2019版高考英语一轮基础习选题Unit2TheOlympicGames(含解析)新人教版必修2

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

Unit 2 The Olympic Games
李仕才
一、阅读理解
Want a glance of the future of health care? Take a look at the way the various networks of people about patient care are being connected to one another, and how this new connectivity is being exploited to deliver medicine to the patient—no matter where he or she may be.
Online doctors offering advice based on normal symptoms(症状)is the most obvious example. Increasingly, however, remote diagnosis(远程诊断)will be based on real physiological data(生理数据)from the actual patients. A group from the University of Kentucky has shown that by using personal data assistance plus a mobile phone, it is perfectly practical to send a patient’s important signs over the telephone. With this kind of equipment, the cry asking whether there was a doctor in the house could well be a thing of the past.
Other medical technology groups are working on applying telemedicine to rural (countryside) care. And at least one team wants to use telemedicine as a tool for disaster needs—especially after earthquakes. On the whole, the trend is towards providing the global access to medical data and experts’ opinions.
But there is one problem. Bandwidth(宽带) is the limiting factor for sending complex medical pictures around the world, —CT photos being one of the biggest bandwidth users. Communication satellites may be able to deal with the short-term needs during disasters such as earthquakes or wars. But medicine is looking towards both the second generation Internet and the third generation mobile phones for the future of remote medical service.
Doctors have met to discuss computer-based tools for medical diagnosis, training and telemedicine. With the falling price of broadband communications, the new technologies should start a new time when telemedicine and the sharing of medical information, experts’ opinions and diagnosis are common.
【文章大意】本文主要讲述人们将来可以在网上看病, 医生可以根据病人的生理数据做出远程诊断。

随着第二代互联网和第三代移动手机为将来的远程医疗服务, 尤其是宽带网交流价格的下降, 远程医疗和医药信息、专家意见和诊断共享将成为家常便饭。

1. The writer chiefly talks about ________.
A. the use of telemedicine
B. the online doctors
C. medical care and treatment
D. communication improvement
【解析】选A。

主旨大意题。

从第二、三段的内容, 可知医生可以根据病人的生理数据做出远程诊断, 可知最佳答案为A。

2. Which of the following statements is true according to the text?
A. Patients don’t need doctors in hospitals any more.
B. It is impossible to send a patient’s signs over the telepho ne.
C. Many teams use telemedicine to deal with disasters now.
D. Broadband communications will become cheaper in the future.
【解析】选D。

推理判断题。

网上可以看病并不是说病人去医院不需要医生, 排除A项; 通过电话发送病人的信息是可行的, 排除B项; 现在至少有一个医疗队想用远程医疗来治疗
疾病, C项也不对; 根据文章最后一句话可知选D。

3. The“problem”in the fourth paragraph refers to the fact that ________.
A. bandwidth isn’t big enough to send complex medical pictures
B. the second generation of Internet has not become popular yet
C. communication satellites can only deal with short-term needs
D. there is not enough equipment for spreading the medical care
【解析】选A。

推理判断题。

根据第四段中Bandwidth is the limiting factor for sending complex medical pictures around the world, —CT photos being one of the biggest bandwidth users. 可知答案为A。

二、单句语法填空
1.If you cannot pass the exam, you will not ________(admit) into college.
答案:be admitted be admitted to/into college “被大学录取”。

2.In my opinion, it is you rather than he that should take ________ (responsible)。

相关文档
最新文档