高考英语大一轮复习 课时作业15 Unit 8 Adventure(含解析)北师大版-北师大版高三全

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

课时作业15
Ⅰ.完形填空
A heavy snow hit my neighborhood the other day. I had recently agreed to be the house's groundskeeper, which meant I was __1__ with shoveling (铲) the inches of snow that covered the driveway.
I had to stay in the house during the __2__, so I was actually pretty happy to head __3__. After shoveling for about an hour, muscles in my arms and legs which I __4__ used due to my busy schedules started to burn. By the time I finished shoveling, I realized that I gained nearly the same amount of __5__ that I can get from biking. Shoveling turned out to be pretty good exercise, so I actually felt __6__ to finish shoveling.
A few days later, a few friends and I got into a casual __7__ about how hard it is to spare time to exercise __8__. There are lots of people who dislike gyms. Going to gyms __9__ them a lot. Less than 5% of adults are physically __10__ for half an hour a day, which is quite a big problem. Not exercising enough can __11__ diseases like heart disease, bone disease, and depression.
And yet, compared with going to gyms, shoveling snow was quite __12__. Besides, it didn't take too much willpower (意志力) and I just needed to __13__ the driveway at my own pace. I can just do some daily chores like shoveling for exercise in the neighborhood in my spare time, __14__ driving to a gym.
People pay much money for gym memberships and classes to __15__ extra energy. So why not __16__ paying the fitness industry to exercise and __17__ physical fitness with such kind of daily chores? Surely, they're better off __18__ that money and putting the energy to practical use.
A neighborhood can have a Facebook group where people in need of help can __19__ things on it. Then, people who want to exercise can help them out. It's a win­win situation. In addition to helping people, this can also be shaped as a new __20__ to keep fit.
本文是一篇夹叙夹议文。

作者通过自己的经历得出这样的观点:与其花钱在健身房锻炼,
倒不如将日常杂务与锻炼相结合,既帮助了他人也锻炼了自己的身体。

1.A.bothered B.impressed
C.tasked D.crowded
答案:C
解析:根据上文的I had recently agreed to be the house's groundskeeper可知,作者肩负着铲除车道上数英寸积雪的任务。

2.A.incident B.chaos
C.rush D.storm
答案:D
解析:根据上文的A heavy snow hit my neighborhood the other day与inches of snow 可知,作者在暴雪期间不得不待在家里。

3.A.outside B.inside
C.forward D.backward
答案:A
解析:根据上下文语境可知,大雪期间作者不得不待在家里,其实他很高兴能够走出屋外铲雪。

4.A.roughly B.rarely
C.constantly D.frequently
答案:B
解析:根据下文的due to my busy schedules可知,作者日程繁忙很少锻炼身体。

5.A.sympathy B.workout
C.threat D.power
答案:B
解析:根据上下文语境可知,铲完雪后,作者意识到自己得到了跟骑自行车一样的锻炼量。

6.A.pleased B.eager
C.willing D.sorry
答案:D
解析:根据上文的Shoveling turned out to be pretty good exercise可知,铲雪是很好的锻炼,因此作者不忍就此完毕。

7.A.interview B.arrangement
C.discussion D.consultation
答案:C
解析:根据上下文语境可知,作者和朋友一起就锻炼进展讨论。

8.A.accidentally B.properly
C.safely D.regularly
答案:D
解析:根据上下文语境可知,因繁忙的工作,定期去健身房是很难实现的。

9.A.annoys B.shames
C.comforts D.delights
答案:A
解析:根据上文的There are lots of people who dislike gyms可知,去健身房锻炼让他们烦恼。

10.A.strong B.healthy
C.flexible D.active
答案:D
解析:根据下文的which is quite a big problem可知,不到5%的成年人每天会锻炼半小时。

11.A.bring about B.bring down
C.bring back D.bring off
答案:A
解析:根据上文的not exercising与下文的diseases like heart disease, bone disease, and depression可知,不锻炼会引发多种疾病。

12.A.difficult B.easy
C.valuable D.perfect
答案:B
解析:根据上下文语境可知,和去健身房相比拟,铲雪是一件非常容易的事情。

13.A.clear B.prepare
C.build D.design
答案:A
解析:根据上文的shoveling the inches of snow that covered the driveway可知,作者铲掉车道上的雪,从而清理车道。

14.A.because of B.instead of
C.in spite of D.in consequence of
答案:B
解析:根据上文的I can just do some daily chores like shoveling for exercise in the neighborhood可知,作者在家附近通过做日常杂务(比如铲雪)就可以得到锻炼,而不用驱车去健身房。

15.A.improve B.keep
C.consume D.waste
答案:C
解析:根据上下文语境可知,为了消耗多余的能量,人们花费很多钱办理健身房的会员或参加课程。

16.A.continue B.delay
C.stop D.consider
答案:C
解析:根据上下文语境可知,作者发问:那么,为什么不停止给健身行业贡献金钱?
17.A.conclude B.combine
C.exchange D.match
答案:B
解析:根据上下文语境可知,作者发问:为什么不将身体锻炼和日常杂务相结合呢?
18.A.saving B.collecting
C.donating D.spending
答案:A
解析:根据上文的People pay much money for gym memberships and classes与why not...可知,日常杂务能够使我们省去健身房的那局部花费,并且使我们将能量花费在一些实事上。

