浙江2017高考英语阅读理解【主旨大意题】讲解及选练(含答案)

合集下载

浙江2017高考英语阅读理解【主旨大意题】讲解及选练(含答案)

浙江2017高考英语阅读理解【主旨大意题】讲解及选练(含答案)

浙江2017高考英语阅读理解【主旨大意题】讲解及选练(含答案)高考英语阅读理解常考点分析阅读理解试题常采用以下四种题型:1. 考查考生快速捕捉信息、处理信息的能力 (细节理解题);2. 考查考生对某个词或词语的理解能力 (词义猜测题) ;3. 考查考生对文章主旨大意或段落大意的概括能力 (主旨大意题);4. 考查考生对文章的隐含意义、延伸意义的推理判断能力(推理判断题)。

【主旨大意题】主旨大意题要求考生对全文的内容或某一段或某几段的内容加以合理的归纳,目的是检查对短文整体或某一或某几个段落的理解概括能力。

它可以是文章或段落中心的陈述,也可以是文章标题的选择。

有些文章尤其是说明文和议论文,往往有主题句表明中心思想。

但有些文章,比如记叙文往往没有明确的主题句,需要考生在认真体会,明确作者的意图的基础上来概括文章的中心。

【备考策略】1. 注意主题段落和主题句的位置,特别是文章首段和结尾或段首和段尾;2. 注意提炼文章的关键词,文章的关键词有时候会出现在正确选项中。

【干扰项特点】1. 以偏概全。

干扰项只阐述了文章的一部分内容,也就是文章的局部信息。

2. 主题扩大。

干扰项所归纳、概括的范围过大,超过文章实际所讨论的内容。

3. 张冠李戴。

命题者有意地把属于A的特征放在B的身上,构成一个干扰项。

4. 断章取义。

干扰项常常以文章中的个别信息作为选项的设置内容,或者以次要的事实或细节冒充全文的主要观点。

【真题回放】A medium, in advertising talk, is the way you communicate your message. You might say that the first medium used in advertising was signs withsymbols. The second medium was audio, or sound, although that term is not used exactly in the way we use it today. Originally, just the human voice and maybe some kind of simple instrument, such as a bell, were used to get people’s attentionA crier, in the historical sense, is not someone who weeps easily. It is someone, probably a man, with a voice loud enough to be heard over the other noises of city. In ancient Egypt, shopkeepers might hire such a person to spread the news about their products. Often this earliest form of advertising involved a newly arrived ship loaded with goods. Perhaps the crier described the goods, explained where they came from, and praised their quality. His job was, in other words, not too different from a TV or radio commercial in today’s world.(2013 浙江卷阅读理解A篇)45. The last two paragraphs are mainly about .A. the history of advertisingB. the benefits of advertisingC. the early forms of advertisingD. the basic design of advertising45. C。

2017年高考浙江卷英语试题及答案解析

2017年高考浙江卷英语试题及答案解析

2017年高考浙江卷英语试题第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)ABenjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was only six years of age. But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one. In those days, a brush was made from camel’s hair. There were no camels nearby. Benjamin decided that cat hair would work instead. He cut some fur from the family cat to make a brush.The brush did not last long. Soon Benjamin needed more fur. Before long, the cat began to look ragged (蓬乱). His father said that the cat must be sick. Benjamin was forced to admit what he had been doing.The cat’s lot was about to improve.That year, one of Benjamin’s cousins, Mr. Pennington, came to visit. He was impressed with Benja min’s drawings. When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brushes. He also sent six engravings(版画)by an artist. These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had ever seen.In 1747, when Benjamin was nine years old, Mr. Pennington returned for another visit. He was amazed at what Benjamin had done with his gift. He asked Benjamin’s parents if he might take the boy to Philadelphia for a visit.In the city, Mr. Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings. The boy began a landscape(风景) painting. William Williams, a well-known painter, came to see him work. Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home. The books were long and dull. Benjamin could read only a little, having been a poor student. But he later said,"Those two books were my companions by day, and under my pillow at night."While it is likely that he understood very little of the books, they were his introduction to classical paintings. The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.21. What is the text mainly about?A. Benjamin’s visit to Philadelphia.B. Williams’ influence on Benjamin.C. The beginning of Benjamin’s life as an artist.D. The friendship between Benjamin and Pennington.22. What does the underlined sentence in paragraph 3 suggest?A. The cat would be closely watched.B. The cat would get some medical care.C. Benjamin would leave his home shortly.D. Benjamin would have real brushes soon.23. What did Pennington do to help Benjamin develop his talent?A. He took him to see painting exhibitions.B. He provided him with painting materials.C. He sent him to a school in Philadelphia.D. He taught him how to make engravings.24. Williams’ two books helped Benjamin to ________.A. master the use of paintsB. appreciate landscape paintingsC. get to know other paintersD. make up his mind to be a painter【解析】试题分析:本文属于记叙文,主要讲了美国绘画之父Benjamin在决定要成为一名画家之前的经历。

2017年高考浙江卷英语试题及答案解析.pdf

2017年高考浙江卷英语试题及答案解析.pdf

2017年高考浙江卷英语试题第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题 2.5分,满分25分)ABenjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was onlysix years of age. But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one. Inthose days, a brush was made from camel’s hair. There were no camels nearby. Benjamin decided that cat hair would work instead. He cut some fur from the family cat to make a brush.The brush did not last long. Soon Benjamin needed more fur. Before long, the cat began tolook ragged (蓬乱). His father said that the cat must be sick. Benjamin was forced to admitwhat he had been doing.Pennington, The cat’s lot was about to improve.That year, one of Benjamin’s cousins, Mr.came to visit. He was impressed with Benjamin’s drawings. When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brushes. He also sent six engravings(版画)by an artist. These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had ever seen.In 1747,when Benjamin was nine years old, Mr. Pennington returned for another visit. He was amazed atwhat Benjamin had done with his gift. He asked Benjamin’s parents if he might take the boy to Philadelphia for a visit.In the city, Mr. Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings. The boy began a landscape(风景) painting. William Williams, a well-known painter, came to see him work.Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home.The books were long and dull. Benjamin could read only a little, having been a poor student. Buthe later said,"Those two books were my companions by day, and under my pillow at night."While it is likely that he understood very little of the books, they were his introduction to classical paintings. The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.21. What is the text mainly about?A. Benjamin’s visit to Philadelphia.B. Williams’ influence on Benjamin.C. The beginning of Benjamin’s life as an artist.D. The friendship between Benjamin and Pennington.22. What does the underlined sentence in paragraph 3 suggest?A. The cat would be closely watched.B. The cat would get some medical care.C. Benjamin would leave his home shortly.D. Benjamin would have real brushes soon.23. What did Pennington do to help Benjamin develop his talent?A. He took him to see painting exhibitions.B. He provided him with painting materials.C. He sent him to a school in Philadelphia.D. He taught him how to make engravings.________.24. Williams’ two books helped Benjamin toA. master the use of paintsB. appreciate landscape paintingsC. get to know other paintersD. make up his mind to be a painter【解析】试题分析:本文属于记叙文,主要讲了美国绘画之父Benjamin在决定要成为一名画家之前的经历。

2017年高考浙江卷英语试题解析(含答案)

2017年高考浙江卷英语试题解析(含答案)

绝密★启用前2017年普通高等学校招生全国统一考试英语选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A. £19.15B. £9.18C. £9.15答案是C.1. What does the woman think of the movie?A. It's amusing.B. It's exciting.C. It's disappointing.2. How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling aroundB. Studying at a school.C. Looking after aunt.3. What are the speakers talking about?A. Going out.B. Ordering drinks.C. Preparing for a party.4. Where are the speakers?A. In a classroomB. In a libraryC. In a bookstore5. What is the man going to do?A. Go on the Internet.B. Make a phone call.C. Take a train trip.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

2017年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(浙江卷,含解析)(1)

2017年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(浙江卷,含解析)(1)

绝密★启用前2017年普通高等学校招生全国统一考试英语试题浙江卷选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A. £19.15B. £9.18C. £9.15答案是C.1. What does the woman think of the movie?A. It's amusing.B. It's exciting.C. It's disappointing.2. How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling aroundB. Studying at a school.C. Looking after aunt.3. What are the speakers talking about?A. Going out.B. Ordering drinks.C. Preparing for a party.4. Where are the speakers?A. In a classroomB. In a libraryC. In a bookstore5. What is the man going to do?A. Go on the Internet.B. Make a phone call.C. Take a train trip.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

2017年高考英语浙江卷-答案

2017年高考英语浙江卷-答案
【考点】考察段落总结。
第三部分语言运用
第一节完形填空
36.【答案】A
【解析】根据下文可知,爱书人士经常到Alia的图书馆看书,分享知识,对于这些人来说,该图书馆是一个聚会处,故选meeting。
37.【答案】D
【解析】结合语境可知,他们在这里讨论全世界各种各样的事情,故选discussed,表示“讨论,议论”。
第二节
56.【答案】carrots
【解析】根据上文的“ahandful of”可知,此处表示一把小胡萝卜,所以应用carrot的复数形式。
【考点】考察名词单复数。
57.【答案】shiny/shining
【解析】根据上文的“a”及下文的名词“object”可知,此处需要用形容词作定语修饰名,故填shiny或shining。
52.【答案】B
【解析】一天,轰炸停止了,士兵们也离开了,所以选soldiers。
53.【答案】D
【解析】根据下文可知,Alia知道,要想这些书安全,好啊。他们必须在城市安静的时候把这些书再转移(moved)出去。
54.【答案】C
【解析】参见上题解析。quiet表示“安静的”。
55.【答案】A
【解析】根据语境可知,Alia等待着战争的结束,梦想着(拥有)和平和一个新图书馆。dream of表示“梦想,期盼”。
【解析】参见上题解析。
43.【答案】D
【解析】根据语境可知,每晚很晚下班后,Alia偷偷地把书带回家。secretly“秘密地,偷偷地”符合语境。
44.【答案】C
【解析】根据上下文语境及下文的“her car”可知,Alia把书装到她的汽车里运回家。fill表示“装满”。
45【答案】B
【解析】根据下文的内容可知战争爆发后,她的朋友们也赶来帮助(help)她。

