译林版高中英语必修第二册课后习题 Unit 1 Section B

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

Unit1分层跟踪检测(二)Grammarandusage&Integratedskills
A级必备知识基础练
Ⅰ.单句语法填空
1.There’s no simple solution this problem.
2.Successful businesses are highly (adapt) to economic change.
3. (regard) your recent achievements,I am writing to request further details.
4.The fresh air and e his sleeplessness,which made him feel relieved.
5.Finally,I recommend that you (watch) more live broadcasts of international matches at the following website.
6.As a carrier of culture,jiaozi is typical
traditional Chinese cuisine culture.
7.He decided that people would prefer to rent rather than (buy) the software.
8.The police (search) for a tall dark man with
a beard now.
9.Every boy and girl (treat) in the same way.
10.Twenty miles (be) a long way to walk.
Ⅱ.短语填空
1. ,this relatively small exhibition is an eissed.
2.Teachers get used to giving lessons
computers.
3.I this weather.It’s time we had some sunshine.
4.He his hand to touch her but failed.
5.I ring the police up. ,you lead the staff to flee from the burning building.
6.All children will tend to separation from their parents and siblings.
7.A survey showed people what they should eat to stay healthy.
8.She began to cook dishes which were likely to
him.
Ⅲ.单句写作
1.不仅是那位老师,所有的学生也都担心考试的结果。

(not only...but also...)
worried about the result of the exam.
2.当被问及他为什么这么做时,班长说这是他的职责。

(过去分词作状语)
,the monitor said it was his duty.
3.强烈建议每年对机器进行检修。

(recommend,it形式主语)
the machines should be checked every year.
4.为了防止空气污染,每一种可能的方法都用过了。

(主谓一致)
Every possible means
the air pollution.
5.你认为人们为什么选择乘飞机而不是乘船去旅行呢?(插入语)
Why people would choose to travel by airplane rather than by ship?
6.这些式样均可改动以适应个人不同的喜好。

