An admission letter.B. An apology letter.C. A business letter.D. A thank you letter.(2)How much should Zhang Wei pay in all to enter the university?A. HK$ 55,935.B. HK$ 55,810.C. HK$ 55, 685.D. HK$ 55,560.(3)If you were Zhang Wei, how would you feel at this letter?A. Annoyed.B. Excited.C. Upset.D. Anxious.【答案】(1)A(2)D(3)B【解析】【分析】句意:这是张伟的一张香港中文大学的录取通知书,其中涉及到专业,学习方式,学位以及费用。

(1)细节理解题。

根据文中的语句The Chinese University of Hong kong Admission Notification提示可知,这是一张录取通知书,故选A。

(2)细节理解题。

根据文中的语句HK$ 55,560.(for native students)以及Zhang Wei (Yuyao,Ningbo)提示可知,张伟的学费是HK$ 55,560,故选D。

(3)理解归纳题。

这是一张香港中文大学的录取通知书,张伟收到以后,一定非常的激动,故选B。

【点评】考查阅读理解。

本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。

2.阅读材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

Tony, a nine-year-old kid, is sitting at his desk when suddenly he wets(尿湿) his pants. He thinks his heart is going to stop because he can't possibly know how this has happened. It has never happened before. He knows the after-effect (后果)—When the boys find out, he will never hear the end of it. When the girls find out, they'll never speak to him again as long as he lives.Tony puts his head down and say to himself, "Oh, no. What can I do? I need help now!"He looks up and notices the teacher coming, with a look in her eyes that says he has been discovered.As the teacher is walking to him, a classmate named Emily is carrying a glass that is full of water. Emily falls down in front of the teacher and drops the glass of water in Tony's pants. Tony seems to be angry, but all the while he is saying to himself, "Thank you, dear! Thank you, dear!"Now all of a sudden, instead of being the person that everyone laughs at, Tony is the person of sympathy (同情). The person that everyone laughs at should be him, but now it is Emily.She tries to help, but they tell her, "You've done enough, you stupid!"At the end of the day, as they were waiting for the bus, Tony walks over to Emily and says in a low voice," You did that on purpose, didn't you ?"Emily says back in a quiet voice, "I wet my pants, too."(1)What does Tony think the other boys will do if they find out the fact?A. They'll all laugh at him.B. They'll tell the teacher about it.C. They'll try to help him.D. They'll never speak to him again.(2)Which is right according to the passage?A. Emily drops the water on purpose.B. Tony is really angry with Emily.C. Tony and Emily don't go home by bus.D. Tony and Emily aren't classmates.(3)We know that Emily is a_________ girl from the passage?A. careless and lazyB. quiet and brightC. stupid and helplessD. kind and smart.【答案】(1)A(2)A(3)D【解析】【分析】文章大意:本文是一篇记叙文。

