湖北省黄冈市2016-2017学年高二下学期期末考试英语试题-含解析-精编
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
湖北省黄冈市2016-2017学年高二下学期期末考试
英语试题
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1.What does Tom lie best now?
A.Maths.
B.English.
C.History.
2.How much is the camera in the shop now?
A.£150.
B.£180.
C.&200.
3.What does the man mean?
A.He deserves a free lunch.
B.He gets a good salary.
C.He wors hard.
4.What are the speaers mainly taling about?
A.A complaint.
B.A useful website.
C.A holiday plan.
5.Where does the conversation most probably tae place?
A.In a flower shop.
B.In a rose garden.
C.In the woman's house.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。
每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。
6.Why did the man give up driving to wor?
A.To reduce costs.
B.To get much eercise.
C.To avoid the heavy traffic.
7.What does the woman say about the subway?
A.It is time-consuming and uncomfortable.
B.It is crowded and unreliable.
C.It is cheap and convenient.
听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。
8.How long will the road be bloced?
A.Three days.
B.Si days.
C.Eight days.
9.What will tae place on that road?
A.Film shooting.
B.Motor racing.
C.A movie festival.
10.What do we now about the businesses in that area?
A.They will get free advertising.
B.They will be protected for the visitors.
C.They will provide everything for the activity.
听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。
11.How did the woman find her weeend?
A.Eciting.
B.Ehausting.
C.Boring.
12.What did the man do on Saturday?
A.He played sports.
B.He watched movies.
C.He visited his grandparents.
13.What is the relationship between the speaers?
A.Classmates.
B.Fellow worers.
C.Teacher and student.
听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。
14.When is the group discussion held?
A.On Tuesdays.
B.On Thursdays.
C.On Fridays.
15.Why did the man miss the meeting yesterday?
A.He didn't receive any notice.
B.He had to attend some lectures.
C.He was busy with a part-time job.
16.To earn the scholarship,what is the required attendance rate?
A.70%.
B.80%.
C.90%.
听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。
17.What is Jac Brown?
A.The information officer.
B.The production manager.
C.The mareting manager.
18.What will the listeners do first?
A.Have lunch.
B.Attend a meeting.
C.Visit the production area.
19.What time will the listeners watch a video?
A.At 800 am.
B.At 1230 pm.
C.At 200 pm.
20.Where will the listeners meet at 715 pm?
A.In a hotel.
B.In a restaurant.
C.In a meeting room.
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。
A
Traveling abroad is a great way for young adults to eplore,learn about global citienship,service learning and gain a better insight into the world and different cultures.Ready for the adventure of a lifetime?Visit our website for further details.
Global Vision International
Eperience everything a Latin American adventure should be,and more,when you join us in Costa Rica with a team of international under 18 volunteers.Assist with construction projects that will benefit poor children's development and education.Discover the area's amaing beaches,eplore beautiful tropical jungles and immerse(沉浸)yourself in the friendly local culture.
Cost 2 wees from $2,990
Tel 1-888-653-6028
Email info@gviworld
Website www.volunteerandadventureeperienceincostarica
Broadreach Summer Adventures
Since 1993,Broadreach has taen over 12,000 students on their worldwide summer adventure volunteer programs for middle school and high school students.Their 75+ program offerings include sailing,medicine,culture, arts,community service and leadership adventures.Programs are located in 40+ countries including the Caribbean, Central and south America,Canada,Australia,China,India,South
Africa,France,Thailand,the Solomon Islands and Fiji.
Cost Starting at $3,880
Tel 919-256-8200
Email info@gobroadreach
Website www.gobroadreach
Cross-Cultural Solutions
CCS teen summer service trips are for high school students ages 15-17.The High School Volunteer Abroad program offers you an awesome opportunity to volunteer side by side with local people and new friends on a teens—only group volunteering project in our Costa Rica,India,Peru,Ghana, and Guatemala High School Volunteer Abroad Home—Bases.You'll participate in tons of cultural activities and guided tours during the wee and on weeends.
Cost Contact us for pricing and availability
Tel US toll flee 1-800-380-4777
Email info@
Website
United Planet
United Planet offers tailored volunteer abroad programs in five destinations for those under 18.Volunteers may wor in orphanages,after-school centers,building homes or at environmental conservation projects.Destinations for 1-12 wee Teen Quests include Romania,Peru,Ecuador and Chile.Candidates 16 years and older can apply,or travel with their family.
