浙江省新高考研究卷英语参考答案

合集下载

浙江省七彩阳光新高考研究联盟2024-2025学年高二上学期11月期中英语试题含答案

浙江省七彩阳光新高考研究联盟2024-2025学年高二上学期11月期中英语试题含答案

2024学年第一学期浙江“七彩阳光”新高考研究联盟期中联考高二年级英语学科试题(答案在最后)命题:考生须知:1.本卷共10页满分150分,考试时间120分钟;2.答题前,在答题卷指定区域填写班级、姓名、考场号、座位号及准考证号并填涂相应数字。

3.所有答案必须写在答题纸上,写在试卷上无效;4.考试结束后,只需上交答题纸。

第Ⅰ卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.Where can the man find the knife?A.On the table.B.Next to the fridge.C.In the dishwasher.2.What does the man mean?A.The woman can only get one watch today.B.The store limits two watches per customer.C.The watches are only on sale online.3.Where are the speakers probably?A.At a travel agency.B.At an airport.C.At a hotel.4.What super power does the woman want the most?A.Super strength ability.B.Mind-reading ability.C.Flying ability.5.What are the speakers talking about?A.The weather.B.An old classmate.C.Their high school life.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

浙江省2020届高三2月新高考研究卷英语卷(5)(含解析)

浙江省2020届高三2月新高考研究卷英语卷(5)(含解析)

浙江省新高考研究卷》英语(五)第Ⅰ卷第一部分:听力 (共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到 答题卡上。

第一节:(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的 A 、 B 、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. When does the conversation take place? A. On Monday. B. On Tuesday.2. What is the woman going to do?A. Buy a coffee.B. Check her timetable. 3. When will the train arrive? A. At 9:30. B. At 9:45. 4. Why is the woman eating so much? A. She is starving. B. She forgot to eat.C. The food looks soinviting.5. What does the man mean?A. The punishment is against the students right. 'B. The students should serve the professor well.C. It is right to punish the students. 第二节:(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A 、B 、C 三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。

2024届Z20名校联盟(浙江省名校新高考研究联盟)高三第一次联考 英语答案

2024届Z20名校联盟(浙江省名校新高考研究联盟)高三第一次联考 英语答案

Z20 名校联盟(浙江省名校新高考研究联盟)2024 届高三第一次联考英语参考答案和解析阅读理解详解21-23 CDB21. C. 【细节理解题】根据第二款电动自行车的介绍可知, Temples 的专属零部件更少, 因此可在任何自行车店得到维修服务。

而另两款VanMoofs 和Cowboys 虽然也比较时尚, 但是他们要得到后续支持和服务会更加复杂, 故答案为C。

D. 【细节理解题】根据第三款电动自行车介绍的第一句话可知,这是一个注重细节的典型例子,在功能性、舒适性和实用性方面提供高质量的体验--如果你负担得起的话。

故答案为D。

23. B. 【推理判断题】通读全文,本文介绍了Cycling Electric 所推荐的三款各具特色的电动自行车,应出自生活杂志专栏,故答案为B.24-27 BACD24. B. 【细节理解题】根据文章第二段最后一句话I saw it as an art that combines tradition and modernity ,which was mostly the reason that I liked it 可知喜爱原因为传统中国风舞蹈是传统和现代的结合,故答案为B。

25. A. 【写作手法题】根据文章第五段最后一句话可知,作者采用列数字的方式说明Filippi 的视频点击量高,受人们欢迎,故答案为A。

26. C 。

【推理判断题】根据文章最后一段可知,Filippi 相信了解不同的文化是无价的,把它看做是一种个人成长方式,故答案为C.27. D. 【主旨大意题】本文介绍了一位意大利舞者对传统中国风舞蹈的喜爱与热情,故答案为D.28-31 DADB28. D. 【细节理解题】根据文章第二段最后一句"The flakes that the macaques unintentionally produced looked a lot like the oldest stone tools that were intentionally made byhominins ”可知,这些猕猴无意中产生的尖锐薄片,看起来和人类有意识制造的最古老的石器工具很像,故选D。

浙江省新高考研究卷(1)

浙江省新高考研究卷(1)

名校联盟 ★ 《新高考研究卷》 2020年 02月《浙江省新高考研究卷》英语(一)第 1卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的 A 、 B 、 C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. What does the woman mean?A. Peter likes to follow the fashion.B. Peter has a bad taste in dressing.C. Peter missed a few lessons.2. What is the probable relationship between the speakers?5.How does the woman deal with difficult lectures?A. By recording them.B. By talking with lecturers. 第二节(共 15 小题;每小题1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 话或独白读两遍。

听第 6 段材料,回答第 6、 7题 。

5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。

每段对6. Why does the woman call the man?A. To make an appointment.B. To offer some information.7. Which route will the man probably take?A. Route 5.B. Route12.听第 7 段材料 , 回答第 8、 9 题 。

2021年1月《浙江省新高考研究卷》英语参考答案(1-5卷)答案

2021年1月《浙江省新高考研究卷》英语参考答案(1-5卷)答案

《浙江省新高考研究卷》英语参考答案(二)第一部分:听力第一节:1~5 ACBAC第二节:6~10 ABCBC 11~15 ACABA 16~20 CACBC第二部分:阅读理解第一节:A【文章大意】本文是一篇新闻报道,6岁女孩周昭妍演奏视频“火”到国外,圈粉无数。

21. D 细节理解题。

据第五段内容可知,周昭妍3岁开始跟父亲学习吉他,现在她6岁,也就是说她弹吉他已大约3年了。

故选D项。

22. C推理判断题。

根据第六段内容可知,她虽然有天赋,但是要很努力练习才能达到完美,故选C项。

23. B推理判断题。

根据最后一段可知,她的父亲希望她成为专业的吉他手,但是也会尊重她自己的选择,所以是很开明的家长。

故选B项。

B【文章大意】本文作者搜集一些关于“哈利·波特”的有趣小知识,分享了影片背后一些不为人知的小秘密。

24. C细节理解题。

根据第一段内容可知,8月14日在中国上映的《哈利波特与魔法石》是全新4K修复3D版,也就是原影片的升级版本,故选C项。

25. A推理判断题。

根据第四段内容可知,罗琳脑海里的赫敏是笨拙的,而Emma太漂亮了,与她脑海中的赫敏形象不符,所以段落开头才会说如罗琳在和Emma交谈之前见过她,Emma可能不会被选中。

故选A项。

26. B推理判断题。

第二段中“Now we’ve collected some interesting facts reported by foreign media. Youmay be surprised to learn the film has such fascinating “secrets” you might not have known before.”是承上启下的过渡句,说明下文将介绍一些关于影片的“秘密”——即有趣的事实。

故选B项。

C【文章大意】本文是一篇说明文,从餐厅或外卖店购买午餐这种习惯正在对地球造成破坏,因为外貌食品会产生许多食品包装垃圾。

浙江省名校新高考研究联盟【英语高考】5月第三次联考英语试卷(含答案)

浙江省名校新高考研究联盟【英语高考】5月第三次联考英语试卷(含答案)

