小学三年级英语阅读小短文5篇(含答案)

合集下载

小学三年级英语阅读理解短文练习题

小学三年级英语阅读理解短文练习题

小学三年级英语阅读理解短文练习题1.小学三年级英语阅读理解短文练习题篇一Read and choose.(阅读短文,选择恰当的答案,将序号填入括号内)Today is a sunny day. I’m in the garden. It is nice. Look, the bees are flying in the sky. Look at the leaves. They’re brown. I can see a purple and blue butterfly on the flower. The butterfly likes dancing. It can dance on the flower. I hear a bird singing in the tree. I am happy. I like the garden.1. ( ) It’s a _____ day.A. sunnyB. sunC. shine2. ( ) I am in the __________.A. parkB. gardenC. tree3. ( ) The leaves are _______.A. greenB. brownC. yellow4. ( ) The butterfly is________.A. purpleB. blueC. purple and blue5. ( ) The bird is ______ in the tree.A. flyingB. singingC. dancing2.小学三年级英语阅读理解短文练习题篇二Pandy is a lovely panda. He lives happily with his family and friends in the forest. One day, some terrible enemies (敌人) come. The pandas are in danger (处在危险中). Pandy wants to save his friends and family, but he doesn’t know kungfu. How will he fight the enemies?You can watch the 3D cartoon movie, Little Big Panda(《熊猫总动员》)and find the answer. China and Europe made this film together.判断下面句子正确与否,正确的写"T",错误的写“F”。

三年级英语阅读短文

三年级英语阅读短文

三年级英语阅读短文《The Magic Garden》One sunny morning, Sarah and Timmy went to visit their grandmother. They loved spending time in her garden, which was filled with beautiful flowers and lush greenery. As they played, their grandmother told them a special secret."Did you know that this garden is actually magic?" she whispered.The siblings were amazed. They had never heard of a magic garden before. Their grandmother explained that the garden had the power to bring joy and happiness to anyone who visited it.Sarah and Timmy were curious, so their grandmother gave them a challenge. She told them to pick a flower and make a wish as they held it in their hands. If the flower granted their wish, then they would know the garden was truly magical.Excited, the children each picked a flower and closed their eyes tightly. They made their wishes and waited. Suddenly, a gentle breeze blew through the garden, and the flowers glowed with a soft, golden light. Sarah and Timmy's eyes widened with amazement.Their wishes had come true! They jumped for joy and hugged their grandmother, thanking her for showing them the magic of the garden.From that day on, Sarah and Timmy visited their grandmother's garden whenever they needed a little extra happiness in their lives. They knew that the magic garden would always be there to bring them joy and brighten their spirits.And so, the magic garden continued to bring happiness to all who visited it, filling the air with the sweet scent of love and laughter.。

小学三年级英语阅读

小学三年级英语阅读

小学三年级阅读100篇Passage I A Fat ManMr Smith is a fat man. He is veryheavy. His old clothes are too small. He wants to buy new shirts and pants. He likes long pants. He does not want to buy short pants. And he wants dark brown pants and light blue shirts. He doesn't like black or white.heavy/"hevi/adj重的shirt /J:t/ n.衬衫pants/ pants/n裤子根据短文内容,选择正确答案。

( ) 1. What does Mr Smith look like?A. Small and heavy.B. Tall and thinC. Fat and heavy( )2.His clothes are smallA.oldB. newC .old and new( )3. His new clothes must be .A. very smallB .very shortC .very big( )4. He wants .A dark brown pantsB.dark blue shirtsC. black pantsPassage 2 Mid-Autumn FestivalIt is the Mid-Autumn Festival today. Like other families, my family get together,too. We watch the moon and eat lots of moon cakes. They are very nice. My uncle sings some English songs for us. He also tells us some funny things in Australia. We have a good time.festival/ festIval/ n.节日funny/ fʌni/ adj.滑稽的;有趣的根据短文内容,选择正确答案。

小学英语阅读理解16篇(含答案)

小学英语阅读理解16篇(含答案)

英语阅读理解题1There are forty-two students in our class . There are also two American boys . They are Jack and Mike . They are our good friends . They like watching TV ,but they don’t like playing basket-ball .They often go to school by bike . And I often go to school on foot . There is one English girl in our class . Her name is Lucy . She likes playing basketball and she also likes swimming . She usually does her homework in the evening . She often watches TV on Saturday afternoons . She is my good friend . All of the Chinese students are Yong Pioneers .根据短文内容,判断正(T)误(F)。

( ) 1. There are thirty-nine Chinese students in our class .( ) 2. There are two American girls and one English boy in our class .( ) 3. Jack and Mike are our good friends .( ) 4. Jack and Mike like playing basketball .( ) 5. Lucy often does her homework on Saturday afternoons .My name is Jack . I am a pupil of Grade One . I’m in Middle School . On weekdays I get up at six o’clock . I have breakfast at seven and then I go to school by bike . We begin our class at eight o’clock in the morning . We have four classes in the morning and three in the afternoon .At noon , I have lunch at home . Classes are over at four fifteen in the afternoon . After class , we often play football in the afternoon . I go home at about five .I have supper at about six thirty in the evening . I do my homework at seven thirty .At weekend , I watch TV . I often go to bed at ten . I’m very happy .根据短文的意思,选择正确的答案。

