2021年初中毕业升学考试(江西卷)英语

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2021年初中毕业升学考试(江西卷)英语学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单选题
1.Some old people need a _______ because they feel lonely.
A.gift B.stick C.pet D.watch
2.Last night, the shop was closed ________ she didn't buy any chocolate.
A.so B.if C.or D.when 3.The water dark and dirty. It’s no longer safe to drink.
A.became B.will become C.has become D.was becoming
4.I didn’t do very well in this exam. Unluckily, he did it .
A.badly B.worse C.better D.worst 5.— May I speak to Mrs. Black?
—Sorry, mum can’t come to the phone now. She a shower.
A.has B.had
C.is having D.was having
6.You take me to the station. My brother’s taking me.
A.can’t B.mustn’t
C.shouldn’t D.don’t have to
7.He won in the story competition and his parents were very .
A.smart B.proud C.sorry D.upset
8.I plan to build an unusual house. It out of old things.
A.is built B.has built
C.was built D.will be built
二、完型填空
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A 、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Things like Hula hoops(呼啦圈)used to be very popular. Did you ever own any of these? If you didn’t, don’t feel too bad. They were all fads. A fad is something that becomes very9 among a large number of people, but only for a short time. 10 can become a fad very quickly, but can stop being popular just as quickly. 11 it is no longer “cool,” a fad goes away. Anything can become a(n) 12 -fashion, food, music, technology, even language. In the late 1970s, Erno Rubik, a professor was looking for a 13 way to teach his students about 3D objects. He 14 a six-color plastic object that would be called the Rubik’s Cube(魔方). The goal was to get each side of the cube a 15 color. It was very challenging. It took a few years for the toy to become popular, but then 16 , in 1982, it seemed everyone had one. People bought over a hundred million of the 17 There were 50 books available that year offering solutions(解决办法). Then, just as suddenly as the craze (风尚) started, it 18 By 1983, people were not interested in the Rubik’s Cube anymore, perhaps because so many people 19 had one in their home.
In 2012, a South Korean musician named Psy released a song called “ Gangnam (江南) Style.” The music video shows Psy pretending (假装) to horse-ride while he is dancing. In six months, it became the first Youtube (一视频网站) video ever to reach a billion views (观看). Six months after that, 20 went on to reach two billion views. The song and video started a worldwide 21 craze. “Gangnam Style” had a huge influence on world popular culture. U.S. President Barack Obama and U.K. Prime Minister David Cameron even 22 the dance. “Gangnam Style” became less and less popular,23 the “Korean Wave” of culture remains popular all over the world.
9.A.useful B.popular C.valuable D.relaxing 10.A.Both B.Someone C.Something D.None 11.A.Although B.Whether C.Before D.When 12.A.invention B.fad C.goal D.dream
13.A.creative B.difficult C.traditional D.common 14.A.found B.bought C.invented D.borrowed 15.A.strange B.dark C.bright D.different 16.A.suddenly B.slowly C.exactly D.seriously 17.A.videos B.toys C.clothes D.books 18.A.spread B.appeared C.ended D.failed 19.A.already B.hardly C.especially D.only 20.A.he B.they C.we D.it 21.A.food B.dance C.language D.sport 22.A.depended on B.tried out C.gave up D.put off 23.A.then B.and C.but D.so
三、用单词的正确形式完成句子
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给的词的适当形式填空,并写在答题卡的相应位置。

每个词限用一次。

Many people have cars in the city. But pollution is a problem because of the 24.. Nowadays some downtown (市中心) areas around the world don’t have cars. These car-free zones (无车区) are 25.for people, bicycles, and public transportation only.
Eight million people 26.in the center of London and another two million people go to work there every day. The downtown area is very 27.with hundreds of cars, buses, and taxis, but there are 28.a lot of beautiful parks with free music concert. At lunchtime, many people go there for a rest 29.they get off work.
Parts of Tokyo are always crowded with hundreds of people – but no cars! These modern
car-free zones are 30.popular and people like shopping there.
In the past, Bogota was polluted because there 31.lots of cars and traffic. Now the downtown area is car-free zone and the air is 32.! Many people don’t have a car and half a million people take the bus 33.. There are lots of stores. It’s not expensive.
四、阅读单选
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