【英语高考】浙江省名校新高考研究联盟第三次联考英语试题)第二部分:阅读理解第一节:AWhen you were at school, the last thing you probably wanted to do was spend your weekends going to work. There was homework to do, sport to play and fun to be had. But our parents probably persuaded us to find a job to earn some money and get some life experience. When I was a teenager I had a paper round: delivering newspapers to people's homes. I then progressed to a Saturday job in a supermarket: stacking shelves and working at the checkout.Today in the UK you are allowed to work from the age of 13, and many children do take up part-time jobs. It's one of those things that is seen almost as a rite of passage. It's a taste of independence and sometimes a useful thing to put on your CV. Teenagers agree that it teaches valuable lessons about working with adults and also about managing your money. So, that's no bad thing!Some research has shown that not taking on a Saturday or holiday job could be detrimental to a person later on. A 2015 study by the UK Commission on Employment and Skills found that not participating in part-time work at school age had been blamed by employers' organizations for young adults being ill-prepared for full-time employment.But despite this, recent statistics have shown that the number of schoolchildren in the UK with a part-time job has fallen by a fifth in the past five years. Young people feel going out to work will delay their performance at school, and they are under more pressure now to study hard and get good exam results -and a good job in the long term. However, Geoff Barton, general secretary of the Association of School and College Leaders, told BBC News that "Properly regulated part time work is a good way of helping young people learn skills that they will need in their working lives." In reality, it's all about getting the right balance between doing part-time work and having enough time to study and rest. That seems like something wroth getting up for a Saturday morning.21.Which of the following in NOT included in the benefits of a Saturday job for school children?A. Providing life experience and chances to be independent.B. Helping teenagers obtain good jobs in the future.C. Offering a balance between study and rest.D. Teaching lessons about managing money.22. Why was the number of British teenagers with a part-time job fallen recently?A. Because they agree it will be harmful to their later life.B. Because they want to play sports and have other fun.C. Because they are worried it will affect their academic performance.D. Because they are under more pressure to find a job in long term.23. What’s the author’s attitude towards part-time work for teenagers?A. NegativeB. ConservativeC. DoubtfulD. PositiveBAlmost everyone has had the experience of standing at the cash register in front of a long line while a salesclerk struggles to find a bar code or price tag. Instead of taking the time to call for a price check, the clerk may turn to the customer and ask, “Do you know what the price is?”For every customer who shakes his head “no,”forcing the salesclerk to call for assistance, there is a customer like Irene, a gray-haired widow, who loves to get into these situations. Though Irene knows the exact price of everything she purchases, she won’t tell it to the salesclerk. She’ll say “It’s $1.98”even when she knows it costs several dollars more. The fact that the salesclerk believes Irene isn’t her problem, Irene says, though she’ll admit it is one of the few benefits of looking like a nice old lady.Nancy, a math teacher, will never forget the time she was buying clothes for her four children. All of the items were reduced 20 percent from the clearance price. The salesgirl punched (打出)in the first item’s price, and then took 20 percent off. So far, so good. Then she entered the price of the second item, subtotaled, and took 20 percent off again. Each time the clerk added another item, she subtotaled first before taking 20 percent off. When the final bill was a little over $10, Nancy could hardly believe her eyes. But she paid the bill without saying anything. She told her husband later that many people wouldn’t have even noticed what the clerk was doing wrong. “Why should I be penalized (使……处于不利地位)for knowing math?”Nancy argued.A recent college graduate, Jeffrey, can’t afford everything he wants. When he got an offer to receive free issues(期刊)of a very expensive magazine, he immediately signed up for a subscription. From the very beginning he planned to cancel the subscription as soon as the free issues ran out. And he did. The problem was that the magazine kept coming anyway and, eventually, Jeffrey was billed for a year’s subscription. It took more than a few months of correspondence to get the whole mess settled. And, in the end, Jeffrey did get quite a few issues of the magazine without paying anything.We probably would all agree that Irene, Nancy and Jeffrey are not very good customers. But what does it take to be a good customer? In short, good will. Good will means a customer treats the business honestly and fairly even when he doesn’t have to. Good business policies and good consumer protection against fraud are necessary, but not enough to cover all the possible situations arising between a business and its customers. It takes good will to fill in the cracks. It takes good will to make both good businesses and good customers.24.Why did the salesclerk believe Irene?A. There was a long queue of customers standing at the cash register.B. Irene knew the exact price of everything she purchased.C. There was no time to call for a price check.D. Irene looked like a respectable old lady.25. The correct procedure for the salesgirl to perform should have been __________ .A. to add up each item and then take 20% off the totalB. to take 20% off the subtotal each time she added a new itemC. to take 20% off each item and then take another 20% off the totalD. to add up the clearance price of each item26. What, in the author’s view, should Jeffrey have done to be a good customer?A. He should not have accepted the magazine after the free issues ran out.B. He should have canceled the subscription as soon as the free issues ran out.C. He should have paid in advance when he signed up for the subscription.D. He should not have signed up for the free issues in the first place.CAging happens to all of us, and is generally thought of as a natural part of life. It would seem silly to call such a thing a "disease."On the other hand, scientists are increasingly learning that aging and biological age are two different things, and that the former is a key risk factor for conditions such as heart disease, cancer and many more. In that light, aging itself might be seen as something treatable, the way you would treat high blood pressure or a vitamin deficiency.Biophysicist Alex Zhavoronkov believes that aging should be considered a disease. He said that describing aging as a disease creates incentives to develop treatments."It unties the hands of the pharmaceutical (制药的) industry so that they can begin treating the disease and not just the side effects," he said."Right now, people think of aging as natural and something you can't control," he said. "In academic circles, people take aging research as just an interest area where they can try to develop interventions(干预). The medical community also takes aging for granted, and can do nothing about