Cost Varies with duration of your stay
Tel 617-267-7763
Email quest@
Website
1. Which offers programs in over 40 countries?
A. United Planet.
B. Cross-Cultural Solutions.
C. Global Vision International.
D. Broadreach Summer Adventures.
2. Those who want to wor with local people should go to .
A. France
B. Ecuador
C. Guatemala
D. Romania
3. Teenagers who would lie to travel with their family can send an e-mail to .
A. info@gviworld
B. quest@
C. info@
D. info@
4. What's the tet mainly about?
A. Job-training programs.
B. Some travel destinations.
C. Eciting outdoor adventures.
D. Some volunteer programs abroad.
【答案】1. D 2. C 3. B 4. D
【解析】出国旅行是年轻人探索、了解全球公民、服务学习和更好地了解世界和不同文化的好方法。
本文主要介绍了一些国外的一些户外项目,可以增长见识,还可以探索冒险的乐趣。
文章详细的介绍了项目内容和申请条件以及申请的联系方式,便于读者选择。
1. D.细节理解题。
根据文章“Broadreach Summer Adventures”段落中
“.Programs are located in 40+ countries including the Carib bean, Central and south America,Canada,Australia,China,India,South
Africa,France,Thailand,the Solomon Is lands and Fiji.”可知,“Broadreach Summer Adventures”这个项目遍布于40多个国家,结合题干问题,故选D。
2. C.细节理解题。
根据文章“Cross-Cultural Solutions”段落中“The High School Volunteer Abroad program offers you an awesome opportunity to volunteer side by side with local people and new friends on a teens—only group volunteering project in our Costa Rica,India,Peru,Ghana, and Guatemala High School Volunteer Abroad Home—Bases”可知,这个项目会给你提供和当地人一起冒险的机会。
故选C。
3. B.细节理解题。
根据文章“United Planet”段落中“Candidates 16 years and older can apply,or travel with their family.”可知,16岁以上的青年可以申请,也可以和家人一起旅行。
若想申请这个项目,需要发邮件到“quest@
”,故选B。
4. D.主旨大意题。
通读全文,并结合第一段段意可知,本文介绍了一些国外的户外志愿者运动。
结合选项,排除AB。
C项中,文章第一段“Ready for the adventure of a lifetime”虽然有提到一些冒险,但文章主要介绍的是一些户外运动,冒险一词太过绝对和片面。
综合看,D项更能表达全文大意。
故选D。
B
Mary rupa became friends with the grey squirrels during her first wee at Penn State,after spotting them running around and idly(漫不经地)wondering what they would loo lie with tiny hats on their heads.Today, everyone at the university nows her as the "Squirrel Girl".
Mary started bringing them food,and gradually they began to trust her.She managed to put a hat on a squirrel and tae a picture.Thining that her colleagues could do with something to lift up their spirits,she started posting similar Photos on Faceboo.The response Was greatly positive,and before long Mary and her squirrels became an Internet sensation.
Growing up in a neighborhood outside State College,Mary was always fond of birds and animals around her home,but she didn't interact with people very much.She was later diagnosed with Asperger's syndrome,but the squirrels changed that.The squirrels are actually a good way to brea the ice,because I'll be sitting here patting a squirrel and other people will come over and well just start lie feeding the squirrels together and chatting about them,"she said."I am a lot more outgoing.
And in case you're wondering how Mary is able to get the squirrels to do what she wants for her photos,it has a lot to do with food.For eample,whenever she wants them to hold or play with something,she puts peanut butter on the prop(道具),and they'll grab it.But getting to that part too a while.In the beginning,she would throw peanuts up the trees on campus and invite the squirrels to come down and get them,but they hesitated to approach her.She had the patience to earn their trust,though.
This year,Mary is graduating with a degree in English and wildlife sciences.She wants to be a science writer and educate people on how to preserve the environment.As for her furry friends,Mary plans to stay in the area and visit them as often as she can.