34.How much should we pay for the first skurfing lesson?
A.$15 B.$30 C.$45 D.$60 35.Where can we learn music according to the ads above?
A.At Long Beach.
B.At Skurfing Lessons.
C.At Art Attack Gallery.
D.At State Theater Performing Arts Camp.
36.When does the State Theater offer performing arts classes?
A.4th -13th July.
B.4th– 23rd August.
C.24th July-2nd August.
D.14th July- 23rd August.
Carlton Joseph is a fashion designer(服装设计师), but not just any fashion designer. He
appears on television, he writes books, and he owns his fashion house.
Born in 1980, Carlton started designing clothes when he was eleven. His father owned a clothes store, and Carlton used to work there at the weekend. Then he did a design course at college.
When he was 21, someone suggested doing a TV program. He made his first show “Carlton’s Clothes” in 2004, and he wrote his first book in the same year. Since then he has written four more. Carlton got married to TV producer Susan Mills in 2005.
Three months ago, Carlton started his new com pany. He called it “Design Carlton”.
At work Carlton always wears black trousers and a blue coat, but at home, or when he goes out, he wears clothes with bright colors (red, blue and yellow). He is especially crazy about new glasses, he buys a new pair eve ry few weeks. “I like to look different every day,” he says.
Carlton started wearing glasses when he was twelve. He dyed(给……染色) his hair red when he was 18. It is still red, and this year, for the first time, he has grown a beard. “My wife likesit, that’s why” is his explanation. But his beard is black.
37.How old was Carlton when he wrote his first book?
A.11 B.21 C.24 D.25 38.What does the underlined word “it” refer to?
A.Carlton’s hair.B.Carlton’s beard.
C.Carlton’s coat.D.Carlton’s company.
39.What is the main idea of paragraph 5?
A.Carlton likes to look different.
B.Carlton is a hardworking person.
C.Carlton is crazy about new glasses.
D.Carlton loves wearing colorful clothes.
40.Which of the following if true according to the passage?
A.Carlton is just a common fashion designer.
B.Carlton started his new fashion company in 2005.
C.Carlton made his first show after he got married to Susan.
D.Carlton got some design experience before going to college.
Have you ever wanted to see the Great Wall of China, or win an Oscar for Best Director, or swim with dolphins(海豚)? If so, you are not alone. We all have things we want to do or achieve. These are part of our “bucket lists”. A bucket is a list of things that someone wants to experience in his or her lifetimes. These things can be big or small. Have you ever thought about what is on your bucket list?
Lindsay, 15, created her bucket list when she was 14. She has given her list serious thought. “I’ve always wanted to travel into space,” she says. “I don’t rea lly want to be an astronaut. But I do want to go to space as a tourist. I want to see the Earth from above.” Other things on her list include being on TV, seeing her favorite band in concert, learning how to speak Portuguese(葡萄牙语), and living in a foreign country. “I’ve always wanted to live in Brazil. As part of my bucket list, I want to attend Carnival(狂欢节)in the capital of Brazil,” she says. Jose, 16, recently created a list of things he wants to achieve. It changes sometimes he adds and takes away things because he wants to keep the number of the things at seven. One thing has stayed at number one, though: he wants to visit a movie set(影视基地). He would like to see the Harry Potter of The Hobbit movie sets. Other things on the list include being on TV, meeting his favorite sports star, living in a foreign country, skateboarding down a mountain, attending the World Cup, and backpacking across Europe. He would like to spend two months visiting Eastern Europe with his best friend Adam. “Maybe after I graduate from college,” says Jose.
Carrie, 14, also has a bucket list. She first created it when she was 12. She would like to live in a foreign country for at least two years. She also wants to learn as many foreign languages as possible. But the number one thing on her list is to see her favorite band in concert. She also wants to go on a trip and to visit a movie set. Her favorite movies are the Hunger Games and Star Wars. Carrie is confident she will do most or all of the things on her bucket list. “I’m only 14,” she says, “I have my whole life ahead of me!”
41.What is No.1 at Lindsay’s bucket list?
A.Visiting a movie sat.
B.Living in Brazil.
C.Traveling to space.
D.Seeing her favorite band.
42.Who is probably the most interested in sports according to his or her bucket list? A.Lindsay. B.Jose.
C.Adam. D.Carrie.
43.What can we learn from the passage?
A.Lindsay and Carrie both love music.
B.Jose and Carrie are both space fans.
C.All the three teens wants to visit movie sets.
D.Jose and Adam hope to live in a foreign country.
44.What’s the main idea of the passage?
A.We should keep changing our bucket lists to meet our needs.
B.We must think about our bucket lists before they are created.
C.Our bucket lists can help us work towards achieving our goals.
D.Being confident is a key to our achievement on our bucket lists.
In many countries, tattoos are in fashion (时尚). On TV you can often see a famous actor or musician with a tattoo on his arm or foot. Many sports players have them, too. In the US, tattoos are very popular. Forty percent of Americans aged between 26 and 40 have a tattoo, and 60 percent of customers in US tattooparlorsare women. These people are often professional people like doctor, teachers and lawyers.
However, tattoos are not modern. In fact, they are very old in human history. For example, archaeologists (考古学家) found a human in ice from 5,000 years ago. He had 57 tattoos on his back, ankles, legs, knees and feet. Tattoos were used for many different reasons. In ancient Egypt, people got tattoos because they were “beautiful”. But in ancient Rome, tattoos were negative (负面的) and put on criminals and prisoners. In India, tattoos were religious (宗教的).
In the 16th and 17th century, European sailors (船员) arrived on the islands of Polynesia. They
saw tattoos for the first time. The people on the islands had tattoos on their shoulders, chests, backs and legs. Often the tattoos were of animals or natural features like a river or a mountain. The European sailors liked them and made their own tattoos, so the idea traveled to Europe. Tattoos in Polynesia are still important today. They show information about a person’s history, their island or their job.
So is there a connection (联系) between traditional tattoos and fashionable tattoos? And can you call tattoos a fashion? Chris Rainier is an expert in tattoos and his book Ancient Marks has photos of tattoos from all over the world. He thinks people in modern societies often have tattoos because they are a connection to the traditional world. But tattoos aren’t a fashion like clothes or a haircut because you can’t put them on and take them off again like a jacket or a hat. They are permanent (永久的) and for life.
45.When were tattoos brought to Europe?
A.5,000 years ago. B.60 years ago.
C.Until recently. D.In the 16th and 17th century.
46.What does the underlined word “parlors” mean?
A.School. B.Stores.
C.Hospitals. D.Theaters.
47.What’s the writer’s opinion about tattoos?
A.Tattoos are religious in modern societies.
B.Tattoos connect tradition with fashion.
C.Tattoos are a fashion among famous people.
D.Tattoos show information about a person’s hobby.
48.What would be the best title for the passage?
A.Tattoos' History.
B.Tattoos in Polynesia.
C.Tattoos on a Human in Ice.
D.Tattoos in Fashion and for Life.
五、补全短文7选5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中,选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卡上将其序号涂黑。

