名校六年级期末复习阅读理解练习试卷英语试题及( 10篇含答案)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

名校六年级期末复习阅读理解练习试卷英语试题及( 10篇含答案) 1. Once, a Chinese student went to study English in England. His family name is Sun. It is the same as the English word "sun".

England is a country with bad weather. It is often cloudy or misty(有雾的), and it rains now and again, so the people there don't get much sunshine in the whole year.

When the Chinese student arrives in London, a tall English policeman with a long face opens his passport to check it. The policeman is interested to find the Chinese name "Sun" in the passport. He thinks it is pronounced(发音)just like the English word "sun", so he said to the Chinese student, "I see your name is Sun. You are wanted here! "

The Chinese student is very surprised. -But after a moment the policeman begins to smile, "Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! "

1.The weather in England is __________.

A.cloudy

B.misty

C.rainy

D.A, B and C

2.Englishmen like__________ very much because of the bad weather.

A.Chinese students

B.rain

C.sunshine

D.their country

3.The policeman checks the student's_____________.

A.bag

B.passport

C.ID card

D.plane ticket

4.The Chinese student was welcomed because he had got_____________.

A.a nice name

B.a good passport

C.luck

D.much money

5.The sentence "You are wanted" means _____________.

A.you are not welcome to come here

B.we don't like you

C.you want to have some names

D.we don't want you to go away

6.The policeman was a ____________ man.

A.funny

B.bad

C.foolish

D.rude

【答案】

1.D

2.C

3.B

4.A

5.D

6.A

【解析】

【分析】

文章大意:本文叙述了一个中国学生去英国学习的故事。这位中国学生姓孙,和英语单词“sun”一样。英国的天气恶劣,全年白天见到的阳光不多。当这位中国学生来到伦敦时,一位英国的警察看他的护照时,认为他的姓氏和英语单词“sun”发音一样,微笑着说,我们需要阳光,因此不想让你离开英国。

1.细节理解题。根据It is often cloudy or misty, and it rains now and again,可知,英国的天气经常多云或有雾,而且还时常下雨;故答案选D。

2.推理判断题。根据so the people there don't get much sunshine in the

whole year. 所以那里的人们一整年都没有多少阳光。以及"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! "“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”由此可以推知,因为天气不好,所以英国人非常喜欢阳光;故答案选C。

3.细节理解题。根据When the Chinese student arrives in London, a tall English policeman with a long face opens his passport to check it.可知,警察检查了学生的护照,故答案选B。

4.细节理解题。根据He thinks it is pronounced just like the English word "sun",以及"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! "警察认为这名学生的中文名字“孙”和英语单词“sun”发音一样,所以警察说:“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”由此可知,这名中国学生很受欢迎是因为他有一个好名字,故答案选A。

5.词句猜测题。根据上文He thinks it is pronounced just like the English word "sun",他认为它的发音就像英语单词“sun”一样,以及下文"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you t o go away! "“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”结合"I see your name is Sun. You are wanted here! "可知警察说:我看到你的名字是“太阳”,这里需要你!也就是说不希望“孙先生”离开;故答案选D。

6.推理判断题。根据But after a moment the policeman begins to smile, "Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! "可知,这位警察和孙先生开了一个玩笑,由此可推知这位警察是一位幽默的人,故答案选A。

2.Mum gives little Tom ten yuan.Then little Tom goes shopping.He gets on the bus and sits down next to an old woman.Then he sees the old woman’s handbag is open.There is ten yuan in it.He quickly looks into his pocket.The money isn’t here now! Little Tom is sure that the old woman is a thief(小偷).He decides(决定) to take back the money from the old woman’s bag.He carefully puts his hand into the old woman’s bag, takes the money and says nothing.Suddenly(突然地) the old woman shouts, ‘Where is my money? I can’t find it.There is a thief on the bus.” Little Tom feels strange(奇怪的).Then he sees ten yuan under his seat.Little Tom is thinking a question now, “‘Am I a thief?”

1._________ is sitting beside little Tom.

A.A young woman B.An old woman C.A young man

D.An old man

2.Little Tom sees _____ in the old woman’s handbag.

A.a wallet B.a packet C.ten yuan D.ten dollars

3.Little Tom is sure that the old woman is a ______.

A.thief B.teacher C.rich woman D.poor woman

4.Little Tom sees ______ ten yuan under his seat.

A.his own B.the old woman’s C.the thief’s D.the driver’s

5.Which of the following is right?

A.Little Tom is a bad boy.B.Little Tom often steals(偷) things.

C.Mum gives little Tom twenty yuan.D.Little Tom makes a

相关文档
最新文档