三年级英文阅读理解

三年级英文阅读理解

三年级英文阅读理解以下是一篇适合三年级学生阅读的英文故事,附有中文翻译:Title: The Three Little PigsOnce upon a time, there were three little pigs. They were building their own houses. The first little pig built his house with straw. The second little pig built his house with sticks. The third little pig built his house with bricks.One day, a big bad wolf came to the first little pig's house and said, "Let me come in and eat you!" The little pig said, "No, I won't let you in!" The wolf blew the house down and ate the little pig.Then the wolf came to the second little pig's house and said, "Let me come in and eat you!" The little pig said, "No, I won't let you in!" The wolf blew the house down and ate the little pig too.Finally, the wolf came to the third little pig's house and said, "Let me come in and eat you!" The little pig said, "No, I won't let you in!" So the wolf blew and blew, but he couldn't blow down the brick house.The wolf got very angry and said, "I will smash your house down with a big rock!" The little pig said, "Try it! I built my house strong with bricks!" The wolf couldn't smash the brick house down either. He got so tired that he had to go away and find a rest.The third little pig was safe and happy in his brick house. In the end, he became a wise and strong pig.阅读理解:1. How many little pigs are there in this story?A. TwoB. ThreeC. FourD. Five2. What did the first little pig use to build his house?A. StrawB. SticksC. BricksD. Rocks3. What happened to the first two little pigs?A. They were blown away by the wolf.B. They were smashed by the wolf.C. They were eaten by the wolf.D. They were chased by the wolf.4. Why couldn't the wolf smash down the brick house?A. Because it was too strong.B. Because it was too small.C. Because it was too dark inside.D. Because it was too far away from the wolf's home.5. What can we learn from this story?A. We should always be afraid of wolves.B. We should never build our houses with bricks.C. We should always be careful of what we say to wolves.D. We should always be brave and smart like the third little pig.。

小学三年级英语阅读理解三篇

小学三年级英语阅读理解三篇

精心整理小学三年级英语阅读理解三篇【篇一】lassOne,GradeOne.VansitsinRowOne.TedsitsinRowThree.()1.VanandTedare___.()2.Theyare___.()3.Theyare___.()4.Theyare___students.精心整理()5.Tedsits___RowThree.分析:1.C.从文章第一句VanandTedaretwinbrothers.“Van和Ted是双胞胎兄弟。

”能够得出答案。

2.A.从文章第三句TheyareEnglis h.“他们都是英国人。

”能够得出答案。

3.B.从文章第四句Theyareeleven.“他们十一岁。

”能够得出答案。

4.A.从文章第六句TheyarenewstudentsinClassOne,GradeOne.“他们是一年级一班的重生。

”能够得出答案。

5.B.从文章最后一句TedsitsinRowThree.“Ted坐在第三排。

”能够得出答案。

【篇二】精心整理Thereisanewparknearmyhouse.It’safinedaytoday.MyfamilyandIa reintheparknow.Onmyleft,thereisacafe.Onmyright,thereisabigl’sasmallhillbehindthelake.Nearthelake,thereisasign.Itsays,“Don’tswi minthelake!”Thereisaplaygroundinthemiddleofthepark.Therearymu ch.()1.Theparknearmyhouseis_____.n()2.Isthereacafeinthepark?______A.Yes,thereisn’t.B.No,thereisn’t.C.Yes,thereis.D.No,thereis.()3.Peoplecan’t_______inthelake.()4.Theshopsintheparkarenot_______.()5.-Dowelikethepark?-________A.Yes,wedo.B.No,wedo.C.Yes,youdo.D.No,wedon’t.精心整理讲解:1.A-从短文第一句Thereisanewparknearmyhouse.“在我家邻近有一个新的公园。

三年级英语阅读理解(三篇)

三年级英语阅读理解(三篇)

小学三年级英语阅读理解(三篇)小学三年级英语阅读理解篇一This is my friend, Jim. He is an English boy. He is twelve. He is in Class Three, Grade One. He is Number Two in Row Five. My name is Dong Cheng. I am a Chinese boy. I am twelve, too. I am in Class One. I am Number One in Row One.( )1. Jim is an American boy.( )2. Dong Cheng is an English boy.( )3. Jim is in Class Three, Grade One.( )4.Dong Cheng is Number One in Row One.( )5. Dong Cheng and Jim are brothers.小学三年级英语阅读理解篇二Bill is an English boy . he is twelve . He lives (住) with his family in China . There are four people in his family . they're his father Jack Clinton , his mother Catherine and his little sister Abby . He has a yellow dog . It's name is Barbi , His father is mending his bike . What is Bill doing ?Ah , he is doing Chinese homework . He can't speak Chinese very well , but he loves Chinese very much . Bill's father works in middle school . He's an English teacher . His mother is in a TVfactory( 工厂 ) . Bill and his sister go to the same school .依照短文内容,判断正(T)误( F)。

小学英语二三年级简单对话阅读理解(8篇)练习题和参考答案小学生英语课外阅读理解测试卷及正确答案

小学英语二三年级简单对话阅读理解(8篇)练习题和参考答案小学生英语课外阅读理解测试卷及正确答案

小学生初级阅读理解(8篇)+答案一、This is a photo of my family. Look the boy is me.My sister is next to( 在……旁边)me.The old man is my grandpa,the old woman is my grandma. My father is a doctor. My mother is an English teacher,she loves her students.阅读上面短文,将合适的选项填在括号里。

1.Who is next to(在...旁边)me?( )A. My motherB. My sisterC. My father2.My father is a____。

( )A. TeacherB. doctor3.My mother is a_____。

( )A. teacher.B. doctor二、Tom and John are good friends.Tom is twelve years old.John is thirteen years old.They are good students(学生).They like to eat hamburgers.Miss White is their(他们的)English teacher.She likes them very much.阅读短文,判断正误,正确(T)误(F)。

