2020 江苏高考英语 任务型阅读 全文翻译赏析

合集下载

2020 江苏高考英语 任务型阅读 全文翻译赏析

2020 江苏高考英语 任务型阅读 全文翻译赏析

2020 江苏高考英语任务型阅读重难点赏析HumorIf you see humor as an optional form of entertainment, you’re missing some of its biggest benefits: Humor makes average-looking people look cute and uninteresting people seem entertaining. Studies show that a good sense of humor even makes you seem smarter.Best of all, humor raises your energy, and that can have an effect on everything you do at school, at work, or in your personal life. The increase of energy will even make you more willing to exercise, and that will raise your overall energy even more.Humor also transports your mind away from your daily troubles. Humor lets you better understand life and sometimes helps you laugh at even the worst of your problems.In my experience, most people think they have a sense of humor, and to some degree that’s true. But not all senses of humor are created equa l. So I thought it would be useful to include some humor tips for everyday life.You don’t have to be the joke teller in the group in order to show your sense of humor. You can be the one who directs the conversation to fun topics that are ripe for others to add humor. Every party needs a straight person. You’ll appear fun and funny by association.When it comes to in-person humor, effort counts a lot. When people see you trying to be funny, it frees them to try it themselves. So even if your own efforts at humor fall short, you might be freeing the long kept humor in others. People need permission to be funny in social settings because there’s always a risk that comes with humor. For in-person humor, quality isn’t as important as you might think. Your attitude and effort count a lot.Some people--and I was one of them--believe that humorous complaints about the little problems of life make humor, and sometimes that is the case. The problem comes when you start doing too much complaint-based humor. One funny observation about problem in your life can be funny, but five is just complaining, no matter how smart you think you are. Funny complaints can wear people out.Self-deprecating(自嘲式) humor is usually the safest type, but here again you don’t want to overshoot the target. One self-deprecating comment is a generous and even confident form of humor. You have to be at least a bit self-assured to laugh at yourself in front of others. But if you do it toooften, you can transform in the eyes of others from a confident joker to a Chihuahua dog.HumorIf you see humor as an optional form of entertainment, you’re missing some of its biggest benefits:如果你将幽默视为娱乐的一种备选项,你就错过了幽默的一些最大好处。