Humans’ Greatest Achievements
The Earth is 4.5 billion years old, but the human race has lived on it for just 200,000 years. In that short time, we have achieved some amazing things.
49.The list is almost endless. The invention of the airplane has changed our lives. The discovery of antibiotics (抗生素) has saved the lives of millions of people. Can you imagine living without electricity? What about the printing press (印刷术)? Without the printing press, you wouldn’t be reading this. In the last 50 years, there have been great achievements in communication, such as radio, TV, computers, the Internet, and smartphones (智能手机).50.What about the arts? The arts have brought pleasure to many people, but are the Beatles and Bach more important than antibiotics?51.
Finally, we must not forget humans’ early achievements.52.We can’t imagine modern life without cooked food and cars.
What are humans’ greatest achievements? To answer the question, we need to decide what we mean by “great”.53.Or is it just something that makes us say “Wow,” like the Great Wall? What do you think?
A.Do you think it is difficult to have great achievements?
B.Is it something that makes us rich or happy or save lives?
C.We enjoy these things every day because they are free to use.
D.They used fire for cooking and heating and invented the wheel.
E.Many of humans' great achievements are in science and technology.
F.And is Mickey Mouse as important an achievement as going to space?
G.We could probably live without them, but life wouldn't be as interesting.
六、填写适当的句子补全对话
一、(2016 • 江西中考)请阅读下面对话,根据对话内容补上所缺的句子,使对话通顺、合理,意思完整。