5. What ind of change do squirrels bring to Mary?
A. She is sicer than before.
B. She is more interested in animals.
C. She is more sociable than before.
D. She is less willing to go to college.
6. How did Mary manage to tae photos of squirrels wearing hats?
A. By putting them in cages.
B. By playing music to them.
C. By attracting them with colorful food.
D. By building a close relationship with them.
7. Which words can best describe Mary?
A. Patient and caring.
B. Confident and strong.
C. Sociable and healthy.
D. Traditional and hard-woring.
8. What can be the best title for the tet?
A. Mary's eperience in university
B. Maing friends with wild animals
C. The "Squirrel Girl" of Penn State
D. The bridge between Mary and squirrels
【答案】5. C 6. D 7. A 8. C
【解析】本文主要讲述了宾州州立大学的“松鼠女孩”Mary曾经被诊断出患有阿斯伯格综合症,但是松鼠改变了她,使她变得外向,善于交际,而她也通过和松鼠之间建立了信任以后,拍出一些松鼠的照片,在互联网上引起了轰动。
5. C.细节理解题。
根据文章第三段“Mary was always fond of birds and animals around her home,but she didn't interact with people very much.She was later diagnosed with Asperger's syndrome,but the squirrels changed that”可知,Mary之前不善于交际,并被诊断为患有阿斯伯格综合症,但是松鼠改变了她,可见松鼠使她比之前善于交际了。
故选C。
6. D.细节理解题。
根据文章第四段“And in case you're wondering how Mary is able to get the squirrels to do what she wants for her photos,it has a lot to do with food But getting to that part too a while.In the beginning…….She had the patience to earn their trust,though.”可知,想给松鼠拍照是需要食物的引诱,但是从“But”后面的句子可知,并不是她只要给松鼠食物,松鼠就会很安静的让她拍出想要的照片,前提是她必须和松鼠之间建立信任亲密的关系。
故选D。
7. A.推理预测题。
根据文章第三段“bec ause I'll be sitting here patting
a squirrel and other people will come over and well just start lie feeding the squirrels together an d chatting about them”以及第四段“She had the patience to earn their trust,though”可知,Mary是一个善良,愿意喂养小动物并且耐心的人。
结合选项,故选A。
8. C.主旨大意题。
文章第一段“Today, everyone at the university nows her as the "Squirrel Girl"”引出话题“Squirrel Girl”,通读全文可知,文章后文介绍了主人公为什么会被称为“Squirrel Girl”以及她的一些事迹。
故选C。
.................................
C
Parents in Spain are being urged to go on a weeend homewor strie this month in protest against the unacceptable amount of after-school tass their children are given.The homewor load of Spanish children has long been a sore point with some parents,who argue that the burden is too great,places too much pressure on pupils and eats into family time.
According to a study by the Organiation for Economic Co-operation and Development (OECD),Spanish 15-year-olds have 6.5 hours of homewor a Wee compared with an average of 4.9 across the 38 OECD countries. The Spanish Confederation of Associations of Mothers and Fathers of Students (Ceapa) is calling on parents whose children attend Spanish state schools to boycott weeend homewor in November.
"We've lost a bit of common sense in this country when it comes to taling about education and we've got a system in which boys' and girls' free time has disappeared",said Jos Luis Paos,president of Ceapa."Schools are passing on tass to families that they shouldn't be.It starts with children from the ages of three to si doing half an hour's homewor every day.For us,that's an unacceptable situation".
Paos said Ceapa disagreed with the belief that children should endure huge
amounts of homewor in the hope that it would ensure them a better future.They should
be.happy when they're little and that life isn't just about someone telling you that you have to suffer ineplicably(难以理解地).The model needs to change because society has changed.
Schoolchildren have to fit their homewor around the school day,which varies from region to region and school to school,but starts early from around 8 am or 9 am and finishes anywhere between 2 pm and 5 pm.However,schools are increasingly using an 8 am-2 pm timetable to save money and in the face of evidence that suggests the longer hours do not yield better results.
A spoesman for the education department of Madrid said homewor was a matter for individual schools rather than regional governments.They're the ones who now best what the need is in each case.