2020年江苏英语高考试题解析

2020年江苏英语高考试题解析

2021年江苏英语高测试题解析单项填空1..B考查定语从句.句意:许多课程现在都可以在网上找到,学生们可以从中免费选择.此处是非限定性定语从句,先行词是many lessons,关系词在从句中做介词任om的宾语,应使用关系代词which引导. 应选B.22.C考查动词时态.句意:如果你从各个方面看问题,你可能会找到一个适合每个人的解决方案.句子描述的客观事实,应使用一般现在时;此处是定语从句谓语动词,先行词是a solution,从句谓语动词应使用第三人称单数形式.应选C.23.D考查连词辨析.句意:他们决定为这项工程增加工人,以免耽误.A.evenif即使;B. as if好似; C. now that 既然;D. so that为了.空后it won't be delayed是前面采取举措的目的,应使用so tliat引导目的状语从句.应选D.24.D考查习惯用语辨析.句意:在海湾上建造这样一座桥是一件困难的事情,但当地政府在两年内完成了.A.a wet blanket一件扫兴的事情;B. apiece of cake小菜一碟:C. a daikhoise出人意外的获胜者;D. a hard nut to crack 很难解决的问题.根据空前such a bridge over die bay 及空后but the local government made it within two years可.知,在海湾上建造这样一座桥是一件困难的事情.应选D.25.A考查主语从句.句意:我们能否打赢这场战斗不是问题;这只是时间问题.A. whether是否;B. why 为什么;C. when什么时候;D. where在哪里.根据下文it,s just a matter of time可知,此处指“我们能否打赢这场战斗不是问题〞,it是形式主语,whether引导的从句是真正的主语.应选A.26.A考查动词时态.句意:他没有像我所期望的那样着手做新工作,而是又检查了一遍以前的工作.此处描述的动作发生在examined之前,属于“过去的过去“,应使用过去完成时.应选A.27.D考查动词词义辨析.句意:如果我们要在短时间内对垃圾进行分类,仍然会有很多挑战.A. clarify 澄清;B. justify证实;C. satisfy满足;D. classify分类.根据空后garbage可知,此处指“对垃圾进行分类应选D,28.C考查虚拟语气.句意:如果我没有面对那么多的障碍,我现在就不会在这里.分析句子成分可知, 此处是错综时间虚拟语气,根据空后where 1am可知,此处是与现在事实相反的假设,主句谓语动词应使用would.''could/nught/should+do a应选C.29.B考查形容词词义辨析.句意:新冠肺炎疫情的爆发,给我们的生活和工作带来了一个忽然的变化. A. absurd荒唐的;B. abrupt忽然的;C. allergic过敏的;D. authentic真实的.根据常识可知,新冠肺炎疫情给我们的生活和工作带来了一个忽然的变化.应选B.30.C考查介词短语辨析.句意:接受这个挑战会让你和你有共同兴趣的人接触.A. in exchange fo[作为交换;B. m answer to 答复:C. in contact with 接触,与有联系;D. in memoiy of 纪念.根据空后someonewho shares your mterests及常识可知,此处指“和与你有共同兴趣的人接触应选C a31.A考查非谓语动词.句意:技术创新与良好的市场营销相结合,将促进这些产品的销售.此处是短语:be combined with〞与……结合/联合〕本句中省略be动词,使用过去分词做状语.应选A.32.D考查代词词义辨析.句意:这个演员通常在表演前就已经方案好了前两个技巧,然后全力以赴. A. whicheve[无论哪个;B. whenever无论何时;C. wheiever无论何地:D. whatevei•无论什么.分析句子成分可知,此处做goes for的宾语,指代“任何事情",whateve[符合语境.应选D.33.B考查名词词义辨析.句意:许多国家的卫生平安系统正在经历重大变革.Ajesewation预订;B. transforniation 改革,变革:C. distmction 区别;D. submission 提交.根据前文The health security systems 可知,此处指“卫生平安系统的变革〞.应选B.34.A考查动词短语辨析.句意:6G的速度将超过125 GB/s,使得新一代的虚拟现实成为可能.A. allowmg fbr 使成为可能,促进的发生;B. accounting for ft?# ;C. calling fo[需要,要求;呼吁:D. compensatmg for补偿.根据空前The speed of 6G will exceed 125 GB/s可知,125 GB/s的6G速度将使得新一代的虚拟现实成为可能.应选A.35.C考杳口常交际用语.句意:-你知道关于张仲景的事情吗?-当然.自东汉以来,他被尊为医学大师.A. How come?怎么会?B. So what?那又怎样?C. By all means.当然;D. Withpleasu[已很愿效劳.根据空后He has been honored as a master doctor since the Eastern Han Dynasty.可知,后者对张仲景非常了解.所以他JJ“当然〞知道关于张仲景的事情.C选项符合语境.应选C.完形填空〔共20小题;每题1分,总分值20分〕【解析】这是一篇夹叙夹议类的文章.由于一次意外,威尔逊失明了.但是,他并没有抱怨命运的不公,而是努力地学习,接受教育.他通过自己的努力帮助很多人恢复了视力,获得了很多国际大奖.他的例子告诉我们:成功从根本上取决于我们对自己和对生活中发生的事情的看法.36.A考查动词词义辨析.句意:成功从根本上取决于我们对自己和对生活中所发生事情看法.A. depends依靠;B. holds握,持有;C. keeps保持;D. reflects反映.结合空后的介词on可知,仅仅擅长某件事并有激情是不够的.成功从根本上“取决于'’我们对自己和对生活中所发生事情的看法.depend on:取决于.应选A.37.C考查名词词义辨析.句意:成功从根本上取决于我们对自己和对生活中所发生事情的看法.A. dilemmas 进退两难的处境;B. accidents意外事故;C. events事,事件;D. steps脚步,步骤.结合文章最后一6J"He proved that ifs not what happens to us that 55 om lives-ifs what we make of what happens〞可,知, 我们对所发生的事情的看法决定了我们的生活.空处对应what happens〔发生的事〕.应选C.38.A考查名词词义辨析.句意:1931年的一个雨天,当12岁的约翰・威尔逊走进他的化学教室时,他根本不知道自己的生活将彻底改变.A. way方法,方式;B. hope希望:C. plan方案;D.measuie举措.John Wilson“无法〞预知将会发生的事情.应选Ao39.D考查副词词义辨析.句意:1931年的一个雨天,当12岁的约翰・威尔逊走进他的化学教室时,他根本不知道自己的生活将彻底改变.A. continually不断地;B. gradually逐渐地;C. gracefully优雅地;D. completely完全地.结合下文可知,一场意外导致他失明,这“完全〞改变了他的生活.应选D.40.B考查动词词义辨析.句意:那天的课堂实验是为了展示加热一个盛水的容器会如何使空气冒泡到外表.Adirect指导,引导;B. show展示;C. advocate提倡,倡导;D. declare宣布.那天的课堂实验的目的是“展示〞加热一个盛水的容器会如何使空气冒泡到外表.应选B.41.C考查副词词义辨析.句意:不知怎么的,老师给威尔逊加热的容器误装了比水更容易挥发的东西. A. Anyway无论如何,不管怎样;B. Moreover而且;C. Somehow不知怎么地;D. Thus因此.不知怎么的, 老师给威尔逊加热的容器误装了比水更容易挥发的东西.应选Co42.A考查副词词义辨析.句意:不知怎么的,老师给威尔逊加热的容器误装了比水更容易挥发的东西. A. mistakenly错误地:B. casually随意地;C. amazingly令人惊奇地;D. clumsily笨拙地.老师“误〞在容器里装了更容易挥发的东西而没有装水,结果导致了爆炸的发生.应选A.43.B考查动词词义辨析.句意:当威尔逊把它加热时,容器爆炸了,导致威尔逊失明.A. erupted爆发, 喷出;B. exploded爆炸:C. emptied腾空,掏空;D. exposed揭露,使暴露.由于容器内装的不是水,而是更容易挥发的物质,所以,当威尔逊把它加热时,容器“爆炸〞了,导致Wilson失明.应选B.44.B考查动词词义辨析.句意:两个月后,当威尔逊出院回家时,他的父母试图找到一种方法来应对发生在他们生活中的灾难.A. deserved值得,应得,应受;B. attempted视图,尝试:C. cared关心,在乎; D.agreed同意.孩子失明了,身为父母,他们当然要“试图〞找到一种方法来应对发生在他们生活中的灾难. 应选B.45.D考查动词短语辨析.句意:两个月后,当威尔逊出院回家时,他的父母试图找到一种方法来应对发生在他们生活中的灾难.A. submitted to提交,服从;B. catered for迎合;C. unpressed on给留下印象;D. happened to发生.这场事故“发生〞在了威尔逊一家人的生活中.应选D.46.D考查形容词词义辨析.句意:但威尔逊并不认为这次事故是灾难性的.A. fantastic极好的:B. extiaotdinary 不同寻常的;C. unptessive给人深刻印象的;D. catastrophic灾难性的,消灭性的.根据上文his parents 44 to find a way to deal with the catastrophe that had 45 their lives.以及结合生活常识,失明对于任何一个人来说都是一场灾难.根据but转折可知,威尔逊并没有将这场事故看作是“灾难性的〞.应选D.47.A考查形容词词义辨析.句意:在那里,他不仅是一名出色的学生,而且成为了一名出色的演说家. A. accomplished才华高的,有成就的;B. cnicial至关重要的,关键性的:C. specific特定的,具体的:D. innocent 无辜的,天真的.前一句提到威尔逊很快学会了盲文,并在伍斯特盲人学院继续接受教育.