( R=Receptionist (宾馆接待员), J=Jack )
R: Hello. 54.
J: Could you give us the room number of Mrs. Taylor, please?
R: Is she a guest here at the hotel?
J: Yes, she’s our English teacher.
R: 55.
J: She arrived yesterday.
R: Here we are in Room 602. Would you like me to call the room?
J: Yes, please. That would be great.
R: 56.She’s not in her room. I’m sorry.
J: Oh dear. I need to speak to her.
R: Why not look in the restaurant? It’s time for breakfast. 57.
J: I’ve been there already. She’s not there. And she’s not in the gift shop, either.
R: 58.
J: Yes. Could you tell her to call me when she comes back?
R: Sure, no problem.
七、看图作文
59.书包伴我学习,伴我成长,某英文报以“My schoolbag”为题,举办中学生征文活动。

请根据下列的图表信息,写一篇短文。

内容包括:书包的外形特征、用途和书包背后的课业问题以及课余你期望做的事情。

提示:1、短文应包括图表中的全部信息,条理清楚,行文连贯,段落分明;
2、短文中不能出现真实的人名和地名;
3、词数不少于80,开头已给出,不计入总次数。

My Schoolbag
I have a schoolbag.___________________________________________________________
参考答案
1.C
【解析】
试题分析:句意:因为一些老人感觉孤单,需要有宠物陪伴。

A. gift礼物;B. stick棍子;C. pet 宠物;D. watch手表。

根据常识可知,这里指老人需要的是宠物。

故选C。

考点:考查名词词义辨析。

2.A
【解析】
试题分析:句意:昨天晚上那个商店关门了,因此她没买到巧克力。

A. so因此,so后表示的是原因;B. if 如果;C. or或者;D. when当……时候。

根据句意故选A。

考点:考查连词的用法。

3.C
【解析】
【分析】
考点:考查动词时态。

【详解】
试题分析:句意:水变得又脏又黑,已经不能继续安全饮用了。

根据It’s no longer safe to drink.可知,给现在带来的结果是不能饮用了,所以用现在完成时,表示过去的动作对现在的影响,故选C。

4.B
【详解】
句意:我这次考试没有考好,不幸的是他考的更糟。

考查副词的比较级。

worse更糟,比较级;badly坏的;better更好,比较级;worst最糟糕。

这里是两者作比较,所以应该用比较级,根据Unluckily可知,这里指的是更糟糕,故选B。

5.C
【解析】
试题分析:句意:--我可以和Mrs. Black通电话吗?---她不能来接电话因为她在洗澡。

这里表示说话的是某人正在做某事,所以应该现在进行时,故选C。

考点:考查动词的时态。

6.D
【解析】
试题分析:句意:你没必要带我去车站,我哥哥会来接我。

A. can’t 不能;B. mustn’t禁止;
C. shouldn’t 不应该;
D. don’t have to不必。

根据My brother’s taking me.可知,既然有人来接,所以带我去车站是没有必要的,故选D。

考点:考查情态动词的用法。

7.B
【解析】
【分析】
【详解】
句意:他赢得了讲故事比赛,他的父母很自豪。

A. smart聪明的;B. proud自豪的;C. sorry 抱歉的;D. upset不安的。

根据He won in the story competition赢得了比赛,当然父母的心情是骄傲和自豪的。

故选B。

8.D
【解析】
试题分析:句意:我计划建一座与众不同的房子,所建造的房子会推陈出新。

根据plan可知,计划要做的事情,当然句子用一般将来时,句子是主语it指房子,it与build之间是被动关系。

所以用将来时的被动语态。

故选D。

考点:考查动词的时态及语态。

9.B
10.C
11.D
12.B
13.A
14.C
15.D
16.A
17.B
18.A
19.A
20.D
21.B
22.B
23.C
【解析】
【分析】
本文举例说明了在世界上什么东西很快变得流行起来,但是只能盛极一时。