19.A.imagine B.predict
C.post D.correct
答案:C
解析:根据上下文语境可知,街坊邻里可以建一个Facebook群,寻求帮助的人可以在群里发布求助信息。

20.A.experiment B.skill
C.standard D.style
答案:D
解析:根据上文的It's a win­win situation. In addition to helping people可知,这样的锻炼不仅仅能够帮助他人,也可形成为一种新的锻炼类型。

Ⅱ.七选五
Society tells us that you can't teach an old dog new tricks. But it doesn't have to be that way. A new study published in HumanDevelopment points out that using a proper approach to learning can help people of any age take on and rise to new challenges. __1__
Venture outside your comfort zone. As adults, we tend to use similar skills day in and day out: We take jobs in the fields we're already good at, drive the same routes to the same places, and fall into routines we're comfortable with. __2__ Switching to something more challenging may have more cognitive benefits.
__3__ A fear of making mistakes is another reason why adults are so slow to learn new things; if we try and fail, we can face criticism, lose money, or get fired. That's why it's important to build up a support network of people—at work and at home—who allow you to make mistakes and learn from them.
Make a serious commitment and don't give up. __4__ If you can afford it, spending money on a new pursuit—for example, booking a trip to Rome to practice your Italian—might also make it harder to throw in the towel.
Learn more than one thing at once. We tend to zero in on one hobby or one skill. But dividing that time and energy into three or four areas will stretch your brain in all different directions. __5__ For example, maybe you started learning a new language in 2018, and this year you add singing lessons, and next year you try something else. You can add things gradually based on what you can handle.
A.Turn to your friends and family.
B.The following strategies will do the trick.
C.Surround yourself with encouraging people.
D.Telling friends about your new goal can help keep you motivated.
E.But all this familiarity limits the parts of the brain we're using regularly.
F.That doesn't mean you should start all the new challenges all at once, though.
G.So feeling comfortable can reduce stress and make you happier and more
productive.
本文主要介绍了几个迎接新的挑战的策略。

1.B解析:文章第二至第五段分别给出了迎接挑战的策略。

由此可知,该空承上启下,应当选B。

2.E解析:根据空前一句可知,我们倾向于日复一日地用相似的技能:从事我们擅长的领域的工作,开车走一样的路线,去一样的地方,做我们觉得舒服的事;结合空后的“Switching to something more chall enging〞可推知,这种熟悉限制了我们正在经常使用的大脑的局部。

应当选E。

3.C解析:空处为本段的主题句,通读本段可知,本段讲述的是寻找支持你的人的重要性,故C项符合语境。

4.D解析:根据该空前一句可知,做出一个严肃的承诺并且不放弃;由此可推知,空处应是明确向谁承诺以与承诺做出后的作用。

故D项符合语境。

5.F解析:根据本段首句可知,一次可以多学点东西;空后一句是说,比如,你可能在2018年开始学一门新的语言,今年你添加了歌唱课,下一年你尝试其他的东西;由此可知,F 项“但是这并不意味着你应该一次性开始所有新的挑战〞符合语境。

Ⅲ.短文改错
Dear Amanda,
Hearing that you are going to study in ShanghaiUniversity as an exchange student the day after tomorrow, I am very sorry that I can't pick you at the PudongAirport. It is at that time when I will have to participate in a spoken English competition holding in NanjingUniversity, for I was champion in our university competition. However, I have no choice but to change my plan and cannot make my present on your arrival. In the way, you can take a taxi to your university directly.
Once again, I sincere hope that you could receive my apology. Wish you a good luck on your journey!
Faithfully yours,
Li Hua
答案
Dear Amanda,
Hearing that you are going to study in ShanghaiUniversity as an exchange student
the day after tomorrow, I am very sorry that I can't pick you ∧up
at the PudongAirport.
It is at that time when that
I will have to participate in a spoken English competition
holding held
in NanjingUniversity, for I was champion in our university competition.
However Therefore
, I have no choice but to change my plan and cannot make my present presence
on your
arrival. In By
the way, you can take a taxi to your our/my
university directly.
Once again, I sincere sincerely
hope that you could receive accept
my apology. Wish you a \ good
luck on your journey!
Faithfully yours ,
Li Hua
Ⅳ.书面表达
假定你是李华,你的美国朋友Michael 对中国文化很感兴趣。

他听说中国人很重视家风传承,在给你的电子邮件中提出想了解你家的家风以与家风对你的影响。

请你给他回复一封邮件。

注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:家风family tradition Dear Michael ,
How_is_everything_going?_I'm_glad_to_know_that_you_are_interested_in_Chines e_culture_and_that_you_want_to_know_something_about_my_family_tradition._My_gran dparents_and_parents_always_lay_emphasis_on_the_importance_of_honesty,_bravery,_perseverance_and_diligence._And_most_importantly,_they_have_set_good_examples_to _me._My_family_tradition_has_a_profound_influence_on_me,_and_thus_I_always_follo w_what_it_has_taught_me._Besides,_I_am_always_positive_and_never_stop_chasing_my _goal_whenever_I_run_into_difficulties.
By_the_way,_I_sincerely_invite_you_to_come_to_China_and_stay_in_my_home_for _some_time_to_experience_more_Chinese_culture_by_yourself.
Yours ,
Li Hua。

相关文档
最新文档