9. Why are parents in Spain being called on to go on a strie?
A. To stop school violence.
B. To as for longer school time.
C. To say no to heavy homewor load.
D. To request equal education for their ids.
10. Which of the following would Ceapa agree to?
A. Longer school hours will ensure better grades.
B. Happiness is the most important thing for a child.
C. Huge amounts of homewor means a better future.
D. The 8 am-2 pm timetable is suitable for most children.
11. Which of the following should be responsible for students' homewor according to the spoesman?
A. Ceapa.
B. The OECD.
C. Regional governments.
D. Each individual school.
【答案】9. C 10. B 11. D
【解析】本文从西班牙父母抗议孩子们的课后作业负担太重这个事件,引出并讲述西班牙教育的现状及问题。
西班牙的一个联合会认为孩子应该度过一个幸福的童年,教育部负责人认为,家庭作业是私立学校的事而不是地方政府所负责。
9. C.细节理解题。
根据文章第一段“Parents in Spain are being urged to go on a weeend homewor strie this month in protest against the unacceptable amount of after-school tass their children are given”可知,西班牙的父母认为孩子的课后负担太重,因此提出抗议。
故选C。
10. B.细节理解题。
根据文章第四段“Paos said Ceapa disagreed with the belief that children should endure huge amounts of homewor in the hope that it would ensure them a better future.They should be.happy when they're little”可知,Ceapa认为,孩子们在小时候应该幸福开心的生活。
故选B。
11. D.细节理解题。
根据文章最后一段“A spoesman for the education department of Madrid said homewor was a matter for individual schools rather than regional gove rnments”可知,这位发言人认为,家庭作业是私立学校的事而不是地方政府的事。
故选D。
D
Growing up in Wyoming,everyday life was an adventure—I spent my time camping,and eploring mountains. When I was little,my mom became the state's first female U.S. Marshall.I'll never forget how the local newspaper praised her for her success in a field that's traditionally run by men.Under her influence,I made up my mind to achieve something great.Now,I've become famous for sailing,a sport often considered "a man's world".
Sailing is considered a hard-to-brea-into sport.And,generally,there are only two ways to get into it—either through a strict sailing education that leads to eperience or by growing up on the water and racing in the Olympics. Most of my teammates became professional sailors in one of these two ways but I sipped both.
In the summer of 2008,I went to St.Croi through a college internship(实习)program focusing on educating locals about HIV and AIDs.There,I discovered my love for sailing.Then,SCA,a global hygiene(卫生保健)company, made the decision to support an all-female team,and when they began accepting applications,I new it was the chance of a lifetime.I made it my tas to become a part of the team.Even when it seemed lie there were no positions left,I never gave up.
After a stressful,two-year application process,I finally got the call.I moved
to Lanarote in the Canary Islands and began training with the team immediately.The process was physically,mentally and emotionally ehausting,but I finally achieved my goal.I sailed in the "Everest of sailing" with only si years'
ter,there was an all-female team competing,and I was lucy enough to be a part of it.
As women,we need to approach our dreams as if we deserve to achieve them as much as men,because we do. There are plenty of professions,including sailing,in which women are absent or have a minor presence—but that's not because they shouldn't be there.We need to push the boundaries and focus on obtaining our goals and passions,no matter how unobtainable and challenging they may seem.
12. Why does the author mention her mother in Paragraph 1?
A. To compare with her mother.
B. To describe women's struggles.
C. To analye her mother's success.
D. To show her mother's influence on her.
13. what does the underlined word "both" in Paragraph 2 probably refer to?
A. Two traditional ways to become professional sailors.
B. Two important persons in the author's life.
C. Two basic stages of being a sailor.
D. Two famous professional sailors.
14. What is the correct order of the following events?
a.I began training with the sailing team.
b.I attended a college internship program.
c.I too part in competing in an all-female team.
d.I discovered my love for sailing as a woman.
