高中英语 电子题库 Unit4SectionⅡ知能演练轻巧夺冠
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
【优化方案】(广东专用)高中英语电子题库 Unit4SectionⅡ知能
演练轻巧夺冠新人教版必修5
Ⅰ.品句填词
1.A ____________ (记者) is supposed to tell the truth while reporting.
答案:journalist
2.I am honoured to be your ____________(助手) for the next few days.Let’s get on our way.
答案:assistant
3.It’s not as difficult to apologize as it is to live with a ____________ (有罪的) conscience.
答案:guilty
4.I want you to meet a ____________(同事) of mine.
答案:colleague
5.Later,as ____________(编辑)of the group’s magazine,he advocated political violence.
答案:editor
6.It isn’t that he is superior to me,I just gave up to him ____________(故意地).
答案:deliberately
7.The ____________ (困境) for investors is j udging political risks in Asia.
答案:dilemma
8.Look.This is a ____________ (照片) I took during my trip to Greece.
答案:photograph
9.Medicine is a challenging ____________ (职业) that requires a lifelong commitment. 答案:profession
10.What is the most ________ (难忘的) memory at school?
答案:unforgettable
Ⅱ.选词填空
错误!
1.I am ________________ hearing the news that you are going to be married with her. 答案:delighted at
2.I will manage to ________________ a place to live in.
答案:assist you in finding
3.He could not________________ and soon he had to leave school.
答案:concentrate on his study
4.Please inform your detailed schedule________________ arrange related work for you before you arrive.
答案:so as to
5.Computer ca n ________ the travelers ________ the weather condition.
答案:inform;of
Ⅲ.仿照文中画线部分的句子结构将给出的汉语翻译成英语
1.Never_will_Zhou_Yang(ZY)forget his first assignment at the office of a popular English newspaper.
______________(我永远不会忘记)the words that you said to me last night.
答案:Never will I forget
2.Meanwhile you have to prepare the next question depending_on_what_the_person_says.
Bob can change from one accent to another ________________(根据说话的对象).
答案:depending on who he is talking to
3.Not_only_am_I interested in photography,but I took an amateur course at university to update my skills.________________(我表哥不仅带我去看电影),but he bought me some presents.
答案:Not only did my cousin take me to the cinema
4.A footballer was accused of taking money for deliberately not scoring goals so_as_to_let_the_other_team_win.
The test questions are kept secret ________________(以防作弊).
答案:so as to prevent cheating
Ⅳ.阅读理解
Surfing the Internet for fun will make you a better employee,according to an Australian study.[
The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are about 9 percent more productive than those who do not.Study author Brent Coker said,“Surfing the Internet at tim es helps increase an employee’s attention.”
“People need to relax for a bit to get back their attention,” Coker said on the university’s website.“Having a short bre ak,such as a quick surfing of the Internet,helps the mind to rest itself,leading to a higher total Internet attention for a day’s work,and as a result,increases productivity (生产效率),” he said. According to the study of 300 workers,70 percent of people who use the Internet at work surf the Internet for their own reasons during office hours.Among the most popular surfing activities are searching for information about products,reading online news,playing online games and watching videos.“Firms spend a lot of mo ney on software to block their employees from watching videos,using social networking sites or shopping online,” said Coker.“That’s not always a good idea.”However,Coker said the study looked at people who surf the Internet in moderation (适度),or were on the Internet for less than 20 percent of their t otal time in the office.“Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without,” he said.
1.What does the University of Melbourne study mainly show?
A.People who surf the Internet are good employees.
B.Not everyone surfs the Internet for fun during office hours.
C.Surfing the Internet for fun during office hours increases productivity. D.The Internet is becoming more and more important in people’s life.
解析:选C。
细节理解题。
根据第二段的The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are abou t 9 percent more productive than those who do not.可知应选C。
2.According to Paragraph 3,Brent Coker would most probably agree that ________. A.the longer a person’s mind rests,the better attention he will have B.surfing the Internet is the best way to increase productivity
C.workers should have a long break during office hours
D.workers should let their minds rest now and then
解析:选D。
推理判断题。
根据第三段的People need to relax for a bit to get back their attention可知Brent Coker会赞成D项的观点。
3.Which of the following is NOT mentioned in the passage as one of the most popular surfing activities?
A.Watching videos.
B.Reading online news.
C.Reading online novels.
D.Playing online games.