【英语】英语│英语阅读理解(人生百味)(有难度)经典

【英语】英语│英语阅读理解(人生百味)(有难度)经典

【英语】英语│英语阅读理解(人生百味)(有难度)经典一、九年级中考英语阅读理解(人生百味)(含答案详细解析)1.阅读理解That cold January night, I was growing sick of my life in San Francisco. There I was, walking home at one in the morning after a tiring practice at the theatre. With opening night only a week away, I was still learning my lines. I was having trouble dealing with my part-time job at the bank and my acting at night at the same time. As I walked, I thought seriously about giving up both acting and San Francisco. City life had become too much for me.As I walked down empty streets under tall buildings, I felt very small and cold. I began running, both to keep warm and to keep away from any possible robbers (抢劫犯). Very few people were still out except a few sad-looking homeless people under blankets.About a block from my apartment (公寓房间), I heard a sound behind me. I turned quickly, half expecting to see someone with a knife or a gun. The street was empty. All I saw was a shining street-light. Still, the noise had made me nervous, so I started to run faster. Not until I reached my apartment building and unlocked the door did I realize what the noise had been. It had been my wallet falling to the street.Suddenly I wasn't cold or tired any more, and I ran out of the door and back to where I'd heard the noise. Although I searched the street anxiously for fifteen minutes, my wallet was nowhere to be found.Just as I was about to give up the search, I heard the garbage truck (垃圾车) pull up to the street next to me. When a voice called from the inside, "Alisa Camacho?" I thought I was dreaming. How could this man know my name? The door opened, and out jumped a small red-haired man with an amused look in his eyes."Is this what you're looking for?" he asked, holding up a small square shape.It was nearly 3 a.m. by the time I got into bed. I wouldn't get much sleep that night, but I had got my wallet back. I also had got back some enjoyment of city life. I realized that the city couldn't be a bad place as long as people were willing to help each other.(1)How did the writer feel when she was walking home after work?A. Cold and sick.B. Fortunate and helpful.C. Disappointed and helpless.D. Satisfied and cheerful.(2)From the first paragraph, we learn that the writer was busy _________.A. solving her problem at the bankB. preparing for the first night showC. learning acting in an evening schoolD. taking part in various city activities(3)On her way home the writer __________.A. lost her wallet unknowinglyB. was stopped by a garbage truck driverC. was robbed of her wallet by an armed manD. found some homeless people following her (4)In the fifth paragraph, why did the writer say she was dreaming?A. Someone offered to take her back home.B. A red-haired man came to see her.C. Her wallet was found in a garbage truck.D. She heard someone call her name.(5)From the text, we can infer that the writer _________.A. would stop working at nightB. would give up her job at the bankC. would stay on in San FranciscoD. would make friends with cleaners【答案】(1)C(2)B(3)A(4)D(5)C【解析】【分析】文章大意:本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者在忙碌的工作之后感觉十分的失望无奈,只是在她回家的路上她的钱包在不知不觉中丢了,她在回去找钱包的路上遇到了归还钱包的清洁工,这份善良唤回了她对城市的信心。

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)经典1

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)经典1

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)经典1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Sitting among the cheering fans of the Chinese Women's Volleyball Team in Rio de Janeiro, a Polish fan caught a lot of attention. It is not because he is not Chinese, but because he has followed the team closely from the very beginningThe 60-year-old Jozef fell in love with the Chinese Women's Volleyball Team at the first sight when he watched the girls at the London Olympics on TV in 2012. The Polish man was crazy about the performances of the young team, especially by its core player Hui Ruoqi. Before that Jozef was a loyal fan of his home team﹣ the Polish men's volleyball.Since then, Jozef has become crazy about the team and has kept track of almost all their international competitions. Back in the 2013 Montreux Volley Masters of Switzerland, the Polishman, for the first time, came to cheer up for the team on site. He also drove all the way from Polandto Italy to lend support for the girls during the 2014 Women's World Volleyball Championship.The hardcore fan traveled hundreds of miles from Poland to Brazil, and booked tickets for allmatches of the Chinese Women's Volleyball. This time, Jozef was interviewed by TV and has been recognized by not just fans, but millions of Chinese TV audience.The" Polish grandpa" was a nickname given by Chinese volleyball fans. He has 18,000 followers on Sina Weibo, China's answer to Twitter, where Jozef has been sharing his obsession with Chinese internet users since 2013.(1)Why did Jozef get much attention?A. He was interviewed by Chinese TV.B. He is a famous and loyal Polish fan.C. He has supported the Chinese team from the start.D. He was sitting among the fans of the Chinese team.(2)When did Jozef first become interested in the Chinese Women's Volleyball Team?A. In 2012.B. In 2013.C. In 2014.D. In 2015.(3)How did Jozef come to Italy to support the Chinese Woomen's Volleyball Team?A. By carB. By busC. By bikeD. By plane(4)What can we learn from the passage?A. Jozef has already had millions of fans in Poland.B. Jozef has been a fan of his home team since 2012.C. Jozef first cheered up for the Chinese team on site in 2014.D. Jozef has followed most of the international matches of the Chinese team.(5)What has Jozef been doing on Sina Weibo?A. Giving support to the Polish teamB. Sharing his love for the Chinese teamC. Answering questions about playing volleyballD. Booking tickets for matches of the Chinese team【答案】(1)C(2)A(3)A(4)D(5)B【解析】【分析】文章大意:短文介绍了中国女排的铁杆球迷“波兰爷爷”。