it except keep people within a certain health range."But if aging were recognized as a disease, he said, "It would attract funding and change the way we do health care. What matters is understanding that aging is curable.""It was always known that the body accumulates damage," he added. "The only way to cure aging is to find ways to repair that damage. I think of it as preventive medicine for age-related conditions."Leonard Hayflick, a professor at the University of California, San Francisco, said the idea that aging can be cured implies the human lifespan can be increased, which some researchers suggest is possible. Hayflick is not among them."There're many people who recover from cancer, stroke, or heart disease. But they continue to age, because aging is separate from their disease," Hayflick said. "Even if those causes of death were eliminated, life expectancy would still not go much beyond 92 years."27.What does Alex Zhavoronkov think about aging?A. It is silly to regard aging as a disease.B. Aging is more risky than cancer.C. Describing aging as a disease will help to develop treatments.D. Aging is natural and there is no way to control it.28.What does the underlined sentence in Para.4 mean?A. The medical community is quite interested in aging research.B. The medical community thinks of aging uncontrolledC.The medical community is working hard on stopping aging.D.The medical community keeps people healthy so as to slow their aging.29. What does Professor Leonard Hayflick believe?A. Aging can be possibly cured in the future.B. Aging is closely connected with disease.C. Most people still can live beyond 92 years.D. The human lifespan cannot be increased.30. The above passage is most likely to be _____________.A. a news storyB. a science reportC. a medical reviewD. an introduction to diseases第二节Nowadays most people are surrounded by lots of good, but unhealthy food choices during the holidays. It’s so easy to overeat and consume more calories than you even realize. This is especially true at holiday parties and special dinners. __31__. here are some tired and true tips that will help you.Manage your indulgences (放纵)Try small tastes of what you want to try, rather than having an entire serving. __32__. sometimes it’s easy to forget you had a big breakfast, went out a holiday party at lunchtime, and are now at a friend’s holiday party surrounded by treats. If you remember those things, you may be more likely to reduce the feeling of wanting to dive headfirst into the bowl.That you are invited to events does not mean you must go to them all. Be selective if you get invited to many, choosing the ones you really want to attend. Not only will this probably save on the over indulgences, but it will also allow you to slow down and not feel rushed all winter.Plan ahead.If you know you will be going to a party or dinner, try to eat healthy at your other meals throughout the day. This way you don’t damage secretly your diet all day long. Also, avoid standing anywhere near the food in order to go about among people. __34__.Even if you are diligent in maintaining your exercise program, you have to watch your food intake. __35__. The food you eat and the amount of calories you consume play a huge role in shaping your body. You can get through the holidays without gaining that extra 5-10 pounds, but it’s going to take some effort.A. Watch your choices.B.Pick and choose evens.C.You can’t out-exercise a bad diet.D.Keep in mind what you’ve eaten and when you’ve eaten them.E.Adding a few extra pounds can lead to a big health problem.F.To help you get through these festive and food-filled days in vital.G.Otherwise, you will unknowingly eat and pick up hundreds of extra calories.第三部分语言运用第一节完形填空I am the son of a woman who cleans other people's house. We used to live on a single meal per day, sometimes twice when my Mom took __36__ left on the dinner plate from others’ house.My Mom took me to a government school and got me __37__ because she always encouraged us to take education __38__, saying it was the only __39__ we could break away from the present situation. I did so.My classmates were always __40__ me because I always __41__ even during my lunch time. Everybody got a lunch box to have lunch and when feeling __42__ I just drink water to fill my __43__. They laughed at my dirty clothes and broken bags, __44__ I never responded.Realizing the facts that mom couldn’t __45__ my further studies, I had to stop chasing my dream and came to Bangalore __46__ a job. Mom gave me Rs.(卢比)50, which was far form being __47__ to buy a train ticket, so I __48__ a ride. Luckily, I __49__ being caught by the police and reached Bangalore safely.Once one person came and asked me where I am from and why I __50__ working at the age __51__ I should have studied in school. I told him everything. After knowing I had a good __52__ of English, he offered me a typing job, promised to teach me computer and provided a(n)__53__ for me. All being what I needed, I agreed without thinking twice.I will __54__ pursue my dream along with my work until I succeed one day fighting all my odds. It’s a bitter-sweet __55__ so far but has made me so powerful.36.A. snacks B. desserts C. meals D. leftovers37.A. permitted B. succeeded C. admitted D. appointed38.A. seriously B. brightly C. roughly D. impatiently39.A. way B. route C. practice D. path40.A. blaming B. beating C. teasing D. treating41.A. misled B. studied C. consulted D. recited42.A. thirsty B. dizzy C. hungry D. painful43.A. throat B. stomach C. mouth D. appetite44.A. but B. although C. otherwise D. therefore45.A. reward B. offer C. provide D. afford46.A. In honour of B. in search of C. in favour of D. in view of47.A. appropriate B. flexible C. enough D. available48.A. took B. stole C. received D. accepted49.A. deserved B. denied C. avoided D. escaped50.A. took up B. built up C. picked up D. made up51.A. where B. what C. which D. when52.A. control B. command C. qualification D. academy53.A. shelter B. castle C. accommodation D. reception54.A. determinedly B. perfectly C. accurately D. absolutely55.A. ambition B. life C. campaign D. journey第二节语法填空Artificial intelligence, or AI, no longer simply __56__ (exist) in science fiction movies and books. Scientists warn AI has and will continue to change almost every aspect of __57__ people do business and live. We can see a future in which new jobs such as data engineering will be __58__ (create). Most people will be employed, possibly even self-employed, __59__ (provide) personal services to other people, and we won’t have a lot of employment in manufacturing or in financial services. The kinds of spots __60__ there is a large factory or a large office building with thousands of people doing the same thing will disappear. Artificial intelligence is already changing __61__ health care industry. AI can do with huge __62__ (amount) of data and have the most up-to-date research to help doctors judge and treat patients. But There is also a __63__ (danger) side of artificial intelligence--autonomous weapons. The risk __64__ autonomous weapons is that people will use them as a kind of poor man’s weapon of large destruction--a poor man’s nuclear weapon.While it is up for debate whether artificial intelligence will hurt or benefit mankind, __65__ is a fact that the technology is and will continue to change many fields of life.第四部分写作第一节应用文写作假设你是某外国语学校的学生李华。

