高考英语一轮选练习题Unit4Bodylanguage(含解析)新人教版必修4 (2)
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
必修4Unit 4
李仕才
(必修4 Unit 4)
【短文语法填空】
Susan in Her New Flat
(The bell rings.Susan’s mother is at the door.)
Mother:Hello,dear.Oh!I see I’ve arrived too late.You’ve almost completely settled in.
Susan:Not quite.By the way,I didn’t expect you 1.________(come) here to e in!I’ll show you the flat.This is the living room,2.________ isn’t completely finished yet,but it’s comfortable enough to receive my friends,isn’t 3.________?
Mother:Well,of course!And that large balcony(阳台) is 4.________(real) very useful.You should plant some flowers there.
Susan:Don’t worry,mom.I 5.________________(plant) some soon.But come and have a look at my bedroom.For the moment there is only a bed and a cupboard, but you’ll see,when I’ve got some 6.________________(bookshelf) and a desk I’ll be able to work quite nicely.
Mother:And what’s more,quite a good bathroom!
Susan:I must say I looked 7.________ nearly six months.I asked estate agents and friends and went through advertisements.
Mother:I hope the rent isn’t too 8.________.
Susan:No,it’s quite 9.________________(reason).But I’ve been lucky because most of the flats I 10.________________(offer) were less comfortable and the rents were too high. Mother:You’ve done very well!You’re really very lucky.
Ⅰ.阅读理解
A
The British—and especially the English—are bad at complaining.Because of British politeness rules,according to which confrontation(对抗) should be avoided,people either just do not complain,or sometimes bottle it up and then explode in an inappropriate outpouring of aggressive complaints.In fact,there is a TV programme which shows the British in typical situations where they would be perfectly justified(有正当理由的) in complaining,but they don’t.In one scene,a woman reads a newspaper over people’s shoulders and the people say nothing or look embarrassed.
The British are also well-known for putting up with bad service everywhere from restaurants to airports and railway stations because the standard rules of behaviour say that it is bad to draw attention to yourself.This is why,when you travel on the Tube in London and there is yet another delay,the passengers will look at each other,sigh,smile wearily and raise their eyes to heaven.They might even say,‘Huh!Typical!’ in a resigned tone of voice that says that there’s nothing that can be done about it.When complaints are made,they are made in an apologetic or a humorous tone of voice.In France,on the other hand,angry passengers might riot(闹事) and burn down the subway station if they had to put up with the poor service that the London Underground provides.
Americans and other Europeans,who are much more direct and in-your-face than the British,often wonder why British people always say “sorry” or “excuse me”when they complain.“It’s like they’re apologizing for something that isn’t their fault,”they say.They are missing the point.British people are not really sorry—it is because the word “sorry” actually works as a distancing mechanism(技巧).This is important in terms of negative politeness and not drawing attention to yourself.If you do not say “sorry”or use other distancing words like“could”,“would”,“might”,“possibly” and so
on,you will be seen as rude.
1.What does the underlined part “bottle it up” in Paragraph 1 mean?
A.Put something into bottles.
B.Not do anything dangerous.
C.Cause problems by hesitating.
D.Not allow emotions to be seen.
2.The French tend to .
A.tolerate bad service
B.enjoy taking the subway
C.make a complaint humorously
D.express their dissatisfaction directly
3.When the British say “sorry”,they actually want to .
A.try not to be rude
B.apologize sincerely
C.show their feelings directly
D.draw attention to themselves
4.Which can be the best title for the text?
A.How to complain
plaining politely
C.Poor service in Britain
D.Politeness rules across the world
B
Fidel Castro was born at his father’s farm on August 13, 1926. His father, Angel Castro, was a migrant to Cuba from Galicia, Northwest Spain. He had become financially successful by growing sugarcane at Las Manacas farm in Biran, Oriente Province.
Aged six, Castro was sent to live with his teacher in Santiago be Cuba, before being baptized(洗礼)into the Roman Catholic Church at the age of eight. Being baptized enabled Castro to attend the la Salle boarding school in Santiago, where he regularly misbehaved, so he was sent to the privately funded Dolores School in Santiago. In 1945 he transferred to a more famous school, De Belen in Havana. Although Castro took an interest in history, geography and debating at Belen, he did not excel academically, instead devoting much of his time to playing sport.
In 1945, Castro began studying law at the University of Havana, where he became involved in student activism, and the violent gangsterism culture within the university. Passionate about anti-imperialism and opposing U.S. interference in the Caribbean, he unsuccessfully campaigned for the presidency of the Federation of University Students on a platform of “honesty, decency and justice”. Castro became critical of the corruption and violence of President Ramon Grau’s government, delivering a public speech on the subject in November 1946 that received coverage on the front page of several newspapers.