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解When faced with difficult situations in their lives, many people find them too challenging and give up, especially on their life dreams. But not for Gabriel Heredia.Gabrrel is a 21-year-old Argentinean barber(阿根廷理发师)who was born without hands. But he was able to grow up happy and independent because he always had the support of friends and family. In fact, his inspiration for such work was his mother, who is a hairdresser. At the age of 14, he began to take interest in her work and learned all kinds of hair cutting skills from her. Although he first saw it as an interest, Gabriel quickly decided that this was his dream job.Gabriel's family soon helped him open his first barbershop in San Isidro, Peru, which he worked at for one and a half years. There, he met Zlatan Gomez, the president of Argentina Corta, an organization for barbers to connect, do charity (慈善)work, and teach hairdressing. Later, Gabriel became part of Argentina Corta, offering his services to people of all ages so they can build up the skills they need to get a job.Gabriel then moved to Buenos Aires, Argentina where he cuts hair today. As a bright and caring young man, Gabriel tries hard to not only be a barber, but also make a connection with the neighborhood. He says, "The thing that I like the most about my job is that people feel comfortable and stylish with my cuts and that makes me feel happy."Gabriel always does his best to be independent. He never gives up. There is nothing he can't do. Besides cutting hair, he has learned to ride a bike, a motorbike and even to drive a car. He is no doubt inspiring others.(1)When Gabriel was born, what made him different from others?A. He was born without hands.B. His special haircut.C. His life dream.D. His happiness and independence.(2)At first, Gabriel Heredia learned hair cutting skills ________________.A. from Zlatan GomezB. from his motherC. from his friendsD. by himself(3)Which of the following statements about Gabriel Heredia is NOT true?A. He tries hard to make a connection with the neighborhood.B. He can not only cut hair but also drive a car.C. He joined Argentina Corta and taught others hair cutting skills in San Isidro.D. He opened his first barbershop in Buenos Aires with the help of his family.(4)What does Gabriel's story mainly tell us?A. A good beginning makes a good ending.B. You're never too old to learn.C. Nothing is impossible if you don't give up.D. Education changes life.【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C【解析】【分析】文章大意:很多人在面对困难时会选择放弃,但是加布里埃尔·赫雷迪亚没有放弃,他是一个理发师,生下来就没有双手,但是能够独立的成长,在家人的鼓励和支持下,实现了自己的梦想,后来帮搬到了阿根廷首都,布宜诺斯艾利斯,继续在那里理发。

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)

最新英语│英语阅读理解记叙文(有难度)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解Chinese Farmers' Harvest (收获,收割) Festival is the first festival in China for farmers. The festival starting from 2018, falls on the Autumnal Equinox (秋分)each year. The Autumnal Equinox is one of the 24 solar terms(节气)of the Chinese lunar calendar and usually falls between September 22nd and 24th, during the country's harvest season.As we all know, China has the largest population all over the world. It was difficult to feed the largest population in the past. After reform and opening (改革开放), with the development of modern agriculture (农业), people's life is getting better and better, and their living conditions have improved a lot. Chinese Farmers' Harvest Festival shows that our government is paying more attention to agriculture and farmers' life. It will greatly encourage farmers to farm and develop further modem agriculture. China has a long history of agriculture. Chinese Farmers' Harvest Festival, the cultural symbol, helps to show China's long farming culture to the world. It also connects the excellent traditional Chinese culture to modem civilization (文明)and improves the cultural self-confidence and national pride.Since the festival is especially created for farmers, they are encouraged to think of their own ways to celebrate harvest. Some activities are held across the country, but most of the celebrations will take place at a local level that comes from local customs. Also, local government usually hosts all kinds of activities for the festival, such as folk culture performances, food tasting and so on.Some people think the festival is the happiest time of a year, even better than the Spring Festival, because food gives people a sense of safety and hope. For other people, the harvest festival is a time to look back at the past and look forward to the future.(1)We probably celebrate the Chinese Farmers' Harvest Festival on ______________. A. September 20th B. September 23rd C. September 25th D. October 1st (2)The main purposes that Chinese Farmers' Harvest Festival was created don't include _______.A. showing the long history of farming culture of ChinaB. improving Chinese cultural self-confidence and national prideC. encouraging Chinese farmers to give up local customsD. connecting the traditional Chinese culture to modem civilization(3)We can learn from the third paragraph that ______________________.A. the celebrations will be differently based on local customsB. western countries also celebrate the Fanners' Harvest FestivalC. the Farmers' Harvest Festival is one of the Chinese traditional festivalsD. The Farmers' Harvest Festival is created for both farmers and workers(4)Which of the following is TRUE according to the passage?A. The Farmers' Harvest Festival falls on different days in different areas in China.B. The Farmers' Harvest Festival is the best time to harvest crops(庄稼)in the world.C. The Farmers' Harvest Festival has been celebrated twice in our country so far.D. China's modem agriculture has greatly developed because of reform and opening.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)D【解析】【分析】文章大意:短文介绍了中国的首届中国农民丰收节。