(adapt)
These styles can
individual tastes.
7.上个月,医生治好了她的癌症。

(cure)
The doctors last month.
B级能力素养提升练
Ⅳ.阅读理解
(安徽马鞍山高一上学期第一次月考)
The sun is going to enter the orbit of Mercury according to scientific calculations,which will result in the Earth catching on fire.Who will save the world?
This imaginative tale is at the heart of a Chinese sci-fi movie TheWanderingEarth.Unlike many American space-themed films where the solution to a challenge Earth faces is always fleeing the planet
in spaceships,this time we’re taking the Earth with us.The film,which has become the cou ntry’s most successful film of all time,has offered a different and more ambitious idea.
The “ambition” didn’t come from nowhere.For thousands of years,“homeland” has had a soft spot in the hearts and minds of Chinese people.One old idiom that shows a strong feeling that Chinese people have had for their homeland is “luoyeguigen”,which means returning to one’s homeland in old age,like fallen leaves returning to the roots of their tree.
“What is Chinese sci-fi?” Guo Fan,the film’s director,said in an interv iew.“A vehicle that really expresses our cultural and spinal core can be called Chinese sci-fi.Otherwise,we’re just following others and telling the same Hollywood stories.”
And the makers of TheWanderingEarth may have chosen the best time to tell its Chinese sci-fi story.The film was released on Feb.5,,the first day of Chinese New Year.It was a time when many people had just made the hard journey back to their hometowns.So
to them,there is only one possible way to tell the story.Earth goes wherever humans go,because it’s our home.
1.What is the main purpose of the first paragraph?
A.To give a brief account of the passage.
B.To warn people of the coming danger.
C.To e.
D.To introduce the topic of the film.
2.What does the underlined phrase “a different and m ore ambitious idea” refer to?
A.Fleeing the Earth in spaceships.
B.Bringing in huge success.
C.Filling the gap in Chinese sci-fi movies.
D.Helping Earth make its escape.
3.Which of the following is NOT the reason for the success of the film?
A.The rich imagination of the story.
B.Hollywood-style space stories.
C.The special cultural background.
D.The time chosen to release the film.
4.What is likely to be the best title for the passage?
A.Chinese Sci-fi Keeps Up
B.Chinese Sci-fi Backs Down
C.Chinese Sci-fi Sets a New Path
D.Chinese Sci-fi Challenges Hollywood
Ⅴ.完形填空
I was about to shave (剃须) this morning when I caught my reflection in the mirror.There was no doubt about it.My body was growing older.My formerly 1 hair which used to be brown with a touch of gray was now gray with a touch of brown.My forehead wrinkles (皱纹) had become 2 ,and when I smiled,a hundred more curled up (卷起) around my eyes and mouth.When I 3 ,I could see I had gotten fatter as well because while my metabolism (新陈代谢) had slowed,my 4 hadn’t.My muscles also 5 be sorer (酸痛). 6 ,when I looked in the mirror again,I 7 a sparkle (火花) in my eyes.I smiled and felt a joy in my heart.I knew that no matter what my 8 looked like,my soul was forever young.
The truth is that while I have been 9 growing older on the outside,I have for a while now been growing younger on the inside.I can remember how 10 ,stressed and worried I was in my 20s and 30s.Now at 53,my heart feels 11 ,and my days look brighter.I feel like a true “child”12 to laugh,to sing,to dance,to love and to help others do the same.I worry less and smile more,because I have a lot more faith and a lot less 13 .
In the end,all of our bodies will 14 and die,but we won’t.Our young souls will go on forever.Spend your days grow ing younger then.Let the 15 within you live and love.
1.A.rare B.flat
C.shallow
D.thick
2.A.permanent B.potential
C.regular
D.frequent
3.A.cleared up B.passed out
C.stepped back
D.calmed down
4.A.style B.eating
C.tradition
D.routine
5.A.led to B.tended to
C.stuck to
D.decided to
6.A.Therefore B.Rather
C.However
D.Instead
7.A.observed B.tore
C.earned
D.recalled
8.A.muscle B.hair
C.reflection
D.figure
9.A.gradually B.frequently
C.immediately
D.individually
10.A.creative B.sensitive
C.particular
D.serious
11.A.tougher B.securer
C.lighter
D.briefer
12.A.eager B.flexible
C.anxious
D.free
13.A.fear B.happiness
C.fancy
D.confusion
14.A.shoot up B.wear out
C.hang about
D.pass down
15.A.angel B.child
C.soul
D.master
Ⅵ.七选五
APlasticOcean is a film that makes you think.Think,and then act.We need to take action on our dependence on plastic.We’ve been producing plastic in huge quantities.Drinking bottles,shopping bags and even clothes are made up of plastic. 1 What happens to all the rest?This is the question the film APlasticOcean answers.
The film begins as a journey,to film the largest animal on the planet,the blue whale.But during the journey,the filmmakers make the shocking discovery of a huge,thick layer of plastic floating in the Indian Ocean. 2 In total,they visited 20 locations around the world during the four years to make the film.
In the film there are beautiful shots of the seas and marine life. 3 We see how marine species are being killed by all the
plastic we are dumping in the ocean.The message about our use of plastic is painfully obvious.
4 In the second half,the filmmakers look at what we can do to deal with the problem.
They present short-term and long-term solutions.These include avoiding plastic containers and recycling as much as you can.The filmmakers also stress the need for governments to work more on recycling programmes.
We make a shocking amount of plastic.Over 300 million tons of plastic are produced every year,and at least 8 million of those are dumped into the oceans.The r esults are disastrous,but it isn’t too late to change. 5
A.This causes them to travel around the world to look at other affected areas.
B.Once you’ve seen the film,you’ll realize it is time to do our part.
C.It has raised public concern all over the world.
D.We live in a world full of plastic,and only a small amount is recycled.
E.But the film doesn’t only present the negative side.
F.In conclusion,we only have one earth to live on.
G.These are contrasted with dumps of plastic rubbish.
Ⅶ.语法填空
(安徽皖北地区6市高一上学期期末联考英语试卷)
Football is the most popular outdoor game all over the world.It is one of the oldest 1. (game) and is played in many countries.
Football 2. helps improve concentration and creates team spirit requires a lot of physical 3.
(strong).This game started from Italy where there was a village 4. (call) Rugby and according to some sources,the game originated from China.
The game can be used 5. (reduce) stress and can be played by people of all ages.The game is played by hitting the ball 6. a foot so it is called football.So far,it 7.
(become) a very popular game in many parts of the world.People are 8. (e win.
There are different kinds of football rules known as “Football Codes”.However,the way that foot ball is played is 9. (actual) similar everywhere.It is played by two teams with eleven players in each team and two judges and each game lasts for 90 minutes,with 10. break of 15 minutes.The aim of the players is to score and prevent the opposite team from making a goal.
参考答案
Unit1
分层跟踪检测(二)Grammarandusage&
Integratedskills
Ⅰ.1.to 2.adaptable 3.Regarding 4.of 5.(should)watch 6.of 7.buy 8.aresearching 9.istreated 10.is
Ⅱ.1.Allinall 2.withtheaidof 3.amfedupwith 4.reachedout 5.Inthemeantime 6.sufferfrom 7.wereconfusedabout 8.appealto
Ⅲ.1.Notonlytheteacherbutalsoallthestudentsare
2.Askedwhyhedidit
3.Itisstronglyrecommendedthat
4.hasbeenusedtoprevent
5.doyouthink
6.beadaptedtosuit
7.curedherofcancer
Ⅳ.【语篇导读】本文是一篇说明文。