In 1947, Castro joined the Party of the Cuban People, founded by Eduardo Chibas. Chibas advocated social justice, honest government, and political freedom, while his party exposed corruption and demanded reform. Though Chibas lost the election, Castro remained devoted to working on his behalf. Social situation becoming worse, Castor soon received a death threat urging him to leave the university; refusing, he began carrying a gun and surrounding himself with armed friends.
1.From paragraph 2, we know that Fidel Castro _______.
A. had no interest in history
B. performed very well at school
C. spend much time playing sport
D. attended the La Salle boarding school before 8
2.What is the right order of the following events related to Fidel Castro?
a. delivered a public speech
b. entered the University of Havana
c. joined the Party of the Cuban People
d. transferred to famous school, De Belen
A. dbac
B. abcd
C. dabc
D. acdb
3.Fidel Castro carried a gun at university_________
A.to catch people’s attention
B.to hang out with friend for fun
C.to get involved in the political activities
D.to defend himself against the death threat
4.What does the passage mainly talk about?
A. the Party of the Cuban People
B. Fidel Castro’s misbehavior at school
C. Cuba’s political situations in the 1940s
D. Fidel Castro’s early life and political activities
Ⅱ.完形填空
Thirteen years ago I fell in love with a white ball of fur that wagged its tail at me from behind the bars of a city dog pound.Although I was about to 1 a steady job to follow my dream of becoming a travel writer,I decided to adopt it without a second 2 .Layla had me at the first wag.
Although disappointed when I went traveling,Layla was always happy when I returned.And when I sat down to write my 3 ,she would station herself next to my desk and we would have long (often nonverbal) conversations about where I’d been
and what I’d seen.We 4 with each other as only animals and those who love them can.
I would read aloud to her what I’d 5 .Sometimes she’d offer a “woof!” for emphasis.If she turned away to concentrate on cleaning a paw(爪子),I knew I had to
6 .
Of course she didn’t 7 what I was writing,but this exercise with her was my 8 of self-editing.It was my way of pushing a story to a higher level.Reading to Layla turned a task into a 9 .She became my virtual(虚拟的) 10 in my travels.
Watching her reactions to my 11 forced me to pay attention to details.I was telling her the story 12 she were a reader.This helped 13 what I put on the page.Having such a 14 and patient audience critiquing my writing made me a better writer.In this way,I traveled the world,with Layla 15 at my side.
Today I am a travel writer,and I am 16 because my friend of so long is gone.Like many old friends,she and I 17 much over the years,and I’m so 18 to
her.Whatever 19 I’ve had as a travel writer,I owe a large part to her being at my side for all those years, 20 and simply loving.
1.A.quit B.find
C.offer
D.keep
2.A.time B.excuse
C.chance
D.thought
3.A.stories B.letters
C.papers
D.emails
4.A.cooperated peted
municated
D.celebrated
5.A.seen B.heard
C.written
D.collected
********灿若寒星竭诚为您提供优质文档*********
6.A.show off B.start over
C.count out
D.give in
7.A.understand B.repeat
C.expect
D.recognize
8.A.memory B.promise
C.purpose
D.means
9.A.step B.dream
C.duty
D.joy
10.A.doctor B.guest
C.partner
D.guide
11.A.advice B.reply
C.action
D.work
12.A.as though B.in case
C.now that
D.even if
13.A.shape B.replace
C.print
D.voice
14.A.qualified B.skilled
C.ready
D.curious
15.A.possibly B.actually
C.finally
D.mentally
16.A.worried B.heartbroken
C.scared
D.disappointed
17.A.received B.shared
C.cherished
D.controlled
18.A.faithful B.blind
C.grateful
D.cruel
19.A.problem B.experience
C.option
D.success
20.A.listening B.talking
C.recording
D.reviewing
Ⅲ.短文改错
(2016·河南毕业班适应性测试)
Last week I got the first prize in the English Speech Contest held in our school.Which made me very excited.I used to be too shy to speak English in the public.It was Susan who asked me practise several times in her office and correct my pronunciation and intonation.Beside,she encouraged me to be confident and brave whether I wanted to show my talent before others.I followed her advices.That was why I won the first prize.I am deep moved by what he has done for me.I owe her a thousand thanks with her kindness.
(必修4 Unit 4)
【短文语法填空】
1.to come
2.which
3.it
4.really
5.will plant
6.bookshelves 7.for 8.high 9.reasonable 10.was offered
Ⅰ.