2017年英语高考试题答案及解析-浙江

2017年英语高考试题答案及解析-浙江

2018年普通高等学校招生全国统一考试<浙江卷)英语选择题部分<共80分>第一部分英语知识运用第一节单项填空1. — Is there anything else to discuss?—_____________. I guess.A. Not at allB. No, that's allC. Yes, I'm sureD. Yea, of course1. 【考点】交际用语—征求意见或看法【答案】B【解读】根据句意:---还有其他事要讨论吗?---没有,就这么多<no, that’s all),我想.故选答案B.not at all 一点儿也不;yes, I’m sure是地,我确定;yes, of course是地,当然,均是答非所问,不合题意,故排除.【难度】偏小2. The development of industry has been_______ gradual process throughout _______ human existence, from stone tools to modern technology.A. 不填, theB. the; aC. a; 不填D. a; a2. 【考点】冠词—零冠词和不定冠词【答案】C【解读】第一空process是可数名词,第一次出现一般用不定冠词,且此次表示“一个”地概念;第二空existence是不可数名词,其此处表示抽象概念,故用零冠词.【难度】中等3. No matter how bright a talker you are, there are times when it's better silent.A. remainB. be remainingC. having remainedD. to remain3. 【考点】非谓语—不定式【答案】D【解读】it做形式主语,真正地主语是后面地不定式:to remain silent. 可归结为句型:it is +形容词/名词+to do/that….当然it也可以做形式宾语,如find/feel it +to do/that…..【难度】中等4. I made a promise to myself______ this year, my first year in high school, would be different.A. whetherB. whatC. thatD. how4.【考点】名词性从句—同位语从句【答案】C【解读】that引导同位语从句,在从句中不做句子成分,补充说明同位语promise地内容.【难度】中等5. Studying Wendy's menu, I found that many of the items are similar to______ of McDonald's.A. thoseB. onesC. anyD. all5. 【考点】代词【答案】A【解读】 those=that ones, 代指前面地many of the items,表示复数、特指,被of McDonald’s修饰,符合语境.Ones表示复数、泛指;any任何一个;all全部,均不符合语境,故排除.【难度】较大6. ___ all the animals I've ever had, these two dogs arc the most sensitive to the spoken word.A. FromB. OfC. ForD. With6. 【考点】介词【答案】B【解读】 two dogs所属与all animals,故用介词of表示这种关系,如:many of us, 我们其中地许多人,故答案B符合语境.From从;for为了;with有,均不符合语境,故排除.【难度】中等7. Your ___ as a student will be excellent if you develop a habit of reflecting on how you learn.A. operationB. growthC. performanceD. character7.【考点】名词【答案】C【解读】根据句意:作为一个学生,你地学习<performance)会很棒地如果你能够养成对所学地地东西进行反思地话.operation操作、手术;growth增长;character人物、角色,均不符合语境,故排除.【难度】偏小8. I think Tom, as the head of a big department, should cither study regularly or______ his job.A. quitsB. to quitC. quittingD. quit8.【考点】并列结构【答案】D【解读】either…or+并列结构,前后形式上保持一致,由此与study相呼应,故答案选D,用动词原形.【难度】中等9. We live in an age __ m ore information is available with greater ease than ever before.A. whyB. whenC. to whomD. on which9.【考点】定语从句【答案】B【解读】when引导定义从句,在从句中做时间状语,修饰先行词an age<时代). 此处地when=at which.【难度】中等10. The research lacks __ e vidence, and therefore, its conclusions are doubtful.A. solidB. fierceC. severeD. potential10.【考点】形容词词义辨析【答案】A【解读】根据句意:研究缺乏实证<solid evidence),因此所得出地结论还有待考证.fierce激烈地;severe 严重地;potential,有潜力地,均不符合语境,故排除.【难度】较难11. "It's a such nice place," Mother said as she sat at the table________ for customs.A. to be reservedB. Living reservedC. reservingD. reserved11.【考点】非谓语—过去分词【答案】D【解读】reserve和谓语动词sat之间没有连词,故用非谓语,且和其逻辑主语the table逻辑上构成被动关系,故用过去分词表示被动、完成地概念,在句子中做后置定语.【难度】中等12. According to scientists, our mental abilities begin to______ from the age of 27 after reaching the highest level at 22.A. differB. shrinkC. failD. decline12. 【考点】动词词义辨析【答案】D【解读】根据句意:根据科学家研究,我们地精神气在22岁达到高峰值之后便从27岁开始下滑<decline).Differ不同;shrink缩水;fail失败、衰竭,均不符合语境,故排除.【难度】稍难13. Peter had intended to take a job in business, but _____ that plan after the unpleasant experience in Canada in 2010.A. had abandonedB. abandonedC. abandonD. will abandon13. 【考点】动词时态—一般过去时【答案】B【解读】根据but提示,是并列句,故前后时态一致.与had intended相呼应,可知此空应在表示过去时地范围选择,由此排除C、D选项.且abandon动作只是陈述了过去所发生地一件事而已,没有在intend之前,故排除A选项<过去地过去),由此可知答案B符合文意.一般过去时表示对过去所发生地一件事情地简单陈述而已.【难度】中等14. Brown said he was by no means annoyed;_____ he was glad to be able to make himself clearly understood.A. all in allB. for one thingC. on the contraryD. by the way14. 【考点】介词短语词义辨析【答案】C【解读】根据句意:布朗说他一点儿都不恼火.相反<on the contrary)他很高兴能够被透彻理解.All in all总而言之;for one thing其一;by the way顺便讲一下,均不符合语境,故排除.解题地关键是对词组by no means=never<决不)地理解.【难度】中等15. Armed with the information you have gathered, you can_______ preparing your business plan.A. set outB. set aboutC. set offD. set up15.【考点】动词词组词义辨析【答案】B【解读】根据句意:有这么些个你所收集地信息,你可以着手<set about doing sth)准备你地商业计划了.Set out to do sth着手;set off出发;set up建立,均不符合语境,故排除.【难度】中等16. — Alvin, are you coming with us?— I'd love to, but something unexpected ___ .A. has come upB. was coming upC. had come upD. would come up16.【考点】动词时态—现在完成时【答案】A【解读】根据句意:---艾琳,你要和我们一起去吗?---我想去,但是发生了点意外.现在完成时表示过去发生地动作或事情到现在为止,且对现在造成了一定地影响,符合语境,故答案选A.B,过去进行时,表示过去某段时间正在进行地地动作或所处地状态;C,过去完成时表示过去地过去;D,过去将来时表示过去将来要发生地事情,均不符合语境,故排除.【难度】中等17. Ellen was a painter of birds and of nature, _____, for some reason, had withdrawn from all human society.A. whichB. whoC. whereD. whom17. 【考点】定语从句【答案】B【解读】who引导非限定性定语从句,在从句中做主语,修饰先行词Ellen<人名).Which修行先行词是物地定语从句;whom修饰先行词为人,且在从句中做宾语;where修饰先行词是地点名词,且在从句中地点状语,均不符合语境,故排除.【难度】中等18. Mike was usually so careful, ______this time he made a small mistake.A. yetB. stillC. evenD. thus18. 【考点】副词【答案】A【解读】根据句意:麦克通常很认真地,然而<yet)这次他犯了个小错误.Still仍旧;even甚至;thus因此,均不符合语境,故排除.【难度】中等19. Had they known what was coming next, they________ second thoughts.A. may haveB. could haveC. must have hadD. might have had19. 【考点】虚拟语气中地情态动词【答案】D【解读】本句是一个倒装句,可还原为:if they had known what was coming next, they might have had second thought.根据had known提示,可知是与过去事实相反,因此虚拟语气主句中应该用would/might +have done,由此可见答案D符合语境.【难度】较难20. — I'm going to San Francisco for a couple of days.—. I wish I could get away for a while.A. It doesn't matterB. Forget itC. I really envy youD. I can't agree more20.【考点】交际用语—征求意见或看法【答案】C【解读】根据句意:---我要去圣弗朗西斯科几天.---真羡慕你<I really envy you).我多么希望我也可以离开一会儿呀.与I wish相呼应,故答案C符合语境.It doesn’t matter ,没有关系;forget it别提了;I cant agree more完全赞同,均不符合语境,故排除.【难度】中等第二节完形填空"Just sign here, sir," the deliveryman said as he handed Oscar Reyna a package.The package consisted of a long, narrow box 21 wrapped in brown paper. 22 the box, Oscar saw an umbrella inside — a very old one with a beautifully carved wooden handle. 23 he had not seen it in more than 20 years, he recognized it 24 .Oscar was 16 when he first saw the 25 umbrella. He had gone to a concert with his grandparents. As they were leaving, h noticed an umbrella on an empty seat, impressed by its 26 , Oscar felt a strong desire to find its 27 .Oscar 28 the manager to look in the record of advance ticket sales. Just as he thought, a name matched the seat 29 Oscar had found the umbrella. The name was Mrs. Katie O'Brien.Oscar talked his grandparents into going by Mrs. O'Brien's 30 on their way home. He rang the bell, the door opened, and an elderly woman appeared. "May I _____ 31 you?" she asked."I'd like to return it if it's yours," Oscar said, 32 the umbrella as if presenting a 33 that had long been wished for."Why, yes! It's mine," replied Mrs. O'Brien with a 34 smile and shining eyes. "It was given to me by my father years ago. Thank you so much for returning it. May I offer you a reward for your __35_ ?""No, ma'am," he said, "My grandmother says that a good deed is its own reward. ""Well, that's 36 what my father used to say. What is your name, young man?"Years later Oscar was staring at the finely carved handle of the umbrella as he remembered Mrs. O'Brien. It was in perfect condition, considering how 37 it was. Why had it arrived here today?As if 38 , a note fell from the paper. It reads: Mrs. O'Brien wanted to 39 this umbrella as a present for a kind, 40. gesture long ago.21. A. strictly B. carefully C. roughly D. casually22. A. Opening B. Seizing C. Observing D. Searching23. A. After B. When C. Since D. Although24. A. clearly B. fully C. immediately D. suddenly25. A. average B. unusual C. plain D. typical26. A. beauty B. shape C. origin D. history27. A. designer B. seller C. user D. owner28. A. convinced B. forced C. encouraged D. advised29. A. until B. before C. which D. where30. A. family B. theater C. house D. neighborhood31. A. invite B. help C. bother D. know32. A. putting up B. turning out C. picking up D. holding out33. A. chance B. fact C. gift D. result34. A. wide B. confident C. proud D. shy35. A. patience B. kindness C. courage D. determination36. A. obviously B. naturally C. exactly D. probably37. A. old B. rare C. precious D. nice38. A. in contrast B. in return C. in exchange D. in answer39. A. possess B. accept C. carry D. value40. A. attractive B. significant C. unselfish D. sympathetic【考点】日常生活类—记叙文【文章大意】本文记叙了一个人拾金不昧,捡到别人地伞之后专程还给失主,很多年之后又收到地失主赠送伞地故事,启迪我们:善有善报这样一个朴实地真理和美德.21.【答案】B【考点】副词词义辨析【试题解读】与a very old one with a beautifully carved wooden handle.相呼应,可知答案B,仔细地,符合文意.22.【答案】A【考点】动词词义辨析【试题解读】与之后the box ,Oscar saw an umbrella inside相呼应,可知答案A,打开,符合文意.23.【答案】D【考点】连词词义辨析【试题解读】根据had not seen it和recognize地对比关系,可知答案D,尽管,表示让步关系,符合文意.24.【答案】C【考点】动词词义辨析【试题解读】与26空前地impressed by相呼应,可知答案C,立刻、马上,符合文意.25.【答案】B【考点】形容词词义辨析【试题解读】与26空前地impressed by相呼应,可知这边伞很是不寻常<unusual),故答案B符合文意.Average普通地;plain平凡地;typical典型地,均不符合语境,故排除.26.【答案】A【考点】名词词义辨析【试题解读】与上文23空a very old one with a beautifully carved wooden handle.和下句Years later Oscar was staring at the finely carved handle of the umbrella相呼应,可知答案A,对伞地美印象深刻,符合文意.27.【答案】D【考点】名词词义辨析【试题解读】与32空前"I'd like to return it if it's yours,"相呼应,可知Oscar特别想找到伞地主人,故答案D符合文意.28.【答案】A【考点】动词词义辨析【试题解读】根据句意:Oscar使经理确信<convince),符合文意.Force强迫;encourage鼓励;advise建议,均不符合语境,故排除.29.【答案】D【考点】连词词义辨析【试题解读】where引导定义从句,在从句中做地点状语,修饰先行词the seat.30.【答案】C【考点】名词词义辨析【试题解读】与下句He rang the bell, the door opened,相呼应,可知答案C符合文意.31.【答案】B【考点】动词词义辨析【试题解读】根据常识,可知本句地意思是:我可以帮你吗?故答案B符合文意.32.【答案】D【考点】动词词义辨析【试题解读】与之后地as if presenting相呼应,故答案D,提供,符合文意. Put up张贴;turn out结果证明是;pick up捡起、接人,均不符合语境,故排除.33.【答案】C【考点】名词词义辨析【试题解读】与之后地that had long been wished for相呼应,可知答案C,礼物,符合文意.34.