当这些东西不再酷的时候,所有的狂热都将消失殆尽。

9.考查形容词及语境的理解。

句意:流行就是某物在很多的人之间很受欢迎。

A. useful有用的;B. popular流行的; C. valuable有价值的;D. relaxing令人放松的。

根据文章开头在讲过去呼啦圈很流行,结合上下文可知fad是一时流行的狂热,故选B。

10.考查代词及语境的理解。

句意:某物很快成为流行的,同样也很快不流行了。

A. Both 两者都;B. Someone某人;C. Something某物;D. None没有。

根据A fad is something that becomes very 36 among a large number of people 可知,这里指的是某物,故选C。

11.考查连词及语境的理解。

句意:当这些东西不再酷的时候,所有的狂热都将消失殆尽。

A. Although尽管;
B. Whether是否;
C. Before在……之前;
D. When当……时候。

根据句意这里是when引导的时间状语从句,故选D。

12.考查名词及语境的理解。

句意:任何东西都可能成为时尚流行的东西,如:食物、音乐。

科技甚至语言。

A. invention发明;B. fad时尚;C. goal目的;D. dream梦想。

通过破折号可以判断填的词和fashion的意思是比较接近的,故选B。

13.考查形容词及语境的理解。

句意:在20世纪70年代晚期,一个教授Erno Rubik 寻找了一个创造性地方式来教自己的学生关于3D的东西。

A. creative创造性的;B. difficult困难的;C. traditional传统的;D. common普通的。

根据He 41 a six-color plastic object that would be called the Rubik’s Cube(魔方).可知,他用了一个魔方来教学生,是与众不同的,故选A。

14.考查动词及语境的理解。

句意:他发明了一个六个颜色的塑料做的东西。

A. found 发现;强调的是结果找到了;B. bought买;C. invented发明;D. borrowed借。

根据object that would be called the Rubik’s Cu be(魔方)可知,这个魔方是以他的名字命名的,所以可推知是他发明的,故选C。

15.考查形容词及语境的理解。

句意:目的是把魔方的每一个面都变成不同的颜色。

A. strange 奇怪的;B. dark黑色;C. bright明亮的;D. different不同的。

根据常识可知魔方每一面的颜色都是不一样的。

故选D。

16.考查副词及语境的理解。

句意:花了几年的时间让这种玩具受欢迎,但是在1982年突然似乎每个人都有一个魔方。

A. suddenly突然;B. slowly慢慢地;C. exactly确切地;D. seriously认真地。

根据It took a few years for the toy to become popular,前面提到花了几年的时间,后有but,说明一个意想不到的事情,所以用突然比较好,也可以根据Then, just as suddenly as the craze (风尚) started,可知,这里指的是突然。

故选A。

17.考查名词及语境的理解。

句意:人们买了一千万的这种玩具。

A. videos视频资料;B. toys 玩具;C. clothes 衣服;D. books书。

通过前面“It took a few years for the toy tobecome popular”可以判断这里人们购买的东西是玩具。

故选B。

18.考查动词及语境的理解。

句意:就像它突然变成时尚的东西,它也就传开了。

A. spread 传播;B. appeared出现;C. ended结束;D. failed失败。

通过前半句一下子变成一种风尚开始流行,后半句比前半句的意思要更进一步,故选A。

19.考查副词及语境的理解。

句意:到1983年为止,人们不再对它感兴趣,是因为大多数的人家里都已经有了。

A. already已经;B. hardly几乎不;C. especially尤其;D. only仅仅。

因为人们家里已经购买了很多类似的东西,所以不会对Rubik的魔方感兴趣,故选A。

20.考查代词及语境的理解。

句意:在之后的六个月里,它达到了20亿次的观看。

A. he 他;
B. they它们;
C. we我们;
D. it它。

通过上一句可以判断这句话是说Gangnam (江南) Style
的点击量迅速超过20亿次,这里用it代替物,故选D。

21.考查名词及语境的理解。

句意:这种歌曲和视频使在世界范围内出现了跳舞的疯狂。

A. food 食物;
B. dance 跳舞;
C. language语言;
D. sport体育。

根据上文Psy跳骑马舞可以判断这里选B最符合上下文的意思。

故选B。

22.考查动词短语及语境的理解。

句意:美国总统奥巴马和英国首相卡梅伦甚至都跳尝试跳这种舞。

A. depended on依靠;B. tried out尝试;C. gave up放弃;D. put off推迟。

根据“Gangnam Style” had a huge influence on world popular culture. 可知,这两个人是在尝试跳这种舞,故选B。