2019年1月《浙江省新高考研究卷》英语答案(1-5卷)答案

2019年1月《浙江省新高考研究卷》英语答案(1-5卷)答案

《浙江省新高考研究卷》2019年1月英语(一)参考答案第一部分:听力(满分30分,其中第一节7.5分,第二节22.5分)第一节1~5 CBAAC 第二节6~10 CBACA 11~15 BABCC 16~20 BBAAC第二部分:阅读理解(满分35分, 其中第一节25分,第二节10分)第一节21~24 CDBC 25~27 ADB 28~30 CAB第二节31~35 BFGEC第三部分:语言运用(满分45分,其中第一节30分,第二节15分)第一节36~40 ADBAB 41~45 CCDBA 46~50 DCAAB 51~55 CBDAC第二节56. whatever 57. who / that 58. professional 59. is 60. a61. simply 62. to 63. encouragement 64. yourself 65. taking第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节:应用文写作(满分15分)Dear Zhang Ming,How is ever ything going recently? I’m writing this letter to ask you for a favor.To enhance my English proficiency and gain in-depth knowledge of foreign culture, I’m planning to study abroad after graduating from senior high school. But I know nothing about how to apply to an overseas university and what preparations to make beforehand. Would you please share your previous experience with me?I would appreciate it if you could give me some suggestions. Looking forward to your reply.Yours,Li Hua 第二节:读后续写(满分25分)As the lights dimmed, Ms. Wolff walked onstage and bowed, smiling. Ms. Wolff strode briskly to the piano and took her seat. Then she began to play. Ms. Wolff’s fingers danced across the keys. She swayed and nodded, and back and forth raced her feet among the pedals. After each piece, the audience clapped loudly. Drawn into the music, Elizabeth forgot for a moment about the six words she had to say. The moment Ms. Wolff finished her last piece, applause thundered through the hall. People jumped to their feet and cheered.Ms. Wolff smiled and bowed again before she was about to walk offstage.It was time for Elizabeth to present flowers. She clutched the bunch of roses, feeling nervous and terrified. Mum nudged her, “Now!” Clutching the roses,she walked slowly towards Ms. Wolff. Beads of perspiration trickled down her face. Finally, she reached where Ms. Wolff was standing. She took a deep breath, handed the roses to Ms. Wolff and said, “Beaut . . . Beautiful flowers for a beautiful performance!”. The audience cheered again. Through the glare of the footlights, Elizabeth could see the people in the crowd smiling. She felt relieved as she swallowed her fear and accomplished the task.听力原文:(Text1)W: What are you reading? Is that a mystery novel?M: It’s a crime novel that was just published. I’m almost finished. I usually prefer science fiction, but this book is great. I’ll lend it to you when I’m done.(Text2)W: Is this the chair you advertised?M: Yes. It’s our regular $14.95 chair, on sale today for $9.90. These are the last two. For both of them, you only have to pay $15.(Text3)W: So let’s meet at the garden in front of the library.M: Oh, I thought I told you. I have a lecture this morning, so I am going to meet you at the museum, OK? W: OK, then we’ll meet there at 10:30.(Text4)M: I hope you will have a nice journey home.W: Thanks. But the weather report on TV said that it would be anything but sunny tomorrow.M: Is it going to be cloudy?W: Worse than that. I’m afraid I have to take an umbrella with me the whole day.(Text 5)M: I’m having dinner with my in-laws tonight. What do you think I should bring?W: Well, I know you don’t like sweets, but you could bring a dessert.M: No, my mother-in-law is already making a pie.W: Oh. Well, why not just bring a nice bottle of wine?(Text 6)M: Whoa, watch out! You almost stepped on a huge snake!W: Ah! Oh, my God! Help!M: Ha-ha, I’m just kidding! There are no snakes out here. Co me on, you are such a little baby.W: This is my first out here in the woods. And if you don’t stop messing with me, it’s going to be my last! M: OK, fine. We need to set up the tent before the sun sets. Building a fire in the dark is not too difficult, but setting up a tent is a real pain.W: You know that from experience?M: Yeah, unfortunately. It’s happened to me a couple of times.(Text7)M: Why are there so many different kinds of peanut butter? I just want some regular peanut butter!W: Do you want smooth peanut butter?M: I just want normal peanut butter. I just want to make peanut butter and jelly sandwiches to take to work. W: Well, you have to pick one. Look, they have salted or unsalted butter! I love salted butter. I’m going to get you salted peanut butter, okay?M: Sounds good to me.W: What kind of jelly do you want? They have strawberry, grape, and blueberry.M: Strawberry, please.(Text 8)M: Have you ever been to Chicago, Sarah?W: Yeah, I’ve been there three times. First, I went with my family for Christmas when I was ten years old.Since then, I’ve gone twice with friends: once when I was twenty just before school started, and then again last spring.M: Oh, cool. Did you like it?W: Yeah. Chicago is a great city.M: That’s good to hear. I’m going there to visit my uncle in July.W: Well, if you are there in early July, you should check out this amazing food festival. It’s called “Taste of Chicago”. It’s expensive, but it’s so worth it. And it’s much more exciting than the Sears Tower.M: But I was planning to visit the Sears Tower! It’s one of the tallest buildings in the world.W: It’s actually called the Willis Tower now. and it’s also not the tallest building.M: When did it change its name?W: In 2009.M: That’s surprising. I didn’t kn ow that. I bet many people still call it the Sears Tower.W: Yeah, and many people probably still think it’s the world’s tallest building.(Text 9)W: Thanks for coming in today. Please have a seat. Tell me a little bit about yourself. Why do you think you are qualified for this job?M: I’ve worked as a music teacher my whole life, mainly with children, and now I’m ready for a change.Because I love music so much, I think working at a radio station would be perfect for me.W: The duties of this job include answering the phones and sending emails. How are you with both of those things?M: I’m experienced in sending emails, and I ‘m also fairly confident on the phone. When I was a teenager, I worked at a TV station answering phone calls, so this is probably pretty similar.W: We also have some early mornings here in the studio. Sometimes you’ll have to be here around 4:00 or 5:00. How do you feel about that?M: I’m an early riser, so that’s easy for me. It also means less traffic, which I’m always s fan of.W: Do you have references I can call?M: Yes, I have a list to give you. Two are people I worked with at my last job, and one is an old graduate school professor of mine.W: Great. Well, I think that’s it. I’ll give you a call back in the next few days to let you know our decision. M: Thank you so much.(Text 10)Good morning, Lincoln Middle School! It’s your student body president speaking. Today is Monday, and we’re in for a good week. The weather is fairly sunny today, and since it’s May 25th, we only have one month of school left. Today’s lunch will be your choice of fish salad, spaghetti, or fried chicken. We have three birthdays today. Marissa Miller is turning thirteen, Gabriel Sunday is fourteen, and Thomas Scott is thirteen as well. Happy birthday! Mrs. Montgomery would like everyone to know that her class is having a bake sale this week to help children in our community who are in need. Please stop by Room 203 for cupcakes, cookies, and other goodies. Tomorrow our girls’ basketball team has a game at 7:30 p.m. in the gym. Please come out to support our ladies! On Wednesday morning, we are having a fire drill. Pleasearrive at school on time. On Thursday, Mr. Smith’s class will show their science projects at lunch and after school. The first place winner will get $100. On Friday, our spring dance is happening! Please make sure to get a ticket if you’re planning to attend. If you are an eighth grader and haven’t yet had a parent sign your graduation form, please do that this week. You can get those in no l ater than this Friday. That’s it for the morning announcements. I hope you all have a wonderful day, and don’t forget to sit with someone new at lunch!《浙江省新高考研究卷》2019年1月英语(二)参考答案第一部分:听力(满分30分,其中第一节7.5分,第二节22.5分)第一节1~5 BACAA 第二节6~10 CBBCC 11~15 AABCB 16~20 ACBAB第二部分:阅读理解(满分35分, 其中第一节25分,第二节10分)第一节21~23 DBC 24~27 ACDB 28~30 CAB第二节31~35 EBFGA第三部分:语言运用(满分45分,其中第一节30分,第二节15分)第一节36~40 CDADB 41~45 BAABC 46~50 DCDBA 51~55 CCBDA第二节56. countries 57. with 58. the 59. generally 60. sounds61. that 62. to be greeted 63. However 64. have become / are becoming65. their第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节:应用文写作(满分15分)Stude nts’ Visit to Xinke Ecological GardenOrganized by the Students’ Union, some students paid a visit to Xinke Ecological Garden last Saturday.Students were deeply impressed the moment they walked into the garden featuring fragrant flowers and juicy fruits. After admiring the breathtaking beauty of various plants, they went into the fields to pick fruits and vegetables, which was the highlight of the day. After the visit, they got a better understanding of modern agriculture.The activity benefited the students a lot. It broadened their horizons and raised their awareness of green life as well.