2019-2020同步外研英语必修一新突破课时分层作业:12 Using Language

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

课时分层作业(十二)
[语言知识练习固基础]
单句语法填空
1.Each day an average of nearly one million copies of all books are sold.
2.My dress is too long, so I must have it shortened (shorten).
3.We aim to help disabled students to live and study independently (independent).
4.As he knew French, he had an advantage over the rest of the class.
5.Comparing (compare) his camera with mine, I find mine is better.
6.One major disadvantage(advantage) of the area is the lack of public transport.
7.Lang Lang began to play the piano at the age of five.
8.If we choose a positive attitude, I am definitely (definite) sure we can succeed.
9.I'm glad he agreed to_take (take) my advice.Finally, we agreed on the time of the birthday party.
10.Concentration is important for this kind of work, and only by concentrating on it can you get it done well.(concentrate)
[高考题型练习提能力]
Ⅰ.阅读理解
A
Online shopping started not so long ago.Tim Berners­Lee invented the World Wide Web in 1991.The first online bank opened in 1994.In 1995, Amazon started operating and is now one of the largest online shopping malls.Then in 1996, Ebay started its online shopping site.
By sitting at home you can now buy anything from knives to cars.The worry you may have about travelling and parking can be avoided while you shop online.With online shopping, you need not worry about the weather.Online shops have no holidays, closing times or any other problems.You can shop 24 hours a day, 7 days a week and 365 days a year.Some online shops also keep customers' opinions about each product, so you can easily find out what other customers think about the product before buying it.
When you go for real­world shopping, you can actually touch and feel the
products, but in online shopping you can only see the pictures.Also if you are shopping online, you have to be careful with your credit cards.
The first step in online shopping is to search for what you want to buy.Once you find the required product, put it in a “shopping cart” and continue shopping.After you have got enough in your “shopping cart”,check out the product.You can add or take out the products in your shopping cart.The next step is to log in(登录) using a username and a password.Enter the address where you want the product to be sent.Some sites even ask for your e­mail address, phone number, etc.
Then wait for the confirmation(确认) of your order.You can also cancel the order if needed.Online shopping is a different experience and you can make shopping online easy when you get used to it.
【语篇解读】 本文主要介绍了网购的兴趣、网购的益处以及如何进行网上购物。

1.When shopping online, you can ________.
A.park your car where you want to
B.buy anything wherever you go
C.touch anything that you want to buy
D.know what others think of the product
D [细节理解题。

根据第二段最后一句“Some online shops also keep customers' opinions about each product, so you can easily find out what other customers think about the product before buying it.” 可知,在网上购物时,你能了解到别人对该产品的评价。

]
2.The second paragraph mainly tells us ________.
A.people can do online shopping at their own homes
B.the things people can buy in online shops
C.the advantages people can have through online shopping
D.people can know different opinions of customers
C [段落大意题。

本段主要介绍了网上购物的好处,包括全天开放,无假期等。

]
3.From the text, we can know that ________.
A.once customers put the products in their “shopping carts” , they can't change
them
B.customers should be careful with their credit cards when shopping online
C.customers must give their e­mail addresses as well as their phone numbers
D.people can know different opinions of all customers
B [细节理解题。

根据第三段最后一句“...you have to be careful with your credit cards.” 可知答案。

]
4.If you want to buy a cup online, what is the right order of the following things you can do?
a.Put the cup into your “shopping cart”.
b.Wait for the confirmation of the order.
c.Search for a right cup.
d.Enter the address.
A.b—c—d—a B.c—a—d—b
C.a—b—c—d D.c—d—a—b
B [细节理解题。

根据最后两段内容可知,在网上购买一只杯子(cup), 首先要找到合适的产品,然后把它放入购物车中,然后登录,输入收货地址,最后等候确认。

]
B
It is amazing how many of the things in science fiction and movies have become reality.For instance, in the movie Star Trek, the workers could go to a replicator(复制器) and order food, drinks or anything they could program into the computer.Before long, the item would appear.This is possible today, in a way, with technology we have had for years.
Several manufacturers(制造商) have created 3D printers.One company, MakerBot, has created a printer that the average person can afford.It is called The Replicator.You can download a lot of design software from the Internet for use with The Replicator.In the near future,rather than going to a store to buy what you need, you may be able to download what you want from the Internet and print it out at home.
The process was first used with music.At the very beginning, music was recorded onto plastic disks with etching (蚀刻法).Music can now be copied without a physical product.________Rather than having to buy a physical book or magazine,you can
now download them from the Internet in digital(数码的) form.
This technology is already used in engineering and architecture.Melissa Shoes, a Brazilian footwear company, is using this technology to create shoes.Rather than having to go through the current process of product design and development, the company is able to design and print shoes for display to see how well they will sell before having lots of them made.
【语篇解读】 本文介绍了3D打印机的发明和应用。

5.What is the purpose of referring to Star Trek in the first paragraph?
A.To recommend the movie.
B.To introduce the topic of 3D printers.
C.To compare science fiction with reality.
D.To show the author's love for 3D printers.
B [推理判断题。

下文介绍的是3D打印这个主题。

第一段提到的Star Trek 这部电影中就有这样的情景。

故第一段提到这部电影就是为了引出下文3D打印
这个话题。

故B选项正确。

]
6.What do we know about The Replicator created by MakerBot?
A.It is not too expensive.
B.We can download software from it.
C.It can print whatever we want.
D.It'll replace shopping in the future.
A [推理判断题。