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)(word)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.根据短文内容,选择最佳答案。

Jackie visited his grandparents on their farm. And he was playing with a slingshot(弹弓) in the woods. He practised in the woods but he could never hit the target. As he was walking back, he saw Grandma's pet duck. Without thinking, he shot, hit the duck in the head and killed it. He was very afraid. He knew Grandma loved the duck. She would be sad or even angry if she knew that her duck was killed He then hid the dead duck under a tee His sister Susan saw it all, but she said nothing.After lunch that day Grandma said, "Susan, let's wash the dishes. "But Susan said, "Grandma. Jackie told me he wanted to help in the kitchen today, didn't you, Jackie?" And then she whispered(小声说) to him, "Remember the duck? "So Jackie did the dishes.Later Grandpa asked if the children wanted to go fishing, but Grandma sad, "Tm sorry but I need Susan to help clean the house." But Susan smiled and said, "Well, that's all right because Jackie told me he wanted to help."And she whispered again, "Remember the duck?" So Susan went fishing with Grandpa and Jackie stayed.These "remember the duck" went on for many days. Then finally Jackie couldn't stand it any longer. He came to Grandma and told her that he had killed the duck. She gave him a hug, and said, "Sweetheart, I know. You see, I was standing at the window and I saw the whole thing. But because I love you, I forgave you. But I just wanted to see how long you would let Susan make a slave(奴隶) of you."(1)What's probably the meaning of the word "target" in this passage?A. 树干B. 地面C. 动物D. 目标(2)What did Jackie hit with the slingshot at last?A. The targetB. A rabbitC. The pet duckD. A pet dog(3)Susan didn't tell Grandma about Jackie's secret becauseA. she wanted Jackie to do something for herB. she was afraid Grandma would be very sadC. she didn't want to make Grandma angryD. she loved her brother very much(4)Jackie helped clean the house instead of going fishing with Grandma becauseA. he liked cleaning the houseB. Grandma asked him to clean the houseC. he didn't like going fishingD. he wanted Susan to keep his secret(5)What can you learn from the passage?A. It's dangerous to play with a slingshot on a farm.B. It's impossible to let girls keep secrets for you.C. It makes you feel better to tell than to hide.D. It's dangerous to let others see what you've done.【答案】(1)D(2)C(3)A(4)D(5)C【解析】【分析】本文主要讲了Jackie不小心把祖母的宠物鸭用弹弓打死了,他不敢说,但是妹妹看到后一直要挟他,最后他告诉了祖母实情。

英语│英语阅读理解(人生百味)(有难度)(word)

英语│英语阅读理解(人生百味)(有难度)(word)