23.考查连词及语境的理解。

句意:Gangnam Style 变得越来越不流行,但是韩国的文化影响着全世界。

A. then接着,然后;B. and和;C. but 但是;表示前后是转折关系;D. so 因此,表示前后是因果关系。

根据“Korean Wave” of culture remains popular all o ver the world.后面叙述的是流行的事情,所以前后是转折关系,故选C。

24.traffic
25.areas
26.live
27.noisy
28.also
29.after
30.really
31.were
32.clean
33.to work
【分析】
短文叙述了由于许多人都有了车,引起了环境的污染,空气质量的下降,世界各地的城市纷纷采取了把市中心划分为无车区,实行无车通行的方式,市区的空气干净了。

24.traffic前文提到很多人都有车,污染也因此而生,这里和车有关的词是traffic. 25.areas这里的areas来代指前文中的“these car free zones”。

26.live有八百万的人生活在伦敦市中心。

短语live in住在……里。

27.noisy 根据with hundreds of cars, buses, and taxis可知有:上百辆的车很容易联想到会产生噪音,因此用noisy。

28.also根据前后文的意思:前面说车多吵,后面说公园也有免费的音乐会,根据逻辑关系判断应该用“also”。

29.after根据句子意思和一般的生活常识,很多人午饭时间,人们下班后会到公园里休息一下可以判断使用“after”。

30.really首先根据句子意思无车区真的流行了起来锁定使用real这个词,后面的popular 是形容词,前面修饰时一般要使用副词,因此答案是really。

31.were 考查There be句型的时态,根据In the past可以判断这里要用到一般过去时。

32.clean根据Now the downtown area is car-free zone可知,无车区当然空气是干净的。

33.to work许多人没有车还有50万人乘坐公交可以判断,这里使用work最合适,动词使用的是take,take something to do something使用什么干什么。

所以这里使用”to work“。

34.A
35.D
36.C
【解析】
【分析】
试题分析:本文是三个广告,文中介绍了该项目的活动时间、价格及联系方式等信息。

34.A计算题。

根据通过文中“成年人每节课30美元。

第一次上课半价”可以判断第一次课的价钱是15美元。

故选A。

35.D细节理解题。

根据通过“The State Theatre offers performingarts classes including: music, dance, drama.”这句话,故选D。

36.C细节理解题。

根据Course dates: 14th-23rd July; 24th July-2nd August; 4th-13th August;
14th-23rd August.可知,选项C与原文相符。

故选C。

考点:广告类短文阅读。

37.C
38.B
39.A
40.D
【分析】
试题分析:本文叙述了Carlton Joseph他是服装设计师,他在11岁就开始设计服装,上大学又学了设计专业。

他写了几本书,还上过电视节目,他喜欢与众不同。

37.C细节理解题。

根据通过前文的他出生于1980年,后面2004年写了他的第一本书,通过计算可以得知是24岁。

故选C。

38.B细节理解题。

根据for the first time, he has grown a beard他也有胡子了,可以判断后面他妻子喜欢的是他的胡子,故选B。

39.A细节理解题。

根据通过文中Carlton上班的时候穿黑裤子蓝外套,在家或者出去的时候喜欢穿亮颜色的衣服以及Carlton说的话“like to look different every day”可以判断出这一段主要是讲Carlton喜欢不一样的生活方式。

故选A。

40.D细节理解题。

根据第二段他11岁就开始设计服装,可以看出他在上大学之前已经有了一些设计服装方面的经验,故选D。

41.C
42.B
43.A
44.C
【解析】
【分析】
试题分析:本文叙述了人们要有自己的人生规划,它能帮助我们继续前行,实现我们的目标。

短文举例说明几个人对未来的规划蓝图。

41.C细节理解题。

根据“I’ve always wanted to travel into space,” she says.可知,去太空旅行一直是他的心愿,所以这个应该是第一位的,故选C。