结合该句中的not only…but also…可以推知,他不仅是个好学生,而且是个非常好的公共演说家.选项中只有A选项表达此意.应选A.48.C考查名词词义辨析.句意:后来,他在非洲工作,那里的许多人由于缺乏适当的治疗而失明.A. deafhess 聋,听力不佳;B. depiession沮丧;C. blindness 瞎;D. speechlessness 哑口无言.结合后文中的“And tens of nullions in Africaand Asia can see because of the 51 Wilson made to preventmg the 52 〞可知, 很多人由于威尔逊的努力而更明.由此推知,在非洲,有很多人由于缺乏适当的治疗而“失明〞.应选C.49.D考查动词词义辨析.句意:对他来说,接受自己失明的命运是一回事,而在事情可以如此容易地解决的情况下,让事情继续下去那么完全是另一回事.A. decide决定;B. abandon抛弃;C. control限制;D. accept 接受.根据上文中的"But Wilson did not regard the accident as 46 . He leained bnulle〔盲文〕quickly and continued his education at Worcester College for the Blmd. There, he not only did well as a student but also became a〔n〕 47 public speaker〞可知,威尔逊失明之后,他没有抱怨命运的不公,反而努力进取,由此推知,他“接受〞了自己失明的事实.应选D.50.B考查连接词词义辨析.句意:对他来说,接受自己失明的命运是一回事,而在事情可以如此容易地解决的情况下,让事情继续下去那么完全是另一回事.A. until直到;B. when在……情况下,当……时候;C.unless如果不;D.befbie在……之前.在很容易解决那么多人失明的情况下,让他们继续失明下去完全是另一回事.when表示“在情况下应选B.51.C考查名词词义辨析.句意:由于威尔逊努力地去预防可预防的情况,在非洲和亚洲,数千万人都可以恢匆视力了. A. opposition 反对;B. adjustments 调整,调节;C. commitment 奉献,投入;D. Imutations 限制.根据前文中的“This moved him to action〞可知,威尔逊行动起来,努力地去预防那些可以预防的情况. 由于他的“奉献〞,很多人恢复了视力.该空和53空后的great contributions照应.应选C.52.A考查形容词词义辨析.句意:由于威尔逊努力地去预防可预防的情况,在非洲和亚洲,数千万人都能够恢复视力了.A.preventable可预防的,可阻止的;B. potential潜在的,有潜力的:C. spreadable〔黄油等〕容易被涂开的;D. influential有影响力的.结合空前的prevent可知,威尔逊努力地去预防“可以预防的〞情况.应选A.53.C考查名词词义辨析.句意:威尔逊因其巨大的奉献获得了几个国际奖项.A. scholarships奖学金; B. rewaids奖励,回报:C. awaids奖,奖品:D. bonuses红利,津贴.由于他的巨大奉献,威尔逊获得了几个国际“大奖〞.应选C.54.D考查名词词义辨析.句意:他失明了,但找到了视野.A.fbmrne运气,财富;B.recipe食谱,秘诀;C. dream 梦,梦想;D. vision视野.根据前文表达可知,虽然威尔逊失明了,但是他却通过努力,帮助了很多人,为世界做出了巨大奉献.由此推知,他虽然看不见,但是他的“眼界〞开阔,做到了很多人都做不4到的事情.应选D.55.B考查动词词义辨析.句意:他证实了并不是发生在我们身上的事情决定了我们的生活,而是我们如何看待发生的事情.A. distinguishes区分,区分;B. determines决定;C. claims宣称;D. limits限制.结合第一段中的"Success 36 fundameiitally on our view of ourselves and of the 37 in ou】lives〞可知,成功从根本上取决于我们对自己和对生活中发生的事情的看法.即:并不是发生的事情“决定〞我们的生活,而是我们对发生的事情的看法“决定〞了我们的生活.应选Bo阅读理解A这是一篇记叙文.文章主要介绍了2021年5月7 口前,中国抗击新冠肺炎的重要口期.56. A 细节理解题.根据表格中Jan20. 2021-Feb 20, 2021 局部Jan27: The Cential Steering 〔指导〕Group amved in Wuhan.可知,在一月二十号到二月二十号之间,中央领导小组抵达武汉.应选A.57. C 推理判断题.根据表格中Marl8, 2021-Apr28, 2021 局部Apr 8: Wulian lifted outbound traffic restiictions〔4月8 口:武汉取消出境交通限制〕可推知,从四月八口起,私家车被允许离开武汉.应选C.B这是一篇说明文.文章讲述了在英国, 亭在20世纪80年代开始停止使用.后来,一些商人使电话亭的角色和功能发生了变化, 亭又变得流行起来.58. C 细节理解题.根据第一段Sometmies ifs hard to let go. For many British people, that can apply to institutions and objects that represent their country's past-age-old castles, splendid homes., and red phone boxes.〔有时候真的很难放手.对许多英国人来说,这可以适用于代表他们国家过去历史的机构和物品-占老的城堡、辉煌的住宅还有红色的亭〕和最后一段Inglis said phone boxes called to mind an age when things were built to last.〔英格利斯说, 亭让人想起了一个东西经久耐用的时代〕可知, 亭正在卷土重来,以提醒人们一个历史时期.应选C.59. D 细节理解题.根据第三段After becoming an important part of many British streets, the phone boxes began disappearmg in the 1980s, with the rise of the mobile phone sendmg most of them away to the junkyaids.〔在成为英国许多街道的重要组成局部后, 亭在20世纪80年代开始消失,随着移动的兴起,大局部亭被扔到了垃圾场〕可知, 亭在20世纪80年代开始停止使用是由于它们输给了新技术.应选D.60. C 推理判断题o 根据第五段As Inglis and, later other businessmen, got to work, repurposed phone boxes began reappeaiiiig in cities and villages as people found new uses fbr them. Today, they aie once again a familiar sight, playing roles that are often just as important for the coimnunity as their origmal purpose.〔随着英格利斯和后来的其他商人开始工作,改装后的亭开始在城市和乡村重新出现,人们发现了它们的新用途.今天, 它们再次成为人们熟悉的景象,扮演着与它们最初的目的同样重要的角色〕和第六段In mral areas, where ambulances can take a relatively long time to airive. the phone boxes liave taken on a lifesaving 在农村地区, 救护车要花相当长的时间才能到达, 亭就起到了拯救生命的作用〕以及第七段Otheis also looked at the phone boxes and saw business opportunities.〔其他人也在亭寻找商机〕可.推断出, 亭之所以变得流行, 主要是由于它们的角色和功能发生了变化.应选C.C本文是说明文.文章介绍了一项研究,结果说明对于那些能忍受的人来说,不吃早餐锻炼可能对健康更有益.61. B 词句猜想题.根据卜文 working out before breakfast may be more beneficial for health than eatmg fust 可知,早餐前锻炼可能比先吃饭再锻炼对健康更有益,因此推断这里说的是那些不吃早饭先锻炼的人,因此推断划线词与B项“不吃早饭能应付〞意思相近.应选Bo62. A 细节理解题.根据第IS段的They first found 10 ovenveight and inactive but othenvise healthy young men, whose lifestyles are far better and worse, representative of tliose of most of us.可知,他们首先找到了10 个超重的,不活泼但健康的年轻人,他们的生活方式可以说更好,也可以说更糟,代表了我们大多数人.因此可知,实验时选择的10个人的生活方式代表了普通人.应选A.63. B 细节理解题.根据第六段的As a result, they burned more fat durmg walks on an empty stomach than when they had eaten fiist. On the other hand, they burned slightly more calones〔卡B各里〕,on average, during the workout after breakfast than after fastmg. 4知,结果,他们空腹散步时燃烧的脂肪比他们首先吃东西时所燃烧的脂肪要多.另一方面.平均而言,他们在早餐后锻炼时燃烧的卡路里略多于禁食后.因此可知,锻炼前吃早饭消耗更多一点的热量.应选B.64. D 推理判断题.根据最后一段The implication of tliese results is that to gam the greatest health benefits from exercise, it may be wise to skip eating first.可知,这些结果的暗示,为了从运动中获得最大的健康益处, 先不吃东西可能更明智.