1.Tom and John are good friends.( )2.Tom is twelve years old.( )3.John is twelve years old.( )4.Tom like to eat hamburgers.( )5.Miss White thinks(认为)they are good students.( )三、I am John. I have a good friend.His name is Ben.He is nine years old.We are in Grade Three, but in different classes.I am in Class One. He is in Class Three. Ben is a good student. He is clever and kind.I like him very much. Be helps me and plays with me.Both of us like football We often play football in the afternoon.根据所给出的短文,判断下列句子正(T)误(F).1.Ben is John’s good friend.()2.Ben is ten years old.()3.John is in Class One, Grade Three.()4.John and Ben often play football in the morning.()5. Ben and John are in the same class.()四、Hello, my name is Wang Na.I’m a superstar.I’m from Shanghai.I usually get up at six and have breakfast at six thirty.I go to work at eight.I like singing, dancing and swimming.I like singing best.根据短文内容,把句子补充完整。

小学三年级英语阅读理解专项训练-40篇(含答案)

小学三年级英语阅读理解专项训练-40篇(含答案)

小学三年级篇英语阅读理解专项训练-40篇(含答案)(1)It’s eight o’clock. The children(孩子们) go to school by car every day. But they are walking to school today. It’s ten o’clock. Mrs. Green usually(通常) stays at home in the morning. But she is going to the shops this morning. It’s nine o’clock. Mr. Green usually reads his newspaper at night(晚上). But he is reading an interesting(有趣的) book this evening.( )1.When do the children come to school?A. At 8:00.B. At 7:00.C. At 9:00.( ) 2.How are they come to school today?A. By car.B. By bus.C. Walking( ) 3.When is Mrs. Green going to the shops?A. At 8:00.B. At 10:00.C. At 9:00.( ) 4.When does Mr. Green read his newspaper?A.At 8:00.B.At 7:00. C:At 9:00.( ) 5.What is Mr Green do this evening?A.Reading a books.B.Writing a letter.C.Watching TV.(2)Mike is a good student. He gets up at six thirty every day. He likes to wear his blue sweater. He goes to school at seven fifteen. He has English class at eight o’clock. H e likes English very much. He has lunch at home. In the afternoon, he always plays football on the school playground. He does homework after dinner. He goes to bed at nine o’clock.判断正(T)误(F)( ) (1) Mike gets up at 6:20 every day.( ) (2) Mike has a blue sweater.( ) (3) Mike has lunch at school.( ) (4) Mike likes to play football.( ) (5) Mike does homework after school.(3)Tom and John are good friends. Tom is 12. John is 13. They are good students. They like hamburgers. Miss White is their English teacher.判断正(T)误(F)( )1. Tom and John are good friends.( )2. Tom is 12.( )3. John is 12.( )4. They like eggs.(4)Hi, my name is Tom. I’m 9. I like English very much. My sister is Amy. She’s 5. My father is 39. My mother is 37. They love me. I love my family. 阅读理解并选择合适的选项( )1. My name is _______ .A. AmyB. Tom( )2. My sister is ______ .A . 9B .5A. 39B. 37( )4. I like _______.A. EnglishB. Chinese(5)I have a friend, Kate. She’s a girl. She’s American.(美国人) Her father is a teacher. Her mother is a nurse.(护士)阅读理解并选择合适的选项( )1. Kate is a _______ .A. boyB. girl( )2. She’s _______ .A. AmericanB. China( )3. Her father is a _______ .A. teacherB. nurse( )4. Her mother is a _______ .A. teacherB. nurse(6)Hello. I’m Tom. I’m at the zoo(动物园). Look at the tiger. This is a s mall tiger. It has a long nose. Who’s singing? Oh, it’s the bird in the tree.阅读短文,判断正(T)误(F)( )1. I’m at the zoo.( )2. This is a big tiger.( )3. It has a long nose.( )4. The bird in the sky is singing.(7)I have a pencil box. It’s blue. Th ere are lots of things in it. I havea pen. It’s red and long. I like it. I have three pencils. They are short.I have a ruler. It’s big. I have an eraser. It’s small.阅读理解并选择合适的选项( )1. The pencil box is _____.A .blue B. red( )2. The pen is ______.A. yellowB. red( )3. I have ______ pencils.A. 3B. 2( )4. The pencils are _______.A. shortB. long( )5. The eraser is _______.A. bigB. small(8)I have a cat . It is a lovely(可爱的) cat. Her name is Dongdong. Her fur (毛)is black and white. She is my best friend. I like her very much .I often tell stories(故事)to her .根据短文内容判断正(T),误(F)( )1. I have a dog .( )2. Her name is Tom.( )3. She is my best friend.( )4. I don’t like her.(9)My name is Jim. I get up at 7:30 every day. I do my homework at 8:30. I watch TV at 11:30. I go shopping(购物) at 2:00. I play computer games(玩电脑游戏) at 7:00. I go to bed at 10:00.填空1. I get up at ______every day.2. I do my homework at ______.3. I watch TV at ______.4. I go shopping at ______.5. I go to bed at _______.(10)I'm Daming. I live in China. I like swimming, reading books, cooking (烹饪), watching TV, listening to music and riding bikes(骑车). Tell me something about you: what's your hobby(爱好)?判断正误, 正(T),误(F)()1. I’m Lingling.()2. I live in America.()3. I like swimming.()4. I don’t like watching TV.(11)I like animals very much, my favorite animal is dog, but my mother does not like dogs, she likes cats best, so we have a cat named(名字叫)Mili . Mili is very lovely but some times(有时)it makes me angry(生气的), so I do not like it.判断正误, 正(√),误(×)()1. I do not like animals.()2. We have a dog named Mili.()3. My mother likes cats.()4. I like cats, too.()5. I do not like Mili.(12)Tom: Look. I’m short and fat.Jerry: Ha, ha! I’m short and fat, too.Tom: How old are you?Jerry: I’m nine. How about you?Tom: I’m eight.判断对错,正(√),误(×)( )1. Tom is short and fat.( )2. Jerry is thin.( )3. Tom is eight.( )4..Jerry is nine.(13)Gao Wei: Hello!Kate: 1Gao Wei: My name’s Gao Wei.Kate: 2Gao Wei: 3选词填空,把对话补充完整()1. A. Hi!B. Good morning!