由第二段中的“One company,MakerBot,has created a printer that the average person can afford.It is called The Replicator.”可知,MakerBot 研发的The Replicator普通人都可以买得起。

故可推知,The Replicator不是很贵。

故A选项正确。

]
7.Which of the following can best fill in the blank in the third paragraph?
A.The process helps sell more books.
B.But books are still printed in physical form.
C.The same is also true of books and magazines.
D.3D printers can also be used in the music industry.
C [推理判断题。

由该段可知,一开始,音乐被用蚀刻法刻录在塑料软盘上。

而现在音乐可以被复制,不再需要实体产品。

下文提到,现在不用再买实体书或杂志,人们现在可以从网上以数码形式下载书籍或杂志。

由此可知,目前书籍和杂志同音乐的情况是一样的。

故C选项切题。

]
8.What is the last paragraph mainly about?
A.The uses of 3D printers.
B.The future of 3D printers.
C.3D technology companies.
D.The principle of 3D printers.
A [段落大意题。

由文章最后一段的内容可知,最后一段主要介绍了3D打印机的具体应用。

故A选项正确。

]
Ⅱ.阅读七选五
What makes people successful?Take a look around and talk to your friends and seniors who are very successful,you will see all of them have adopted certain values which have proved important for their success.
It is evident that successful people take initiative(主动性).When they find something needs to be done,they never hesitate to do it.__1__.They weigh immediately what has to be done and then do it with pleasure,thus strengthening their reputation.
Successful people do things with great enthusiasm,especially when they believe in what they are doing.They are motivated by their own satisfaction and the joy they get from doing their work.__2__.
They do not fear failure.Failures and disappointments in life are unavoidable.__3__.Successful people pick themselves up after a fall and try again with more determination and commitment and learn from each failure.They associate with those they can learn from and enjoy the company of those appreciating their achievement.
Having a good IQ often gets a person what he wants but it's really the EQ that keeps him there and helps him enjoy a high reputation.__4__.By giving respect to others,they command respect for themselves.
__5__.It's better to praise others and win favor with them.So instead of complaining about a situation,successful people always try to solve it.
A.Successful people never complain
B.Successful persons don't make excuses
C.They work hard even when no one is watching
D.They believe that responsibility is taken,not given
E.It's failure that teaches us much more than success
F.It's hard to be successful if you don't trust the people around you
G.Successful people are polite to everyone and treat others with respect
【语篇解读】 本文主要介绍了成功人士所具有的共同特征。

1.D [根据本段第一句“It is evident that successful people take initiative(主动性)”可知,成功的人往往积极主动,而不是被动接受任务,所以选D项。

] 2.C [根据上文中的“They are motivated by their own satisfaction and the joy they get from doing their work”可知,因为成功人士能够从工作中得到满足和乐趣,所以他们会自己努力,不需要别人监督,故选C项。

]
3.E [根据下文中的“Successful people pick themselves up after a fall and try again with more determination and commitment and learn from each failure”可知,E 项“正是失败教会我们更多,而不是成功”符合语境,故选E项。

] 4.G [根据下文中的“By giving respect to others,they command respect for themselves”可知,G项“成功人士礼貌待人,尊敬他人”符合语境,故选G项。

]
5.A [本段主要讲的是成功人士不抱怨,总是努力解决问题,故选A项作本段的主题句。

]
Ⅲ.语法填空
Creating your own website can be useful for a number of purposes.Whether it's to start an online business 1.________ just keep an online journal of your activities, having a website will help you to make your content 2.________(access)from any connected computer.It can also allow you 3.________(have) a larger audience for your ideas.However, you should make sure that all the contents on your website may not be reproduced or used without 4.________(permit).
If you want to get your website running, you'll need to register(注册)a web name which you have come up 5.________ on your own and get a hosting server to upload(加
载)your pages.
After your pages 6.________(create), they must be uploaded to your server.You will receive a user name and password.You can use these to connect your computer with the server, and then send your 7.________(complete)pages from your computer to the server.Once uploaded, your website will appear on 8.________ World Wide Web for all to enjoy.Within a few days, pages with links will begin to appear in search results.The last thing 9.________ you should remember is to change your password 10.________(frequent) to make sure that your website is safe.
【语篇解读】 文章主要介绍创建自己网站的目的以及如何运营管理自己的网站。

1.or [考查连词。

由前面的whether可知,此处表示选择,故填or。

]
2.accessible [考查形容词作宾语补足语的用法。

设空处作宾语补足语,
表示“可使用的”,故填形容词accessible。

]
3.to have [考查不定式作宾语补足语的用法。

allow sb.to do sth.允许某人做某事。

]
4.permission [考查名词。

设空处作介词without的宾语,故填名词permission。

]
5.with [考查介词。

come up with是固定搭配,意为“提出”。

]
6.are created [考查一般现在时的被动语态。

your pages与create之间是被动关系,且时间状语从句中用一般现在时表示将来,故填are created。

] 7.completed [考查动词­ed形式作定语的用法。

complete与pages之间是
逻辑上的动宾关系,且complete表示的动作已经完成,故填completed。

] 8.the [考查定冠词。

World Wide Web是宇宙间独一无二的事物,故其前用定冠词the。

]
9.that [考查关系词。

设空处引导定语从句,修饰先行词thing, 且thing 前有last修饰,故填that。

]
10.frequently [考查副词。

设空处修饰动词change, 故用副词。

]。

相关文档
最新文档