因此推断早饭前的体育锻炼对健康更有益.应选D.D这是一篇夹叙夹议文.作者和妻子来到了亚马逊,妻子是一名医学研究者.一踏上这里,作者感到非常不适应,通过与当地人的接触,作者了解一些人对外部的世界并不了解.在生物多样性发现的过程中, 作者意识到,很多东西是人类的,还有很多是人类未知的.65. A 推理判断题o 根据第一段“We didn't speak the local language, did not know the customs and more often than not, didn't entu-ely recognize the food. We couldn't have felt more foreign.〞可知,我们不会说当地的语言, 不了解当地的风俗习惯,而且往往我们不能完全熟悉食物,我们感觉非常陌生.由此可知,作者一到达亚马逊感觉格格不入.应选A项.66. C 细节理解题.根据第三段“Everyone knew the rules. We all spoke the same language of passes and shots.We understood one another peifectly.〞可知,每个人都知道规那么,在传球和射门方面,我们说着同样的语言, 彼此非常了解.由此可知,踢球时他们的彼此理解使得他们的亚马逊夜晚很美好.应选C项.67.B 推理判断题.根据第四段“In Juan's world, the unknown and undiscovered was vast and marvelous.〞可知,在胡安的世界里,未知的东西和未被发现的东西是浩瀚而神奇的.由此判断,胡安对这个世界知之甚少.应选B项.68. A 推理判断题.根据第七段“I began collectmg newspaper a iticles about new species, new spider....and on and on they appear, my drawer quickly filled, I began a second diawer for more general discoveries: new cave system discovered with dozens of nameless species ...I started a thiid diawer for these big discoveiies."可知,我开始收集报纸上关于新物种、新蜘蛛的文章……它们源源不断地出现,我的抽屉很快就填满了.我开始用第二个抽屉来储存更普遍的发现:在新的洞穴系统发现了几十个无名的物种……我还为这些重大发现准备了第三个抽屉.由此判断,作者收集报纸文章的初始目的是为了分类我们所知道的事情.应选A项.69. D 细节理解题.根据倒数第二段“but they pay more attention to them .and tliey focus on tliem to the pomt of exliaustion .and at the risk of the ridicule of their peers.〞可知,但他们更多地关注这些发现,他们把注意力集中在这些发现上直到精疲力竭的地步,冒着被同龄人嘲笑的风险.由此可知,杰出的科学家进行深入细致的研究,做出重大的发现.应选D项.70.B主旨大意题.通读全文可知,作者和妻子来到了亚马逊.一踏上这里,作者感到非常不适应,通过与当地人接触,作者了解到一些人对外部的世界并不了解.在对这里的风土人情和多样化生物的研究过程中,作者提升了熟悉,意识到很多东西是人类的,还有很多是人类未知的.所以短文的最正确标题为“己知和未知的事物应选B项. 任务型阅读这是一篇说明文.文章主要介绍了幽默的好处,讲遵循的技巧以及所要避开的陷阱.71.entertainment 原词再现题.根据文章第一段"If you see humor as an optional fonn of entertainment, yoifre missing some of its biggest benefits〔如果你把幽默看作是一种可选的娱乐形式,你就错过了它的一些最大的好处〕〞可知,幽默是一种娱乐形式.故填entertainment.72.appearance/look 语意转化题.根据文章第一段"Humor makes average-looknig people look cute and unmteiestmg people seem entertaining.〔幽默能让相貌平平的人看起来可■爱,让不感兴趣的人看起来很有趣.〕〞可知,幽默可以改善一个人的外表和个性.故填appearance/look73.energetic 词性转换题.根据文章第二段"Best of alt humor raises your energy and that can have an effect on eveiythmg you do at school at work, or in your personal life. 的是,幽默能提升你的精力,这会对你在学校、工作或个人生活中所做的一切产生影响.〕〞可知,幽默能使人在工作、学习和生活中充满活力.句中名词energy转换成形容词energetic故填energetic o74.语意转化题.根据文章第三段“Humor also transports your nund away from youi daily tioubles.〔幽默还能使你的思维从口常烦恼中解脱出来.〕〞可知,幽默让你理解生活,有时帮助你在最困难时能够大笑.可以推断出当我们遇到困难时,幽默会对我们的心理产生影响.故填psychological.75.Tips/Suggestions/Advice 原词再现题.根据文章第四段“So I thought it would be usefill to include some humor tips for eveiyday life.〔所以我觉得在口常生活中参加一些幽默技巧会很有用.户可知,这里为幽默所要遵循的建议或技巧.故填Tips/Suggestions/Advice.76.Prepaimg 语意转化题.根据文章第五段“You can be the one who dkects the conversation to fhn topics that are ripe for others to add humoi.〔你可以把谈话引向有趣的话题,而这些话题己经为其他人增添了幽默感.〕〞可知,这里指为他人准备一场有趣的对话.所填词中缺少主语,所以用动名词作主语.故填Piepanng.77.less 语意转化题.根据文章第六段“When it comes to in-person humor, effoit counts a lot.〔说到个人幽默,努力是很重要的.〕"和"For in-person humor, quality isn't as unpoitant as you might tlinik. Your attitude and effort count a lot.〔对于面对面的幽默,质量并不像你想象的那么重要.你的态度和努力很重要.〕“可知,质量没有态度和努力重要.故填less.78.relieve/fiee 原词再现题.根据文章第六段“So even if your own efforts at humor fall short, you might be freeing the long kept humor m others. W»即使你自己的幽默努力失败了,你也可能释放了别人长期保持的幽默.〕〞可知,即使是一个愚蠢的笑话也能让别人免于风险和为难.短语relieve缶ee…of…免于…….故填relieve/fieec.79.avoid'skip归纳总结题.根据表格此栏后面的内容可知,这里是讲幽默所需要避开的陷阱.故填avoid/skipo80.boie/tire/exhaust 语意转化题.根据文章倒数第二段One fiimiy obseivation about a problem in your life can be fiiiiiiy, but five is just complaiiimg. no matter how small you thuik you are. Funny complaints can wear people out.〔对生活中某个问题的一个有趣的观察可能很有趣,但五个就是只有抱怨了,不管你认为自己有多聪明. 有趣的抱怨会让人筋疲力尽.〕〞可知,太多的抱怨只会让人厌烦或筋疲力尽.故填boietire/exhaust.书面表达81.One possible vision:CCTV 9 broadcast Du Fu: China's Greatest Poet, a documentaiy produced by BBC. This well-niade film provides foreign audiences with a fresh way of better knowing China's past and present.Documentaries about China, produced either in China or in otlier countries, are becoming incieasingly popular among foreigners. For one thing, the overall development over the past decades has been so stiiking tliat they feel eager to fanuliarize tliemselves with what is gomg on in China.For another, Cluiia eiijoys a long history and rich cultuie. It has always been an attiaction for those who are keen on anythmg that is Cluiiese. These documentaries present a splendid picture of Cluna in fiont of their audiences-it liistoiy landscape, art. food, or even tiaditional Chmese medicine.Because of these films, some foreigners have begun to think of coming to China. In this way, they can form a true pictuie of China tlieniselves.。