第二节:概要写作(满分25分)Dinosaurs are fascinating to both kids and adults. That’s why dinosaur-themed films have achieved great success. (要点1) According to National Geographic, the attraction of dinosaurs partly lies in the fact that they really existed on the earth before and that their extinction has interested scientists. (要点2) Another reason is that the mystery of dinosaurs stimulates people’s imagination. (要点3) But Brian Switek thinks apart from these, hoping to better understand human history also contributes to people’s obsession with dinosaurs. (要点4) 75W听力原文:(Text1)W: It’s too hot to play tennis this evening. Let’s stay inside and watch that DVD instead …M: But w e’re going to Carol’s party this evening, aren’t we?W: Oh, yes. I forgot.(Text2)W: Are you going to wear the black or the grey suit?M: The grey. The black’s a bit depressing for a wedding.W: OK. Let me find it out and iron it for you now.(Text3)W: Daddy, I have decided to give up business and go into medicine.M: Well, it’s your choice as long as you pay your own way, but I should warn you that it’s not easy to get a degree.(Text4)W: I can’t see the screen, Dad. When will the plane arrive? Does it say?M: It says it will arrive at half past ten, ten minutes later than planned. We have to wait another forty minutes.(Text 5)W: My heater is broken and the weatherman says the temperature is going to fall below zero tonight. Could you send someone to fix it?M: This is the busiest time of the year, but I’ll try my best.(Text 6)W: Mark, this new project you’ve got, this flat agency, has this arisen from your own experience?M: From my own experience of having to find somewhere to live in Edinburgh over the last few years –crossing they city from one corner to the next and turning up at hundreds of places which weren’t suitable ... and I thought, “Well let’s try and take out some of the trouble of trying to find a flat here in Scotland.”(Text7)M: My friends are getting married next month. I’m going to send them a wedding gift, but I don’t know what to get.W: How about something for their kitchen, such as a pan?M: I don’t think they cook much. They’re both really busy. I think they eat out a lot.W: Well, how about something for their house, maybe a nice picture? Do they like art?M: Maybe, but I haven’t seen their new house, and I don’t know what would look good. It’s hard to choose art for someone else.W: That’s true. Well, if you really don’t have any ideas, why don’t you give them money? They could probably use it.M: That’s a good idea. I guess I could do that.(Text 8)M: Good morning. I’m looking for a hotel for a long weekend.W: Are you looking for a peaceful weekend in the country, a busy city break or a relaxing time at the beach?M: I certainly want a quiet weekend. I work very hard, so I’d like to relax for a few days.W: So, it would be country or beach. Which would you prefer?M: The beach is very relaxing, but I think I’d rather go to t he country this time.W: OK. Would you like to stay at a hot spring hotel, a family hotel on a farm or a wood house in the woods?M: I must say I like the idea of a hot spring.W: OK. You don’t want the beach?M: That’s right.W: Then it won’t be the Oce an Waves Resort. Farmhouse Getaways is a family run hotel in the country, but it’s not a hot spring. How does Sparkling Springs sound? It’s a great hot spring hotel with views over the fields and woods nearby.M: That’s good!(Text 9)W: Would you please spare me a few minutes, please, Mr. Brown?M: Yes, of course. What’s the problem?W: I’ve never gotten a D in my life … before this, I mean. I never miss classes. I just don’t know what happened on that test.M: I think I remember this. You stopped after question 15. There were 5 questions you left blank.W: I know. I didn’t watch the time.M: Yes, I see. But you did a good job on the questions you responded to.W: Maybe you won’t believe me, but I know the answers to the 5 questions. I was hoping you might give me a chance to do an extra test.M: Humm, I don’t know about that. But if you want to finish the test right now, and your answers are satisfactory, then I’ll add some points to your grade.W:You will? I know the answers.M: I can’t give you full credit for your answers. That wouldn’t be fair to other students. OK, you had about an hour to complete 20 questions, so, that would be 15 minutes to finish the 5 questions you left blank. W: That’ll be great. Thank you very much.(Text 10)Good morning, everyone. Today I will tell you about Helen Perry, one of the greatest actresses of all time. Helen Perry was born in 1847, when the theatre was the main form of public entertainment. Her acting career didn’t actually have a good start because acting was not a s uitable career for a young woman at that time, so she waited until she was 22 before going on stage. Once on the stage, she found that she had other problems. Although her first role was very small, she had great trouble learning the dialog lines and, according to her, this was difficult throughout her acting career. However, this did not prevent her from becoming a successful actress. People said that the thing that made her so special was her voice. However, it nearly brought her career to an end when she was in her fifties. Her voice got quieter and quieter and she quite often lost it. Finally she had a throat operation –which paid off, because she went on acting for another 25 years after that. Helen Perry is famous for several famous plays. What isn’t well-known is that she herself had talents in writing. We have the letters she exchanged with a writer and they show she had great style. She also had quite a few degrees from various universities. But what really pleased her was the way that the audience loved her. OK, that’s all for listening. Have a good day.《浙江省新高考研究卷》2019年1月英语(三)参考答案第一部分:听力(共20个小题;每小题1.5分,满分30分)1-5 AACCB 6-10 CBAAC 11-15 ACBCB 16-20 ABCCB第二部分:阅读理解第一节(共10个小题;每小题2.5分,满分25分)21-25 CBDDA 26-30 CACDA第二节(共5个小题;每小题2分,满分10分)31-35 GADCB第三部分:语言运用第一节:完形填空(共20个小题;每小题1.5分,满分30分)36-40 ABBCD 41-45 CDACB 46-50 ACBAD 51-55 ABCDD第二节(共10个小题;每小题1.5分,满分15分)56.an 57. While/Although/Though 58. crossed 59. that / which 60. has stated 61. pressure 62. that 63. making 64. repeatedly 65. for第四部分:写作第一节:应用文写作(满分15分)Dear Ann,Knowing about your confusion in choosing courses, I’m more than willing to help you with the following information.As universities have different standards regarding compulsory and optional courses, it is advisable that you take university requirements and your future development into consideration. Meanwhile, your interest and strengths can be crucial factors in deciding your future career path, for passion will motivate you on your way to success.Please feel free to let me know if you have any further questions. Best wishes!Yours,Li Hua 第二节:读后续写(满分25分)dare to move for fear of slipping. They dozed off and then jerked themselves awake. Every once in a while,their bodies. Jason screamed in pain, but he was determined not to let it stop him.Slowly but steadily, the group made their way forward. Still, each time Jason moved a leg, he cried out.Jason’s emotions got the best of him and tears trickled down his cheeks.听力原文:(Text 1)W: You look tired. Anything wrong?M: I had intended to visit my doctor, but later I had to rush to the airport to pick up my manager.停顿00’10’’(Text 2)W: If it weren’t for the rain, we could have an outing.M: Well, the weather forecast says it is supposed to clear up next Tuesday.停顿00’10’’(Text 3)W: How many students are there in your college?M: Oh, there’re lots. It’s quite a big college.W: About three hundred?M: Oh, yes, more than twice that many. About seven hundred and fifty, I think.停顿00’10’’(Text 4)W: Did you notice Mr. Liu behaved strangely today?M: Yes. He spoke a bit…em, emotionally, and can you believe he didn’t give us any homework?停顿00’10’’(Text 5)M: It drives me mad when people use their cell phones at the wheel.W: Hmm, what happened?M: I nearly had an accident because a woman was talking on her cell phone while driving and didn’t see the traffic lights turn red. She nearly killed me!停顿00’05’’第一节到此结束。

