高考英语 阅读理解冲刺训练2

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

落堕市安心阳光实验学校2013高考英语(阅读理解)冲刺训练(2)及答案解析
(第***篇)
Ruben lived in a small village. There was no school there and he had to study in a school in the town. It was nearly five kilometres away from his village. His father couldn't buy a bike for him and he had to go to school on foot. He got up early in the morning. Usually he had to run there in order not to miss the first class. He kept running every day and it was helpful to him. He’s strong and tall now and he ran faster than any other man in his village. He took part in several sports meetings and won some medals. The young man is proud of and always wants to have a race with others.
One day his mother was ill and his father told him to buy some medicine for headache in the town. The young man got there soon. There were many people in the chemist's shop while he was waiting there. And when his turn came, he couldn’t find his money. An old woman hinted(暗示)a young man had stolen it. He saw the thief had already left the shop. He ran towards him quickly. The thief found it and began to run. He was happy and tried to catch up with him.
“Let’s have a race and see who will run faster,” Ruben called out behind.
Soon after that he caught up with the thief. But he didn't stop and went on running. At a crossing one of his friends asked, “What are you running for, Ruben?”
“I’m running after(追)a thief. ”
“Where’s the thief, then?”
“He wants to show that he’ll run faster than me, but he’s fallen behind!”
1. Ruben had to run to school because ______________.
A. he had no bike
B. he hoped to win some medals
C. his village was a little far from the school
D. he was afraid to be late for class
2.______________ , so he won some medals.
A. Ruben is good at running
B. Ruben went to school on time
C. Ruben often took part in the sports meetings.
D. Ruben likes to have a race with others
3. The phrase “a chemist’s shop” in the story means ______________.
A. 化工商店
B. 药店
C. 化工厂
D. 制药厂
4. Ruben’s money was stolen ______________.
A. on his way to the town
B. before he went in the shop
C. when he was waiting in the shop
D. after he had left the shop
5. Ruben was happy because ______________.
A. he could easily catch the thief
B. he had a chance(机会)to have a race
C. he knew who had stolen his money
D. he would win another medal that day
1. D。

细节理解题。

在所给的几个原因当中, Ruben怕迟到才是最主要的。

2. A。

细节理解题。

Ruben赢得奖牌是因为他跑得快。

3. B。

猜测词义题。

Ruben要买的是零售药品。

自然在药店, 因此, B项是正确选项。

4. C。

细节理解题。

5. B。

推理判断题。

******************************************************************** *结束
(第***篇)
Audrey Hepburn won an Academy Award as Best Actress for her first major American movie, Roman Holiday, which was released in 1953. But she is remembered as much for her aid work as for her acting.
Born in Belgium in 1929, Audrey’ s father was British and her mother was Dutch.
Audrey was sent to live at a British school for part of her childhood. During World War II , she lived and studied in the Netherlands. Her mother thought it would be safe from German attacks. Audrey studied dance as a teenager and during college when she returned to London after the war. But she realized she wasn’ t going to be a ballerina. So she began taking acting parts in stage shows. Later she began to get small parts in movies.
But it was Audrey Hepburn’ s move to America that brought her true fame. In 1951 she played the character “Gigi” in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later, Roman Holiday made her a star at the age of 24.
Audrey made more than 25 movies. Among her most popular roles was Holly Golightly in Breakfast at Tiffany’s in 1961. Three years later she played Eliza Doolittle in My Fair Lady.
She was married two times and had one son by each husband. In 1989, the UN Children’ s Fund named Audrey a goodwill ambassador. She travelled all over the world in support of UNICEF projects. The UN agency said she was a tireless worker. She often gave 15 interviews a day to gain money and support for UNICEF projects.
Audrey Hepburn often said her loyalty to UNICEF was the result of her experiences as a child during World War Ⅱ. She said she knew what
it was like to be starving and to be saved by international aid. She was a goodwill ambassador until her death in 1993 from colon cancer.
[语篇解读] 本文介绍著名影星Audrey Hepburn(奥黛丽·赫本)的生平事迹。

1953年主演的《罗马假日》使她一举成名。

从1989年直至1993年去世,赫本一直担任联合国儿童基金会的特使,为拉美和非洲儿童提供了很大帮助。

1.In Paragraph 1, “her aid work” means ________.
A. winning an Academy Award as Best Actress
B. taking acting parts in stage shows
C. making movies
D. acting as a goodwill ambassador for UNICEF
[解析] 推理判断题。

此题应根据全文内容来判断。

第一段是全文的概括,其重心在后面,即奥黛丽·赫本尽管获得奥斯卡最佳女主角奖,但她担当的援助工作同样使人铭记。

再结合文章接下来的叙述可知答案为D。

[答案] D
2.The reason why Audrey lived and studied in the Netherlands was that ________.
A. she wanted to be a ballerina
B. her parents were from Britain
C. the education there was excellent
D. it was safe there
[解析] 细节理解题。

根据第三段中的“Her mother thought it would be safe from German attacks”和“she returned to London after the war”可知D项正确。

[答案] D
3.We can infer from the passage that ________.
A. Audrey’ s parents lived in Germany during World War Ⅱ
B. Audrey lived in America in the 1950s
C. Audrey was made to give up dancing
D. the character “Gigi” in the Broadway play was her most po pular role
[解析] 推理判断题。

根据第二段和第三段前半部分可知,A项错误;根据第三段中“she realized she wasn’t going to be a ballerina”可知是她主动放弃的,C项错误;根据第四段中“In 1951 she played the character‘Gigi’in the Broadway play”及后文可判断,这个角色并不是她扮演的最有名的角色,因此D项错误。