A. b-d-a-c
B. d-a-c-b
C. a-c-d-b
D. a-d-c-b
15. Which can best describe the author?
A. Humorous.
B. Generous.
C. Pessimistic.
D. Determined.
【答案】12. D 13. A 14. A 15. D
【解析】本文讲述了主人公在母亲的影响下,想有所成就,她也通过自己顽强的意志,坚持自己梦想的决心,最终成为了一名女航海运动员。
告诉我们只要坚持自己的梦想,去勇敢挑战自己,就能取得成功,成为自己想成为的那种人。
12. D.细节理解题。
根据文章第一段“Un der her influence,I made up my mind to achieve something great.”可知,作者在她母亲的影响下,她下决心做一位有成就的人,这也是她为什么提到她母亲的一个原因。
故选D。
13. A.推理预测题。
根据文章第二段“there are only two ways to get into it—either through a strict sailing education that leads to eperience or by growing up on the water and racing in the Olympic”可知,在过去成为职业帆船运动员只有两种途径-在水中成长和在奥运会中比赛。
而后文“both”所在的原句“but I sipped both.”可表明作者都尝试过,可见是作者都尝试过这两种方式。
结合选项,故选A。
14. A.细节理解题。
根据文章第三段“In the summer of 2008,I went to St.Croi through a college internship(实习)program focusing on educating locals about HIV and AIDs.”可知,作者在一个大学实习,这是在介绍两种传统的成为职业海员的方式后,另外一个整个事件的开始。
结合选项,排除BCD。
故选A。
15. D.推理预测题。
通读全文,文章第三段“,I never gave up.”最后一段“We need to push the boundaries and focus on obtaining our goals and passions,no matter how unobtainable and cha llenging they may seem.”可知,作者是一个不放弃,坚持自己的梦想,无论多大的困难都要勇敢挑战的人。
结合选项,故选D。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有两项为多余选项。
How to cultivate a creative hobby in college
Your undergraduate days are arguably some of the most stressful of your life.The best way to get it all out is to epress yourself creatively.Here is how to get started
___16___The first step is finding room in your schedule to actually sit down and let your creative juices flow.___17___However,one of the best things you can do for yourself is tae time to rela and let your mind wander as it pleases.If you want to actually mae your art a part of your career though,you will have to devote a serious chun of your day to it.
Tae a course.___18___Schedule an appointment with your advisor and see if the college you attend offers a course in the creative field that you're interested in.
Join a club or mae one.Chances are that there are other students at your school that share the same interests as you.___19___If there isn't one,chec out the procedures for going about maing one!
Constantly search for inspiration.___20___This could mean something as simple as looing for blogs that showcase wor that you admire or going to a museum in your college town and wandering around for a bit.
Even if you don't feel that you have enough talent to mae your art a part of your professional career,it never hurts to try.The sills that you learn while woring at your art might even possibly help you in the worplace down the road.
A.Learn how to mae a club.
B.Everyone is busy in college.
C.Mae time in your schedule.
D.You should try to mae you a well-rounded and interesting person.
E.Visit your university's websites and see what clubs eist that relate to the art you practice.
F.The easiest way to mae time to epress yourself is to fit it into your academic schedule.
G.You should always be looing for the net thing that will inspire your wor even further.
【答案】16. C 17. B
18. F 19. E
20. G
【解析】本文为七选五阅读题材,主要讲述了大学生如何培养自己的创新爱好的
问题。
文章介绍了一些帮助大学生创造性的表达自己的方法,包括制定时间表、加入一个俱乐部等,便于读者理解并运用到生活中。
16. C.根据空白处的后一句“The first step is finding room in your schedule to actually sit down and let your creative juices flow”可知,第一步是在你的日程表中找到一个可以让你真正坐下并且使你的创造力流动的空间。
可见首先你要在日程表中安排时间。
故选C。
17. B.根据后一句“However,one of the best things you can do for yourself is tae time to rela and let your mind wander as it pleases”可知,你需要花时间放松自己。
可推测前一句会写到忙碌的生活。
结合选项,故选B。
18. F.根据后一句“Schedule an appointment with your advisor and see if the college you attend offers a course in the creative field that you're int erested in.”可知,你可以把时间花费在你感兴趣的大学课程上。
可见,把时间与自己的学习日程联系起会让时间变得更有意义。
结合选项,故选F。
19. E.前文提到“Join a club or mae one.”加入一个俱乐部或者自己创建一个,后文又提到“If there isn't one,chec out the procedures for going about maing one!”如果这里没有,你就可以制作一个。
可推测,空白处一定是要去寻找有没有感兴趣的俱乐部,如果没有就可以自己创建。
关键词“club”,结合选项,故选E。
20. G.根据前一句“Constantly search for inspiration”可知,本段讲述你要寻找灵感,或者一些激励人心的事情。
关键词“search for inspir ation”,结合选项,G项中“looing for…… inspire”与其对应,你应该一直在寻找下一件能激励你工作的事情。
故选G。
第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
On some special occasions in your life,you may find yourself faced with various choices.You've probably been ased what you would do if you found a
leather___21___full of cash.Would you eep it,turn it in to the police or as for
a ___22___?Woralop,a tramp from Thailand,only had 9 baht(铢)to his name when he found it with 20,000 baht and several credit___23___in it.