2020江苏英语高考-任务型阅读.

2020江苏英语高考-任务型阅读.

2020江苏英语高考-任务型阅读Human capital(资金) flight, more commonly referred to as “brain drain”, is the large-scale emigration(移民) of a large group of individuals with technical skills or knowledge. Although the term originally referred to technology workers leaving a nation, the meaning has broadened into the departure of educated and professional people from one country, economic sector, or field for another, usually for better pay or living conditions.Brain drain is usually regarded as an economic cost, since emigrants usually take with them the part of value of their training sponsored by the government or other organizations. The contrary phenomenon is “brain gain”, which occurs when there is a large-scale immigration of technically qualified persons.The term itself was coined by the Royal Society(英国皇家学会) to describe the emigration of “scientists and technologists”to North America from post-war Europe. Another source indicates that this term was first used in the United Kingdom to describe the influx(流入) of Indian scientist and engineers.The reasons usually include two aspects which respectively(分别地) come from countries and individuals. In terms of countries, the reasons may be social environment such as lack of opportunities, political instability, economic depression, health risks, etc. in source countries and rich chances, political stability and freedom, developed economy, better living conditions, etc. in host countries. In terms of individual reasons, there is familyinfluence(overseas relatives ), and personal preference: preference for exploring, ambition for an improved career, etc.Brain drain is common amongst developing nations, where marketable skills were not financially rewarded.With rapid GDP growth and a higher degree of openness towards the rest of the world,China has also been facing brain drain. There has been upsurge in Chinese emigration to Western countries-particularly the United States,Canada and Australia—since the mid-first decade of the 21st century. China became the biggest worldwide contributor of emigrants in 2007. According to the official Chinese media, 65,000 Chinese secured immigration or permanent resident status(地位) in the United States, 25,000 in Canada and 15,000 in Australia. The largest group of emigrants consists of professionals and experts with a middle-class background,who are the backbone(骨干) for the development of China.However, in recent years, China's rapid development and the increasing number of international companies registering to do business in China have led many Chinese living abroad to swap their lives there for a new life back in China. According to the government statistics, more than 130 thousand people came back in 2010, and more in the following years. Better jobs, special government policies and more chances to make use of the experience and skills gained abroad have made the future look bright indeed for the overseas Chinese coming home.答案:易错点:。

2020年普通高等学校招生全国统一考试英语(江苏卷,解析版)

2020年普通高等学校招生全国统一考试英语(江苏卷,解析版)

2020江苏高考英语试题第一部分: 听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt ?A. £19.15.B. £9.18.C. £9.15.答案是C。

1. What does the man want to do ?A. Take photos .B. Buy a camera .C. Help the woman.2. What are the speakers talking about ?A. A noisy night .B. Their life in town .C. A place of living.3. Where is the man now ?A. On his way.B. In a restaurant .C. At home.4. What will Celia do ?A. Find a player .B. Watch a game.C. Play basketball .5. What day is it when the conversation takes place?A. Saturday.B. Sunday.C. Monday.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

2020年高考英语江苏卷(附答案与解析)

2020年高考英语江苏卷(附答案与解析)

英语试卷 第1页(共34页)英语试卷 第2页(共34页)绝密★启用前2020年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英 语第一部分 听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A 、B 、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A. £19.15.B. £9.18.C. £9.15.答案是C 。

1. Where does the conversation probably take place? A. In a supermarket. B. In the post office.C. In the street.2. What did Carl do?A. He designed a medal.B. He fixed a TV set.C. He took a test.3. What does the man do? A. He’s a tailor.B. He’s a waiter.C. He’s a shop assistant. 4. When will the flight arrive? A. At 18:20.B. At 18:35.C. At 18:50.5. How can the man improve his article? A. By deleting unnecessary words. B. By adding a couple of points. C. By correcting grammar mistakes.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。

2020江苏英语高考-任务型阅读

2020江苏英语高考-任务型阅读

2020江苏英语高考-任务型阅读The Maginot Line was one of the largest military structures ever built, second only to the Great Wall of China. It was a series of sand traps, forts, turrets (炮塔), and obstacles that spanned more than 450 miles of France's border with Germany. Built between 1930 and 1940, it was one of the world's most impressive forts, yet it proved to be almost useless. The Maginot Line was named after the man who argued for its construction, French Minister of War AndréMaginot. AndréMaginot had fought with the French against the Germans in the First World War. Much of this conflict took place along the Western Front, which was a line of trenches (战壕) across which the two sides faced one another. Both sides dug in deep and each lost many men over little ground. Conditions were horrid for all and there was a deadlock for many years as neither side was able to move the other.Maginot never forgot these awful conditions. He wanted to build a line of defenses that would give the French an advantage in a similar conflict. It made sense that he feared that the Germans would attack France again. Germany's population nearly doubled France's. The line of defenses that Maginot pictured would allow a smaller French army to hold off a larger German force. In 1929, Maginot convinced the French Parliament to fund his vision. Though calling it a line makes it seem thin, the Maginot Line was in fact quite deep. It was fifteen miles wide at some points and varied in structure. There were outposts (前哨站) disguised(伪装) as houses. These were manned by troops and equipped with explosives.There were antitank rails and obstacles. These were planted in the ground to prevent tanks and trucks from passing. There were sand traps armed with mounted machine guns and anti-tank guns. These were for pushing back attackers. And there were many large and small fortresses (堡垒) along the line. Each had dining halls, lots of supplies, and air conditioning. The Maginot line would give the French a supreme edge in the case of a head-on invasion by the Germans.Unfortunately for the French, the Germans did not attack head-on. They positioned a decoy (诱饵) army in front of the line to distract the French. While the French waited, the Germans snuck a larger force through Belgium. Belgium is France's northeastern neighbor. The French did have some defenses along their border with Belgium, but this part of the Maginot line was weak. The Germans made quick work of these defenses. Within five days of their initial attack they were well into France.Once they were in France, the Germans attempted to seize the main forts along the Maginot Line. They were not successful. The forts had proved to be strong, but they failed to hold back the Germans. The Germans had taken Paris, France's capital city. Soon after the French commander ordered his men to stand down. He commanded the French defenders to leave their bases along the Maginot Line. These soldiers were then taken to POW camps.While the Maginot Line did not work in the way that the French had hoped, they did benefit by having built it. Belgium and England were strong allies. England had promised to protect Belgium. Belgium declared itself a neutral country, one which wanted to stay out of wars. When Germany invaded Belgium to bypass the Maginot Line, they violated Belgium'sneutrality. This led to England entering the war sooner.Though the Maginot Line is no longer used militarily, many of the buildings remain. Some of the forts are now wine cellars (酒窖) or mushroom farms. One was turned into a disco club. Today the Maginot Line is often used as a metaphor. People may refer to a failed project in which someone placed a lot of hope as a Maginot Line. Also, the Maginot Line lives on as the best-known symbol of the common saying that "generals always fight the last war."答案解析:1. second 2.spanning/extending/running 3.suffering 4.advantage 5.pretending 6.stop/prevent/block 7.Why 8.head-on 9.Functions 10.failure。