【答案】A【考点】形容词词义辨析【试题解读】与and shinning eyes相呼应,可知答案A,灿烂地微笑,符合文意.35.【答案】B【考点】名词词义辨析【试题解读】与40空前地for a kind…相呼应,可知此处答案B符合文意.36.【答案】C【考点】副词词义辨析【试题解读】根据句意:哦,这也是<exactly,确切地)我父亲过去经常这样讲地. Obviously明显地;naturally 自然地;probably可能地,均不符合语境,故排除.37.【答案】A【考点】形容词词义辨析【试题解读】根据31空前an elderly woman和37空前years later提示,可知此处Oscar在纳闷这把伞究竟有多少年地历史,故答案A符合文意.38.【答案】D【考点】介词短语词义辨析【试题解读】根据37空及之后地Why had it arrived here today?这两个问题困扰着Oscar,由此可以推断答案D,好像是为了回答<in answer)这些疑问,符合文意. in contrast对比;in return作为回报;in exchange作为交换,均不符合语境,故排除.39.【答案】B【考点】动词词义辨析【试题解读】根据句意:Mrs O’Brien想让你接受<accept,乐意接受)这把伞. Possess拥有;carry 携带;value 珍视,均不符合文意,故排除.40.【答案】C【考点】形容词词义辨析【试题解读】与32空前"I'd like to return it if it's yours," Oscar said,相呼应,可知多年前Oscar把伞物归原主是一种无私地行为,故答案C符合文意.【难度】一般【长难句解读】As they were leaving, he noticed an umbrella on an empty seat, impressed by its beauty.当他们正准备离开是,他注意一个空位是有一把伞,它地美给他留下了深刻地印象.Impressed,过去分词做状语,与句子主语he逻辑上构成被动关系.第二部分阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.AEaster(复活节> is still a great day for worship, randy in baskets and running around the yard finding eggs, but every year it gets quite a bit worse for bunnies.And no, not because the kids like to pull their ears. The culprit is climate change, and some researchers found that rising temperatures arc having harmful effects on at least five species of rabbit in the US.Take the Lower Keys March rabbit, for instance. An endangered species that lives in the Lower Florida Keys, this species of cottontail is a great swimmer — it lives on the islands! — but it is already severely affected by development and now by rising levels. According to the Center for Biological Diversity, an ocean level rise of only 0. 6 meters will send these guys jumping to higher ground and a 0.9-meter rise would wipe out their habitat (栖息地> completely.The snowshoe hare, on the other hand, has a color issue. Most of these rabbits change their fur color from white in the wintertime to brown in the summer, each designed to give them better cover from predators<捕食者). As the number of days with snow decreases all across the country, however, more and more bunnies arc being left in white fur during brown dirt days of both fall and spring, making them an easier mark for predators. Researchers know that the color change is controlled by the number of hours of sunlight, but whether the rabbit will be able to adapt quick enough to survive is a big question. The National Wildlife Federation has reported that hunters have noticed their numbers are already markedly down.American pikas or rock rabbits, a relative of rabbits and hares, might be the firs' of these species to go extinct due to climate change. About 7-8 inches long, pikas live high in the cool, damp mountains west of the Rocky Mountains. As global temperatures rise, they would naturally migrate (迁徙> to higher ground —but they already occupy the mountaintops. They can't go any higher. The National Wildlife Federation reports that they might not be able to stand the new temperatures as their habitat beats up.The volcano rabbit has the same problem. These rabbits live on the slopes of volcanoes in Mexico, and recent studies have shown that the lower range of their habitat has already shifted upward about 700 meters, but there are not suitable plants for them to move higher, so they are stuck in the middle. Scientists are concerned about their populations.Native to the US, pygmy rabbits weigh less than 1 pound and live in the American West. They are believed to be the smallest rabbits in the world. Their habitats have been destroyed by development. Several populations, such as the ColumbiaBasin pygmy, almost went extinct and were saved by zoo breeding programs. Pygmy rabbits also rely on winter cover by digging tunnels through the snow to escape predators, but lesser snowfall is leaving them exposed.All of this gives new meaning to dressing up in a giant bunny costume this Easter.41 The writer mentions Easter at the beginning of the passage in order to_______.A. show the importance of Easter DayB. introduce the issue about bunniesC. remind people of Easter traditionsD. discuss the relationship between Easter and bunnies42. The word "culprit" ( Paragraph 2> is closest in meaning to______.A. criminalB. judgeC. victimD. producer43. According to the passage, some rabbits can now be easily Uncovered by predators because they_______A. are exposed lo more skillful huntersB. have moved to habitats with fewer plantsC. haven't adapted themselves to climate changeD. can't change their fur color into white in the fall and the spring44, The problem faced by volcano rabbets and rock rabbits is that________.A. both are affected by 1ess snowB. both are affected by rising sea levelsC neither can find enough food 0. neither can migrate to higher places45 Which best describes the writer's tone in the postage?A. Approving.B. Concerned.C. Enthusiastic.D. Doubtful.【考点】日常生活类—环境话题小品文【文章大意】每年复活节可爱兔子给大家带来了多少欢乐,然而随着全球温暖趋势地加剧,这种给我们带来地愉悦兔子也不可避免地受到了一定地影响.不久地将来,复活节上兔子地服饰也会因此而有所变化.41.【答案】B【试题解读】目地意图题.根据第一段在全文中地作用可以看出,本段主要目地是导入主题,即:关于兔子地问题.42.【答案】A【试题解读】词义猜测题.根据文章第一段最后一句后半句:but every year it gets quite a bit worse for bunnies.和第二段地第一句:And no, not because the kids like to pull their ears.可知答案A,罪过,符合文意.43.【答案】C【试题解读】细节理解题.根据第三段地整体理解和倒数第二句but whether the rabbit will be able to adapt quick enough to survive is a big question.地总结,可知答案C符合文意.44.【答案】D【试题解读】细节理解题.根据文章倒数第三段地第三句they would naturally migrate (迁徙> to higher ground —but they already occupy the mountaintops. They can't go any higher.和倒数第二段第二句地后半部分but there are not suitable plants for them to move higher,可知,故答案D符合文意.45.【答案】B【试题解读】作者态度题.根据文章地整体理解,可知推断出作者对兔子这一问题很是关切(concerned>,故答案B符合文意.Approving赞同地;Enthusiastic热情地;Doubtful质疑地,均不符合语境,故排除.【难度】一般【长难句解读】Most of these rabbits change their fur color from white in the wintertime to brown in the summer, each designed to give them better cover from predators<捕食者).大多数这种兔子会把冬天时地白色皮毛变成夏季地棕色,每一种颜色地变化是为了让他们更好地避免捕食者地发现.Designed是非谓语,与其逻辑主语each构成被动关系,故用过去分词作状语.此外由于each和句子主语most of these rabbits不是同一事物,因此这种非谓语结构在语法上被称之为独立主格结构.BBelow is a selection about Guinness<吉尼斯) World Records.Top 6 Unusual Guinness World Records♦Fastest 100 m running on all foursThe 2008 Guinness World Records Day was, according to CWR, their biggest day of record-breaking ever, I- h more than 290.000 people taking put in record attempts in 15 different countries. Kenichi Ito's record attempt was port of this special day. He is just another example of Japanese with "super powers". His "super power" is to run with great speed on all fours. Kenichi Ito ran 100 m on all fours in 18.58 seconds. The Japanese set this record at Setagaya Kuritsu Sogo Undojyo, Tokyo, in 2008.♦Most people inside a soap bubbleThe Discovery Science Center in Santa Ana, Califomia celebrated this year the 15th anniversary of the Bubble (泡泡> Festival. A bubble's math principles and science were presented and demonstrated at the three-week-long exhibition. The intriguing Bubble Show was also part of the program. Fan Yang and Deni Yang impressed the audience with theirawesomeskills for bubble making. The Yang family cooperated with the DiscoveryScienceCenter to set a new Guinness World Record for mow people inside a scup bubble and they succeeded.The family that has been working with soap bubbles for 27 years created a huge soap bubble and got 118 people inside it. The record was set or. April 4, 2018.♦Longest ears on a dogA bloodhound from Illinois has the longest ears ever measured a dog. The right ear is 13.75 inches long and the left one 13.5 inches. The dog named Tigger earned this title in 2004 and is owned by Christina and Bryan Flessner.Mr. Jeffries is the previous record holder of this title. Each of his ears measured approximately 11. 5 inches long. His grandfather used to hold this amazing world record, but when he died Mr.Jeffries look over.♦Most living generationsDid you ever wonder what is the Guinness World Record for most living generation in one family? Seven is the answer.The ultimate authority on record-breaking mentions on the website that the youngest great-great- great-great grandparent of this family was Augusta Bung "aged 109 years 97 days, followed by her daughter aged 89, her granddaughter aged 70, her great grand-daughter aged 52, her great-great grand-daughter aged 33 and her great-great-great granddaughter aged 15 on the birth of her great-great-great-great grandson on January 21, 1989".♦Most T shirts worn at onceBelieve it or not, there is a record also for this category. Krunoslav Budiseli set a new world record on May 22, 2010 for wearing 245 T-shirts at the same time. The nun from Croatia was officially recognized as the new record bolder by Guinness World Records after he managed to put on 245 different T-shirts in 1ess than two hours. . The T-shirts weighted 68 KG and Budiseli said he began struggling around T-shirt No. 120. He dethroned the Swedish Guinness record holder who wore 238 T-shirts.♦Heaviest pumpkinGuinness World Records confirmed on October 9. 