文章介绍了中国的科幻电影《流浪地球》获得成功的原因所在:独有的中国科幻的特色。

1.D 推理判断题。

根据第一段以及第二段中的“ThisimaginativetaleisattheheartofaChinesesci-fimovieTheWander ingEarth.”可推知,第一段的目的是介绍电影主题,故选D项。

2.D 词义猜测题。

根据第二段中的“UnlikemanyAmericanspace-themedfilmswherethesolutiontoachallen geEarthfacesisalwaysfleeingtheplanetinspaceships,t histimewe’re takingtheEarthwithus.”可知,画线部分指的是“帮着地球一起逃离”,故选D项。

3.B 细节理解题。

根据倒数第二段可知,好莱坞类型的故事不是这部电影成功的原因,故选B项。

4.C 主旨大意题。

根据第二段并结合文章介绍的中国科幻电影《流浪地球》获得成功的原因可知,C项“中国科幻开辟新路”最符合文章标题,故选C项。

Ⅴ.【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。

作者的身体虽然一天天变老,但是感觉自己内心的“小孩”却越长越小越快乐。

作者认为我们的身体会耗尽,但是我们年轻的灵魂将永远存在下去。

1.D 根据上文“Mybodywasgrowingolder.”可知,作者从前的头发很浓密,故选D项。

2.A 根据上文“Mybodywasgrowingolder.”并结合常识可知,随着年龄变大,作者额头上的皱纹成了永久的了,故选A项。

3.C 根据上文“IwasabouttoshavethismorningwhenIcaughtmyre flectioninthemirror .”可知,作者刮胡须时是靠近镜子的,所以这里为退后看自己的身材,故选C项。

4.B 根据上文“IcouldseeIhadgottenfatteraswellbecausewhilemymetabolismhadslo wed”可推断,作者的饮食没有发生变化,但新陈代谢变慢,所以变胖了。

故选B项。

5.B 根据上文“Mybodywasgrowingolder.”可知,作者老了,因此推断作者的肌肉也往往更酸痛了,故选B项。

6.C 根据下文“whenIlookedinthem irroragain,I asparkleinmyeyes”以及上文内容可知,上文是作者从镜子里看到自己变老的迹象,下文从镜子里看到了自己眼里的光芒,因此前后句之间为转折关系,故选C项。

7.A 根据上文“whenIlookedinthemirroragain”可知,作者在照镜子,所以是看到了自己的眼睛里的光芒,故选A项。

8.C 根据上文“IwasabouttoshavethismorningwhenIcaughtmyreflectioninthemirror .”可知,此处指作者在镜子里看到的自己的映像,故选C项。

9.A 根据下文“Ihaveforawhilenowbeengrowingyoungerontheinside.”以及上文while引导让步状语从句,前后文是转折关系可知,作者的身体在逐步地
变老,内心却一直变得更年轻,故选A项。

10.D 根据下文“stressedandworried”可知,作者二三十岁的时候非常严肃,压力重重,忧心劳神,故选D项。

11.C 根据下文“mydayslookbrighter”可知,作者的心态更加轻松,生活看起来更加光明了,故选C项。

12.D 根据上文“Ifeellikeatrue‘child’”并结合常识可知,作者觉得自己像孩子一样,可以自由地欢笑、唱歌、跳舞、去爱。

freetodosth 意为“自由地做某事”。

故选D项。

13.A 根据上文“Ihavealotmorefaith”可知,作者信心增加了,恐惧越来越少了,故选A项。

14.B 根据下文“anddie”可知,我们的身体最终都会耗尽并死去,故选B项。

15.B 根据上文“Ifeellikeatrue‘child’
tolaugh,tosing,todance,toloveandtohelpoth ersdothesame.”可知,此处作者建议我们让内心的小孩快乐地活着,故选B项。