2020年普通高等学校招生全国统一考试江苏卷真题英语试题解析版

2020年普通高等学校招生全国统一考试江苏卷真题英语试题解析版

2020年普通高等学校招生全国统一考试江苏卷真题英语试题解析版Section 1: Reading Comprehension (阅读理解)In this section, you will read several passages and answer questions based on the information provided. Below are the explanations and analysis of the questions from the 2020 National College Entrance Examination (NCEE) English test questions for Jiangsu Province.Passage 1The first passage discusses the benefits of reading books. The passage highlights the importance of reading, as it helps to broaden one's imagination and improve critical thinking skills. It also emphasizes the positive impact of reading on language development and vocabulary expansion.Question 1: According to the passage, what are the benefits of reading books?Answer: The benefits of reading books include broadening imagination, enhancing critical thinking, improving language skills, and expanding vocabulary.Passage 2The second passage introduces the concept of "eco-anxiety" and its effects on individuals. It explains how climate change and environmental issues can contribute to increased stress and anxiety. The passage also suggests ways to cope with eco-anxiety, such as engaging in environmental activism and seeking support from others.Question 2: What is eco-anxiety?Answer: Eco-anxiety refers to increased stress and anxiety caused by climate change and environmental issues.Section 2: Vocabulary and Grammar (词汇与语法)In this section, you will be tested on your knowledge of vocabulary and grammar usage through various sentence completion and error correction tasks.Question 3: Choose the word that best completes the sentence: The company has experienced significant ________ since the new CEO took over.a) growthb) strengthc) deficitd) reductionAnswer: a) growthQuestion 4: Identify the grammatical error in the following sentence: She don't have enough time to finish her work.Answer: The sentence should be corrected to "She doesn't have enough time to finish her work." The verb "don't" should be changed to "doesn't" to match the singular subject "She."Section 3: Cloze Test (完型填空)In this section, you will read a passage with missing words and select the most appropriate option to fill in the gaps.PassageThe passage discusses the importance of perseverance in achieving goals. It shares stories of successful individuals who have overcome challenges and setbacks through their determination and hard work.Question 5: Which word best fits in the gap? In order to succeed, one must have ________ and never give up.a) ambitionb) motivationc) perseveranced) talentAnswer: c) perseveranceSection 4: Translation (翻译)In this section, you will be asked to translate a sentence from Chinese to English or vice versa.Question 6: Translate the following sentence from English to Chinese: "He is studying at a prestigious university in the United States."Answer: "他正在美国一所著名的大学学习。

2020年江苏卷高考英语阅读题真题解析

2020年江苏卷高考英语阅读题真题解析

2020年江苏卷高考英语阅读题真题解析题目一:Passage 1Texting and driving is a problem. In 2008, near-ly 6,000 people died and a half-million were injured in the U.S. due to accidents caused by those who were texting and driving.1. According to the passage, what is the problem mentioned?A. Texting while drivingB. Talking on the phone while drivingC. Drinking and drivingD. Speeding解析:根据文章第一句可知答案为A。

根据文章的首句可知,本文是关于开车时发短信的问题。

题目二:Passage 2Dear Diary,Today my friend and I decided to go hiking in the nearby mountains. The weather was perfect and we were eager to start our adventure. We packed some snacks and water, put on our hiking boots, and set off.2. What did the author and his/her friend do before they went hiking?A. They packed some snacks and water.B. They checked the weather forecast.C. They put on their hiking boots.D. They made a plan for the adventure.解析:根据文章第二段第一、二句可知答案为A。

2020江苏高考英语二轮讲义:专题四 任务型阅读

2020江苏高考英语二轮讲义:专题四 任务型阅读

考情分析命题规律命题预测高考任务型阅读主要考查考生在限定的时间内获取信息、加工处理信息、综合概括信息和表达信息的能力。

相对于阅读理解,它更注重对考生在语言输入的基础上加强语言输出能力的考查,要求对摄取信息进行分析、概括、整理、理解并根据需要进行综合运用,属于综合能力考查题。

考题形式主要以表格形和树状形为主,文章体裁主要以议论文和说明文为主,阅读量大。

统计数据表明:在近三年的江苏高考任务型阅读中,原词再现题与词义转换归纳题所占的比例较大。

1.文章一般在400-470词之间。

2.选材以议论文、说明文为主。

3.任务型阅读侧重考查语篇分析和文章脉络的剖析,即考查文章的结构和框架。

考生要在分析了解文章篇章结构的基础上,认真对照图表上所要完成的任务,逐一对照原文进行信息的筛选。

4.任务型阅读要求考生不但要掌握具体事实情节,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等,掌握所读材料的主旨大意、中心思想;既要理解文章的含义及逻辑2020年高考任务型阅读将继续坚持在词汇转换、句式转换、段落归纳能力的考查的基础上,加强对考生文章大意、文章结构、提纲和框架的考查。