2021年浙江省新高考研究卷3月卷(英语1-5卷-答案)

2021年浙江省新高考研究卷3月卷(英语1-5卷-答案)

名校联盟★《新高考研究卷》 2021年3月卷《浙江省新高考研究卷》英语(一)参考答案第一部分:听力第一节:1~5 ABCBA第二节:6~10 BCCBA 11~15 ACBBA 16~20 ACAAB第二部分:阅读理解第一节:A【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了作者在一次工作中巧合地遇到自己幼年时医生的女儿的故事,她认为这不仅仅是巧合,因为善良而联系在一起。

21. B 细节理解题。

根据第四段“Conversation with a guide usually ended there. But on that day, wemanaged a brief chat in the shade of an elm tree along the National Mall.”可知,通常作者与当地的导游的交流仅限于互相介绍和确认行程,而不会进行其他的闲聊。

故选B项。

22. D推理判断题。

根据第五段内容可知,作者的父母原本很担心无法负担治疗费,但是收到账单时,看到手术费只要20美元,因此他们一定对医生充满感激之情。

故选D项。

23. C标题概括题。

根据最后一段“I don’t be lieve those few surprising moments under the elm tree werejust a coincidence.”以及“We are connected by kindness –Kiefhaber kindness –which touched my family long ago and inspires me yet today.”可知,作者认为她们的相遇不仅仅是巧合,而是因为善良而联系在一起。

故选C项。

B【文章大意】本文是一篇说明文,分析了快餐在英国消费量惊人的原因,指出其虽便宜,但并非物有所值,最后提供了网上人们分享的吃得好又便宜的一些建议。

24. C 推理判断题。

根据第一段“more than half of all meals eaten out in the UK are from fast foodrestaurants”可知,在英国超过50%在外吃饭的都是吃快餐。

2022学年第一学期浙江省七彩阳光新高考研究联盟返校联考高三年级英语学科试题含答案

2022学年第一学期浙江省七彩阳光新高考研究联盟返校联考高三年级英语学科试题含答案

2022学年第一学期浙江省七彩阳光新高考研究联盟返校联考高三年级英语学科试题第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有1秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.Where are the speakers?A.In a museumB.In Anna's house.C.In a furniture shop.2.Why did Jim go fishing?A.To make a dish.B.To have fun.C.To make friends.3.How many children does the man have?A.Three.B.Four.C.Five.4.What did the man think of his trip?A.Terrible.B.Just so-so.C.Great.5.What are the speakers talking about?A.Mark's performance in class.B.The teacher's classes.C.Mark's new teachers.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后。

各小题给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6.How is John feeling?A.Excited.B.Upset.C.Calm.7.What does Joanne plan to do?A.Stay up studying.B.Give up the exam.C.Ask her professor for help.听第7段材料,回答第8至10题。

浙江省2020届高三2月新高考研究卷英语卷(1)英语试题(含答案解析)

浙江省2020届高三2月新高考研究卷英语卷(1)英语试题(含答案解析)

浙江省2020届高三2月新高考研究卷英语卷(1)英语试题(含答案解析)高考真题高考模拟高中联考期中试卷期末考试月考试卷学业水平同步练习浙江省2020届高三2月新高考研究卷英语卷(1)英语试题(含答案解析)1 The other day I was shopping at a local store and came upon a lady from India squatting (蹲下)on the floor looking for a certain product on the bottom shelf. She sprang up when she saw me as if to get out of my way. Apologetically she explained that she was a cashier at a nearby store and was on her lunch break, trying to get a few needed items before her time was up.I r eassured her, “I am in no hurry. Go ahead and do what you need to do.” While she searched for a particular brand, she said that sometimes customers were rude to her at the store and she really appreciated my kindness. I told her that I had noticed cashiers being treated rudely by some people.I also explained to her that I was a retired nurse and understood some of what she was saying first hand. Sometimes patients, families, or doctors could be very rude or mean. But I tried to understand why they were feeling that way and let it go. “The world would be a better place if we all acted kindly toward each other. Those who are rude may have bad karma coming after them eventually.” I added.She nodded and was surprised, “So you know about karma?” My reply was simple. “A little bit. Karma is the same thing as doing something bad and it comes back to bite you on the butt.” She paused, looked puzzled, then broke out in a big smile and covered her mouth with her hand, laughing as she walked away.It felt so good that in a brief exchange I showed her there were kind people in the world, which might have helped her regain her faith in humanity.1.How did the lady react when she saw the author in the store?A. She apologized for her rude manners.B. She invited her to have lunch together.C. She stood up trying to make way for her.D. She kept searching for the needed product.2.Which of the following best describes the author?A. Kind and understanding.B. Courageous and warm-hearted.C. Responsible and humorous.D. Sympathetic and open-minded.3. What is the main message the author wants to convey?A. Working as a cashier is no easy job.B. Those who are rude deserve bad karma.C. Doing acts of kindness will make people feel good.D. We should treat others the way we want to be treated.【答案解析】 21-23 CAD1.C。

浙江省名校新高考研究联盟(Z20名校联盟)2025届高三上学期第一次联考试题 英语 含答案

浙江省名校新高考研究联盟(Z20名校联盟)2025届高三上学期第一次联考试题  英语  含答案

绝密★暑假返校联考结束前Z20名校联盟(浙江省名校新高考研究联盟)2025 届高三第一次联考英语试题卷命题:平湖中学曹丽燕、陆晴雯磨题:临平中学李瑾义乌中学方波临安中学宋昕祎校稿:殷沈华、陈淑君考生须知1.本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)。

满在答题卷和机读卡的相应位置上。

第Ⅰ卷(选择题部分)第一部分:听力(共两节,满分30分)分为150分,考试时间为120分钟。

2.请用黑色签字笔将学校、班级、姓名、考号分别填写第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.What does the man advise the woman to do?A.Buy a new refrigerator. B.Clean the refrigerator. C.Have the refrigerator fixed. 2.What does the man plan to do tomorrow?A.Have a rest. B.Attend a meeting. C.Watch a match.3.How does the woman sound?A.Angry. B.Disappointed. C.Excited.4.What does the woman mean?A.She isn’t feeling well. B.She likes gymnastics a lot. C.She is unable to join the team. 5.When does the conversation probably take place?A.In the morning. B.At noon. C.In the afternoon.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

Z20名校联盟(浙江省名校新高考研究联盟)2023届高三第一次联考英语答案

Z20名校联盟(浙江省名校新高考研究联盟)2023届高三第一次联考英语答案

Z20名校联盟(浙江省名校新高考研究联盟)2023届高三第一次联考英语参考答案第一部分:听力(共两节,满分30分)1—5 ABBCB 6—10 BCCAC 11—15 ABACA 16—20 BBCCA第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节:(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)A【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了4本适合儿童阅读的书。

21. C考查细节理解。

The Boy Who Grew a Tree一书适合5岁及以上的孩子阅读,故C项正确。

22. B考查细节理解。

A选项中,此书是of nonfiction,所以错误;C选项中,Timi得知妈妈怀孕的心情是unsettled, 不安的;D选项中,四本书里都有图画,所以错误。

故B项正确。

23. D考查推理判断。

本文介绍4本适合儿童阅读的书,所以最有可能在教育板块, 故D项正确。

B【解题导语】本文是一篇记叙文。

挪威慈善团体SOS儿童村发起冬日行动,为筹集更多捐赠给叙利亚儿童送冬日的生活必需品。

24. C考查细节理解。

由第七段的“Johanne’s predicament was a hidden camera experiment by … as pa rtof … to gather donations to send much-needed coats and blankets to help Syrian children get through the winter.”可知,Johanne之所以在冬日寒风中瑟瑟发抖是在做一个实验,实验的目的是要帮助叙利亚儿童过冬,故C项正确。

25. A考查词义判断。

结合第二段普通人目睹的“the difficult situation of...”和第七段的“Johanne’spredicament” 可知挪威慈善团体SOS是要通过Johannes窘境的实验唤起人们的同情心给叙利亚儿童捐赠冬日的生活必需品,故A项正确。

