新初中英语听说能力测试模拟题
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
初中英语听说能力测试模拟题1
(本测试共三大题,满分15分)
一、模仿朗读(共3分)
听以下短文一遍,给你50秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,立即在50秒钟内朗读短文,当听到要求“停止录音”的信号时,应立即中止朗读。
My mother loves me. She usually listens to my problems and shares what she thinks with me. She can help me feel better when I am unhappy or sad. Even though she is busy, she spends some time with me every night and helps me with my homework. She is kind by nature and she never shouts at me. She always encourages me to study hard and try my best to do everything. She is my mother and she is my friend.
二、信息获取(7.5分)
第一节听选信息(0.75×6=4.5)
听三段对话或独白,每段播放两遍。各段播放前你有十秒钟的阅题时间。各段播放后有两个问题。请根据所听到的问题和括号内的提示,选择正确的信息在8秒钟内口头回答。
听第一段对话,回答第1-2两个问题。现在你有十秒钟的阅题时间。
W: What would you like for lunch tomorrow, Tom? Rice or hamburgers?
M: Neither. I’d like some noodles, Mom.
W: OK, noodles. And what fruit would you like?
M: An apple, of course. Apples are my favourite.
W: All right. I will put them in your schoolbag tomorrow morning.
1. What does Tom want to have for lunch tomorrow?
(rice/noodles/hamburgers)
参考答案:
Noodles.
Tom wants to have noodles for lunch tomorrow.
He wants to have noodles for lunch tomorrow.
Tom would like to have some noodles for lunch tomorrow.
He would like to have some noodles for lunch tomorrow.
2. What fruit does Tom like best?
(apples/pears/oranges)
参考答案:
Apples.
Tom likes apples best.
Tom likes apples most.
He likes apples best.
He likes apples most.
Apples are Tom’s favourite.
Apples are his favourite.
Apples are Tom’s favourite fruit.
Apples are his favourite fruit.
听第二段对话,回答第3-4两个问题。现在你有十秒钟的阅题时间。
W: Mike, would you like to join us for a picnic tomorrow?
M: A picnic? I’d love to. It must be fun. Where are we going?
W: To my grandpa’s farm. It’s near a river. My dad will drive us there.
M: That sounds great. What can I do to help?
W: Well, my parents and brother will get everything prepared. You just need to join us. We hope you will have fun with us.
M: OK, I will go to your house early tomorrow.
3. Where will the family have the picnic?
(on a farm/in a park/by a river)
参考答案:
On a farm.
The family will have the picnic on a farm.
They will have the picnic on a farm.
4. How will the family go to have the picnic?
(by car/by bus/by train)
参考答案:
By car.
The family will go by car.
They will go by car.
The family will go there by car.
They will go there by car.