同时会加大对题目信息的寻找难度,考查考生能力的考点会相对增加。

关系,又要根据其含义及逻辑关系进行判断和推理,运用材料中的信息去理解、分析问题。

5.大部分题目选择需从全文出发,根据前后语境或行文逻辑才能作出判断,体现了“突出语篇”的命题风格。

[学生用书P88]一、常用阅读方法1.扫读扫读图表,分析表格结构和内容,理清其显示的层次关系,明确任务要求。

要特别注意表格前的小标题,它通常就是段落和表格的主题句。

一般题目的结构是:(1)全文的标题:在标题中缺少一个关键词,根据文章填出所缺的关键词。

(2)各段大意:试题中给出各段大意,在给出的信息中缺少一些关键内容,学生把文章的各段对应起来,找准信息。

(3)对各段大意的详细的阐述:从文章各段或分散在全文的对应的信息点出发,这要求学生有高度驾驭语篇的能力,在文章中找到准确的信息完成填空。

2020年江苏省高考英语试卷及答案解析

2020年江苏省高考英语试卷及答案解析

绝密★启用前2020年江苏省高考英语试题试题副标题注意事项:1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2.请将答案正确填写在答题卡上第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明一、短对话A.In a classroom. B.In a hospital. C.In a museum.【答案】B【解析】【原文】W: Excuse me, sir, visiting hours are over now. Your wife must get some rest. M: Oh, I’m sorry, doctor. I didn’t hear the bell, or I would’ve left earlier.2.What does Jack want to do?A.Take fitness classes. B.Buy a pair of gym shoes. C.Change his work schedule.【答案】A【解析】【原文】M: Hello, my name is Jack. I need to get in shape. How do I register for the classes? W: We’ll need you to join the gym, and then you can find out which classes fit your schedule the best.3.What are the speakers talking about?A.What to drink. B.Where to meet. C.When to leave.【答案】B【解析】【原文】W: I’ll see you at the theatre. M: Better still, let’s meet in the Red Lion bar to have a little nice talk. W: Good idea, and I’d love to have a drink there.4.What is the relationship between the speakers?A.Colleges. B.Classmates. C.Strangers.【答案】C【解析】【原文】M: Hello, my name is John Arber. And I’m calling to ask about the position advertised in Friday’s DailyMail. W: Yes, the position is still open. You could come over and have a talk with us.5.Why is Emily mentioned in the conversation?A.She might want a ticket.B.She is looking for the man.C.She has an extra ticket.【答案】A【解析】【原文】M: I have an extra ticket to the concert tonight. Would you like to join me? W: Thanks, but I already have one. You can ask Emily. She might be interested.二、长对话6.How long did James run his business?A.10 years. B.13years. C.15 years.7.How does the woman feel about James' situation?A.Embarrassed. B.Concerned. C.Disappointed.【答案】6.C7.B【解析】【原文】W: Did you know James went out of business? M: Really? When was that? W: Last month. M: That’s too bad! He had owned that business for 15 years. What happened? W: I don’t know. But life must be prett y tough for his family now. His sons are still so young. One is 13 and the other is 10. M: Well, maybe things are not as bad as they seem to be. W: I hope so.听下面一段较长对话,回答以下小题。

2020江苏高考英语试题解析版原卷版

2020江苏高考英语试题解析版原卷版

2020年江苏高考英语试解析21.Many lessons are now available online,from_____students can choose for free.A.whoseB.whichC.whenD.whom 【答案】B【解析】考查定语从句。

句意:许多课程现在都可以在网上找到,学生们可以从中免费选择。

此处是非限定性定语从句,先行词是many lessons,关系词在从句中做介词from的宾语,应使用关系代词which 引导。

故选B。

22.If you look at all sides of the situation,you’ll find probably a solution that______everyone.A.suitB.suitedC.suitsD.has suited【答案】C【解析】考查动词时态。

句意:如果你从各个方面看问题,你可能会找到一个适合每个人的解决方案。

句子描述的客观事实,应使用一般现在时;此处是定语从句谓语动词,先行词是a solution,从句谓语动词应使用第三人称单数形式。

故选C。

23.They decide to have more workers for the project____it won’t be delayed.A.even ifB.as ifC.now thatD.so that 【答案】D【解析】考查连词辨析。

句意:他们决定为这项工程增加工人,以免耽搁。

A.even if即使;B.as if好像;C.now that既然;D.so that为了。

空后it won’t be delayed是前面采取措施的目的,应使用so that 引导目的状语从句。

故选D。

24.Building such a bridge over the bay was______but the local government made it within twoyears.A.a wet blanketB.a piece of cakeC.a dark horseD.a hard nut to crack【答案】D【解析】考查习惯用语辨析。

2020年高考英语江苏卷及答案(A4打印版)

2020年高考英语江苏卷及答案(A4打印版)

2020年高考英语江苏卷及答案(A4打印版)绝密★启用前2020年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语第一部分听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.答案是C。

1.Where does the conversation probably take place?A.In a supermarket.B.In the post office.C.In the street.2.What did Carl do?A.He designed a medal.B.He fixed a TV set.C.He took a test.3.What does the man do?A.He’s a tailor.B.He’s a waiter.C.He’s a shop assistant.4.When will the flight arrive?A.At18:20.B.At18:35.C.At18:50.5.How can the man improve his article?A.By deleting unnecessary words.B.By adding a couple of points.C.By correcting grammar mistakes.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

2020年高考(江苏卷)英语试题及答案(WORD版)

2020年高考(江苏卷)英语试题及答案(WORD版)

2020年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语试题第一部分:听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How mu ch is the shirt?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.答案是C。

1.Where does the conversation probably tak e place?A.In a supermarket.B.In the post office.C.In the street.2.What did Carl do?A.He designed a medal.B.He fixed a TV set.C.He took a test.3.What does the man do?A.He's a tailor.B.He's a waiter.C.He's a shop assistant.4.When will the flight arrive?A.At18:20.B.At18:35.C.At18:50.5.How can the man improve his article?A.By deleting unnecessary words.B.By adding a couple of points.C.By correcting g rammar mistakes.第二节(共15小题;每小题I分,满分15分)听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

2020学年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语及答案解析

2020学年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语及答案解析

2020年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

例:It is generally considered unwise to give a child _______ he or she wants.A. howeverB. whateverC. whicheverD. whenever答案是B。

21. By boat is the only way to get here, which is _______ we arrived.A. whereB. whenC. whyD. how解析:考查名词性从句。

句意:乘船是到达这里唯一的途径,这就是我们如何到达的。

分析which引导的非限定性定语从句可知,后面为表语从句。

分析句意可知,这里用连接副词how引导表语从句,充当方式状语,表示“如何”。

故选D。

答案:D22. Kids shouldn’t have access to violent films because they might _______ the things they see.A. indicateB. investigateC. imitateD. innovate解析:考查动词词义辨析及语境理解。

