2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时分层作业:Unit 2 教学知识细解码
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
姓名,年级:
时间:
课时分层作业(四)
Ⅰ。
单词拼写
1.Most states guarantee the right to free and adequate education.
2.What is your response to criticism(批评)over the new measure?
3.Nevertheless(不过),she decided she would go along with her son。
4.However all of you have to realize that you will face rejection all the time。
5.We rarely think of how it all affects the environment and humankind。
6.Many people were not satisfied with the pace(速度)of change。
7.Do not borrow money unless you want to be in debt。
8.Mr。
Singh said he was pleased with the outcome。
9.It is worthwhile to discuss the problem further。
10.If this is the case,you should inform(告知)your system administrator。
Ⅱ。
阅读理解
A
Last Sunday,my whole family went to the amusement park near our hometown,as we planned the day before,on my brother's 13th birthday.David was two years older than I.
The weather was perfect and everyone was happy。
The park was not too crowded.“Fioda,”said my brother,“do you want to go on that ride with me?"“Of course,”I said.The ride was brand new.I saw commercials(广告)for this huge roller coaster(过山车) on television。
I was so excited to ride it。
As we got in line,we talked excitedly about what we might experience.We decided that we would both try to keep our hands in the air the whole time.We believed that would make it even more enjoyable.I was so busy talking to my brother that I missed the most important sign—Empty your pockets before going on the ride.Something bad happened!
The ride started.It was a really fast roller!Before I knew it,we were upside down.I felt my phone slipping(滑落) from my pocket.My hands were in the air,just as we had promised,and I didn’t catch my phone in time.It hit me on the head,fell down to the ground and broke.My parents said I wouldn’t have a new phone until I had enough money to pay for it.I need to be more careful。
Next time,I’ll pay better attention the warning signs as we wait in line for the ride。
【语篇解读】上周日Fiona和家人一起去游乐场游玩,在乘坐过山车的时候摔坏了手机,这让她非常懊恼。
1.Last Sunday,Fiona 。
A.was 13 years old
B.was invited to town
C.went to an amusement park
D.prepared for David's birthday party
C[细节理解题.根据第一段第一句“Last Sunday,my whole family went to the amusement park near our hometown..。
"可知上个星期天作者全家都去了游乐场。
故C项正确。
]
2.Fiona got to know the new ride from 。
A.sign B.the television
C.her parents D.her brother
B[细节理解题。
根据第二段“I saw commercials(广告)for this huge roller coaster(过山车) on television."可知作者是从电视上的广告里了解这个过山车的。
故B项正确.]
3.What does the underlined word “that"in Paragraph 2 refer to?
A.To keep hands in the air.
B.To empty our pockets。
C.To talk excitedly.
D.To miss the sign。
A[推理判断题。
根据“We decided that we would both try to keep our hands in the air the whole time.We believed that would make it even more enjoyable。
”可知他们决定双手一直放在空中,认为这样做会更加有趣.句中指示代词that指代前面一句中的“keep our hands in the air”,故A项正确。
]
4.When did Fiona’s phone break?
A.Before she went on the ride.
B.Right after she got off the ride。
C.While she was enjoying the ride.
D.Shortly after she arrived home.
C[细节理解题.根据第三段“My hands were in the air,just as we had promised,and I didn't catch my phone in time。
It hit me on the head,fell down to the ground and broke。
"可知手机摔坏的时候,他们还在过山车上。
故C项正确。
]
B
Anaya Elick was born without hands—she has stubs(残端)where most people's wrists begin.To hold a pencil,she must balance it between her wrists,then use her arms to push it along the page。
But th at didn’t stop her from winning a national handwriting contest when she was in first grade.
In the two years since,she has taken on greater st week,she won another national handwriting contest,this one for cursive(草书).And by all accounts from her teachers at Greenbrier Christian Academy,she has become an accomplished artist。
Anaya isn't one to boast about her successes。
She unwillingly says they make her proud but adds that they come from “lots of practice".
Her friends at school said,“She inspi res everybody by what she does and how she does it."No one wants their child to fail,and raising one who was born with a disability can heighten that protective instinct。
Before Anaya was born,doctors knew about her condition,although not its cause。
Other than having no hands,she is a regular 9。
year。
old girl。
Anaya succeeds because she is not afraid to fail,Middleton said。
The two began practicing cursive last year,when Anaya was in second grade。
She struggled sometimes,because unlike traditional penmanship,which allows for breaks after each letter,cursive words are written straight through-and added effort for someone who must balance rather than hold the pencil。
Middleton could see her daughter thinking through the challenge,figuring out how she could do better。
She'd get frustrated at times,but she never hesitated to do things as often as it took to get them right.