Ⅵ.【语篇导读】本文是一篇说明文。

文章主要讲述了塑料垃圾堆积成海的糟糕现状。

我们应当提高环保意识,改变现状。

1.D 根据上文
“We’vebeenproducingplasticinhugequantities.Drinkingbottles,sh oppingbagsandevenclothesaremadewithplastic.”可知,我们在制造大量的塑料,生活在一个充满塑料的世界里;结合下文
“Whathappens toalltherest?ThisisthequestionthefilmAPlasticOcean answers.”可知,设空处应承上启下,D项“我们生活在一个充满塑料的世界里,只有一小部分被回收。

”符合语境,故选D项。

2.A 根据上文以及下文
“Intotal,theyvisited20locationsaroundtheworldduringthefouryear stomakethefilm.”可推断,在印度洋上发现的大量塑料垃圾促使他们去到更多被影响的地方,A项“这使得他们到世界各地去观察其他受影响的地区。

”符合语境,选项中的This指代上文提到的
“theshockingdiscoveryofahuge,thicklayerofplasticfloatingintheI ndianOcean”,故选A项。

3.G 根据上文“Inthefilmtherearebeautifulshotsoftheseasandmarinelife.”以及下文“Weseehowmarinespeciesarebeingkilledbyalltheplasticwearedumpin gintheocean.”可知,上文中的“美丽的镜头”与下文中的“倒进海里的垃圾”形成对比。

G项“这些与倾倒的塑料垃圾形成对比。

”符合语境,选项中的These指代上文提到的“beautifulshots”,故选G项。

4.E 上一段提到这部电影展现出了大量垃圾倒进海里的消极一面,结合下文
“Inthesecondhalf,thefilmmakerslookatwhatwecandotodealwiththepr oblem.”可知,这部电影不仅仅展示了消极的方面,还展示了如何解决问题。

E项“但这部电影不仅仅只呈现了消极的一面。

”符合语境,故选E 项。

5.B 根据上文
“Theresultsaredisastrous,butitisn’ttoolatetochange.”可知,我们制造了太多的塑料垃圾,结果将会是灾难性的,但改变为时未晚。

由此推
知,在看过这部电影后,我们会意识到是时候发挥自己的作用了。

B项“一旦你看过这部电影,你就会意识到是时候发挥我们的作用了。

”符合语境,故选B项。

Ⅶ.【语篇导读】本文是一篇说明文。

文章介绍了足球的益处、由来以及规则。

1.games 考查名词。

句意:它是最古老的游戏之一,在许多国家都有。

固定用法oneof+可数名词复数,表示“……之一”。

故填games。

2.that/which 考查定语从句。

句意:有助于提高注意力和创造团队精神的足球需要大量的体力。

分析句子成分可
知,“helpsimproveconcentrationandcreatesteamspirit”应为定语从句,修饰先行词Football,为物,并在从句中充当主语。

故填that/which。

3.strength 考查名词。

空前physical为形容词,应修饰名词,此处应用名词作宾语。

strength词义为“力量”时为不可数名词。

故填strength。

4.called 考查非谓语动词。

分析句子成分可知,在where引导的定语从句中,谓语动词为was,所以空处应为非谓语动词,且和空前名词avillage为动宾关系,故用过去分词形式。

故填called。

5.toreduce 考查非谓语动词。

句意:这个游戏可以用来减轻压力,
所有年龄的人都可以玩。

固定搭配beusedtodosth“被用来做……”,其
中不定式作目的状语。

故填toreduce。

6.with 考查介词。

句意:这项游戏是用脚踢球,所以它被称为足球。

分析句子成分可知,空处应表示“用”。

故填with。

7.hasbecome 考查动词时态和主谓一致。

句意:到目前为止,它已经成为一个在世界许多地方非常受欢迎的游戏。

分析句子成分可知,空处应为谓语动词,照应时间状语Sofar以及主语it,故用现在完成时,且用单数。

故填hasbecome。

8.excited 考查形容词。

句意:人们看到他们喜爱的球队获胜都很兴奋。

空前为are,故空处应为形容词,照应主语People,故应为修饰人的形容词excited。

故填excited。

9.actually 考查副词。

句意:然而,踢足球的方式实际上在任何地方都是相似的。

分析句子成分可知,空处应为副词修饰形容词similar。


填actually。

10.a 考查冠词。

句意:比赛由两队进行,每队11名队员,2名裁判,
每场比赛90分钟,中场休息15分钟。

空后为名词break,为可数名词,此
处表示一次休息,应用不定冠词来修饰,且break发音以辅音音素开头,应用a。

故填a。

相关文档
最新文档