42.B细节理解题。

根据skateboarding down a mountain, attending the World Cup,可知,Jose 喜欢体育运动,故选B。

43.A细节理解题。

根据通过第二段Lindsay要去看他最喜欢的乐队的音乐会和最后一段
Carrie也要去看她最喜欢的乐队的音乐会,可以看出他们的共同爱好都是音乐。

故选A。

44.C主旨大意题。

根据We all have things we want to do or achieve. These are part of our “bucket lists”. A bucket is a list of things that someone wants to experience in his or her lifetimes. 可知,短文叙述了人们要有自己的计划列表,它能帮助我们继续前行,实现我们的目标。

故选C。

考点:人生百味类短文阅读。

45.D
46.B
47.B
48.D
【解析】
【分析】
试题分析:本文叙述了纹身在许多国家就是一种时尚,它与文化传统有关,并举例说明了纹身的历史渊源。

45.D细节理解题。

根据In the 16th and 17th century, European sailors (船员) arrived on the islands of Polynesia. They saw tattoos for the first time. 故选D。

46.B细节理解题。

根据60 percent of customers in US tattooparlors可知,指的是商店里的顾客,故选B。

47.B细节理解题。

根据最后一段He thinks people in modern societies often have tattoos because they are a connection to the traditional world.可知,纹身与传统文化联系在一起,故选B。

48.D主旨大意题。

根据短文的内容可知,叙述了纹身是一种时尚,故选D。

考点:文化类短文阅读。

49.E
50.G
51.F
52.D
53.B
【分析】
试题分析:本文叙述了历史上的人们取得的成就,现在人们已经适应了现代的生活方式,所以这些成就对目前人们的生活很重要。

49.E根据we have achieved some amazing things.The list is almost endless.可知,这里空格处起承上启下的作用,故选E。

50.G根据In the last 50 years, there have been great achievements in communication, such as radio, TV, computers, the Internet, and smartphones可知,人们已经适应了现代化的生活,没有了现在的现代化的东西,人们可能无法生存,故选G。

51.F根据78空前面是一个疑问句,而这一段主要是在讲艺术方面的成就,而78空也必然是同艺术科技成就的一个对比,故选F。

52.D根据根据下文提到了做饭方面的东西,前面一定也会提到,因此要选做饭有关的句子。

故选D。

53.B根据由下文的“or”可以判断前面也是一个疑问句,故选B。

考点:七选五。

54.What can I do for you?
55.When did she arrive?
56.Please wait a moment.
57.Have you ever been there to find her?
58.Can I take a message for you?
【解析】
【分析】
试题分析:
54.What can I do for you?根据Hello. 可知,这是服务人员对顾客说的话,故用What can I do for you?
55.When did she arrive?根据She arrived yesterday.可知,上句应该是问的是什么时间到达的,故用When did she arrive?
56.Please wait a moment.根据She’s not in her room, I’m sorry.可知,应该稍等,故用Please wait a moment.
57.Have you ever been there to find her?根据I’ve been there already.可知,上句问的是你曾经去过那里吗,故用Have you ever been there to find her?
58.Can I take a message for you?根据Yes. Could you tell her to call me when she comes back?可知,上句问的是否能给带一个口信,故用Can I take a message for you?
考点:补全对话。

59.My Schoolbag
I have a schoolbag. It is used for carrying the school things, such as books, pens and so on. It looks like a luggage which always accompanies me in the world of knowledge.
My schoolbag is always by my side. However, it also brings us many problems. We have to do so much homework that we cannot get enough sleep. Instead of enjoying the wonderful weekends, we are forced to have extra classes with it. If we have more spare time, we can take part in sports and actives. Besides, we can develop hobbies and interest as well.
As a middle school student, I hope my schoolbag can share my joy and happiness rather than become a burden.
【解析】
试题分析:短文介绍了书包的外形特征、用途和书包背后的课业问题以及课余期望做的事情。

要注意句子的时态及语态,不要写汉语式的句子,要符合英语语法。

要注意上下文的衔接。

写作亮点:短文用了一些短语和句式,如:It is used for carrying the school things, such as books, pens and so on. It looks like a luggage which always accompanies me in the world of knowledge.If we have more spare time, we can take part in sports and actives.用了which引导的定语从句,if引导的条件状语从句,that引导的宾语从句,用了过渡词besides等,增加了文章的亮点。

考点:提纲类作文。

相关文档
最新文档