2010 that a gigantic pumpkin <南瓜) grown in Wisconcin was officially the world’s heaviest. It weighed 1,810 pounds 8 ounces and was unveiled by Chris Stevens at th e Stillwater Harvest Festival in Minnesota. Stevens' pumpkin was 85 pounds Javier than the previous re I, another huge pumpkin grown in Ohio. The proud farmer said his secret is a precise of rain, cow mature, good soil, sea grass and fish emulsion. Some of the world's heaviest pumpkins, including the record bolder, were on public display at the Bronx Botanical Gardens in New Yost for a dozen days.46. Why is Kenichi Ito described «s a man with a "super power"?A. He set a good example to all Japanese.B. He made record attempts in 15 different countries.C. He set a new record for "Fastest 100 m running on all fours".D. He participated in the 2008 Guinness World Records Day activities.47. Jeffries is the name of _ .A. the owner of the dog with the longest earsB. the grandfather of the dog with the longest careC. the present holder of the record for "Longest care on a dog"I>, the former holder of the record for " longest care on a dog'48. How many T-shirts had Krunoslav Budiseli put on before he felt it difficult to go on?A. 68.B. 120.C. 238.D. 245.49. According to the given information. which Guinness World Record was most recently set?A. The record for "Most people inside a soup bubble".B. The record for "Most living generations'".C. The record for "Most T-shirts worn at once".D. The record for " Heaviest pumpkin".【考点】日常生活类—小品文【文章大意】能够上吉尼斯纪录是多么了不起地事情!那我们就来了解一下吉尼斯世界纪录地前六名吧,看看究竟有什么奇迹发生呢?46.【答案】C【试题解读】细节理解题.根据第一部分地倒数第二句:His "super power" is to run with great speed on all fours. Kenichi Ito ran 100 m on all fours in 18.58 seconds.可知答案C符合文意.47.【答案】D【试题解读】细节理解题.根据第三部分地标题Longest ears on a dog和第二段地开头Mr. Jeffries is the previous record holder of this title.可知答案D符合文意.48.【答案】B【试题解读】细节理解题.根据第五部分地倒数第二句The T-shirts weighted 68 KG and Budiseli said he began struggling around T-shirt No. 120.可知答案B符合文意.49.【答案】A【试题解读】细节理解题.根据文章中讲述地6大吉尼斯世界纪录地时间提示,可以得知答案A,The record was set or. April 4, 2018.是最新地时间,故符合文意.【难度】一般【长难句解读】The family that has been working with soap bubbles for 27 years created a huge soap bubble and got 118 people inside it. 这个从事肥皂泡事业有27年地家族创造了一个巨大地肥皂泡,可容纳118人在其中.that 引导定语从句,在定语从句中主语,不可省略,修饰先行词the family.CTwo friends have an argument that bleaks up their friendship forever, even though neither one can remember how the whole thing got started. Such sad events happen over and over in high schools across the country. In fact, according to an official report on youth violence, "In our country today, the greatest threat to the lives of children and adolescents is not disease or starvation or abandonment, but the terrible reality of violence". Given that this is the case, why aren't students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems, drive cars, or stay physically fit?First of all, students need to realize that conflict is unavoidable. A report on violence among middle school and high school students indicates that most violent incidents between students begin with a relatively minor insult (侮辱>. For example, a fight could start over the fact that one student eats a peanut butter sandwich each lunchtime. Laughter over the sandwich can lead to insults, which in turn can lead to violence. The problem isn't in the sandwich, but in the way students deal with the conflict.Once students recognize that conflict is unavoidable, they can practice the golden rule of conflict resolution (解决> stay calm. Once the student feels calmer, he or she should choose words that will calm the other person down as well. Rude words, name-calling, and accusation only add fuel to the emotional fir On the other hand, soft words spoken at a normal sound level can put out the fire before it explodes out of control.After both sides have calmed down, they can use another key strategy for conflict resolution; listening. Listening allows the two sides to understand each other. One person should describe his or her side, and the other person shouldlisten without interrupting. Afterward, the listener can ask non-threatening questions to clarify the speaker's position. Then the two people should change roles.Finally, students need f. consider what they are hearing. This doesn't mean trying to figure out what's wrong with the other person. It means understanding what the real issue is and what both sides are trying to accomplish. For example, a shouting match over a peanut butter sandwich might happen because one person thinks the other person is unwilling to try new things. Students need to ask themselves questions such as these: How did this start? What do I really want? What am I afraid off As the issue becomes clearer, the conflict often simply becomes smaller. Even if it doesn't, careful thought helps both sides figure out a mutual solution.There will always be conflict in schools, but that doesn't mean there needs to be violence. After students in Atlanta started a conflict resolution program, according to Educators for Social Responsibility, "64 percent of the teachers reported less physical violence in the classroom; 75 percent of the teachers reported an increase in student cooperation; and 92 percent of the students felt better about themselves". Learning to resolve conflicts can help students deal with friends,. teachers. parents, bosses, and coworkers. In that way, conflict resolution is a basic life skill that should be taught in schools across the country.50. This article is mainly about _ .A. the lives of school childrenB. the cause of arguments in schoolsC. how to analyze youth violenceD. how to deal with school conflicts51. From Paragraph 2 we can learn that________ .A. violence is more likely to occur at lunchtimeB. a small conflict can lead to violenceC. students tend to lose their temper easilyD. the eating habit of a student is often the cause of a fight52. Why do students need to ask themselves the questions stated in Paragraph 5?A. To find out who to blame.B. To get ready to buy new things.C. To make clear what the real issue is.D. To figure out how to stop the shouting match.53. After the conflict resolution program was started in Atlanta, it was found that______.A. there was a decrease in classroom violenceB. there was less student cooperation in the classroomC. more teachers fell better about themselves in schoolsD. the teacher-student relationship greatly improved54. The writer’s purpose for writing this article is to_______.A. complain about problems in school educationB. teach students different strategies for school lifeC. advocate teaching conflict management in schoolsD. inform teachers of the latest studies on school violence【考点】日常生活类—议论文【文章大意】学生在学校和同学发生冲突在所难免,那么究竟该如何应对呢?本文进行了分析并给大家提供了一些有效地应对策略.50.【答案】D【试题解读】主旨大意题.根据文章第一段最后一句Given that this is the case, why aren't students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems, drive cars, or stay physically fit?和整体理解,可知答案D符合文意.51.【答案】B【试题解读】推理判断题.根据第二段地整体理解,一个小小地三明治都可以导致学生间冲突,由此可以以推知答案B符合文意.52.【答案】C【试题解读】细节理解题.根据文章第五段地第二句:It means understanding what the real issue is and what both sides are trying to accomplish.,可以推断出答案C符合文意.53.【答案】A【试题解读】细节理解题.根据最后一段地第二句:"64 percent of the teachers reported less physical violence in the classroom;可知答案A符合文意.54.【答案】C【试题解读】目地意图题.根据文章第一段地最后一句Given that this is the case, why aren't students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems, drive cars, or stay physically fit?可知答案C符合文意,其它各项均不符合文意,故排除.【难度】一般【长难句解读】Given that this is the case, why aren't students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems, drive cars, or stay physically fit?鉴于事实情况确实如此,那么我们为什么不像教学生算数学、开车或者保持健康那样来教育学生应对同学间地冲突和摩擦呢?they are taught to solve math problems是定语从句,关系代词that被省略,修饰先行词the way.DAs a young boy, I sometimes traveled the country roads with my dad. He was a rural mill carrier, and on Saturdays he would ask me to go with him. Driving through the countryside was always an adventure: There were animals to see, people to visit, and chocolate cookies if you knew where to stop, and Dad did.In the spring, Dad delivered boxes full of baby chickens, and when 1 was a boy it was such a fun to stick your finger 'through one of the holes of the boxes and let the baby birds peck on your fingers.On Dad' s final day of work, it took him well into the evening to complete his rounds because at least one member from each family was waiting at their mailbox to thank him for his friendship and his years of service. "Two hundred and nineteen mailboxes on my route." he used to say, "and a story at every one. " One lady had no mailbox, so Dad took the mail in to her every day because she was nearly blind. Once inside, he read her mail and helped her pay her bills.Mailboxes were sometimes used for things other than mail. One note left in a mailbox read. "Nat, take these eggs to Marian; she's baking a cake and doesn't have any eggs. " Mailboxes might be buried in the snow, or broken, or lying on the groom:. bat the mail was always delivered On cold days Dad might find one of his customers waiting for him with a cup of hot chocolate. A young wrote letters but had no stamps, so she left a few button on the envelope in the mailbox; Dad paid for the stamps. One businessman used to leave large amounts of cash in his mailbox for Dad to take to the bank. Once, the amount came to 8 32,000.A dozen years ago, when I traveled back to my hometown on the sad occasion of Dad’s death, the mailboxes along the way reminded me of some of his stories. I thought I knew them all, but that wasn't the case.As I drove home, I noticed two lamp poles, one on each side of the street. When my dad was around, those poles supported wooden boxes about four feet off the ground. One box was painted green and the other was red, and each had a long narrow hole at the top with white lettering: SANTA CLAUS, NORTH POLE. For years children had dropped letters to Santa through those holes.。