浙江省新高考研究卷》英语参考答案

浙江省新高考研究卷》英语参考答案

浙江省新高考研究卷》英语参考答案《浙江省新高考研究卷》英语(一)参考答案1. D。

考查情景对话。

D选项意为那不合我的口味,那不是我喜欢的。

对方邀请你去参加摇滚音乐会,你不喜欢摇滚音乐,D选项符合句意。

2. C。

考查冠词。

第一空意为在IT领域,为特指,用定冠词。

第二空意为成为第二个比尔盖茨,用不定冠词。

3. A。

考查非谓语动词。

struggling此处为动名词,作介词of 的宾语。

4. C。

考查定语从句。

本句为非限制性定语从句,先行词为the good old days,在从句中作时间状语,故选when。

5. C。

考查虚拟语气。

人不可能删除记忆,所以应用虚拟语气,选could。

6. C。

句意为“不能让借钱成为一种习惯,偶尔为之是可以的”。

故选occasionally。

7. C。

考查状语从句。

从句句意为“不能像平时那样骑自行车上学”,为方式状语从句,故选as。

8. D。

考查介词短语。

根据句意为因为苹果的“饥饿市场”方法,故选D。

9. B。

考查时态和主谓一致。

主语为Mr. Yang,和后面的内容无关。

从第二人的反应中可以看出Mr. Yang不在本地,故用has gone。

10. A。

考查动词短语。

句意为现在很多孩子由爷爷奶奶抚养,故选A。

11. D。

考查动词辨析。

运动之前要拉伸肌肉以免受伤,D符合句意。

12. B。

考查形容词辨析。

句意为人们经常从上次碰到的相似的问题中寻找解决的办法,故选B。

13. A。

考查名词辨析。

根据句意“先前的相关工作经历是成为志愿者的一个优势”,故选A。

14. C。

考查情态动词。

根据后面句意,他能够独自对付,所以没有必要寻求帮助。

故选needn’t。

15. A。

考查名词性从句。

从句为感叹句作宾语从句,而a great effect为名词短语,故选what。

16. C。

考查非谓语动词。

根据句意,应为小女孩被展示如何使用枪支时,枪走火。

所以用being shown。

17. B。

考查代词。

浙江省名校新高考研究联盟2020届第一次联考英语试题答案解析(26页)

浙江省名校新高考研究联盟2020届第一次联考英语试题答案解析(26页)

浙江省名校新高考研究联盟2020届第一次联考英语试题英语试题卷考生须知:1.本试题卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题),满分为150分,考试时间为120分钟。

2.用黑色签字笔将学校、班级、姓名、考号分别填写在答题卷和机读卡的相应位置上。

第Ⅰ卷(选择题部分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。

1.【此处有音频,请去附件查看】What is the woman planning to do?A. Search for the new tie.B. Paint the shelf.C. Fix the shelf【答案】B【解析】【原文】M: I can’t find my new tie. I need it for tonight’s party.W: Let’s look for it later. Right now, I need your help fixing this shelf before I paint it.2.【【【【【【【【【【【【【【What can we learn from the conversation?A. The man can’t drive well.B. The car has broken down.C. They are on the wrong way【答案】C【解析】【原文】W: If you had listened to me, we’d be at the party. Move over. I’ll drive.M: I was sure I knew the way here. I’ll turn around.3.【【【【【【【【【【【【【【When does the conversation take place?A. On Friday.B. On Saturday.C. On Sunday.【答案】A【解析】【原文】W: Nick, why don’t you come and join us this afternoon? There’ll be a lot of fun.M: I’d love to, but I’ve got an exam.W: What about tomorrow afternoon?M: Saturday is OK.4.【【【【【【【【【【【【【【Who is the man?A. A teacher.B. A doctor.C. A patient【答案】B【解析】【原文】M: Gary, will you please pick up little Tom from school.W: I’m sorry. I’m afraid not.M: Why?W: A patient has just arrived. He was badly hurt in a traffic accident. I’m going to operate on him at once.5.【【【【【【【【【【【【【【What does the man think about the price of the car?A. AcceptableB. Too highC. Unbelievable【答案】C【解析】【原文】W: David said he bought a new car with five thousand dollars.M: What kind is it?W: A BMW, I’m not sure what model.M: Are you sure? A BMW for five thousand? Sounds pretty cheap to me!第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。

浙江省名校新高考研究联盟(Z20联盟)2020届高三上学期第一次联考英语含答案

浙江省名校新高考研究联盟(Z20联盟)2020届高三上学期第一次联考英语含答案

浙江省名校新高考研究联盟(Z20联盟)2020届第一次联考英语试题卷考生须知:1.本试题卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题),满分为150分,考试时间为120分钟。

2.用黑色签字笔将学校、班级、姓名、考号分别填写在答题卷和机读卡的相应位置上。

第Ⅰ卷(选择题部分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题 1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。

例:Hour much is the shirt?A.£19.15.B. £9.15C.£9.18答案是B。

1.What is the woman planning to do?A. Search for the new tie.B. Paint the shelf.C.Fix the shelf2.What can we learn from the conversation?A. The man can't drive well.B. The car has broken down.C.They are on the wrong way3. When does the conversation take place?A. On Friday.B. On Saturday.C. On Sunday.4. Who is the man?A. A teacher.B.A doctor.C. A patient5. What does the man think about the price of the car?A. AcceptableB.Too highC.Unbelievable第二节:(共15小题;每小题 1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

2020届浙江省名校新高考研究联盟第一次联考英语试卷(附答案)

2020届浙江省名校新高考研究联盟第一次联考英语试卷(附答案)

2020届浙江省名校新高考研究联盟第一次联考英语试卷(附答案)第Ⅰ卷(选择题部分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。

例:Hour much is the shirt?A.£19.15.B. £9.15C.£9.18答案是B。

1.What is the woman planning to do?A. Search for the new tie.B. Paint the shelf.C.Fix the shelf2.What can we learn from the conversation?A. The man can't drive well.B. The car has broken down.C.They are on the wrong way3. When does the conversation take place?A. On Friday.B. On Saturday.C. On Sunday.4. Who is the man?A. A teacher.B.A doctor.C. A patient5. What does the man think about the price of the car?A. AcceptableB.Too highC.Unbelievable第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