句意:孩子不应该接触暴力电影,因为他们也许会模仿他们所见的事情。

A. indicate指示;B. investigate调查;C. imitate模仿;D. innovate改革。

故选C。

答案:C23. Self-driving is an area _______ China and the rest of the world are on the same starting line.A. thatB. whereC. whichD. when解析:考查定语从句。

2020年普通高等学校招生全国统一考试英语(江苏卷,含答案)

2020年普通高等学校招生全国统一考试英语(江苏卷,含答案)

2020年普通高等学校招生全国统一考试英语(江苏卷,含答案)第一部分:听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A. £19.15.B. £9.15.C. £9.18.答案是B。

1. What do the speakers need to buy?A. A fridge.B. A dinner table.C. A few chairs.2. Where are the speakers?A. In a restaurant.B. In a hotel.C. In a school.3. What does the woman mean?A. Cathy will be at the party.B. Cathy is too busy to come.C. Cathy is going to be invited.4. Why does the woman plan to go to town?A. To pay her bills in the bank.B. To buy books in a bookstore.C. To get some money from the bank.5. What is the woman trying to do?A. Finish some writing.B. Print an article.C. Find a newspaper.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话。

每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

2020年江苏省高考英语试卷解析版

2020年江苏省高考英语试卷解析版

2020年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语试题第一部分听力(共两节, 满分20分)做题时, 先将答案标在试卷上。

录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题; 每小题1分, 满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?A £19.15. B. £59.18. C. £9.15.答案是C。

1.Where does the conversation probably take place?A. In a supermarket.B. In the post officeC. In the street.【答案】C【解析】【原文】本题为听力题,解析略。

2.What did Carl do?A. He designed a medal.B. He fixed a TV set.C. He took a test. 【答案】B【解析】【原文】本题为听力题,解析略。

3.What does the man do?A. He’s a tailor.B. He’s a waiter.C. He’s a shop assistant.【答案】A【解析】【原文】本题为听力题,解析略。

4.When will the flight arrive?A. At 18:20.B. At 18:35.C. At 18:50.【答案】C【解析】【原文】本题为听力题,解析略。

5.How can the man improve his article?A. By deleting unnecessary words.B. By adding a couple of points.C. By correcting grammar mistakes.【答案】A【解析】【原文】本题为听力题,解析略。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2020 江苏高考英语任务型阅读重难点赏析HumorIf you see humor as an optional form of entertainment, you’re missing some of its biggest benefits: Humor makes average-looking people look cute and uninteresting people seem entertaining. Studies show that a good sense of humor even makes you seem smarter.Best of all, humor raises your energy, and that can have an effect on everything you do at school, at work, or in your personal life. The increase of energy will even make you more willing to exercise, and that will raise your overall energy even more.Humor also transports your mind away from your daily troubles. Humor lets you better understand life and sometimes helps you laugh at even the worst of your problems.In my experience, most people think they have a sense of humor, and to some degree that’s true. But not all senses of humor are created equa l. So I thought it would be useful to include some humor tips for everyday life.You don’t have to be the joke teller in the group in order to show your sense of humor. You can be the one who directs the conversation to fun topics that are ripe for others to add humor. Every party needs a straight person. You’ll appear fun and funny by association.When it comes to in-person humor, effort counts a lot. When people see you trying to be funny, it frees them to try it themselves. So even if your own efforts at humor fall short, you might be freeing the long kept humor in others. People need permission to be funny in social settings because there’s always a risk that comes with humor. For in-person humor, quality isn’t as important as you might think. Your attitude and effort count a lot.Some people--and I was one of them--believe that humorous complaints about the little problems of life make humor, and sometimes that is the case. The problem comes when you start doing too much complaint-based humor. One funny observation about problem in your life can be funny, but five is just complaining, no matter how smart you think you are. Funny complaints can wear people out.Self-deprecating(自嘲式) humor is usually the safest type, but here again you don’t want to overshoot the target. One self-deprecating comment is a generous and even confident form of humor. You have to be at least a bit self-assured to laugh at yourself in front of others. But if you do it toooften, you can transform in the eyes of others from a confident joker to a Chihuahua dog.HumorIf you see humor as an optional form of entertainment, you’re missing some of its biggest benefits:如果你将幽默视为娱乐的一种备选项,你就错过了幽默的一些最大好处。

Humor makes average-looking people look cute and uninteresting people seem entertaining.幽默使得普通人看上去可爱,无趣的人看上去有令人愉快。

Studies show that a good sense of humor even makes you seem smarter.研究表明幽默感甚至让你显得更聪明。

Best of all, humor raises your energy, and that can have an effect on everything you do at school, at work, or in your personal life.最重要的是,幽默让你神采飞扬,从而影响你在学校,在上班,又或是个人生活所做的每一件事。

The increase of energy will even make you more willing to exercise, and that will raise your overall energy even more.能量的增长让你甚至更愿意锻炼,从而进一步提升你的全面的活力。

Humor also transports your mind away from your daily troubles.转移注意力,幽默还可以让你从日常烦恼中解放出来。

Humor lets you better understand life and sometimes helps you laugh at even the worst of your problems.幽默让你更好的理解生活,有时帮你对问题最坏的一面一笑了之。

In my experience, most people think they have a sense of humor, and to some degree that’s true.在我看来,大多数人认为他们具备幽默感,某种程度上那是真的。

But not all senses of humor are created equa l. So I thought it would be useful to include some humor tips for everyday life.但并不是所有的幽默感生而平等的。

因此我认为日常生活中学学这些幽默建议是有用的You don’t have to be the joke teller in the group in order to show your sense of humor.你没有必要为了展示你的幽默感在群里当个讲笑话的人。

You can be the one who directs the conversation to fun topics that are ripe for others to add humor.你可以做个引导者,引导话题去向有趣的事情,从而为他人添加幽默创造成熟的时机。

Every party needs a straight person. You’ll appear fun and funny by association.每个群都需要一个直爽的人。

通过关联成中间人,你看上去有趣,而且好笑。

When it comes to in-person humor, effort counts a lot.当谈到自身幽默,努力也很重要。

When people see you trying to be funny, it frees them to try it themselves.So even if your own efforts at humor fall short, you might be freeing the long kept humor in others.因此即使你在幽默上做的努力没有成功,你也许可以让其他长时间保持幽默中的人解放出来。

(你搞笑,他人就不需要了)People need permission to be funny in social settings because there’s always a risk that comes with humor.在社交场合中,人们需要被允许来搞笑,因为幽默常常伴有风险。

For in-person humor, quality isn’t as important as you might t hink. Your attitude and effort count a lot.对于幽默的人,品质并不如你可能想象的那样重要。

相关文档
最新文档