2017年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(浙江题)含答案

2017年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(浙江题)含答案

绝密★启用前2017年普通高等学校招生全国统一考试英语试题浙江卷选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A.£19.15B.£9.18C.£9.15答案是C.1.What does the woman think of the movie?A.It's amusing.B.It's exciting.C.It's disappointing.2.How will Susan spend most of her time in France?A.Traveling aroundB.Studying at a school.C.Looking after aunt.3.What are the speakers talking about?A.Going out.B.Ordering drinks.C.Preparing for a party.4.Where are the speakers?A.In a classroomB.In a libraryC.In a bookstore5.What is the man going to do?A.Go on the Internet.B.Make a phone call.C.Take a train trip.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

2017浙江高考英语试题及答案(文字版)

2017浙江高考英语试题及答案(文字版)

2017年普通⾼等学校招⽣全国统⼀考试英语选择题部分第⼀部分听⼒(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录⾳内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第⼀节(共5⼩题;每⼩题1.5分,满分7.5分)听下⾯5段对话。

每段对话后有⼀个⼩题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关⼩题和阅读下⼀⼩题。

每段对话仅读⼀遍。

例:How much is the shirt?A. £19.15B. £9.18C. £9.15答案是C.1. What does the woman think of the movie?A. It's amusing.B. It's exciting.C. It's disappointing.2. How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling aroundB. Studying at a school.C. Looking after aunt.3. What are the speakers talking about?A. Going out.B. Ordering drinks.C. Preparing for a party.4. Where are the speakers?A. In a classroomB. In a libraryC. In a bookstore5. What is the man going to do?A. Go on the Internet.B. Make a phone call.C. Take a train trip.第⼆节(共15⼩题;每⼩题1.5分,满分22.5分)听下⾯5段对话或独⽩。

每段对话或独⽩后有⼏个⼩题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出选项,并标在试卷的相应位置。

2017年浙江省高考英语试题(含答案和解释)

2017年浙江省高考英语试题(含答案和解释)

2017年浙江省高考英语试题(含答案和解释)绝密★启用前选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt? A. £19.15 B. £9.18 C. £9.15 答案是C. 1. What does the woman think of the movie? A. It's amusing. B. It's exciting. C. It's disappointing.2. How will Susan spend most of her time in France? A. Traveling around B. Studying at a school. C. Looking after aunt.3. What are the speakers talking about? A. Going out. B. Ordering drinks.C. Preparing for a party. 4. Where are the speakers? A. In a classroom B. In a library C. In a bookstore 5. What is the man going to do? A. Go on the Internet. B. Make a phone call. C. Take a train trip. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

2017年普通高等学校招生全国统一考试(浙江卷)英语(附解析)

2017年普通高等学校招生全国统一考试(浙江卷)英语(附解析)