英语│英语阅读理解(人生百味)(有难度)(word)一、九年级中考英语阅读理解(人生百味)(含答案详细解析)1.阅读理解A wealthy man asked an old scholar to tell his son away from his bad habits. The scholar took the young man for a walk through a garden. Stopping suddenly, he told the boy to pull out a tiny plant growing there.The young man made it easily. The old man then asked him to pull out a little bigger plant. The young man pulled hard and the plant came out with its roots. “Now pull out that one,” said the old man, pointing to a little tree. The boy had to use all his strength to pull it out.“Now take this one out,” said the old man, pointing at a big orange tree. The young man held the trunk (树干)and tried to pull it out. But it would not move. “It's impossible”, said the boy, panting (喘息) with the effort.“So it is with bad habits,” said the old man. “When they are young, it is easy to pull them out. But when they go deeply, they cannot be uprooted.”The conversation with the old man changed the boy's life.(1)The scholar asked the young man to take a walk with him in the__________.A. forestB. parkC. gardenD. school(2)The scholar asked the young man to pull out plants for _____times.A. fourB. twoC. threeD. five(3)According to the passage, the scholar must be __________.A. a stupid manB. a lazy manC. a wise manD. a funny man(4)This passage mainly talks about___________.A. we need exercise more to pull trees outB. how to get away from bad habitsC. talking with a scholar is very importantD. the earlier getting away from bad habits, the better【答案】(1)C(2)A(3)C(4)D【解析】【分析】短文大意:一个富人请求一位智者去除儿子的坏习惯。

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)

【英语】英语│英语阅读理解记叙文(有难度)一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读理解I am Turere. I come from Kitengela, a farming community on the edge(边缘)of Nairobi National Park of Kenya(肯尼亚). Since the age of nine. I have helped to look after my family's cows. As a child, in my free time. I enjoyed playing with electronics. I made my own inventions, such as electronic toys from car parts and other things. I also built other electronic devices(仪器) for my neighbors.At the age of 13, I invented something that changed my life. It also changed the lives of many people in my community. One night, a lion from the park came into my family's farm and killed one of our cows. I was angry. However, killing the lion, I thought, was not the best way to solve the problem. Instead, I decided to invent a solutionThe first idea I got was to use fire, because I thought lions were scared of fire. But I came to realize that didn't really help, because it was even helping the lions to see through the cowshed (牛棚). So I didn't give up. I continued.And a second idea I got was to use a scarecrow(稻草人). I was trying to trick the lions into thinking) that I was standing near the cowshed. But lions are very clever. They will come the first day and they see the scarecrow, and they go back. But the second day, they'll come and they say, this thing is not moving here, it is always here! So he jumps in and kills the animals.So one night, I was walking around the cowshed with a torch(手电筒), and that day the lions didn't come. And I discovered that lions were afraid of a moving light. So I had an idea.(1)What was Turere interested in when he was a child?A. Tricking the neighbors.B. Looking after cows.C. Playing with electronics.D. Making car parts(2)What does the underlined word "it" in Paragraph 4 refer to?A. The lion.B. The scarcer.C. The cow.D. The cowshed(3)What's the solution to driving the lion away?A. Using a moving lightB. Using a torchC. Using a scarecrow(4)What can we get from the passage?A. The lion killed all the cows.B. Turere killed the lion at last.C. The lion no longer lived in the park.D. Turere's invention made peace with lions.【答案】(1)C(2)B(3)A(4)D【解析】【分析】文章大意:本文主要叙述来自基腾格拉,一个位于肯尼亚内罗毕国家公园边缘的农业社区的男孩Turere。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

英语│英语阅读理解记叙文(有难度)经典1一、英语阅读理解记叙文(含答案详细解析)1.阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。

