托福阅读句子插入题不知道该放到哪个位置

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

托福阅读句子插入题不知道该放到
哪个位置
托福阅读句子插入题不知道该放到哪个位置?精选解题思路实例分析?今天给大家带来了托福阅读精选解题思路实例分析,希望能够帮助到大家,下面就和大家分享,来欣赏一下吧。

托福阅读句子插入题不知道该放到哪个位置?精选解题思路实例分析
托福阅读插入题到底考什么?
做题之前,我们先一起了解下,托福阅读题的出题意图是什么:
1、考查是否理解*内部逻辑关系。

一般考查段落内部-句子之间的逻辑关系,有时也会考查段落之间的逻辑关系。

2、考查是否知道段落间重要的指示词和连词的作用。

只有了解起着*衔接作用的连词的用法,才能紧随*逻辑。

托福阅读插入题解题思路实操演练
例:
Look at the four squares ■that indicate where the following sentence could be added to the passage.
In either case, the heated water will usually be under considerable pressure, and so may have a temperature that is well above its sea-level boiling point of 100 centigrade.
Earths internal heat, fueled by radioactivity, provides the energy for plate tectonics and continental drift, mountain building, and earthquakes. It can also be harnessed to drive electric generators and heat homes. Geothermal energy becomes available in a practical form when underground heat is transferred by water that is heated as it passes through a subsurface region of hot rocks (a heat reservoir) that may be hundreds or thousands of feet deep. ■【A】The water is usually naturally occurring groundwater that seeps down along fractures in the rock; less typically, the water is artificially introduced by being pumped down from the surface. ■【B】The water is brought to the surface, as a liquid or steam, through holes drilled for the purpose.■【C】?By far the most abundant form of geothermal energy occurs at the relatively low temperatures of 80° to 180° centigrade. ■【D】Water circulated through heat reservoirs in this temperature range is able to extract enough heat to warm residential, commercial, and industrial
spaces.More than 20,000 apartments in France are now heated by warm underground water drawn from a heat reservoir in a geologic structure near Paris called the Paris Basin. Iceland sits on a volcanic structure known as the Mid-Atlantic Ridge. Reykjavik, the capital of Iceland, is entirely heated by geothermal energy derived from volcanic heat.
(官方真题Official-21: Geothermal Energy)
做句子插入题主要依赖的是语言线索,所以
第一步:仔细阅读待插入的句子,弄清含义,找出其中包含的衔接手段,预测可能存在的语境。

也就是:In either case, the heated water will usually be under considerable pressure, and so may have a temperature that is well above its sea-level boiling point of 100 centigrade.
句子中出现“either case”, either表示两者中“或者,任一”,意味着原文必提及两种“case”;
第二步:读原文,找线索
■ The water is usually occurring groundwater that seeps down along fractures in the rock; less typically, the water is artificially introduced by being pumped down from the surface. ■The water is brought to the surface, as a liquid or steam, through
holes drilled for the purpose.■ By far the most abundant form of geothermal energy occurs at the relative low temperature of 80 to 180℃entigrade.■
我们发现原文首句提及“The water is usually occurring groundwater that seeps down alo ng fractures in the rock;”一种情况外,还提到了“less typically, the water is artificially introduced by being pumped down from the surface”这种情况,满足了“两种case”的猜测。

于是,我们把待插入句放到第二个小黑框前,检查一遍,逻辑通顺。

这道题中我们的解题突破口是一个叫“either”的词,除它以外,还有哪些词可能有逻辑衔接担当呢?
常见衔接手段:
1.语法衔接手段
语法衔接手段主要指代词,包括指示代词和人称代词。

指示代词:this, these, it, such, another, that, these, those
b. 人称代词:he, she, one, they, his, her, one’s, their
c. 定冠词:the
d. such, either, same等
说明插入句的内容上文有提到。

2. 逻辑衔接手段:
a. 因果: because, therefore, thus, consequently, so, as a result
b. 对比: however, on the contrary , nevertheless, unlike, in contrast , while, although, but
c. 递进: furthermore , also, as well, too, other, in addition, moreover, besides, even, additionally
托福考试阅读*练习
The sculptural legacy that the new United States inherited from its colonial predecessors was far from a rich one, and in fact, in 1776 sculpture as an art form was still in the hands of artisans and craftspeople. Stone carvers engraved their motifs of skulls and crossbones and other religious icons of death into the gray slabs that we still see standing today in old burial grounds. Some skilled craftspeople made intricately carved wooden ornamentations for furniture or architectural decorations, while others caved wooden shop signs and s hips’ figureheads. Although they often achieved expression and formal excellence in their generally primitive style, they remained artisans skilled in the craft of carving and constituted
a group distinct from what we normally think of as "sculptors" in
to day’s use of the word.
On the rare occasion when a fine piece of sculpture was desired, Americans turned to foreign sculptors, as in the 1770’s when the cities of New York and Charleston, South Carolina, commissioned the Englishman Joseph Wilton to make marble statues of William Pitt. Wilton also made a lead equestrian image of King George III that was created in New York in 1770 and torn down by zealous patriots six years later. A few marble memorials with carved busts, urns, or other decorations were produced in England and brought to the colonies to be set in the walls of churches — as in King’s Chapel in Boston. But sculpture as a high art, practiced by artists who knew both the artistic theory of their
Renaissance-Baroque-Rococo predecessors and the various technical procedures of modeling, casting, and carving rich
three-dimensional forms, was not known among Americans in 1776. Indeed, for many years thereafter, the United States had two groups from which to choose — either the local craftspeople or the imported talent of European sculptors.
The eighteenth century was not one in which powered sculptural conceptions were developed. Add to this the timidity
with which unschooled artisans — originally trained as stonemasons, carpenters, or cabinetmakers — attacked the medium from which they sculpture made in the United States in the late eighteenth century.
1. What is the main idea of the passage ?
(A) There was great demand for the work of
eighteenth-century artisans.
(B) Skilled sculptors did not exist in the United States in the 1770’s.
(C) Many foreign sculptors worked in the United States after 1776.
(D) American sculptors were hampered by a lack of tools and materials.
2. The word "motifs" in line 3 is closest in meaning to
(A) tools
(B) prints
(C) signatures
(D) designs
3. The work of which of the following could be seen in burial grounds?
(A) European sculptors
(B) Carpenters
(C) Stone carves
(D) Cabinetmakers
4. The word "others" in line 6 refers to
(A) craftspeople
(B) decorations
(C) ornamentations
(D) shop signs
5. The word "distinct" in line 9 is closest in meaning to
(A) separate
(B) assembled
(C) notable
(D) inferior
6. The word "rare" in line 11 is closest in meaning to
(A) festive
(B) infrequent
(C) delightful
(D) unexpected
7. Why does the author mention Joseph Wilton in line 13?
(A) He was an English sculptor who did work in the United States.
(B) He was well known for his wood carvings
(C) He produced sculpture for churches.
(D) He settled in the United States in 1776.
8. What can be inferred about the importation of marble memorials from England?
(A) Such sculpture was less expensive to produce locally than to import
(B) Such sculpture was not available in the United States.
(C) Such sculpture was as prestigious as those made locally.
(D) The materials found abroad were superior.。

相关文档
最新文档