()2. .A. My name’s Kate. B. I’m GaoWei.()3. A. How are you? B. Glad to meet you.(14)Li Yan : Hello, Peter. Is this 1 pencil?Peter : 2, it isn’t. Maybe(可能)it’s Tom’s.Li Yan : Hello, Tom. Is this your pencil?Tom : Yes. Thank 3 .Li Yan :That’s 4 .选词填空(请注意在横线上填A或B序号)1. A. you B. your2. A. Yes. B. No.3. A. you B. your4. A. OK B. ok(15)Hi, my friends! This is my room. It’s very small. The walls(墙)are yellow. The door is pink. The window is orange. The desk is purple. There is a picture on the wall. I like it very much.根据你所看到的短文内容填写单词1. The window _______green.2. The walls are _________.3. This is my _________.(16)I have a friend. He has big eyes and short black hair. He is tall. He likes playing on the computer(计算机).He likes apples. His favourite(喜欢的)food is hamburger.根据短文判断对(T)错(F)( ) 1. He has small eyes.( ) 2. He likes playing on the computer.( ) 3. His favourite food is noodles.(17)Amy: Sam, Let’s go to school.Sam:OK.Let’s go.But where’s my pe ncil-box?Amy: What colour is your pencil-box?Sam: Blue and white.Amy: Look! It’s over there, on the desk.Sam: Thank you.根据短文判断对(T)错(F)( ) 1. Sam and Tom go to school.( ) 2. Sam has a blue and white pencil-box.( ) 3. The pencil-box is on the desk.(18)Sam: This is my brother.Amy: What’s his name?Sam: His name is Bob.Amy: Hi, Bob. Nice to meet you.Amy: How old are you?Bob: I’m five.阅读理解并选择合适的选项1. Bob is Sam’s_________.A. sisterB. brother2. Bob is a__________A. boyB. girl3. Bob is ______ years old.A. threeB. five.(19)My favourite sport(运动) is basketball. I like basketball. So my friends like to play basketball with me .So we are very happy. Do you like to play basketball?阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)( )1 . My favourite sport is football.( )2 . I play basketball very well.( )3 . My friends don’t like to play with me.(20)Lucy: Hi, Andy. I have a toy(玩具)car.Andy: Really? What colour is it?Lucy: White.Andy: Good. I have a toy bus. It’s yellow.Lucy: Let’s play together. OK?Andy: Good idea.判断下列句子正(√)误(×)( )1. Andy has a toy car.( )2. Andy’s toy bus is yellow.( )3. Lucy has a toy car.( )4. Lucy’s toy car is white.(21)Look at the photo. The man in it is my uncle. He is Mr Li. He works in our school. He teaches(教) us English. The woman is his wife(妻子). She’s a doctor.根据短文填空1. The _____ in it is my uncle.2. He is Mr____.3. He works in our ____.4. He teaches us _____.5. The woman is his _____.(22)I have many toys. My favourite(最喜欢的) toy is a doll. It is very nice. It has red hair. It has big eyes and a small mouth. It wears(穿)a green dress. I go to sleep(睡觉) with it every night. I like it very much.判断下列句子正(√)误(×)( ) 1. I have a toy.( ) 2. My favourite toy is a doll.( ) 3. It has yellow hair.( ) 5. I don’t like it.(23)Hi, I’m Peter. I’m a pupil. I’m ten years old. I often go swimming at the weekend(周末). I have Chinese and Maths at school today.I have a brother, Ben. He’s eight. He often goes swimming at the weekend. He has PE, Music and Chinese today. We arehappy at school.判断下列句子正(T)误(F)( ) 1. Peter is six years old.( ) 2. Peter often goes swimming at the weekend.( ) 3. Peter has Maths, Music and Chinese today.( ) 4. Ben often goes swimming at the weekend.(24)Tom and John are good friends . Tom is twelve(12) years old. John is thirteen(13) years old. They are good students(学生). They like to eat hamburgers. Miss White is their(他们的) English teacher. She likes them very much.判断下列句子正(T)误(F)( )1. Tom and John are good friends.( )2. Tom is twelve years old.( )3. John is twelve years old.( )4. Tom likes to eat hamburgers.( )5. Miss White thinks(认为) they are good students.(25)My name is Susan. Today is my birthday(生日). My friends give(给) me a toy plane, a toy train and a toy ship. My mum gives me a big yellow ball, my dad gives me a teddy bear(玩具熊) and a small doll. We dance and sing(又唱又跳). What a happy day!判断下列句子正(T)误(F)()1. Today is Susan's birthday.()2. Susan's mum gives her a big cake.()3. Susan's friends give her a big doll.()4. Susan's dad gives her a teddy bear and a small doll.()5. They dance and sing.(26)Today is Sunday(星期天) .On Sundays , I usually(通常) play the piano. My mother usually cleans the house(房子) . My father usually reads the newspaper(报纸). My sister usually reads story-books(故事书). 根据文章内容判断对(T)错(F)( )1. I usually read the newspaper.( )2. My sister usually reads story-books.( )3. My mother usually plays the piano .(27)It’s a sunny(晴朗的) day. Li Yan and I go to the zoo. We see many animals(动物). What is it? Oh, a tiger. Look, the lions are under the tree. The birds are in the nest(窝). The zoo is very clean(干净的).We can not see mosquitoes(蚊子).( )1. Li Yan and I go to the zoo.( )2. The monkeys are under the tree.( )3. We can see mosquitoes at the zoo.(28)This is a photo of my family. Look, the boy is me. My sister is next to(在…旁边)me. The old man is my grandpa , the old woman is my grandma. My father is a doctor. My mother is an English teacher, she loves her students.阅读理解并选择合适的选项( ) 1.Who is next to(在…旁边)me?A. My mother .B. My sister.( ) 2. My father is a _______.A. teacher.B. doctor( ) 3. My mother is a _______ .A. teacher.B. doctor(29)Clouds(云)are white. The trees are green. The flowers(花) are yellow. The big lake(湖) is blue. There is a purple bike under a tree. Some children are rowing a boat(划船) on the lake.根据短文填词1. The clouds are________.2. The trees are ________.3. The _______ is blue.4. There is a purple________ under a tree.5. Some children are ______a boat on the lake.