由文章第四、五两段可知B项正确。

[答案] B
4.________is NOT mentioned in the passage about Audrey Hepburn.
A. Marriage
B. Identity
C. Contribution
D. Religion
[解析] 细节理解题。

可以运用排除法。

她的婚姻、身份和贡献在文章中都提到了,唯独没有提及她的,故选D。

[答案] D
5.________is the right order for Audrey’ s life.
①The first time she began to play in movies.
②She returned to London from the Netherlands.
③She won an Academy Award as Best Actress.
④She travelled all over the world in support of UNICEF projects.
⑤She played a part in My Fair Lady.
A.②①③⑤④ B. ①②③⑤④
C. ②①⑤③④
D. ①②⑤③④
[解析] 排列顺序题。

结合文章内容可以判断A项顺序正确。

[答案] A
[长难句解读] But it was Audrey Hepburn’s move to America that brought her true fame.是奥黛丽·赫本移居给她带来了真正的名声。

这是一个强调句型,强调主语Audrey Hepburn’s move to America。

***************************************************结束
(第***篇)
The world is not coming to an end on December 21, 2012, the US space agency insisted Monday in a rare campaign to dispel widespread rumors fueled by the Internet and a new Hollywood movie.
The latest big screen offering from Sony Picture, 2012, arrives in theaters on Friday, with a 200million dollar production about the end of the world supposedly based on myths (虚构的故事) backed by the Mayan calendar. It is claimed that the end of time will come as a Planet X —or Nibiru — heads toward or collides with the Earth.
Some website s accuse NASA of hiding the truth on the planet’ s existence, but the US space agency denounced such stories as an “Internet hoax(恶作剧) ”. “There is no factual basis for these claims,” NASA said in a question and answer posting on its website. “If such a co llision were real, astronomers would have been tracking it for at least the past decade, and it would be visible by now to the naked eye. Obviously, it does not exist. Credible scientists worldwide know of no threat associated with 2012,” it insisted. “Aft er all, our planet has been getting along just well for more than four billion years,” added NASA.
There is another planet, Eris, floating in space. But the small
planet similar to Pluto will remain safely fixed in the outer solar system and it can come no closer than four billion miles to the Earth, according to NASA.
Initial theories set the disaster for May 2003, but when nothing happened the date was moved forward to the winter in 2012 to coincide with the end of a cycle of the ancient Mayan calendar.
NASA insisted the Mayan calendar in fact does not end on December 21, 2012, as another period begins immediately afterward.
And even if the planets were to line up as some have forecast, the effect on our planet would be “negligible”, NASA said.
“And while comets and asteroids (小行星) have always hit the Earth, big hits are very rare,” NASA noted. The last major impact was believed to be 65 million years ago,resulting in the end of dinosaurs.
“We have already determined that there are no threatening asteroids as large as the one that killed the dinosaurs,” the space agency said.
[语篇解读] 好莱坞灾难大片《2012》使网络上盛传的“2012年12月21日为世界”这一所谓的玛雅预言再次进入人们的视野。

为此,宇航局重申,2012年12月21日并不是世界,传言中的X星球将与地球相撞也并不属实。

1.________played a key role in the spread of the rumors.
A. A new book
B. The Internet and a new Hollywood movie
C. NASA
D. An Indian calendar
[解析] 细节理解题。

根据第一段中to dispel widespread rumors fueled by the Intermet and a new Hollywood movie可知因特网和一部好莱坞新片对传播世界的谣言起到了推波助澜的作用。

[答案] B
2.The film 2012 is________.
A. about the end of the world
B. based on the scientific prediction
C. well accepted in the science field
D. about a romantic love story
[解析] 细节理解题。

根据第二段第一句可知《2012》这部电影是关于世界的。

根据文章内容可先排除D项;由第二段中based on myths(虚构的故事)可知B项错误;由宇航局的讲话可推出C项错误。

[答案] A
3.We can infer that________.
A. people di dn’t take the rumor seriously
B. Planet X — or Nibiru does exist
C. astronomers have been tracking Planet X for over ten years
D. the rumor caused a panic among some people
[解析] 推理判断题。

根据the US space agency insisted Monday in a rare campaign to dispel widespread rumors可知谣言传播之广以至于宇航局不得不出来辟谣,由此可见事态严重,故可判断谣言有可能造成了一些人的恐慌。

[答案] D
4.NASA thinks that Eris________.
A. might pose a threat to the Earth
B. doesn’t pose any threat to the Earth
C. is too far away to be visible
D. is similar to our planet, where life might exist
[解析] 细节理解题。

根据第四段内容可知Eris行星并没有对我们的地球构成威胁。

[答案] B
5. Which of the following is the best title?
A. New Hollywood movie 2012
B. December 21, 2012, NOT the end of the world
C. End of the ancient Mayan calendar
D. How rumors came into being
[解析] 主旨大意题。

本文主要讲宇航局驳斥“2012年12月21日是世界”的谣言。

故B项为最佳标题。

[答案] B
[长难句解读] The latest big screen offering from Sony Picture, 2012, arrives in theaters on Friday, with a 200million dollar production about the end of the world supposedly based on myths(虚构的故事) backed by the Mayan calendar.
本句为简单句。

句子的主语为The latest big screen offering,意为“最新银幕作品”。

介词短语“with a...”作状语。

过去分词短语supposedly based on myths作定语,修饰the end of the world。

过去分词短语backed by the Mayan calendar作定语,修饰myths。

******************************************************************** ******结束。

相关文档
最新文档