《浙江省新高考研究卷》英语(一)参考答案1. D。

考查情景对话。

D选项意为那不合我的口味,那不是我喜欢的。

对方邀请你去参加摇滚音乐会,你不喜欢摇滚音乐,D选项符合句意。

2. C。

考查冠词。

第一空意为在IT领域,为特指,用定冠词。

第二空意为成为第二个比尔盖茨,用不定冠词。

3. A。

考查非谓语动词。

struggling此处为动名词,作介词of 的宾语。

4. C。

考查定语从句。

本句为非限制性定语从句,先行词为the good old days,在从句中作时间状语,故选when。

5. C。

考查虚拟语气。

人不可能删除记忆,所以应用虚拟语气,选could。

6. C。

句意为“不能让借钱成为一种习惯,偶尔为之是可以的”。

故选occasionally。

7. C。

考查状语从句。

从句句意为“不能像平时那样骑自行车上学”,为方式状语从句,故选as。

8. D。

考查介词短语。

根据句意为因为苹果的“饥饿市场”方法,故选D。

9. B。

考查时态和主谓一致。

主语为Mr. Yang,和后面的内容无关。

从第二人的反应中可以看出Mr. Yang不在本地,故用has gone。

10. A。

考查动词短语。

句意为现在很多孩子由爷爷奶奶抚养,故选A。

11. D。

考查动词辨析。

运动之前要拉伸肌肉以免受伤,D符合句意。

12. B。

考查形容词辨析。

句意为人们经常从上次碰到的相似的问题中寻找解决的办法,故选B。

13. A。

考查名词辨析。

根据句意“先前的相关工作经历是成为志愿者的一个优。

A,故选势”14. C。

考查情态动词。

根据后面句意,他能够独自对付,所以没有必要寻求帮助。

故选needn't。

15. A。

考查名词性从句。

从句为感叹句作宾语从句,而a great effect 为名词短语,故选what。

16. C。

考查非谓语动词。

根据句意,应为小女孩被展示如何使用枪支时,枪走火。

所以用being shown。

17. B。

考查代词。

根据句意,我初次见到她的时候她一点也不友好,anythingbut 为绝不的意思。

18. B。

考查动词短语。

句意为“为了符合老师对他的期待”。

故选B。

19. D。

考查介词。

本题考查apply… to 固定用法。

20. D。

考查情景对话。

第二人说需要去查笔记,所以应该会说“稍等”。

21. B。

形容价格应该为high。

22. C。

句意为因为很容易得到银行贷款,所以选owing to。

23. A。

很难预测房价将会有多高。

24. D。

根据下文,房价过去几年涨得很疯狂。

25. B。

固定搭配,buy something for…。

26. A。

根据下文要卖房,所以要搬家move。

27. C。

房子买来$70,000,卖出$230,000,所以赚了很多利润。

28. B。

发现同一个公寓又涨价了。

29. A。

对于买家应该是出价,offer有出价的意思。

30. C。

不管别人出价多少,让步状语从句,在句中作offer的宾语。

more。

上文中说过要比出价高才能买到房,所以选31. D.32. A。

厌倦了到处找房,才愿意多出钱。

33. B。

房价一直上涨,Tim变得焦急。

34. C。

下文说不管买不买房,都是错误的决定。

35. A。

根据上下文,这里意为后悔“放弃了一次机会”。

36. D。

并列连词,这里根据句意为转折。

37. B。

在房价泡沫破裂之前把房子卖掉符合常识。

38. A。

根据句意,未来将会带来什么,bring符合此意。

39. C。

考查情态动词,我们能够说的是,房价有涨就有跌,所以选can。

40. D。

根据下文,20年后房子价格总是会超过现在,所以买房你不可能失去什么。

41. C。

文章第一段主要讲述广场舞这一普遍现象,及其引起的争议,故答案为C。

42. A。

根据第二段“These elderly ladies have been blamed for taking uptoo much public space and dancing in the wrong places, such as rail stations, and even in front of the Louvre in Paris and Red Square in Moscow. Moreover, the loud, amplified music they use has annoyed neighbors.”可知答案为A。

43. A。

根据第三段“the dancing craze among retired people can be attributed to a psychological change among the nation's elderlypopulation”可知答案为A。

44. D。

根据第三段“The activity also helps her to keep up with the latest。

D可知答案为”fashions.45. C。

文中并没有提及作者本人的观点,故答案选C。

46. B。

根据文章第一段“ From finding a clean restroom to managing thefamily calendar, these must-have apps make the life of a busy moma little bit easier”可知答案为B。

47. B。

根据文章第九段“This app notifies you of traffic patterns, speedtraps, and alternative routes.”可知答案为B。

48. A。

根据文章第五段“No more overstuffed wallet or huge, bulky keyring.”可知答案为A。

49. D。

根据文章第六段“for recording memories quickly and simply”可知答案为D。

50. B。

纵观全文,主要讲Winslow Homer 如何开始画作生涯,作品的特点等,故答案为B。

51. D。

根据文章第三段“Judges would often “punish” young painters whose work did not please them by rejecting their paintings or hangingthem in the darkest corners of the rooms.”可知答案为D。

52. A。

根据文章倒数第二段“This was a major contribution to the artsin America, challenging the widely held belief that the only art worthy of the drawing room or museum wall must be European, or at least reflect European subjects and styles.”可知答案为A。

53. C。

结合上文中的“the art-buying public and the younger generationof American painters greatly admired his work”可知答案为C。

—s subject matter was always American'Homer“。

根据倒数第二段54. B.American landscape, American workers, and unsentimental American younger “scenes in their natural power and dignity”以及最后一段style realistic his George Luks embraced painters like John Sloan and。

and devotion to American subjects”可知答案为 B,而文中正strength55. D。

根据文章最后一段的独白部分,可知文章的主题是是雨中的陌生人帮助了主人公,并给了她们战胜困难和坚持的力量,故答。

案选D正确,故答案CD正确,根据第二十段,可知56. A。

根据第五、六段可知B、。

选Afacebefore my father could Many years would pass 57. D。

根据最后一段“ D。

his problems and our family grew close again.”可知答案为gavealso us strength...the experience 。

根据文章最后一段58. C “he gave 。

us strength...”可知答案为Cconstantwere and me, Tonka Comanche Karma 根据文章第四段59. A。

“For and 。

”可知答案为Acompanions. A。

60. A。

根据文中年轻人与小姑娘的对话,可知答案选择65 AEDFC —61短文改错:The final exam of the last term was drawing near. Knowing what theymeantfor aSeniorThreestudent,itI buried myself with study. So many nights found me burning ∧midnightoil. I thought I was well prepared.in the Sometimes, however, hard work was just not enough. It couldn't be moredepressing when I stared at my lowrank, my mind goes blank. Yet my pride didn't allow me to appear weakly.So I stayed locked away, refusinggoingweakto talk to everyone. Fortunately, it wasn't long when I realized whatI was doing was actually hurting thoseanyonebeforewho care about me and did myself no good. So I went to seek help frommy parents. With them motivatingdoingme, my depression faded off. Now I have the confidence to win the battlein my Senior Three and braveawayany difficulty in life.书面表达:One possible version:Sometimes We Need to Push Ourselves a Little BitWhen it comes to the factors that contribute to success, we alwaysthink of things like diligence and persistence. Actually, our potentialalso plays a very important role. What we need to do is fulfill our potential.As high school students, we were required to run 800 meters in a limited time every semester, which was a nightmare to me and never failedto upset me. The instant I learnt the news that we had to run, I wouldbe consumed with great pain. And I never actually made it within therequired time. But out of my dignity, I made up my mind to finish thetask, even for just one time. I believed that I could make it and I justhad to push myself a little bit. When it was my turn to run, I tried veryhard to put up with the pain and enjoy the unavoidable but temporary bitterness of running. Every time I wanted to give up, I pushed myselfa little bit by telling myself “yes, you can!” With great effort, Idid it! I just did it!Sometimes we need to push ourselves a little bit. Only then will werealize how excellent we are. When we look back, we will find we achievedsuccess because we pushed ourselves and we fulfilled our potential. 《浙江省新高考研究卷》英语(二)参考答案1. C。

相关文档
最新文档