解析:选C。
细节理解题。
根据第四段的Among the most popular surfing activities are searching for information about products...可知作者并没有提到在网上看小说也是最普及的活动之一,故选C。
4.The underlined word “block” in Paragraph 4 means “________”.
A.prevent B.organize
C.keep D.separate
解析:选A。
词义猜测题。
根据Firms spend a lot of money on software以及from watching videos,using social networking sites or shopping online的语境可知这里是说公司投入很多的费用在软件上,来阻止公司员工在工作时间内上网做私人的事情,故选A。
5.What can we infer from the last paragraph?
A.Spending too much time surfing the Internet reduces productivity.
B.Those who never surf the Internet have the lowest productivity.
C.Most people don’t surf the Internet in moderation during office hours. D.People should spend as little time as possible surfing the Internet.
解析:选A。
推理判断题。
根据最后一段的Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without可知上班时间花太多时间上网会影响生产效率。
Ⅴ.信息匹配
(创新题)首先请阅读一些关于处理家长与孩子关系的策略信息:
A.Be friends with your children.Your teenagers may not want you to be their friends.What they need is for you to be a reliable,responsible role model,worthy of their respect,and not some overgrown fingersnapping adult who wears tootight jeans or Tshirts.
B.Find the humor between you and your children. Have you ever noticed how humor can make tension instantly melt away? Some parents just tend to take things too seriously.Consciously look for the humor in situations because it allows you to c reate an environment of lightness where communication is likely to be enhanced. Used appropriately,humor is a tool and a friend.
C.Encourage your children to participate in some sports.Even if your teenager has two left feet (极其笨拙),you should also encourage him.Even at times,you can accompany him to do sports.Not only are sports good for health,but also they can develop perseverance and involve the child in a team.
D.Don’t ever argue with a teenager.If your daughter tends to debate something,let her sign up for the Debate Club.If you try to follow teenage logic,your mouth will go dry and your ears and nerves will surely fray.Don’t worry.She will know she is wrong later.
E.Introduce yourself to your teenager’s teachers and keep in regular contact with them.Your teenager will be proud of you when you are asked to speak at the school.If you get on well with the teachers you can learn a lot about your child’s performance at school.
F.Make some house rules for your teenager.Your teenager needs some house rules,otherwise he or she could become lazy and then his or her room could begin to seriously resemble a monkey cage.Some good house rules: no eating outside the kitchen; no visitors to the house unless an adult is present.
下面是一些家长信息,请将家长信息与适合他们的策略匹配起来:
1.Mrs.Green’s son is not in good health and is also very shy.He is not good at sports and he always stays at home after school.Mrs.Green is worried about this,but she doesn’t know how to deal with the problem.
解析:选C。
Mrs.Green的儿子身体不好又害羞,作为父母应该鼓励他多参加运动。
因为运动不仅有利于健康,而且也有利于锻炼他的意志,培养他的团队合作精神。
2.Mr.White often plays with his daughter to be clo se to her.He doesn’t like doing
this, but he wants to be his daughter’s friend.He sometimes plays a clown to amuse his daughter or dresses like a teenager,but she doesn’t like it.He is confused.解析:选A。
Mr.White想成为女儿的朋友,但是不知道应该怎么做,A项提供了策略。
3.Mr.Wilson usually has different opinions from those of his teenage daughter,Lily.Lily speaks fast and insists on her own opinions,which are immature.Mr.Wilson is tired of this and he really wants his daughter to learn or understand something properly.
解析:选D。
Mr.Wilson通常与女儿有不同的观点,争吵不是办法,D项提出了“永远不和孩子争吵”的策略,符合Mr.Wilson的需求。
4.Mr.Black’s son has a lot of bad habits.He often sleeps until twelve o’clock at weekends.He never helps his mother do housework and clean his own room.Sometimes,when his parents are not at home,he calls in many friends to his home,making it at a mess.
解析:选F。
Mr.Black的儿子有太多的坏习惯,因此应该制订一些规则来约束他,使他逐步改掉坏毛病。
5.Mr.Smith is too busy to go to his child’s school to attend the parents meeting and his wife is in another city.He sometimes calls his child’s teacher or se nds an email to the teacher,but it does not seem to help.And he is eager to know what his child is doing at school.
解析:选E。
Mr.Smith渴望了解孩子的在校情况,策略当然是与老师保持联系了。