(30)I have a happy family(家庭). My father is a policeman(警察). He is tall. He likes to play basketball(篮球). My mother is a teacher. She likes to watch TV and read books. I am a student. I am a boy. I am short. We like to eat noodles(面条). We are a happy family.阅读理解,判断对(T)错(F)( ) 1.My father is a teacher.( ) 2. My mother is a policeman.( ) 3.My father is tall.( ) 4.My father likes to play football.( ) 5.I am a student. I am a girl.( ) 6.I am short.(31)Dalian is a beautiful city(城市). It is near the sea. The roads (路) are clean. There are many trees and flowers at the side of the road(路边). The sea is blue. Many people like swimming in the sea. Do you want to go there?阅读理解(阅读短文,选出与短文内容相符的选项,把它的编号写在左边的括号里)( ) 1. Dalian is a small city.( ) 2. The roads are wide(宽的).( ) 3. It is near the sea.( ) 4. The sea is blue.Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five.I am Number Five, Row Four.( )1.David is an ( ) boy.A. EnglishB. AmericanC. Chinese( )2.He is ( )A. tenB. elevenC. twelve( )3.Sun Wei is( )Class Three, Grade One.A. inB. onC. of( )4.David is in Row ( ) .A. FourB. FiveC. One( )5.Sun Wei is Number( ).A. FourB. FiveC. Eight(33)My name is Jim Green. I am twelve. That is my mother. She is a teacher. That is my father. His name is Jeff Green. He is a teacher, too. He is an English teacher. That is my sister, Kate. She is eight. This is Polly. It is a bird. It is a parrot.( )1. Jim Green is eleven.( )2. His mother is teacher.( )3. His father is a Chinese teacher.( )4. His sister is twelve.( )5. He has a bird.(34)Van and Ted are twin brothers. They look the same. They are English. They are eleven. They are in No.15 Middle School. They are new students in Class One, Grade One. Van sits in Row One. Ted sits in Row Three. ( )1. Van and Ted areA. twins brothersB. twin brotherC. twin brothers( )2. They are( ).A. EnglishB. AmericanC. Chinese( )3. They are . A. ten B. eleven C. twelve ( )4. They are( ) students.A. newB. oldC. good( )5. Ted sits in Row ( ) .A. threeB. fourC. Five(35)My name is Mary. I am eleven. Ted is my brother. He is thirteen. We are in the same school. My mother is a teacher. She is a teacher in our school. My father is a teacher, too. He is a Chinese teacher in a college.I have a cat. Its name is Miaomiao. It is white. It is a nice cat. We are good friends.( )1. I am twelve.( )2. Ted is Mary’s brother.( )3. Ted and I are in the same class.( )4. My parents are teachers.This is a Chinese gird. Her name is Wu Yan. She is a new student. She is in Yuying Middle School. She is in Class One, Grade Two. Bill is an American boy. He is eleven. He is Yuying Middle School, too. Miss Li is their PE teacher. She is a good teacher.( )1. Wu Yan is( ).A. a Chinese girlB. an American girlC. an English girl( )2. She is a( )student.A. goodB. newC. old( )3. Bill is( ).A. a Chinese girlB. an American boyC. a good boy( )4. Their PE( )is Miss Li.A. friendB. teacherC. student( )5. Miss Li is a good ( ).A. teacherB. studentC. boy(37)This is my friend, Jim. He is an English boy. He is twelve. He is in Class Three, Grade One. He is Number Two in Row Five. My name is Dong Cheng.I am a Chinese boy. I am twelve, too. I am in Class One. I am Number One in Row One.(T/F):( )1. Jim is an American boy.( )2. Dong Cheng is an English boy.( )3. Jim is in Class Three, Grade One.( )4.Dong Cheng is Number One in Row One.( )5. Dong Cheng and Jim are brothers.(38)My name is Gao Ping. My English teacher is Julia. She is from England. She has two children, a son and a daughter. Her daughter is Betty. Her son is Dick. Julia and her daughter are in China, but her husband Paul Smith is in England. Her son is in America. Paul is a policeman. Dick is a college student. Betty and I are in the same school. We are classmates, and we are good friends. I teach her Chinese and she teaches me English. ( )1. Julia and Paul are Betty’s( ).A. teachersB. studentsC. parents( )2. Dick’s( )is my good friend.A. fatherB. motherC. sister( )3. Dick and Betty are( ).A. sisters and brothersB. sister and brotherC. sister and brothers( )4.Betty’s father is a( )in England.A. teacherB. policemanC. worker( )5. Paul’s wife is a( )in China.A. teacherB. workerC.housewife(39)Betty: (Knocking at the door)Han Mei: Oh, it’s you, Betty. Glad to see you.Betty: Hi, Han Mei. Glad to see you, too. Is everyone in?Han Mei: Yes. We are all here. Come in, please.Betty: Thank you.(T/F):( )1. Betty is knocking at the door.( )2. Mr Han opens the door.( )3. This is Meimei’s home.( )4. Everyone isn’t in.( )5. Their friends are at Han Mei’s home.(40)Jane White is an American girl. She is fifteen. She is a middle school student. He father is Bill White and her mother is Joan White. He brother, Bob, is a student, too. He is in a black coat and Jane is in a red sweater.1. Jane White is _______ American girl.2. She is_______ years old.3. He brother is a _______.4. Jane’s sweater is _______ .5. Bob’s coat is _______ .参考答案1、AABCA2、FTFTF3、TTFF4、BBBA5、BAAB6、TFTF7、ABAAB8、FFTFT9、7:30、8:30、11:30、2:00、10:00 10、FFTF11、××√×√ 12、√×√√ 13、AAB 14、BBAA 15、isn't、yellow、room16、FTF 17、FTT 18、BAB 19、FFF 20、√√√√ 21、man、Li、school、English、wife 22、×√×√× 23、FTFT 24、TTFTF 25、FFFTT 26、FTF 27、TFF28、BBA 29、white、green、big lake、bike、rowing 30、FFTFFT 31、FFTTT32、BCABB 33、√√××√ 34、CABAA 35、×√×√√ 36、ABBBA 37、FFTTF 38、CCBBA 39、TFFFF 40、an、fifteen、student、red、black。