“I don't think I've ever heard Anaya say I can’t do something,”Middleton said.
【语篇解读】文章主要讲述了一个无手的女孩历经艰难最终成功并激励他人的故事。
5.How did Anaya make her writing?
A.By hand。
B.With her arms。
C.With her wrists. D.With her mouth.
B[细节理解题。
从文中第一段第二句“To hold a pencil,she must balance it between her wrists,then use her arms to push it along the page。
"可知,她是用她的手臂写作的.故选B。
] 6.Why did Anaya’s mother say being a pare nt can be scary?
A.Because she doesn’t want her child to fail.
B.Because she loves her child very much。
C.Because raising one who was born with a disability can be a burden.
D.Because she wants to protect her child from failing。
D[推理判断题。
从文中第六段“No one want s their child to fail,and raising one who was born with a disability can heighten that protective instinct.”可以推断出,因为她想保护她的孩子不受伤害。
故选D.]
7.According to the passage,what kind of person do you think Anaya is?
A.Brave,hard。
working and proud.
B.Brave,warmhearted and kind.
C.Brave,diligent and modest.
D.Brave,diligent and shy。
C[推理判断题。
从文中第三段“Anaya isn’t one to boast about her successes.She unwillingly says they make her proud but adds that they come from ‘lots of practice’.”可知她谦虚和勤奋.从第五段“Anaya succeeds because s he is not afraid to fail,Middleton said”可知她勇敢。
故选C。
]
8.What would be the best title for the text?
A.Girl without hands inspires everybody。
B.A special artist。
C.Mother and daughter。
D.We can do everything that we want。
A[主旨大意题。
根据文章大意:本文主要讲述了一个无手的女孩历经艰难最终成功并激励他人的故事.故选A。
]
Ⅲ。
阅读七选五
Like many people,the start of the day maybe isn’t your
favourite time. 1 Try at least one of these tomorrow.
Stretch(伸展)every part of your body for 15 minutes。
Try this before you open your eyes。
Lift your arm and begin by stretching each finger,then your hand,then your wrist,then your arm。
2 Then your toes,feet,ankles and legs。
In this way,you upped the flow of blood through your body,providing more oxygen to all parts of your body.
Set your alarm 10 minutes earlier.
3 You can begin your day by lying in bed,slowly waking up,mentally ticking off the decisions you made in advance about what you’re going to wear,what you are going to do。
Brush your tongue for 2。
3 minutes。
There’s no better way to rid you of bad morning breath and begin your day fresh and clean。
After all,more than 300 types of bacteria stay in your mouth every night. 4
Avoid any decisions.
For truly relaxing mornings,reduce the number of choices and decisions you make to zero. 5 Really,there's no need to vary your breakfast,timetable or clothes to wear every morning.
A.Repeat with the other arm.
B.You can change your living habits。
C.Make your decisions the night before.
D.These few minutes in bed are all yours.
E.Quick brush can't make them all disappear。
F.Here are some healthy habits you can learn without much
efforts。
G.In this way,you don't have to jump out of bed and rush through your morning。
【语篇解读】主要介绍了能让你在每天早上变得轻松愉快的几种方法。
1.F[根据后文“Try at least one of these tomorrow"尝试至少其中一种,可推断出上文应该提到这些情况,结合几个选项可知F“这里有几个你不需要太费力就能学会的健康的习惯"最切题。
] 2.A[根据上文“Lift your arm and begin by stretching each finger,then your hand,then your wrist,then your arm.”此句中让你举起你的胳膊,拉伸你的每个手指,然后是手、手腕,最后是胳膊,其中胳膊、手都是用的单数,由此可知后文应该是另一只胳膊重复这些动作,故选A。
]
3.G[根据小标题“把你的闹钟提前十分钟”和后文“You can begin your day by lying in bed,slowly waking up”你可以躺在床上慢慢地醒来,可推断出上文是你不用匆忙地起床了,故选G项。
]4.E[小标题是让你刷舌头2到3分钟,再根据空格前的“After all,more than 300 types of bacteria stay in your mouth every night."毕竟,每天晚上都有超过三百多种细菌留在你的嘴里,可推断出选项E最合语境,E项意思是:刷得太快不能使它们全都消失。
] 5.C[根据上文“For truly rela xing mornings,reduce the number of choices and decisions you make to zero。
"对于真正放松的早晨就是减少你做出的选择和决定的数量,可知是建议早上不要做决定,由此可推断出C“在前一天晚上做决定"切题.]。