A【解题导语】本文是议论文。
英国人通常礼貌地表达不满。
1.D 词义猜测题。
根据上文的people either just do not complain及下文的“...and then explode in an inappropriate outpouring of aggressive complaints.”可推断,英国人有时不抱怨,有时抑制不满的情绪并最终爆发。
故画线部分的意思应是“掩盖或抑制情绪或感情”。
2.D 细节理解题。
根据第二段末尾的“In France,on the other hand,angry passengers might riot and burn down the subway station if they had to put up with the poor service that the London Underground provides.”可知,法国人常常直接表达自己的不满。
3.A 细节理解题。
根据文章末尾的“If you do not say ‘sorry’or use other distancing words...you will be seen as rude.”可知,英国人说“抱歉”,实际上是为了在抱怨时尽量不表现得粗鲁无礼。
4.B 主旨大意题。
本文主要讲英国人抱怨的方式非常委婉、礼貌。
故B项正确。
B
【文章大意】本文介绍了古巴革命领袖Fidel Castro的早期生活和政治活动。
2.A 【解析】细节理解题。
根据第二段第三句话“In 1945 he transferred to a more famous
school, De Belen in Havana. ”可知d的时间为1945年;根据第三段第一句话中的“In 1945, Castro began studying law at the University of Havana”可知b的时间为
1945年,且在d之后发生;根据第三段最后一句话中的“…, delivering a public speech on the subject in November 1946”可知a发生于1946年;根据最后一段第一句话中的“In 1947, Castro joined the Party of the Cuban People”可知c发生于1947年。
正确顺序为dbac,故选A。
4.D 【解析】主旨大意题。
纵观全文可知本文介绍了古巴革命领袖Fidel Castro的早期生活和政
治活动,故选D。
Ⅱ.【解题导语】本文是记叙文。
文章讲述了一个旅行作家与他的宠物狗蕾拉的故事。
1.A 根据下文的“...to follow my dream of becoming a travel writer...”可知,当时作者即将“辞去(quit)”一份稳定的工作。
2.D 根据下文的“Layla had me at the first wag.”可知,尽管作者即将辞去一份稳定的工作,但是他一见到蕾拉就毫不犹豫地决定领养它。
without a second thought“毫不犹豫”。
3.A 根据上文的travel writer可推断,此处是说作者写“故事(stories)”的时候。
4.C 根据上文的have long (often nonverbal)conversations可知,作者和蕾拉彼此互相“交流(communicated)”。
5.C 根据上文的travel writer及When I sat down to write可推断,作者会把自己“写(written)”的东西大声读给蕾拉听。
6.B 根据上文的“If she turned away to concentrate on cleaning a paw...”可推断,如果看到蕾拉转过脸集中精力于清洁爪子,作者便知道自己写的东西不够好,需要“重新来过(start over)”。
7.A 当然蕾拉并不“理解(understand)”作者所写的东西。
8.D 根据蕾拉的反应判断文章的好坏是作者自己修改文章的“方法(means)”。
9.D 根据上段的描述可知,给蕾拉读自己所写的东西将修改文章的任务变成了一件“乐事(joy)”。
10.C 因为作者将旅行中的故事讲给蕾拉听,所以蕾拉成了作者旅行中的虚拟“伙伴(partner)”。
11.D 作者通过观察蕾拉对自己的“作品(work)”的反应迫使自己关注文章的细节。
12.A 根据第三段中的描述可知,作者给蕾拉讲故事时“仿佛(as though)”蕾拉是一位读者。
13.A 根据下文的made me a better writer可知,给蕾拉讲自己所写的东西帮助作者“改进(shape)”自己的文章。
14.C 由第二、三段可知,对作者而言,蕾拉是一位“现成的(ready)”听众。
15.D 根据第二段开头的“Although disappointed when I went traveling,Layla was always happy when I returned.”及第三段开头的I would read aloud to her what可知,因为作者旅行回来后将旅途中的故事讲给蕾拉听,所以作者旅行时就像有蕾拉“在精神上(mentally)”陪伴他。
16.B 根据下文的“...because my friend of so long is gone.”可知如今蕾拉去世了,作者很“伤心(heartbroken)”。
17.B 根据上文的Like many old friends可知,像很多老朋友一样,作者和蕾拉多年来“一起经历了(shared)”很多酸甜苦辣。
18.C 蕾拉对作者写作的帮助令作者很“感激(grateful)”。
19.D 根据下文的“I owe a large part to her being at my side...”可知,不论作者作为旅行作家取得了哪些“成功(success)”,他都将其中的很大一部分归功于蕾拉的陪伴。
20.A 根据第三段开头的I would read aloud to her可知,蕾拉总是在“聆听(listening)”作者的作品。
Ⅲ.短文改错
Last week I got the first prize in the English Speech Contest held in our
school. made me very excited.I used to be too shy to speak English in
th
e
public.It was Susan who asked me practise several times in her office and my pronunciation and intonation.,she encouraged me to be confident and brave I wanted to show my talent before others.I followed her
.That was why I won the first prize.I am moved by what has done for me.I owe her a thousand thanks her kindness.。