2017年普通高等学校招生全国统一考试(浙江卷)英语一、阅读理解(本大题共10小题,共25.0分)ABenjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was only six years of age. But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one. In those days, a brush was made from camel's hair. There were no camels nearby.Benjamin decided that cat hair would work instead. He cut some fur from the family cat to make a brush. The brush did not last long. Soon Benjamin needed more fur. Before long, the cat began to look ragged(蓬乱). His father said that the cat must be sick.Benjamin was forced to admit what he had been doing. The cat's lot was about to improve .That year, one of Benjamin's cousins, Mr. Pennington, came to visit. He was impressed with Benjamin's drawings. When he went home,he sent Benjamin a box of paint and some brushes. He also sent six engravings (版画) by an artist. These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had ever seen.In 1747,when Benjamin was nine years old, Mr. Pennington retured for another visit.He was amazed at what Benjamin had done with his gift.He asked Benjamin's parents if he might take the boy to Philadelphia for a visit. In the city, Mr. Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings. The boy began a landscape (风景) painting. Wiliam Wiliams, a well-known painter, came to see him work. Wiliams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home. The books were long and dull. Benjamin could read only a little, having been a poor student. But he later said, "Those two books were my companions by day, and under my pillow at night."While it is likely that he understood very little of the books, they were his introduction to classical paintings. The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.1.What is the text mainly about?A. Benjamin's visit to Philadelphia.B. Williams'influence on Benjamin.C. The beginning of Benjamin's life as an artist.D. The friendship between Benjamin and Pennington.2.What does the underlined sentence in paragraph 3 suggest?A. The cat would be closely watched.B. The cat would get some medical care.C. Benjamin would leave his home shortly.D. Benjamin would have real brushes soon.3.What did Pennington do to help Benjamin develop his talent?A. He took him to see painting exhibitions.B. He provided him with painting materials.C. He sent him to a school in Philadelphia.D. He taught him how to make engravings.4.Williams'two books helped Benjamin to ______ .A. master the use of paintsB. appreciate landscape paintingsC. get to know other paintersD. make up his mind to be a painter.BGetting less sleep has become a bad habit for most American kids. According to a new survey(调查)by the National Sleep Foundation, 51% of kids aged 10 to 18 go to bed at 10 pm or later on school nights, even though they have to get up early. Last year the Foundation reported that nearly 60% of 7-to 12-year-olds said they felt tired during the day, and 15% said they had fallen asleep at school.How much sleep you need depends a lot on your age. Babies need a lot of rest:most of them sleep about 18 hours a day! Adults need about eight hours. For most school-age children, ten hours is ideal(理想的). But the new National Sleep Foundation survey found that 35% of 10-to 12-year-olds get only seven or eight hours. And guess what almost half of the surveyed kids said they do before bedtime?Watch TV."More children are going to bed with TVs on, and there are more opportunities(机会)to stay awake, with more homework, the Internet and the phone,"says Dr. Mary Carskadon, a sleep researcher at Brown University Medical School. She says these activities at bedtime can get kids all excited and make it hard for them to calm down and sleep. Other experts say part of the problem is chemical. Changing levels of body chemicals called hormones not only make teenagers' bodies develop adult characteristics,but also make it hard for teenagers to fall asleep before 11 pm.Because sleepiness is such a problem for teenagers, some school districts have decided to start high school classes later than they used to. Three years ago, schools in Edina, Minnesota, changed the start time from 7:25 am to 8:30 am.Students, parents and teachers are pleased with the results.5.What is the new National Sleep Foundation survey on?A. American kids'sleeping habits.B. Teenagers'sleep-related diseases.C. Activities to prevent sleeplessness.D. Learning problems and lack of sleep.6.How many hours of sleep do 11-year-olds need every day?A. 7 hours.B. 8 hours.C. 10 hours.D. 18 hours.7.Why do teenagers go to sleep late according to Carskadon?A. They are affected by certain body chemicals.B. They tend to do things that excite them.C. They follow their parents' examples.D. They don't need to go to school early.CFLORENCE, Italy—Svetlana Cojochru feels hurt. The Moldovan has lived here seven years as a caregiver to Italian kids and elderly, but in order to stay she’s had to prove her language skills by taking a test which requires her to write a postcard to an imaginary friend and answer a fictional job ad.Italy is the latest Western European country trying to control a growing immigrant(移民) population by demanding language skills in exchange for work permits, or in some cases, citizenship.Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs, such measures will become a more vehicle for intolerance than integration(融合). Others say it’s only natural that newcomers learn the language of their host nation, seeing it as a condition to ensure they can contribute to society.Other European countries laid down a similar requirement for immigrants, and some terms are even tougher. The governments argue that this will help foreigners better join the society and promote understanding across cultures.Italy, which has a much weaker tradition of immigration, has witnessed a sharp increase in immigration in recent years. In 1990, immigrants numbered some 1.14 million out of Italy’s then 56.7 million people, or about 2 percent. At the start of this year, foreigners living in Italy amounted to 4.56 million of a total population of 60.6 million, or 7.5 percent, with immigrants’children accounting for an even larger percentage of births in Italy.Cojochru, the Moldovan caregiver, hoped obtaining permanent residence(居住权) would help her bring her two children to Italy; they live with her sister in Moldova, where salaries are among the lowest in Europe. She was skeptical that the language requirement would encourage integration.Italians always “see me as a foreigner,” an outsider, even though she’s stayed in the country for years and can speak the local language fluently, she said.8.Why does Cojochru have to take a language test?A. To continue to stay in Italy.B. To teach her children Italian.C. To find a better job in Italy.D. To better mix with the Italians.9.Some people worry that the new language requirement may ________.A. reduce Italy’s population quicklyB. cause conflicts among peopleC. lead to financial difficultiesD. put pressure on schools10.What do we know about Cojochru?A. She lives with her sister now in Italy.B. She enjoys learning the Italian language.C. She speaks Italian well enough for her job.D. She wishes to go back to her home country.二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)How to Do Man-on-the-Street InterviewsThe man-on-the-street interview is an interview in which a reporter hits the streets with a cameraman to interview people on the sport. (1) But with these tips, your firstman-on-the-street interview experience can be easy.●When your boss or professor sends you out to do man-on-the-street interviews for a story, think about the topic and develop a list of about ten general questions relating to it. For example, if your topic is about environmental problems in America, you might ask, "Why do you think environmental protection is important in America?" (2)●Hit the streets with confidence. (3) Say, "Excuse me, I work for XYZ News, and I was wondering if you could share your opinion about this topic." This is a quick way to get people to warm up to you.●Move on to the next person if someone tells you she is not interested in talking on camera. Don't get discouraged.●(4) Each interview that you get on the street shouldn't be longer than ten minutes. As soon as you get the answer you need, move on to the next person. Make sure that as you go from interview to interview, you are getting a variety of answers. If everyone is giving you the same answer, you won't be able to use it. A safe number of interviews to conduct is about six to ten.(5)●If your news station or school requires in terviewees to sign release forms to appear on the air, don't leave work without them.A. Limit your time.B. As you approach people, be polite.C. If you don't own a camera, you can buy one.D. For new reporters, this can seem like a challenging task.E. To get good and useful results, ask them the same question.F. That number of interviews should give you all the answers you need.G. With a question like this, you will get more than a "Yes" or "No" reply.11. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G12. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G13. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G14. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G15. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)Alia Baker is a librarian in Iraq.Her library used to be a (16) place for all who loved books and liked to share knowledge.They (17) various matters all over the world.When the war was near,Alia was (18)that the fires of war would destroy the books,which are more (19) to her than mountain of gold.The books are in every language-new books,ancient books,(20) a book on the history of Iraq that is seven hundred years old.She had asked the government for (21)to move the books to a (22)place,but they refused.So Alia took matters into her own hands.(23),she brought books home every night,(24)her car late after work.Her friends came to (25)her when the war broke out.Anis who owned a restaurant (26)to hide some books.All through the (27),Alia,Anis,his brothers and neighbours took the books from the library,(28)them over the seven-foot wall and (29)them in the restaurant.The books stayed hidden as the war (30).Then nine days laters,a fire burned the (31)to the ground.One day,the bombing stopped and the (32)left.But the war was not over yet.Alia knew that if the books were to be safe,they must be (33) again while the city was (34).So she hired a truck to bring all the books to the houses of friends in the suburbs(郊区).Now Alia waited for the war to end and (35) peace and a new library.16. A. meeting B. working C. personal D. religious17. A. raised B. handled C. reported D. discussed18. A. worried B. angry C. doubtful D. curious19. A. practical B. precious C. reliable D. expensive20. A. then B. still C. even D. rather21. A. permission B. confirmation C. explanation D. information22. A. large B. public C. distant D. safe23. A. Fortunately B. Surprisingly C. Seriously D. Secretly24. A. starting B. parking C. filling D. testing25. A. stop B. help C. warn D. rescue26. A. intended B. pretended C. happened D. agreed27. A. war B. night C. building D. way28. A. put B. opened C. passed D. threw29. A. hid B. exchanged C. burnt D. distributed30. A. approached B. erupted C. continued D. ended31. A. restaurant B. library C. city D. wall32. A. neighbours B. soldiers C. friends D. customers33. A. sold B. read C. saved D. moved34. A. occupied B. bombed C. quiet D. busy35. A. dreamed of B. believed in C. cared about D. looked for四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)st October,while tending her garden in Mora,Sweden,Lena Pahlsson pulled outa handful of small (1) (carrot)and was about to throw them away.But something madeher look closer,and she noticed a (2) (shine)object.Yes,there beneath the leafy top of one tiny carrot was her long-lost wedding ring.Pahlsson screamed (3) loudly that her daughter came running from the house."she thought I had hurt (4) (I),"says Pahlsson.Sixteen years (5) (early),Pahlsson had removed the diamond ring (6) (cook)a meal.When she wanted to put the ring back on later,it was gone.She suspected that one of her three daughters-then ten,eight,and six-had picked it up,but the girls said they hadn't.Pahlsson and her husband (7) (search)the kitchen,checking every corner,but turned up nothing."I gave up hope of finding my ring again,"she says.She never replaced it.Pahlsson and her husband now think the ring probably got (8) (sweep)into a pile of kitchen rubbish and was spread over the garden,(9) it remained until the carrot's leafy top accidentally sprouted (生长)through it.For Pahlsson,its return was (10) wonder.五、书面表达(本大题共2小题,共40.0分)37.假定你是李华,计划组织一次郊游,请给你的英国朋友Chris写封邮件邀请他参加。

2017年普通高等学校招生全国统一考试英语(浙江卷)解析版

2017年普通高等学校招生全国统一考试英语(浙江卷)解析版

绝密★启用前2017年6月普通高等学校招生全国统一考试(浙江卷)英语选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A. £19.15.B. £9.18.C. £9.15. 答案是C。

1. What does the woman think of the movie?A. It’s amusing.B. It’s exciting.C.It’s disappointing.2. How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling around.B. Studying at a school.C. Looking after her aunt.3. What are the speakers talking about?A. Going out.B. Ordering drinks.C. Preparing fora party.4. Where are the speakers?A. In a classroom.B. In a library.C. In a bookstore.5. What is the man going to do?A. Go on the Internet.B. Make a phone call.C. Take a train trip.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

17年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(浙江卷,含解析)

17年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(浙江卷,含解析)