英语阅读理解三年级

英语阅读理解三年级

英语阅读理解三年级以下是一篇适合三年级学生阅读的英语文章:Title: My FamilyHello, I'm Sam. I have a big family. My grandpa and grandma are at home. My dad is a doctor. He works at the hospital. My mom is a teacher. She teaches English at school. I have a sister, Alice. She is eight years old. I also have a little brother, Bob. He is four years old. We all live together in a big house. I love my family.文章讲述了Sam的家庭成员,包括他的爷爷、奶奶、爸爸、妈妈、姐姐和弟弟。

他们各自有不同的职业和工作场所,但都住在一个大房子里。

Sam 爱他的家庭。

阅读理解问题:1. Who is Sam?A. He is a doctor.B. He is a teacher.C. He is a student.D. He is a member of the family.2. Where does Sam's dad work?A. At home.B. At the hospital.C. At school.D. In the park.3. Who is Alice?A. Sam's sister.B. Sam's brother.C. Sam's friend.D. Sam's teacher.4. How many people are there in Sam's family?A. ThreeB. FourC. FiveD. Six。

三年级英语阅读小短文

三年级英语阅读小短文

三年级英语阅读小短文The Zhao State was taking up arms against the Yan State, and Su Dai (a military strategist during the Warring States period, and little brother to Su Qin of the School of Diplomacy) traveled to speak with King HuiWen of Zhao on behalf of the Yan State, and he told the following fable:“When I was coming here I passed over some gentle water, and by chance I happened to see a clam sunning itself. A sandpiper seized the opportunity to peck at the clam’s meat, but the clam slammed the two wings of its h ard shell shut on the sandpiper’s beak. The sandpiper said, ‘Today it won’t rain, tomorrow it won’t rain, and there will be one dead clam!’ The clam gave as good as he got, saying: ‘I won’t come out today, I won’t come out tomorrow (so your beak won’t be free), and there will be one dead sandpiper!’ Neither party was willing to give up, and at this time, a fisherman scooped them both up and carried them off. If Yan and Zhao oppose each other, we’ll both fight ourselves weary. I’m afraid the strong Qin State is playing the role of the fisherman, so I hope that your majesty will carefully deliberate on this matter.”赵国将要讨伐燕国,苏代(战国时策士,纵横家苏秦的弟弟)替燕国游说赵惠文王,讲了如下的寓言故事:“我来的时候经过易水,恰好看到蚌出来晒太阳。