It was more than___24___to buy him food and even a place to stay for wees.___25___,he didn't thin about eeping it. He ran after the owner
to___26___it,after seeing him___27___it by mistae.He wasn't able to run fast enough to___28___the man, so he went straight to the nearest police station to___29___it over.
The owner,Nity,hadn't even___30___he had lost things of his own when the police called to tell him they had it. When he learned that a___31___man had turned it in and saw that all the money and the cards were still inside,he was more than___32___.The owner admitted that if he had no money he probably would have ept it.What a(n)___33___person Woralop was!
Although he___34___gave Woralop a 2,000 baht,Nity later decided to
also___35___the man a job at his factory in Bango.As a matter of fact,Woralop was more than happy to___36___it.It comes with a 11,000 baht___37___and good accommodation.
The social media has already started posting___38___of Woralop at his new job.Woralop is such a good eample that being friendly really does___39___.When you're___40___to others,others have the same way that you treat them.
21. A. vest B. whistle C. garment D. wallet
22. A. gift B. reward C. award D. leave
23. A. anecdotes B. allowances C. cards D. certificates
24. A. enough B. possible C. suitable D. valid
25. A. Therefore B. However C. Moreover D. Besides
26. A. accelerate B. arrest C. return D. reform
27. A. dropping B. interrupting C. hiring D. bothering
28. A. come up with B. team up with C. fed up with D. catch up with
29. A. watch B. hand C. tae D. turn
30. A. admitted B. assumed C. noticed D. introduced
31. A. homeless B. hopeless C. stainless D. worthless
32. A. satisfied B. alarmed C. surprised D. embarrassed
33. A. dynamic B. honest C. disgusting D. shabby
34. A. eventually B. frequently C. gradually D. initially
35. A. offer B. desire C. elect D. declare
36. A. overcome B. conduct C. accept D. receive
37. A. cost B. salary C. guarantee D. privilege
38. A. catalogues B. videophones C. microscopes D. photos
39. A. tae m B. tae off C. pay off D. pay bac
40. A. ind B. mean C. outgoing D. competent
【答案】21. D 22. B 23. C 24. A 25. B 26. C 27. A 28. D 29.
B 30.
C 31. A 32. C 33. B 34.
D 35. A 36. C 37. B 38.
D 39. C 40. A
【解析】这是一一篇记叙文阅读,本文主要讲述了流浪者Woralop的拾金不昧精神,用自己的诚实友好换了一份好工作,这个故事告诉我们对待他人友好,别人才会以同样的方式对待我们。
21. You've probably been ased what you would do if you found a
leather___1___full of cash.A. vest 背心; B. whistle 口哨; C. garment 衣服; D. wallet钱包,根据句意:你或许被问到,当你发现一个充满现金的皮质钱包你会怎么做,故选D。
22. Would you eep it,turn it in to the police or as for a ___2___?A. gift 礼物; B. reward 报酬; C. award 奖品; D. leave离开;根据句意:你是保留它,还是交给警察,还是寻求一个报酬,故选B。
23. anecdotes 奇闻异事; B. allowances 津贴; C. cards 卡片; D. certificates证书,固定搭配credit card意为:信用卡,故选C。
24. It was more than___4___to buy him food and even a place to stay for wees.A. enough 足够的; B. possible可能的; C. suitable 合适的;
D. valid重要的;根据句意:这些钱是非常足够的对于他去买食物,找一个地方待上几天,故选A。
25. he didn't thin about eeping it.A. Therefore 因此; B. However 然而; C. Moreover此外; D. Besides 此外,句意:他没有想过保留它,与上文形成转折,故选B。
26. He ran after the owner to___6___it.A. accelerate 加速; B. arrest 逮捕,阻止; C. return 返回,归还; D. reform改良,句意:他跟在主人的后面跑,去归还钱包,故选C。
27. after seeing him___7___it by mistae.A. dropping 掉; B. interrupting 打断; C. hiring 雇佣; D. bothering烦扰,根据句意:在看到他一不小心把钱包掉了后,这里drop是指钱包掉落,故选A。