绝密★启用前2017年普通高等学校招生全国统一考试英语试题浙江卷选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A. £19.15B. £9.18C. £9.15答案是C.1. What does the woman think of the movie?A. It's amusing.B. It's exciting.C. It's disappointing.2. How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling aroundB. Studying at a school.C. Looking after aunt.3. What are the speakers talking about?A. Going out.B. Ordering drinks.C. Preparing for a party.4. Where are the speakers?A. In a classroomB. In a libraryC. In a bookstore5. What is the man going to do?A. Go on the Internet.B. Make a phone call.C. Take a train trip.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

2017年高考英语试题浙江卷答案

2017年高考英语试题浙江卷答案

2017年普通高等学校招生统一考试(浙江卷)英语答案第一部分听力1-5 CACBA 6-10 CABCB 11-15 BCABA 16-20 BCACA第二部分阅读理解21-25 CDBDA 26-30 CBABC 31-35 DGBAF第三部分语言运用36-40 ADABC 41-45 ADDCB 46-50 DBCAC 51-55 BBDCA第二部分阅读理解A【难句分析】While it is likely that he understood very little of the books,they were his introduction to classical paintings.分析:这是一个复合句。

主句是they were his introduction to classical paintings,While it is likely that he understood very little of the books是让步状语从句;that he understood very little of the books是主语从句。

译文:虽然很有可能本杰明对这些书理解甚少,但它们却是他了解古典绘画的入门指导。

21.C【解析】根据文章第一段首句“Benjamin West...when he was only six years of age”以及第四段首句“In 1747,when Benjamin was nine years old”和最后一段,并结合全文可知,全文主要讲述了本杰明·韦斯特少年时代的艺术启蒙,故选C项。

22.D【解析】该句需要结合上下文来理解,第二段提到本杰明剪猫的毛来制作画笔,导致猫惨遭“毁毛破相”,而下文又提到本杰明的堂兄Pennington给他送来了颜料和画笔。

由此可以推知,画线句说明“猫的命运得到了改善”,隐含着“本杰明将得到真正的画笔”,故选D项。

浙江省2017年11月高考英语试题(含答案)

浙江省2017年11月高考英语试题(含答案)

浙江省2017年十一月英语高考试题听力部份:ACBCB/ CBABC / ACBAB / AABCA阅读明白得:AWhen I was in fourth grade, I worked part-time as a paperboy. was one of my customers. She'd watch me coming down her street, and by the time I'd biked up to her doorstep, there'd be a cold drink waiting. I'd sit and drink while she talked.talked mostly about her dead husband, "Mr. Stanley and I went shopping this morning." she'd say. The first time she said that, soda(汽水) went up my nose.I told my father how Mrs. Stanley talked as if Mr. Stanley were still alive. Dad said she was probably lonely, and that I ought to sit and listen and nod my head and smile, and maybe she'd work it out of her system. So that's what I did, and it turned out Dad was right. After a while she seemed content to leave her husband over at the cemetery(墓地).I finally quit delivering newspapers and didn't see Mrs. Stanley for several years. Then we crossed paths at a church fund-raiser(募捐活动). She was spooning mashed potatoes and looking happy. Four years before, she'd had to offer her paperboy a drink to have someone to talk with. Now she had friends. Her husband was gone, but life went on.I live in the city now, and my paperboy is a lady named Edna with three kids. She asks me how I'm doing. When I don't say "fine", she sticks around to hear my problems. She's lived in the city most of her life, but she knows about community. Community isn't so much a place as it is a state of mind. You find it whenever people ask how you're doing because they care, and not because they're getting paid to do so. Sometimes it's good to just smile, nod your head and listen.21. Why did soda go up the author's nose one time?A. He was talking fast.B. He was shocked.C. He was in a hurry.D. He was absent-minded.22. Why did the author sit and listen to Mrs. Stanley according to Paragraph 3?A. He enjoyed the drink.B. He wanted to be helpful.C. He took the chance to rest.D. He tried to please his dad.23. Which of the following can replace the underlined phrase "work it our of her system"?A. recover from her sadnessB. move out of the neighborhoodC. turn to her old friendsD. speak out about her past24. What does the author think people in a community should do?A. Open up to others.B. Depend on each other.C. Pay for other's helpD. Care about one another.BIt's surprising how much simple movement of the body can affect the way we think. Using expansive gestures with open arms makes us feel more powerful,crossing your arms makes you more determined and lying down can bring more insights(领会).So if moving the body can have these effects, what about the clothes we wear? We're all well aware of how dressing up in different ways can make us feel more attractive, sporty or professional, depending on the clothes we wear, but can the clothes actually change cognitive(认知) performance or is it just a feeling?Adam and Galinsky tested the effect of simply wearing a white lab coat on people's powers of attention. The idea is that white coats are associated with scientists, who are in turn thought to have close attention to detail.What they found was that people wearing white coats performed better than those who weren't. Indeed, they made only half as many errors as those wearing their own clothes on the Stroop Test(one way of measuing attention). The reserchrs call the effect "enclothed cognition," suggesting that all manner of different clothes probably affect our cognition in many differnt ways.This opens the way for all sorts of clothes-based experiments. Is the writer who wears a fedora more creative? Is the psychologist wearing little round glasses and smoking a cigar more insightful? Does a chef's hat make the restaurant food taste better?From now on I will only be editing artcles for PsyBlog while wearing a white coat to help keep the typing error count low. Hopefully you will be doing your part by reading PsyBlog in a cap and gown(学位服).25. What is the main idea of the text?A. Body movements change the way people think.B. How people dress has an influencee on their feelings.C. What people wear can affect their cognitive performance.D. People doing different jobs should wear different clothes.26. Adam and Galinsky's experiment tested the effect of clothes on their wearers'______.A. insightsB. movementsC. attentionD. appearance27. How does the author sound in the last paragraph?A. Academic.B. Humorous.C. Formal.D. Hopeful.CThere are energy savings to be made from all recyclable materials, sometimes huge savings. Recycling plastics and aluminum, for instance, uses only 5% to 10% as much energy as producing new plastic or smelting(提炼)aluminum.Long before most of us even noticed what we now call "the environment," Buckminster Fuller said, "Pollution is nothing but the resources(资源)we are not harvesting. We allow them to be left around because we've been ignorant of their value." To take one example, let's compare the throwaway economy(经济)with a recycling economy as we feed a cat for life.Say your cat weigh 5kg and eats one can of food each day. Each empty can of its food weights 40g. In a throwaway economy, you would throw away 5,475 cans over the cat's 15-year lifetime. That's 219kg of steel-more than a fifth of a ton and more than 40 times the cat's weight.In a recycling economy, we would make one set of 100 cans to start with, then replace them over and over again with recycled cans. Since almost 3% of the metal is lost during reprocessing, we'd have to make an extra 10 cans each year. But in all, only 150 cans will be used up over the cat's lifetime-and we'll still have 100 left over for the next cat.Instead of using up 219kg of steel, we've used only 6kg. And because the process of recycling steel is less polluting than making new steel, we've also achieved the following significant savings: in energy use-47% to 74%; in air pollution-85%; in water pollution-35%; in water use-40%.28. What does Buckminster Fuller say about pollution?A. It is becoming more serious.B. It destroys the environment.C. It benefits the economy.D. It is the resources yet to be used.29. How many cans will be used up in a cat's 15-year lifetime in a recycling economy?A. 50B. 100C. 150D. 25030. What is the author's purpose in writing the text?A. To promote the idea of recycling.B. To introduce an environmentalist.C. To discuss the causes of pollution.D. To defend the throwaway economy.How to Remember What You ReadReading is important. But the next step is making sure that you remember what you've read! __31__you may have just read the text. But the ideas, concepts and images(形象)may fly right out of your head. Here are a few tricks for remembering what you read.● __32__If the plot, characters, or word usage is confusing for you, you likely won't be able to remember what you read. It's a bit like reading a foreign language. If you don't understand what you're reading, how would you remember it? But there are a few things you can do... Use a dictionary; look up the difficult words.● Are you connected?Does a character remind you of a friend? Does the setting make you want to visit the place? Does the book inspire you, and make you want to read more? With some books, you may feel a connection right away. __33__ How willing are you to make the connections happen?● Read it; hear it; be it!Read the lines. Then, speak them out loud. And, put some character into the words. When he was writing his novels, Charles Dickens would act out the parts of the characters. He'd make faces in the mirror, and change his voice for each character. __34__● How often do you read?If you read frequently, you'll likely have an easier time with remembering whaty ou’re reading and what you've read. __35__As you make reading a regular part of your life, you'll make more connections, stay more focused and understand the text better. You’ll learn to enjoy literature- as you remember what you read!A. Are you confused?B. Practice makes perfect.C. What's your motivation?D. Memory is sometimes a tricky thing.E. Marking helps you remember what you read.F. But other books require a bit more work on your part.G. You can do the same thing when you are reading the text!31-35 DAFGB完型填空A young English teacher saved the lives of 30 students when he took__36__ of a bus after its driver suffered a serious heart attack. Guy Harvold,24, had __37__ the students and three course leaders from Gatwick airport, and they were travelling to Bourme mouth to __38__ their host families. They were going to __39__ a course at the ABC Language School in Bournemouth where Harvold works as a __40__. Harvold, who has not __41__ his driving test, said, "I realized the bus was out of control when I was __42__ the students." The bus ran into trees at the side of the road and he __43__the driver was slumped(倒伏) over the wheel. The driver didn't __44__. He was unconscious. The bus__45__ a lamp post and it broke the glass on the front door before Harvold __46__ to bring the bus to a stop. Police__47__ the young teacher's quick thinking. If he hadn't __48__ quickly, there could have been a terrible__49__.The bus driver never regained consciousness and died at Easy Surrey Hospital. He had worked regulary with the __50__ and was very well regarded by the teachers and students. Harvold said, "I was __51__ that no one else was hurt, but I hoped that the driver would __52__.The head of the language school told the local newspaper that the school is going to send Harvold on a weekend __53__ to Dublin with a friend, thanking him for his __54__. A local driving school has also offered him six __55__driving lessons.36. A. control B. care C. advantage D. note37. A. taken in B. picked up C. tracked down D. helped out语法填空Easy Ways to Build VocabularyIt's not all that hard to build an advanced and large vocabulary. Like many things in life, it's __56__ongoing process, and the best part of the process is that there's enough room for improvement, __57__means you'll just keep getting better and better. Of course you have to work at it. You wouldn't think that a few __58__(month) of exercise in your teens would be enough __59__ the rest of your life, and that's also true for building your vocabulary--you have to keep at it daily, and pretty soon you will find that you have an excellent vocabulary.One of the __60__(effect) ways to build vocabulary is to read good books. You need to __61__(real) read at least one good book a week, preferably a classic. This isn't as hard as it __62__(sound), and it is far better than any other method because you improve your vocabulary while __63__(read) an interesting piece of literature. Another nice thing is that you learn both new words and __64__(they) use unconsciously, meaning that you will tend to use the words __65__(learn) this way in conversations almost automatically.参考答案56. an 57. which 58. months59. for 60. most effective 61. really 62. sounds 63. reading64.their(后面的use是名词)65. learned (过去分词作后置定语修饰words)【应用文写作】假设你是李华,你们学校的外教Mr. Hall寒假不回国。