Once there was a small hotel whose keeper was always caring about money.One day, a businessman arrived. The keeper looked at the man's thick wallet and thought, "Oh, I wish that all the money could be mine!" The businessman didn't notice that, so he ordered the most expensive room and went to his room to dress for dinner.Around the hotel, there were some beautiful ginger(姜)plants. Many people said that eating the buds(芽) of ginger would make a person forgetful.The keeper thought, "If I serve some buds of ginger to the businessman, he may be forgetful to take his wallet!" Then she went to the kitchen.Soon, businessman came downstairs and asked for dinner. The keeper was very excited as she served the dish to him. "Delicious!" said the rich man. When dinner was finished, he went to bed happily.In the next morning, the keeper saw the businessman leaving from the front door. As soon as he was out of sight, she ran up to his room. She looked all over the room for the wallet, but she couldn't find it. Suddenly, she noticed a piece of paper on the floor. It was the businessman's bill (账单). He had forgotten to pay it! She ran down the stairs, out of the front door, and across the road until she was out of breath, but the businessman was already far, far away. "I'm so silly!”" cried the keeper.(1)The keeper came up with an idea to own the businessman's money when __________.A. she dressed herselfB. she cooked the meal in the kitchenC. the businessman went upstairs happilyD. she thought of the buds of ginger around her hotel(2)The keeper ran into the businessman's room as soon as he left because __________.A. she wanted to find the man's billB. she wanted to find the key to the man's roomC. she wanted to check if the man had left his money thereD. she wanted to see if the man had broken anything in the room(3)Which if the following is NOT true according to this passage?A. The keeper realized the buds of ginger didn't work in the end.B. The keeper ran after the businessman because of the bill.C. The businessman didn't know the rumor (谣言) about the buds of ginger.D. The businessman didn't pay the keeper's bill because he lost his money.【答案】(1)D(2)C(3)D【解析】【分析】文章大意:一个贪财的旅店老板整天惦记着钱,一天一个商人来住店了,他认为商人有很多钱,于是就动了心思,他记着有些人说吃了姜芽可以让人失去记忆,于是他就给商人吃了姜芽,第二天当商人出门之后,他去了房间找钱,但是啥也没有,只发现了一个账单,那是住店的账单,这是他想起来了,商人还没有结账就走了。

(1)细节理解题,根据 Around the hotel, there were some beautiful ginger(姜)plants. Many people said that eating the buds(芽) of ginger would make a person forgetful. 可知,当他想起了旅店周围的姜的时候,想起了一个把商人的钱占为己有的方法,故答案是D。

(2)细节理解题,根据 As soon as he was out of sight, she ran up to his room. She looked all over the room for the wallet, but she couldn't find it. 可知,他去房间是为了找商人的钱,故答案是C。

(3)正误判断题,根据 He had forgotten to pay it! 可知没因为商人丧失了记忆力,忘记了结账,故答案是D。

【点评】考查阅读理解,本文主要涉及到了细节理解题和正误判断题。

细节理解题相对简单,一般可以直接从文中找到答案或者解题依据。

正误判断题是细节理解的一种题型,也是根据文章内容进行判断的。

2.阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。

A young woman traveled and stayed in a hotel. All the rooms in the hotel were singles(单人间). So she lived in a single room.Just when she was going to bed, there was a knock at the door. She had no friends in the city. So she was quite surprised but still opened the door.The man who was standing at the door looked a little nervous. "Oh! I'm sorry. I thought this was my room," the man said and walked away in a hurry.The woman called the police at once. Soon, the man was caught. He was a thief(小偷)! But how did the woman know that?All the rooms in the hotel were singles. Who would knock at his own door if he was staying alone? Only a thief would do this. He wanted to see if anyone was inside before he broke into the room.(1)A young woman traveled and stayed ____.A. in a hotelB. in a police officeC. in a parkD. in her friend's home(2)The man looked a little ____ when the woman opened the door.A. happyB. nervousC. madD. relaxed(3)The man knocked at the door to ____.A. find his friend in the cityB. stay aloneC. see if anyone was insideD. call the police【答案】(1)A(2)B(3)C【解析】【分析】文章大意:一位年轻女士住在宾馆时,有人敲门询问这是不是他的房间,这位女士断定他是一个小偷,并报了警。

(1)细节理解题。

根据文中的语句 A young woman traveled and stayed in a hotel. 理解可知,这位年轻的女士住在了宾馆,故选A。

(2)细节理解题。

根据文中的语句 The man who was standing at the door looked a little nervous. 理解可知,这个年轻人看到这位女士非常的紧张,故选B。

(3)细节理解题。

根据文中的语句Only a thief would do this. He wanted to see if anyone was inside before he broke into the room.可知,这个人敲门的主要目的就是看看房间里有没有人,故选C。

相关文档
最新文档