小学三年级英语阅读题及参考答案

小学三年级英语阅读题及参考答案

【导语】英语阅读同中⽂的⼀样,⾸先,使我们增长见识,其次,能够提⾼我们的阅读和写作能⼒,再者,阅读能扩宽我们的知识⾯和眼界,这对我们将来找⼯作是很重要的。

最后,阅读使我们变得有修养,这对我们⼀⽣都是很有好处的。

以下是整理的《⼩学三年级英语阅读题及参考答案》相关资料,希望帮助到您。

⼩学三年级英语阅读题及参考答案篇⼀ A Crow and a Fox One day a crow (乌鸦) finds a piece of meat. She picks it up in her mouth and flies to a tall tree. She is just going to eat the meat when a fox sees her. He comes and stands under the tree and says, “How pretty you are! You must be the prettiest bird in the world.” The crow is very pleased (⾼兴的)by these words. Then the fox speaks again, “I can see your pretty face, but I have not heard your voice (声⾳). Why don’t you sing a song?” This makes the crow very happy. She opens her mouth and begins to sing. As she opens her mouth, she drops(丢掉) the meat. The fox picks up (捡起) the meat at once and goes away with it. 仔细阅读,根据短⽂内容,判断下列句⼦的正误,正确的写“T”,错误的写“F” ( )1. One day a crow finds a piece of meat. ( )2. Before the crow eats the meat, she meets a fox. ( )3. The fox asks the crow to dance. ( )4. The crow is very clever. ( )5. She is happy and flies to a tall house. 参考答案: 1.T 2.T 3.F 4.F 5.F⼩学三年级英语阅读题及参考答案篇⼆ The Lion’s Dinner Lion:Good afternoon,Mrs Rabbit.Let me eat you. Rabbit:Don’t eat me,Mr Lion.I’m old.That mouse is younger than me. Lion:Miss Mouse,Miss Mouse,let me eat you. Mouse:Oh,no.Many birds are standing over there. Lion:Birds,I will eat you.You are my dinner. Birds:You are bad.We can fly,can you? Lion:No,I can’t.But where is my dinner? 根据短⽂选择正确答案 ( )1.The lion is ______.A.fullB.hungryC.scared(受惊吓的)D.happy ( )2.The lion doesn’t eat the rabbit,because there is a ______ over there.A.deerB.birdC.goatD.mouse ( )3.Can the birds fly ?______A.No,they can.B.Yes,they can.C.No, they can’t.D.Yes,they can’t. ( )4.The lion can't fly. He ______ at last.A.eat dinnerB.eat the rabbitC.doesn’t have dinnerD.eat the mouse ( )5.The lion doesn’t eat the mouse,because there are ______ over there.A.birdsB.rabbitsC.goatsD.deers 参考答案: 1.B 2.D 3.B 4.A⼩学三年级英语阅读题及参考答案篇三 Lucy and Lily’s Bedroom This is Lucy and this is Lily. They are twins(双胞胎).They are twelve. This is their bedroom. It’s a nice room. The two beds look the same. This bed is Lily’s and that one is Lucy’s .The twins have two desks and two chairs. Lucy’s chair is greenand Lily’s blue. Lucy’s skirt(裙⼦) is on her bed. Lily’s coat is on the clothes line(晒⾐绳). Their clock,books and pencil-boxes are on the desk. Their schoolbags are behind the chair. Their bedroom is very nice and tidy(整洁的). 根据短⽂选择正确答案 ( )1.Lucy and Lily are _____.A.brothersB.sistersC.friendsD.boys ( )2.Lucy and her sister have _____ .A.two chairs and one deskB. two desks and one chairC.two chairs and two desksD. one desk and one chair ( )3.Lily’s chair is _____ and Lucy’s is _____ .A.ren, blackB.yellow, blackC.blue, greenD.red, yellow ( )4.Where’s Lucy’s skirt?A.It’s on the clothes line.B.It’s on their desk. C.It’s on her bed. C.It’s on her sister’s bed. ( )5.Which sentence(句⼦) is right?A.Their classroom is very nice.B.Their two chairs don’t look the same. C.Their clock,coats and pencil-boxes are on the desk. D.Their schoolbags are under the chair. 参考答案: 1.B 2.C 3.C 4.C 5.B⼩学三年级英语阅读题及参考答案篇四 The wolf and the sheep One day a sheep is drinking water near a river. A wolf sees the sheep and wants to eat it very much. He says to the sheep, “You make my water dirty. I can’t drink it now.” The sheep says, “I am far away from you. How can I make your water dirty?” The wolf has nothing to say. Then the wolf has another idea. He says to the sheep, “Last year you said something bad behind me.” They sheep cries,“No, I didn’t. I wasn’t born at that time.” “Then it must be your daddy,” the wolf says. Then it rushes towards the sheep and eats it. 根据短⽂内容填空 1. A sheep is __________ water near a river. 2. A wolf wants to ________ the sheep. 3. Last year you ________ something bad behind me. 4. The wolf rushes _______ the sheep and eats it. 5. The sheep is far away _______ the wolf. 参考答案: 1.drinking 2.eat 3.said 4.towards 5.from⼩学三年级英语阅读题及参考答案篇五 It’s Children’s Day today. Every student is happy. They bring their toys to the classroom and have a toy show. There is a small toy car on the desk. It can run very fast. It’s Peter’s favorite toy. Lily has a lovely doll. It is on the chair. The doll has golden hair and blue eyes. It wears a dress. Look at the plane on the shelf. Mike says it can fly. There is a man in it. And there is a boat on the desk. It is not big, but it’s new. Zhou Jie likes it very much. There are so many toys. They are all beautiful. The students play with the toys happily. 根据短⽂内容选择正确答案 ( )1. What day is today? Today is ______.A. Children’s DayB. Teachers’ DayC. Spring Festival ( )2. What color are the doll’s eyes? They are ______A. brownB. blackC. blue ( )3. Where is the plane? It’s _______A. on the deskB. on the chairC. on the shelf ( )4. What’s Zhou Jie’s favorite toy? It’s a ______.A. planeB. boatC. car ( )5. Is the boat new?A. No, it isn’t.B. Yes, it is.C. Yes, it does 参考答案: 1.A 2.C 3.C 4.B 5.B。

小学英语阅读理解16篇(含答案)

小学英语阅读理解16篇(含答案)

英语阅读理解题 1There are forty-two students in our class . There are also two American boys .They are Jack and Mike . They are our good friends . They like watching TV ,but-ball .They often go to school by bike . And I often gothey don’t like playing basketto school on foot . There is one English girl in our class . Her name is Lucy . Shelikes playing basketball and she also likes swimming . She usually does herhomework in the evening . She often watches TV on Saturday afternoons . She is mygood friend . All of the Chinese students are Yong Pioneers .根据短文内容,判断正(T)误(F)。

( ) 1. There are thirty-nine Chinese students in our class .( ) 2. There are two American girls and one English boy in our class .( ) 3. Jack and Mike are our good friends .( ) 4. Jack and Mike like playing basketball .( ) 5. Lucy often does her homework on Saturday afternoons .英语阅读理解题 2My name is Jack . I am a pupil of Grade One . I’m in No.1 Middle Schoool by weekdays I get up at six o’clock . I have breakfast at seven and then I go to scho bike . We begin our class at eight o’clock in the morning . We have four classes the morning and three in the afternoon .At noon , I have lunch at home . Classes are over at four fifteen in theafternoon . After class , we often play football in the afternoon . I go home at aboutfive .I have supper at about six thirty in the evening . I do my homework at seventhirty .At weekend , I watch TV . I often go to bed at ten . I’m very happy .根据短文的意思,选择正确的答案。

三年级上册英语专项练习-阅读小短文篇 全国通用 含答案

三年级上册英语专项练习-阅读小短文篇 全国通用 含答案

小学三年级上学期英语阅读理解专项训练第一题:It is eight o’clock. The children (孩子们) go to school by car every day, they are going to school on foot. It is ten o’clock. Mrs. Sawyer usually (通常)stays at home in the morning, but this morning, she is going to the shops. It is four o’clock in the afternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room. But this afternoon, she is drinking tea in the garden. It is six o’clock, In the evening, the children usually do their homework, but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garden. It is nine o’clock. Mr. Sawyer usually reads his newspaper at night(晚上). But he’s not reading his newspaper tonight. At the moment, he’s reading an interesting (有趣的)book.小题1:The children go to school ______ every day. A.by car B.on foot C.by bike D.by bus小题2:Mrs. Sawyer is going to ___ this morning。