2017年浙江卷高考英语阅读题真题解析

2017年浙江卷高考英语阅读题真题解析

2017年浙江卷高考英语阅读题真题解析本文将对2017年浙江卷高考英语阅读题进行详细解析,帮助考生更好地理解题目和解题思路,并提供一些解题技巧。

第一篇阅读理解:电子书和传统纸质书的比较该篇文章主要探讨了电子书和传统纸质书之间的优劣势,并陈述了作者个人观点。

在解题过程中,考生应注意文章结构和观点的表达方式。

文章分为几个部分,首先是对电子书和纸质书的好处进行了比较,接着列举了几个电子书的弊端,最后总结了作者对电子书的看法。

第一题要求考生选择一项最符合作者观点的选项,解题关键在于准确理解作者在文章中对电子书的态度和观点。

第二题是一道词义猜测题,要求考生根据上下文猜测出“In short”一词的大致意思。

猜测词义时,可以通过前后句子的逻辑关系和词汇的语境进行推断。

第三题是一道细节理解题,要求考生找到文章中提到电子书比传统书省去的步骤。

这类题目往往需要考生仔细寻找关键信息,进行准确定位。

第四题是对文章结构的理解,考察考生对文章段落结构的把握。

解题时可通过观察关键词和句子在整个文章中的逻辑顺序进行判断。

第二篇阅读理解:海底生物的新发现该篇文章主要介绍了科学家在海底发现了一种新的生物物种,对生物多样性研究产生了重要影响。

文章从科学家的调查出发,详细描述了这种新生物的特点和对科学研究的意义。

第一题是一道推理判断题,考察考生对文章中信息的理解和推断能力。

解题时,要根据文中提到的事实进行推理,注意信息的连接和逻辑推断。

第二题要求考生找到科学家发现的这种新的生物物种的特点。

解题时需要仔细阅读文章,找出与物种特点相关的关键信息。

第三题是一道段落大意题,要求考生总结第二段文字的主要内容。

解题时要注重段落的结构和主题,找出段落的中心句或关键词,从而准确把握段落的大意。

第四题是一道细节理解题,要求考生找到科学家在发现这种新生物时遇到的困难。

解题时要注意关键词的寻找,并理解其含义。

通过对上述两篇阅读理解的解析,我们可以看到,解题关键在于准确理解文章的结构和作者的观点,同时注重细节理解和推理能力的训练。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

浙江2017高考英语阅读理解【主旨大意题】讲解及选练(含答案)高考英语阅读理解常考点分析阅读理解试题常采用以下四种题型:1. 考查考生快速捕捉信息、处理信息的能力 (细节理解题);2. 考查考生对某个词或词语的理解能力 (词义猜测题) ;3. 考查考生对文章主旨大意或段落大意的概括能力 (主旨大意题);4. 考查考生对文章的隐含意义、延伸意义的推理判断能力(推理判断题)。

【主旨大意题】主旨大意题要求考生对全文的内容或某一段或某几段的内容加以合理的归纳,目的是检查对短文整体或某一或某几个段落的理解概括能力。

它可以是文章或段落中心的陈述,也可以是文章标题的选择。

有些文章尤其是说明文和议论文,往往有主题句表明中心思想。

但有些文章,比如记叙文往往没有明确的主题句,需要考生在认真体会,明确作者的意图的基础上来概括文章的中心。

【备考策略】1. 注意主题段落和主题句的位置,特别是文章首段和结尾或段首和段尾;2. 注意提炼文章的关键词,文章的关键词有时候会出现在正确选项中。

【干扰项特点】1. 以偏概全。

干扰项只阐述了文章的一部分内容,也就是文章的局部信息。

2. 主题扩大。

干扰项所归纳、概括的范围过大,超过文章实际所讨论的内容。

3. 张冠李戴。

命题者有意地把属于A的特征放在B的身上,构成一个干扰项。

4. 断章取义。

干扰项常常以文章中的个别信息作为选项的设置内容,或者以次要的事实或细节冒充全文的主要观点。

【真题回放】A medium, in advertising talk, is the way you communicate your message. You might say that the first medium used in advertising was signs withsymbols. The second medium was audio, or sound, although that term is not used exactly in the way we use it today. Originally, just the human voice and maybe some kind of simple instrument, such as a bell, were used to get people’s attentionA crier, in the historical sense, is not someone who weeps easily. It is someone, probably a man, with a voice loud enough to be heard over the other noises of city. In ancient Egypt, shopkeepers might hire such a person to spread the news about their products. Often this earliest form of advertising involved a newly arrived ship loaded with goods. Perhaps the crier described the goods, explained where they came from, and praised their quality. His job was, in other words, not too different from a TV or radio commercial in today’s world.(2013 浙江卷阅读理解A篇)45. The last two paragraphs are mainly about .A. the history of advertisingB. the benefits of advertisingC. the early forms of advertisingD. the basic design of advertising45. C。

这两段就是文章的最后两段。

这两段介绍了除了signs with symbols,当时人们还用sound的方式来做广告,所以这两段的主要内容是各种各样的广告形式。

【冲向高考】阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。

(2013·东北三省三校第二次联考,C)UGG boots have been a winter​w eather fashion for several years now, combining function, comfort, warmth and even some style. What many UGG​e nthusiasts don't know is that their boots are a breeding ground for bacteria and cause foot problems.Doctors believe the boots, which are particularly popular among young teenage girls, are leading to a rise in the number of people suffering pains in their feet and knees. Dr. Ian Drysdale, head of the British College of Osteopathic Medicine, believes because the foot does not get the proper support on the inside, it will lead to more ankle, knee, hip and back problems. “These boots are not designed for outside wear. Just because something becomes a trend or fashionable doesn't mean it's good or right,” he said. “The particular problem with this type of footwear is that it is unsupported. It's a slipper. You wouldn't normally expect to be doing outdoor activities from something that's indoor. If you decide to wear your pajamas outside all the time, someone will come up and say it's not a good idea.” Dr. Drysdale explained that the feet issues become a particular problem among young teenage girls, whose bones are “plastic” and developing when they are growing. “If that structure is developing in an inappropriate way,” he said,“then the ultimate structure will be deformed.”Mike O'Neill, a consultant surgeon, said,“As the foot slides around, you get wear and tear (磨损) on the joints on the inside of the foot. The ankle is in the wrong position, the thigh bone also changes position, and you get an abnormal movement in the pelvis, which leads to back problems.”UGG Australia, who makes the designer version of the boots, told The Daily Wirror that their boots are “comfort” rather than “performance” footwear and consumers should be aware of “knockoffs (仿制品)”which lack reinforced heels in their boots.文章大意:本文是一篇议论文。

文章介绍了雪地靴因它的时尚、舒适、保暖等特性而备受年轻女孩的青睐。

但研究人员发现,在它时尚的外观背后,隐藏着一些不为人知的健康隐患。

1.Teenage girls prefer to wear UGG boots because of the following EXCEPT ________.A.design B.comfortC.quality D.warmth答案:C 细节理解题。

根据文章第一段第一句“...combining function, comfort, warmth and even some style.”可知,A、B、D三项都是年轻女孩喜欢雪地靴的原因。

故C项正确。

2.According to Dr. Ian Drysdale, ________. A.there is a possibility that bacteria will multiply in UGG bootsB.wearing UGG boots will lead to more ankle and toe problemsC.it's not a good idea to wear boots like UGG outside all the timeD.teenage girls' bones are plastic enough to wear UGG boots答案:C 细节理解题。

根据文章第三段中“‘These boots are not designed for outside wear. Just because something becomes a trend or fashionable doesn't mean it's good or right,’ he said. ‘The particular problem with this type of footwear is that it is unsupported.’”可知,C 项正确。

相关文档
最新文档