28. He wasn't able to run fast enough to___8___the man.A. come up with 提出; B. team up with 与……合作; C. fed up with 受够了,对……厌倦; D. catch up with追赶上,根据句意:他不能跑足够快追上他,故选D。
29. so he went straight to the nearest police station to___9___it over.A. watch 观看; B. hand 传递,交给; C. tae 拿,取,获得; D. turn 转向,转换,结合上下文可知,他把钱包交给了最近的警察局,故选B。
30. The owner,Nity,hadn't even___10___he had lost things of his own when the police called to tell him they had it.句意:当警察打电话给主人Nity 时,他甚至还没注意到自己的东西丢了A. admitted 承认; B. assumed假设; C. noticed注意到; D. introduced介绍,故选C。
31. A. homeless 无家可归的; B. hopeless 没有希望的; C. stainless 纯洁的; D. worthless无价值的,根据上文,Woralop,a tramp from Thailand,only had 9 baht(铢)to his name 可知Woralop是一个流浪者,
故选A。
32. he was more than___12___.A. satisfied 满意的; B. alarmed 惊恐的; C. surprised惊讶的; D. embarrassed尴尬的,结合上下文可知,流浪者Woralop没有保留钱包让主人Nity感到很惊讶,Nity在下文也说到,如
果是自己,身上没有多少钱或许会保留他所捡到的钱包,故选C。
33. What a(n)___13___person Woralop was!A. dynamic 动态的; B. honest 诚实的; C. disgusting 令人厌恶的; D. shabby破旧的,卑鄙的,结合上文Woralop 的拾金不昧精神可知它是一个诚实的人,故选B。
34. Although he___14___gave Woralop a 2,000 baht,A. eventually 最终;
B. frequently 频繁地;
C. gradually逐渐地;
D. initially最初地,句意:尽管Nity最初给了Woralop2000株,根据下文可知Nity还提供给他一个工作,故选C。
35. Nity later decided to also___15___the man a job at his factory in Bango.A. offer提供; B. desire渴望; C. elect 选出; D. declare 声明,句意:Nity之后决定提供Woralop一份工作,故选A。
36. Woralop was more than happy to___16___it句意:Woralop非常开心的接受了这份工作A. overcome 克服; B. conduct 管理,领导; C. accept 接受; D. receive收到故选C。
37. it comes with a 11,000 baht___17___and good accommodation.A. cost 花费; B. salary 薪水; C. guarantee 保证; D. privilege特权,句意;11000的薪水和一个好的住宿,故选B。
38. The social media has already started posting___18___of Woralop at his new job.句意:社会媒体早已开始发送 Woralop 在他新工作的照片A. catalogues 目录; B. videophones 电视电话; C. microscopes 显微镜;
D. photos图片,故选D。
39. Woralop is such a good eample that being friendly really does___19___.句意:Woralop是一个好例子,友好真的可以帮助取得成功,A. tae m B. tae off 起飞;脱下;离开 C. pay off 取得成功;D. pay bac偿还,故选C。
40. you're___20___to others,others have the same way that you treat them.句意:你对待他人友好,他人也会以同样的方式对待你,A. ind 有好的; B. mean 吝啬的; C. outgoing 外向的; D. competent有能力的,故选A。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
U food delivery service company—Just Eat is changing the delivery game.The company is responsible___41___ the first food delivery in London using robots.
Just Eat sent the si-wheeled robot by Starship Technologies to Turish restaurant Tasim Mee___42___(pic) up the order.The robot then made___43___(it)way to the customer with the food___44___(safe) protected from thieves in a loced case.The customers then used a code___45___(supply) by Just Eat to unloc the machine's storage case.
First shown off at Mobile world congress bac in February,the robot
uses___46___variety of cameras,sensors and GPS tracers to find the way along the pavements to its destination.
Just Eat says the company wants to use the robots more often across London in 2017___47___it also plans to eep delivery robots unique to the U although Starship Technologies is running many test___48___(delivery) in other parts of the world.
While fans of delivery might be septical of___49___(receive) their orders from
machines,we can all enjoy the thought___50___we no longer have to tip the delivery。