小学三年级英语阅读小短文5篇(含答案)

小学三年级英语阅读小短文5篇(含答案)

小学三年级英语阅读小短文5篇(含答案)第一题:It is eight o’clock. The children (孩子们) go to school by car every day, they are going to school on foot. It is ten o’clock. Mrs. Sawyer usually (通常)stays at home in the morning, but this morning, she is going to the shops. It is four o’clock in the afternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room. But this afternoon, she is drinking tea in the garden. It is six o’clock, In the evening, the children usually do their homework, but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garden. It is nine o’clock. Mr. Sawyer usually reads his newspaper at night(晚上). But he’s not reading his newspaper tonight. At the moment, he’s reading an interesting (有趣的)book.小题1:The children go to school ______ every day. A.by car B.on foot C.by bike D.by bus小题2:Mrs. Sawyer is going to ___ this morning。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

小学三年级上学期英语阅读理解专项训练第一题:It is eight o’clock. The children (孩子们) go to school by car every day, they are going to school on foot. It is ten o’clock. Mrs. Sawyer usually (通常)stays at home in the morning, but this morning, she is going to the shops. It is four o’clock in the afternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room. But this afternoon, she is drinking tea in the garden. It is six o’clock, In the evening, the children usually do their homework, but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garden. It is nine o’clock. Mr. Sawyer usually reads his newspaper at night(晚上). But he’s not reading his newspaper tonight. At the moment, he’s reading an interesting (有趣的)book.小题1:The children go to school ______ every day. A.by car B.on foot C.by bike D.by bus小题2:Mrs. Sawyer is going to ___ this morning。

A.staying at home B.go shopping C.drinking tea D.watching TV小题3:Mrs. Sawyer usually drinks tea in the evening at ______in the living room.A.8:00 B.16:00 C.18:00 D.21:00小题4:Are the children doing their homework at the moment? A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.Yes, they are.D.No, they aren’t第二题:Mike is a good student. He gets up at six thirty every day. He likes to wear his blue sweater. He goes to school at seven fifteen. He has English class at eight o’clock. He likes English very much. He has lunch at home. In the afternoon, he always plays football on the school playground. He does homework after dinner. He goes to bed at nine o’clock. 判断正(T)误(F)( ) (1) Mike gets up at 6:20 every day.( ) (2) Mike has a blue sweater.( ) (3) Mike has lunch at school.( ) (4) Mike likes to play football.( ) (5) Mike does homework after school.第三题:Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.( )1.David is an ( ) boy.A. EnglishB. AmericanC. Chinese( )2.He is ( )A. tenB. elevenC. twelve( )3.Sun Wei is( )Class Three, Grade One.A. inB. onC. of( )4.David is in Row ( ) .A. FourB. FiveC. One( )5.Sun Wei is Number( ).A. FourB. FiveC. Eight第四题:Van and Ted are twin brothers. They look the same. Theyare English. They are eleven. They are in No.15 Middle School. They are new students in Class One, Grade One. Vansits in Row One. Ted sits in Row Three.( )1. Van and Ted areA. twins brothersB. twin brotherC. twin brothers( )2. They are( ).A. EnglishB. AmericanC. Chinese( )3. They are . A. ten B. eleven C. twelve( )4. They are( ) students.A. newB. oldC. good( )5. Ted sits in Row ( ) .A. threeB. fourC. Five第五题:This is a Chinese gird. Her name is Wu Yan. She is a new student. She is in Yuying Middle School. She is in Class One, Grade Two. Bill is an American boy. He is eleven. He is Yuying Middle School, too. Miss Li is their PE teacher. She is a good teacher.( )1. Wu Yan is( ).A. a Chinese girlB. an American girlC. an English girl( )2. She is a( )student.A. goodB. newC. old( )3. Bill is( ).A. a Chinese girlB. an American boyC. a good boy( )4. Their PE( )is Miss Li.A. friendB. teacherC. student( )5. Miss Li is a good ( ).A. teacherB. studentC. boy第六题:I have a pencil box. It’s blue. There are lots of things in it. I have a pen. It’s red and long. I like it. I have three pencils. They are short. I have a ruler. It’s big.I have an eraser. It’s small.阅读理解并选择合适的选项( )1. The pencil box is _____.A .blue B. red( )2. The pen is ______.A. yellowB. red( )3. I have ______ pencils.A. 3B. 2( )4. The pencils are _______.A. shortB. long( )5. The eraser is _______.A. bigB. small第一题答案:小题1:A小题2:B小题3:B小题4:D试题分析:小题1:细节理解题,根据文中语句“The children go to school by car every day,”理解可知,孩子们天天坐车去上学,故选A。

小题2:细节理解题,根据文中语句“It is ten o’clock. Mrs. Sawyer usually stays at home in the morning, but this morning, she is going to the shops.”理解可知,今早,Mrs. Sawyer要去购物,故选B。

小题3:细节理解题,根据文中语句“It is four o’clock in the afternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room.”理解可知,Mrs. Sawyer在下午4点在客厅喝茶,故选B。

小题4:细节理解题,根据文中语句“In the evening, the children usually do their homework, but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garden.”理解可知,此时此刻孩子们正在花园里玩耍呢,故选D。

点评:本文要抓住抓住大意和细节题,认真阅读,找出关键词语,以提高阅读理解能力.第二题答案:1-5 ×√×√×第三题答案:1-5 B C A B B第四题答案:1-5 C A B A A第五题答案:1-5 A B B B A第六题答案:1-5 A B A A B。

相关文档
最新文档